kris15j
Dec 25 2008, 23:44
skończcie to bzdurne gadanie o niczym bo temat zostanie zamknięty i tyle narobicie dobrego!
Na forum różne opinie ... opłaca się sćiągać ? Mógłby ktoś napisać jakąs obiektywną recenzje ?
wislak_91
Dec 25 2008, 23:58
biggala2310 -> 512 , ale dalej nie kumam o co ci biega
Norbi91
Dec 25 2008, 23:59
CYTAT(Rly? @ Dec 25 2008, 23:52)

Na forum różne opinie ... opłaca się sćiągać ? Mógłby ktoś napisać jakąs obiektywną recenzje ?
Patcha jak najbardziej oplaca sie sciagac, ale rowniez oplaca sie poczekac az wyjdzie update do niego (zapewne bedzie to OF + pare plikow do kitservera [tak mnie sie wydaje])
Oplaca sie sciagac, poniewaz:
-jest ladna oprawa graficzna

-stroje (w niektorych potrzebne sa male poprawki ;p)
-bannery (transparenty) dla wszystkich druzyn
-przyspiewki dla prawie wszystkich druzyn
-duzo twarzy
-buty, pilki etc.
Oplaca sie poczekac na update, poniewaz:
-staty wielu pilkarzy, formacje sa nieprawdziwe
-pare mniejszych szczegolow (np. UEFA Cup ma nazwe Champions League i "wice wersa":P)
topeczekk
Dec 26 2008, 01:01
wkoncu mam patch. Jest mega wyjebisty

dzieki wielkie oto chodziło ! jeszcze czekamy na poprawiony OF i juz full wypas
RaaDeeK
Dec 26 2008, 02:14
czemu jak wchodze do wyboru druzyny z OE to herby są polskich druzyn... a nazwy i zawodnicy sa z druzyn zagranicznych??? I do tego za kazdym razem gra chce mi robic ten download na poczatku... jak to naprawic??
Norbi91
Dec 26 2008, 09:11
CYTAT(RaaDeeK @ Dec 26 2008, 02:18)

czemu jak wchodze do wyboru druzyny z OE to herby są polskich druzyn... a nazwy i zawodnicy sa z druzyn zagranicznych??? I do tego za kazdym razem gra chce mi robic ten download na poczatku... jak to naprawic??
Nie bede pisal tego samego po raz kolejny, dlatego przeszukaj sobie moje posty (zaczyna sie od "UWAGA!")
Osecik14
Dec 26 2008, 09:15
Pomozcie nie moge w pesa grac!! kiedy wbijam na pesa to tylko widze początkowe ladowanie i nagle pes z patchem ekstraklasa sie wylacza ;/ nie wiem co zrobic chce pograc a tu nagle do windowsa...., przedtem tak nie bylo pogralem jakies 4,5 razy odpalilem pesa a teraz nic zupelnie nic ;/ poradzcie!!!
Dzięki chłopaki za patcha. Jest fantastyczny. Muzyka w patchu- nawet o takiej nie marzylem. Doskonala.
Jedyne co mnie wkurza to kamera którą próbowałem zmienic przez kitserver ale sie to jebie.. i nadal jest taka "dzika" xD
Patch: 5-
artysta germanista
Dec 26 2008, 10:54
Patch jest fajny tylko też nie moge zmienic tej kamery i wkorza mnie ze kibice na wyjerzdzie nie spiewaja

no i ze do druzyn w others nie mozna w BAL przejsc po tym pierwszym emczu bo chcialem grac w Motorze, ale Lech mnie wziął
copaaa
Dec 26 2008, 11:04
ponawiam prosbe... zainstalowalem patcha ale nie ma stoji??? co nalezy zrobic???
artysta germanista
Dec 26 2008, 11:05
CYTAT(copaaa @ Dec 26 2008, 11:08)

ponawiam prosbe... zainstalowalem patcha ale nie ma stoji??? co nalezy zrobic???
a zainstalowałeś kitserwer do pes 2009.exe?
Kacperoo`#
Dec 26 2008, 11:13
Patch jest znakomity , ale mam dwa "ale".
Czy mogę podgłosić przyśpiewki ? Bo nie które są takie ciche , że nic nie słychać , albo kibice gdy gwiżdżą zagłuszają.
Zmieniam sterowanie , żeby 'e' się zmieniało piłkarza , ale ciągle zostaje na 'c' :/ Nie mogę nic na to poradzić , przed patchem Ok było.
Acha i czy można wrzucać swoje przyśpiewki ? Proszę o odp. jak albo jakiś link
Za wszystkie odp (jeżeli będą

