robak76
Dec 23 2008, 14:10
co jest z ta kamera jak sie dochodzi do rogu. nie da sie tego normalnie ustawic?
Ja też mam problem z IP po sciagnieciu 7 parta wywala mi jakąś tabelke ...o co chodzi wiecie ?
CYTAT(robak76 @ Dec 23 2008, 14:14)

co jest z ta kamera jak sie dochodzi do rogu. nie da sie tego normalnie ustawic?
Kat nachylenia kamery zmieniamy w pliku config w kitserverze. Ja ustawiłem na wartość '9', domyślne ustawienie to '0'
aughj1
Dec 23 2008, 14:28
troche głupie pytanie ale gamingaccess ma własne uruchamianie gry tzn ( Gaming access patch i czysty pes w jednym ) iwec czy da sie miec ekstraklasa patch 2009 zamiast czystego pesa i gamingaccess patch zostawic ?
AdiKSG
Dec 23 2008, 14:32
no i mam problem...zassałem patcha zainstalowałem go ale na wersje 1.2 (tak jak było opisane). Wchodze do gry i nie ma poprawnych nazw druzyn Ekstraklasy (herby i stroje są) i zawodnikow tylko ci z Francuskiej....:/ w lidze angielskiej natomiast nie mam strojów
żle options file skopiowałeś , nie dziwne patrząc na nick
Norbi91
Dec 23 2008, 14:38
CYTAT(AdiKSG @ Dec 23 2008, 14:36)

no i mam problem...zassałem patcha zainstalowałem go ale na wersje 1.2 (tak jak było opisane). Wchodze do gry i nie ma poprawnych nazw druzyn Ekstraklasy (herby i stroje są) i zawodnikow tylko ci z Francuskiej....:/ w lidze angielskiej natomiast nie mam strojów
No ja mam tak samo, cv0f sciagnalem, zainstalowalem :/ Teraz odinstalowalem 1.2 i instaluje 1.1, mam nadzieje, ze bedzie dzialac poprawnie
AdiKSG
Dec 23 2008, 14:41
CYTAT(tomaj @ Dec 23 2008, 14:40)

a ściągnąłeś cv0f.img ??
tak pobrałem...:/ wrzuciłem do kitservera i zrobilem co trzeba w setup i nic:/ Sproboje na nowo przeinstalowac PES'a moze to cos da...
siwers99
Dec 23 2008, 14:42
proszę o zrobienie mirrorów na inny serwer:)
Norbi91
Dec 23 2008, 14:44
Pod 1.1 dziala wszystko bez zarzutu. Ale znalazlem jeden maly blad. W skladzie Floty jest 2x Łukasz Polak:/ Niby nic wielkiego, no ale jest. Tworcom patcha gratuluje, bo naprawde odwaliliscie kawal dobrej roboty;)
AdiKSG
Dec 23 2008, 14:45
CYTAT(Rly? @ Dec 23 2008, 14:41)

żle options file skopiowałeś , nie dziwne patrząc na nick
Nie raczej(napewno) dobrze skopiowałem i co myślisz, że udało ci sie mi dowalic? Wybacz nie bede sie wdawał w dyskusje z dziecmi neo:)
Norbi91 bądź mily ..Święta są i zapodaj link do 1.1
Norbi91
Dec 23 2008, 14:52
CYTAT(ariados @ Dec 23 2008, 14:51)

Norbi91 bądź mily ..Święta są i zapodaj link do 1.1

Prosze
manio3
Dec 23 2008, 15:04
PATCH SUPER!
plusy:
świetne intro
nowe menu
polskie drużyny
scoreboardy
nowe piłki
logosy hd
łatwa instalacja
świetnie zrobiony of
przyśpiewki
kitsy
minusy:
face [trochę ich mało jest]
błąd w scoreboardzie bundesligi[wszystkie inne ok,tylko ta bundesliga...]
Patch rewelacyjny moja ocena w skali od 1 do 10 :8,5
Widzewek
Dec 23 2008, 15:06
ja juz 7 part sciagam. nie moge sie doczekac
robak76
Dec 23 2008, 15:07
a ja znalazlem taki ; baptista jeszcze w realu madryt ale to malutki . ogolnie patch bardzo dobry
smock1983
Dec 23 2008, 15:09
wiedzialem ze tak bedzie jak z poprzednimi pes'ami i patchami a mianowicie jak tylko zainstaluje kitserver to mi nie dziala gra blad wyskakuje jak odpalam gra nie wiem dlaczego tak mam na pes 6 pes 08 i teraz na pes 09 to samiutko nie wiem dlaczego tyle czekania i znowu nie pogram

