Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekstraklasa Patch 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
jaga24
Wszystko pięknie ładnie panowie. Logo "Żubr" na koszulkach Jagi poprawione, tylko że z tymi transferami to troszkę nie tak:

Przybyli:
Michał Twardowski (Freskovita W.M.) nie ma go w Jadze
Alen Škoro (HNK Rijeka)
Kamil Grosicki (Legia Warszawa)
Tomasz Frankowski (Chicago Fire)

Ubyli:

Tomáš Pešír (szuka klubu)
Dariusz Łatka (Korona Kielce)
Everton (Lechia Gdańsk ?)
Bartłomiej Niedziela (Podbeskidzie ?)
Grzegorz Sandomierski (Freskovita ?)

A to tak na przyszłość, bo jeszcze nic nie wiadomo;
W kręgu zainteresowań:
Witalij Rodionow (BATE Borysów)
Jacek Kosmalski (Polonia Warszawa)
Marco Pappa (CSD Municipal)

Mam nadzieję, że w następnym update te transfery będą uwzględnione.
Pozdrawiam i gratuluję wspaniałej pracy którą wykonaliście, żeby wszystkim się tak chciało jak wam smile.gif
tomaj
CYTAT(jaga24 @ Jan 4 2009, 20:37) *
Wszystko pięknie ładnie panowie. Logo "Żubr" na koszulkach Jagi poprawione, tylko że z tymi transferami to troszkę nie tak:

Przybyli:
Michał Twardowski (Freskovita W.M.) nie ma go w Jadze
Alen Škoro (HNK Rijeka)
Kamil Grosicki (Legia Warszawa)
Tomasz Frankowski (Chicago Fire)

Ubyli:

Tomáš Pešír (szuka klubu)
Dariusz Łatka (Korona Kielce)
Everton (Lechia Gdańsk ?)
Bartłomiej Niedziela (Podbeskidzie ?)
Grzegorz Sandomierski (Freskovita ?)

A to tak na przyszłość, bo jeszcze nic nie wiadomo;
W kręgu zainteresowań:
Witalij Rodionow (BATE Borysów)
Jacek Kosmalski (Polonia Warszawa)
Marco Pappa (CSD Municipal)

Mam nadzieję, że w następnym update te transfery będą uwzględnione.
Pozdrawiam i gratuluję wspaniałej pracy którą wykonaliście, żeby wszystkim się tak chciało jak wam smile.gif

Obecnie jest sens robienia transferów ze strony transfery.info. Chciałem robić według polecanej przez większość osób strony 90minut, ale jak sprawdzałem to z informacjami na oficjalnych stronach klubowych lub w innych źródłach, to wyszło mi na to , że na 90minut są transfery fantsy (nie wszystkie). Sory ale też nie było czasu na dokładne przejrzenie każdej oficialnej strony.

Jeszcze jedno. Trudno jest znaleźć statystyki dla piłkarzy przechodzących z niższych lig nie polska 1.liga. Na stronach ze statsami przez długi czas takich zawodników nie ma, a i w FM nie wszyscy są.
wislak_91
W kolejnym uaktualnieniu patcha proponowałbym ustawienie zespołów z FIFA ( dawne others A i B ) w kolejności alfabetycznej:) Znacznie ułatwi to grę;)
tomaj
Raczej tego nie zrobimy. Początkowy zamiar był taki, że wpierw drużyny polskiej 1. ligi, potem reszta others a przy czym nie ruszaliśmy już istniejących klubów, następnie others b, gdzie przez pewne zmiany nie ma do końca kolejności alfabetycznej. Pozatym problem byłby przy przerzucaniu tych 7 dodanych klubów.
barylatko
Witam,
A jak gram Mater League to jak wgram update 1,2 to czy musze zaczynać wszystko od nowa??
jaga24
CYTAT(tomaj @ Jan 4 2009, 20:48) *
Obecnie jest sens robienia transferów ze strony transfery.info. Chciałem robić według polecanej przez większość osób strony 90minut, ale jak sprawdzałem to z informacjami na oficjalnych stronach klubowych lub w innych źródłach, to wyszło mi na to , że na 90minut są transfery fantsy (nie wszystkie). Sory ale też nie było czasu na dokładne przejrzenie każdej oficialnej strony.

