barcafan85
Dec 24 2008, 00:43
Dlaczego nie mozna zmienic ta swoje ustawienie w gzre masz wszystko dobrze tylko spedd zle i jak zmieniam i wchozde do gry zawsze to samo prosze o pomocwesolych swiat
Kamson
Dec 24 2008, 00:45
Kilka pytań po zainstalowaniu patcha.
1. Czemu na padzie zamieniły mi sie R2 z L1 a w settings wszystko jest tak jak powinno?
2. Zainstalowałem "scoreboard" z bundesligi i niestety wszystko jest na dość dużej białej plamie w grze. Jak moge przywroćic to do normalnego stanu zeby nie było scoreboardów z bundesligi tylko takie jak były na początku?
3. Menu meczowe > controller settings > cursor setting > jak powinno być ustawione "change cursor"? Tzn. jak było normalnie w grze?
4. Sporo numerów pomieszanych ale to już ręcznie pozmieniam.
Patch świetny, oczywiście są niedociągnięcia ale świetna robota panowie.
CYTAT(barcafan85 @ Dec 24 2008, 00:47)

Dlaczego nie mozna zmienic ta swoje ustawienie w gzre masz wszystko dobrze tylko spedd zle i jak zmieniam i wchozde do gry zawsze to samo prosze o pomocwesolych swiat

Jutro (właściwie dzisiaj

) Gwiazdor przychodzi i mam nadzieję, że przyniesie Ci słownik języka polskiego.
Polecam lekturę jego oraz drugiego postu.
EDIT: Tobie Kamson przyda się również lektura nie tylko drugiego postu ale również pozostałych w tym temacie.
smock1983
Dec 24 2008, 01:09
CYTAT(smock1983 @ Dec 23 2008, 15:13)

wiedzialem ze tak bedzie jak z poprzednimi pes'ami i patchami a mianowicie jak tylko zainstaluje kitserver to mi nie dziala gra blad wyskakuje jak odpalam gra nie wiem dlaczego tak mam na pes 6 pes 08 i teraz na pes 09 to samiutko nie wiem dlaczego tyle czekania i znowu nie pogram

ma ktos jakies uwagi dlaczego tak mi sie dzieje ?? ptache instaluje poprawnie bo u brata robilem i wszystko dziala zalamka ;/
witam daje screna tego bledu seba lub ktos inny jak mozesz to help nie wiem co jest na kazdym pes'ie jak wgram patcha to tak sie robi dzialaja patche bez kitservera jak go tylko zainstaluje to taki blad kliklem raport na tym screnie help!
http://img183.imageshack.us/my.php?image=beznazwy1sy8.png
Kamson
Dec 24 2008, 01:10
CYTAT(tomaj @ Dec 24 2008, 00:49)

EDIT: Tobie Kamson przyda się również lektura nie tylko drugiego postu ale również pozostałych w tym temacie.
A konkretniej?
Odnośnie pytania nr 1, pytam czemu to sie zmieniło a nie jak ustawić. Do ustawień udało mi sie dojść.
Odnośnie pytania nr 2, gdzie było napisane jak przywrócić, scoreboardy do normalnego stanu?
Odnośnie pytania nr 3, gdzie było wyjaśnione?
Naimad
Dec 24 2008, 01:13
Przycisk L1 z R2 zamieniasz w Button Configuration w grze, nie w settingu. Gdybys nie wiedzial jak to "łopatologicznie" wytlumacze -;p
1. Ustawienia gry
2. Control Setting
3. Controller 1
4. Button Configuration
5. Najezdzasz na RT
6. Enter
7. Najezdzasz na LB
8. Enter
9. Grasz

EDIT
Pisalem tego posta grajac w BAL, nadeszly eliminacje do ME, patrze na sklady, no i brakuje drugiego obok mnie podstawowego zawodnika - Rogera, a kogo widze w jego miejsce? Lisandro Lopez

Nie wiem czy to wina ze gram na starym sejwie, czy Lisandro zostal "spolszczony"?
MATT2012
Dec 24 2008, 01:52
loga ok ale te puchary zrypane w ML są :/
Qdlaty
Dec 24 2008, 02:37
nie moge zainstalowac kitserver'a nie wiem czemu wszystko zrobiłem tak jak opisane jak klikam na kitserver i setup.exe jest okienko ale "install" nie moge właczyc czemu juz mnie to wku sorry jeszcze raz pisze niech ktos napisze tu moje gg 833662jestem niewidoczny to moze byc glupota ale nie wiem co jest instalowałem pesa 3 razy i nic cracka mam dobrego czekam na info
czy Barcelona ma juz na koszulce napisz MES?? =]
matuswdk
Dec 24 2008, 09:18
Hah ale ciezko

