balodi2
Feb 9 2009, 19:13
Mam pytanko czy można dodac jakąś nową piosenkę aby leciała w menu PES 2009 konkretniej chodzi mi o piosenkę "świrek - pytasz".Mam zapisaną tą piosenkę na pulpicie i można jakoś wstawic aby leciała w menu głównym,Jak można to powiedzcie gdzie.
THX z góry :]
robak76
Feb 9 2009, 19:15
ale jak mam to zrobic zeby zastapic akurat obrazek old traford. i jak to zdjecie przerobic na plik bin.
donpierro
Feb 9 2009, 19:54
1.Kiedy będzie kolejny update
2.Czy można zwiększyć ilośc lig w ML
CYTAT(robak76 @ Feb 9 2009, 19:19)

ale jak mam to zrobic zeby zastapic akurat obrazek old traford. i jak to zdjecie przerobic na plik bin.
Za pomocą GGS otwierasz te pliki, w tym większym oknie otwierasz Twój prewive i przeciągasz go na miejsce tego, który chcesz zastąpić.
CYTAT(donpierro @ Feb 9 2009, 19:58)

1.Kiedy będzie kolejny update
2.Czy można zwiększyć ilośc lig w ML
1. Czytać umiesz? Już na kilku stronach o tym jest, bo są tu ludzie tacy jak Ty, "nieoczytani".
2. Nie
jancker
Feb 10 2009, 10:21
a co bedzie w nowy updacie jezeli moge zapytac????
Wiele wspaniałych rzecy ; ) Ja mam pytanie , które raczej jeszcze nie padło. Mianowicie czy dodacie do update`a twarze graczy reprezentacji . Wiele już wyszło i mogło by to być uwzgędnione w update.
CYTAT(jancker @ Feb 10 2009, 10:25)

a co bedzie w nowy updacie jezeli moge zapytac????
Przedewszystkim transfery i zmieniona Kmita na KSZO. Czy coś z grafiki zmienimy, to się jeszcze okaże, bo chcemy update wydać w pierszej połowie marca, a narazie krucho stoimy z czasem.
CYTAT(ariados @ Feb 10 2009, 11:06)

Wiele wspaniałych rzecy ; ) Ja mam pytanie , które raczej jeszcze nie padło. Mianowicie czy dodacie do update`a twarze graczy reprezentacji . Wiele już ywszło i mogło by to być uwzgędnione w update.
Co do twarzy. Na chwile obecną jest dodanych około 70 twarzy (niestety nie dla Polaków). Rzeczywiście ukazało się sporo polskich twarzy ale my wykorzystujemy tylko te dobre.
Rozumiem Cię ; ) Ale Twarze Roberta Lewandowskiego czy Brożka, Sergio ... nie są wcale złe ; ) No ale ... nie tworze tego patcha więc nie moge decydować .
jancker
Feb 10 2009, 13:10
Ok moze byc i Kszo
mrowa196
Feb 10 2009, 13:20
CYTAT(mrowa196 @ Jan 14 2009, 10:46)

Ja udzielę się w sprawie Realu Madryt ponieważ oglądam ich każdy mecz.
Taktyka:
--------------Heinze(Marcelo)--------------- Sneijder---------------
-----------Cannavaro--------- L.Diarra-----------------------Raul(Huntelar)
Casillas
-----------Pepe-----------------Gago--------------------------Higuain
--------------Sergio Ramos-------------------Robben----------------
Casillas
Ramos Atak: --> Obrona: Normal
Pepe Obrona: High
Cannavaro Obrona: High
Heinze Atak: <--- ----> Obrona: High
Gago Atak: <--- ---> Obrona: High
L. Diarra Atak <--- ---> Obrona: High
Sneijder Atak: w dół (czyli tak | ) i ze skosa w dół i prawo ( \ coś takiego) Obrona: Normal
Robben Atak: ----> Obrona: Low
Higuain Obrona: Normal
Raul Obrona: Normal
Jeśli przy zawodniku nie ma opcji Ataku to znaczy że nie powinno być przy nim żadnej strzałki.
Statystyki
Trochę poprawić statystyki Lassana Diarry bo w swoich pierwszych meczach prezentuje bardzo wysoki poziom.
A także Robbena minimalnie dokładność dryblingu i statystyki strzału.
Higuain również ma minimalnie zaniżone statystyki strzału jak na czołowego strzelca ligi.
Twarze:
Dość dobre ale skąś można wytrzasnąć mordkę Casillasa i Huntelara.
Jeśli ktoś zauważył jakiś błąd piszcie.
Mam nadzieje że Tomaj to poprawi.
poprawicie to ? Bo w każdym update jest to samo. a ten artykuł potwierdza te jedenastkę.
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktu...ci&id=22066
CYTAT(mrowa196 @ Feb 10 2009, 13:24)

