robak76
Jan 25 2009, 20:19
po zainstalowaniu update 3 mam wrazenie ze za szybko teraz pilka chodzi
wl0di88
Jan 25 2009, 20:23
kolejny problem gra sie juz uruchamia ale wszyscy pilkarze to bramkarze, i w mojej druzynie i w przeciwnej gra 11 tych samych bramkarzy co najlepsze biegaja za soba gesiego o co lazi ??
CYTAT(wl0di88 @ Jan 25 2009, 20:27)

kolejny problem gra sie juz uruchamia ale wszyscy pilkarze to bramkarze, i w mojej druzynie i w przeciwnej gra 11 tych samych bramkarzy co najlepsze biegaja za soba gesiego o co lazi ??

To też jest bug gry, nie naprawił Ci tego ten programik? Przejrzyj proszę dział
Utilties. Tam na pewno znajdziesz odpowiedni program, który to naprawi.
Assassin
Jan 25 2009, 21:12
CYTAT(tomaj @ Jan 25 2009, 20:57)

To też jest bug gry, nie naprawił Ci tego ten programik? Przejrzyj proszę dział
Utilties. Tam na pewno znajdziesz odpowiedni program, który to naprawi.
A to nie bylo tak, ze wlasnie te programy naprawiajace save'y tak naprawde je psuly, a dalsze prace nad nimi zaniechano, poniewaz wyszedl oficjalny patch naprawiajacy to?
CYTAT(Assassin @ Jan 25 2009, 21:16)

A to nie bylo tak, ze wlasnie te programy naprawiajace save'y tak naprawde je psuly, a dalsze prace nad nimi zaniechano, poniewaz wyszedl oficjalny patch naprawiajacy to?
Nie wiem. Być może tak jest. Ja nie miałem żadnych problemów z save'ami. Ja tylko doradziłem czego można spróbować. Takich fixów było kilka, może któryś to naprawi. w 100% nie jestem pewien.
mateuszxr1
Jan 25 2009, 21:28
KOCHAM WAS!!!!! UPDANE SWIETNE!!! NAJBARDZIEJ CIESZY MNIE DODANIE 2 KLUBOW ZE SPARING KLUB, PONIEWAZ TAM OBOWIAZUJE PELNA EDYCJA NIE MUSZE JUZ KOMBINOWAC Z EDYCJAMI A I TAK CHCIALEM PRZEROBIC 2 DRUZYNY!!! CZEKAM TYLKO AZ SEBA WYKONA DLA MNIE LOGO KTORE MU NAPISALEM W JEGO TEMACIE
Assassin
Jan 25 2009, 21:51
@mateuszxr1
Wylacz capslocka czlowieku. To tak jakbys chodzil po miescie i sie na wszystkich darl.
@wl0di88
zainstaluj oficjalnego patcha (1.1, no w sumie 1.2 przy okazji tez mozesz ;P). Bedziesz musial zaczac grac od nowa, bo zadne save'y nie dzialaja, ale to chyba jedyny sposob. Wersja 1.0 ma to do siebie, ze byla naszpikowana bledami.
wislak_91
Jan 25 2009, 21:58
Update fajny ze względu na nowe drużyny występujące w nim , ale niestety już znalazłem mały błąd... Od kiedy Wasilewski ma bujną czuprynę w kolorze BLOND??? hehe
CYTAT(wislak_91 @ Jan 25 2009, 22:02)

Update fajny ze względu na nowe drużyny występujące w nim , ale niestety już znalazłem mały błąd... Od kiedy Wasilewski ma bujną czuprynę w kolorze BLOND??? hehe
Mówisz o Marcinie? Rzeczywiście dziwne. Ale z fryzurami mieliśmy już wcześniej problem. Przed wydaniem patcha co chwile Murawskiemu zmienialiśmy mu fryz na normalny, ale on i tak się sam zmieniał.
19on08
Jan 25 2009, 22:06
Tomaj ....o tych transferach w ŁKS mowilem ci juz w update 2...a itak nie ma ich w update 3;///Terlecki , hajto , Radzius...przydaliby sie w ŁKS..