Jeszcze jedno. Trudno jest znaleźć statystyki dla piłkarzy przechodzących z niższych lig nie polska 1.liga. Na stronach ze statsami przez długi czas takich zawodników nie ma, a i w FM nie wszyscy są.

No tak strony 90minut.pl lepiej nie komentować. Różne dziwne rzeczy już tam wypisywali, rozumiem Was, że nie macie czasu na sprawdzanie każdej strony klubu, ale mam nadzieje, że większość transferów po zimowym okienku będą uwzględnione.
Pozdro;)

P.S Tomaj Remes Cup nie długo ;] hehe
Rly?
Czy w Ruchu jest już taki gracz jak Marcin Nowacki ? nie wiem czy go znacie ale podobno dobry jest
Tari
o i ja mam pytanie: dlaczego niezaleznie od ligi puchar nazywa sie Remes Cup? Da sie cos z tym zrobic, zeby w ligach innych niz Ekstraklasa nazywal sie tak jak poprzednio?
tomaj
CYTAT(Tari @ Jan 4 2009, 21:47) *
o i ja mam pytanie: dlaczego niezaleznie od ligi puchar nazywa sie Remes Cup? Da sie cos z tym zrobic, zeby w ligach innych niz Ekstraklasa nazywal sie tak jak poprzednio?

Nie da się w ML i BaL. Jest jedna nazwa pucharu dla wszystkich lig.

P.S. Znacie Jakuba Szałka podobno wrócił do Lecha i jest bardzo dobry tongue.gif
seba
CYTAT(Tari @ Jan 4 2009, 21:47) *

W trybie ML będzie zawsze się nazywał Remes Cup, albo D1 cup i D2 cup (oryginalnie). Zmieniliśmy nazwę na Remes bo wychodziliśmy z założenie że na tym patchu będziemy grać w trybie kariery przede wszytskim polskimi drużynami. Tak więc albo oryginalnie d1 i d2 dla wszystkich czterech lig, albo Remes, trzeciej drogi nie ma.

Oczywiście w trybie Liga, wszystkie puchary sa jak najbardziej oryginalne dla każdej ligi.

edit
ops nie zauważylem posta wyżej
Tari
ok skoro sie nie da to lepszy juz Remes Cup dla kazdego wink.gif
19on08
Ale transfery aktualne:///...jarka powinien juz byc w gorniku bo z łks oddszedł...nie ma w ŁKS radziusa...:///....smektały nie ma w piascie....stanislawa terleckiego juniora w łksie..sad.gif(.....latka wogole w slavia praga...porazka...bo odszedl do korony , janusza iwanickiego nie ma w wisle plock...ale na szczescie zrobilem se update:P
tomaj
CYTAT(19on08 @ Jan 4 2009, 22:04) *
Ale transfery aktualne:///...jarka powinien juz byc w gorniku bo z łks oddszedł...nie ma w ŁKS radziusa...:///....smektały nie ma w piascie....stanislawa terleckiego juniora w łksie..sad.gif(.....latka wogole w slavia praga...porazka...bo odszedl do korony , janusza iwanickiego nie ma w wisle plock...ale na szczescie zrobilem se update:P

Ty chyba prowadzisz dział transfery na 90minut.pl

Sprawdzałem na stronie Górnika i ŁKS gdzie gra Jarka i nigdzie nic nie jest napisane. Tylko na wyżej wymienionej stronie jest już przesądzone, że Jarka jest w Górniku. Co do Terleckiego to spójrz na to co napisałem kilka postów wyżej.

Zanim napiszesz kolejny bezsensowny post krytykujący sam coś zrób.

