Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekstraklasa Patch 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
Karolpezet
roger jest prawonozny...
eeeeeeeeeeee............
.alien
smieszne sa te osoby co pisza pozmieniajcie sobie sami jak wam nie pasuje.

prawda jest taka ze ~80% statsow jest wzietych z kosmosu. mam wrazenie ze zriobione ''na oko''. wolalbym poczekac na patcha dluzej a zeby bylo wszystko ok. a tak to siedze drugi dzien nad statsami i poprawiam . w kazdej druzynie jest kilku gostkow albo slabych jak dziecko , albo za dobrych jak na nasza lige.

chwala autorom za herby,stroje, niektore mordki.
reszte trzeba samemu dorabiac
MATT2012
Jak gram EURO to mam bandy ekstraklasy jak towarzyskie reprami tesh:/ panowie zróbcie cos z tym:)
Rusek_ZGR
Niby wszystko fajne, ale np jak chce grac towarzyski mecz gram Lech-Widzew nie mam herbu Lecha stroi też nie tak samo z każda drużyną ekstraklasy ;/
Rusek_ZGR
Sorry za post pod postem wszystko ładnie działa. Ale nie mam nazwisk na koszulkach :/
scyzor183
co mam zrobić gdy włączam PES-a wyskakuje mi coś z nero na pasku zadań i dalsza część już sie nie chce włączyć pomóżcie plz... unsure.gif
smock1983
wiedzialem ze tak bedzie jak z poprzednimi pes'ami i patchami a mianowicie jak tylko zainstaluje kitserver to mi nie dziala gra blad wyskakuje jak odpalam gra nie wiem dlaczego tak mam na pes 6 pes 08 i teraz na pes 09 to samiutko nie wiem dlaczego tyle czekania i znowu nie pogram sad.gif ma ktos jakies uwagi dlaczego tak mi sie dzieje ?? ptache instaluje poprawnie bo u brata robilem i wszystko dziala zalamka ;/

daje screna tego bledu seba lub ktos inny jak mozesz to help nie wiem co jest na kazdym pes'ie jak wgram patcha to tak sie robi dzialaja patche bez kitservera jak go tylko zainstaluje to taki blad kliklem raport na tym screnie help! sad.gif
http://img183.imageshack.us/my.php?image=beznazwy1sy8.png

po raz 3 pisze tego posta i nikt nie raczy doradzic co moze byc przyczyna dzieki ...
BombeL1946
Może poprostu nikt nie wie jak Ci pomóc.
smock1983
CYTAT(BombeL1946 @ Dec 24 2008, 22:11) *
Może poprostu nikt nie wie jak Ci pomóc.

sad.gif
Norbi91
CYTAT(Rusek_ZGR @ Dec 24 2008, 21:44) *
Sorry za post pod postem wszystko ładnie działa. Ale nie mam nazwisk na koszulkach :/