ma ktos jakies uwagi dlaczego tak mi sie dzieje ?? ptache instaluje poprawnie bo u brata robilem i wszystko dziala zalamka ;/
CYTAT(smock1983 @ Dec 23 2008, 15:13)

wiedzialem ze tak bedzie jak z poprzednimi pes'ami i patchami a mianowicie jak tylko zainstaluje kitserver to mi nie dziala gra blad wyskakuje jak odpalam gra nie wiem dlaczego tak mam na pes 6 pes 08 i teraz na pes 09 to samiutko nie wiem dlaczego tyle czekania i znowu nie pogram

ma ktos jakies uwagi dlaczego tak mi sie dzieje ?? ptache instaluje poprawnie bo u brata robilem i wszystko dziala zalamka ;/
Mogłbys mi pokazac screen z błędem oraz trayem (prawy dolny róg ekranu)?Może coś poradzimy
smock1983
Dec 23 2008, 15:19
[quote name='seba' date='Dec 23 2008, 15:20' post='262578']
Mogłbys mi pokazac screen z błędem oraz trayem (prawy dolny róg ekranu)?Może coś poradzimy
[/quo
wrzuce screna poznym wieczorem bo wyjechac musze dzieki seba jestes moja last chanse
.alien
Dec 23 2008, 15:24
patch ok , jestem na etapie przegladania twarzy i odnosze wrazenie ze ta kwestie troche olaliscie

maradona w klasycznej argentynie jakby zrobiony dla zartu

w klasycznej polsce 3/4 ma ten sam schemat twarzy tylko inny fryz i np wasy
w reprezentacji polski podobny w miare jest boruc, plus bardzo podobny roger, fabianski, smolarek reszta taka na odwal sei

messiemu z twarza tez cos dziwnego sie stalo
fabianski bardzo ladnie zrobiony , przez scana prawda ? dlaczego wiekszosc twarzy nie robiliscie przez scana ?
rozumiem ze twarze napewno beda dorabiane itp , nie marudze czy cos pisze swoje spostrzezenia.
tak z grubsza poprzegladalem twarze i duzo niedorobek.
pogram dluzej to zobacze czy cos jeszcze .
pozdrawiam, dzieki sa patcha. jest dobry zeby nie bylo ze narzekam a sam nic nie robie
Dlaczego jak chce załadować swoją mordkę to na twarzy zawodnika widnieje zdjęcie a w ekranie obok jest biały ekran?
sciagnal ktos juz w calosci i moglby wrzucic na inny serwer? tak zeby mozna bylo po 2-3 party sciagac? bo z predkoscia 50kb/s przy necie 3mbity to troche zalosnie wyglada ;]
.alien
Dec 23 2008, 15:27
"troche głupie pytanie ale gamingaccess ma własne uruchamianie gry tzn ( Gaming access patch i czysty pes w jednym ) iwec czy da sie miec ekstraklasa patch 2009 zamiast czystego pesa i gamingaccess patch zostawic ? ''
da sie.
kris15j
Dec 23 2008, 15:28
Tari, 3 mega bity nie równe są 3mega bajtom 8bit=1bajt a więc twój net to jak by 376kb, ja mam 1mb i ciągnie mi 140, więc to, żę ciągnie ci 50 to jest dobra prędkość
Graczyk
Dec 23 2008, 15:32
CYTAT(.alien @ Dec 23 2008, 15:28)