Zresztą nikt Cie nie zmusza do grania na EPatchu, więc może odrazu go odinstaluj jak jest taką porażką.
KemoT86
Witam! Jako , że to mój pierwszy post chciałbym pogratulować wam świetnej roboty! Czasem ręce mi opadaja jak czytam wypowiedzi niektórych osób... przy czym podziwiam wasz spokój. Mam kilka pytań Tomku do Ciebie jako , że w naszych żyłach płynie szlachetna krew czy nie można było by zrobić herbu który każdy fanatyk uważa za ten jedyny? http://pl.tinypic.com/view.php?pic=29fruwl&s=3 (na szybko w googlach znalazłem) bo troche mnie ta data drażni tongue.gif miło by było też usłyszeć więcej przyśpiewek , no i fany by się przydały np. wyjazdowa "jest jedna rzecz..." o flagach na kijach nie wspomne smile.gif Ja niestety nie mam teraz za bardzo czasu na takie próby dry.gif (jeszcze przez niespełna miesiąc wojsko) ale miło by było gdybyś przemyślał moje prośby! Pozdrawiam Tomku!

KemoT
tomaj
CYTAT(KemoT86 @ Jan 4 2009, 22:29) *
Witam! Jako , że to mój pierwszy post chciałbym pogratulować wam świetnej roboty! Czasem ręce mi opadaja jak czytam wypowiedzi niektórych osób... przy czym podziwiam wasz spokój. Mam kilka pytań Tomku do Ciebie jako , że w naszych żyłach płynie szlachetna krew czy nie można było by zrobić herbu który każdy fanatyk uważa za ten jedyny? http://pl.tinypic.com/view.php?pic=29fruwl&s=3 (na szybko w googlach znalazłem) bo troche mnie ta data drażni tongue.gif miło by było też usłyszeć więcej przyśpiewek , no i fany by się przydały np. wyjazdowa "jest jedna rzecz..." o flagach na kijach nie wspomne smile.gif Ja niestety nie mam teraz za bardzo czasu na takie próby dry.gif (jeszcze przez niespełna miesiąc wojsko) ale miło by było gdybyś przemyślał moje prośby! Pozdrawiam Tomku!

KemoT

Herb, który jest w patchu różni się tylko tym, że jest na nim rok powstania Kolejorza (a w zasadzie Lutni tongue.gif) oraz tłem jednego ze skrzydeł. Pozatym w patchu są TYLKO i WYŁĄCZNIE aktualne herby. Mimo, że jesteś nowy powinieneś o tym wiedzieć, tak samo jak o tym, było również napisane, że każdy klub może mieć tylko 5 przyśpiewek. Co do fanów to nie widzę przeszkód zrobił je sam, bo obecnie innymi nie dysponujemy.
KemoT86
Doskonale to rozumiem... Skoro jest to Patch dla miłośników/kibiców to dlaczego nie może być Herb ten który akcpetuja fanatycy? Sorka ale nie doczytałem o tych 5 przyśpiewkach! a falgi miło było by zobaczyć nie tylko FC ale i inne te tzw. "wizytówki" Pozdrawiam
barylatko
CYTAT(barylatko @ Jan 4 2009, 21:29) *
Witam,
A jak gram Mater League to jak wgram update 1,2 to czy musze zaczynać wszystko od nowa??

Ponawiam pytanie
tomaj
CYTAT(barylatko @ Jan 4 2009, 22:43) *
Ponawiam pytanie

Chodzi Ci o update patcha czy PES? Bo po cyferkach 1,2 wnioskuje, że chyba PES.
barylatko
Nie kolego chodzi mi o update patcha.

A TAK POZA TYM GRATULUJĘ ŚWIETNEJ PRACY
19on08
CYTAT(tomaj @ Jan 4 2009, 22:26) *
Ty chyba prowadzisz dział transfery na 90minut.pl

Sprawdzałem na stronie Górnika i ŁKS gdzie gra Jarka i nigdzie nic nie jest napisane. Tylko na wyżej wymienionej stronie jest już przesądzone, że Jarka jest w Górniku. Co do Terleckiego to spójrz na to co napisałem kilka postów wyżej.

Zanim napiszesz kolejny bezsensowny post krytykujący sam coś zrób.

