Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekstraklasa Patch 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
achmed
zaczełem grac ekstraklase polska i denerwuje mnie to ze kazdy mecz obdybwa sie w dzien. Da sie jakos zmienic zeby kazdy mecz rozgrywal sie wieczorem ?
BMACHINE
Ruch Chorzów
Tłustym drukiem masz zaznaczonych pilkarzy,ktorzy przyszli w ostatnim okienku + M.Nowacki,ktorego niestety zabraklo w pierwszej odslonie. Podalem takze wage i wzrost, prosilbym zebys tez to zapdetjowal jesli to nie problem bo wkoncu wszystkim zalezy na realizmie smile.gif

Bramkarze:

Damian Matras 25.01.1990 196/94 nr.12
Matko Perdijić 26.05.1982 195/94 nr.30
Krzysztof Pilarz 09.11.1980 184/78 nr.80
Mateusz Struski18.05.1988 193/76 nr.1

Obrońcy:

Bartłomiej Babiarz03.02.1988168/65nr.31
Tomasz Brzyski 10.01.1982 170/68 nr.22
Grzegorz Baran 23.12.1982 186/80 nr.3
Rafał Grodzicki 28.10.1983 192/91 nr.15
Ariel Jakubowski 07.09.1977 182/77 nr.29
Piotr Kieruzel 12.11.1988 187/80 nr.32
Krzysztof Nykiel 08.08.1982 186/79 nr.8
Maciej Sadlok 29.06.1989 185/76 nr.21

Pomocnicy:

Pavol Balaz 01.04.1984 178/76 nr.20
Michał Brzozowski 26.03.1988 177/65
Wojciech Grzyb 21.12.1974 176/73 nr.6
Maciej Mizgajski16.01.1988 188/80 nr.36
Marcin Nowacki 12.03.1981 168/66nr.11
Michał Pulkowski 01.01.1979 178/78 nr.17
Gabor Straka 18.12.1981 180/77 nr.28
Marcin Zając 19.05.1975 180/74 nr.9

Napastnicy:
Martin Fabusz 11.11.1976 187/87 nr.24
Bartosz Flis 14.04.1991 173/63 nr.27
Łukasz Janoszka 18.03.1987 181/76 nr.14
Remigiusz Jezierski 19.01.1976 178/78 nr.76
Artur Sobiech 12.06.1990 184/75 nr.19

Optymalne ustawienie :
Pilarz
| |
Jakubowski--Grodzicki--Sadlok--Nykiel
| |
Grzyb--Baran--Pulkowski--Brzyski
| |
Fabusz--Jezierski
tomaj
Widzę, że do Ruchu przeszło kilku zawodników z Młodej Ekstraklasy. Tak samo w niektórych innych klubach. Są to zawodnicy z roczników 1988 i młodsi. Odrazu piszę, że nie wszyscy znajdą się w patchu bo:
1) nawet na stronie oficjalnej Ruchu Ci zawodnicy figurują nadal w zespole ME
2) staramy się do patcha dodać jak najwięcej drużyn, co z resztą widać chyba po updatach. potrzebni do tego są zawodnicy bez przydziału klubu i reprezentacji. Nie możemy ich wszystkich usunąć bo są wśród nich również znane nazwiska, więc nie na całą młodzież niestety znajdzie się miejsce.
Piszę o tym, abyście nie mieli poźniej zbyt wielu pretensji. Oczywiści zawodnicy młodzi będą po części dodawani, ale głownie Ci bardziej znani lub ci, którzy zaliczyli już jakiś występ w pierwszej drużynie.
sylwestr_L
Do tworcow: Czy moglibyscie zrobic 3 stroj juventusu turyn skaladajacy sie z: czarne skarpety, czarne spodenki i bialo czarna koszulka??
mateuszxr1
Moze nowa muzyka? z pewnoscia wielu graczom sie juz znudzilo sluchac jej na okraglo. Proponuje piosenki z Gladiatora oraz z top 20 eski! Prosze o pozytywne rozpatrzenie mojej prosby:)

PS: Sorry za pismo ale na ten czas nie dysponuje znakami polskimi.
tomaj
CYTAT(mateuszxr1 @ Mar 20 2009, 10:02) *
Moze nowa muzyka? z pewnoscia wielu graczom sie juz znudzilo sluchac jej na okraglo. Proponuje piosenki z Gladiatora oraz z top 20 eski! Prosze o pozytywne rozpatrzenie mojej prosby:)

PS: Sorry za pismo ale na ten czas nie dysponuje znakami polskimi.

