Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekstraklasa Patch 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(Hitmanek @ Dec 27 2008, 19:35) *
"Przez edytor najlepiej i remove player."

Jak daje nazwisko szwajdych wywala mnie z gry i moim oczom ukazuje się wesoły komunikat "wystąpił błąd..."

OMFG! Czytaj ze zrozumieniem! Przez edytor, ale nie ten w grze. Edytor OF'a.
baski18
Ze względu na to, że Lechem interesuje się na co dzień podam swoje spostrzeżenia co do tej drużyny smile.gif

Bosacki

Attack 55
Deffence 70
Body Balance 67
Mentality 68

Pozycje CB,SB

Arboleda
Attack 60
Body Balance 70
Speed 76
Accelaration 70
Shoot Power 67
Shoot Technique 60
FK acc 60
Header 80

Wojtkowiak
Attack 66
Deffence 76
Body Balance 70
Top Speed 70
Accelaration 72
Responce 71
Dribble speed i acc 68
Shoot Power 76
Shoot Technique 65
Header 77
Technique 70

Djurdjevic
Attack 70
Deffence 77
Body Balance 70
Dribble Speed 72
S. pass acc 75
S. pass speed 72
L. pass acc 72
L. pass speed 70
Shoot Power 70
Shoot Technique 71
FK acc 70
Swerve 65
Technique 71
Mentality 89

Pozycje SB,CB,WB

Injac
Stamina 79
Accelaration 74
FK acc 67
Header 76

Murawski
Stamina 84
FK acc 74
Swerve 75
Technique 77

Pozycje CMF,DMF,AMF

Bandrowski
Attack 68
Body Balance 72
Stamina 76
Top Speed 74
Accelaration 71
Aggility 74
Dribble Spped 70
Dribble acc 72

Pozycje DMF,CMF

Peszko
Attack 74
Deffence 64
Body Balance 71
Stamina 81
L. pass acc 74
L. pass speed 76
FK acc 74
Jump 75
Mentality 78

Stilić
Attack 78
Deffence 66
Body Balance 70
Stamina 78
Top Speed 70
Accelaration 68
L. pass acc 77
Shoot Technique 76
Technique 80
Mentality 80

Rengifo
Attack 75
Deffence 67
Body Balance 75
Top Speed 75
Accelaration 75
Responce 78
Dribble acc 69
Dribble speed 69

Kikut
Attack 66
Deffence 70
Stamina 82
L. pass acc 68
Shoot Power 80

Pozycje SB,SMF

Lewandowski
Deffence 60
Body Balance 78
Stamina 78
Top Speed 79
Accelaration 76
Agility 74
Swerve 75
Header 74
Technique 80
Aggression 71
Mentality 79

Pozycje CF,,WF,SMF

Kucharski
Attack 60
Deffence 67

Tanevski
Deffence 69
Stamina 78
Top Speed 70
Accelaration 70
Responce 72
Shoot Power 70
Mentality 80

Reiss
Attack 75
Deffence 70
Dribble Speed 70
L. i S. pass acc i speed 71
FK acc 74
Swerve 71
Header 73
Jump 60
Technique 70

Pozycje CF,SS,AMF

Wilk
Attack 71
Body Balance 70
Stamina 76
Top Speed 75
Accelaration 78

Pozycje SMF,CMF,SB

Henriquez
Attack 70
Deffence 73
Agility 74
Dribble acc 70
L. pass acc 70
L. pass speed 68

Taktyka to 4:5:1

Podstawowa 11 to natomiast

Turina
Wojtkowiak Tanevski Arboleda Djurdjevic
Injac
Peszko Murawski Wilk
Stilić
Rengifo

Pomimo tego, że Wilk nominalnie jest ustawiony jako środkowy pomocnik (wg. taktyki) schodzi on często na lewą stronę(podczas ataku), a jego miejsce zajmuje Injac. Podczas obrony powracają oni na swoje pozycję.

