Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekstraklasa Patch 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
Pelajs
Patch super, tylko czy mógłby mi jeszcze ktoś napisać jak zmienić, abym miał takie same sterowanie jak dawniej??
mr_unknown
nie wiem czy coś źle zainstalowałem ale mam staty jak z kosmosu chocby stilic top speed 89 albo tech. 91
Hitmanek
A ja zauważyłem, ze gdy pojawia się intro a przed nim plansza kto zrobił patcha- mam to wszystko do góry nogami. Niby szczegół ale chciałbym zobaczyć te brameczki smile.gif
adusfcb
CYTAT
KONAMI 1.2
Info dla posiadczy wersji gry z Konami 1.2:
- skopiować foder cv0f.img (ostatni link) do kitserver\img
- po uruchomieniu gry otrzymamy komunikat [Edit data] Do you wish to overwrite this data - wybieramy NO. Następnie wchodzimy do trybu Edycji w grze i wciskamy Load, na pytanie które sie pojawi odpowiadamy YES, wychodzimy z trybu edycji i gramy na EPatch 2009 kontatybilnym z Konami Patch 1.2. Jeżeli przy kolejnych uruchomieniach gry nadal dostajemy komunikat "[Edit data] Do you wish to overwrite this data" postepujemy dokładnie tak samo jak wyżej opisałem

Jak będzie wyskakiwać ten komunikat to postepujemy z instrukcją a nastepnie dajemy SAVE w Edycji i YES, lub zrobić tak za pierwszym razem, u mnie podziałało. Narazie i Wesołych biggrin.gif
mr_unknown
nie chce sie czepiac ale z takimi umiejetnosciami to on powinien sam wygrac mecz z feyenoordem
zomek
ej jak zmienic to FC Potro na FC Porto ;D?
mr_unknown
powiedzcie mi czy tez tak macie, bo jesli nie to musze jeszcze raz instalowac
seba
CYTAT(zomek @ Dec 23 2008, 20:14) *
ej jak zmienic to FC Potro na FC Porto ;D?

Sciągnij jakiś edytor Ofa, na przykład PES_2009_Editor_v1.6 i popraw nazwę
tomaj
FC Potro to moja wina, sory. Użyjcie do tego jakiego kolwiek edytora lub wejdźcie w grze w edycja->Edit team->team name.
Co do Stilića to zapraszam na mecze Lecha. A oprócz umiejętności zawodnika liczy się też jego forma i umiejętności gracza tongue.gif
Ktoś pisał o j.Gancarczyku, że niby jest jednym z szybszych w lidze, pierwsze słysze.
Hitmanek: czemu masz intro do góry nogami nie wiem, bo wszyscy raczej dobrze to mają. Swoją drogą prosiłbym jakieś komenty co do intra.
Wracając jeszcze do tematu 4shared. Czy to aż tak trudno poczekać, jeden part ściąga się koło 7-8 min. A jak byście ściągali po kilka plików to transfer byłby niższy.

P.S. Mnie też słychać przy dopingu Kolejorza:P Co do dopingu to innych drużyn to przy updacie postaramy się go u innych drużyn z Waszą mam nadzieję pomocą uaktualnić. Ale to potem.

EDIT: teraz tak patrze i może rzeczywiście Stilić jest trochę przesadzony.
mr_unknown
akurat na meczach lecha bywam, może nie regularnie ale na 4-5 na runde, ale takie staty to maja pilkarze w czołowych klubach europy, stilic to dobry drybler i podajacy ale sprinterem nigdy nie byl i nie będzie, zresztą dziwny ten balance 55 u lewandowskiego
Kamilbialego
Słuchajcie statsy można zrobić w tym programie http://downloads.gamingaccess.com/get.php (NAJLEPIEJ PRZEZ Football Managera). Tylko nie wiem jak użyć tej opcji. Jak ktoś wie jak niech da znać.
Wo(L)aN
CYTAT(Wo(L)aN @ Dec 23 2008, 19:24) *
Da sie zmieniac stroje bramkarzy ? Bo z tego co widze sa dodane dwa komplety, ale chyba jeszcze nie bangla na tym kitserverze ?

