Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekstraklasa Patch 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
hubertek7
CYTAT(kwasik1985 @ Jan 7 2009, 08:44) *
nie chodzi mi o taka zmiane o tej dobrze wiem ale jak juz pisalem kazde ustawienie inne niz 1024 mam nie full screen
a skoro juz napisales to co sie stanie jak nacisne tak przy tym komunikacie
wtedy Cie sie gra nie uruchomi
kwasik1985
zapomnialem
propo patcha
jest zajebisty jesli sa jakies niedociagniecia tjak formacja numerek itp
to niech sobie kazdy zmieni w edit a nie pisza ze to jest wada
a jesli chodzi o twarze to mnie sie podobaja bo w koncu to nie twarze graja
odwaliliscie kawal dobrej roboty
kwasik1985
mylisz sie smile.gif
pisaliscie aby nie zamieniac w nim tego klawisza zmiany zawodnika ze q nie dziala a jak dosc ze wybralem TAK to wlasnie w Settings zmienilem te klawisze i gra mi dziala
CYTAT(hubertek7 @ Jan 7 2009, 14:56) *
wtedy Cie sie gra nie uruchomi
karollus
Mam pytanie właśnie się doczytałem, że jest jakiś becomealegend.fix który naprawia wywalanie do pulpitu. Wie ktoś może czy oto ten fix działa też w master league??
Tranceshine
ktoś zna nr unnamed dla przyśpiewek? mam nowe i niewiem z jakimi numerami mam je wstawić... albo chociaz napiszcie jak to sprawdzić? smile.gif
tomaj
CYTAT(edi_tsw @ Jan 7 2009, 13:45) *
Do Tomaj:

No szkoda tylko, że we wskazanym przez Ciebie poscie nie ma odpowiedzi na ani jedno moje dotychczasowe pytanie.

Postaram się więc zaskoczyć Cie innym:

Gram Wisłą ML. Mecz trwa, wolny przed polem karnym dla mnie. Wchodzę w opcje wyboru wykonawcy, otwiera się lista zawodników, lecz w zamias Zieńczuka wyświetla mi się "Dummy" (nie śmiać się:] ). Nigdzie indziej sie to nie pojawia, tylko w takiej sytuacji.

Pozdro,

Tego Dummego zaraz sprawdzę, ale widzę, że nazwiska Zieńczuk ma dobrze wpisane.
Sprawdziłem w 2 meczach i mi się nazwisko Zieńczuka dobrze wyświetla.

CYTAT(karollus @ Jan 7 2009, 14:14) *
Czy przy jakimś konkretnym meczu Cie wywala i czy masz oba updaty zainstalowane?

Mam zainstalowane dwa updaty tzn. te dwa w jednym. podajże wywala mnie w 18 tygodniu jeszcze przed negocjacjami... wczesniej też mnie wywalało na innych patchach różnie w 26, 27 tygodniu. Byłem pewnien, że te patche od konami załatwią problem a tu lipa.. :///

Wiem, że był problem z BaL w oryginale. Nie wiem jak z ML. Mi się nigdy coś takiego nie przydarzyło.
Wiem, że do BaL był jakiś plik naprawiający savy, nie wiem czy działa on też w ML.
Co do fiksu, o którym ktoś napisał, to nie pomoge bo nie musiałem go sprawdzać.

CYTAT(kwasik1985 @ Jan 7 2009, 14:55) *
tomaj
mam 60Hz ustawiony monitor przeinstalowalem calego pesa i jak narazie nie tnie na rozdzialce 1024
mam za to inny problem jak mialem czystego pesa to zdarzalo sie tak ze zaczynalo mi trzeszczec i nie dalo sie wytrzymac
teraz to ustapilo tylko zanika dzwiek
mam karte SoundBlaster LIve [E880] nie wiem jak sie z tym uporac
szukalem nowych sterow do niej ale nawet te buraki z creative nie wspomagaja jej
Co by moglo byc przyczyna tego? bo juz moje szare komorki nie wyrabiaja

Nie wiem co Ci się dzieje z dźwiękiem. Raczej to nie wina samej karty dźwiękowej, bo wtedy gra wogóle raczej by się nie uruchomiła. Ja bym szukał rozwiązania w braku jakiś kodeków.