Zresztą nikt Cie nie zmusza do grania na EPatchu, więc może odrazu go odinstaluj jak jest taką porażką.

ja nie mowie ze patch porazka tylko ze transfery...troche lipne...dla twojej wiadomosci jarki nie ma bylo w łks juz w ostatniej kolejce:)...nie ma radziusa...ktory podpisal kontrakt i S.Terleckiego juniora:((---tez podpisal kontrakt
tomaj
Zasadniczo to Ci nie popsuje ML jeżeli grałeś na naszym patchu. Jedynie nie będziesz widział w starym save z ML zmian w składach i statystykach. Natomiast jeżeli grałeś na innym patchu to będą pewne zmiany spowodowane chociażby tym, że liga polska jest w miejsce ligi francuskiej i są pozmieniane kluby w others a.

19on08: w sprawie Terleckiego nadal odsyłam Cię kilka postów moich wyżej, a po raz setny powtarzam, że robiliśmy tylko pewne transfery. To że Jarka ostatnio w ŁKS nie zagrał nie oznacza, że gra on już w Górniku.
19on08
Człowieku!!nie wmawiaj ze jarka jest w łks...bo sie mylisz..smile.gif)...informacje o ŁKS wiem lepiej od ciebie bo jestem za tą druzyną i sie nią interesuje i chce ci uswiadomic ze Dawid Jarka wrocił do górnika zabrze...ale ty wiesz swoje:///...''Z broniącego się przed spadkiem z ekstraklasy ŁKS już odszedł Dawid Jarka, a z klubem mogą pożegnać się m.in. Nazad Asaad, Jakub Biskup, Tomasz Ostalczyk i Gabor Vayer. - Rozmawiamy o grze w ŁKS z trzema obrońcami i dwoma pomocnikami'' zrodlo : naszemiasto łódź.
Ale assad , biskup , ostalczyk i vayer zostaja...bo ta wiadomosc byla dawno....jak Jarka odszedł
No dobra z Terleckim masz racje bo byl nie pewny transfer...ale Radzius???Łatka w slavi praga??w koronie powinien byc..ale kit z tym bo zrobilem sobie update.
tomaj
CYTAT(19on08 @ Jan 4 2009, 23:07) *
Człowieku!!nie wmawiaj ze jarka jest w łks...bo sie mylisz..smile.gif)...informacje o ŁKS wiem duzo lepiej od ciebie i chce ci uswiadomic ze Dawid Jarka wrocił do górnika zabrze...ale ty wiesz swoje:///...''Z broniącego się przed spadkiem z ekstraklasy ŁKS już odszedł Dawid Jarka, a z klubem mogą pożegnać się m.in. Nazad Asaad, Jakub Biskup, Tomasz Ostalczyk i Gabor Vayer.'' - Rozmawiamy o grze w ŁKS z trzema obrońcami i dwoma pomocnikami zrodlo : naszemiasto łódź.
Ale assad , biskup , ostalczyk i vayer zostaja...bo ta wiadomosc byla dawno....jak Jarka odszedł

Ty ...... nie przeklnę bo szkoda mi % na ciebie. Nie kłócę się z tobą, że Jarka jest jeszcze w ŁKS, ale nie ma też oficjalnej informacji na żadnej ze stron, że wrócił on do Górnika. Sory ale strona naszemiasto łódź nie jest dla mnie tak wiarygodnym źródłem jak oficjalne strony klubowe. Na nich nic nie ma więc Jarka zostaje w patchu w ŁKS. Koniec tego tematu.
19on08
a Radzius i Łatka?
tomaj
Z Radziusem to samo co z Terleckim, a Łatkę już przeniosłem do Korony bo ktoś przed tobą o nim pisał. Także 1 przeoczenie (świeże bo oficjalna informacja dotycząca Łatki ukazała się 2.10) na to co wypisywałeś to nie jest źle.
Swoją drogą jestem ciekaw jakby wyglądał (fantasy)OF zrobiony prze ciebie.
Rly?
A co z Nowackim z Ruchu Chorzów ?
tomaj
Czemu Nowackiego nie ma to akurat sam nie wiem. Przeoczenie.
buli1151
o chuj wy sie klocicie jak ten petch to i tak chujnia
Norbi91
CYTAT(buli1151 @ Jan 5 2009, 01:03) *
o chuj wy sie klocicie jak ten petch to i tak chujnia

Panu chyba juz podziekujemy.