powie ktos??
Tari
a ja mam dziwny problem, gdy pojawia sie screen z logiem ekstraklasy i wypisanymi tworcami patcha, nie miesci sie on w monitorze xD znaczy gora i dol lekko obciete. co dziwniejsze, pozniej juz jest wszystko w porzadku ;]
Norbi91
Ja mam natomiast inny "problem" smile.gif
Zamieniam miejscami Widzew i Flotę (nie pytajcie dlaczego biggrin.gif) Zamienilem stroje, loga, przyspiewki, sklady i zabralem sie za bannery. GGS chwile pracuje a po chwili wyskakuje mi blad. :/ Czy ktos moglby zamienic w cv09.img -> unnamed_21.bin bannery Widzewa i Floty i podeslac mi ten plik? Bylbym bardzo wdzieczny smile.gif
enek95
a ja mam takie pytanie.. nie chce mi sie załadowac mecz... ile moozna czekac jak są wypisane nazwiska ile mozna czekać ...?? i nie wchodzi dalej...
seba
Jeszcze jedno info dla posiadaczy Konami 1.2 dotyczące ostatecznego załadowania OFA do gry- zamiescilem go w drugim poscie tematu ale podam tez tu (bo niektórzy mogą nie trafić). chodzi o to , żeby pytanie o nadpis pliku nie pojawiało sie przy każdym uruchomieniu gry

KONAMI 1.2
Info dla posiadczy wersji gry z Konami 1.2:
- skopiować foder cv0f.img (ostatni link) do kitserver\img
- po uruchomieniu gry otrzymamy komunikat [Edit data] Do you wish to overwrite this data - wybieramy NO. Następnie wchodzimy do trybu Edycji w grze i wciskamy Load, na pytanie które sie pojawi odpowiadamy YES, wychodzimy z trybu edycji i udajemy sie do opcji ustawienia gry, tam wchodzimy w system data, nastepnie Load System Data - YES i potem Save System Data - YES. Wracamy do menu głownego. Przy kolejnych uruchomieniach gry komunikat "[Edit data] Do you wish to overwrite this data" juz się nie pojawi, a EPatch będzie kontatybilny z Konami Patch 1.2
edi_tsw
Witam Wszystkich,

Narazie ściągam patch. Jestem na etapie part 11. Zdążyłem jedak pooglądać troszke kitsów i wszystko wygląda super, jednak jest jedna wpadka, i to spora. Mianowicie chodzi o stroje bramkarskie Wisły. Jakość bardzo kuleje, że już nie wspomnę o logo na froncie. Co to do cholery jest "TF Coble"?! smile.gif

Pozdrawiam,

edi
enek95
SEBA a niewiesz co z moim problemem nie chce mi sie gra załadowac przed meczem ...sad.gif
gracer
wita patch suuuper ale maly problem wywala do windowsa za kazdym razem gdy chce zagrac trzeci mecz kariery co jest grane????
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Wo(L)aN @ Dec 23 2008, 20:33) *
Da sie zmieniac stroje bramkarzy ? Bo z tego co widze sa dodane dwa komplety, ale chyba jeszcze nie bangla na tym kitserverze ?

powie ktos??

Stroje bramkarskie samoczynnie powinny sie zmieniać. Jeżeli grasz drużyną i wybierzesz dla nich strój domowy, bramkarz będzie w stroju domowym. Jeżeli weźmiesz strój wyjazdowy, strój bramkarski też powinien się zmienić... smile.gif
enek95
CYTAT(enek95 @ Dec 23 2008, 20:57) *
SEBA a niewiesz co z moim problemem nie chce mi sie gra załadowac przed meczem ... sad.gif

ej to [rzestaje byc śmieszne nie da sie grać ...sad.gifsad.gifsad.gif
tomaj
CYTAT(edi_tsw @ Dec 23 2008, 20:56) *
Witam Wszystkich,

Narazie ściągam patch. Jestem na etapie part 11. Zdążyłem jedak pooglądać troszke kitsów i wszystko wygląda super, jednak jest jedna wpadka, i to spora. Mianowicie chodzi o stroje bramkarskie Wisły. Jakość bardzo kuleje, że już nie wspomnę o logo na froncie. Co to do cholery jest "TF Coble"?! smile.gif