Wszystkie dane które podałem są wg. mnie do zmiany, jeśli u zawodnika nie występuje jakaś cecha to nie należy jej zmieniać, to samo tyczy się pozycji.
skotar(L)
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Dec 27 2008, 19:29) *
Obczaj 2 post o ile sie nie myle. Tam jest wzmianka o sterowaniu.

tam jest jak zmienic na domyslne !!!!!!!!!!
v1r00z
To co z tym scorboard jest na to rada jak wyskakuje te ze nie ma sciezki ?
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(skotar(L) @ Dec 27 2008, 19:40) *
tam jest jak zmienic na domyslne !!!!!!!!!!

No, wątpie, żebyś wcześniej grał na innych klawiszach. Poza tym, to jest opis, jak zmienić klawisze, żeby zmieniając w windowsie, nie miał w grze jakiś innych klawiszy.

CYTAT(v1r00z @ Dec 27 2008, 19:43) *
To co z tym scorboard jest na to rada jak wyskakuje te ze nie ma sciezki ?

Ale, masz te scoreboardy w grze czy nie?
seba
CYTAT(Gaucho @ Dec 27 2008, 19:31) *
Ja mam problem z tym patchem ...mianowicie wszystko pięknie chodzi ale intro jest do góry nogami (możne tak ma być nie wiem) a drugi problem jest taki ze nie zmieniły mi się loga drużyn ...tzn mam dalej takie jak league 1 Cracovia ma logo bordo...możne mi ktoś poradzi jak to naprawić...patch zainstalowany na czystego PSA

Skoro masz takie problemy to znaczy, że nic pięknie nie chodzi. Problem z logosami to prawdopodobnie typowy problem źle zainstalowanego kitservera. Problem z odwróconym intrem postawił mnie w stan osłupienia. Nowość - dla mnie bomba, na pewno nie taki był nasz zamysł. Nie wiem jak temu zaradzic, pierwsza myśl jaka mi przysżła do głowy to odwrócenie na monitora do góry nogami na czas intra, nie wiem...
skotar(L)
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Dec 27 2008, 19:44) *
No, wątpie, żebyś wcześniej grał na innych klawiszach. Poza tym, to jest opis, jak zmienić klawisze, żeby zmieniając w windowsie, nie miał w grze jakiś innych klawiszy.

nie rozumiem ?

A pozatym jak w grze mzona zmienic sterowanie ?
tomaj
baski18: skąd wziąłeś tą taktykę dla Lecha?
GK
SB CB CB SB
CMF CMF CMF
AMF(SS) AMF(SS)
CF
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(skotar(L) @ Dec 27 2008, 19:49) *
nie rozumiem ?

A pozatym jak w grze mzona zmienic sterowanie ?

No to nie zrozumiesz... Śmieszą mnie tacy goście, co piszą o pomoc, napisze im ktoś jakąś podpowiedź, ale oni i tak się zapierają bo wiedzą lepiej... To po co w ogóle piszesz?
skotar(L)
Po prostu nie zrozumialem twojego posta. Mozesz napisac go jasniej ?

I nie da sie w grze sterowania zmienic, w kazdym badz razie ja tego zrobic nie umiem sad.gif
Tari
Facemaker na stronie bodajze 20 sa linki ode mnie na odsiebie.com gdzie caly patch jest ladnei wrzucony wink.gif
baski18
Przed jednym meczem w P Uefa(albo przed Nancy albo Deportivo) Smuda zapytany przez dziennikarza o plusy jego taktyki powiedział, że ta taktyka jest bardzo ciężko do rozpracowania przez przeciwnika ponieważ niema tak na prawdę lewego nominalnego lewego pomocnika przez co przeciwnik myśli, że akcję będą rozgrywane środkiem lub prawą flanką przez co często lewa strona jest najmocniejszym atutem Lecha. W Lechu także dzięki temu jest duża rotacja pomiędzy pozycjami poszczególnych graczy. Jak znajdę źródło to podam, ale to dopiero jutro bo idę teraz coś wypić smile.gif W końcu okrągła rocznica.
Gaucho
Poradziłem sobie ..po prostu odinstalowałem i już jest wszystko luxxxxxxx...
pozdro
skotar(L)
CYTAT(skotar(L) @ Dec 27 2008, 20:17) *

