Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekstraklasa Patch 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
tomaj
CYTAT(szmina @ Feb 15 2009, 20:08) *
Witam. Panowie mam problem z przyspiewkami. Mam nie prawidlowe przyspiewki grajac Lechem Poznan. W grze niestety bawilem sie ustawieniami "Chants". Jak moge wrocic do domyslnych ustawien Ekstraklasa Patch, tak by grajac Lechem uslyszec "Lechowskie" przyspiewki smile.gif
Czytalem o "relinku" przyspiewek, ale szczerze to i tak nie wiem od czego zaczac. Pomozecie? smile.gif

Weź OF z BIG Update.
szmina
QUOTE (patryk89 @ Feb 15 2009, 20:11) *
z Saviolą nic nie wiadomo bo w Realu też nie występuje ...

kolego.. http://www.realmadrid.com/cs/Satellite/en/...dor/Saviola.htm
szmina
QUOTE (tomaj @ Feb 15 2009, 20:24) *
Weź OF z BIG Update.

sciagnalem, wrzucilem do "save" i nic. nie poskutkowalo. moze cos w grze trzeba zrobic, zeby poprawnie zaladowal wszystkie ustawienia?
tomaj
Przestańcie już z tym Saviolą.

Co do tych przyśpiewek, to są one zrelinkowane w OF i po wrzuceniu BIG Update musi być dobrze. Nie ma bata. No chyba, że zmieniałeś numery w plikach we folderze cs0d.img
Niewczas
CYTAT(mrowa196 @ Feb 14 2009, 11:25) *
Mam delikatny problem z Numancią, ponieważ gdy chce z nimi zagrać mecz, albo chociaż wejdę w ich edycje, to od razu tak się tnie komputer, ze nie idzie gry wyłączyć. Może to nie problem patcha, ale sprawdźcie to proszę bo będę musiał opuścić mecz teraz, a walczę o króla strzelców w BAL.

Mam dokładnie ten sam problem. Za pierwszym razem pomógł option file, który jeszcze raz wgrałem, jednak teraz już mam 2 kolejkę i nawet wgranie of nie pomaga...

Gra się po prostu zawiesza i nic nie idzie zrobić, pozostaje jedynie magiczna kombinacja w postaci ctrl+alt+delete. Nawet gdy zacznę wchodzić w inne opcje to jest to samo.

Co robić ?

Przed chwilą wyłączyłem kitservera i już było w porządku, teraz tylko znaleźć dokładną przyczynę.

Hmm wygląda na to, że coś nie tak jest ze strojami Numancii, jak usunąłem je z kitservera to gra bez problemu załączyła, jednak kiedy stroje są wgrane to kitserver nie może ich załadować i stąd ten błąd...
kristoffpes
w jaki sposób moge permannetnie usuąć tego patcha aby mój pes był czysty?

czy można wgrać tego patcha przez afs explorer?
tomaj
CYTAT(krycha623 @ Feb 16 2009, 11:44) *
Mam dokładnie ten sam problem. Za pierwszym razem pomógł option file, który jeszcze raz wgrałem, jednak teraz już mam 2 kolejkę i nawet wgranie of nie pomaga...

Gra się po prostu zawiesza i nic nie idzie zrobić, pozostaje jedynie magiczna kombinacja w postaci ctrl+alt+delete. Nawet gdy zacznę wchodzić w inne opcje to jest to samo.

Co robić ?

Przed chwilą wyłączyłem kitservera i już było w porządku, teraz tylko znaleźć dokładną przyczynę.

Hmm wygląda na to, że coś nie tak jest ze strojami Numancii, jak usunąłem je z kitservera to gra bez problemu załączyła, jednak kiedy stroje są wgrane to kitserver nie może ich załadować i stąd ten błąd...

Stroje Numancii są dobre, zresztą mnie nie wywala przy edycji w grze. Naprawdę nie wiem co może to powodować.
zomek
Mam to samo chce grac towarzyski mecz wchodze na Numancie naciskam enter i automatycznie gra tnie ze nic sie nie da zrobic
Naimad
U mnie nie ma tego problemu... Chcialem sprawdzic i ustawilem mecz Nuamncia-Numancia (aby byly stroje home i away ) i wszystko gra normalnie
mils
mam tak samo

wywaliłem z pliku txt map z kitservera linijke z numancią i na defaultowych strojach wszytsko git, wrzuciłem inna wersję strojów numancii do kitservera i znów sie tnie więc na bank coś jest nie tak.