) dzięki.
artysta germanista
Dec 26 2008, 11:20
CYTAT(Kacperoo`# @ Dec 26 2008, 11:17)

Patch jest znakomity , ale mam dwa "ale".
Czy mogę podgłosić przyśpiewki ? Bo nie które są takie ciche , że nic nie słychać , albo kibice gdy gwiżdżą zagłuszają.
Zmieniam sterowanie , żeby 'e' się zmieniało piłkarza , ale ciągle zostaje na 'c' :/ Nie mogę nic na to poradzić , przed patchem Ok było.
Acha i czy można wrzucać swoje przyśpiewki ? Proszę o odp. jak albo jakiś link
Za wszystkie odp (jeżeli będą

) dzięki.
1. przyspiewek nie podgłosisz, chyba że znajdziesz głośniejszy plik dźwiękowy i zamienisz
2. nie mam pojęcia

3.
CYTAT(seba @ Dec 22 2008, 23:45)

Pliki z przyśpiewkami znajdują w folderze 'cs0d.img'. Są one dokładnie opisane, po to żeby każdy mógł sobie podmieniać doping wg własnego upodobania.
Może się sporadycznie zdarzyć, że w trybie kariery podczas meczu z małą ilością publiczności, doping będzie generowany błędnie. Jest to bug gry, znany zreszta także z PES 2008.
Beblas
Dec 26 2008, 11:27
CYTAT(nike @ Dec 25 2008, 17:26)

beblas dziala zrobilem sobie do gornika i dziala zaraz zapytam sebe czy moge wrzucic tu link z dodatkowymi przyspiewkami do gornika zabrze

pozdro
Dzieki za info ja wczoraj nie dokonczylem, bo mam taki problem ze jak zmienie na adx to odtwarza mi przyspiewki w DKZ ale jak jewrzuce potem do folderu i otworze ten folder przez DKZ to nie wiem dlaczego juz wyskakuje blad. Ogolnie to teraz bede chcial to rozwiazac bo wczoraj musialem wyjsc popoludniu i wrocilem dopiero przed chwila
Osecik14
Dec 26 2008, 11:29
kurde pomoze ktos!! kazdy pisze zepatch fajny super... moze ktos by pomogl bo mam bardzo wielki problem Pomozcie nie moge w pesa grac!! kiedy wbijam na pesa to tylko widze początkowe ladowanie i nagle pes z patchem ekstraklasa sie wylacza ;/ nie wiem co zrobic chce pograc a tu nagle do windowsa...., przedtem tak nie bylo pogralem jakies 4,5 razy odpalilem pesa a teraz nic zupelnie nic ;/ poradzcie!!!
mickel
Dec 26 2008, 11:32
ściągnąłem patcha, wgrałem

wszystko OK

ale gdy gram ML po 5-6 meczu wywala mnie. Wiecie może co zrobić aby mnie nie wywalało ???

z góry dzięki

pozdroo
beblas ja zrobilem najperw z mp3 na wmv potem wzmocnilem zeby bylo glosniejsze przerobilem w dkz studio z folderu cs0d.img skopiowalem wszystkie przyspiewki zabrze do innego folderu dodalem tamte i ponumerowałem według kolejnosci jakiej chce miec odtwarzane i dziala

PS : dla wszystkich sypatykow Zabrzańskiego Górnika zaniedługo wrzuce przyśpiewki
Beblas
Dec 26 2008, 11:47
CYTAT(nike @ Dec 26 2008, 11:41)

beblas ja zrobilem najperw z mp3 na wmv potem wzmocnilem zeby bylo glosniejsze przerobilem w dkz studio z folderu cs0d.img skopiowalem wszystkie przyspiewki zabrze do innego folderu dodalem tamte i ponumerowałem według kolejnosci jakiej chce miec odtwarzane i dziala