CYTAT(Tranceshine @ Jan 7 2009, 16:00) *
ktoś zna nr unnamed dla przyśpiewek? mam nowe i niewiem z jakimi numerami mam je wstawić... albo chociaz napiszcie jak to sprawdzić? smile.gif

Przyśpiewki są w folderze cs0d.img i są ładnie opisane, więc nie powinieneś mieć problemów z ich dodaniem.
edi_tsw
No widzisz, nie wiem dlaczego ale nie zdaża się to w każdym meczu. Nie jest to oczywiście powód do niepokoju i głowienia się nad ewentualna korektą ale chcialem napisać coś, czego wcześniej nie napisał nikt smile.gif
hubertek7
CYTAT(kwasik1985 @ Jan 7 2009, 15:01) *
mylisz sie smile.gif
pisaliscie aby nie zamieniac w nim tego klawisza zmiany zawodnika ze q nie dziala a jak dosc ze wybralem TAK to wlasnie w Settings zmienilem te klawisze i gra mi dziala
ee kozak biggrin.gif a tak serio to u mnie nie dzialalo to myslalem ze i u wszystkich bd to samo
kwasik1985
czasami tak bywa:)
mam inne pytanie
czy tez tak macie ze kiedy gracie i jestestescie przy linie bocznej gdzies w polowie polowy przeciwnika i wciskacie dosrodkowanie na pole karne to koles wam strzela na bramke???
bo mnie to denerwuje nie moge sobie pograc przez to

CYTAT(hubertek7 @ Jan 7 2009, 21:46) *
ee kozak biggrin.gif a tak serio to u mnie nie dzialalo to myslalem ze i u wszystkich bd to samo
tomaj
CYTAT(kwasik1985 @ Jan 7 2009, 22:23) *
czasami tak bywa:)
mam inne pytanie
czy tez tak macie ze kiedy gracie i jestestescie przy linie bocznej gdzies w polowie polowy przeciwnika i wciskacie dosrodkowanie na pole karne to koles wam strzela na bramke???
bo mnie to denerwuje nie moge sobie pograc przez to

Ja jak cisne guzik odpowiedzialny za dośrodkowanie to zawodnik centruje. Nie wiem na czym grasz (padzie czy klawiaturze) ale przy dośrodkowaniu powinno się ustawić kierunek na pole karne a nie tak jak biegłeś w stronę bramki.
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Widzewek @ Jan 8 2009, 06:31) *

Oczywiście, że ktoś może. A ten ktoś nazywa się DkZ Studio. Ściągnij go sobie. Potem ściągnij sobie te piosnki, które żeś tu wstawił i przekonwertuj je na wav.
Czy tak trudno poszukać sobie odpowiedzi. Podpowiem, że google mają taką funkcję przy wyszukiwaniu, że jeżeli podasz w wyszukiwarce to forum, to będzie szukać po postach.
kwasik1985
CYTAT(tomaj @ Jan 7 2009, 22:28) *
Ja jak cisne guzik odpowiedzialny za dośrodkowanie to zawodnik centruje. Nie wiem na czym grasz (padzie czy klawiaturze) ale przy dośrodkowaniu powinno się ustawić kierunek na pole karne a nie tak jak biegłeś w stronę bramki.

zle mnie zrozumiales jestem na lewej stronie boiska przy lini autu[ok polowy strony przeciwnika ] i chce wrzucic pilke przed pole karne na prawa strone
kierunek dobry ustawiam a jak wcisne dosrodkowanie to nie przezuci jej tylko strzela do bramkarza prosto w bramke
gram na klawie z padem jest tak samo sprawdzal moj brat
tomaj
CYTAT(kwasik1985 @ Jan 8 2009, 08:56) *
zle mnie zrozumiales jestem na lewej stronie boiska przy lini autu[ok polowy strony przeciwnika ] i chce wrzucic pilke przed pole karne na prawa strone
kierunek dobry ustawiam a jak wcisne dosrodkowanie to nie przezuci jej tylko strzela do bramkarza prosto w bramke
gram na klawie z padem jest tak samo sprawdzal moj brat