poprawicie to ? Bo w każdym update jest to samo. a ten artykuł potwierdza te jedenastkę.
http://www.realmadrid.pl/index.php?co=aktu...ci&id=22066Nie ustawiamy żadnej drużynie tak dokładnie formacji i tego będziemy się trzymać. Zrobilibyśmy takie dokładne ustawienie dla jednej drużyny to się ludzie odezwą, aby dla innych też zrobić. Zwróć uwagę też na to, że forumowicze mają różne gusta i będą przestawiać te formacje. Zresztą jest to taka błahostka, że sam ją możesz sobie zrobić.
Było juz wspominane, że jest coś nie tak ze scoreboardem Barca TV? Do tej pory gralem na innych, dzisiaj go wlaczylem i lipa, nie dziala. Logo BarcaTV rozmazane, brak herbow zespolow i biale prostokaty w miejscu wyniku...i ogolnie jakby taki rozmazany ;/ nie wiem co jest grane
CYTAT(Tari @ Feb 10 2009, 17:18)

Było juz wspominane, że jest coś nie tak ze scoreboardem Barca TV? Do tej pory gralem na innych, dzisiaj go wlaczylem i lipa, nie dziala. Logo BarcaTV rozmazane, brak herbow zespolow i biale prostokaty w miejscu wyniku...i ogolnie jakby taki rozmazany ;/ nie wiem co jest grane

Może zamiast wytykać błędy, wpierw ściągnąłbyś najnowszy update (nr. 4)?
balodi2
Feb 10 2009, 17:17
Mam pytanko czy można dodac jakąś nową piosenkę aby leciała w menu PES 2009 konkretniej chodzi mi o piosenkę "świrek - pytasz".Mam zapisaną tą piosenkę na pulpicie i można jakoś wstawic aby leciała w menu głównym,Jak można to powiedzcie gdzie.
THX z góry :]
Przekonwertuj ten swój utwór w programie DKZ Studio na adx. Potem daj mu nazwę: nazwa_xxx.adx. xxx to numer, weźmiesz go z folderu cs0d.img. Są tam przyśpiewki i utwory. Wybierz sobie utwór, który chcesz zastąpić i numer jego przepisz do nazwy Twojego pliku. Potem tylko wklej swój utwór do folderu cs0d.img usuwając przy tym z niego, ten który chcesz zastąpić.
tomaj, zaczynasz przesadzac..."zamiast wytykac bledy"? jakie wytykanie bledow, jak dla mnie to bylo zwrocenie uwagi na jakistam blad ;/ zreszta przyznaje niesluszne, bo fakt, nie mialem updatu 4. rozumiem ze jak znajde jakis blad to nie pisac wam o nim, bo bedzie ze "wytykam bledy". dziwne podejscie.
Nie, chodzi o to, aby być na bieżąco i aby wytykać błędy, które nie są jeszcze poprawione.
skotar(L)
Feb 10 2009, 18:01
czy mozna wgrac update 1,2,3,4 i na to BIG Update ?
ale mozna to napisac w normalniejszy nie tak ostry sposob

fakt, dopiero wracam do PES'a, forum po okolo 2 tygodniowej przerwie ;] swoja droga nie wiem czego to wina, czy moja czy KONAMI czy wasza jako tworcow ale jest problem z master league ;P praktycznie w kazdym klubie gdy wchodze w negocjacje i moj zespol mam na liscie mniejsza ilosc zawodnikow niz w rzeczywistosci...a w przypadku Dinama Zagrzeb sytuacja jest beznadziejna bo na liscie jest 7/ok 25 zawodnikow klubu ;/ jesli cos krece, poprawcie mnei
CYTAT(nike @ Feb 10 2009, 18:02)