PS : dla wszystkich sypatykow Zabrzańskiego Górnika zaniedługo wrzuce przyśpiewki

Poczekaj bo sie zajechalem

czyli masz wiecej niz 5 przyspiewek? czy zle Cie zrozumialem ?
mickel
Dec 26 2008, 11:49
CYTAT(Beblas @ Dec 26 2008, 11:31)

bo wczoraj musialem wyjsc popoludniu i wrocilem dopiero przed chwila

widzę, że każdy się bawi
.alien
Dec 26 2008, 11:51
w updacie proponowalbym zamiescic wiecej przyspieweg np z gigimarula chants pack - b duzo dobrych przyspiewek
Silent Killer
Dec 26 2008, 11:53
CYTAT(nike @ Dec 26 2008, 11:41)

Oj tak tak , czekam z niecierpliwością.
pozdROWienia.
copaaa
Dec 26 2008, 11:54
no tak... zainstalowalem oczywyiscie... przyspiewki sa i wszystko jest oprócz strojów
CYTAT(biggala2310 @ Dec 25 2008, 22:51)

No to mamy skandal ;P Twórcy patcha sami wychwalają swój produkt z innych profilii ;D Gość zarejestrował się na 10 minut przed napisaniem chwalącego patcha posta. Interenet 1 gb/s juz w Polsce?
Sluchaj kolego, tą wypowiedzią przekroczyłeś wszystkie granice przyzwoitości. Albo przedstawiasz jak najszybciej mocne dowody na poparcie swojej idiotycznej teorii, albo jeszcze szybciej oficjalnie przepraszasz.
Sprawa przyśpiewek.
Faktycznie jest tak, że grając mecz słyszymy zawsze tylko doping gospodarzy, nie wiem dlaczego tak jest. W poprzednich wersjach PESa czegos takiego rzecz jasna nie było.
OF.
Masa krytyki posypała się tu na Tomaja, krytyki ze wszech miar krzywdzącej. Moim zdanem Tomaj w krótkim czasie wykonał rewelacyjną, a przede wszystkim ogromną pracę. W ofie została zrobiona Ekstraklasa i 1. liga w 100% od zera , Bundesliga w 60 % od zera, others A w 80 % od zera i wreszcie others B w 100% od zera. Błedy, które zostały wychwycone (szacunek dla uzytkowinikow), mogą zostać poprawione w ciągu jednego dnia. Czym jest jeden dzień, wobec 60 dni pracy nad budową OFA?? Niech odpowiedzą sobie na to pytanie ci, którzy obrzucają ten OF błotem i uświadomią sobie jak solidny fundament do patcha zbudował Tomaj.
Rusek_ZGR
Dec 26 2008, 12:49
Ponawiam pytanie czemu słychać tylko doping gospodarzy?
Jeszcze kilka poprawek do zawodników :
Menez do Romy
Maniche do Interu
Renan Valencia
Juan Valera Racing
Motta Genoa
Beckham Milan
Cleber Santana Atletico - Mallorca
David N'Gog Liverpool
Sebastian
Dec 26 2008, 13:13
KOD
http://odsiebie.com/plik/1192726---0866.html
Jak by kogoś interesowało poprawione: Lech, Legia, Wisła i Polonia Warszawa... Później zabiorę się za kolejne drużyny...
m.e.t.h.o.d. man
Dec 26 2008, 13:14
CYTAT(Rusek_ZGR @ Dec 26 2008, 12:53)

Ponawiam pytanie czemu słychać tylko doping gospodarzy?
Lol, czytaj posty ze zrozumieniem... Chyba Seba pisał, że nie ma pojęcia, dlaczego jest tylko doping gospodarzy...
@shady45
Po co wy się tak grzejecie z tymi OF'ami... Przecież już Tomaj z Prezesem_KSG robią update dla OF'a...
shady45
Dec 26 2008, 13:14
Poprawiony OF wszystkie transfery 95 %
będę go ulepszał lub mogę wam pomagać Odezwij się