To jest kewsti dobrego wykierunkowania dośrodkowania.
kwasik1985
CYTAT(tomaj @ Jan 8 2009, 10:44) *
To jest kewsti dobrego wykierunkowania dośrodkowania.

nie wiem juz co z tym zrobic ale nie gram pierwszy raz w pesa
to jest moje "firmowe" zagranie i mi od wgrania patcha nie wychodzi
zobacze jeszcze co da sie z tym zrobic pamietam ze w setings jak pojawil sie komunikat to wzialem tak wiec moze to od tego
przeinstaluje jeszcze:)

odnosnie pesa mam pytanie
czy jest tutaj mozliwosc ustwienia taktyki
takie cos jak bylo we wczesniejszych ze zawodnikowi ustawialo sie takie strzalki?
czy mozna tez ustawic poziom zmiany zawodnikow przez komputer bo caly czas zmieniaja mi kolesi
znalazlem jedynie takie ustawienie co sa tylko do wyboru semi asisted asisted tylko to jest?
tomaj
CYTAT(kwasik1985 @ Jan 8 2009, 11:44) *
zobacze jeszcze co da sie z tym zrobic pamietam ze w setings jak pojawil sie komunikat to wzialem tak wiec moze to od tego

takie cos jak bylo we wczesniejszych ze zawodnikowi ustawialo sie takie strzalki?
czy mozna tez ustawic poziom zmiany zawodnikow przez komputer bo caly czas zmieniaja mi kolesi
znalazlem jedynie takie ustawienie co sa tylko do wyboru semi asisted asisted tylko to jest?

Aby mieć te strzałki wchodzisz w set tactic i edit, i bodajże używając klawisz w (nie wiem jak jest to na klawiaturze bo gram na padzie) zmieni Ci się opcja działania kranu taktyki, tzn zmienisz pozycje lub ustawiasz nastawienie obrony i ataku. Nie do końca wiem o co Ci chodzi z poziomem zmiany zawodników.
Z tymi zmianami chodzi Ci o zmianę kursora zawodnika? Jeżeli tak to masz asisted, semi asisted i off. Semi asisted to jest takie ustawienie jak było w PES2008, czyli takie umiarkowane, asisted to komp sam Ci szybko przełączy na wybranego przez niego piłkarza a OF chyba nie muszę opisywać.
dolek10
Mam problem z scoreboard tj. po zainstalowaniu go w czasie gry w miejscu nazwy druzyn i zawodnikow pojawily sie biale miejsca. Co robic?
hubertek7
CYTAT(kwasik1985 @ Jan 8 2009, 11:44) *

ja bym powiedzial ze nie trzeba przeistalowywac, wystarczy pewnie usunac plik settings z moich dokumentow i pozniej ustawic od nowa, mozliwe ze to wina tego komunikatu
gryzek16
witam
znalazłem w patchu nawet po jego updacie mały błąd a mianowicie brak Tosica w ManU
prosze o poprawe tego w nastepnych upadach
tomaj
A ja bym proponował lekturę forum. W momencie wydania updatu jeszcze tam nie był, a nawet jeśli to można to sobie samemu poprawić.