patch ok , jestem na etapie przegladania twarzy i odnosze wrazenie ze ta kwestie troche olaliscie
maradona w klasycznej argentynie jakby zrobiony dla zartu
w klasycznej polsce 3/4 ma ten sam schemat twarzy tylko inny fryz i np wasy
w reprezentacji polski podobny w miare jest boruc, plus bardzo podobny roger, fabianski, smolarek reszta taka na odwal sei
messiemu z twarza tez cos dziwnego sie stalo
fabianski bardzo ladnie zrobiony , przez scana prawda ? dlaczego wiekszosc twarzy nie robiliscie przez scana ?
rozumiem ze twarze napewno beda dorabiane itp , nie marudze czy cos pisze swoje spostrzezenia.
tak z grubsza poprzegladalem twarze i duzo niedorobek.
pogram dluzej to zobacze czy cos jeszcze .
pozdrawiam, dzieki sa patcha. jest dobry zeby nie bylo ze narzekam a sam nic nie robie
To sam zrób se twarze. A pozatym jak ja gram to liczy sie to ze jest sklad itp. a nie twarze, i tak ich nie widze w grze. Ja sobie zeskanuje mordki pilkarzow lecha bo tylko nimi bede gral
Naimad
Dec 23 2008, 15:36
No gram minutke - pierwsze wrazenie b. dobre, drugie - ustawienia i pierwsze jedenastki troche "nie tego", ale to szczegol, kazdy sobie moze ustawic, a w czasie meczu ktory wlasnie gram (Legia - Lech

), Edson bialy?

Dalsze obserwacje bede systemtycznie dodawal

Twarz Rogera - fantastico, wkoncu jest "czekoladowy", no ale w to miejsce Edson "wybielony"
Do statystyk tez bym sie troszke przyczepil - Szala sila strzalu 90?

Giza lepszy od Iwanskiego, a Arruabena od Tolka Chinyamy?

Co nadal nie zmienia mojej opinii na temat patcha - kawal dobrej roboty
Wo(L)aN
Dec 23 2008, 15:37
Takie glupie pytanie,
w master league mamy 20 zespolow (ekstraklasa) + 12 zespolow (I liga). W patchu mamy 20 zespolow + 14. Czy da sie rozszerzyc jakos ta master lige zeby graly tam wszystkie zespoly ? czy dwie musza zostac "usuniete"?
Hitmanek
Dec 23 2008, 15:41
Całokształt to po prostu biała plama na monitorze! Na prawdę! Doping dla Arki rządzi. Staty też są jak najbardziej ok jak dla mnie. Poza tym, przegrałem pierwszy mecz 3:2 z Lechem Poznań

xDD A i chyba The Passenger Iggy Popa to ja nawet zaproponowałem <szpan> xDD Odwaliliście tyle roboty, że się w pale nie mieści! Powinniście brać za to opłaty!
Udźwiękowienie: 11/10
Kitsy i mordy: 9/10
Miodność: 112/10
GRATULACJE PANOWIE! Wracam grać, jakbym znalazł jakieś błędy czy cuś to napiszę. Bezapelacyjnie najlepszy patch jaki kiedykolwiek miałem w swoich łapskach. "Wznosimy w górę ręce, w podzięce i z prośbą o więcej!"
Graczyk
Dec 23 2008, 15:42
Nie można rozszerzyc ale usuń np. 2 najgorsze kluby z 1 ligi albo 2 te których nie lubisz
Ponawiam pytanie o scan mordek czemu obok twarzy zamiast zdjecia jest biała plama ;/
v1r00z
Dec 23 2008, 15:47
Patch elegancio, zagrałem kilka meczow a tera zabieram sie za poprawke
Wo(L)aN
Dec 23 2008, 15:49
Jeszcze jedno pytanie, zauwazylem ze zmienil sie kat kamery wide, jak zmienic na taka jaka byla domyslnie ?
FCBarcelinho
Dec 23 2008, 15:56
Witam właśnie rozegrałem jedne meczyk i jestem w szoku ze mozna tyle wycisnac z tego pesa patch wymiata i jest duzo lepszy od innych. Wielkie dzieki za taki prezent na swieta szykuje sie dlugie granie. Szacunek dla tworcow oplacalo sie czekac tak dlugo pozdrawiam.
Graczyk
Dec 23 2008, 15:58
CYTAT(Wo(L)aN @ Dec 23 2008, 15:53)

Jeszcze jedno pytanie, zauwazylem ze zmienil sie kat kamery wide, jak zmienic na taka jaka byla domyslnie ?
Także chciałbym się przyłączyc do tego pytania bo nie lubie tego jak cala kamera sie obraca. (chodzi o ten kąt) Jak go zmienic?
ziko_tczew
Dec 23 2008, 16:01
jak byscie niewiedzieli to przeczytajcie kilka stron wczesniej tam pisza co trzeba zrobic aby kat kamery był normalny
CYTAT(Graczyk @ Dec 23 2008, 16:02)