a Jaki jest najlepszy program do składów bo robiłem wszystko przez Grę
http://rapidshare.com/files/176911812/PES2...EDIT01.bin.html
robien92
Dec 26 2008, 13:21
ja uzywam PES_2009_Editor_v1.5 , tez robie OF-a ,juz mam poprawione 85% statow zawodnikow z ekstraklasy,zostaly mi reszta + wszystkie formacje
edi_tsw
Dec 26 2008, 13:21
Witam,
Drobne pytanko do twórców. Mam ten sam problem z kątem nachylenia kamery co inni użytkownhicy, jednak zmiana wartości w pliku config nic nie daje. Niezależnie czy ustawie parametr na 0, 9, 30 czy -5 cały czas jest bez zmian. Macie na to jakiś patent?
m.e.t.h.o.d. man
Dec 26 2008, 13:30
Znalazłem kolejny mały błąd... Villareal na swoich flagach podczasów meczów ma logo Athletico Madrid...
ej a w jaki sposób zmienić te nazwy Uefa Cup i Champions League? i ta flage Villarrealu?
Beblas
Dec 26 2008, 13:38
CYTAT(Sebastian @ Dec 26 2008, 13:17)

KOD
http://odsiebie.com/plik/1192726---0866.html
Jak by kogoś interesowało poprawione: Lech, Legia, Wisła i Polonia Warszawa... Później zabiorę się za kolejne drużyny...
jak bys mogl to napisz jakie przyspiewki Lecha zalaczyles
m.e.t.h.o.d. man
Dec 26 2008, 13:42
CYTAT(zomek @ Dec 26 2008, 13:37)

ej a w jaki sposób zmienić te nazwy Uefa Cup i Champions League? i ta flage Villarrealu?
Te nazwy pucharów mają być poprawione w nowym OF'ie, tak więc możesz poczekać kilka dni

A co do tych flag, to sądze, że one raczej nie są zawarte w OF'ie... Żeby to zmienić to trzeba wiedzieć, który plik img wyedytować.
ok to sam pokombinuje w of editorze bo sam sobie robie poprawki
e jednak nie wiem gdzie to zmienić to Champions League i Uefa Cup xD , pomoże ktoś?
matizz
Dec 26 2008, 13:47
Witam!
Na początku chciałem podziękować twórcom patch'a za trud włożony w zrealizowanie tego projektu. Dzięki!
Wyłapałem jednak kilka błędów, które być może zostały już wychwycone( ja nie zauważyłem opisu tych błędów w temacie).
1) Jak wiemy Ekstraklasa S.A. chcąc upodobnić się do angielskiej Premership stworzyła wzór numerów oraz czcionkę do nazwisk na koszulkach, które noszą piłkarze ekstraklasy, więc nie wiem dlaczego inną czcionkę mają piłkarze Lecha( ta akurat jest dobra) a inną Lechii, Legii , Jagielloni, Cracovi Polonii W., czy Odry( w niektórych drużynach na strojach wyjazdowych lub domowych są prawidłowe czcionki a na drugich nie np.Polonia B.)
2)Na strojach wyjazdowych Śląska Wrocław jest błąd zamiast GERMAN powinno być GARMAN.
Ajus333
Dec 26 2008, 13:53
Beblas
Dec 26 2008, 14:07
No i mi sie wreszcie udalo podmienic te przyspiewki

nie wiem dlaczego wtedy wyskakiwal ten blad. chyba z 6 razy robilem tak samo i wyskakiwal blad a za 7 jest ok

Teraz tylko kwestia tego aby podglosnic te przyspiewki bo niby sa glosne ale w grze slabo je slychac
harryfcb
Dec 26 2008, 14:39

witam mam kilka problemów mianowicie :
-zegar staje w 89:59
-bandy gdy gram ML barceloną sa jak w ekstraklasie
-poziom chyba uległ zmianie bo teraz wygrywam po 8:2
-jak można zmieniać szybko Scoreboardy czy za każdym razem trzeba uruchamiać Scoreboard.bat
Gram na wersji 1.2 i jeśli da sie czemuś zarazdić to prosze o odp na gg:4100624
1.nic na to nie poradzisz
2.a nic nie wiem na ten temat

