Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekstraklasa Patch 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
mils
dzięki robien92 , nie zwróciłem uwagi na to nawet, już mam filmik tongue.gif

PS Mam pytanie do tomaja albo seby: Da się zamienić te flagi co machają nimi kibice bo nie są podmienione na flagi z ekstraklasy.

PS 2 Korona nie ma ustawionych nazwisk na koszulkach- wystarczy w gdb managerze ustawić

PS 3 Dlaczego Kolejorz w strojach domowych ma w radarze kolor fioletowy pomimo że w gdb manager jest kolor niebieski??
Pixmanek
Co do Tomaj'a. Nie tylko on ma problem. Nie zgłaszam tego, bo jest to zbędny bajer, który nie jest mi potrzebny do życia.

Ja mam tak:
- Pokazuje się title "Ekstraklasa Patch"
- Krótkie intro PES'a
- Później już tylko "naciśnij dowolny przycisk"

Jak nie rozumiesz to nagram filmik na frapsie.
Norbi91
CYTAT(hubertek7 @ Jan 1 2009, 23:03) *
ale ten uptade udany mad.gif herb Legii, stroje Arki, przyspiewki i zawodnicy francuscy i wszystkie inne nazwy pozamieniane. np borussia to ajax, do tego usunelo sie tlumaczenie nazw reprezentacji mad.gif (!!!) oczywiscie mowie o tym tworze Norbiego91

Jestes pewien, ze wszystko dobrze wgrales? Bo jakos Borussi to ja nie ruszalem. zobacz czy aby na pewno wszystko dobrze wrzuciles. I jak jakies uwagi co do mojego update no to jest odzielny temat, po co tutaj robic syf. (to wyglada jakbys nie wrzucil pliku save tam gdzie trzeba)
chudy
Siema
Mam mały problem widze ze sa w kitserwerze stroje Borussii Dortmund takie całe żółte.... Jak je wybrac w grze???
I jeszcze jedno mogłby ktos wstawic tego patcha co poprawia twarze np. jak wykopuje bramkarzem piłke to jak na nie patrze to one sa takie dziwne!!!!...
pozdrawiam i oczekuje na szybka odpowiedz blink.gif
tomaj
Pixmanek: filmik trwa z tego co pamiętam 3:04 i nie do końca wiem co znaczy krótki filmik.

Co do fontów Korony: jak robiliśmy patcha (stroje - gdzieś w listopadzie) sprawdzałem na stronie "Scyzorów" ich galerie meczową z tego sezonu i nie mieli oni fontów. Jeżeli coś się zmieniło to daj proszę ze 2 screeny na udowodnienie tego.

Co do kitsów BVB. Narazie w grze można używać tylko 2 kompletów. Jeżeli chcesz grać żółtym zestawem, to nazwę folderu w którym się znajdują musisz zmienić na pa lub pb (np. pa->px i równocześnie px->pa).

Kolor w GDB Managerze to jest kolor ikonek kitsów nie na radarze. Pamiętacie w PES 2008 jak się zmieniło kitsy guzikami 0 i 9, to pokazywały się przy nich 2 kwadraciki (jak były ustawione). Za to właśnie odpowiadają kolory ustawiane w GDB Managerze.
chudy
ok dzieki tomaj za te kitsy BVB...biggrin.gif
a cos wiesz na temat tych zepsutych twarzy??
pozdrawiam:)
tomaj
CYTAT(chudy @ Jan 2 2009, 11:22) *
ok dzieki tomaj za te kitsy BVB...biggrin.gif
a cos wiesz na temat tych zepsutych twarzy??
pozdrawiam:)

Ale co masz dokładniej na myśli pisząc zepsute twarze?
Norbi91
CYTAT(tomaj @ Jan 2 2009, 11:13) *
Kolor w GDB Managerze to jest kolor ikonek kitsów nie na radarze. Pamiętacie w PES 2008 jak się zmieniło kitsy guzikami 0 i 9, to pokazywały się przy nich 2 kwadraciki (jak były ustawione). Za to właśnie odpowiadają kolory ustawiane w GDB Managerze.