Sprawdz czy w kisterverze widzew ma czcionke (obraz "font") i za pomoca GDB Manager czy ma ustawione napisy (Top, bottom, undefined)
zomek
No właśnie napisałby ktoś krok po kroku jak mieć nazwiska na koszulkach Widzewa?
topeczekk
czy ktorys z tworcow czy uzytkowników szarpnołby sie wrzucic te party na inny serwer ? sad.gif
Tari
jak nikt inny sie nie podejmie to ja moge sie poswiecic i wrzucic na filefronta czy odsiebie czy cos innego ale to i tak dopiero jak wroce z pasterki ;D
Norbi91
Mam wrazenie, ze wam sie nie chce nawet myslec... Ja nie potrafie robic jakis patchy, nie wiem gdzie co trzeba instalowac, nie mam zdolnosci graficznych itp., ale jak dostaje do reki gotowca (w postaci np. E patcha czy GA patcha) to potrafie na jego podstawie cos pozmieniac, bo wzoruje sie wlasnie tym gotowcem. Wy wszystko chcecie na tacy, instrukcje, instrukcje do instrukcji, instrukcja jak przeczytac instrukcje instrukcji... Czasami szybciej wychodzi samemu pogrzebac niz czekac na odpowiedz. Taka mala świąteczna rada smile.gif
Beblas
Mam właśnie tylko 1 pytanie jak podmienić doping dla drużyny? Tzn wiem gdzie znajduja sie pliki z dopingiem(to jest chyba to z rozszerzeniem .adx) tylko własnie nie wiem jak je podmienić. Z góry dzieki za pomoc bo niezagłebiałem się nigdy w patche PES'a i nie mam zielonego pojęcia, a chciałbym zmienić je w Kolejorzu bo brakuje mi chociażby "Nie ku.... , ani żaden Śląsk...." oraz mojego ulubionego Weselnego( Tomaj zapewne wiesz o co chodzi smile.gif Tak wiec jak nie odpowie ktoś inny to licze na twoja pomoc Tomaj - kolego po szalu wink.gif )
Lampart111
Witam, ja niestety mam takiego rodzaju problem:
Po pierwszym uruchomieniu patcha wszystko grało ( przynajmiej menu, intro, i składy ) , ale po wejsciu w settings i zmianie
rozdzielczosci z prawdopodobnie 1440x900 ( nie pamiętam dokładnie jaka była wcześniej ) na moja standardową 1680x1050
znikło mi menu, logosy, kitsy - pozostało mi tylko intro ekstraklasy i składy drużyny z logami drużyn francuskich.
Gdy nic juz nie pomagało ( zmiany rozdzielczości, instal i remove w kitsewerze) skopiowałem ponownie wszystkie pliki ( kitserwer,
save w moje dokumenty, img i folder cv0f.img w kitserwer/img ) i zrobiłem ponownie install.
Po włączeniu PES2009 miałem znowu tylko intro, ale po wejściu w settings i włączeniu rozdzielczości 1440x900 znowu wszystko
ruszyło. Zagrałem jeden, może dwa mecze i hulało smile.gif
Niestety po kilkudzesiecio minutowej przerwie i ponownym uruchomieniu PES2009 znowu wszystko znikneło oprócz intra.
Tym razem już nic nie pomagało ( zmiana rozdziałki, reinstall, ponowne skopiowanie patcha ) i dlatego się poddałem... skończyły mi
sie pomysły... sad.gif
PS. Nagrywałem patcha na "czystą gre" w wersji 1.20 HELP!!!!!
Norbi91
@Lampart

A robiles to?
CYTAT
Zauwazylem, ze niektorzy posiadacze 1.2 dalej maja problem z [Edit Data] przy wlaczeniu gry. Sam postepowalem wg. instrukcji Seby i ciagle sie to pojawialo. Znalazlem na to rozwiaznie. Wykonac wszystko tak jak opisuje Seba + na koniec wejsc znow do trybu Edycji -> Save Data -> Yes. U mnie to zadzialalo wink.gif

@Beblas
Trzeba zamianic plik .mp3 na .wav a nastepneie za pomoca DKZ Studio na .adx (tak gdzies wyczytalem, zaraz sam to wyprobuje tongue.gif)
Beblas
CYTAT(Norbi91 @ Dec 25 2008, 07:29) *
@Beblas
Trzeba zamianic plik .mp3 na .wav a nastepneie za pomoca DKZ Studio na .adx (tak gdzies wyczytalem, zaraz sam to wyprobuje tongue.gif )

Dzięki. Ja również będę zaraz to przetestuje smile.gif

Pelajs
A w tym patchu w jakim klubie gra Quaresma, bo ja go nie mam ani w Fc Potro, ani w Interze Mediolan??
jancker
czemu na logo arki jest sportowa spółka akcyjna na logu jest Morski Zwiazkowy Klub Sportowy

teraz tak wyglada logo arki

m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Pelajs @ Dec 25 2008, 10:42) *
A w tym patchu w jakim klubie gra Quaresma, bo ja go nie mam ani w Fc Potro, ani w Interze Mediolan??