5 razy zaczynam Kariere w BAL dalem wszystkie druzyny z Polski i nie moge dostac od nich zadnej oferty

xDDDDDDDDDDDd a tak bym chcial w Polskim Klubie ;D
smock1983
Dec 24 2008, 09:21
wiedzialem ze tak bedzie jak z poprzednimi pes'ami i patchami a mianowicie jak tylko zainstaluje kitserver to mi nie dziala gra blad wyskakuje jak odpalam gra nie wiem dlaczego tak mam na pes 6 pes 08 i teraz na pes 09 to samiutko nie wiem dlaczego tyle czekania i znowu nie pogram

ma ktos jakies uwagi dlaczego tak mi sie dzieje ?? ptache instaluje poprawnie bo u brata robilem i wszystko dziala zalamka ;/
daje screna tego bledu seba lub ktos inny jak mozesz to help nie wiem co jest na kazdym pes'ie jak wgram patcha to tak sie robi dzialaja patche bez kitservera jak go tylko zainstaluje to taki blad kliklem raport na tym screnie help!
http://img183.imageshack.us/my.php?image=beznazwy1sy8.png
manio3
Dec 24 2008, 09:24
CYTAT(smock1983 @ Dec 24 2008, 09:25)

daje screna tego bledu seba lub ktos inny jak mozesz to help nie wiem co jest na kazdym pes'ie jak wgram patcha to tak sie robi dzialaja patche bez kitservera jak go tylko zainstaluje to taki blad kliklem raport na tym screnie help!
http://img183.imageshack.us/my.php?image=beznazwy1sy8.pngSpróbuj wyłączyć antywirusa, ja tak kiedyś miałem przy PES 6 i pomogło..
Norbi91
Dec 24 2008, 09:57
WAZNE!
Zauwazylem, ze niektorzy posiadacze 1.2 dalej maja problem z [Edit Data] przy wlaczeniu gry. Sam postepowalem wg. instrukcji Seby i ciagle sie to pojawialo. Znalazlem na to rozwiaznie. Wykonac wszystko tak jak opisuje Seba + na koniec wejsc znow do trybu Edycji -> Save Data -> Yes. U mnie to zadzialalo
skotar(L)
Dec 24 2008, 10:11
Czy patch zadziala na wersji RIP ?
Arczi1
Dec 24 2008, 10:16
powinno działać

Mnie działa
Mam problem... po 13 tygodniu kariery wyrzuca mnie z gry... da się coś z tym zrobić?? przed instalacją patcha tak nie było.
Gry próbuję włączyć PES'a z patchem wyskakuje mi coś takiego
http://i43.tinypic.com/eamemr.png. Proszę o pomoc
eduardo_9
Dec 24 2008, 10:36
Przydały by się jakieś mirrorki, bo dużo osób ściąga z 4shared i prędkość do kitu jest.
desek91
Dec 24 2008, 10:47
A czy jest możliwe:
1. Przypisanie do drużyn Ekstraklasy stadionu bo przez Edit nie da rady
2. żeby jak sie gra mecz np. Lech - Legia bylo slychac doping i jednych i drugich na zmiane a nie tylko gospodarzy ??
barcafan85
Dec 24 2008, 10:48
CO mam zrobic zebym mial sped pod przestawic odpowiednik guzikiem bo pzrestawiam wchozde w gre i to samo:( ?
el_fuego
Dec 24 2008, 10:55
ja mam inny problem,jak zmienilem stadion w ML to zmienil sie doping ... Wie ktos jak to naprawic ? Albo niech ktos napisze na jakim stadionie grala poczatkowo Korona Kielce ?
Karlik89
Dec 24 2008, 10:58
Co źle zrobiłem ze mam polskie druzyny ale nie ma logosów, menu i przyspiewek w czasie meczu. Kitserwera zainstalowałem i save-y przeniosłem ?? co trzeba tu jeszcze zrobic. Z góry dzięki
Norbi91
Dec 24 2008, 11:01
CYTAT(Karlik89 @ Dec 24 2008, 11:02)

Co źle zrobiłem ze mam polskie druzyny ale nie ma logosów, menu i przyspiewek w czasie meczu. Kitserwera zainstalowałem i save-y przeniosłem ?? co trzeba tu jeszcze zrobic. Z góry dzięki
Jestes pewien, ze dobrze zainstalowales Kitserver? Bo to wyglada jakbys tego nie zrobil

