CYTAT(Krysstek @ Jan 5 2009, 16:29)

Niestety wgralem update2 jeszcze raz wciaz mam te czarne stroje w tych 7 nowych teamach

Napisz dokładnie gdzie wkleiłeś folder kitserver z update2, bo to o czym Ty piszesz jest niemożliwe.
Krysstek
Jan 5 2009, 16:51
Wszystko tak jak podane w instrukcji do update, pierwszy update tez tak zrobilem i mi dzialalo :/ nie wiem WTF...
CYTAT(Krysstek @ Jan 5 2009, 16:55)

Wszystko tak jak podane w instrukcji do update, pierwszy update tez tak zrobilem i mi dzialalo :/ nie wiem WTF...
Wejdź w folder x:\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009\kitserver\GDB\uni\UEFA(

i sprawdź czy masz tam takie foldery jak: HJK, Hammarby, SaoPaulo, Boca Juniors, Rosenborg, AZ, Besiktas i sprawdź czy są w nich stroje (w zasadzie jak masz te foldery to są w nich stroje)
Marcin28J
Jan 5 2009, 17:00
Od początku: Wielki szacun dla twórców patcha. Ale jest jedna rzecz. Wkleiłem kitserver do tego folderu gdzie jest settings no i nie widzę setup.exe

Jest tylko config.exe :| Może mi ktoś pomóc? Dzięki z góry
Jeżeli nie masz pliku setup.exe to znaczy, że albo go sam usunąłeś, albo nie wgrałeś bazy patcha (czyli tych 14 partów)
Norbi91
Jan 5 2009, 17:12
CYTAT(tomaj @ Jan 5 2009, 17:13)

Jeżeli nie masz pliku setup.exe to znaczy, że albo go sam usunąłeś, albo nie wgrałeś bazy patcha (czyli tych 14 postów)
Miales na mysli "partów"?
Marcin28J
Jan 5 2009, 17:15
CYTAT(tomaj @ Jan 5 2009, 17:13)

Jeżeli nie masz pliku setup.exe to znaczy, że albo go sam usunąłeś, albo nie wgrałeś bazy patcha (czyli tych 14 postów)
To mógłbyś mi je podrzucić np. na 4shared lub na Filefront? Wdzięczny był bym
CYTAT(Marcin28J @ Jan 5 2009, 17:19)

To mógłbyś mi je podrzucić np. na 4shared lub na Filefront? Wdzięczny był bym

Dowcip miesiąca.
Przeglądałeś może pierwszą stronę tego tematu. Proponuję lekturę 2 postu.
Norbi91: heh, widzisz co się robi chcąc szybko odpowiedzieć na Wasze pytania i problemy. Już poprawiam i dzięki za zwrócenie uwagi.
Krysstek
Jan 5 2009, 17:30
Ehh nie wiem o co kaman z tymi strojami

Zostane bez...
Norbi91
Jan 5 2009, 17:36
CYTAT(Krysstek @ Jan 5 2009, 17:34)

Ehh nie wiem o co kaman z tymi strojami

Zostane bez...
A sprawdziles czy masz te foldery co mowil Tomaj?
Krysstek
Jan 5 2009, 17:38
Wszystko mam. Nie rozumie o co tutaj chodzi :/
Tak to wyglada

Tutaj jeszcze problem z koszulkami West Ham United
Bialy kwadrat na koszulce

Marcin28J
Jan 5 2009, 17:40
CYTAT(tomaj @ Jan 5 2009, 17:24)

Dowcip miesiąca.
Przeglądałeś może pierwszą stronę tego tematu. Proponuję lekturę 2 postu.
Szkoda. Ściągałem 1 part i 2 part, niestety nie ma w żadnym setup.exe ;( Trudno będzie bez patcha
CYTAT(Marcin28J @ Jan 5 2009, 17:44)

Szkoda. Ściągałem 1 part i 2 part, niestety nie ma w żadnym setup.exe ;( Trudno będzie bez patcha
Jeżeli nie ściągniesz tych 14 partów to sobie i tak nie pograsz w pełni na tym patchu.
Krysstek: to było poprawione w pierwszym updacie (West Ham)
Marcin28J
Jan 5 2009, 17:48
Ściągnąłem wszystkie 14 i update. Te 2 party pierwsze ściągnąłem jeszcze raz by zobaczyć czy nie ma w nich setup.exe
CYTAT(Marcin28J @ Jan 5 2009, 17:52)

