Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekstraklasa Patch 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
tomaj
CYTAT(19on08 @ Jan 16 2009, 18:56) *
Tomaj pytam sie wiec mi powiedz a nie!?
Nie robie poprawek bo nie chce mi sie tworzyc piłkarzy np.Terlecki , Radzius , Smektała...wiec kiedy Update numer 3

No wiedziesz. A nam się musi chcieć, a później jeszcze macie do nas pretensje.
Karlik89
no i ponawiam problem. wszystko dziala ok ale jesli w ustawieniach pozmieniam np ustawienia klawiatury i w KONAMI pojawi sie plik setting to juz podczas ladowania wywala z gry ?? o co tu kuźwa chodzi???
BubelCk
Wiem, że był już taki problem ale nie mam siły szukać. Może ktoś powiedzieć jak z powrotem włączyć ten filmik na początku bo mi się przestał wyświetlać od niedawna...
hubertek7
CYTAT(Karlik89 @ Jan 16 2009, 20:37) *
no i ponawiam problem. wszystko dziala ok ale jesli w ustawieniach pozmieniam np ustawienia klawiatury i w KONAMI pojawi sie plik setting to juz podczas ladowania wywala z gry ?? o co tu kuźwa chodzi???
jak uruchamiasz ten plik settings.exe (ten w katalogu z gra) to pojawia Ci sie komunikat?? taki gdzie mozesz odpowiedziec tak lub nie?
tiempo91
a ja mam taki problem, że kiedy włączam Become a Legend mój zawodnik ma twarz trochę "popsutą" (tworzyłem mu twarz na podstawie pliku jpg). Przed zainstalowaniem patcha wyglądała inaczej. o co chodzi? co trzeba zrobić?
tomaj
CYTAT(tiempo91 @ Jan 17 2009, 13:04) *
a ja mam taki problem, że kiedy włączam Become a Legend mój zawodnik ma twarz trochę "popsutą" (tworzyłem mu twarz na podstawie pliku jpg). Przed zainstalowaniem patcha wyglądała inaczej. o co chodzi? co trzeba zrobić?

W tym temacie co najmniej raz padła odpowiedź na to pytanie, więc proponuję go przejrzeć.
tiempo91
przeglądnięcie 76 stron bez przeoczenia czegoś jest niewykonalne.. proszę o ponowną odpowiedź..
tomaj
CYTAT(tiempo91 @ Jan 17 2009, 13:23) *
przeglądnięcie 76 stron bez przeoczenia czegoś jest niewykonalne.. proszę o ponowną odpowiedź..

Jeżeli się umie czytać to jest jak najbardziej wykonalne.
tiempo91
zamiast robić offtopa napisałbyś co trzeba zrobić i by był spokój.. no ale skoro dla ciebie to jakaś trudność..
eduardo_9
Mam pytanie kiedy możemy spodziewać się kolejnego update?
Kamiloxx
a ja mam inną prośbę. wrzuci mi ktoś tylko folder kitserver na megaupload? jak można to bez przyśpiewek. byłbym bardzo wdzięczny smile.gif
Forza_Michal
Mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego grając polskimi drużynami słychać tylko holenderskich kibiców?było wszystko ok dopóki nie zgrałem nowy 2 łatek!

Poprawka bląd jest tylko przy graniu Lechią -możliwe że to przez to że zmieniałem zawodników pozycjami?
Tomaszzz
CYTAT(tomaj @ Jan 17 2009, 13:25) *
Jeżeli się umie czytać to jest jak najbardziej wykonalne.

Już chyba mógłbyś mu odpisać i nie stwarzać dyskusji na kilka postów........... Naprawdę każdy się ucieszy z odpowiedzi: Obejrzyj sobie x stron... dry.gif
tomaj
CYTAT(Forza_Michal @ Jan 17 2009, 14:52) *
Mógłby mi ktoś powiedzieć dlaczego grając polskimi drużynami słychać tylko holenderskich kibiców?było wszystko ok dopóki nie zgrałem nowy 2 łatek!