Bo sklady sa w save, wiec save dobrze wrzuciles.
barcafan85
Dec 24 2008, 11:08
CO mam zrobić żebym miał sped pod przestawić odpowiednik guzikiem bo przestawiam wchodząc w grę i to samo:( ?
pomoże ktoś z tym proszę specjalnie pacha ściągałem a teraz ustawienia przestawić nie mogę
el_fuego
Dec 24 2008, 11:12
Dobrze jest zainstalowany,doping mialem w pierwszym meczu ale zmienilem stadion bo mi nie pasowal i doping jest juz inny
CYTAT(Norbi91 @ Dec 24 2008, 11:05)

Jestes pewien, ze dobrze zainstalowales Kitserver? Bo to wyglada jakbys tego nie zrobil

Bo sklady sa w save, wiec save dobrze wrzuciles.
Norbi91
Dec 24 2008, 11:20
CYTAT(el_fuego @ Dec 24 2008, 11:16)

Dobrze jest zainstalowany,doping mialem w pierwszym meczu ale zmienilem stadion bo mi nie pasowal i doping jest juz inny
Ale ja nie pisalem tego do Ciebie -.- Co wy ludzie macie z czytaniem ze zrozumieniem. Na Twoj problem niestety nie znam odpowiedzi.
@barcafan
Mimo iz napisales totalne bzdury, to chyba wiem o co Ci chodzi.
System Settings -> Controller Settings -> Button Configuration -> i tutaj sobie dobierz tak jak chcesz miec.
Inne rozwiazanie to wyjsc z gry i tam w pliku settings zobaczyc, czy wszystko masz ustawione tak jak chcesz.
matilisu
Dec 24 2008, 11:23
ja mam to samo ;/
CYTAT(Karlik89 @ Dec 24 2008, 11:02)

Karlik89
kurde no nie wiem .Kit serwer dobrze zainstlowany tylko martwi mnie to ze niema ani menu, muzyki i logosów :/
Norbi91
CYTAT(matilisu @ Dec 24 2008, 11:27)

ja mam to samo ;/
A na pewno dobrze zainstalowny Kitserver?
@up
No dla proby odinstalowalem sobie kitserver, save zostawilem. Wychodzi dokladnie tak samo. Mam druzyny ale nie ma logosow, muzyki, menu. Tak wiec musisz miec cos nie tak z kitserverem.
matilisu
Dec 24 2008, 11:25
tak w folderze z grą i pisało sukces.
matilisu
Dec 24 2008, 11:26
co moge mieć nie tak??
Norbi91
Dec 24 2008, 11:27
CYTAT(matilisu @ Dec 24 2008, 11:29)

tak w folderze z grą i pisało sukces.
Jesli oboje twierdzicie, ze KS dobrze zainstalowany, to moze inaczej: Jaka wersje PESa macie?
@up
Nie pisz 2 postow pod rzad
matilisu
Dec 24 2008, 11:28
ja mam 1.2
Norbi91
Dec 24 2008, 11:28
A to zrobiles?
KONAMI 1.2
Info dla posiadczy wersji gry z Konami 1.2:
- skopiować foder cv0f.img (ostatni link) do kitserver\img
- po uruchomieniu gry otrzymamy komunikat [Edit data] Do you wish to overwrite this data - wybieramy NO. Następnie wchodzimy do trybu Edycji w grze i wciskamy Load, na pytanie które sie pojawi odpowiadamy YES, wychodzimy z trybu edycji i udajemy sie do opcji ustawienia gry, tam wchodzimy w system data, nastepnie Load System Data - YES i potem Save System Data - YES. Wracamy do menu głownego. Przy kolejnych uruchomieniach gry komunikat "[Edit data] Do you wish to overwrite this data" juz się nie pojawi, a EPatch będzie kontatybilny z Konami Patch 1.2
matilisu
Dec 24 2008, 11:30
CYTAT(Norbi91 @ Dec 24 2008, 11:32)

A to zrobiles?
KONAMI 1.2
Info dla posiadczy wersji gry z Konami 1.2:
- skopiować foder cv0f.img (ostatni link) do kitserver\img
- po uruchomieniu gry otrzymamy komunikat [Edit data] Do you wish to overwrite this data - wybieramy NO. Następnie wchodzimy do trybu Edycji w grze i wciskamy Load, na pytanie które sie pojawi odpowiadamy YES, wychodzimy z trybu edycji i udajemy sie do opcji ustawienia gry, tam wchodzimy w system data, nastepnie Load System Data - YES i potem Save System Data - YES. Wracamy do menu głownego. Przy kolejnych uruchomieniach gry komunikat "[Edit data] Do you wish to overwrite this data" juz się nie pojawi, a EPatch będzie kontatybilny z Konami Patch 1.2
gdzie jest ten cv0f.img?
Norbi91
Dec 24 2008, 11:30
CYTAT(matilisu @ Dec 24 2008, 11:34)

gdzie jest ten cv0f.img?
Idz na 1 strone tematu, do 2 postu - tam jest wszystko opisane pokolei.
Karlik89
Dec 24 2008, 11:32
ja mam wersje 1.0.0 i dobrze isntaluje kit serwera bo to nie moj 1 PES na kompie.:/
matilisu
Dec 24 2008, 11:33
CYTAT(Norbi91 @ Dec 24 2008, 11:34)

