Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekstraklasa Patch 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
robak76
co jest z ta kamera jak sie dochodzi do rogu. nie da sie tego normalnie ustawic?
Becky
Ja też mam problem z IP po sciagnieciu 7 parta wywala mi jakąś tabelke ...o co chodzi wiecie ?
seba
CYTAT(robak76 @ Dec 23 2008, 14:14) *
co jest z ta kamera jak sie dochodzi do rogu. nie da sie tego normalnie ustawic?

Kat nachylenia kamery zmieniamy w pliku config w kitserverze. Ja ustawiłem na wartość '9', domyślne ustawienie to '0'
aughj1
troche głupie pytanie ale gamingaccess ma własne uruchamianie gry tzn ( Gaming access patch i czysty pes w jednym ) iwec czy da sie miec ekstraklasa patch 2009 zamiast czystego pesa i gamingaccess patch zostawic ?
AdiKSG
no i mam problem...zassałem patcha zainstalowałem go ale na wersje 1.2 (tak jak było opisane). Wchodze do gry i nie ma poprawnych nazw druzyn Ekstraklasy (herby i stroje są) i zawodnikow tylko ci z Francuskiej....:/ w lidze angielskiej natomiast nie mam strojów
tomaj
a ściągnąłeś cv0f.img ??
Rly?
żle options file skopiowałeś , nie dziwne patrząc na nick
Norbi91
CYTAT(AdiKSG @ Dec 23 2008, 14:36) *
no i mam problem...zassałem patcha zainstalowałem go ale na wersje 1.2 (tak jak było opisane). Wchodze do gry i nie ma poprawnych nazw druzyn Ekstraklasy (herby i stroje są) i zawodnikow tylko ci z Francuskiej....:/ w lidze angielskiej natomiast nie mam strojów

No ja mam tak samo, cv0f sciagnalem, zainstalowalem :/ Teraz odinstalowalem 1.2 i instaluje 1.1, mam nadzieje, ze bedzie dzialac poprawnie wink.gif
AdiKSG
CYTAT(tomaj @ Dec 23 2008, 14:40) *
a ściągnąłeś cv0f.img ??

tak pobrałem...:/ wrzuciłem do kitservera i zrobilem co trzeba w setup i nic:/ Sproboje na nowo przeinstalowac PES'a moze to cos da...
siwers99
proszę o zrobienie mirrorów na inny serwer:)
Norbi91
Pod 1.1 dziala wszystko bez zarzutu. Ale znalazlem jeden maly blad. W skladzie Floty jest 2x Łukasz Polak:/ Niby nic wielkiego, no ale jest. Tworcom patcha gratuluje, bo naprawde odwaliliscie kawal dobrej roboty;)
AdiKSG
CYTAT(Rly? @ Dec 23 2008, 14:41) *
żle options file skopiowałeś , nie dziwne patrząc na nick

Nie raczej(napewno) dobrze skopiowałem i co myślisz, że udało ci sie mi dowalic? Wybacz nie bede sie wdawał w dyskusje z dziecmi neo:)
Becky
Norbi91 bądź mily ..Święta są i zapodaj link do 1.1 smile.gif
Norbi91
CYTAT(ariados @ Dec 23 2008, 14:51) *
Norbi91 bądź mily ..Święta są i zapodaj link do 1.1 smile.gif

Prosze wink.gif
manio3
PATCH SUPER!

plusy:
świetne intro
nowe menu
polskie drużyny
scoreboardy
nowe piłki
logosy hd
łatwa instalacja
świetnie zrobiony of
przyśpiewki
kitsy

minusy:
face [trochę ich mało jest]
błąd w scoreboardzie bundesligi[wszystkie inne ok,tylko ta bundesliga...]