To w takim razie jak zmienic kolor na radarze? Bo kurcze 1 stroj Polonii W. (czarny) jest na radarze bialy :/
tomaj
CYTAT(Norbi91 @ Jan 2 2009, 11:37) *
To w takim razie jak zmienic kolor na radarze? Bo kurcze 1 stroj Polonii W. (czarny) jest na radarze bialy :/

Można go zmienić w grze, ale nie można; tzn. jak robiliśmy tego patcha okazało się, że flagi się nie wyświetlają. Powód był banalny: źle ustawione kolory kibiców (i radaru). Z tego co pamiętam w edit mode jest cha.... seetings. Tam to zmienisz, ale wtedy raczej na pewno flagi złe Ci się będą wyświetlać.
Pelajs
Ja także nie mam filmiku i nawet po odznaczeniu opcji nulify movie playback go nie ma.
tomaj
Szczerze mówiąc nie wiem czemu nie macie tego filmiku (tak samo nie rozumiem jak ktoś go morze mieć do góry nogami, bo też to kiedyś ktoś zgłaszał tongue.gif)
Beblas
CYTAT(tomaj @ Jan 2 2009, 11:53) *
Szczerze mówiąc nie wiem czemu nie macie tego filmiku (tak samo nie rozumiem jak ktoś go morze mieć do góry nogami, bo też to kiedyś ktoś zgłaszał tongue.gif )

Moze maja Ripy smile.gif

W sumie jak gadamy o intrze to mam lepszy problem i nawet jak dla mnie bardzo smieszny. Przed samym intrem pokazuje mi blad aplikacj bla bla bla. Naciskam nie wysylaj i no i wiadomo gra sie zamyka i odziwo po 10 sekundach gra sama sie wlacza i zaczyna od intra biggrin.gif

Badz tu madry i pisz wierzsze tongue.gif
tomaj
Dam Wam wszystkim dobrą radę: WYP********* Windowsa i zainstalujcie Linuxa (chociaż nie jestem pewien czy pójdzie pod niego PES tongue.gif)
Kenny
Mam linuxa,lecz pesik nie działa biggrin.gif
Tari
a ja znalazlem blad do poprawki wink.gif znaczek Zubra na rekawach pilkarzy Jagi jest odwrocony do gory nogami wink.gif to tak przy okazji nastepnego updatu ;P
Jablonka10
Mam pytanie. Czy można wgrać do Ekstraklasa Patch swoje Scoreboardy? Jeśli tak to jak?
Nalep
Panowie patch jest super i osobiście Wam gratuluje:)
Jest parę błędów , np. Arek Mysona(Lewy obrońca,pomocnik) gra w Lechii w ataku ,ale mam nadzieję ,że w OFie to będzie "naprawione".

Mam pytanie: Czy jak gram w lidze Lechią na wyjeździe to słychać przyśpiewki kibiców gospodarzy? Bo grałem z Górnikiem
i nic a jak gram u siebie to jest good:D
Pelajs
Panowie, wie ktoś co zrobić, aby był ten filmik?
marcin015
Ja kto nie macie filmiku?
Ja mam RIP-a i wszystko dziala.Tylko czasami komentator sie przycina:D.
aughj1
mam pytanie
jak gram BaL to w wyborze drużyny Premiership jest podpisana Ekstraklasa a Polska Liga, Others A
czy to powinno tak być ?

i jeszcze jedno
pomyliło mi sie i wpisałem nazwisko duzymi lliterami na początku i to mnie troche denerwuje czy da sie to jakos zmienić na normalne ?
tomaj
Ludzie, co chwile ktoś się pyta o ten doping. ODPOWIADAM PO RAZ OSTATNI: W GRZE SŁYCHAĆ ZAWSZE TYLKO DOPING GOSPODARZY!

A żuberka poprawimy.