Bieniuk podpisze, ale jeszcze nie podpisał

Ale i tak dzięki za info.
CYTAT(skotar(L) @ Feb 10 2009, 18:05)

czy mozna wgrac update 1,2,3,4 i na to BIG Update ?
jeżeli masz updaty 1,2,3 i 4 to nie musisz wgrywać BIG Update. BIG Update to wszystkie te 4 części w jednej.
CYTAT(Tari @ Feb 10 2009, 18:07)

ale mozna to napisac w normalniejszy nie tak ostry sposob ;)
O co Ci chodzi ???

fakt, dopiero wracam do PES'a, forum po okolo 2 tygodniowej przerwie ;] swoja droga nie wiem czego to wina, czy moja czy KONAMI czy wasza jako tworcow ale jest problem z master league ;P praktycznie w kazdym klubie gdy wchodze w negocjacje i moj zespol mam na liscie mniejsza ilosc zawodnikow niz w rzeczywistosci...a w przypadku Dinama Zagrzeb sytuacja jest beznadziejna bo na liscie jest 7/ok 25 zawodnikow klubu ;/ jesli cos krece, poprawcie mnei

Co to znaczy
CYTAT
na liscie jest 7/ok 25 zawodnikow klubu
?
patryk89
Feb 10 2009, 18:55
chyba choodziło mu o to że nie można kupować niektórych zawodników np: z CSKA nie ma opcji kupienia Vagner Love (wyświetla sie na podglądzie drużyny ale jak wejdziesz w drużyne to sie nie wyświetla)
Ale jeżeli sie nie myle wystarczy włączyć opcje Classic players w ML
robert2608
Feb 10 2009, 19:12
To co nie da rady zrobić Zawiszy

? Teraz po transferach Zawisza lepszy będzie. Można by było dać jedna drużynę z 2 ligi wschodniej (Kszo) i zachodniej (czyli Zawisze) z kibicami problemu by nie było. Czekam na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby xD Pozdro
CYTAT(robert2608 @ Feb 10 2009, 19:16)

To co nie da rady zrobić Zawiszy

? Teraz po transferach Zawisza lepszy będzie. Można by było dać jedna drużynę z 2 ligi wschodniej (Kszo) i zachodniej (czyli Zawisze) z kibicami problemu by nie było. Czekam na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby xD Pozdro
Zawiszy nie będzie. rezygnuje tylko Kmita, więc jest tylko jeden wakat. A nawet jeśli to w kolejce czeka Gawin

Zawisza pod względem kibicowskim byłaby bardzo dobra, ale jakieś reguły trzeba mieć
donpierro
Feb 10 2009, 19:25
CYTAT(donpierro @ Feb 10 2009, 19:28)

Też mam z tym problem. Jeśli wchodzę w Negotiations/search/search by group to w nirktórych klubach np. Dynamo zagrzeb, CSKA, Metalisk Charków.... jest po kilku zawodników. Jeśli już było na forum to przepraszam ale nie zdążyłem jeszcze wszystkich 97 stron przeczytać
CYTAT(donpierro @ Feb 10 2009, 19:29)

Też mam z tym problem. Jeśli wchodzę w Negotiations/search/search by group to w nirktórych klubach np. Dynamo zagrzeb, CSKA, Metalisk Charków.... jest po kilku zawodników. Jeśli już było na forum to przepraszam ale nie zdążyłem jeszcze wszystkich 97 stron przeczytać
Pewnie dlatego, że jak już ktoś pisał część zawodników jest zrobiona na hidden players.
donpierro
Feb 10 2009, 19:46
CYTAT(tomaj @ Feb 10 2009, 19:41)