Także chciałbym się przyłączyc do tego pytania bo nie lubie tego jak cala kamera sie obraca. (chodzi o ten kąt) Jak go zmienic?
Parę postów wcześniej odpowiadałem na to pytanie. Ale zrobię to jeszcze raz. W folderze kitserver znajduje się plik config, należy go uruchomić i wybrać w opcji Camera angle jakąś cyfrę. Ustawione jest na 9, a 0 oznacza kamerę domyślną
Pelajs
Dec 23 2008, 16:05
Panowie, a ja mam problem z Ekstraklasa Patch. Po wrzuceniu i zainstalowaniu patcha na patch od Konami 1.2 to np. mam herb jakiejś Polskiej drużyny, a nazwę pod nią jakiejś francuskiej i zawodnicy połowę z Polskiej np. Wisły i połowę z Francuskiej np. Le Mans. Tak samo mam, że np. herb niemieckiej a nazwę holenderskiej i gracze też połowę z tej, a połowę z drugiej. Panowie naprawdę bardzo proszę o pomoc, bo specjalnie czekałem na tego patcha i chciałbym sobie w niego pograć. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pzdr.
CYTAT(Graczyk @ Dec 23 2008, 16:02)

Na to Seba dał odpowiedź na 3 lub 4 stronie tego tematu.
Ja jeszcze może wrócę do tematu twarzy.
Edson, okej, nasze przeoczenie, przepraszamy.
Czemu scanów nie daliśmy? -> chcieliśmy ale jeden scan to jeden dodatkowy plik w folderze z save. Nie pytajcie się też czemu nie robiliśmy w OEDIT, bo nie każdy umie, a te przekonwertowane nie wyglądały dobrze w grze.
Zresztą nie widze przeszkód, aby ktoś kto WYMAGA dopracowanych twarzy, sam takich w OEDIT nie zrobił.
Co do statystyk. Jak już prędzej pisałem to braliśmy je z FM2008 (nie z oryginalnej bazy danych tylko z urzeczywistnionej). W FM te staty były bardzo dobrze zrównoważone, mogą tam się znaleźć małe kwiatki, ale na stronach internetowych nie znaleźlibyśmy do wszystkich graczy statsów. tak przynajmniej są z jednego źródła.
Ktoś jeszcze poruszył temat ustawienia zespołów. Sory, każdy z nas potrafiłby co najwyżej tylko 2 lub 3 drużynom ustawić formacje i jej skład, bo to co chwile się zmienia, więc proszę nie miejcie o to pretensji.
EDIT: Pelajs ściągnałeś cv0f.img?
Graczyk
Dec 23 2008, 16:07
Dzięki i sory że nieuważnie czytałem