3.jak grasz z druzynami z naszej ekstraklasy to nie dziwota

4.jedyny sposob i jednoczesnie najszybszy chyba z mozliwych to wlasnie przez scoreboard.bat
na gadu nie chce mi sie pisac zreszta i tak to niewiele ci pewnie pomoze
harryfcb
Dec 26 2008, 14:51
to troche wqrzajace 89 59

i te bandy reszte moge przeboleć

no nie gram brcelona na warte poznać
1. czy oprócz Rame jest wychwyciliście jeszcze jakiegoś niepolaka?
2. Scoreboardy się zmienia tylko plikiem scoreboard.bat
3. tylko scoreboard KONAMI wyświetla 45:00 i 90:00
4. przyśpiewek więcej nie damy bo sloty na nie są wykorzystane na maksimum (każda drużyna może mieć 5 przyśpiewek, w meczu będzie słyszalny doping tylko gospodarz i nie zależy to od nas, to jest taki mankament gry)
5. co od band to nie jest tak fajnie jak w PES6, gdzie można je było dowolnie przyporządkować. W ML albo dalibyśmy polskie wszędzie, albo wcale ich by tam nie było
6. co do numerów na koszulkach: korzystaliśmy z tych co były, częściowo do PES 2008, jakbyśmy mieli robić nowe to też troche na to czasu by zeszło
oposq3
Dec 26 2008, 14:53
1.Podradzi i to nie trzeba filozofi należy wiedzieć jak to zrobić ustaw w HEX WORKSHOP
2.bo bandy ponoć są w te same w każdym trybie gry
Kowal_daw
Dec 26 2008, 14:54
witam mam taki oto problem bo niektórzy piszą że dodają nowe przyśpiewki dla swoich drużyn i ja oto takie też chciał bym mieć ale nie wiem jak sie je przekształca przez te DKZ Studio a raczej jak próbuje coś w nim zrobić z plikiem z końcówką .wav to mi jakiś błąd wyskakuje wiecie może czym to jest spowodowane ??? najlepiej niech ktoś poimformowany napisze jak sie robi te przyśpiewki żeby działały
Ja jeszcze raz proszę o radę jak podmienić te nazwy Uefa Cup i Champions League bo Ofa sobie sam poprawiam i po prostu chce to poprawic tez, a nie wiem jak :/
CYTAT(zomek @ Dec 26 2008, 15:04)

Ja jeszcze raz proszę o radę jak podmienić te nazwy Uefa Cup i Champions League bo Ofa sobie sam poprawiam i po prostu chce to poprawic tez, a nie wiem jak :/
A loga i repleye też sobie sam podmienisz?
W updacie będzie to poprawione.
a jak poprawie sobie statystyki zawodników to będę je w jakiś sposób wrzucić do tego updata? Żeby mieć tylko swoje statystyki , a te loga itp poprawki wasze.
Beblas
Dec 26 2008, 15:07
CYTAT(Kowal_daw @ Dec 26 2008, 14:58)

witam mam taki oto problem bo niektórzy piszą że dodają nowe przyśpiewki dla swoich drużyn i ja oto takie też chciał bym mieć ale nie wiem jak sie je przekształca przez te DKZ Studio a raczej jak próbuje coś w nim zrobić z plikiem z końcówką .wav to mi jakiś błąd wyskakuje wiecie może czym to jest spowodowane ??? najlepiej niech ktoś poimformowany napisze jak sie robi te przyśpiewki żeby działały
No wiec tak jak masz juz przyspiewke w .wav to wrzucasz ja do DKZ i klikasz PPM(prawy przycisk myszy jak by ktos nie wiedzial) na nia i zmien nazwe. Usuwasz rozszrzenie wav i wpisujesz adx i masz zmienione rozszerzenie. A podmiana to musisz miec 2 okienka jedno otwarte z tymi wszystkimi rpzyspiewkami w grze czyli folder cs0d.img i jakies nowe archiwum gdzie masz te swoje przyspiewki. zmieniasz nazwe przyspiewek swoich na takie jak w folderze cs0d (np. druzyna_1, druzyna_2 .....itd.) zaznaczasz wszystkie -> PPM -> kopiuj i potem na tej liscie z cs0d w jakies wolne miejsce tak zeby nie zaznaczyc pliku jakiego tez PPM i wklej a nastepnie eksport do i wybierasz lokalizacje cs0d.img wylaczasz dkz i potem kitserver\setup.bat i klikasz remove a nastepnie jak usunie to instal!
Oto cala filozofia
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.