Ściągnąłem wszystkie 14 i update. Te 2 party pierwsze ściągnąłem jeszcze raz by zobaczyć czy nie ma w nich setup.exe
Teraz dopiero to zrobiłeś?
Krysstek: jaką masz wersje PES, jeżeli 1.2 to czy masz folder cv0f.img
Jeżeli wgrałeś wszystkie party i oba updaty to wszystko musi być dobrze.
Krysstek
Jan 5 2009, 17:58
1.0 mam wersje, ehh ok moze zrobie wszystko od nowa itd to bedzie ok :]
edi_tsw
Jan 5 2009, 19:41
Tomaj! (lub ktokolwiek)
Krótkie pytanko,
wiem, że pewnie padło to juz w tym temacie ale czy da się zmienić homeground dla drużyn z ekstraklasy?
Pozdro,
CYTAT(edi_tsw @ Jan 5 2009, 19:45)

Tomaj! (lub ktokolwiek)
Krótkie pytanko,
wiem, że pewnie padło to juz w tym temacie ale czy da się zmienić homeground dla drużyn z ekstraklasy?
Pozdro,
Jeżeli wiesz, że padło już takie pytanie, to może poszukaj w temacie odpowiedzi.
kwasik1985
Jan 6 2009, 11:33
mam pytanie czy mozna jakos zmienic rozdzielczosc aby byla na calym monitorze???
bo przy czystym pesie obojetnie jaka ustwilem 4:3 to mialem full scren a w patchu tylko gdy mam 1024
lecz troche mi tnie gre i chcialbym ja zmniejszyc
brtek00
Jan 6 2009, 12:25
up* w kitserverze!
kwasik1985
Jan 6 2009, 13:44
nie rozumie o co chodzi moglbys lepiej opisac mi to...dzieki
CYTAT(brtek00 @ Jan 6 2009, 12:29)

up* w kitserverze!
hubertek7
Jan 6 2009, 14:17
CYTAT(kwasik1985 @ Jan 6 2009, 11:37)

mam pytanie czy mozna jakos zmienic rozdzielczosc aby byla na calym monitorze???
bo przy czystym pesie obojetnie jaka ustwilem 4:3 to mialem full scren a w patchu tylko gdy mam 1024
settings.exe w tym pliku zmienisz, jak bd pytanie przy uruchomieniu tego pliku odp nie. znajduje sie on w glownym katalogu z gra
Marcin28J
Jan 6 2009, 14:26
Znalazłem setup.exe zainstalowałem wszystko cacy.
Zrobiłem tak jak pisze w 2 poście a tu włączam Pesa i

O co tu chodzi?
Patcha ściagnąłem i o to moja opinia:
OF jest masakryczny, update troche lepszy ale i tak chodzi mi o wszystkie Polskie Kluby zrobiony dobrze jest chyba tylko Lech, kluby z nizszej ligi składy to jest tragedia nie wiem skad wzieliscie niektore Nr zawodnikow.
Komentarz w grze sie zacina, nie umila to rozgrywki.
Cos jest ze scoreboardem bo dochodzi do 44:59.
Gra sie zacina, po 2 sezonie w ML.
Stroje dla niektorych klubow pozostawie bez komentarza
Kamera jest jakas dziwna ...
Doceniam bardzo ale to bardzo waszą prace, ale jak juz sie decyduje zrobic tak wielką rzecz to zróbcie to dobrze panowie a nie na odwal sie zeby było!
Wiem ze sa to godziny pracy, ale nagle to po diable i sa tego efekty.
Tomaj Jarka wrocil do zabrza proponuje przeczytac
http://www.gornik.zabrze.pl/page.php?id=14450&a=more
CYTAT
OF jest masakryczny, update troche lepszy ale i tak chodzi mi o wszystkie Polskie Kluby zrobiony dobrze jest chyba tylko Lech, kluby z nizszej ligi składy to jest tragedia nie wiem skad wzieliscie niektore Nr zawodnikow.
Kamera jest jakas dziwna ... mellow.gif
Doceniam bardzo ale to bardzo waszą prace, ale jak juz sie decyduje zrobic tak wielką rzecz to zróbcie to dobrze panowie a nie na odwal sie zeby było!
http://www.gornik.zabrze.pl/page.php?id=14450&a=moreu mnie komentarz sie nie tnie
kamera da sie ustawic przczytaj instrukcje na 1 stronie
scoreboard Ci az tak bardoz przeszkadza ta sekunda?
o zacinaniu to Ci nie powiem bo jeszcze nie gralem 2 sezonu Ml
a kitsy masz troche racji takie srenie
Norbi91
Jan 6 2009, 15:03
CYTAT(1908 @ Jan 6 2009, 14:37)