PS

gram na pes 2009 1.2 i update 4 (ten wgrywany po kolei a nie big update)

CYTAT(zomek @ Feb 16 2009, 15:00) *
Mam to samo chce grac towarzyski mecz wchodze na Numancie naciskam enter i automatycznie gra tnie ze nic sie nie da zrobic
tomaj
Znowu napiszę, że ja, Seba i jak taż widzę Naimad nie mamy tego problemu.
Niewczas
Jak powrócić do domyślnych scoreboardów, bo zacząłem się bawić, ale są jakieś dziwne i chyba źle się wyświetlają, być może to wina low detali...
el_fuego
Jak ustawic zeby były nazwiska na koszulkach w ML ? Bo ustawiłem w GDBManager i sa w normalnym meczu towarzyski ale nie ma w Master League ???
patryk89
U mnie z Numancią wszystko ok , gram na wersji 1.0 . Może to błąd przy wersji 1.2 ?
cialo7
Wchodzisz w
KOD
C:/Program Files/KONAMI/Pes2009/Kitserver/img/scoreboard.bat
(u mnie lokacja jest inna, ale domyślną chyba dobrze napisałem.)
Tam po uruchomieniu musisz wybrać jakieś, nie wiem tylko czy jest tam scoreboard domyślny, jeśli nie, to może usuń kiserver, zobacz czy jest dobrze i ponownie zainstaluj, tym razem nie zmieniając żadnego scoreboard'u.
CYTAT(krycha623 @ Feb 16 2009, 21:14) *
Jak powrócić do domyślnych scoreboardów, bo zacząłem się bawić, ale są jakieś dziwne i chyba źle się wyświetlają, być może to wina low detali...
donpierro
tomaj czy naprawiliście już ten błąd w transferach w ML i czy udostępnicie jakoś poprawione pliki
tomaj
CYTAT(krycha623 @ Feb 16 2009, 20:14) *

Aby mieć domyślny scoreboard usuń folder scoreboard z ...kitserver\img

CYTAT(el_fuego @ Feb 16 2009, 20:30) *
Jak ustawic zeby były nazwiska na koszulkach w ML ? Bo ustawiłem w GDBManager i sa w normalnym meczu towarzyski ale nie ma w Master League ???

Jeżeli jakś drużyna w meczu towarzyskim ma na koszulkach nazwiska to w ML też je ma

CYTAT(donpierro @ Feb 16 2009, 22:23) *
tomaj czy naprawiliście już ten błąd w transferach w ML i czy udostępnicie jakoś poprawione pliki

Niestety tylko w niewielkiej części narazie.
Kuba0991
Witam!

Mam problem z patchem Ekstraklasa jak i rowniez z patchem EVO League. Gra bardzo dobrze chodzi bez zadnych patchy lecz po zainstalowaniu jednego albo drugiego wg instrukcji gra bardzo dlugo sie wczytuje po uruchomieniu jak i rowniez pozniej, trzeba czekac po kilka minut albo i wiecej :/ nawet ustawienie grafy na low i 800x600 nie skutkuje...prosze o pomoc.
rzucam screena z parametrami kompa dla pes
http://img410.imageshack.us/my.php?image=aaaacq0.png
Naimad
Wina ramu, moj kolega tez tak ma... 1gb to minimum, przy dwoch powinno juz byc dobrze. Bez patchy krocej sie laduje bo ma mniej elementow do wyswietlenia
Kuba0991
CYTAT(Naimad @ Feb 17 2009, 23:24) *
Wina ramu, moj kolega tez tak ma... 1gb to minimum, przy dwoch powinno juz byc dobrze. Bez patchy krocej sie laduje bo ma mniej elementow do wyswietlenia

Troszke dziwne to jest bo kolega ma 512 + 512 mb ram i mowi ze po wgraniu Evo patch niewiele dluzej mu wczytuje gre, a u mnie po kilka minut lub wiecej
BombeL1946
Trochę to dziwne bo mam zestaw prawie identyczny jak Twój poza prockiem, mój to intel pentium d 2.80 GHz x2 i wszystko śmiga na najwyższych detalach przy rozdzielczości 1280x1024 bez żadnych wydłużeń wczytywania i tym podobnych. Czasami gdy mam wiele rzeczy pootwieranych w systemie to troszkę zwolni tempo przy samym uruchomieniu gry ale tak to lata jak szalona kaczka biggrin.gif
Kuba0991
czyli w czyms musi byc problem ale nie mam pojecia w czym, bardzo duzo razy juz reinstalowalem pes i nie mam juz do tego sily...
mils
No właśnie jeżeli się nie mylę to Tomaj miałeś kiedyś v1.0, nie wiem jak teraz...

