Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekstraklasa Patch 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
Tomak
EKSTRAKLASA PATCH 2009

by:

Seba, Tomaj
&
DoMMaNu, Miki&, Remi 29

Zawartość

I. Druzyny
- Ekstraklasa + 4 druzyny 1. ligi polskiej (Korona, Podbeskidzie, Widzew, Zagłębie Lubin) w miejsce ligi francuskiej;
- 14 drużyn 1. ligi polskiej w Others A;
- Bundesliga w miejsce Eredivisie;
- Druzyny w Others A (poza polskimi): Sporting Lisbona, FC Potro, Cfr Cluj, Spartak Moskwa, FC Zenit St. Petersburg, Celtic FC, Rangers Football Club, Partizan Belgrad, Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven, Olimpique Lyon, Olimpique Marsylia, Paris St. Germain, Fenerbahçe SK, Galatasaray A.S., TSV 1860 Monachium, Dynamo Kijów, CSKA Moskwa,
Olimpiakos Pireus, FC Nürnberg, Shakhtar, Panathinaikos Ateny;
- Drużyny w Others B: Aalborg BK, Anorthosis, FC Basel, BATE Borisow, Benfica, Bordeaux, Club Brugge, Crvena Zvezda, Dinamo Moskwa, Dinamo Zagrzeb, Lokomotiv Moskwa, Metalist Charków, Rubin Kazań, Slavia Praga, Feyenoord, Standard Liege, Steaua Bukareszt, Anderlecht.
- oryginalne składy i ustawienia dla każdej drużyny w grze
- dodane młode talenty
- oryginalne kitsy i logosy dla każdej drużyny w grze
- nowe twarze dla około 100 zawodników
- twarze (oedit) dla Rengifo, Murawski, Roger, Arboleda, Błaszczykowski, Fabiański (thx krzychu 117, bartek brt, Viktorius, Szolpas, Miki&) [byc może z czasem twarzy naszych ligowców będzie więcej]
- klasyczna Polska w miejsce klasycznej Francji (odblokowane reprezentacje klasyczne)

II. Przyśpiewki
- Reprezentacje: Anglia, Argentyna, Brazylia, Francja, Niemcy, Holandia, Hiszpania, Polska, Portugalia, Turcja, Włochy
- Liga angielska: wszystkie dużyny
- Ekstraklasa: wszystkie drużyny
- 1. liga polska: 16 drużyn (brak dopingu dla Kimty Zabierzów i Dolcana Ząbki
- Liga włoska: Genoa, Inter, Juventus, Lazio, Milan, Napoli, Roma, Torino
- Liga nemiecka: Hamburger SV, Borussia Dortmund, Schalke 04, Werder Brema, Bayern, Hertha Berlin
- Liga hiszpańska: Athletic Bilbao, FC Barcelona, Atletico Madrid, Real Madrid, Sevilla, Valencia
- Others A i B: Sporting, FC Potro, Spartak, Zenit St. Petersburg, Celtic, Rangers, Partizan Belgrad, Ajax Amsterdam, PSV Eindhoven, Olimpique Lyon, Olimpique Marsylia, Paris St. Germain, Fenerbahçe, Galatasaray, Olimpiakos Pireus, Panathinaikos, Benfica, Bordeaux, Club Brugge, Dinamo Zagrzeb, Slavia Praga, Feyenoord

III. Inne dodatki
- Prawidłowe flagi i barwy kibiców dla wszystkich drużyn w grze
- 14 scoreboardów do wyboru automatycznie zmienianych przez program w zależnosci od upodobania gracza: Bundesliga, ARD, BBC, La Sexta, EPL, ESPN, ESPN Glass, Ekstraklasa, Eurosport, Setanta, Champions League, SkySports, SportTV, UEFA-Cup
- prawidłowe logosy dla wszystkich lig i pucharów
- reaplay logos dla wszystkich lig i pucharów
- nowe kitsy dla sędziów zmieniane automatycznie przez program ref swicher
- nowy ballpack a w nim m.in dwie piłki Puma Ekstraklasa (letnia i zimowa)
- nowe rękawice dla bramkarzy
- nowe buty piłkarskie
- nowe bandy zagraniczne i bandy polskie
- nowa ściezka dźwiękowa
- nowy wyglad gry
- spolonizowane menu główne
- nowe kitsy treningowe
- nowe intro