Co do scoreboardów. Zależy czy chcesz mieć jeden czy więcej. Jeżeli chcesz mieć tak jak my to daliśmy, tzn. wybierasz z programu to musisz do folderu scoreboard dać odpowiednich 5 plików. Dodatkowo musisz edytować za pomocą notatnika plik scoreboard.bat i ustawić odpowiednio nazwy. Natomiast jeżeli chcesz mieć tylko 1 scoreboard to usuń folder scoreboard i plik scoreboar.dat, a pliki od swojej tablicy z wynikami wrzuć do odpowiednich folderó (cv05 i rv0c).
Tari
a co stalo sie ze strojami Sampdorii?? nie wiem jakim cudem ale wlasnie mam grac z nimi w LM i wszystkie komplety stroi maja szare i bez numerkow ;\

zauwazylem blad w pliku map.txt gdzie Sampdoria zapisana jest jako "Sampadoria", ale poprawienie go nic nie dalo, dalej stroje szare...
Piter123
mi po zmianie nazwy w mapie działają.
tomaj
CYTAT(Tari @ Jan 2 2009, 14:26) *
a co stalo sie ze strojami Sampdorii?? nie wiem jakim cudem ale wlasnie mam grac z nimi w LM i wszystkie komplety stroi maja szare i bez numerkow ;\

zauwazylem blad w pliku map.txt gdzie Sampdoria zapisana jest jako "Sampadoria", ale poprawienie go nic nie dalo, dalej stroje szare...

Rzeczywiście, jest błąd. W map.txt wpisz nazwę drużyny: Sampdoria. Działa bo sprawdziłem.
Plik map.txt zostanie w takim razie dodany w update.
Tari
uprzedziles mnie tomaj ;P pisalem ze zmienilem i nic nie dalo, ale wystarczylo wylaczyc i wlaczyc ponownie gre i juz zaskoczylo wink.gif

heh milo z waszej (tworcow) strony ze interesujecie sie bledami i wykazujecie chec poprawy ;D w kazdym razie-problem rozwiazany ;]
tomaj
CYTAT(Tari @ Jan 2 2009, 14:46) *
uprzedziles mnie tomaj ;P pisalem ze zmienilem i nic nie dalo, ale wystarczylo wylaczyc i wlaczyc ponownie gre i juz zaskoczylo wink.gif

heh milo z waszej (tworcow) strony ze interesujecie sie bledami i wykazujecie chec poprawy ;D w kazdym razie-problem rozwiazany ;]

Nie wszystkie błędy jesteśmy w stanie sami wychwycić. Po to też są updaty, żeby załatać patch.
Pewnych błędów nie da się uniknąć, tu akurat była literówka, ale jak już wydaliśmy patcha to wypada też go dopracować.
Norbi91
CYTAT(aughj1 @ Jan 2 2009, 13:42) *
mam pytanie
jak gram BaL to w wyborze drużyny Premiership jest podpisana Ekstraklasa a Polska Liga, Others A
czy to powinno tak być ?

i jeszcze jedno
pomyliło mi sie i wpisałem nazwisko duzymi lliterami na początku i to mnie troche denerwuje czy da sie to jakos zmienić na normalne ?

Czlowieku a angielskim to Ty sie potrafisz poslugiwac chociaz troche? Jak sie zaczyna Bal/ML i sie wybiera lige to po zaakceptowaniu masz "progress without changing" i "change"... Nawet sie nie zastanawiales do czego sluzy te "change"?

Co do drugiego chyba sie da zmienic imie poprzez program PRO-EVO Editing Studio 2009 V1.3.
Tari
heh kolejna mala niedorobka ;P w Zaglebiu gra taki ktos jak "Mitsański" a nie powinien sie nazywac "Micanski"? nie jestem fanem Zaglebia wiec nie wiem czy mam racje ale nie slyszalem o takim zawodniku tongue.gif
tomaj
CYTAT(Tari @ Jan 2 2009, 15:02) *
heh kolejna mala niedorobka ;P w Zaglebiu gra taki ktos jak "Mitsański" a nie powinien sie nazywac "Micanski"? nie jestem fanem Zaglebia wiec nie wiem czy mam racje ale nie slyszalem o takim zawodniku tongue.gif

Pisownia zależy od źródła. ja napisałem Mitsański bo tak miał napis w Lechu na koszulce.
4CescFabregas
CYTAT(potter @ Jan 1 2009, 19:34) *
No potwierdzam, Legia w czerwonych juz prawie w ogole nie gra. A w zielonych grala juz z ponad 5 razy w tej rundze, takze to ejst 2 komplet

Normalne, sezonowiec, pelno teraz takich bo Lech cos tam gra

ty ja kibicuje lechowi a pomyliłem sie tylko po prosttuu
aughj1
CYTAT(Norbi91 @ Jan 2 2009, 13:58) *
Czlowieku a angielskim to Ty sie potrafisz poslugiwac chociaz troche? Jak sie zaczyna Bal/ML i sie wybiera lige to po zaakceptowaniu masz "progress without changing" i "change"... Nawet sie nie zastanawiales do czego sluzy te "change"?