Może dlatego nie widzisz tego problemu z ta drużyną. Może problem jest z tym dodatkowym folderem dla wersji 1.2 - CvOf.img

CYTAT(patryk89 @ Feb 16 2009, 21:17) *
U mnie z Numancią wszystko ok , gram na wersji 1.0 . Może to błąd przy wersji 1.2 ?
Naimad
Ale ja tez mialem 1.2 (teraz 1.3) i smiga wszystko dobrze
tomaj
CYTAT(Kuba0991 @ Feb 17 2009, 22:33) *
Troszke dziwne to jest bo kolega ma 512 + 512 mb ram i mowi ze po wgraniu Evo patch niewiele dluzej mu wczytuje gre, a u mnie po kilka minut lub wiecej

Ja mam słabszą konfigurację kompa (oprócz graficznej i ramu, które niedawno polepszylem), ale przed upgradem PES śmigał na max detalach. Jedyne co mi w tej chwili przychodzi na myśl, to mało miejsca na dysku systemowym lub tym z PES.

Co do Numanci. TO NIE JEST BŁĄD PATCHA. Oprócz mnie i Seby problemów nie ma też Niamad, na innym forum w wątku do tego patcha też nikt nie zgłasza takiej usterki.
Kuba0991
mam 40 gb wolnego miejsca na dysku systemowym na ktorym jest tez pes... reinstalka windowsa byla w sobote wiec to na pewno nie wina zmulonego kompa
tomaj
CYTAT(Kuba0991 @ Feb 18 2009, 18:18) *
mam 40 gb wolnego miejsca na dysku systemowym na ktorym jest tez pes... reinstalka windowsa byla w sobote wiec to na pewno nie wina zmulonego kompa

Z tego co czytałem to masz też problem jak inny patch dasz. Korzystasz może z multikitservera?
Kuba0991
nie, gra bez patcha na maxymalnych detalach dobrze i szybko chodzi, tylko wtedy gdy zainstaluje jakikolwiek patch wtedy pojawia sie ten problem z dlugoscia wczytywania gry
tomaj
CYTAT(Kuba0991 @ Feb 18 2009, 19:44) *
nie, gra bez patcha na maxymalnych detalach dobrze i szybko chodzi, tylko wtedy gdy zainstaluje jakikolwiek patch wtedy pojawia sie ten problem z dlugoscia wczytywania gry

A może poprostu samo intro Ci się długo wczytuje? Pisałeś, że miałeś formata, więc może jakiś sterów Ci brakuje. Intro od KONAMI może Ci się szybko ładować bo ma inne parametry.
Może spróbuj wyrzucić z głownego folderu z grą z folderu img plik pes2009tittel.
Kuba0991
wywalilem i nic to nie zmienilo, ogolnie cale menu zamula okropnie, wczytywanie przed meczem strojow rowniez dlugo trwa nie wspominajac o wczytywaniu meczow gdy widze sklady

Edit: gra normalnie chodzi podczas rozgrywania meczu, zwalnia tylko w menu
warson
Witam, są jakies inne Mirrorki do Patcha oprocz tych co są w 1 Poście??

np na Rapidshare??
tomaj
CYTAT(warson @ Feb 18 2009, 21:09) *
Witam, są jakies inne Mirrorki do Patcha oprocz tych co są w 1 Poście??

np na Rapidshare??