...
CYTAT(19on08 @ Jan 25 2009, 22:10)

Tomaj ....o tych transferach w ŁKS mowilem ci juz w update 2...a itak nie ma ich w update 3;///Terlecki , hajto , Radzius...przydaliby sie w ŁKS..

...
Widzisz, pisałem, chcesz Terleckiego to daj staty. Ostatnie dni pracowaliśmy nad upięciem update i dlatego Hajto i Radzius zostali pominięci. Zresztą, popraw se to sam, a jak chcesz dyskutować to wpierw zrób w 2 lub 3 osoby takiego patcha.
wislak_91
Jan 25 2009, 22:16
CYTAT(tomaj @ Jan 25 2009, 22:07)

Mówisz o Marcinie? Rzeczywiście dziwne. Ale z fryzurami mieliśmy już wcześniej problem. Przed wydaniem patcha co chwile Murawskiemu zmienialiśmy mu fryz na normalny, ale on i tak się sam zmieniał.
Tak , mówiłem o Marcinie

Chociaż pamiętam , że kiedyś miał przez pewien czas włosy pomalowane na blond
CYTAT(wislak_91 @ Jan 25 2009, 22:20)

Tak , mówiłem o Marcinie

Chociaż pamiętam , że kiedyś miał przez pewien czas włosy pomalowane na blond

No jak przyszedł do Kolejorza to miał dłuższe czarne włosy, potem krótsze, a pod koniec się na blond zrobił. Podobno się z kimś z drużyny o coś założył, ale czy to prawda to chyba tylko Wasyl wie..
19on08
Jan 25 2009, 22:34
Tomaj to co???nie mozna komentowac waszego patcha???ahhahaha niby czemu???''prawda w oczy kole''??Na pierwszej stronie teamtu PISZE: Update : najnowsze transfery..wiec myslalem ze wkoncu...bedzie Terlecki , Hajto , Radzius w ŁKS ale nadal ich nie ma...a w Lechu jakoś są wszyscy i 11 pierwsza jest dobrze ustawiona....a jakos w innych druzynach wyjsciowe jedenastki zle bo ..niektorzy pilkarze nie graja np.jako napastnik...ale to szczegół...A co do Terleckiego i Radziusa to byli w ŁKS juz dawno..wiec niewiem czemu ich nie ma;/...szanuje wasza prace Patch Bardzo Dobry..ale w update 4 (jak bedzie)to zrobcie Radziusa...Hajto i Terleckiego w ŁKS
BombeL1946
Jan 25 2009, 22:35
Czy w update 3 został poprawiony błąd w ML z bramkarzem o nazwisku Tremmel? Bo póki co gram na update 2 ML i po pierwszym sezonie w polskiej lidze w 6 klubach broni zawodnik o nazwisku Tremmel i identycznych statystykach. Nie chce narazie instalować update 3 bo wolę poczekać do końca trwania okna transferowego w Polsce i potem już żadnych update'ów nie ściągać.
niv1986
Jan 25 2009, 22:42
Panowie to jest nieporozumienie... nie wiem co jest grane ale po wgraniu update3 straciłem wszystkie save'y wszystko poszło się "solić"
mój become a legend, moje ligi, moje puchary, moje bramki...

dodam jeszcze że wszystko wgrałem poprawnie a mimo to w bundeslidze mam prawidłowe herby ale nazwy drużyn holenderskie :|
wcześniej nie miałem najmniejszego problemu, najbardziej zmartwiły mnie te save'y :|
CYTAT(19on08 @ Jan 25 2009, 22:38)