Pozdrawiam,

edi

"Do cholery" zrób sam kitsy i je wrzuć jak jesteś taki mądry. Przypomne Ci tylko, że kitsmekerzy musieli zrobić łącznie 140 kitsów (po 4 dla każdej drużyny, 34 PL drużyny plus TSV, Metalist i Classic Poland).
A to, że niektórym wywala do windy to już wina raczej pirata. Przy innych patchach niektórzy też mają takie problemy. Wiem też nawet, że przy oryginale niektórzy mieli jakiś problem przy BaL.
Wo(L)aN
CYTAT(tomaj @ Dec 23 2008, 22:06) *
"Do cholery" zrób sam kitsy i je wrzuć jak jesteś taki mądry. Przypomne Ci tylko, że kitsmekerzy musieli zrobić łącznie 140 kitsów (po 4 dla każdej drużyny, 34 PL drużyny plus TSV, Metalist i Classic Poland).
A to, że niektórym wywala do windy to już wina raczej pirata. Przy innych patchach niektórzy też mają takie problemy. Wiem też nawet, że przy oryginale niektórzy mieli jakiś problem przy BaL.

I po cholere sie oburzasz ? Ciekawe czy bylbys taki "madry" jakby na reklamie Warki napisali Varca.
gracer
ja akurat mam oryginal i mi wywala ;/
tomaj
CYTAT(gracer @ Dec 23 2008, 21:10) *
ja akurat mam oryginal i mi wywala ;/

Instalowałeś na "czystą" wersje PES? Albo dodawałeś jakieś dodatki?
edi_tsw
Słuchaj Panie Amica,

Oceniłem kitsy bardzo dobrze, naucz sie czytać ze zrozumieniem. A z tego co widzę temat brzmi: "Ekstraklasa Patch 2009, TYLKO INFO, DOWNLOAD, i OPINIE po wydaniu patcha" więć do kurwy nędzy wstawiłem opinię o strojach bramkarskich Wisły, żeby kitmakerzy mogli zwrócić na to uwagę przy updacie. Czy ja napisalem, że autor kitsa jest pedałem bo źle machnął jeden strój przy calej masie zrobionych rewelacyjnie? Dziele się uwagami i spostrzeżeniami tak jak cała masa innych userów w tym temacie.
FS360KICKFLIP
a mozna wiedziec jaka muzyka jest wgrana , jakie rodzaje ?? albo wykonawcy mniej wiecej ...
gracer
wczesniej mialem innego kitservera ale to raczej nie w tym problem tak mi dziala tylko za kazdym razem przy akurat trzecim meczu niewazne jaka druzyna
Tari
heh ja sie dziwie skad sie wziely staty Dziedzica z Gieksy tongue.gif gdy patrze na ten piecioramienny wykres umiejetnosci, to ksztaltem i wielkoscia przypomina Yaya Toure, Mascherano czy innego DMF-a tongue.gif no i sila strzalu 99 to kosmos tongue.gif

FS360KICKFLIP: wchodzisz kitserver>names>songs list czy jakos tak i masz liste wszystkich piosenek smile.gif
m.e.t.h.o.d. man
Zauważyłem mały bug... Chyba że to tylko u mnie jest... Mianowicie, w ustawieniach sterowania, na początku zmiana zawodnika jest na Q.
Przestawiłem sobie na W, wchodze do gry i zmiane mam na klawiszu C... xD Ale wystarczyło podmienić C z W w ustawieniach i jest ok. smile.gif
mic_TS
Niestety tomaj zachowujesz sie tak jakbys zrobil niewiadomo jakie cudo, a kazdy powinien piac z zachwytu i mowic jaki to jestes zajebisty.

O ile sie nie myle to od tego jest ten temat, zeby wyrazic swoja opienie, a takze podac bledy ktore sa w tym patchu. Widac ze sodowa Ci zaczyna uderzac, bo poswieciles paredziesiat godzin robiac tego patcha i uwazasz sie za niewiadomo kogo.