Idz na 1 strone tematu, do 2 postu - tam jest wszystko opisane pokolei.
nie moge znaleźć tego albo niemam go
a musze ściagnać ten patch 1.2?
dobra sory już mam;p
Norbi91
Dec 24 2008, 11:35
@Karlik
To w takim razie ja Cie nie pomoge, musisz czekac az Tomaj badz Seba przybeda Ci z pomoca :/
Karlik89
Dec 24 2008, 11:39
a moze tak powiedz mi ile masz plików w folderze ing ?? ale w folderze z patch nie z pesa oryginalnego
CYTAT(Norbi91 @ Dec 24 2008, 11:39)

@Karlik
To w takim razie ja Cie nie pomoge, musisz czekac az Tomaj badz Seba przybeda Ci z pomoca :/
Qdlaty
Dec 24 2008, 11:43
ja mam druzyny wszystko fajnie ale nie mam herbow dobrych i stroje sa z ligi francuskiej dla ekstraklasy;/ ja mam wersje 1.1
matilisu
Dec 24 2008, 11:43
a ten patch działa na piracie?? bo wsyzstko zrobiłem tak jak należało i dalej niemam pl menu itp;/
Karlik89
Dec 24 2008, 11:48
powiedzcie ile macie tych plików w img moze cos zle posciagałem ??
Norbi91
Dec 24 2008, 11:50
CYTAT(matilisu @ Dec 24 2008, 11:47)

a ten patch działa na piracie?? bo wsyzstko zrobiłem tak jak należało i dalej niemam pl menu itp;/
Dziala
@Karlik
Ja nie mam "czystego" patcha, wprowadzalem pare wlasnym obrobek, plikow mam troche wiecej.
Widze, ze Tomaj sie pojawil, moze on bedzie potrafil wam pomoc.
Dobra. Błędy są i będą na bieżąco poprawiane. Błędy w OF wynikają po części z pracy w sumie na 3 edytorach i przez relinkowanie twarzy i flag. A tak koniecznie chcieliście mieć patch przed świętami, że nie zdążyliśmy tego tak super sprawdzić. Jak już pisałem po Świętach (od soboty bierzemy się do roboty) ukaże się mała poprawka OF z częścią przeprowadzonych do tej pory transferów. Co do błędu w ML z puczharami to dokładnie to jeszcze sprawdzę, ale powinno być dobrze, bo zmienialiśmy to tak samo jak w BaL (Masters Cup=Champions league i Euro Cup(czy jakoś tak)= UEFA Cup) i tam jest dobrze, chyba, że są te turnieje w ML zamienione miejscami i nazwami co by było nielogiczne.
vzytajcie też dokładnie ten temat bo na wiele waszych pytań i problemów odpowiedzi są zawarte.
Na koniec życzę wszystkim Wesołych Świąt i informuję, że przez okres Świąt zawieszam swoją działalność na forum.
Adicek
Dec 24 2008, 11:52
ktos juz tutaj wczesniej pisal da sie tak zrobic zeby spiewy kibicow gospodarzy tez bylo slychac ?
Mógłby ktoś wystawić domowy strój Lecha?
U mnie jest cały szary.
enek95
Dec 24 2008, 12:07
CYTAT(Qdlaty @ Dec 24 2008, 11:47)

ja mam druzyny wszystko fajnie ale nie mam herbow dobrych i stroje sa z ligi francuskiej dla ekstraklasy;/ ja mam wersje 1.1
miałem ten sam problem i to wszytko leży w winie of'a.
pobiez jeszcze raz part 14 tam masz plik save i skopjuj go do Moje Dokumenty:\konami\Pes 2009
mi pomogło niewiem czy wam tez pomoże poprostu zle mis ie pobrał i musiałem jeszcze raz pobierac:(
Karlik89
Dec 24 2008, 12:08
u mnie juz wszytko śmiga
Kamson
Dec 24 2008, 12:09
PODBIJAMCYTAT
1. Zainstalowałem "scoreboard" z bundesligi i niestety wszystko jest na dość dużej białej plamie w grze. Jak moge przywroćic to do normalnego stanu zeby nie było scoreboardów z bundesligi tylko takie jak były na początku? Teraz ustawiłem Eurosportu ale chce żeby było tak jak na poczatku.
2. Menu meczowe > controller settings > cursor setting > jak powinno być ustawione "change cursor"? Tzn. jak było normalnie w grze?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.