dolek10: daj screena
dolek10
Tak to wyglada. Jezeli chodzi o CL to wszystko OKI.
tomaj
Przekopiowałeś wszytstkie foldery co były w patchu i czy użyłeś pliku scoreboard.bat do wybrania scoreboardu. Jak nie to wybierz któryś i sprawdź.
dolek10
Wszystko przekopiowalem z patch. Uzylem plik scoreboard.bat i po wybraniu np. 0 (bundesliga) potwierdzilem OK To wszystko prawda? Problem niestety pozostal mad.gif mad.gif mad.gif
tomaj
CYTAT(dolek10 @ Jan 8 2009, 15:25) *
Wszystko przekopiowalem z patch. Uzylem plik scoreboard.bat i po wybraniu np. 0 (bundesliga) potwierdzilem OK To wszystko prawda? Problem niestety pozostal mad.gif mad.gif mad.gif

OK, czy jest tak na innych scoreboardach z naszego patcha i czy ściągnąłeś update(1 i 2)?
luquee
Witam, mam cos do powiedzenia w sprawie patcha i updatow: KAWAL DOBREJ ROBOTY i to wlasnie update nr 2 zmusil mnie do zalogowania sie na tym forum. Jest o niebo lepszy od tego pierwszego, poprawione statystyki pilkarzy sa teraz odpowiednie do roznicy poziomow np. miedzy liga angielska czy hiszpanska a polska, a to kulalo bardzo w updacie 1 i pamietam nawet w patchu do pes 6. Czasem trzeba je jeszcze poprawiac, bo jak dla mnie statsy niektorych zawodnikow sa wciaz za wysokie, ale:
- po 1 to juz rzadkosc
- po 2 zawsze mozna poprawic to samemu i nie trzeba sie rozpisywac o tym na forum ze ten czy tamtem ma za wysokie staty
- po 3 mamy teraz okno transferowe i pisanie ze jeden z drugim zmienil klub i czemu tego nie ma w updacie jest bez sensu, bedzie nastepny updejt to wszystko bedzie git ( poza tym jak wczesniej mozna sobie samemu te usterke naprawic)
- po 4 autorom nalezy sie ogormny szacunek i tylko konstruktywna krytyka za to co zrobili, bo 99 % calej spolecznosci PESowej tylko czeka az ktos w koncu sie za to zabierze a samemu nic w tym temacie nie robi (lacznie ze mna, zeby byla jasnosc tongue.gif )
Mac516
A ja za chiny nie umiem mojego pesa uruchomic na tym patchu. Problem wyglada tak instaluje pesa na czytego instaluje patch czyli kitserver + img + save + update, Próbuje włączyc gre a tu czarne okno włączania pesa które po chwili znika i zero reakcji wczesniej jak instalowałem wyskakiwał jakis komunikat z microsoftu ze program zostanie zamkniety. Dodam ze gra smiga na czystko i po instalacji patcha 1.20 dopiero gdy zainstaluje kitserver nie chce sie uruchomic. Doradzi mi ktos co zrobic. Moze format pomoze ????
luquee
CYTAT(Mac516 @ Jan 8 2009, 15:54) *
A ja za chiny nie umiem mojego pesa uruchomic na tym patchu. Problem wyglada tak instaluje pesa na czytego instaluje patch czyli kitserver + img + save + update, Próbuje włączyc gre a tu czarne okno włączania pesa które po chwili znika i zero reakcji wczesniej jak instalowałem wyskakiwał jakis komunikat z microsoftu ze program zostanie zamkniety. Dodam ze gra smiga na czystko i po instalacji patcha 1.20 dopiero gdy zainstaluje kitserver nie chce sie uruchomic. Doradzi mi ktos co zrobic. Moze format pomoze ????

Moze sprobuj nie instalowac patcha 1.20. Ja go nie instalowalem i gra smiga. Nie wiem czy pomoze ale nie zaszkodzi tongue.gif
tomaj
Możesz mieć po prostu złego cracka do wersji 1.2. Pamiętaj tylko aby usunąć folder rv0f.img jeśeli nie będziesz grał na patchu 1.2
Mac516
CYTAT(tomaj @ Jan 8 2009, 16:12) *
Możesz mieć po prostu złego cracka do wersji 1.2. Pamiętaj tylko aby usunąć folder rv0f.img jeśeli nie będziesz grał na patchu 1.2