POST BY SEBA.
seba

Linki:
EPatch 2009 part 1 / od siebie
EPatch 2009 part 2 / od siebie
EPatch 2009 part 3 / od siebie
EPatch 2009 part 4 / od siebie
EPatch 2009 part 5 / od siebie
EPatch 2009 part 6 / od siebie
EPatch 2009 part 7 / od siebie
EPatch 2009 part 8 / od siebie
EPatch 2009 part 9 / od siebie
EPatch 2009 part 10 / od siebie
EPatch 2009 part 11 / od siebie
EPatch 2009 part 12 / od siebie
EPatch 2009 part 13 / od siebie
EPatch 2009 part 14 / od siebie
Konami patch 1.2 - cv0f
INSTALACJA - zalecana na "czystego PESa"
1. Sciagnąć wszystkie party i rozpakować kilkając na jeden z nich
2. Otrzymujemy folder Ekstraklasa Ptach 2009, a w nim foldery: kitserver, save, img.
3. Foldery 'kitserver' oraz 'img' kopiujemy do głownego katalogu gry, a folder 'save' do C:\Documents and Settings\User\Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009
4. Instalujemy kitserver przez kliknięcie pliku setup.exe w kitserverze
5. Koniec

KONAMI 1.2
Info dla posiadczy wersji gry z Konami 1.2:
- skopiować foder cv0f.img (ostatni link) do kitserver\img
- po uruchomieniu gry otrzymamy komunikat [Edit data] Do you wish to overwrite this data - wybieramy NO. Następnie wchodzimy do trybu Edycji w grze i wciskamy Load, na pytanie które sie pojawi odpowiadamy YES, następnie wciskamy Save i wybieramy YES - przy kolejnych uruchomieniach gry komunikat "[Edit data] Do you wish to overwrite this data" juz się nie pojawi, a EPatch będzie kontatybilny z Konami Patch 1.2

EP 2009 BIG UPDATE (od siebie)
EP 2009 BIG UPDATE (4shared) INSTRUKCJA INSTALACJI W ŚRODKU

- 16 dodatkowych druzyn drużyn: Sporting Braga, AEK Ateny, Dniepro Dniepropietrowsk, Hajduk Split, Rosenborg, Besiktas, HJK Helsinki, Hammarby, AZ Alkmaar, Boca Juniors, Sao Paulo, Santos, Cruzeiro, River Plate, Al Ahly Kair, Zamalek Kair
- połączenie drużyn z others A i B w jednym slocie FIFA -->możliwość wykorzystania tych drużyn w Trybach ML i BaL
- utworzenie mini słotu Sparring teams z dwiema drużynami znanymi ze wstępnej fazy trybu BaL oraz Adidas Team (Ivarov i spółka), w celu utrzymania stabilności gry
- zgrupowanie wszystkich polskich drużyn w slocie Ekstraklasa/Orange 1.Liga
- aktualne transfery, poprawione statystyki, formacje, pozycje i numery graczy
- dodatkowe komplety kitsów dla bramkarzy we wszystkich drużynach Ekstraklasy oraz dla Wisły Płock i Znicza Pruszków (by DoMManu)
- kilkadziesiąt nowych twarzy
- nowe stadiony: Anfiled Road, Old Trafford, Celtic Park, Bay Arena, Signal Iduna Park
- nowe stadiums previev by TomiPL
- 30 nowych scoreboardów w tym dwa scoreboardy Canal+ dla rozdzielczości 4:3 i 16:9 oraz ArkaTV, KoronaTV i LechTV
- poprawa innych drobnych bugów zgłaszanych przez użytkowników
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Credits:
Seba, Tomaj
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Uwagi
1. Żeby zmienić scoreboard gry, należy wejść do folderu kitserver -> img i uruchomić program Scoreboard.bat, a następnie postępować zgodnie z instrukcją, która się pojawi na ekranie.
2. W celu zmiany kitsów sędziowskich wchodzimy do \kitserver\img\cv03.img i uruchamiamy plik ref selector.bat i postępujemy zgodnie z instrukcją.
3. Jeśli nie chcemy w grze odblokowanych drużyn klasycznych - usuwamy z folderu 'save' plik PES2009_OPTION01.bin
4. Zmiana kąta nachylenia kamery w grze
- uruchomic plik config, znajduący sie w folderze kitserver, następnie w opcji Camera angle wybrać cyfrę od 0 do 9, gdzie cyfra 0 jest domyślnym ustawieniem kąta nachylenia kamery w grze. Na koniec obowiązkowo wciskamy SAVE.
5. Pliki z przyśpiewkami znajdują w folderze 'cs0d.img'. Są one dokładnie opisane, po to żeby każdy mógł sobie podmieniać doping wg własnego upodobania.
Może się sporadycznie zdarzyć, że w trybie kariery podczas meczu z małą ilością publiczności, doping będzie generowany błędnie. Jest to bug gry, znany zreszta także z PES 2008.
WAŻNE - nie kombinować nic w ustawieniach cheering stance w trybie edycji druzyn, bo możecie przypadkowo popsuć relink słotów przyśpiewek