Co do Wisly Krakow
1) bledy w numerach zawodnikow
2) drugi komplet strojow jest caly niebieski (koszulka, spodenki, getry)
3) stroje bramkarskie - wiadomo
4) skad w skladzie wzial sie Jasik to chyba tylko Wy wiecie

to tak na przyszlosc

PS. Tomaj, napisz teraz ze jestem **** i ***** bo napisalem co jest zle.

W dodatku wstawianie swoich podpisow na strojach - bez jaj
mcmattt25
Patch pierwsza klasa ! lecz szkoda ze nie ma skladow porobionych w niektorych klubach i zle sa numry poprzydzielane ( np Lyon , Psg itp ) ale wiem wiem to mozna samemu sobie poprawic smile.gif no i ten napis jakis beznadziejny a stroju barcy :/ ale zauwazylem tez brak quaresmy w interze i np w realu jest baptista a powinien byc w romie ale na szczescie samemu tez mozna to zmienic smile.gif szkoda tez ze gudjohnsen nie ma twarzy prawdziwej to takie pierwsze narazie wypatrzone bledy he he ALE RESZTA TO REWELACJA !
tomaj
CYTAT(edi_tsw @ Dec 23 2008, 21:13) *
Słuchaj Panie Amica,

Oceniłem kitsy bardzo dobrze, naucz sie czytać ze zrozumieniem. A z tego co widzę temat brzmi: "Ekstraklasa Patch 2009, TYLKO INFO, DOWNLOAD, i OPINIE po wydaniu patcha" więć do kurwy nędzy wstawiłem opinię o strojach bramkarskich Wisły, żeby kitmakerzy mogli zwrócić na to uwagę przy updacie. Czy ja napisalem, że autor kitsa jest pedałem bo źle machnął jeden strój przy calej masie zrobionych rewelacyjnie? Dziele się uwagami i spostrzeżeniami tak jak cała masa innych userów w tym temacie.

Więc po co to było (po jednym kitsie): "Jakość bardzo kuleje, że już nie wspomnę o logo na froncie. Co to do cholery jest "TF Coble"?! "
Rozumiem, jest błąd, rzeczywiście może się za bardzo uniosłem, ale też powinieneś trochę lepiej dobierać słowa.
Co do reszty opinii to niektóre mnie troche dobijają (szczególnie te dotyczące formacji). Zrozumcie też, że nie znamy na wylot każdej drużyny, a jakbyśmy mieli analizować całą kolejkę to patch by się pewnie w lutym ukazał.
CYTAT(FS360KICKFLIP @ Dec 23 2008, 21:13) *
a mozna wiedziec jaka muzyka jest wgrana , jakie rodzaje ?? albo wykonawcy mniej wiecej ...

Ściągnij, posłuchaj to się dowiesz biggrin.gif

EDIT: akurat kitsów nie robiłem.
gracer
tomaj czy masz juz jakies rozwiazanie wysypki do windowsa
tomaj
Nie. Tym bardziej, że tylko chyba 2 lub 3 osoby mają z tym problem, jeżeli więcej to pisać.

Aha, co do OF to nie uwarzam, że cudo stworzyłem i cuda nigdy ja ani nikt inny nie zrobię. Błędy zawsze jakieś będą. A Ujek a nie Dziedzic to przeoczenie. Już poprawiam.
gracer
hmmm to ciekawostka
Pelajs
Panowie, mam może głupi, ale dla mnie bardzo ważny problem: czy mógłby mi ktoś napisać jak zmienić sterowanie, abym miał takie same jak dawniej.
manio3
Co wy narzekacie ?Sami sobie zróbcie jak już pisałem patch rewelka

Plus:
Intro
Menu
Polska Liga
Kits
Scoreboard do wyboru
Przyśpiewki
Bandy
Logosy HD
Piłki
OF [Mogło być lepiej ale ogólnie git]

Minus:
Face
W ML i BAL pod nazwą Ekstraklasy jest Serie A a pod nazwą League A jest Liga PL..
Kilka transferów niezrobionych [Np:Baptista w Realu, Quaresma w Porto (Ale se już to zmieniłem)]

Liczę na update po okienku transferowym
Pozdro i Wesołych Świąt smile.gif
Norbi91
CYTAT(Pelajs @ Dec 23 2008, 21:30) *
Panowie, mam może głupi, ale dla mnie bardzo ważny problem: czy mógłby mi ktoś napisać jak zmienić sterowanie, abym miał takie same jak dawniej.