Cóż, Quaresma nie gra w żadnym klubie o.O Sam sobie go przeniosłem przez edytor. Tak więc do autorów patcha kieruje, żeby w update wzięli to pod uwagę smile.gif oraz do graczy, którzy nie chcą czekać na update, żeby sobie przez edytor przenieśli sobie tego gracza do Interu. smile.gif
Rokefeler19
witam.ja mam problem ze starowaniem.teraz przelacza mi zawodnika RT (prawy tylni klawisz na padzie) a zmiast przelaczania (z lewej pierwszy klawisz) jest wlasnie funkcja RT?jak to zmienic bo grzebie w opcjach i bez skutku.czy ktos moze podac jakies ustawienia? i jeszcze jeden problem dotyczy tego ze jak wczesniej trzymalem RT i robilem obrot galka na padzie to robil rolete.teraz to nie dziala, probowalem z kazdym klawiszem.czy moze ktos podac jakes konkretne ustawienia?
nike
a do jakiego folderu te przyspiewki sie wrzuca ?? a tak mam prosbe niech ktos to przetestuje i napisze czy dziala bo jak tak to sobie tez wrzuce
BombeL1946
CYTAT(Rokefeler19 @ Dec 25 2008, 12:41) *
witam.ja mam problem ze starowaniem.teraz przelacza mi zawodnika RT (prawy tylni klawisz na padzie) a zmiast przelaczania (z lewej pierwszy klawisz) jest wlasnie funkcja RT?jak to zmienic bo grzebie w opcjach i bez skutku.czy ktos moze podac jakies ustawienia? i jeszcze jeden problem dotyczy tego ze jak wczesniej trzymalem RT i robilem obrot galka na padzie to robil rolete.teraz to nie dziala, probowalem z kazdym klawiszem.czy moze ktos podac jakes konkretne ustawienia?

Było pisane już kilka razy, odsyłam do 2 postu.
Maltański Wojownik
Witam na początek pogratuluje wam świetnej roboty jaką jest EP 2009 wszystko jest ok tylko mam jeden problem do rozwiązania .
Ten problem to Kmita Zabierzów o której pisało już chyba dwóch userów problem jest taki że jak gram przeciwko tej drużynie to wywala Mnie do Windowsa tym problemem jest zawodnik o nazwisku Szwajdych w edycji jak w niego wchodziłem to też wywalało nie wiem czego ???.

Po za tym ok jeszcze raz gratuluje twórcom i Życzę Wesołych Świąt !!!
Beblas
CYTAT(nike @ Dec 25 2008, 12:15) *
a do jakiego folderu te przyspiewki sie wrzuca ?? a tak mam prosbe niech ktos to przetestuje i napisze czy dziala bo jak tak to sobie tez wrzuce

Ja własnie jestem na etapie konwertowania z .mp3 na .wav więc jeszcze muszę potem skonwertować na .adx 

Jak skończę to napiszę czy działa. A pliki wrzuca się do (u mnie taka jest scieżka) :

C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009\kitserver\img\cs0d.img

i tam podmieniasz pliki dotyczące twojej drużyny, a przynajmniej taką mam nadzieję, że tak się robi biggrin.gif

Aha i trzeba jeszcze raz potem zainstalować kitservera chyba

E: dopisanie zdania
oliwer
Nie wiem co wam nie pasuje w tym serwerze. Jest darmowy i bez problemu mozna sciagnac patcha.
szwaczu
bedzie ktos poprawial OF-a do tego patcha??
Lampart111
@Norbi91