Pewnie dlatego, ?e jak ju? kto? pisa? cz??? zawodników jest zrobiona na hidden players.
Mo?na z tym co? zrobi??? Czy kto? mia? ju? podobny problem??
dokladnie o to mi chodzilo, co juz wytlumaczono

nie mozna ani przedluzyc kontraktow, ani wystawic na sprzedaz, ani kupic niektorych (wieeelu) zawodnikow bo nie ma ich na liscie negocjacji albo u mnie albo w danym klubie

i o to mi chodzilo z tym dinamem, ze u nich (jak jestem innym zespolem) to jest do kupienia TYLKO 7 zawodnikow...
dolaczam sie do pytania bo to potrafi zniechecic do gry odrobine

i bron boze nie mam pretensji do was, jesli nie da sie z tym nic zrobic ;]
Trzeba zrobi? w ML classic players on
donpierro
Feb 10 2009, 21:14
CYTAT(tomaj @ Feb 10 2009, 20:50)

Trzeba zrobi? w ML classic players on
Tylko ja zawsze mam zaznaczoną tą opcję i jest tak samo.
edit
U mnie ci zawodnicy klasyczni np. z klasycznej Polski są ale w składach drużyn nic się nie zmieniło. Dalej takie Dynamo Zagrzeb i dużo innych klubów w negotiations ma tylko kilku zawodników.
ja jeszcze nie probowalem tego, ale czy przypadkiem przez to nie dodadza sie do gry ci normalni zawodnicy klasyczni? bo tego bym nie chcial
EvilIslands
Feb 10 2009, 22:11
Witam . Patch jest świetny , dzięki za niego

, wszystko od samego wydania poprzez wszystkie updaty do najnowszego działa idealnie . pozdrawiam
ps. Tu mój najnowszy filmik z pesa , chciałem przy okazji spytać czy moge promować patch poprzez moje filmiki?

. pozdrawiam
Pes 2009 ekstraklasa
CYTAT(EvilIslands @ Feb 10 2009, 22:15)

Witam . Patch jest świetny , dzięki za niego

, wszystko od samego wydania poprzez wszystkie updaty do najnowszego działa idealnie . pozdrawiam
ps. Tu mój najnowszy filmik z pesa , chciałem przy okazji spytać czy moge promować patch poprzez moje filmiki?

. pozdrawiam
Pes 2009 ekstraklasa Heh, Stilić kapitanem. Ciekawe, według mnie na chwile obecną jedynym obcokrajowcem mogącym przejąć opaske kapitańską jest Ivan Djurdjević

(nawet dzisiaj w sparingu był kapitanem)
A co do filmiku, to jest on całkiem niezły. Możesz oczywiście promować EPatch'a, będzie to chyba jedyny posiadający własnego promotora
erni13
Feb 11 2009, 12:10
Mam problem z patchem

.Zrobiłem wszystko tak jak pisze,ale gdy właczam grę,wywala mnie do windowska(raport o błędach).Gdy odinstaluję kitserver jest wszystko ok.Co mam zrobić?Ponowne wgranie kitservera nie działa ;(
donpierro
Feb 11 2009, 12:28
Ja też mam problem bo w ML w negotiations dalej w wielu klubach jest kilku zawodników. Gdy zaznaczę opcję Classic Players to jest to samo.
Nic się nie zmienia. Ktoś wie co z tym zrobić?
el_fuego
Feb 11 2009, 14:22
Witam,jak zmienic doping w ML bo juz mam dosyc sluchania mazurka Dąbrowskiego ktory mam zamiast dopingu Korony ? Od razu mowie ze nic w grze nie zmieniałem i instalowałem na czysta gre.
patryk89
Feb 11 2009, 16:24
oficjalnie Bieniuk w Widzewie, Fojut w Śląsku i Komorowski w Legii
gierej
Feb 11 2009, 17:35
a ja mam taki problem że robię wszystko tak jak jest w instrukcji i gdy wchodzę w mecz tow. biorę Ligę Polską to mam jedynie herby i stroje z naszej ekstraklasy a nazwy i zawodnicy są prawdopodobnie z Ligi Francuskiej. Może ktoś mi pomóc? Już 2 razy od początku instalowałem PESa i tego patcha i ciągle to samo. Proszę o pomoc.
Dziękuje
CYTAT(gierej @ Feb 11 2009, 17:39)

a ja mam taki problem że robię wszystko tak jak jest w instrukcji i gdy wchodzę w mecz tow. biorę Ligę Polską to mam jedynie herby i stroje z naszej ekstraklasy a nazwy i zawodnicy są prawdopodobnie z Ligi Francuskiej. Może ktoś mi pomóc? Już 2 razy od początku instalowałem PESa i tego patcha i ciągle to samo. Proszę o pomoc.
Dziękuje
A w dobre miejsce przegrywasz OF? Jeżeli tak to wejdź w edycja->load i zobacz czy to coś dało.
gierej
Feb 11 2009, 18:05
CYTAT(tomaj @ Feb 11 2009, 17:45)