Patch rewelacyjny moja ocena w skali od 1 do 10 :8,5
Widzewek
ja juz 7 part sciagam. nie moge sie doczekac biggrin.gif
Becky
Wielkie dzięki Norbi ;D
robak76
a ja znalazlem taki ; baptista jeszcze w realu madryt ale to malutki  . ogolnie patch bardzo dobry
smock1983
wiedzialem ze tak bedzie jak z poprzednimi pes'ami i patchami a mianowicie jak tylko zainstaluje kitserver to mi nie dziala gra blad wyskakuje jak odpalam gra nie wiem dlaczego tak mam na pes 6 pes 08 i teraz na pes 09 to samiutko nie wiem dlaczego tyle czekania i znowu nie pogram sad.gif ma ktos jakies uwagi dlaczego tak mi sie dzieje ?? ptache instaluje poprawnie bo u brata robilem i wszystko dziala zalamka ;/
seba
CYTAT(smock1983 @ Dec 23 2008, 15:13) *
wiedzialem ze tak bedzie jak z poprzednimi pes'ami i patchami a mianowicie jak tylko zainstaluje kitserver to mi nie dziala gra blad wyskakuje jak odpalam gra nie wiem dlaczego tak mam na pes 6 pes 08 i teraz na pes 09 to samiutko nie wiem dlaczego tyle czekania i znowu nie pogram sad.gif ma ktos jakies uwagi dlaczego tak mi sie dzieje ?? ptache instaluje poprawnie bo u brata robilem i wszystko dziala zalamka ;/

Mogłbys mi pokazac screen z błędem oraz trayem (prawy dolny róg ekranu)?Może coś poradzimy
smock1983
[quote name='seba' date='Dec 23 2008, 15:20' post='262578']
Mogłbys mi pokazac screen z błędem oraz trayem (prawy dolny róg ekranu)?Może coś poradzimy
[/quo

wrzuce screna poznym wieczorem bo wyjechac musze dzieki seba jestes moja last chanse
.alien
patch ok , jestem na etapie przegladania twarzy i odnosze wrazenie ze ta kwestie troche olaliscie wink.gif

maradona w klasycznej argentynie jakby zrobiony dla zartu wink.gif
w klasycznej polsce 3/4 ma ten sam schemat twarzy tylko inny fryz i np wasy
w reprezentacji polski podobny w miare jest boruc, plus bardzo podobny roger, fabianski, smolarek reszta taka na odwal sei smile.gif
messiemu z twarza tez cos dziwnego sie stalo

fabianski bardzo ladnie zrobiony , przez scana prawda ? dlaczego wiekszosc twarzy nie robiliscie przez scana ?

rozumiem ze twarze napewno beda dorabiane itp , nie marudze czy cos pisze swoje spostrzezenia.

tak z grubsza poprzegladalem twarze i duzo niedorobek.

pogram dluzej to zobacze czy cos jeszcze .

pozdrawiam, dzieki sa patcha. jest dobry zeby nie bylo ze narzekam a sam nic nie robie
zomek
Dlaczego jak chce załadować swoją mordkę to na twarzy zawodnika widnieje zdjęcie a w ekranie obok jest biały ekran?
Tari
sciagnal ktos juz w calosci i moglby wrzucic na inny serwer? tak zeby mozna bylo po 2-3 party sciagac? bo z predkoscia 50kb/s przy necie 3mbity to troche zalosnie wyglada ;]
.alien
"troche głupie pytanie ale gamingaccess ma własne uruchamianie gry tzn ( Gaming access patch i czysty pes w jednym ) iwec czy da sie miec ekstraklasa patch 2009 zamiast czystego pesa i gamingaccess patch zostawic ? ''

da sie.
kris15j
Tari, 3 mega bity nie równe są 3mega bajtom 8bit=1bajt a więc twój net to jak by 376kb, ja mam 1mb i ciągnie mi 140, więc to, żę ciągnie ci 50 to jest dobra prędkość
Graczyk
CYTAT(.alien @ Dec 23 2008, 15:28) *
patch ok , jestem na etapie przegladania twarzy i odnosze wrazenie ze ta kwestie troche olaliscie wink.gif

maradona w klasycznej argentynie jakby zrobiony dla zartu wink.gif
w klasycznej polsce 3/4 ma ten sam schemat twarzy tylko inny fryz i np wasy
w reprezentacji polski podobny w miare jest boruc, plus bardzo podobny roger, fabianski, smolarek reszta taka na odwal sei smile.gif
messiemu z twarza tez cos dziwnego sie stalo

fabianski bardzo ladnie zrobiony , przez scana prawda ? dlaczego wiekszosc twarzy nie robiliscie przez scana ?