Numery słotów polskich przyśpiewek 'cs0d.img'
264-268 -- GKS KATOWICE
269-273 -- GORNIK LECZNA
274-278 -- MOTOR LUBLIN
279-283 -- GKS JASTRZEBIE
284-288 -- ODRA OPOLE
289-293 -- WARTA POZNAN
294-298 -- WISLA PLOCK
324-328 -- ARKA GDYNIA
329-333 -- LECH POZNAN
334-338 -- POLONIA WARSZAWA
339-343 -- GORNIK ZABRZE
344-348 -- JAGIELLONIA BIAŁYSTOK
499-503 -- PIAST GLIWICE
504-508 -- ODRA WODZISLAW
509-513 -- SLASK WROCLAW
514-518 -- CRACOVIA KRAKOW
574-578 -- LKS LODZ
584-588 -- ZNICZ PRUSZKOW
599-603 -- STAL STALOWA WOLA
604-608 -- LECHIA GDANSK
609-613 -- RUCH CHORZOW
614-618 -- WISLA KRAKOW
619-623 -- PODBESKIDZIE BIELSKO BIALA
624-628 -- ZAGLEBIE LUBIN
684-688 -- FLOTA SWINOUJSCIE
689-693 -- TUR TUREK
724-728 -- GKS BELCHATOW
729-733 -- LEGIA WARSZAWA
734-738 -- POLONIA BYTOM
739-743 -- KORONA KIELCE
769-773 -- WIDZEW LODZ

6. Powrót do domyślnego ustawienie sterowania w grze: wejść w grze w ustawienia->contloller seetings->controller->buttons..-> zamienić coursor change na special control.

Dziękujemy wszystkim kitsmakerom, facemakerom i innym twórcom, których prace zostały wkorzystane w patchu. Dziekujemy wszystkim życzliwym za wsparcie i cierpliwość. Mamy nadzieję, że EPatch 2009 spełni Wasze oczekiwania.
Arczi1
o ktorej mozna sie spodziewac linków.Bo nie wiem czy iść spać czy czekac czy sie opłaca??
Pewnie sporo osob ma podobny problem
Napiszcie smile.gif
tomaj
Ze spokojem możesz iść spać.
Linki będą jutro koło południa.
I mam prośbę, jeżeli nie macie naprawdę czegoś ważnego to nie zaśmiecajcie tego tematu do chwili ukazania się patcha.
Rly?
Na jakim serwerze będzie patch ?
Jaka wersja gry jest potrzebna do patcha ?
seba
CYTAT(Rly? @ Dec 23 2008, 00:07) *
Na jakim serwerze będzie patch ?
Jaka wersja gry jest potrzebna do patcha ?