Tego jeszcze nie próbowałem zaraz spróbuje smile.gif cracka mam dobrego bo na patrchu 1,20 bez istalacji patcha gra działa dopiero po instalacji kitservera czy to na czystą czy na wersje 1.10 cz 1.20 wyskakuje takie zjawisko smile.gif
Mac516
heszcze pytanko gdzie znajde ten folder rvof.img bo ja go nie widze w kitserverze
tomaj
CYTAT(Mac516 @ Jan 8 2009, 16:52) *
heszcze pytanko gdzie znajde ten folder rvof.img bo ja go nie widze w kitserverze

W drugim poście i ściagnij do tego update 1,2
Mac516
CYTAT(tomaj @ Jan 8 2009, 16:53) *
W drugim poście i ściagnij do tego update 1,2

Mam sciagniety ekstraklasa patch i do tego update 1 i 2 ale nadal nie widze w nigdzie rvof.img w kitserwerze jest tylko rv0c_e.img moze ci sie pomysliło smile.gif
tomaj
w updacie masz cv0f.img Dodatkowo w 2 poście masz ten folder do ściągnięcia. On jest potrzebny pod patch 1.2
Mac516
dzieki ze mi bardzo pomagasz ale ja ci wytłumacz dokłądnie co robie

Pierw próbuje na czystego pesa instalowac twoj patch bez zadnych łatek 1.10 i 1.20 wszystko robie co w instrukcji dodam ze mam wszystkie pliki sciagniete z 2 posta. Wrzucam kitserwer plu folder img potem dorzucam folder save do moich dokumentów potem odpalam gre a ty wyskakuje ze program dostanie zamkniety i opcje wyslij raport lub nie wysyłaj.Nie zareagowało
Wiec mowie próbuje na patch 1.20
Odinstalowałem PESA programem total uninstall wszystko usuwa razem z plikami rejestru
Instaluje na nowo pesa potem patch 1.20 plik do sciagniecia juz mam wiec go tylko wrzucam do dysk C, Documents and Settings, all user, dane aplikacji, i do konami potem wrzucam twojego patch razem z updatami i folderem cvof.img
próbuje włączyc gre a ty okno czarne które standardowo pokazuje sie przy włączaniu pesa które po chwili znika i zero reakcji

mam nadzieje ze teraz przejzyscie wytłumaczyłem moj problem
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Mac516 @ Jan 8 2009, 17:12) *
dzieki ze mi bardzo pomagasz ale ja ci wytłumacz dokłądnie co robie

Pierw próbuje na czystego pesa instalowac twoj patch bez zadnych łatek 1.10 i 1.20 wszystko robie co w instrukcji dodam ze mam wszystkie pliki sciagniete z 2 posta. Wrzucam kitserwer plu folder img potem dorzucam folder save do moich dokumentów potem odpalam gre a ty wyskakuje ze program dostanie zamkniety i opcje wyslij raport lub nie wysyłaj.Nie zareagowało
Wiec mowie próbuje na patch 1.20
Odinstalowałem PESA programem total uninstall wszystko usuwa razem z plikami rejestru
Instaluje na nowo pesa potem patch 1.20 plik do sciagniecia juz mam wiec go tylko wrzucam do dysk C, Documents and Settings, all user, dane aplikacji, i do konami potem wrzucam twojego patch razem z updatami i folderem cvof.img
próbuje włączyc gre a ty okno czarne które standardowo pokazuje sie przy włączaniu pesa które po chwili znika i zero reakcji

mam nadzieje ze teraz przejzyscie wytłumaczyłem moj problem

A czy ty uruchamiasz setup.exe w kitserverze i dajesz install? Bo z twojego opisu, to nie dajesz.
Mac516
oczywiscie ze daje problem w tym ze jak daje setup.exe to gra nie działa a jak dam remove to gra zaskakuje sad.gifsad.gif Nie wiem co zle robie zajmuje sie patchowaniem pesa od wersji 5 wrzucałem przy uzyciu afs exlorera i gsg przy czy to jest teraz duzo trudniejsze a teraz nie wiem o co chodzi wogole
dolek10
jest
CYTAT(tomaj @ Jan 8 2009, 15:39) *
OK, czy jest tak na innych scoreboardach z naszego patcha i czy ściągnąłeś update(1 i 2)?