Problem w tym, że patch tyle waży właśnie przez muzykę i przyśpiewki. Pozatym każdy ma inne gusta, a soundtrack można sobie samemu zmienić.
jancker
a jezeli mozesz powiedziec jak bo chciałbym zmienic
tomaj
CYTAT(jancker @ Mar 20 2009, 10:22) *
a jezeli mozesz powiedziec jak bo chciałbym zmienic

Same utwory bez problemu możesz zmienić. Odszukaj w folderze cs0d pliki z utworami i zpisz ich numery. Następnie przy pomocy DKZ studio przekształć swoje utwory do formatu adx. Następnie nadaj im następującą nazwę: nazwa_xxx.adx, gdzie xxx to spisany wcześniej numer. Teraz usuń te utwory z numerami, które chcesz podmienić i masz muzykę w grze, jednak bez dobrego podpisu w grze i nie pamiętam już ale opis się poprawiało chyba w HEX Edytorze.
Tak apropo to jak wgrywać własne utwory czy przyśpiewki już chyba 2 razy w tym temacie pisałem dry.gif
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(tomaj @ Mar 20 2009, 12:57) *
Same utwory bez problemu możesz zmienić. Odszukaj w folderze cs0d pliki z utworami i zpisz ich numery. Następnie przy pomocy DKZ studio przekształć swoje utwory do formatu adx. Następnie nadaj im następującą nazwę: nazwa_xxx.adx, gdzie xxx to spisany wcześniej numer. Teraz usuń te utwory z numerami, które chcesz podmienić i masz muzykę w grze, jednak bez dobrego podpisu w grze i nie pamiętam już ale opis się poprawiało chyba w HEX Edytorze.
Tak apropo to jak wgrywać własne utwory czy przyśpiewki już chyba 2 razy w tym temacie pisałem dry.gif

Nazwe piosenek zmienia się w pliku tekstowym, który znajduję się w kitserver -> names -> songs.
tomaj
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Mar 20 2009, 14:10) *
Nazwe piosenek zmienia się w pliku tekstowym, który znajduję się w kitserver -> names -> songs.

Heh, dzięki. Ja nawet już o tym zapomniałem tongue.gif
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(sylwestr_L @ Mar 19 2009, 16:33) *
Do tworcow: Czy moglibyscie zrobic 3 stroj juventusu turyn skaladajacy sie z: czarne skarpety, czarne spodenki i bialo czarna koszulka??

Wstaw zdjęcia tego stroju, to zobacze co sie da zrobić.
jancker
ok spox dzieki to bede wgrywał własna muzyke ;]
Flamen
Mam 3 problemy.
-Raz na jakis czas gra z paczem wyrzuca do windowsa,bez pacza bylo ok
-Na poczatku sezonu 10/11 gdy gram w 1 lidze Widzewem z Kmita wyrzuca mnie do Windowsa,przez to nie moge grac dalej dry.gif
-Po wgraniu big update mam zamiast murawy,czarne pole. huh.gif Przy paczu to nie mialo miejsca

Temat ma ponad 100 stron,przejrzalem go troche ale nie natrafilem na podobne przypadki.Licze na pomoc i wyrozumialosc wink.gif
luquee
CYTAT(achmed @ Mar 17 2009, 18:18) *
zaczełem grac ekstraklase polska i denerwuje mnie to ze kazdy mecz obdybwa sie w dzien. Da sie jakos zmienic zeby kazdy mecz rozgrywal sie wieczorem ?