Jeżeli masz poprawnie zainstalowanego patcha to jest to niemożliwe.
Po pierwsze sprawdź czy na pewno masz OF z drugiego update. Po drugie to czy kitserver jest dobrze zainstalowany i czy w nim w folderze cs0d.img masz pliki adx z nazwami polskich drużyn.
Jablonka10
Czy jest możliwość wrzucenia dodatkowych scoreboardów do Ekstraklasa Patch? Jeśli tak to proszę o instrukcję jak to zrobić.
Kamiloxx
CYTAT
a ja mam inną prośbę. wrzuci mi ktoś tylko folder kitserver na megaupload? jak można to bez przyśpiewek. byłbym bardzo wdzięczny smile.gif

Ponawiam Pliss!
Piter123
Jablonka10

Jest możliwość. Musisz edytować plik Scoreboard.bat
tomaj
CYTAT(Jablonka10 @ Jan 17 2009, 15:29) *
Czy jest możliwość wrzucenia dodatkowych scoreboardów do Ekstraklasa Patch? Jeśli tak to proszę o instrukcję jak to zrobić.

Pliki odpowiedzialne za scoreboardy ponazywaj najlepiej tak jak my to zrobiliśmy, tzn. nazwa i numer. Wrzuć do odpowiednich folderów. Otwórz plik scoreboard.bat za pomocą notatnika. Tam masz wszystkie scoreboardy wypisane i są do nich ścieżki. I teraz wpisujesz nazwę swoich plików w miejsce plików scoreboarda, który chcesz usunąć. Zwróć uwagę na pisownie aby była taka sama jak nazwa pliku.
Piter123
Nie musisz usuwać. Ja mam tak scoreboard.bat
tomaj
CYTAT(Piter123 @ Jan 17 2009, 18:31) *
Nie musisz usuwać. Ja mam tak scoreboard.bat

A mógłbyś wstawić tu ten z LechTV?
Piter123
już wstawiam tylko znajdę Lech TV by kamilczesio
Jablonka10
Pobrałem sobie scoreboard Polsatu Sport. Mam tam pliki scoreboard_153 i unnamed_36. Edytując scoreboard.bat zobaczyłem że potrzebuje jeszcze plików scoreboard_154, scoreboard_155, scoreboard_161. Z kąd mam je wziąć?
eduardo_9
Skąd można ściągnąć polskie scoreboardy? Help smile.gif
robien92
umie ktos skopiowac staty z jednego OF-a do drugiego ???
Bracia tashibana
Koledzy dajcie link do nowego /starego loga Legii (nie mam na myśli oczywiście czarnej tarczy z białą elką )
skotar(L)
nie mozesz zmienic nic w settings bo inaczej Ci sie nie uruchomi gra !!!!!!!!

CYTAT(Karlik89 @ Jan 16 2009, 20:37) *
Norbi91
CYTAT(skotar(L) @ Jan 18 2009, 07:55) *

Nie pisz bzdur, bo jakos ja normalnie zmieniam sobie wszystko i chodzi.
tomaj
CYTAT(Piter123 @ Jan 17 2009, 19:24) *
już wstawiam tylko znajdę Lech TV by kamilczesio

Wielkie dzięki

CYTAT(Jablonka10 @ Jan 17 2009, 19:50) *
Pobrałem sobie scoreboard Polsatu Sport. Mam tam pliki scoreboard_153 i unnamed_36. Edytując scoreboard.bat zobaczyłem że potrzebuje jeszcze plików scoreboard_154, scoreboard_155, scoreboard_161. Z kąd mam je wziąć?

Jeżeli nie pobrałeś pozostałych plików, tzn. ich nie ma, gdyż niektóre scoreboardy nie zmieniają wszystkiego co mogą.
Spróbuj może dobrać te 2 pliki z innego scoreboarda lib ich wcale nie dodawać.

CYTAT(eduardo_9 @ Jan 17 2009, 20:16) *
Skąd można ściągnąć polskie scoreboardy? Help smile.gif

Proponuję dokładniej przeglądać to i inne fora dotyczące PES2009.

CYTAT(robien92 @ Jan 17 2009, 20:55) *
umie ktos skopiowac staty z jednego OF-a do drugiego ???

Rozumiem, że chodzi Ci o przeniesienie całego zawodnika. Bardzo proste. Otwierasz np. PES Editing Studio, jest w nim opcja "Open OF2", wybierasz ją, otwierasz OF. Następnie klikasz na zawodnika, którego chcesz zmienić i się ukażą jego statsy. Potem wybiegacz coś w stylu import from OF2 i wybierasz zawodnika, którego chcesz skopiować.