Kamera jest jakas dziwna ...
http://www.gornik.zabrze.pl/page.php?id=14450&a=moreJakbys sie chociaz troche orientowal w tym wszystkim to bys takich glupot nie wypisywal. Jedyne z czym mozna sie zgodzic to OF i niektore stroje. To ze nie wiesz jak zmienic kamere, mimo ze temat byl poruszany 1000 razy to nie znaczy ze z patchem jest cos nie tak tylko z Toba.
ogólnie patch jest bardzo fajny. Prawda czasem sa te przyspiewki za ciche. Gdy gram lige serie A to sampdoria ma cale biale stroje :/ SZkoda ze kibice legi nie spiewaja mistrzem polski jest legia( powinna byc ta przyspiewka poniewaz kazdy ja w polsce zna) nie jestem kibicem legi.
edi_tsw
Jan 6 2009, 15:57
CYTAT(tomaj @ Jan 5 2009, 20:04)

Jeżeli wiesz, że padło już takie pytanie, to może poszukaj w temacie odpowiedzi.
A dziękuję za pomoc, już sobie poradziłem w inny sposób, bez poznańskiej życzliwości.
Pozdrawiam,
Twarze - średnie
Stroje m.in widzewa- bardzo słabe napisalisce w update2 ze ''poprawione fonty w łks i widzew'' a tak szczerze to zostaly dodane tylko nazwiska:///
Of - średni
kamera - da sie ustawic
a komentarz (do 1908) sie zacina na piratach:))..
m.e.t.h.o.d. man
Jan 6 2009, 16:56
CYTAT(19on08 @ Jan 6 2009, 16:28)

1. Twarze - średnie
2. Stroje m.in widzewa- bardzo słabe napisalisce w update2 ze ''poprawione fonty w łks i widzew'' a tak szczerze to zostaly dodane tylko nazwiska:///
3. Of - średni
1. Zrób lepsze.

2. Chyba jesteś ułomem... "POPRAWIONE FONTY W ŁKS i WIDZEW" Polecam, nauczyć się czytać ze zrozumieniem... Nie pomoge Ci, sam domyśl się przesłania tej poprawy.
3. Zrób lepszy (choć w Twoim wykonaniu, to będzie poprostu rewelacyjny)
Marcin28J
Jan 6 2009, 17:11
CYTAT(Marcin28J @ Jan 6 2009, 14:30)

Znalazłem setup.exe zainstalowałem wszystko cacy.
Zrobiłem tak jak pisze w 2 poście a tu włączam Pesa i

O co tu chodzi?

Ponawiam pytanie
Odinstalowywales gre ? u mnie to pomogli bo mialem identycznie a pozniej poszlo a i wykasuj pliki w rejestrze i zainstaluj od nowa moze da rade
Tomek_28
Jan 6 2009, 17:43
Błąd w grze.Charisteas z Grecji napewno nie jest murzynem
biggala2310
Jan 6 2009, 17:53
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Jan 6 2009, 17:00)

1. Zrób lepsze.
2. Chyba jesteś ułomem... "POPRAWIONE FONTY W ŁKS i WIDZEW" Polecam, nauczyć się czytać ze zrozumieniem... Nie pomoge Ci, sam domyśl się przesłania tej poprawy.
3. Zrób lepszy (choć w Twoim wykonaniu, to będzie poprostu rewelacyjny)
Ja robiąc sobię samemu Wisłę, Legię i Lecha zrobiłem lepsze. Sam oceń:

Na ostatnim Szala, Głowacki, Turina.
Lewandowski i Turina trroche są podobni do rzeczywistości, ale u nas ten drugi jest lepszy.
Marcin28J: jak masz pirata (a masz) to ściągnij sobie plik dodający grę do rejestru, to na bank pomoże.
Co kitsów (fontów i numerów też): jak za słabe to zróbcie se lepsze. Niektóre osoby się naprawdę długo przy nich namęczyły.
Fonty i numery daliśmy takie jak mieliśmy, bo jakbyśmy mieli czekać aż nasi kitsmekerzy lub ktoś inny je zrobi to patch by się pewnie nie ukazał.
Ktoś wymienił scoreboard (89:59) - kilka razy już to było wymieniane. PO RAZ KOLEJNY ODPOWIEM: KAŻDY NIEORYGINALNY SCOREBOARD TAK MA
Co do OF. Nigdy nie będzie on idealny. Będzie tyle opinii ile osób go używających. Dodam tylko, że jest on cały czas poprawiany.
Co do Jarki. Na oficjalnej stronie Górnika dopiero 5.01 (wczoraj) pojawiła się pierwsza oficjalna informacja na temat jego powrotu.
Krysstek
Jan 6 2009, 20:02
Ok, problem ze strojami zalatwilem instalujac jeszcze raz pwoli i spokojnie ale....
Moze mi ktos powiedziec dlaczego przycisk Q - zmiana zawodnika przestal dzialac jak nalezy a do zmiany zawodnika sluzy teraz C :| W settings mam wszystko tak jak mialem zawsze ! O co kaman ?
CYTAT(Krysstek @ Jan 6 2009, 20:06)

Ok, problem ze strojami zalatwilem instalujac jeszcze raz pwoli i spokojnie ale....
Moze mi ktos powiedziec dlaczego przycisk Q - zmiana zawodnika przestal dzialac jak nalezy a do zmiany zawodnika sluzy teraz C :| W settings mam wszystko tak jak mialem zawsze ! O co kaman ?
A umiesz czytać? Jest to opisane w 2 poście z linkami oraz chyba 5 innych stronach, bo niektórym (np. Tobie) nie chce się czytać.
Krysstek
Jan 6 2009, 20:07
CYTAT(tomaj @ Jan 6 2009, 20:08)

A umiesz czytać? Jest to opisane w 2 poście z linkami oraz chyba 5 innych stronach, bo niektórym (np. Tobie) nie chce się czytać.
Sorry nie spinaj, ale ciezko szukac odp jak temat ma juz ponad 60str
Dzieki
Ale chociaż post z linkami mógłbyś przeczytać na następny raz.
Krysstek
Jan 6 2009, 20:17
Przeczytalem jak sciagalem ale nie mialem z tym wczesniej problemu to jakos wylecialo mi z glowy ze to tam jest

Sorki jeszcze raz
PS Jeszcze taki maly bug znalazlem, moze tylko u mnie ale w Roosenborgu bramkarz byl na ataku :] Maly problem i latwy do naprawienia
kwasik1985
Jan 7 2009, 08:40
nie chodzi mi o taka zmiane o tej dobrze wiem ale jak juz pisalem kazde ustawienie inne niz 1024 mam nie full screen
a skoro juz napisales to co sie stanie jak nacisne tak przy tym komunikacie
CYTAT(hubertek7 @ Jan 6 2009, 14:21)

settings.exe w tym pliku zmienisz, jak bd pytanie przy uruchomieniu tego pliku odp nie. znajduje sie on w glownym katalogu z gra
edi_tsw
Jan 7 2009, 09:49
Tomaj, mam do Ciebie pytanie. Zauważyłem, że lubisz ludzi po kątach rozstawiać. Po chuj Ty odpowiadasz innym, że nie umieją czytać albo, żeby sobie poszukali wśród 60 stron jakichś informacji. To zamiast tego mógłbyś odpowiadać normalnie na zadane pytanie, a jak nie to nie odpowiadaj wcale. Posty nabijasz czy co?! Jak Ci się w dupie przewraca bo jesteś współautorem patcha to się...ugryź w nos...
CYTAT(kwasik1985 @ Jan 6 2009, 11:37)

Jeżeli Ci przycina PES to zobacz jakią masz częstotliwość odświeżania ekranu. Ustaw na 60Hz i powinno być dobrze. Sam też miałem ten problem i to pomogło. A czemu nie możesz na innych rozdzielczościach na full screen grać to nie wim. U mnie w settings widze, że większe rozdzielczości są tylko w full i tak się uruchamiają.
CYTAT(edi_tsw @ Jan 7 2009, 09:53)

Tomaj, mam do Ciebie pytanie. Zauważyłem, że lubisz ludzi po kątach rozstawiać. Po chuj Ty odpowiadasz innym, że nie umieją czytać albo, żeby sobie poszukali wśród 60 stron jakichś informacji. To zamiast tego mógłbyś odpowiadać normalnie na zadane pytanie, a jak nie to nie odpowiadaj wcale. Posty nabijasz czy co?! Jak Ci się w dupie przewraca bo jesteś współautorem patcha to się...ugryź w nos...