a ja mam postulat z tej samej beczki - nie wiem jak to jest w "zwyklej" lidze, w ML generalnie jest to w miare rownomiernie rozlozone (dzien/noc), choc na samym poczatku gry czesciej gra sie za dnia, ale mozna to przezyc. Wg mnie wiekszym problemem jest Champions League w samej ML - wiadomo, ze w realu wszystkie mecze odbywaja sie wieczorem, a w ML wiekszosc (jesli nie wszystkie) mecze sa za dnia, co bardzo odbiera realizmu samej rozgrywce i w meczu przeciwko np. Barcelonie czy Realowi czuje sie jakbym gral zwykly ligowy mecz miedzy dwoma sredniakami. Byc moze jest to poprostu blad KONAMI i nie da sie tego naprawic, ale jesli nie bardzo bym prosil tworcow o rozgryzienie tego buga i poprawienie go jakos (jak dla mnie chlopaki moga caly czas grac w nocy happy.gif ) z gory dzieki wielkie jesli uda sie wam cos z tym zrobic!
tomaj
CYTAT(Flamen @ Mar 20 2009, 22:47) *
Mam 3 problemy.
-Raz na jakis czas gra z paczem wyrzuca do windowsa,bez pacza bylo ok
-Na poczatku sezonu 10/11 gdy gram w 1 lidze Widzewem z Kmita wyrzuca mnie do Windowsa,przez to nie moge grac dalej dry.gif
-Po wgraniu big update mam zamiast murawy,czarne pole. huh.gif Przy paczu to nie mialo miejsca

Temat ma ponad 100 stron,przejrzalem go troche ale nie natrafilem na podobne przypadki.Licze na pomoc i wyrozumialosc wink.gif

Niedokładnie go przeglądałeś albo kłamiesz, bo:
- problem z Kmitą był już dawno poruszony, a rozwiązaniem jest BIG Update.
- czarne pole zamiast muraw też było poruszane, wystarczy uruchomić plik settings.exe i w polu Quallity zmienić low na medium lub high (najlepiej na tę ostatnią opcje).
- co do wywalania co jakiś czas to nie ma cudów, patch tego nie powoduje
Dwa pierwsze tematy już kilkakrotnie były poruszane.

luquee:
Być może jest jakiś sposób na wpłynięcie na porę dnia meczu w PES, ale jak dotąd ani my, ani podejrzewam inni patchmakerzy na niego nie natrafili.
Flamen
No widzisz,ale jak zainstalowalem big update,to moglem zagrac z kmita ale mialem czarna murawe:)Czyli jeden problem,rozwiazal drugi wink.gif Zrobilem taki myk,ze rozegralem automatycznie mecz z Kmita na czarnej murawie z BU,po rozegranym meczu,sejva wrzucilem do gry bez BU i voila.Tne dalej.

Dzieki za odpowiedz wink.gif
rychal(rsix)
Witam, mam wielką prośbę wrzuci mi ktoś tą grafikę na forum(chodzi o tło edit mode)?? Z góry dzięki! wink.gif
ajax167
A ja wolę grać w dzień bo jak w gram w nocy to mam bardzo ciemną murawę. Nawet ustawienia w monitorze za wiele nie dają i niezbyt fajnie to wyglada ale tak miałem od początku bez żadnych patchy ktoś z was tak ma? A jak gram w dzień to jest jasno normlanie dziwne...
sylwestr_L
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Mar 20 2009, 15:12) *
Wstaw zdjęcia tego stroju, to zobacze co sie da zrobić.

Te stroje o które prosilem wygladaja tak jak na tych zdjeciach:

http://images.juvepoland.com/galerie/2008-...azio/index.html
luquee
mam postulat do tworcow odnosie statsow pilkarzy w naszej ekstraklasie - rozumiem argumenty tych, ktorzy chca sie w PESa pobawic i grac jakimkolwiek polskim zespolem jak rowny z rownym z Barcelona czy innymi Manchesterami i jeszcze z nimi wygrywac. Wydaje mi sie jednak ze o wiele wieksza satysfakcje mozna uzyskac, kiedy wygra sie lub zremisuje albo nawet przegra po dobrej grze, ale majac swiadomosc roznicy klas miedzy polskimi druzynami a europejskimi. To jest realizm rozgrywki i mysle, ze wlasnie to nas najbardziej rajcuje. Rozumiem, ze statsy sa konwertowane wprost z roznych baz danych, ale ma prosbe do tworcow - zeby mimo wszystko choc troche poobnizali statsy polskich ligowcow, wprowadzajac tym samym wiecej realizmu w grze. Przykladowo Haris Handzic z Lecha ma jak na polskie warunki jedne z lepszych statow, a w realu tak naprawde nie wiadomo czego sie po nim spodziewac, bo Smuda nie sadza go nawet na lawce. Choc generalnie wiekszosc ma z lekka zawyzone statsy. Jesli to mozliwe prosze o spelnienie postulatu wink.gif
tomaj
Staty zostały już obniżone.
Ale po tym co piszecie uważam część z Was za hipokrytów. Część userów chciała aby staty były na podstawie pesdatabase i bodajże od 2 update sporo statsów zz Ekstraklasy zostało na nie przerobione i co? I się jeszcze Wam nie podoba. Ok, przyznaje, część statów była za wysoka. A co do pokonania Barcy. Spójrz na staty Warty. Gram na to player i pokonuje nią katalończyków 2 bramkami, więc jakbym na to miał patrzeć to staty w polskich drużynach byłyby na poziomie koło 30.
kongo93
według mnie to nie staty sa za niskie tylko poziom przeciwnika w pes
rychal(rsix)
CYTAT(^rsix @ Mar 21 2009, 09:49) *
Witam, mam wielką prośbę wrzuci mi ktoś tą grafikę na forum(chodzi o tło edit mode)?? Z góry dzięki! wink.gif

Ponawiam... jakąś totalna olewka widzę mellow.gif...
luquee
CYTAT(tomaj @ Mar 22 2009, 11:28) *
Staty zostały już obniżone.
Ale po tym co piszecie uważam część z Was za hipokrytów. Część userów chciała aby staty były na podstawie pesdatabase i bodajże od 2 update sporo statsów zz Ekstraklasy zostało na nie przerobione i co? I się jeszcze Wam nie podoba. Ok, przyznaje, część statów była za wysoka. A co do pokonania Barcy. Spójrz na staty Warty. Gram na to player i pokonuje nią katalończyków 2 bramkami, więc jakbym na to miał patrzeć to staty w polskich drużynach byłyby na poziomie koło 30.
sorry, nie wiedzialem ze juz obizyles,
extra bardzo mnie to cieszy biggrin.gif co do ludzi ktorzy kaza opracowywac statsy na podstawie pesdatabase czy innych baz, a potem jeszcze caly twor krytykuja tez uwazam ze sa, lagodnie mowiac, niepowazni. Jesli o mnie chodzi to zawsze jakos tam sam sobie staty poprawialem, bo wiadomo ze zadna baza danych nie odzwierciedli dokladnie tego co jest naprawde i musialem je obnizac. Ale jest to dosc zmudna praca i jak sobie myslalem ze bedzie trzeba znow przy kolejnym updacie robic to samo, to az mi sie odechciewalo. Ale dzieki wam tworcom ominia mnie ta watpliwa przyjemnosc, za co dzieki wielkie!
tomaj
CYTAT(^rsix @ Mar 22 2009, 11:43) *
Ponawiam... jakąś totalna olewka widzę mellow.gif...

Proszę, ta sama tapeta ale przed obróbką. Tej z patcha nie dostaniesz bo jest jego częścią.
Swoją drogą google nie boli i wyszukanie tego zajęło mi niecałe 40 sekund.
rychal(rsix)
CYTAT(tomaj @ Mar 22 2009, 12:15) *
Proszę, ta sama tapeta ale przed obróbką. Tej z patcha nie dostaniesz bo jest jego częścią.
Swoją drogą google nie boli i wyszukanie tego zajęło mi niecałe 40 sekund.