I nie da sie w grze sterowania zmienic, w kazdym badz razie ja tego zrobic nie umiem sad.gif

odswiezam
Norbi91
CYTAT(skotar(L) @ Dec 27 2008, 20:17) *

Wez czlowieku sie puknij w leb. To wkoncu sie nie da czy tylko Ty nie umiesz? Nie potrafisz zrobic jednej z najprostszych rzeczy? To jak grasz w inne gry to zeby wiedziec co czym robic wciskasz pokolei wszystkie klawisze na klawiaturze?
skotar(L)
czlowieku nie rozumiesz wogole mnie !

zmienilem sterowanie w settings bo w grze nie umiem i potem sie gra nie wlacza. I co mam zrobic aby sie wlaczyla ?
Norbi91
CYTAT(skotar(L) @ Dec 27 2008, 21:34) *
czlowieku nie rozumiesz wogole mnie !

zmienilem sterowanie w settings bo w grze nie umiem i potem sie gra nie wlacza. I co mam zrobic aby sie wlaczyla ?

Masz racje, nie rozumiem dlaczego jestes taki niemyslacy, ze mimo iz method napisal Ci co masz zrobic, Ty dalej nie potrafisz...
skotar(L)
tio prosze wytlumacz mi o co chodzilo methodowi ?
Norbi91
CYTAT(skotar(L) @ Dec 27 2008, 21:48) *
tio prosze wytlumacz mi o co chodzilo methodowi ?

Abys zajrzal do postu nr 2...
skotar(L)
6. Powrót do domyślnego ustawienie sterowania w grze: wejść w grze w ustawienia->contloller seetings->controller->buttons..-> zamienić coursor change na special control.

mam to zrobic przed zmiana ustawien sterowania w settings w folderze gry ?
Norbi91
CYTAT(skotar(L) @ Dec 27 2008, 21:51) *
6. Powrót do domyślnego ustawienie sterowania w grze: wejść w grze w ustawienia->contloller seetings->controller->buttons..-> zamienić coursor change na special control.

mam to zrobic przed zmiana ustawien sterowania w settings w folderze gry ?

Zalamujesz mnie... Ta rozmowa nie jest na moje nerwy, dla mnie to koniec konwersacji z Toba...
skotar(L)
no to mi wytlumacz co da to ze to zmienie ?!
rafijoza
Mam pytanko bo jak tak okiem przegladalem posty to wiem ze nie dziala kmita co trzeba zrobic zeby kmita dzialala, chyba ze usterka bedzie naprawiona dopiero po udostepnieniu update'u.

PS skotar stworz sobie temat w odpowiednim dziale ze cos ci z pesem nie gra a nie zasmiecasz swoimi problemami ten temat.
oskar023
Witam,

Panowie mała prośba zainstalowałem patcha , wszedłem w kitservera , wybrałem install , po czym od razu wyświetliło się "sukces" ( pewnie tak powinno być , chociaż ja myślałem że wyskoczy mi jakieś nowe okienko kitservera closedeyes.gif ), wchodzę do gry i co widzę ??? Nowe menu , jakieś tam przyśpiewki w meczu ale nie mam najważniejszej rzeczy (przynajmiej na razie tylko to zauważyłem ) , brak mi drużyn z naszego kraju, niby jest i bundesliga i ekstraklasa ,ale drużyny są dalej z Holandii i Francji unsure.gif Pewnie ktoś też tak miał i to mały problem jest ,ale ja nie mam zielonego pojęcia jak to ominąć żeby wszystko sprawnie grało unsure.gif

Co zrobiłem źle??? HELP happy.gif

Mam patcha 1.2 Konami , może przez to coś nie gra
zomek
Wgrałeś ofa ?? xD
Beblas
CYTAT(zomek @ Dec 27 2008, 22:38) *
Wgrałeś ofa ?? xD