Co do drugiego chyba sie da zmienic imie poprzez program PRO-EVO Editing Studio 2009 V1.3.

co do angielskiego  to niewiesz do kogo mówisz  rolleyes.gif

wiem co to znaczy progress without changing i change ale sie pytam czy to błąd czy miało tak być  

zabardzo to mi nie przeszkadza

co do drugiego to dzięki spróbuje  happy.gif

tomaj
Dla osób co mają problem z intrem (i dla pozostałych też), wrzuciłem je na pewien znany i lubiany serwis: LINK
19on08
tomaj a moze w nastepnym update dorzuciłbys jakos tą bramkę R.Lewandowskiego z 1 kolejki w Meczu Lech - GKS???To była piękna bramka...Polska moze sie nią pochwalić wszedzie..
tomaj
Z chęcią bym ją dodał, ale wiąże się to z przerobieniem całego filmiku. W dodatku są już tam 2 lub 3 bramki Lechitów i nie chcę aby ktoś powiedział, że intro jest pod Lecha robione.
19on08
Acha noto szkoda....ale moglbyś nad nią pomysłeć:P...jedna bramke niewiem np.rengifo z glowki wywalic i wstawic Lewego..jak chcesz..tomaj a niewiesz czy jest dodatek ktory doda wyzszy poziom w pes niz top player? i mam jeszcze jedno pytanie...mam scoreboard canal+HD i jak strzelę gola i przeciwna druzyna zaczyna od srodka to jest taka opcja zeby pokazala sie taka mala kamerka na tego zawodnika ktory strzelił gola??Tak jak jest w transmisjach zazwyczaj jest...da rade jakos to zrobić?
tomaj
CYTAT(19on08 @ Jan 2 2009, 15:37) *
Acha noto szkoda....ale moglbyś nad nią pomysłećtongue.gif...jedna bramke niewiem np.rengifo z glowki wywalic i wstawic Lewego..jak chcesz..tomaj a niewiesz czy jest dodatek ktory doda wyzszy poziom w pes niz top player? i mam jeszcze jedno pytanie...mam scoreboard canal+HD i jak strzelę gola i przeciwna druzyna zaczyna od srodka to jest taka opcja zeby pokazala sie taka mala kamerka na tego zawodnika ktory strzelił gola??Tak jak jest w transmisjach zazwyczaj jest...da rade jakos to zrobić?

My jesteśmy twórcami TYLKO patcha, nie PES!
aughj1
CYTAT(aughj1 @ Jan 2 2009, 14:24) *
co do angielskiego  to niewiesz do kogo mówisz  rolleyes.gif

wiem co to znaczy progress without changing i change ale sie pytam czy to błąd czy miało tak być  

zabardzo to mi nie przeszkadza

co do drugiego to dzięki spróbuje  happy.gif

wielkie dzięki zmieniłem już happy.gif

Nalep
CYTAT(tomaj @ Jan 2 2009, 15:46) *
My jesteśmy twórcami TYLKO patcha, nie PES!

Przegrałem z "Twoim" Lechem ,oczywiście na Top Player 1:2 ach ta zmiana (Lewy za Hernana) i bramka biggrin.gif
Norbi91
CYTAT(Nalep @ Jan 2 2009, 16:06) *
Przegrałem z "Twoim" Lechem ,oczywiście na Top Player 1:2 ach ta zmiana (Lewy za Hernana) i bramka biggrin.gif

I co to wnosi do tematu?