Wiem, że jest częścią patcha i właśnie dlatego też jej potrzebuje... Bawiłem się plikami i coś pomieszałem a nie chcę pobierać od nowa partów sleep.gif...
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(sylwestr_L @ Mar 21 2009, 21:25) *
Te stroje o które prosilem wygladaja tak jak na tych zdjeciach:

http://images.juvepoland.com/galerie/2008-...azio/index.html

Ty chyba sobie żarty robisz... Takie koszulki są w patchu...
sylwestr_L
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Mar 22 2009, 13:57) *
Ty chyba sobie żarty robisz... Takie koszulki są w patchu...

Koszulki może i te same ale chodziło mi o czarne spodenki i getry smile.gif
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(sylwestr_L @ Mar 22 2009, 19:27) *
Koszulki może i te same ale chodziło mi o czarne spodenki i getry smile.gif

Ty coś piłeś? Przecież właśnie spodenki i getry są czarne... No chyba, że od dzisiaj jestem daltonistą...
tomaj
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Mar 22 2009, 20:05) *
Ty coś piłeś? Przecież właśnie spodenki i getry są czarne... No chyba, że od dzisiaj jestem daltonistą...

Niestety ale muszę stwierdzić, że się mylisz. W patchu jest komplet z białymi spodenkami. Może poprostu w międzyczasie dodawałeś na własną rękę kitsy Juve i dlatego masz komplet z czarnymi spodenkami.

sylwestr_L: swoją droga zamiast pytać o to, to powinieneś poszukać, chociażby na gammingacces, tam na pewno będzie taki set zrobiony.
nike
jaki slot ma stadion old traford ?? stadiums_ ??
Flamen
CYTAT(^rsix @ Mar 22 2009, 12:18) *
Wiem, że jest częścią patcha i właśnie dlatego też jej potrzebuje... Bawiłem się plikami i coś pomieszałem a nie chcę pobierać od nowa partów sleep.gif...

Mam nadzieje ze sie nikt nie obrazi
W miare to przypomina tlo
http://i43.tinypic.com/335fbb7.png

sylwestr_L
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Mar 22 2009, 20:05) *

No to jesteś daltonistą..... a i się tak nie napinaj ^^
m.e.t.h.o.d. man
CYTAT(sylwestr_L @ Mar 23 2009, 15:59) *
No to jesteś daltonistą..... a i się tak nie napinaj ^^

Jak bym się napinał to bym zaczął dodawać słowa na 5 liter i wyzywać Cię od moronów smile.gif
A szczerze, to nie chce mi sie robić tego stroju... Myślałem, że to jakiś komplet w którym rzadko grają, ale jak to chodzi tylko o spodenki, to nie chce mi sie bawić z kolorowaniem.
Flamen
Od nowej rundy Widzew ma nowe stroje
http://www.widzewiak.pl/fotogaleria/mecze/313.html
el_fuego
Wrzucił by ktos liste slotów przyspiewek,bo wiem ze gdzies taka kiedys była...
tomaj
CYTAT(el_fuego @ Mar 23 2009, 17:13) *
Wrzucił by ktos liste slotów przyspiewek,bo wiem ze gdzies taka kiedys była...

K**** człowieku, 2 post!
rychal(rsix)
CYTAT(Flamen @ Mar 23 2009, 15:17) *
Mam nadzieje ze sie nikt nie obrazi
W miare to przypomina tlo
http://i43.tinypic.com/335fbb7.png

Dzięki dobry człowieku! wink.gif
Trochę odbiega to od tego tła co jest w patchu ale i tak dzięki...
tomaj, widzę, że sodowa do głowy uderzyła po wydaniu patcha, tak się spinasz, że nawet pomóc nie chcesz tylko rzucasz jakieś teksty dot. googli rolleyes.gif...
Szkoda, że nie chcesz wrzucić mi org. pliku ale cóż, takie życie huh.gif...
amen.
tomaj
CYTAT(^rsix @ Mar 23 2009, 19:29) *
Dzięki dobry człowieku! wink.gif
Trochę odbiega to od tego tła co jest w patchu ale i tak dzięki...
tomaj, widzę, że sodowa do głowy uderzyła po wydaniu patcha, tak się spinasz, że nawet pomóc nie chcesz tylko rzucasz jakieś teksty dot. googli rolleyes.gif...
Szkoda, że nie chcesz wrzucić mi org. pliku ale cóż, takie życie huh.gif...
amen.