Gdybyś przejrzał bodajże z pierwszych 10 stron, to byś wiedział, że są linki na rapidzie i chyba też na odsiebie.com nie wspominając już o torrencie.
Polecam też google, bo po wpisaniu odpowiedniej konfiguracji słów znalazłem kilka mirrorów na rapidzie do EPatcha.
mareight
Na początek chciałbym pochwalić ludzi, którzy brali udział przy tworzeniu dodatku. Patch jest bardzo ciekawy szczególnie pod względem graficznym, jednakże ma on również swoje wady. Chciałbym przede wszystkim zwrócić uwagę na drużynę Lechii gdyż tym zespołem najczęściej grywam i tą ekipę obserwuję regularnie w realu. Zacznijmy od bramkarzy, krótko mówiąc Kapsa powinien być lepszy od Sobańskiego, mówię tutaj o Keeper Skills. Następnie przejdźmy do obrony. Hubert Wołąkiewicz jest obecnie najlepszym obrońcą gdańszczan na pewno lepszym niż Manuszewski wink.gif. Radovanowic w ogóle nie wiadomo co robi w pierwszej jedenastce zawsze Kosznik grał na pozycji lewego obrońcy jednak jak wiadomo odszedł, więc zdecydowanie powinien tam być Mysona. Teraz przejdźmy do Karola Piątka, zupełnie nie rozumiem z jakiej paki ma on pozycję WF, nie przypominam sobie meczu, by grał tak ustawiony na boisku, WB to też jakaś w ogóle dziwna pozycja kto gra z obecnych drużyn jakiegoś WB? Jak można zauważyć Piątek gra obecnie CMF chodź jego główną pozycją wydaje się SMF, przy okazji Rogalskiemu również przydałoby się dodać SMF. Rybski to raczej WF nie jest, SS jak najbardziej ale czemu Andrzej nie ma oznaczonego AMF to tego już zupełnie nie rozumiem. Kawa może jeszcze WF grać. Kalkowski to raczej bardziej SMF niżeli WF chodź i tam pewnie by się odnalazł. Miklosikowi można by jeszcze CMF dodać. Cacić jest zdecydowanie za dobry Chorwat na dobrą sprawę nie rozegrał z tego co pamiętam żadnego meczu od pierwszej minuty o ile w ogóle zagrał chodź 1 minutę. Stałe fragmenty wykonuje obecnie Kaczmarek chyba, że wejdzie Miklosik wtedy to on zabiera się za wykonywanie wolnych gdyż jest specjalistą w tej dziedzinie wink.gif Dobra chyba to tyle jeśli chodzi o piłkarzy Lechii, oczywiście brakuje jeszcze sporo ostatnich transferów jednakże jestem pewien, że przy następnym updatecie zostaną one wykonane (m.i. Arszawin w Arsenalu wink.gif). Mam nadzieję, że weźmiecie moje uwagi do siebie i uwzględnicie je przy kolejnej aktualizacji patcha (o ile taka powstanie), gdyż tak jak wy chciałbym żeby był on jak najbardziej dopracowany i odzwierciedlał to co widzimy na telewizorach czy też stadionach naszej kochanej OE.
tomaj
Uwagi weźmiemy pod uwagę. Co do transferów to piszesz, że brakuje najnowszych. Podajesz przykład Arszawina. Proponuję abyś sprawdził kiedy ukazał się ostatni update, a kiedy został oficjalnie potwierdzony transfer Andreya. Róznica to bodajże jeden lub dwa dni.
achmed
pytanie do tworcow:
czy moglibyscie zmienic zawodnikom buty. bo nie chce mi sie zmieniac na kazdy update...
achmed
aha i wójcika juz nie ma w ślasku. Po tym jak został zatrzymany ja korupcje rozwiązano z nim kontrakt. Śląsk jeszcze zasilił Jarosław Fojut
tomaj
Naucz się edytować posty. Butów nie pozmieniamy, bo była by to już przesada. Niektórzy co mecz mają inne buty. Pozatym skąd mamy wiedzieć, kto w jakich korkach gra? Co do Fojuta i Wójcika, to w updacie będą tam, gdzie na datę wydania rzeczywiście będą się znajdować.
skotar(L)
Fojut juz w Sląsku jest smile.gif
kawasaki
Mam takie pytania do admin
1 czy ten dodatek big update jest "najswiezszy"
2 czy big update instaluje sie na czystego pesa czy na pesa z zainstalowaną ekstraklasa patch
3 czy jak np gram lige niemiecka i na bandach widnieje eredevise czy da sie to zmienic
Z GoRy dzieki;))
Adamek923
Tomaj mam problem mad.gif . Mam zainstalowane Konami Patch 1,10 1,20 i 1,30 gram oczywiście na Ekstraklasa Patch 2009 ze wszystkimi updatami jakie do tej pory wyszły do tego patcha. Gram Hiszpańską Ligę i gra się super gdzieś do połowy sezonu potem gdy wybiorę stroje wywala mnie do windowsa i mówi mi że napotkano jakiś problem . Nie wiem w czym rzecz sad.gif Masz jakąś radę ?
tomaj
CYTAT(kawasaki @ Feb 19 2009, 22:26) *
Mam takie pytania do admin
1 czy ten dodatek big update jest "najswiezszy"
2 czy big update instaluje sie na czystego pesa czy na pesa z zainstalowaną ekstraklasa patch
3 czy jak np gram lige niemiecka i na bandach widnieje eredevise czy da sie to zmienic
Z GoRy dzieki;))