Kilka(nascie) stron dalej wrzucilem lepszy stroj dla bramkarza Floty niz byl w patchu i sadzilem, ze wsadzicie go do update. Moze przeoczyliscie, moze nie chce sie wam, ale wrzuce 2 raz tongue.gif

m.e.t.h.o.d. man
Hmm, a mnie od początku zastanawia jedna rzecz... I na tym forum chyba jeszcze tego nikt nie poruszył...
Dlaczego, w Lidze Mistrzów podczas wybierania drużyn, tam gdzie się znajdują zespoły z CL, są także 3 polskie drużyny?
Czy one coś wcześniej ugrały w LM?
tomaj
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Jan 5 2009, 07:51) *
Hmm, a mnie od początku zastanawia jedna rzecz... I na tym forum chyba jeszcze tego nikt nie poruszył...
Dlaczego, w Lidze Mistrzów podczas wybierania drużyn, tam gdzie się znajdują zespoły z CL, są także 3 polskie drużyny?
Czy one coś wcześniej ugrały w LM?

Nie, poprostu w LM tam gdzie są polskie drużyny były prędzej 2 francuskie i jedna z others A. Jako, że w tych miejscach są polskie kluby to i w LM też tak jest. niestety tego nie da się obejść (na chwile obecną) bo drużyny te korzystają z tych samych slotów na składy.

Co do kitsów Floty to poprostu o nich zapomnieliśmy.
Widzewek
mam prożbe mógł by ktos zrobic pare przyśpiewek Widzewa???? np: naszym klubem RTS,diabelski młyn,RUCH RUCH HKS!

jancker
http://www.futbol.pl/index_2501.php?a_2501...8a4528f14c86ef2

tu macie dokładne transfery moze wam sie przydac

dobry update 2:) pozdro dla twórców:)
Krysstek
Te nowe 7 druzyn z update2 tj Rosenborg, Besiktas, HJK Helsinki, Hammarby, AZ Alkmaar, Boca Juniors, Sao Paulo wszystkie maja czarne stroje :| Czym to moze byc spowodowane ? Aha i na koszulce West Ham United na samym srodku jest jakis bialy kwadrat... 

Pomocy
mils
Mam pytanie zacząłem karierę w ML Lechem (miałem PES v.1.0 i Patch w wersji z Update 1). Teraz chciałbym wgrać Update 2. Czy to, że pozmieniane zostały dane w slotach (UEFA A i B na jeden FIFA) nie pomiesza mi w save z ML ??
hubertek7
da sie jakos zmienic sterowanie tak zebym mial krotkie podanie pod 's' a nie tak jak domyslnie pod 'x'? nie mozna zamienic klawiszy w grze bo 's' jest nieuzywane a jak zmienilem w settins.exe gra sie nie chciala wlaczac. i to samo pytanie o rozdzialke, bo przez settings.exe tez nie da rady..
tomaj
W pliku settings.exe zmienisz to sterowanie.

Co do tych kitsów dla 7 nowych drużyn: przekopiowałeś folder kitserwer? Bo stroje na pewno działają.

mils: nie zostało nic aż tak zmienione, abyś musiał rozpoczynać nową grę. Będziesz miał tylko niezmienione staty.
hubertek7
CYTAT(tomaj @ Jan 5 2009, 14:36) *
W pliku settings.exe zmienisz to sterowanie.