Na 4shared- bez limitów jakby ktoś sie pytał.
Wersja gry to 1.0 i 1.1. Mam tez przygotowaną łatkę pod 1.2. Idźcie spać Panowie (nie zaniedbujcie swoich kobiet biggrin.gif), jutro w poludnie linki będa aktywne.
kris15j
seba, chciałem Ci wysłać taką wiadomość, ale masz pełną skrzynkę odbiorczą więc piszę ją tutaj, bo ona dotyczy tego patcha:

Czy wyrażasz zgodę na to, bym mógł zamieścić twój patch na warezie www.exsite.pl? Opis dam taki jak jest w pierwszym poście, podam linki do twojego uploadu i link do forum, oczywiście będą podani twórcy i będzie zaznaczone, że ja go tylko rozpowszechniam. Co ty na to? Mam tam uprawnienia pozwalające mi dodawać newsy bez oczekiwania na akceptację, więc jeżeli linki pojawiły by się ok. południa to po południu już by było to na tamtej stronce. Czy wyrażasz na to zgodę? Z poważaniem, kris15j
seba
CYTAT(kris15j @ Dec 23 2008, 01:04) *
seba, chciałem Ci wysłać taką wiadomość, ale masz pełną skrzynkę odbiorczą więc piszę ją tutaj, bo ona dotyczy tego patcha:

Czy wyrażasz zgodę na to, bym mógł zamieścić twój patch na warezie www.exsite.pl? Opis dam taki jak jest w pierwszym poście, podam linki do twojego uploadu i link do forum, oczywiście będą podani twórcy i będzie zaznaczone, że ja go tylko rozpowszechniam. Co ty na to? Mam tam uprawnienia pozwalające mi dodawać newsy bez oczekiwania na akceptację, więc jeżeli linki pojawiły by się ok. południa to po południu już by było to na tamtej stronce. Czy wyrażasz na to zgodę? Z poważaniem, kris15j

Patcha nie robiliśmy tylko dla siebie i naszą intencją jest żeby dotarł do jak najszerszego grona fanów polskiej piłki w PES, zatem zgoda.
Kamilbialego
Sorry że może trochę zaśmiecam, ale może warto info oo patchu na stronce gamingacces. To byłaby dobra reklama dla polskiej ligi i twórców patcha. Oczywiście tego patcha to najlepiej umieścić razem z tą łatą na wersję 1.2 o której wspminał Seba, bo myślę że wieksza część graczy odwiedających tą stronę gra na takiej wersji (zresztą tak jak ja).
manio3
seba: a łatka do wersji 9.0.2 będzie już dziś czy poczekać trzeba trochę?
Kamiloxx
Jak macie to sie nie chwalcie. Jak się dłużej czeka to lepiej smakuje smile.gif ja poczekam godzinę i wtedy sciągnę wink.gif A propo patch będzie uploadowany tylko na 4shared.com?
EDIT:
CYTAT
Patcha nie robiliśmy tylko dla siebie i naszą intencją jest żeby dotarł do jak najszerszego grona fanów polskiej piłki w PES, zatem zgoda.

Czy ja też mogę umieścić patcha na darkwarez.pl? Z tym opisem twiom i twoimi linkami smile.gif
JEST! Download!
zomek
To tego patcha na razie tylko można instalować na 1.0 i 1.1 tak?? A kiedy wyjdzie łatka pod 1.2 ?? Przy updacie z zimowymi transferami czy wczesniej oddzielnie?
Widzewek
a jak pobrac ten patch????
tomaj
CYTAT(Widzewek @ Dec 23 2008, 10:49) *
a jak pobrac ten patch????