jest tak na wszystkich oprocz CL wgralem tez update 1 i 2 , nadal kicha (moze to problem visty?)
tomaj
CYTAT(dolek10 @ Jan 8 2009, 17:45) *
jest

jest tak na wszystkich oprocz CL wgralem tez update 1 i 2 , nadal kicha (moze to problem visty?)

Szczerze mówiąc to nie testowaliśmy patcha na viście, bo nie mamy takiej możliwości. Ale wątpię aby był w tym problem. A jaką wersję językową PES masz?

Mac516: nie mam pomysłu na to co jest u Ciebie nie tak. Niestety mimo dużych chęci nie jestem w stanie Ci teraz pomóc.
dolek10
CYTAT(tomaj @ Jan 8 2009, 17:48) *
Szczerze mówiąc to nie testowaliśmy patcha na viście, bo nie mamy takiej możliwości. Ale wątpię aby był w tym problem. A jaką wersję językową PES masz?

Mac516: nie mam pomysłu na to co jest u Ciebie nie tak. Niestety mimo dużych chęci nie jestem w stanie Ci teraz pomóc.

mam niemiecka wersje gry
po probie instalacji pojawia sie takie info tj. jakby program nie znalazl folderu
jaga24
CYTAT(dolek10 @ Jan 8 2009, 14:55) *
Tak to wyglada. Jezeli chodzi o CL to wszystko OKI.
Też miałem coś takiego, ponieważ znam francuski ustawiałem sobie język francuski, i gdy zmieniłem na angielski wszystko wróciło do normy, i nie jest to przyczyna Visty bo mam Vistę smile.gif
Pozdro
tomaj
No to wszystko jasne. Zacznijmy od tego, że naszemu folderowi z patcha rv0c_e.img zmień nazwę na rv0c_g.img.W oryginalnej wersji PES instaluje się kilka folderów rv0c_ z róznymi końcówkami (np. e-angielska, g-niemiecka, f-francuska itd). U Ciebie jest folder do wersji angielskiej i gra go nie uruchamia. Po zmianie nazwy powinno być wszystko dobrze.
jancker

dlaczego to jest odwrotnie ???? jest bład w koszulkach arki
tomaj
Dzięki, poprawimy.
Credt
Mógłbym prosić o wyciągnięcie z patcha samego folderu GDB Lechii Gdańsk i upload np. na Sendspace? Bo nie widzi mi się ściąganie tak wielkiej ilości danych tylko po to, by wyszperać z nich kilkanaście plików wink.gif Mnie jakoś nigdy nie kręciły Ekstraklasa patche do PESa - od polskiej ligi mam Football Managera biggrin.gif
Z całym, ogromnym szacunkiem dla autorów - ten patch to jest majstersztyk. Gratuluję!

EDIT:
CYTAT(WKS&RKS @ Jan 8 2009, 19:24) *

Wielkie dzięki, tego mi było trzeba smile.gif
kwasik1985
CYTAT(tomaj @ Jan 8 2009, 12:46) *
Aby mieć te strzałki wchodzisz w set tactic i edit, i bodajże używając klawisz w (nie wiem jak jest to na klawiaturze bo gram na padzie) zmieni Ci się opcja działania kranu taktyki, tzn zmienisz pozycje lub ustawiasz nastawienie obrony i ataku. Nie do końca wiem o co Ci chodzi z poziomem zmiany zawodników.
Z tymi zmianami chodzi Ci o zmianę kursora zawodnika? Jeżeli tak to masz asisted, semi asisted i off. Semi asisted to jest takie ustawienie jak było w PES2008, czyli takie umiarkowane, asisted to komp sam Ci szybko przełączy na wybranego przez niego piłkarza a OF chyba nie muszę opisywać.