@aughj1
Zrozum, ze w BaL/ML druzyny sa losowo dopasowywane do ligi -.- Wiec jak to moglo zostac celowo zrobione...
Dyniu
Witam. Mam taki błąd w tym ekstraklasa patch. Otoż nie mam podmienionych żadnych zawodników, nie mam tez zamienionych nazw druzyn, statystyk nie mam zrobionych :/ Dlaczego tak się dzieje? Ekstraklasa Patch sciagnalem z linkow z rapida. Było ich 20
Norbi91
CYTAT(Dyniu @ Jan 2 2009, 16:26) *
Witam. Mam taki błąd w tym ekstraklasa patch. Otoż nie mam podmienionych żadnych zawodników, nie mam tez zamienionych nazw druzyn, statystyk nie mam zrobionych :/ Dlaczego tak się dzieje? Ekstraklasa Patch sciagnalem z linkow z rapida. Było ich 20

A Loga i stroje masz? Moze nie wrzuciles Save'a.
tomaj
CYTAT(Dyniu @ Jan 2 2009, 16:26) *

Nie jest to mirror od nas (twórców), więc za niego nie odpowiadamy.
Co masz po wypakowaniu tych 20 partów? Sprawdź czy w dobre miejsce wklepiłeś plik PES2009_EDIT01. i napisz jaką masz wersje PES.
aughj1
kolejne pytanie

gdzie sie wrzuca stadiony do tego patcha ???
wiem ze w kitserverze gdzieś
tomaj
yyy...ogólnie kitserver nie obsługuje jeszcze stadionów. Jak narazie możesz podmienić tylko te istniejące wrzucając odpowiednie pliki do folderów .img, ale odrazu ostrzegam, że wtedy na nowych stadionach mogą nie działać adboardy oraz raczej na pewno nie będzie flag klubowych na stadionie.
aughj1
CYTAT(tomaj @ Jan 2 2009, 15:47) *
yyy...ogólnie kitserver nie obsługuje jeszcze stadionów. Jak narazie możesz podmienić tylko te istniejące wrzucając odpowiednie pliki do folderów .img, ale odrazu ostrzegam, że wtedy na nowych stadionach mogą nie działać adboardy oraz raczej na pewno nie będzie flag klubowych na stadionie.

aha 

nie no bo sciagnąłem stadiony polskie np. zagłębie i było napisane zeby wrzucic do cv09.img  i zastępuje Mohamed lewis Stadium 

wrzuciłem zrestartowałem kitserwera ( setup.exe) włączyłem gre i nadla jest Mohammed sad.gif

wydaje mi sie ze to przez tego patcha bo innym działają 

19on08
Pewnie dlatego nie dzialają...co te stadiony
tomaj
CYTAT(aughj1 @ Jan 2 2009, 16:53) *
aha 

nie no bo sciagnąłem stadiony polskie np. zagłębie i było napisane zeby wrzucic do cv09.img  i zastępuje Mohamed lewis Stadium 

wrzuciłem zrestartowałem kitserwera ( setup.exe) włączyłem gre i nadla jest Mohammed sad.gif

wydaje mi sie ze to przez tego patcha bo innym działają 

To nie zależy od patcha, bo nawet przed wydaniem updatu sprawdzaliśmy kilka polskich stadionów i działały.
zomek
Jeśli ktoś chciałbym sobie pokombinować z twarzami przez scana to macie tutaj twarze nadające się do scana (nie są małe):

http://www.arkagdynia.info/page.php/kadra.html ARKA
http://www.gksbelchatow.com/?page=Kadra GKS B.
http://www.kkslech.com/index.php?id=kadralecha LECH
http://www.widzew.pl/slider1.dhtml?sid=1 WIDZEW

Na razie to mam smile.gif jak coś znajde jeszcze to dopisze w tym poście smile.gif

Proszę też o pomoc , razem może znajdziemy dużo tego typu stron z takimi zdjęciami:)
Kamiloxx
Ponawiam. Proszę o linki na rapidshare,megaupload albo FTP. Z góry dzięki smile.gif
tomaj
CYTAT(Facemaker @ Jan 2 2009, 17:53) *
Ponawiam. Proszę o linki na rapidshare,megaupload albo FTP. Z góry dzięki smile.gif

Na którejś ze stron ktoś dał już linki na rapida, więc z łaski swojej przejrzyj dokładnie temat zanim o coś poprosisz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.