A co konkretnie Ci sie zmienilo?
tomaj
Co do sterowania to nie zmieniajcie nic w settings.exe.
Wejdźcie w grze w ustawienia->contloller seetings->controller->buttons..-> zmieńcie coursor change i special control.
mcmattt25
``(szczególnie te dotyczące formacji). Zrozumcie też, że nie znamy na wylot każdej drużyny``

ja to rozumiem naprawde smile.gif no ale zeby Lyon lub Psg nie znac to juz nie rozumiem :/
Pelajs
No np zmiana zawodnika mam na innym przycisku niz miałem

CYTAT(Norbi91 @ Dec 23 2008, 21:33) *
A co konkretnie Ci sie zmienilo?
seba
CYTAT(manio3 @ Dec 23 2008, 21:31) *
Co wy narzekacie ?Sami sobie zróbcie jak już pisałem patch rewelka

Plus:
Intro
Menu
Polska Liga
Kits
Scoreboard do wyboru
Przyśpiewki
Bandy
Logosy HD
Piłki
OF [Mogło być lepiej ale ogólnie git]

Minus:
Face
W ML i BAL pod nazwą Ekstraklasy jest Serie A a pod nazwą League A jest Liga PL..
Kilka transferów niezrobionych [Np:Baptista w Realu, Quaresma w Porto (Ale se już to zmieniłem)]

Liczę na update po okienku transferowym
Pozdro i Wesołych Świąt smile.gif

Po pierwszę dzięki za uznanie, ale po drugie w ML i BAL mozecie modyfikowac dowolnie skład lig, dopasowywać, ustawiać, przestawiać używając wcześniej opcji Change. Ja ustawiłem schemat, że Ekstraklasa w trybach ML i BaL wskakuje za Lige D, reszta to tylko kwestia dobrania do tych lig druzyn. Ludzie, no litości, niektórzy zachowuja sie jakby PESa zobaczyli na oczy pierwszy raz w zyciu
Norbi91
CYTAT(Pelajs @ Dec 23 2008, 21:36) *
No np zmiana zawodnika mam na innym przycisku niz miałem

Mialem tak samo. Ustawienia->controler seetings->buttons configuration-> Cursor Change powinno byc na "LB" a Special Controls na "RT"

@Seba
Pomoglbys mi? (wyslalem juz PW)
WKS
Seba jak zmienic ta kamere zeby nie byla na ukos boiska bo beznadziejnie mi sie przez to gra i prawie kazdy mecz minimum 3-0 w dupe pomimo kilku bledów w OF patch rewelacyjny
Rly?
mam problem z wgrywaniem nowych stadionów :
gdy wrzucam do cv09.img pliki stadionu to gra włącza sie jakby bez kitserwera - nie ma strojów itp??
mati_910
moze ktos upnąc ten cv0f.img? bo na serwerze z patchem juz zostal usuniety. z gory dzieki za szybką wstawke bo jeszcze chcialbym sobie dzis pocykac ; )
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Rly? @ Dec 23 2008, 21:47) *
mam problem z wgrywaniem nowych stadionów :
gdy wrzucam do cv09.img pliki stadionu to gra włącza sie jakby bez kitserwera - nie ma strojów itp??

A uruchomiłeś setup.exe w folderze kitserver i dałeś install?
Norbi91
CYTAT(WKS&RKS @ Dec 23 2008, 21:46) *
Seba jak zmienic ta kamere zeby nie byla na ukos boiska bo beznadziejnie mi sie przez to gra i prawie kazdy mecz minimum 3-0 w dupe pomimo kilku bledów w OF patch rewelacyjny

Kitserver ->config ->Camera Angle -> wybierasz 0 i kamera sie nie buja tongue.gif
kris15j
świetny patch, choć twarze niektórych graczy z poza ekstraklasy można było sobie odpuścić, bo wyszły lekko gorsze, co nie zmienia faktu że patch jest suuuuuuuper
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.