A w dobre miejsce przegrywasz OF? Jeżeli tak to wejdź w edycja->load i zobacz czy to coś dało.
tak i dalej to samo ;/
gierej
Feb 11 2009, 18:54
Mam herby i stroje naszej ekstraklasy ale nazwa drużyny i zawodnicy w niej występujący są z Ligi Francuskiej. Wszystko skopiowałem i wkleiłem według instrukcji. Wgrałem także tego BIG patcha. Nic, proszę o pomoc.
Dziękuje.
CYTAT(gierej @ Feb 11 2009, 18:58)

Mam herby i stroje naszej ekstraklasy ale nazwa drużyny i zawodnicy w niej występujący są z Ligi Francuskiej. Wszystko skopiowałem i wkleiłem według instrukcji. Wgrałem także tego BIG patcha. Nic, proszę o pomoc.
Dziękuje.
Napisz dokładną lokację pliku PES2009_EDIT01.bin
gierej
Feb 11 2009, 19:39
CYTAT(tomaj @ Feb 11 2009, 19:41)

Napisz dokładną lokację pliku PES2009_EDIT01.bin
Moje Dokumenty/ Konami/ Pro Evolution Soccer 2009/ save
gierej
Feb 11 2009, 19:48
Może to przez to że mam wersje 1.2 :/ Ale skopiowałem tamten folder co kazano przy tej wersji więc niewiem jaki może być problem :/ Może ten że przy wejściu w opcję w grze ściągnęłem najnowszą aktualizację do gry przez internet.... Help :/
CYTAT(gierej @ Feb 11 2009, 19:52)

Może ten że przy wejściu w opcję w grze ściągnęłem najnowszą aktualizację do gry przez internet.... Help :/
Z pewnością to stanowi problem. Ściągnąłeś aktualizację i dlatego nasz patch nie działa.
gierej
Feb 11 2009, 20:01
CYTAT(tomaj @ Feb 11 2009, 20:01)

Z pewnością to stanowi problem. Ściągnąłeś aktualizację i dlatego nasz patch nie działa.
Właśnie instaluje grę od początku, ale z pachem 1.2 do pesa ektraklasa będzie działała dobrze?
R3D D3VIL
Feb 11 2009, 21:18
Znalazłem kilka błędów. W reprezentacji Polski Krzynówek jest blondynem

, natomiast w Jagiellonii jeden z piłkarzy nie ma twarzy (dosłownie). Niedługo podrzucę screena.
patryk89
Feb 11 2009, 21:19
Tomaj jeszcze trzy transfery które pominęliście w poprzednim update

:
Pennant z Liverpool do Portsmouth
Heskey z Wignan do Aston Villa
Mido z Middlesbrought do Wignan
donpierro
Feb 11 2009, 21:48
CYTAT(donpierro @ Feb 10 2009, 21:18)

U mnie ci zawodnicy klasyczni np. z klasycznej Polski są ale w składach drużyn nic się nie zmieniło. Dalej takie Dynamo Zagrzeb i dużo innych klubów w negotiations ma tylko kilku zawodników.
Ja też mam problem bo w ML w negotiations dalej w wielu klubach jest kilku zawodników. Gdy zaznaczę opcję Classic Players to jest to samo.
Nic się nie zmienia. Ktoś wie co z tym zrobić?
Pomoże mi ktoś czy nie
tak to wygląda
http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=0359b1cda81c9a61Zaznaczenie w ML opcji Classic Player nic nie daje.
Szczerze mówiąc nie wiem dlaczego tak jest. Jak dotąd ten problem zgłosiło 3 lub 4 userów, reszta tego nie zgłaszała, więc trudno mi ocenić czy jest to rzeczywiście wina patcha czy czegoś innego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.