W drugim poście masz linki do poszczególnych partów. Wystarczy na nie kliknąć.
.alien
dopiero 4 party juz sie niemoge doczekac
Ajus333
ja tez scigam 4 part ale coz trzeba z niecierpilwieniem czekac i sory ale nie nabija postow ;]
manio3
a jak w styczniu wyjdzie spolszczenie od CD-ACTION to będe je mógł zainstalować na tego patcha?

ps:mam nadzieję że do 16 zassam ...
Ajus333
jedno małe pytanko jeszcze do twórców patcha ;] czy znajdusie sie tacy racze jak frankowski w jagieloni czy matusia w widzewie i handzic i golik w lechu ;]
Kamiloxx
Sorry za spam:
Seba ponawiam pytanie:
CYTAT
Czy ja też mogę umieścić patcha na darkwarez.pl? Z tym opisem twiom i twoimi linkami?

I dzięki za wesołych świąt smile.gif Nawzajem wszystkim!
smock1983
mam takie noboskie pytanie jak sprawdzic jaka mam wersie pes'a bo nie mam ani plyty ani pudelka od gry tylko zainstalowana gre jak to sprawdzic w grze chlopaki?
manio3
CYTAT(smock1983 @ Dec 23 2008, 11:31) *
mam takie noboski pytanie jak sprawdzic jaka mam wersie pes'a bo nie mam ani plyty ani pudelka od gry tylko zainstalowana gre jak to sprawdzic w grze chlopaki?

jak to nie masz płyty ani pudełka? to w czym dostałeś/kupiłeś grę?
enek95
a ja mam inne pytanie czy trzeba ściągać party po kolei czy mozna np. 3 na raz bo jak ja pobieram jednego i chce pobrac 2-giego to mi sie jakis błąd wyświetla ;/
Serkowskipes6
CYTAT(smock1983 @ Dec 23 2008, 11:31) *
mam takie noboski pytanie jak sprawdzic jaka mam wersie pes'a bo nie mam ani plyty ani pudelka od gry tylko zainstalowana gre jak to sprawdzic w grze chlopaki?

Wejdź w folder z zainstalowaną grą i najedz myszką na ikonę pes.exe kliknij prawy przycisk myszki , właściwości , i masz zakładkę wersja !!!
Serkowskipes6
CYTAT(enek95 @ Dec 23 2008, 11:41) *
a ja mam inne pytanie czy trzeba ściągać party po kolei czy mozna np. 3 na raz bo jak ja pobieram jednego i chce pobrac 2-giego to mi sie jakis błąd wyświetla ;/

Trza ściągać po 1 parcie , niestety serwer 4shared to gniot smile.gif , trza było panowie zapodać linki na filefront lub inny serverek bez limitów pobierania pojedynczo pliku
Ajus333
ja mam wersje 1.0.0.0 pójdzie mi ten patch??bo jak widze to na 1.0 pojdzie ;p
.alien
Boze widzisz i nie grzmisz.

czym sie rozni wersja 1.0 od 1.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0 lub od 1.0.0.0.0.0.0.0. albo od 1.0.0.0.0.0 ?????????????????

jak masz 1.0.0.0 to na bank nie pojdzie nawet nei sciagaj ..........................................
Serkowskipes6
CYTAT(.alien @ Dec 23 2008, 12:02) *
Boze widzisz i nie grzmisz.

czym sie rozni wersja 1.0 od 1.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0.0 lub od 1.0.0.0.0.0.0.0. albo od 1.0.0.0.0.0 ?????????????????

jak masz 1.0.0.0 to na bank nie pojdzie nawet nei sciagaj ..........................................

laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif laugh.gif
kostek
Dobra robota z patchem.

CYTAT
ja mam wersje 1.0.0.0 pójdzie mi ten patch??bo jak widze to na 1.0 pojdzie ;p

Cytat roku. ; d
manio3
jakie są przyśpiewki dla rep.Pol?
Serkowskipes6
Kaczyński spiewa z ziemi Polskiej do Polskiej laugh.gif
WKS
CYTAT(Serkowskipes6 @ Dec 23 2008, 12:10) *
Kaczyński spiewa z ziemi Polskiej do Polskiej laugh.gif

Daruj sobie bo to nie jest smieszne tylko zalosne  dry.gif

---------------------------

Seba i jak jest z tym pucharem ekstraklasy  podstawiliscie za cos co grupowo sie rozgrywa czy od razu play-offy ? 