O tym samym pomyslalem biggrin.gif na bank nie przekopiowal go. A jak nie to juz sam nie wiem
oskar023
Już wgrałem happy.gif Teraz mam inny problem...są drużyny , tylko nazwy się nie zgadzają , nie pokrywają z logiem unsure.gif

CYTAT(Beblas @ Dec 27 2008, 22:40) *
O tym samym pomyslalem biggrin.gif na bank nie przekopiowal go. A jak nie to juz sam nie wiem
zomek
a wgrałeś jeszcze do kitesteserwera jeden folder zeby działało w wersji 1.2?? Jak nie to spróbuj , jak to nic nie da to usuń całkowicie i idź instrukcją z 1 strony po kolei , ja robiłem po kolei i mi ładnie śmiga.
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(skotar(L) @ Dec 27 2008, 21:55) *
no to mi wytlumacz co da to ze to zmienie ?!

Wybuchnie Ci komputer.
Chcesz zmienić klawisze, bo przed patchem grałeś na innych. Z tego co zauważyłem, to po wgraniu patcha, mi zmienił się tylko jeden klawisz... Chyba zmiany zawodnika. Tak więc zmieniłem w settings ten klawisz... Ale nadal było źle... Tak więc sobie przeczytałem 2 post i już wiedziałem o co chodzi...
Jeżeli Ty masz coś zwalnego ze sterowaniem, to nie wiem na jakich klawiszach grałeś wcześniej. Jeżeli na takich, jakie są od razu po zainstalowaniu gry, daj default, wejdź w gre i zrób co pisze w 2 poście... A jeżeli nadal będzie źle, to Ci gratuluje.
Napisz jeszcze jedną rzecz... Masz orginał czy piracika?
oskar023
Który folder????? rolleyes.gif

CYTAT(zomek @ Dec 27 2008, 22:53) *
a wgrałeś jeszcze do kitesteserwera jeden folder zeby działało w wersji 1.2?? Jak nie to spróbuj , jak to nic nie da to usuń całkowicie i idź instrukcją z 1 strony po kolei , ja robiłem po kolei i mi ładnie śmiga.

skotar(L)
Ja wcale nie gralem wczesniej. Wgralem PESa i od razu patcha ! I poradzilem se jakos tylko musze grac X to podanie na dobieg i to niewygodne jest sad.gif

A pozatym co do Twojego posta ja jak zmieniam w settings to nawet nie mialem po co czytac 2 posta bo gra by mi sie nie wlaczyla, czyli nie moglbym zrobic tego co tam pisze !
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(oskar023 @ Dec 27 2008, 22:57) *
Który folder????? rolleyes.gif

KONAMI 1.2
Info dla posiadczy wersji gry z Konami 1.2:
- skopiować foder cv0f.img (ostatni link) do kitserver\img
- po uruchomieniu gry otrzymamy komunikat [Edit data] Do you wish to overwrite this data - wybieramy NO. Następnie wchodzimy do trybu Edycji w grze i wciskamy Load, na pytanie które sie pojawi odpowiadamy YES, następnie wciskamy Save i wybieramy YES - przy kolejnych uruchomieniach gry komunikat "[Edit data] Do you wish to overwrite this data" juz się nie pojawi, a EPatch będzie kontatybilny z Konami Patch 1.2 --------------->2 POST!

Ściągnij sobie ten ostatni link. Przed chwilą go sprawdziłem i da się go ściągnać.
A jeżeli nadal będzie Ci sie coś wyświetlało będziesz musiał poszukać postów Norbiego, gdyż on pisał jak to rozwiązać.
Beblas
E: post do usuniecia ! zostalem uprzedzony w odpowiedzi
oskar023
Dobra Panowie dzięki za pomoc, znalazłem posta Norbiego w którym pisał że trzeba ściągnąć patcha 1.1 i wszystko powinno śmigać, jak się i tak nie uda zrobić żeby poprawnie działało , spróbuje od początku wszystko zrobić, może coś ... rolleyes.gif

CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Dec 27 2008, 23:01) *
KONAMI 1.2
Info dla posiadczy wersji gry z Konami 1.2:
- skopiować foder cv0f.img (ostatni link) do kitserver\img
- po uruchomieniu gry otrzymamy komunikat [Edit data] Do you wish to overwrite this data - wybieramy NO. Następnie wchodzimy do trybu Edycji w grze i wciskamy Load, na pytanie które sie pojawi odpowiadamy YES, następnie wciskamy Save i wybieramy YES - przy kolejnych uruchomieniach gry komunikat "[Edit data] Do you wish to overwrite this data" juz się nie pojawi, a EPatch będzie kontatybilny z Konami Patch 1.2 --------------->2 POST!

Ściągnij sobie ten ostatni link. Przed chwilą go sprawdziłem i da się go ściągnać.
A jeżeli nadal będzie Ci sie coś wyświetlało będziesz musiał poszukać postów Norbiego, gdyż on pisał jak to rozwiązać.
MakssPl
Elo ziomale! Ściągnąłem patcha i ogólnie jest exXxtra ;] lecz jest jeden problemik... w ogóle jakby nie wczytuje mi OFa... masakra gram np. pod herbem legii jakimś porto czy coś w tym stylu...

Jak zrobić żeby działały składy?!

Mam patcha 1.2 + najnowszy ściągany przez PES a..

Pozdro!
JustMe1987
Powiem krotko i tresciwie: OF jest straszny, reszta calkiem przyzwoita, poza muzyka ktorej dobor naprawde fajnie wypadl.
Mam dla was jedna rade. Zeby ta produkcja byla grywalna zmiencie staty sugerujac sie/ przepisujac z ofa Ev5 badz od E9 i znanego forum z baza danych do PES bo inaczej to poprostu strach zagrac na tym mecz..
Gaucho
CYTAT(m3xXx @ Dec 28 2008, 00:31) *
Elo ziomale! Ściągnąłem patcha i ogólnie jest exXxtra ;] lecz jest jeden problemik... w ogóle jakby nie wczytuje mi OFa... masakra gram np. pod herbem legii jakimś porto czy coś w tym stylu...

Pozdro!

Miałem to samo ...po prostu przeinstaluj psa i będzie wszystko lux
Norbi91
CYTAT(m3xXx @ Dec 28 2008, 00:31) *

Pozdro!

Nie sluchaj Gaucho tylko czasem zajrzyj na 1 strone tematu... w 2 poscie jest wszystko opisane.

@JustMe
Ja mam inna rade, lepiej poczekac na update (prawdopodobnie we wtorek), poniewac oprocz statystyk zostana poprawione takie rzeczy jak zle loga uefa i cl czy tez wywalanie do windy.
suchinho
Mam prośbę do kogoś z "góry"....Chodzi o kaMERĘ A DOKŁADNIEJ O USTAWIENIE KĄTA. wszyscy opisują jak to zmienić.to juz wiemy........ po zmianie w pliku config (probowałem utawień od 0 do 9) nic sie nie dzieje,ciągle jest "kopnięta"........pytanie do PATCHMAKEROW ,a własciwie blaganie o jakas konkretna odpowiedz. PROSZĘ tez aby "dzieci" sie nie wypowiadały.pozdrawiam
Krizoman
Zamieściłby ktoś folder "img" ?

W ściągniętych plikach był tylko kitserver i OF... huh.gif
Acker
CYTAT(Krizoman @ Dec 28 2008, 09:51) *
Zamieściłby ktoś folder "img" ?

W ściągniętych plikach był tylko kitserver i OF... huh.gif

Przecież folder img jest w kitserverze
Krizoman
CYTAT
INSTALACJA - zalecana na "czystego PESa"
1. Sciagnąć wszystkie party i rozpakować kilkając na jeden z nich
2. Otrzymujemy folder Ekstraklasa Ptach 2009, a w nim foldery: kitserver, save, img.
3. Foldery 'kitserver' oraz 'img' kopiujemy do głownego katalogu gry, a folder 'save' do C:\Documents and Settings\User\Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009
4. Instalujemy kitserver przez kliknięcie pliku setup.exe w kitserverze
5. Koniec

Chodzi mi o ten "img" - Ja go nie mam, chociaż wszystko ściągnąłem...