Tomaj to co???nie mozna komentowac waszego patcha???ahhahaha niby czemu???''prawda w oczy kole''??Na pierwszej stronie teamtu PISZE: Update : najnowsze transfery..wiec myslalem ze...bedzie Terlecki , Hajto , Radzius...a w Lechu są wszyscy i 11 pierwsza jest dobrze ustawiona....a jakos w innych druzynach wyjsciowe jedenastki zle bo ..niektorzy pilkarze nie graja np.jako napastik...
Czy ja napisałem, że nie można komentować? I naucz się czytać. jak już się czepiasz sformułowania "najnowsze transfery", to chyba znaczy sprzed 2 lub 3 dni. Uczepiłeś się ŁKS jak lep do muchy. Co z innymi drużynami? A inne patche? Tam masz składy idealnie poustawiane? Równie dobrze ktoś może mi się doczepić składu ManU, że w pierwszej jedenastce jest trójka Tevez, Berbatow i Ronney i Hergaweys na prawej pomocy. A Lech wcale tak idealnie nie jest ustawiony bo formacja nie do końca jest odpowiednia. Co do Terleckiego to sory, że tak wielki i znany piłkarz, którego w FM 08 i 09 nie znalazłem, ani na stronie ze statami, nie jest w patchu. Skąd miałem mieć jego staty, jak kolesia nie znam? Z d***? trzeba było wypisać tu jego metryczke. A że napastnik nie gra jako napastnik to się nie dziw. W lidze polskiej wielu napastników gra w pomocy albo jako AMF/SS. Np. Robert Lewandowski czy Piotr Reiss często tak grali, do niedawna Marcin Korzym, z tego co pamiętam nawet Mariusz Ujek i ktoś z Legii byli cofnięci do pomocy.
Krytykować możesz, ale przestań się powtarzać. Poprostu na następny raz w pości napisz "Błąd w ŁKS" lub "znowu błąd (i numer jednego z Twoich pierwszych postów w tym temacie)".
A i wielkie dzięki, bo pewnie dostane % za wypowiedź "dyskusje".
19on08
Jan 25 2009, 22:53
sorry...tomaj...ale ponioslo mnie..moga sie zdarzyc bledy..ale poprostu myslalem ze te bledy beda poprawione..i nie uczepilem sie ŁKS tylko za nim poprostu jestem...no ok..O Terleckim mogles zapoomniec i nie miec jego statow...ale jakbym mial sie uprzec xD to Hajto i Radziusa mogles zrobić ...Radzius jest w fm 2009 wiec mieliscie staty..ale juz..ok...zaczekam na update 4(jesli oczywiscie zrobicie..)
CYTAT(19on08 @ Jan 25 2009, 22:57)

sorry...tomaj...ale ponioslo mnie..moga sie zdarzyc bledy..ale poprostu myslalem ze te bledy beda poprawione..i nie uczepilem sie ŁKS tylko za nim poprostu jestem...no ok..O Terleckim mogles zapoomniec i nie miec jego statow...ale jakbym mial sie uprzec xD to Hajto i Radziusa mogles zrobić ...Radzius jest w fm 2009 wiec mieliscie staty..ale juz..ok...zaczekam na update 4(jesli oczywiscie zrobicie..)
A Ty znowu swoje. Czemu i czemu... Nie ma i mówi się trudno. A może sprawdzisz ile innych błędów (niedoróbek) zostało poprawionych?
19on08
Jan 25 2009, 23:04
Przyznam ...duzo...bo sprawdzilem..tu masz racje..ale napisalem : ze czekam na update 4 jak bedzie..
Sory ale prędzej nie zauważyłem Waszych postów.
CYTAT(BombeL1946 @ Jan 25 2009, 22:39)

Czy w update 3 został poprawiony błąd w ML z bramkarzem o nazwisku Tremmel? Bo póki co gram na update 2 ML i po pierwszym sezonie w polskiej lidze w 6 klubach broni zawodnik o nazwisku Tremmel i identycznych statystykach. Nie chce narazie instalować update 3 bo wolę poczekać do końca trwania okna transferowego w Polsce i potem już żadnych update'ów nie ściągać.
To nie jest błąd patcha! Sprawdzałem w edytorze, w OF jest tylko jeden Tremmel! A używałeś jakiegoś fix'a?
CYTAT(niv1986 @ Jan 25 2009, 22:46)

Panowie to jest nieporozumienie... nie wiem co jest grane ale po wgraniu update3 straciłem wszystkie save'y wszystko poszło się "solić"
mój become a legend, moje ligi, moje puchary, moje bramki...

dodam jeszcze że wszystko wgrałem poprawnie a mimo to w bundeslidze mam prawidłowe herby ale nazwy drużyn holenderskie :|
wcześniej nie miałem najmniejszego problemu, najbardziej zmartwiły mnie te save'y :|
Nie usunąłeś czasami prędzej folderu save z Moich dokumentów?
Czy grasz na patchu KONAMI 1.2?
Patch bardzo dobry, naprawdę dobra robota panowie