Piter123
No panowie kawał świetnej roboty żeście odwalili. Pozostaje mi tylko ściągnąć i podziękować Wam za tak ciężką pracę.

Dziękuję.
smock1983
CYTAT(manio3 @ Dec 23 2008, 11:33) *
jak to nie masz płyty ani pudełka? to w czym dostałeś/kupiłeś grę?

kuzynowi pozyczylem mam tylko zainstalowana

CYTAT(Serkowskipes6 @ Dec 23 2008, 11:42) *
Wejdź w folder z zainstalowaną grą i najedz myszką na ikonę pes.exe kliknij prawy przycisk myszki , właściwości , i masz zakładkę wersja !!!

dzieki
kris15j
seba, dzięki za zgodę, już go wrzuciłem (http://www.exsite.pl/gry_full_games/84857-...ch-do-pesa.html), wyszło mi to średnio, gdyż stronka tylko do połowy prezentacji czytała polecenia dotyczące kolorów :/
Kamiloxx
seba,zrozumialem z tego postu że każdy może go umieścić i ja go też umieściłem:LINK
Adamek923
Noo.. a więc święta nie będą takie nudne xD Dzięki wielkie panowie ;] !
Jablonka10
Dzięki za zrobienie patcha. Jak byście zrobili jeszcze spolszczenie i komentarz to jesteście mistrzami świata.
arti142
Witam dzięki za patcha ale mam pytanko czy mógłby ktoś wrzucić patcha na torenta lub jakieś serwery gdzie niema limitów ściągania bowiem bede to rok ssal bo mam stale ip dzięki z góry
tomaj
Nie ma żadnych limitów na 4shared.
Jedyne ograniczenie jest takie, że możesz ściągać tylko jeden plik naraz, więc ściągnięcie wszystkich 14 partów zajmie Ci koło godzinki.
arti142
aha dzięki za info
BombeL1946
Witam. Po pierwsze wielkie dzięki i gratulacje dla twóców patcha.

Ale mam pytanko do wszystkich, z jaka prędkością wam zasysa te party. Ja mam łącze 2mb/s i zasysa mi po 40 kb/s a to dziwne. To przez serwer czy może coś jest z moim łączem. A może nie tylko ja tak mam?
.alien
mi zasysa w granicach 130 przy necie 1 mb wiec jest dobrze
kris15j
CYTAT(tomaj @ Dec 23 2008, 13:35) *
Nie ma żadnych limitów na 4shared.
Jedyne ograniczenie jest takie, że możesz ściągać tylko jeden plik naraz, więc ściągnięcie wszystkich 14 partów zajmie Ci koło godzinki.

ja ciągną dwa party na raz, więc się nie zgodzą, ale trzeba włączać "na raz" kilka to powinno pójść
Ajus333
Patch juz zassany teraz instalka .
PS. Dziekuje twórcom patcha za trud włozony w ta prace i zyce wesolych swiat
Pelajs
Mi też zasysa ok. 120-130 Kb/s przy necie 1Mb.
Kamilbialego
Czy twórcy patcha pozwalają na robie aktualek do niego i umieszczanie ich na forum?
Rly?
Mi wszystko szło b.dobrze do 12 partu , od 12 nie mogę pobierać bo moje ip już to robi :/
tomcioxv
Czy ktos zarzucic tu ofem na jakis serwer osobno.. bo tylko na tym bardzo mi zalezy.
v1r00z
ja mam neta 2m/s i 300 kb ciagnie biggrin.gif 7 partow w 40 min biggrin.gif
zomek
Twórcy patcha sami zrobią aktualkę po zamknięciu polskiego okienka transferowego więc aktualka będzie pewnie Marzec-Kwiecień
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.