Czmu te pytania do admina a nie do autorów to nie wiem, ale:
1. tak
2. BIG Update musisz zainstalować na zainstalowany Ekstraklasa Patch 2009
3. nie da się narazie z tym nic zrobić

CYTAT(Adamek923 @ Feb 19 2009, 22:33) *
Tomaj mam problem mad.gif . Mam zainstalowane Konami Patch 1,10 1,20 i 1,30 gram oczywiście na Ekstraklasa Patch 2009 ze wszystkimi updatami jakie do tej pory wyszły do tego patcha. Gram Hiszpańską Ligę i gra się super gdzieś do połowy sezonu potem gdy wybiorę stroje wywala mnie do windowsa i mówi mi że napotkano jakiś problem . Nie wiem w czym rzecz sad.gif Masz jakąś radę ?

Podejrzewam, że wywala Cie przy meczu z Numancją. Nie wiem czemu, ale kilka osób ma z tym problem i wystarczy usunąć kitsy Numanci z kitservera.
GalaS
Mam takie pytanko czy ten patch chodzi tylko na oryginalnych wersjach Pesa ??
Becky
Nie ; ) Nie sugeruje że mam pirata , ale ten patch też pójdzie na piracie .
robert2608
Mam pytanie. Kiedy wyjdzie nowy update? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdro i dzięki jeszcze raz za tego Patcha.
Adamek923
CYTAT(tomaj @ Feb 20 2009, 00:23) *
Podejrzewam, że wywala Cie przy meczu z Numancją. Nie wiem czemu, ale kilka osób ma z tym problem i wystarczy usunąć kitsy Numanci z kitservera.

No właśnie nie z Numancją sad.gif Tylko z Realem Valladolid usunąłem kitsy Valladolid i dalej problem jest ;/
Hoenn
Hmm... chyba wysiadły linki do partu 12 zarówno na 4share jak i na odsiebie. Mozna prosic o reup ?
tomaj
CYTAT(robert2608 @ Feb 20 2009, 10:59) *
Mam pytanie. Kiedy wyjdzie nowy update? Z góry dzięki za odpowiedź. Pozdro i dzięki jeszcze raz za tego Patcha.

Poczytałbyć trochę forum to byś wiedział, że wyjdzie mniej więcej w pierwszym lub drugim tygodniu marca.

CYTAT(Adamek923 @ Feb 20 2009, 12:41) *
No właśnie nie z Numancją sad.gif Tylko z Realem Valladolid usunąłem kitsy Valladolid i dalej problem jest ;/

Nie wiem dlaczego tak masz

CYTAT(Hoenn @ Feb 20 2009, 13:11) *
Hmm... chyba wysiadły linki do partu 12 zarówno na 4share jak i na odsiebie. Mozna prosic o reup ?

PO pierwsze to linki do patcha są tylko na 4shared. Właśnie sprawdzałem i bez problemu można pobrać 12 part.
jonastb
proszę, part 12
http://www.sendspace.com/file/fhv9u3
Hoenn
wielkie dzięki biggrin.gif
napisałem że CHYBA wysiadły gdyż jak próbowałem sciagnąć 12 part dostałem wiadomość "The file link that you requested is not valid" . Jeszcze raz dzięki i pozdro tongue.gif
19(adi)10
Czy moglby ktos wstawic link do update 4 na innym serwerze niz 4shared.com?
Z gory dzieki!! smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.