CYTAT(Bracia tashibana @ Jan 18 2009, 06:57) *
Koledzy dajcie link do nowego /starego loga Legii (nie mam na myśli oczywiście czarnej tarczy z białą elką )

To nie ten temat. Seba założył do tego inny z logami swojego autorstwa. Tam jeżeli tego loga nie będzie, to możesz o nie poprosić. A jak dasz to tego dobrej jakości zdjęcie tego herbu, to raczej na pewno Seba je zrobi.
Link do tematu Seby

CYTAT(skotar(L) @ Jan 18 2009, 07:55) *

Nie siej defektyzmu (jak to się kiedyś za PRL mówiło smile.gif ). To nie prawda. Ja sam gram na padzie i często ktoś do mnie przychodzi, aby pograć i zmienia sobie przy tym ustawienia klawiatury i wszystko jest OK.
Bracia tashibana
CYTAT(tomaj @ Jan 18 2009, 10:42) *
To nie ten temat. Seba założył do tego inny z logami swojego autorstwa. Tam jeżeli tego loga nie będzie, to możesz o nie poprosić. A jak dasz to tego dobrej jakości zdjęcie tego herbu, to raczej na pewno Seba je zrobi.
Link do tematu Seby

dzięki i sorka za zaśmiecanie
Kamiloxx
CYTAT
a ja mam inną prośbę. wrzuci mi ktoś tylko folder kitserver na megaupload? jak można to bez przyśpiewek. byłbym bardzo wdzięczny

ponawiam smile.gif
matiz
jak usunąć nazwiska z nad piłkarzy?
1922lechpoznan1922
Patch świetny. Wszystko znakomite. Najlepsze to przyśpiewki wink.gif . Tylko mam taki mały problem. Gdy właczam pesa to nie pokazuje mi się intro. Odrazu wyskakuje napis "ekstraklasa patch 2009" , a następnie "wciśnij dowolny przycisk". Wie ktoś czemu nie mam intra ?

skotar(L)
jakos ja zmieniam i nie chodzi, a ten gosc ktory pisal ma tak samo jak ja !

CYTAT(Norbi91 @ Jan 18 2009, 09:11) *
Nie pisz bzdur, bo jakos ja normalnie zmieniam sobie wszystko i chodzi.
Piter123
@1922lechpoznan1922

Musisz odznaczyć opcję Nullify movie playback
19on08
Tomaj...to kiedy Update nr 3?
tomaj
CYTAT(19on08 @ Jan 19 2009, 16:15) *
Tomaj...to kiedy Update nr 3?

Jak go wydamy.
1922lechpoznan1922
CYTAT(Piter123 @ Jan 19 2009, 13:56) *
Musisz odznaczyć opcję Nullify movie playback

Dzięki wink.gif Problem rozwiązany biggrin.gif
Pelajs
Ja także mam problem z brakiem filmiku i nawet jak odznaczę opcję Nullify movie playback to go nie ma. Czy ktoś może mi coś doradzić co mam zrobić, aby on był??
1922lechpoznan1922
Najprościej to odinstaluj grę i zainstaluj na nowo ( wraz z patchem ) biggrin.gif ja też pare rzeczy nie miałem, a jak zainstalowałem na nowo wszystko smiagało jak należy wink.gif
Adrian3023
Mam nastepujący problem z grą;/. Gram w BaL i w eliminacjach do mistrzostw Europy trafiła mi sie Holandia, chce z nia zagrac i za kazdym razem wywala mnie do Windowsa;/. Wiecie moze co z tym zrobic?? odp. moze byc tutaj lub na priva zeby nie zasmiecac:).
Krysstek
CYTAT(Adrian3023 @ Jan 20 2009, 12:09) *
Mam nastepujący problem z grą;/. Gram w BaL i w eliminacjach do mistrzostw Europy trafiła mi sie Holandia, chce z nia zagrac i za kazdym razem wywala mnie do Windowsa;/. Wiecie moze co z tym zrobic?? odp. moze byc tutaj lub na priva zeby nie zasmiecac:).

update1

frankez
Witam.