Mi ani razu nie wyskoczył komunikat po włączeniu gry o "EDIT DATA" - od razu wyswietlał mi menu,
więc z Edit Datą nie nigdy problemu
KKS_LECH_1922
za patcha już dziękowałem bo jest dobry i mi działa wszystko i nie wywala mnie ani nic z tych rzeczy . oczywiście nikt nie jest idealny i ten patch też nie jest . Jednym z kilku minusów jest to że statystyki graczy Orange Ekstraklasy nie są zgodne z rzeczywistością.Teraz licze i czekam na kogoś "utalentowanego" , kto obiektywnym spojrzeniem i wieloletnim doświadczeniem i wielogodzinnymi obserwacjami Polskiej ligi zrobi poprawionego OF-a do tego patcha.
UnRA
Mam prośbę. Czy ktoś, kto ma zainstalowanego EP 2009 może wrzucić screena z kitsami Classic Poland ? Proszę dlatego, że z moim łączem będę rok pobierał
marcin_p
Uzgodniłem z tomajem i sebą, ze dzisiaj wysle im mojego porawionego ofa i oni zdecydują czy się nadaję czy nie. Pozdro
zomek
Zwrócił ktoś uwagę którym drużynom nie wyświetlają siię nazwiska?? Na razie jak grałem zobaczyłem Widzew i Piast (gram BAL) jak macie więcej to jakie i jak to naprawić?? ;/
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(zomek @ Dec 25 2008, 13:35) *
Zwrócił ktoś uwagę którym drużynom nie wyświetlają siię nazwiska?? Na razie jak grałem zobaczyłem Widzew i Piast (gram BAL) jak macie więcej to jakie i jak to naprawić?? ;/

Wiesz dlaczego nie ma? Bo w folderach kitsów tych drużyn nie ma pliku z literami. Wystarczy skopiować ten plik z innych kitsów Ekstraklasy i potem bodajże w GDB Manager wprowadzić zmiany. smile.gif

Brakuje pliku font. Potem trzeba wejść w GDB Manager, otworzyć folder uni i tam znaleźć odpowiednie drużyny. W opcjach z boku wystarczy zaznaczyć opcje Name Location i dać na top. Do Widzewa, najlepiej wziąść plik font z Zenitu, stroje wyjazdowe. Pasuje to wszystkich kitsów Widzewa. smile.gif

A co do Piasta... Na strojach wyjazdowych (białe) litery też są białe. Pewnie wystarczy zmienić tylko ich kolor, np. w PhotoShopie. Korona ma także wyłączoną opcje nazwisk. Ale w tym przypadku wystarczy tylko zmienić opcje w GDB Manager.
nike
a nie mozna dorzucic jakis czy tylko mozna podmienic ??
zomek
Kolejny błąd jak chce grać mecz towarzyski albo w jakimkolwiek innym trybie GKS-em Bełchatów to przy wyborze składu Garguła Magdoń Klepczarek Tosik i Centarski nie maja w ogole numerow , gdy pokazuje sie ekran skladow (podczas ladowania) maja numer 255 ;/ , a potem w grze na koszulkach bez numeru ;/
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(zomek @ Dec 25 2008, 14:33) *
Kolejny błąd jak chce grać mecz towarzyski albo w jakimkolwiek innym trybie GKS-em Bełchatów to przy wyborze składu Garguła Magdoń Klepczarek Tosik i Centarski nie maja w ogole numerow , gdy pokazuje sie ekran skladow (podczas ladowania) maja numer 255 ;/ , a potem w grze na koszulkach bez numeru ;/

Też tak miałem, ale wbiłem w edit w grze, dałem tylko inny numer Gargule... Wbiłem na mecz, miał juz normalnie numer (tylko inny), a potem przez edytora dałem mu taki numer jaki ma na prawde i jest już dobrze... A reszta graczy, których wymieniłeś bez problemu mają u mnie numery w grze.
Tari
pisalem o tym kilka stron temu (o numerach w belchatowie), mi w trybie bal zmiana nie pomogla (towarzyskie mecze juz jest ok, bala bym chyba od poczatku musial zaczynac zeby bylo dobrze...;/). kolejna sprawa: zle stroje west hamu (dziwny bialy kwadracik na srodku koszulek zamiast reklamy ktora aktualnie maja) ;]
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Tari @ Dec 25 2008, 14:40) *
pisalem o tym kilka stron temu (o numerach w belchatowie), mi w trybie bal zmiana nie pomogla (towarzyskie mecze juz jest ok, bala bym chyba od poczatku musial zaczynac zeby bylo dobrze...;/). kolejna sprawa: zle stroje west hamu (dziwny bialy kwadracik na srodku koszulek zamiast reklamy ktora aktualnie maja) ;]

Reklama? Moim zdaniem, to teraz mają normalnie taki kwadracik, a na nim numer danego zawodnika... Chyba dawno nie oglądałeś meczu z udziałem West Hamu... smile.gif No, chyba, że się myle, ale jeszcze na meczu West Ham - Arsenal mieli taki kwadrat...