rozumiem ze twarze napewno beda dorabiane itp , nie marudze czy cos pisze swoje spostrzezenia.

tak z grubsza poprzegladalem twarze i duzo niedorobek.

pogram dluzej to zobacze czy cos jeszcze .

pozdrawiam, dzieki sa patcha. jest dobry zeby nie bylo ze narzekam a sam nic nie robie

To sam zrób se twarze. A pozatym jak ja gram to liczy sie to ze jest sklad itp. a nie twarze, i tak ich nie widze w grze. Ja sobie zeskanuje mordki pilkarzow lecha bo tylko nimi bede gral tongue.gif
Naimad
No gram minutke - pierwsze wrazenie b. dobre, drugie - ustawienia i pierwsze jedenastki troche "nie tego", ale to szczegol, kazdy sobie moze ustawic, a w czasie meczu ktory wlasnie gram (Legia - Lech tongue.gif ), Edson bialy? smile.gif
Dalsze obserwacje bede systemtycznie dodawal smile.gif
Twarz Rogera - fantastico, wkoncu jest "czekoladowy", no ale w to miejsce Edson "wybielony"
Do statystyk tez bym sie troszke przyczepil - Szala sila strzalu 90?smile.gif Giza lepszy od Iwanskiego, a Arruabena od Tolka Chinyamy?smile.gif Co nadal nie zmienia mojej opinii na temat patcha - kawal dobrej roboty
Wo(L)aN
Takie glupie pytanie,

w master league mamy 20 zespolow (ekstraklasa) + 12 zespolow (I liga). W patchu mamy 20 zespolow + 14. Czy da sie rozszerzyc jakos ta master lige zeby graly tam wszystkie zespoly ? czy dwie musza zostac "usuniete"?
Hitmanek
Całokształt to po prostu biała plama na monitorze! Na prawdę! Doping dla Arki rządzi. Staty też są jak najbardziej ok jak dla mnie. Poza tym, przegrałem pierwszy mecz 3:2 z Lechem Poznań sad.gif xDD A i chyba The Passenger Iggy Popa to ja nawet zaproponowałem <szpan> xDD Odwaliliście tyle roboty, że się w pale nie mieści! Powinniście brać za to opłaty!

Udźwiękowienie: 11/10
Kitsy i mordy: 9/10
Miodność: 112/10

GRATULACJE PANOWIE! Wracam grać, jakbym znalazł jakieś błędy czy cuś to napiszę. Bezapelacyjnie najlepszy patch jaki kiedykolwiek miałem w swoich łapskach. "Wznosimy w górę ręce, w podzięce i z prośbą o więcej!" smile.gif
Graczyk
Nie można rozszerzyc ale usuń np. 2 najgorsze kluby z 1 ligi albo 2 te których nie lubisz
zomek
Ponawiam pytanie o scan mordek czemu obok twarzy zamiast zdjecia jest biała plama ;/
v1r00z
Patch elegancio, zagrałem kilka meczow a tera zabieram sie za poprawke biggrin.gif
Wo(L)aN
Jeszcze jedno pytanie, zauwazylem ze zmienil sie kat kamery wide, jak zmienic na taka jaka byla domyslnie ?
FCBarcelinho
Witam właśnie rozegrałem jedne meczyk i jestem w szoku ze mozna tyle wycisnac z tego pesa patch wymiata i jest duzo lepszy od innych. Wielkie dzieki za taki prezent na swieta szykuje sie dlugie granie. Szacunek dla tworcow oplacalo sie czekac tak dlugo pozdrawiam.
Graczyk
CYTAT(Wo(L)aN @ Dec 23 2008, 15:53) *
Jeszcze jedno pytanie, zauwazylem ze zmienil sie kat kamery wide, jak zmienic na taka jaka byla domyslnie ?

Także chciałbym się przyłączyc do tego pytania bo nie lubie tego jak cala kamera sie obraca. (chodzi o ten kąt) Jak go zmienic?
ziko_tczew
jak byscie niewiedzieli to przeczytajcie kilka stron wczesniej tam pisza co trzeba zrobic aby kat kamery był normalny
seba
CYTAT(Graczyk @ Dec 23 2008, 16:02) *
Także chciałbym się przyłączyc do tego pytania bo nie lubie tego jak cala kamera sie obraca. (chodzi o ten kąt) Jak go zmienic?