Proszę o pomoc !
mrowa196
Jeszcze jeden błąd. Klasyczna Holandia ma flagę Włoch i wice wersa. Ale tylko w tabeli. Reszta jest ok.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5bbddb8902daae53.html
EDIT: W tabilcy wyników też inna flaga a inna drużyna http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/c5e4fdf534c1a3f5.html
Kamiloxx
CYTAT(Tari @ Dec 27 2008, 22:45) *
Facemaker na stronie bodajze 20 sa linki ode mnie na odsiebie.com gdzie caly patch jest ladnei wrzucony wink.gif

Ale mi nie pasuje zaden z obu serwerów (odsiebie.com,4shared.com) boz obu serwerów idzie mi ok. 0,5 kb/s ... a z MU.com i FTP jakiegoś powinno iść co najmniej 50 kb/s ...
JagielloniaFan
CYTAT(suchinho @ Dec 28 2008, 09:11) *
Mam prośbę do kogoś z "góry"....Chodzi o kaMERĘ A DOKŁADNIEJ O USTAWIENIE KĄTA. wszyscy opisują jak to zmienić.to juz wiemy........ po zmianie w pliku config (probowałem utawień od 0 do 9) nic sie nie dzieje,ciągle jest "kopnięta"........pytanie do PATCHMAKEROW ,a własciwie blaganie o jakas konkretna odpowiedz. PROSZĘ tez aby "dzieci" sie nie wypowiadały.pozdrawiam

Nie jestem z góry, ale to jest banalna sprawa. Ja zrobiłem tak: wszedłem do configu w kitserverze ustawiłem na 0 i potem podczas meczu dałem "Escape" Camera Type i dałem na Normal Long i już teraz nie jest "kopnięta".
tomaj
CYTAT(Facemaker @ Dec 28 2008, 10:44) *
Ale mi nie pasuje zaden z obu serwerów (odsiebie.com,4shared.com) boz obu serwerów idzie mi ok. 0,5 kb/s ... a z MU.com i FTP jakiegoś powinno iść co najmniej 50 kb/s ...

Szczerze to się zastanawiam nad prędkością Twojego łącza, bo u mnie z odsiebie i 4shared prędkość mam conajmniej koło 300kb
suchinho
CYTAT(wujek @ Dec 28 2008, 10:45) *
Nie jestem z góry, ale to jest banalna sprawa. Ja zrobiłem tak: wszedłem do configu w kitserverze ustawiłem na 0 i potem podczas meczu dałem "Escape" Camera Type i dałem na Normal Long i już teraz nie jest "kopnięta".

ale ja chce grac na wide
suchinho
PROBLEM Z KAMERĄ......
w katalogu kitserver mamy dwa pliki config...........
config(KitServer 8 Configuration Tool) oraz config (plik tekstowy)...........

W PLIKU TEKSTOWYM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZAMIENIAMY 9 NA 0

PROSZĘ BARDZO!!!!! (NA PEWNO DZIAŁA)

tyle "cwanych" wypowiedzi na temat problemu z kamera......
oj dzieci dzieci

SYMPATYCZNIE POZDRAWIAM

Kamiloxx
CYTAT
Szczerze to się zastanawiam nad prędkością Twojego łącza, bo u mnie z odsiebie i 4shared prędkość mam conajmniej koło 300kb

Blueconnect wink.gif
Bardzo proszę do Sylwestra chciałem zagrać ...
jan17
Dzięki BEBLAS ! Pozdro

A Ja przeglądająć forum czytałem że ktoś miał tu wrzucić dobre "my wierzymy.." do przyśpiewek LECHA ! Czy tak owa przyśpiewka jest już do ściągnięcia ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.