Dobra, jest sposób, żeby ustawić numer z przodu na koszulce, ale... W każdym folderze kitsów West Hamu, trzeba wkleić plik "numbers-shorts" i trzeba zmienić nazwe na "numbers-front".(plik "numbers-front" trzeba kopiować z folderu "pb") Potem trzeba wejść w GDB Manager i w opcji Shirt front dać na center. Ale jest też kolejny problem... Żeby numer był w tym kwadracie trzeba także edytować kits... Postaram sie go dobrze dopasować i postaram się wkleić dobry kits tu na forum... Ofc, wcześniej zapytam się o zgode autorów... smile.gif
topeczekk
Tari napisałem Ci PMa co do wrzutki tego patcha na ftp .. bylbym wdzieczny wink.gif
adriano91
Mogę wrzucic na rapidshare jeżeli ktoś chcę....

Jak coś to Pisac tu lub PM
Tari
wrzucam wlasnei na odsiebie.com wink.gif co do tego west hamu racja, nie ogladam meczow, ale nie widzialy mi sie cos te kwadraciki, wszedlem na strone west hamu, galeria z meczu rezerw i mieli na koszulkach XL ;P nie jestem na biezaco wiec nie mowie ze teraz tez tak maja ale nie podobaja mi sie te kwadraty xD

nie wiem czemu i wiem ze to nei ma zwiazku z patchem, ale odkad na nim gram dostaje meczowe oceny z kosmosu ^^ w ostatnim meczu 4 strzaly, 2 celne, okolo 10 podan wszystkie celne, zapieprzanie po boisku od 1 do 90 minuty, 2 przechwyty pilki i ocena na koniec? 5,0...moj pad prawie ucierpial jak to zobaczylem xD i to kolejna z rzedu taka ocena ;P i przy okazji najnizsza ocena jaka widzialem - kolega z druzyny dostal 4,5. spowodowal karnego, dostal czerwona i ogolnie marnie gral biggrin.gif

w tym poscie bede dawal linki do patcha stopniowo jak sie czesci beda ladowaly na serwer wink.gif
part 1
part 2
part 3
part 4
part 5
part 6
part 7
part 8
part 9
part 10
part 11
part 12
part 13
part 14

part 8 poprawiony wink.gif
nesT Neon
PREZES NAPISZ DO MNIE NA GG 477010
]
PREZES_KSG biggrin.gif
2pac
Ja was prosze o wrzucanie na inne serwy, najlepiej na torrent, albo filefront, bo 4shared leci tylko 40kbps, a torrent na torrenty.org az 20kbps