Parę postów wcześniej odpowiadałem na to pytanie. Ale zrobię to jeszcze raz. W folderze kitserver znajduje się plik config, należy go uruchomić i wybrać w opcji Camera angle jakąś cyfrę. Ustawione jest na 9, a 0 oznacza kamerę domyślną
Pelajs
Panowie, a ja mam problem z Ekstraklasa Patch. Po wrzuceniu i zainstalowaniu patcha na patch od Konami 1.2 to np. mam herb jakiejś Polskiej drużyny, a nazwę pod nią jakiejś francuskiej i zawodnicy połowę z Polskiej np. Wisły i połowę z Francuskiej np. Le Mans. Tak samo mam, że np. herb niemieckiej a nazwę holenderskiej i gracze też połowę z tej, a połowę z drugiej. Panowie naprawdę bardzo proszę o pomoc, bo specjalnie czekałem na tego patcha i chciałbym sobie w niego pograć. Będę bardzo wdzięczny za pomoc.
Pzdr.
tomaj
CYTAT(Graczyk @ Dec 23 2008, 16:02) *

Na to Seba dał odpowiedź na 3 lub 4 stronie tego tematu.

Ja jeszcze może wrócę do tematu twarzy.
Edson, okej, nasze przeoczenie, przepraszamy.
Czemu scanów nie daliśmy? -> chcieliśmy ale jeden scan to jeden dodatkowy plik w folderze z save. Nie pytajcie się też czemu nie robiliśmy w OEDIT, bo nie każdy umie, a te przekonwertowane nie wyglądały dobrze w grze.
Zresztą nie widze przeszkód, aby ktoś kto WYMAGA dopracowanych twarzy, sam takich w OEDIT nie zrobił.

Co do statystyk. Jak już prędzej pisałem to braliśmy je z FM2008 (nie z oryginalnej bazy danych tylko z urzeczywistnionej). W FM te staty były bardzo dobrze zrównoważone, mogą tam się znaleźć małe kwiatki, ale na stronach internetowych nie znaleźlibyśmy do wszystkich graczy statsów. tak przynajmniej są z jednego źródła.

Ktoś jeszcze poruszył temat ustawienia zespołów. Sory, każdy z nas potrafiłby co najwyżej tylko 2 lub 3 drużynom ustawić formacje i jej skład, bo to co chwile się zmienia, więc proszę nie miejcie o to pretensji.

EDIT: Pelajs ściągnałeś cv0f.img?
Graczyk
Dzięki i sory że nieuważnie czytałem tongue.gif zasysam już 8 parta smile.gif
Pelajs
Tak ściągnąłem cv0f.img i wkleiłem go do kitservera/img w folderze z grą. Panowie bardzo proszę o pomoc bo chciałbym zasmakować wreszcie nowego Patcha.
kamil1801
A ja zagrałem dopiero jeden mecz, a już mi się odechciewa.

Odra Wodzisław odwzorowana jakby od niechcenia. Kitsy super, wszystko pięknie - ale po pierwsze Małkowski który niedawno zadebiutował w reprezentacji, o którym pisało się jako o polskim Cristiano R. ma umiejętności na poziomie ligi okręgowej. Przyśpiewki Odry są na żenująco słabym poziomie, nie tak dawno dawałem link z paczką (zarejestrowane na profesjonalnej kamerze) z tego sezonu - niestety nie skorzystano. Te przyśpiewki słyszałem w PESie 6 i na tamten okres były dobre, teraz bez komentarza... Mam nadzieję że niedługo wyjdzie jakiś update.

Trzecia sprawa to podstawowa jedenastka Odry - nie wiem kto to ustawiał ale skoro w pierwszym składzie gra Buchalik, Radler na środku obrony (jeszcze w barwach Odry tam nie zagrał) a w ataku Moskal z Sochą (który od blisko roku leczy kontuzję), a na ławce siedzą Jacek Kowalczyk, Maciej Korzym, Arkadiusz Aleksander czy Małkowski którzy w tym sezonie grali najwięcej to coś tu jest nie tak.