Nie ustawiam ludzi po kątach i w przeciwieństwie do Ciebie w dupie mi się nie przewraca.
A wiesz może dlaczego ten temat ma już przeszło 60 stron? Bo ludzie tacy jak Ty co chwile pytają się o coś na co już jest odpowiedź, a najczęściej padają pytania, na które odpowiedź jest w 2 poście, czyli tam gdzie są linki. Podejrzewa, że jakbyśmy dali tam linki nie do patcha tylko do czegoś innego i byśmy to opisali, to sporo osób by to ściągnęło i się pytało gdzie jest patch.
karollus
Jan 7 2009, 10:47
Wielkie Brawa za tego patcha. Jestem zadowolony w 100 % !!
Proszę wszystkich o udzielenie mi pomocy. Mianowicie wracam do jakże popularnego problemu z wywalaniem gry do pulpitu. Mam zainstalowanego konami patcha 1.1 i 1.2 i na to ekstraklasa patcha 2009. Po rozegraniu kilku meczów w ML grę wywala :// Czy jest w końcu na to jakaś rada??? Nie kryję, że jestem uzależniony od tej gry i to ,że gra nie działa w 100% źle wpływa na moje samopoczucie... Proszę o pomoc
Czy przy jakimś konkretnym meczu Cie wywala i czy masz oba updaty zainstalowane?
edi_tsw
Jan 7 2009, 13:41
Do Tomaj:
No szkoda tylko, że we wskazanym przez Ciebie poscie nie ma odpowiedzi na ani jedno moje dotychczasowe pytanie.
Postaram się więc zaskoczyć Cie innym:
Gram Wisłą ML. Mecz trwa, wolny przed polem karnym dla mnie. Wchodzę w opcje wyboru wykonawcy, otwiera się lista zawodników, lecz w zamias Zieńczuka wyświetla mi się "Dummy" (nie śmiać się:] ). Nigdzie indziej sie to nie pojawia, tylko w takiej sytuacji.
Pozdro,
karollus
Jan 7 2009, 14:10
Czy przy jakimś konkretnym meczu Cie wywala i czy masz oba updaty zainstalowane?
Mam zainstalowane dwa updaty tzn. te dwa w jednym. podajże wywala mnie w 18 tygodniu jeszcze przed negocjacjami... wczesniej też mnie wywalało na innych patchach różnie w 26, 27 tygodniu. Byłem pewnien, że te patche od konami załatwią problem a tu lipa.. :///
Ej u mnie też jest jakiś "Dummy" ;/ ale tak ogólnie w BAL
edi_tsw
Jan 7 2009, 14:30
CYTAT(karollus @ Jan 7 2009, 14:14)

Mam zainstalowane dwa updaty tzn. te dwa w jednym. podajże wywala mnie w 18 tygodniu jeszcze przed negocjacjami... wczesniej też mnie wywalało na innych patchach różnie w 26, 27 tygodniu. Byłem pewnien, że te patche od konami załatwią problem a tu lipa.. :///
Miałem podobnie jednak za każdym raziem przed ostatnim meczem w sezonie. Zainstalowałem wszystkie patche i mam nadzieje, że podziała. Kiedy występuje ten problem, przy wchodzeniu przez menu główne==>ML==>Load nie pokazywało się logo klubu, tylko biała ikonka.
kwasik1985
Jan 7 2009, 14:51
tomaj
mam 60Hz ustawiony monitor przeinstalowalem calego pesa i jak narazie nie tnie na rozdzialce 1024
mam za to inny problem jak mialem czystego pesa to zdarzalo sie tak ze zaczynalo mi trzeszczec i nie dalo sie wytrzymac
teraz to ustapilo tylko zanika dzwiek
mam karte SoundBlaster LIve [E880] nie wiem jak sie z tym uporac
szukalem nowych sterow do niej ale nawet te buraki z creative nie wspomagaja jej
Co by moglo byc przyczyna tego? bo juz moje szare komorki nie wyrabiaja
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.