Co do tych kitsów dla 7 nowych drużyn: przekopiowałeś folder kitserwer? Bo stroje na pewno działają.

mils: nie zostało nic aż tak zmienione, abyś musiał rozpoczynać nową grę. Będziesz miał tylko niezmienione staty.
ale jak zmieniam w settings.exe to gra nie chce sie wlaczyc:/
tomaj
Jak zmienisz sterowanie w pliku settings.exe to gra Ci się nie chce włączyć? Niemożliwe
hubertek7
CYTAT(tomaj @ Jan 5 2009, 14:42) *
Jak zmienisz sterowanie w pliku settings.exe to gra Ci się nie chce włączyć? Niemożliwe
Kliknij, aby zobaczyć załącznika jednak. moze o to chodzi co na screenie? juz wszystko OK. wystarczylo wybrac 'nie' w tym komunikacie
Norbi91
CYTAT(tomaj @ Jan 5 2009, 08:22) *
Co do kitsów Floty to poprostu o nich zapomnieliśmy.

Tak tez myslalem, dlatego wrzucilem 2 raz tongue.gif

Mam jeszcze jedno pytanie. Jak sie gra w LM/BaL to sa te Ligi A, B, C i E-klasa. A, B i C maja te podstawowe loga. Postanowilem zrobic im loga EPL, Serie A i LFP. Pozamienialem w kitserverze wszedzie gdzie znalazlem te loga. Ale przy powtorkach wyskakuja mi "podstawowe" loga tych lig. Jak to zmienic? tongue.gif
hubertek7
w jakim programie mozna poglosnic przyspiewki?
tomaj
CYTAT(Norbi91 @ Jan 5 2009, 14:52) *
Tak tez myslalem, dlatego wrzucilem 2 raz tongue.gif

Mam jeszcze jedno pytanie. Jak sie gra w LM/BaL to sa te Ligi A, B, C i E-klasa. A, B i C maja te podstawowe loga. Postanowilem zrobic im loga EPL, Serie A i LFP. Pozamienialem w kitserverze wszedzie gdzie znalazlem te loga. Ale przy powtorkach wyskakuja mi "podstawowe" loga tych lig. Jak to zmienic? tongue.gif

W kitserverze są tylko te pliki, w które ingerowaliśmy. Zajmował się tym Seba i ja do końca nie wiem, który plik jest który. Ale jeżeli podmieniłeś te loga we wszystkich plikach w kitserverze to powinno być dobrze. Uprzedazm, że tych plików jest sporo.

CYTAT(hubertek7 @ Jan 5 2009, 14:58) *
w jakim programie mozna poglosnic przyspiewki?

W DKZ Studio. Ludzie, było już pisane, że do przyśpiewek służy program DKZ Studio.
P.S. łatwiej chyba będzie zrobić z pliku adx plik mp3 i ten podgłośnic i przekonwertować spowrotem na adx.
aughj1
jak sie zmienia logo klubu ?

podmieniłem juz kitsy nazwy itp.

tylko logo niewiem jak zmienic 

aughj1
jak sie zmienia logo klubu ?

podmieniłem juz kitsy nazwy itp.

tylko logo niewiem jak zmienic 

uploadmen
Witam albo nie znalazłem tego co chciałem w tym temacie,ale po wgraniu patcha nie mam strojów i herbów polskich klubów? czy jest to możliwe przez to iż save zostały wgrane te z patcha na stare które już były zawarte przed nową instalajcą PESa na dysku
tomaj
CYTAT(uploadmen @ Jan 5 2009, 15:37) *
Witam albo nie znalazłem tego co chciałem w tym temacie,ale po wgraniu patcha nie mam strojów i herbów polskich klubów? czy jest to możliwe przez to iż save zostały wgrane te z patcha na stare które już były zawarte przed nową instalajcą PESa na dysku

A uruchomiłeś plik setup.exe w kitserverze?
uploadmen
CYTAT(tomaj @ Jan 5 2009, 15:50) *
A uruchomiłeś plik setup.exe w kitserverze?
oczywiście ,że tak:) i lipa... jak narazie. teraz zapodałem update i zobaczę.
Krysstek
Niestety wgralem update2 jeszcze raz wciaz mam te czarne stroje w tych 7 nowych teamach sad.gif
uploadmen
Po wgraniu update 1 wszystko działa jak powinno czas się rozkoszować grą..doping znakomity ,dobra robota jak i efekt końcowy genialny super.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.