Jak podmienić przyśpiewki na własne ? bo nie sądze żeby coś się w tej sprawie ruszyło, w końcu to tylko Odra.
mcl
Nikomu sie nie chce ruszyc 4 liter zeby to UPchnac na normalny serwer ? Czy te wszystkie wasze podziekowania ograniczaja sie do napisania 3 liter "thx" ? -,-
Pelajs
Działa komuś ten patch na wersji 1.2??
seba
Z przykrością musze poinformowac, że OF Ekstraklaa Patch 2009 nie zadziała poprawnie pod Konami 1.2 mimo zainastalowania w kitserverze folderu cv0f.img Jest to wyłącznie moje niedopatrzenie.
W związku z powyższym łatka zostaje zdjęta z servera.
Ekstraklasa Patch 2009 działa poprawnie wyłacznie pod wersjami gry 1.0 i 1.1.
Po nowym roku postaram sie ten problem wyeliminować. Jeszcze raz sorry, przede wszystkim za niecelowe podanie błędnej informacji o kontatybilności EP 2009 z konami 1.2
Kamiloxx
Ja zagrałem i oto moja mini recenzja:
W ML zdecydowanie fajnie się gra,BaL też i Legends w necie też powinno się fajnie grać.
W master Leauge zacząłem ligę Cracovią i wszystko cud miód smile.gif Kitsy bardzo dobre jedyny minus: Mało twarzy...
W BaL ciężko się dostać do Cracovii ... Pasy niestety to przeciętniak a przyszły do mnie oferty z trzech klubów... Lecha,Wisły Kraków i Śląska! To sama czołówka naszej ligi więc czemu odrazu takie dobre drużyny zgłaszają się po mnie ? A oprócz tego też cud miód wink.gif Ogólnie patch 1000/10 wink.gif
Pelajs
No czyli sobie nie pogram. A jak chciałbym sobie pograć to muszę zrezygnować z gry przez neta tak??
Graczyk
CYTAT(kamil1801 @ Dec 23 2008, 16:17) *
A ja zagrałem dopiero jeden mecz, a już mi się odechciewa.

Odra Wodzisław odwzorowana jakby od niechcenia. Kitsy super, wszystko pięknie - ale po pierwsze Małkowski który niedawno zadebiutował w reprezentacji, o którym pisało się jako o polskim Cristiano R. ma umiejętności na poziomie ligi okręgowej. Przyśpiewki Odry są na żenująco słabym poziomie, nie tak dawno dawałem link z paczką (zarejestrowane na profesjonalnej kamerze) z tego sezonu - niestety nie skorzystano. Te przyśpiewki słyszałem w PESie 6 i na tamten okres były dobre, teraz bez komentarza... Mam nadzieję że niedługo wyjdzie jakiś update.

Trzecia sprawa to podstawowa jedenastka Odry - nie wiem kto to ustawiał ale skoro w pierwszym składzie gra Buchalik, Radler na środku obrony (jeszcze w barwach Odry tam nie zagrał) a w ataku Moskal z Sochą (który od blisko roku leczy kontuzję), a na ławce siedzą Jacek Kowalczyk, Maciej Korzym, Arkadiusz Aleksander czy Małkowski którzy w tym sezonie grali najwięcej to coś tu jest nie tak.

Jak podmienić przyśpiewki na własne ? bo nie sądze żeby coś się w tej sprawie ruszyło, w końcu to tylko Odra.

Tak trudno zmienic sklad odry? Troche podziekowania by sie przydało za 3 miesiace pracy nad patchem. Jeszcze nie sciagnalem ale wiem ze bedzie dobry i z gory dziekuje. A jak ci sie nie podoba to se sciagni innego patcha.
.alien
Graczyk,

ty co sie tak ciskasz do kazdego komu sie cos nie podoba w patchu ?? patch jest wg ciebie idealny, swiety, pozbawiony bledow/niedorobek ?

przykro mi ale taki nie jest

naskakujesz a nawet nie sciagnales jeszcze i nie zagrales.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.