PS. Tari wrzucaj na odsiebie bo ładnie leci 125kbps
copaaa
wszystko zainstalowalem jak trzeba??? wszystko jest ok tylko stroje sa nie takie jak mialy byc??? prosze o pomoc???
biggala2310
Jest tu miejsce na opinie więc postanowiłem skomentować tego patcha. Otóż każdy wie, że najważniejszy jest OF, tak więc mam pytanie czy ten był robiony na ślepo? Nie znalazłem żadnego piłkarza z prawidłowymi umiejętnościami, dla przykładu:
-Choto-najlepszy gracz w całej grze jeżeli chodzi o sumę ataku i obrony. atak 82 obrona 84. Jest to równocześnie jeden z najlepszych w ofensywie zawodników w całej polskiej lidze. W całej swojej karierze w ekstraklasie zdołał zdobyć porażającą liczbę 3 bramek! Grając od wiosny 2001 roku.
-Pawełek-najszybszy bramkarz w grze! Przyśpieszenie 89! Ja go od razu wystawiłem na skrzydle w miejsce C. Ronaldo. Słabo spisuję się jednak w pojedynkach główkowych, ponieważ ta umiejętność u niego wynosi "1", w ataku w sumie średni (atak "5").
-Łukasiewicz-zawodnik za słaby na Wisłę chyba tylko ze względu na przyśpieszenie (55), ponieważ obronę ma lepszą od Clebera czy Głowackiego (85), potężny strzał (95).
-Hajto- zawodnik strzelający bramki na boiskach Bundesligi z 40 metrów, a także z 60 na boiskach Ekstraklasy ma siłę strzału 71!
-Malinowski-godny konkurent dla Pawełka, urodzony sprinter (89 i 88)
-Cabaj-wielu wie co znaczy określenie "puścić Cabaja", jednak nie twórcy Ekstraklasa Patch! z obroną 90, niemal wszyscy napastnicy stają się niegroźni prowadzonej przez nas Cracovii.
-R. Lewandowski-każdy zna tą chudzinę z Lecha. Zawodnik jest tak słaby fizycznie, że w pełni zasługuję na "Balance 55".
-Napastnikiem który może zagrozić Cabajowi jest Paweł Brożek, ze swoimi umiejętnościami (szybkość i przyśpieszenie po 91) jest w stanie wbiec do bramki niczym Michael Owen. Asystować mu będzie Jirsak jak wiadomo "młody Czech" jest kolosem prędkości na naszych boiskach (90)!
-Stilić-wielkie odkrycie Lecha, dzięki EPatch dowiedziałem się, że zawodnik nie jest taki dobry dzięki świetnej technice, a dzięki swojej szybkości (dwa razy po 89 robi wrażenie)
-Ujek-największe zagrożenie w całej grze, ze strzałem na poziomie "99" jest w stanie chyba połamać poprzeczkę w pół.

Zobaczyłem umiejętności ze 100 zawodników z Ekstraklasy i pierwszej ligi, w miarę dobre umiejętności miało nie więcej niż pięciu. Tak więc nie dziwcie się jak w meczu z Legią Dickson Choto strzeli wam swoje kolejne 3 bramki albo jak Pawełek urządzi sobie rajd podając pod bramką rywali ultraszybkiemu Jirsakowi, czy gdy bramkę z połowy boiska strzeli wam Łukasiewicz. Według mnie twórca OFa powinien przeprosić za swe antydzieło pozostałych twórców patcha, oni na pewno namęczyli się nad strojami, scoreboardem i piłkami. Szkoda, że za patcha nie wziął się T-Mac, on ma jakieś pojęcie o tym.

Dziękuję za uwagę.
2pac
Fajnie to napisałeś, powinieneś recenzje pisać smile.gif Patcha sam ocenie, bo właśnie pobieram (apeluje o linki z dobrych serwerów, np odsiebie)
.alien
biggala2310

o tym samym mowie. stroje herby niektore mordki pilki itp super ze sa i sie podziekowania naleza. ale OF to kompletna porazka.

i smiac mi sie chce z tych co sie zachwycaja ze najlepszy z wszystkich patchy , i piszacych posty ' jak sie nie podoba to sam sobie zmien patch jest mega kozak super'
wislak_91
Patch jest fajny , oceniam 4+/5. Wpadłem również na pomysł dotyczący dopingu. Zauważyłem , że po strzeleniu gola np. w naszej ekstraklasie , nie ma reakcji publiczności. Myślę , że możnaby to zmienić. W Polsce po zdobyciu gola najczęściej słyszymy "Jeeeeeeeeeeeeeeeeest!!!" , a po chwili gromkie oklaski. Gdy bramkę zdobędą przyjezdni , oczywiście słychać gwizdy ze strony gospodarzy. Jak można zrobić coś takiego , to byłbym bardzo wdzięczny. Myślę , że to uatrakcyjniłoby rozgrywkę smile.gif
nike
beblas dziala zrobilem sobie do gornika i dziala zaraz zapytam sebe czy moge wrzucic tu link z dodatkowymi przyspiewkami do gornika zabrze smile.gif pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.