Sodówa do głowy mi nie uderzyła, wkurzają mnie tylko pytania, na które odpowiedź jest w 1 lub 2 poście.
Co do tapety. wiesz czemu jej nie dałem? Ustaliliśmy z Sebą, że patch to całość, ja już różne podchody widziałem nie tylko na tym forum i dlatego nie wrzuciłem dokładnie tego co jest w patchu. Pozatym jak już się ściąga taki patch to zazwyczaj zostawia się go spakowanego na dysku lub zgrywa na płytę, by w razie formata nie musieć go na nowo ściągać.
rychal(rsix)
CYTAT(tomaj @ Mar 23 2009, 20:37) *
Sodówa do głowy mi nie uderzyła, wkurzają mnie tylko pytania, na które odpowiedź jest w 1 lub 2 poście.
Co do tapety. wiesz czemu jej nie dałem? Ustaliliśmy z Sebą, że patch to całość, ja już różne podchody widziałem nie tylko na tym forum i dlatego nie wrzuciłem dokładnie tego co jest w patchu. Pozatym jak już się ściąga taki patch to zazwyczaj zostawia się go spakowanego na dysku lub zgrywa na płytę, by w razie formata nie musieć go na nowo ściągać.

Akurat tak się składa, że nie mam tego patcha na dysku ani na płytce, kumpel kiedyś mi go wgrał ale to już inna bajka... jeśli obawiasz się o jakieś "podchody" wyślij plik na PW. Pozdro!
tomaj
Ekstraklasa Patch 2009 Final Version, linki dzisiaj koło 12. Zapraszam do zapoznania się z tematem.
Shady25
Siemka. Szukałem odp na mój problem, ale niestety nie znalazłem, być może to gdzieś przeoczyłem, więc jeżeli ten problem był już gdzieś poruszony to z góry przepraszam. Chodzi dokładnie o to, że grając ligę to po kilkunastu kolejkach (dokładniej 11 w Ekstraklasie i 10 w "International League) przy włączeniu kolejnego meczu gra wyłącza się i wyskakuje błąd o nieprawidłowej operacji. Posiadam wersje 1.0 + EP2009 + BigUpdate. Jest jakiś sposób na naprawienie tego?
Piter123
Przy meczu z kim cię wywala? Bo na początku wywalało w meczu z Kmitą, ale jak masz BIG Update to nie powinno wywalać.
Shady25
W Ekstraklasie wywalało mnie przy meczu z Górnikiem Zabrze w 11 kolejce, ale gdy dla sprawdzenia spróbowałem zagrać mecz towarzyski z tymi samymi zespołami to wszystko było ok. W "International League" gra wyłącza się w 10 kolejce przy włączaniu meczu z GKS Bełchatów. Sprawdziłem mecz towarzyski i wszystko działa, więc nie sądzę żeby problem wynikał z błędów związanych z jakimś konkretnym zespołem.

Dokładnie takie coś wyskakuje:
http://i43.tinypic.com/vdd1e1.jpg

janczo
witam,
a ja mam taki problem, ponieważ gra nie wchodzi tzn zawiesza się przy ładowaniu meczu jeżeli włączę mecz towarzyski, albo ligę na przykład. A jak włączę Champions Leage i Exibition to już działa, ze wszystkimi drużynami.... patcha wgrywałem na czystego PES...
pomoże ktoś???
czerwo123
Witam a da mi ktoś linka z aktualnym ofem i jak mam go wgra by miec aktualne skałady dzieki
Harmony
Po co wy tu coś jeszcze piszecie? Jest final version.
ScOuT
CYTAT(Thug R.U.R.Q. @ Apr 22 2009, 06:08) *
Po co wy tu coś jeszcze piszecie? Jest final version.

Bo ten temat jest do oceniania patcha według mnie smile.gif
1908TylkoTwój1922
Mam pytanie : Jakim program edytuje się tryb kariery?(jak coś to gram na Final Version+update2 jakby to było potrzebne)

EDIT : już wiem czym. PRO EVO EDITING STUDIO
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.