zasysam już 8 parta
Pelajs
Dec 23 2008, 16:13
Tak ściągnąłem cv0f.img i wkleiłem go do kitservera/img w folderze z grą. Panowie bardzo proszę o pomoc bo chciałbym zasmakować wreszcie nowego Patcha.
kamil1801
Dec 23 2008, 16:13
A ja zagrałem dopiero jeden mecz, a już mi się odechciewa.
Odra Wodzisław odwzorowana jakby od niechcenia. Kitsy super, wszystko pięknie - ale po pierwsze Małkowski który niedawno zadebiutował w reprezentacji, o którym pisało się jako o polskim Cristiano R. ma umiejętności na poziomie ligi okręgowej. Przyśpiewki Odry są na żenująco słabym poziomie, nie tak dawno dawałem link z paczką (zarejestrowane na profesjonalnej kamerze) z tego sezonu - niestety nie skorzystano. Te przyśpiewki słyszałem w PESie 6 i na tamten okres były dobre, teraz bez komentarza... Mam nadzieję że niedługo wyjdzie jakiś update.
Trzecia sprawa to podstawowa jedenastka Odry - nie wiem kto to ustawiał ale skoro w pierwszym składzie gra Buchalik, Radler na środku obrony (jeszcze w barwach Odry tam nie zagrał) a w ataku Moskal z Sochą (który od blisko roku leczy kontuzję), a na ławce siedzą Jacek Kowalczyk, Maciej Korzym, Arkadiusz Aleksander czy Małkowski którzy w tym sezonie grali najwięcej to coś tu jest nie tak.
Jak podmienić przyśpiewki na własne ? bo nie sądze żeby coś się w tej sprawie ruszyło, w końcu to tylko Odra.
Nikomu sie nie chce ruszyc 4 liter zeby to UPchnac na normalny serwer ? Czy te wszystkie wasze podziekowania ograniczaja sie do napisania 3 liter "thx" ? -,-
Pelajs
Dec 23 2008, 16:20
Działa komuś ten patch na wersji 1.2??
Z przykrością musze poinformowac, że OF Ekstraklaa Patch 2009 nie zadziała poprawnie pod Konami 1.2 mimo zainastalowania w kitserverze folderu cv0f.img Jest to wyłącznie moje niedopatrzenie.
W związku z powyższym łatka zostaje zdjęta z servera.
Ekstraklasa Patch 2009 działa poprawnie wyłacznie pod wersjami gry 1.0 i 1.1.
Po nowym roku postaram sie ten problem wyeliminować. Jeszcze raz sorry, przede wszystkim za niecelowe podanie błędnej informacji o kontatybilności EP 2009 z konami 1.2
Kamiloxx
Dec 23 2008, 16:24
Ja zagrałem i oto moja mini recenzja:
W ML zdecydowanie fajnie się gra,BaL też i Legends w necie też powinno się fajnie grać.
W master Leauge zacząłem ligę Cracovią i wszystko cud miód

Kitsy bardzo dobre jedyny minus: Mało twarzy...
W BaL ciężko się dostać do Cracovii ... Pasy niestety to przeciętniak a przyszły do mnie oferty z trzech klubów... Lecha,Wisły Kraków i Śląska! To sama czołówka naszej ligi więc czemu odrazu takie dobre drużyny zgłaszają się po mnie ? A oprócz tego też cud miód

Ogólnie patch 1000/10
Pelajs
Dec 23 2008, 16:24
No czyli sobie nie pogram. A jak chciałbym sobie pograć to muszę zrezygnować z gry przez neta tak??
Graczyk
Dec 23 2008, 16:26
CYTAT(kamil1801 @ Dec 23 2008, 16:17)

A ja zagrałem dopiero jeden mecz, a już mi się odechciewa.
Odra Wodzisław odwzorowana jakby od niechcenia. Kitsy super, wszystko pięknie - ale po pierwsze Małkowski który niedawno zadebiutował w reprezentacji, o którym pisało się jako o polskim Cristiano R. ma umiejętności na poziomie ligi okręgowej. Przyśpiewki Odry są na żenująco słabym poziomie, nie tak dawno dawałem link z paczką (zarejestrowane na profesjonalnej kamerze) z tego sezonu - niestety nie skorzystano. Te przyśpiewki słyszałem w PESie 6 i na tamten okres były dobre, teraz bez komentarza... Mam nadzieję że niedługo wyjdzie jakiś update.
Trzecia sprawa to podstawowa jedenastka Odry - nie wiem kto to ustawiał ale skoro w pierwszym składzie gra Buchalik, Radler na środku obrony (jeszcze w barwach Odry tam nie zagrał) a w ataku Moskal z Sochą (który od blisko roku leczy kontuzję), a na ławce siedzą Jacek Kowalczyk, Maciej Korzym, Arkadiusz Aleksander czy Małkowski którzy w tym sezonie grali najwięcej to coś tu jest nie tak.
Jak podmienić przyśpiewki na własne ? bo nie sądze żeby coś się w tej sprawie ruszyło, w końcu to tylko Odra.
Tak trudno zmienic sklad odry? Troche podziekowania by sie przydało za 3 miesiace pracy nad patchem. Jeszcze nie sciagnalem ale wiem ze bedzie dobry i z gory dziekuje. A jak ci sie nie podoba to se sciagni innego patcha.
.alien
Dec 23 2008, 16:30
Graczyk,
ty co sie tak ciskasz do kazdego komu sie cos nie podoba w patchu ?? patch jest wg ciebie idealny, swiety, pozbawiony bledow/niedorobek ?
przykro mi ale taki nie jest
naskakujesz a nawet nie sciagnales jeszcze i nie zagrales.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.