tak chodzi o zmiane zawodnika z tego co pamietam to do pes 6 ustawialo sie takie kreski dodawalo albo usuwalo a tutaj tylko te 3 opcje:(
sprawdzalem ustawienie tych strzalek do formacji gdzie kto ma biec przy ataku w ktorym kierunku
z tego co sprawdzilem to tez nie ma tego ustawienia
w set tactic co pisales nie ma edit sa takie zakladki Change Game Plan , Strategy Plan A , Strategy Plan B Team Strategy Controller Suport
w zadnej z nich nie da sie ich ustawic jedynie co to formacje zmienic i pojedynczego zawodnika przesunac w formacji ale nie o to mi chodzilo
Chcialem stworzyc swoja taktyke w wormacji aby przy ataku zawodnik biegl w kierunku jaki mu ustawilem i w pes 6 ustwialo sie do zawodnika takie strzalki gdzie ma biegnac tu niestety tego tez nie ma
tomaj
CYTAT(kwasik1985 @ Jan 8 2009, 20:51) *
tak chodzi o zmiane zawodnika z tego co pamietam to do pes 6 ustawialo sie takie kreski dodawalo albo usuwalo a tutaj tylko te 3 opcje:(
sprawdzalem ustawienie tych strzalek do formacji gdzie kto ma biec przy ataku w ktorym kierunku
z tego co sprawdzilem to tez nie ma tego ustawienia
w set tactic co pisales nie ma edit sa takie zakladki Change Game Plan , Strategy Plan A , Strategy Plan B Team Strategy Controller Suport
w zadnej z nich nie da sie ich ustawic jedynie co to formacje zmienic i pojedynczego zawodnika przesunac w formacji ale nie o to mi chodzilo
Chcialem stworzyc swoja taktyke w wormacji aby przy ataku zawodnik biegl w kierunku jaki mu ustawilem i w pes 6 ustwialo sie do zawodnika takie strzalki gdzie ma biegnac tu niestety tego tez nie ma

kurde, nie pamiętam jak to się nazywa, tam gdzie wybierasz taktykę masz między innymi opcję edit, jak ją wybierzesz to możesz danego zawodnika w dowolnym miejscu na boisku ustawić. Jeżeli wejdziesz w to edit to wciśnij bodajże "w" i Ci się opcja zmieni na atack lub defence i tam strzałki dodajesz.
dolek10
CYTAT(tomaj @ Jan 8 2009, 18:18) *
No to wszystko jasne. Zacznijmy od tego, że naszemu folderowi z patcha rv0c_e.img zmień nazwę na rv0c_g.img.W oryginalnej wersji PES instaluje się kilka folderów rv0c_ z róznymi końcówkami (np. e-angielska, g-niemiecka, f-francuska itd). U Ciebie jest folder do wersji angielskiej i gra go nie uruchamia. Po zmianie nazwy powinno być wszystko dobrze.

dzieki! koncowki pozmieniane i gra smiga jak ta lala.... !
JESZCZE RAZ DZIEKI !!!
jan17
Nie wiem czy była już o tym mowa ale chcę zauważyć że po wgraniu UPDATE 2 niektórzy gracze CFR Cluj nie mają nr na koszulkach tylko same nazwiska ;P
tomaj
CYTAT(jan17 @ Jan 8 2009, 21:24) *
Nie wiem czy była już o tym mowa ale chcę zauważyć że po wgraniu UPDATE 2 niektórzy gracze CFR Cluj nie mają nr na koszulkach tylko same nazwiska ;P

Ok, problem już zlokalizowany. Widzę, że przy wyborze zawodnicy mają ustawiony numer 255 i dlatego nie mają go w grze. natomiast jak się wejdzie w edit mode to mają dobre na koszulkach. Problem jest taki, że nie wiem czemu w edytorze mają ten sam numer. Dzięki za zwrócenie na to uwagi. Poprawimy to.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.