Mam Bardzo poważny problem .

PES 2009 z patchem działał mi bez problemowo, jednak wczoraj musiałem zrobić Format i usunąłem wszystko . Dziś Gdy zainstalowałem gre i patcha wyskakuje mi taki błąd :

http://img299.imageshack.us/my.php?image=peszh4.jpg

"pes2009.exe -Nie można znaleźć składnika"
"Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono d3dx9_27.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem ."

Widziałem juz podobny błąd u paru osob, które też wcześniej o tym pisały ale nie znalazłem rozwiązania. Gra działa jeśli Patch nie jest zainstalowany, jednak gdy wcisne Install i chce właczyc gre to wyskakuje ten błąd. Przed Formatem Wszystko działało i nie było problemów, więc dlaczego teraz są jakieś problemy ??

Prosze o jakieś wsakazówki .
Piter123
A masz Direxta zainstalowanego?
frankez
Własnie sciągam i instaluje , mam nadzieje ze to do Tego ( a nie zwrociłem wczesniej uwagi ze moze nie byc Directxa, Bo jedyna gra w jaką Gram i mam zainstalowaną to PES

Problem rozwiązany smile.gif Wielkie dzieki
BombeL1946
Znalazłem dwa błędy. Zivkovic ma narodowość Peruwiańską. Nie znam zawodnika ale po nazwisku nie brzmi jak Peruwiańczyk, więc postanowiłem zwrócić na to uwagę. Poza tym grając ML zauważyłem podczas wyszukiwania zawodników w oknie transferowym że kilkanaście razy powtarza się nazwisko Tremmel. W kilku przypadkach jest to zawodnik po prostu o narodowości niemieckiej bez klubu, a w reszcie przypadków ma klub (za każdym razem inny) i słabsze statystyki od tych Tremmel'ów bez klubu.

No a poza tym to nr, patrzałem tylko na nr Legii bo to mnie w sumie najbardziej interesuje. NP Iwański gra w Legii z 8 a w patchu ma 13.

I żeby nie pisać kolejnego postu to zapytam jak zmienić Herb Legii. Ściągnąłem z Seby tematu herb, który za słuszny uważają kibice Legii ale nie wiem jak go wstawić, wiem tylko tyle, że przez GGS.
Kamiloxx
CYTAT
a ja mam inną prośbę. wrzuci mi ktoś tylko folder kitserver na megaupload? jak można to bez przyśpiewek. byłbym bardzo wdzięczny

Ponawiam.
robien92
sciag plik z linku ponizej i wklej go do C:\windows\system32 tongue.gif
http://www.dll-files.com/dllindex/dll-files.shtml?d3dx9_27
CYTAT(frankez @ Jan 20 2009, 14:29) *
Witam.

Mam Bardzo poważny problem .

PES 2009 z patchem działał mi bez problemowo, jednak wczoraj musiałem zrobić Format i usunąłem wszystko . Dziś Gdy zainstalowałem gre i patcha wyskakuje mi taki błąd :

http://img299.imageshack.us/my.php?image=peszh4.jpg

"pes2009.exe -Nie można znaleźć składnika"
"Uruchomienie tej aplikacji nie powiodło się, ponieważ nie znaleziono d3dx9_27.dll. Ponowne zainstalowanie aplikacji może naprawić ten problem ."

Widziałem juz podobny błąd u paru osob, które też wcześniej o tym pisały ale nie znalazłem rozwiązania. Gra działa jeśli Patch nie jest zainstalowany, jednak gdy wcisne Install i chce właczyc gre to wyskakuje ten błąd. Przed Formatem Wszystko działało i nie było problemów, więc dlaczego teraz są jakieś problemy ??

Prosze o jakieś wsakazówki .
1922lechpoznan1922
A ja znalazłem inny maly błąd ( być może ktoś już o nim wspomniał lecz wątpie bo całkiem możliwe że to ja coś wgrałem tongue.gif ). Mianowicie chodzi mi o reprezentacje Irlandii Północnej. ZOBACZ. Powtarzam, bardzo możliwe że to mój błąd ale sprawdzcie u siebie czy też tak macie biggrin.gif wink.gif
NeoNH
tez tak mam
tomaj
Już poprawione, będzie w updacie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.