Mam jedno małe pytanko - jak i gdzie ustawić mam abym na przycisku E miał sprint oraz obrót kamery przy powtórce w prawo, a na przycisku Q miał zmianę zawodnika/zwody i obrót kamery przy powtórce w lewo? Aktualnie mam tak, że na E mam sprint/obrót kamery w lewo bodajże, a na Q mam tylko i wyłącznie zmianę i zwody, za to obrót kamery w prawo jest na przycisku C.
dlaczego niema Hulka w Porto, i dlaczego Garguła jest zawsze lewonożny ? -.-
niv1986
Jan 26 2009, 02:39
CYTAT
Nie usunąłeś czasami prędzej folderu save z Moich dokumentów?
Czy grasz na patchu KONAMI 1.2?
nie usuwałem choć innej możliwości po prostu nie widzę

nie wiem jak ja to zrobiłem, trudno
co do drugiego pytania, tak gram na 1.2 ale już wszystko gra, wgrałem ponownie i jest ok, nie wiem dlaczego wtedy nie trybiło skoro kopiowałem folder cv0f.img
jeśli wyjdzie kolejny update to chętnie zobaczę w nim Thiago Silvę z AC MILAN, w FM zresztą jest niezłym talentem
BombeL1946
Jan 26 2009, 11:11
CYTAT
Sory ale prędzej nie zauważyłem Waszych postów.
CYTAT(BombeL1946 @ Jan 25 2009, 22:39) *
To nie jest błąd patcha! Sprawdzałem w edytorze, w OF jest tylko jeden Tremmel! A używałeś jakiegoś fix'a?
Nie Tomaj żadnych fix'ów nie używałem. Patch mam zainstalowany na czystą oryginalną grę z patchem 1.2 od konami. Trochę mnie zmartwiłeś, że to nie problem patch'a, bo dziwnie to wygląda jak w kilku mecvzach po kolei broni ten sam identyczny bramkarz. No ale jak nie problem patcha to trzeba coś pokombinować. Pozdro.
W update 3 jest pare błędów, które wpadły mi w oko na szybko. Są to :
-Brak Cudiciniego w Chelsea co jest dla mnie szokujące.
-Brak Stocha w Chelsea, który ze Stoke pokazał się z dobrej strony.
-Brak Hulka w FC Porto.
-Garguła lewonożny. (chyba ;p)
Ps. Do GKSu dołączył Igor Myhalewskiy, nie zapomnijcie o nim w kolejnym update.
CYTAT(GułA @ Jan 26 2009, 11:45)

W update 3 jest pare błędów, które wpadły mi w oko na szybko. Są to :
-Brak Cudiciniego w Chelsea co jest dla mnie szokujące.
-Brak Stocha w Chelsea, który ze Stoke pokazał się z dobrej strony.
-Brak Hulka w FC Porto.
-Garguła lewonożny. (chyba ;p)
Ps. Do GKSu dołączył Igor Myhalewskiy, nie zapomnijcie o nim w kolejnym update.
- kwestia Cudiciniego jest chyba wyjaśniona przez przedmówce
- Stoch i Hulk przeoczenie, swoją drogą szkoda, że na takie tematy wypowiadacie się po ukazaniu się update, a nie przed w ramach pomocy

- Gargułe zmieniałem przed wydaniem update3 i sprawdziłem jest prawonożny.
Co do tego Tremmela. Proponuję otworzyć OF jakimś edytorem i wyszukać ile Tremmelów jest w OF, odp: 1.
CYTAT(tomaj @ Jan 26 2009, 15:00)

- kwestia Cudiciniego jest chyba wyjaśniona przez przedmówce
- Stoch i Hulk przeoczenie, swoją drogą szkoda, że na takie tematy wypowiadacie się po ukazaniu się update, a nie przed w ramach pomocy
- Gargułe zmieniałem przed wydaniem update3 i sprawdziłem jest prawonożny.
-Rzeczywiście, przyzwyczaiłem się do Cudiego w Chelsea

- Chciałem, ale miałem bana ;o
- to dobrze
R3D D3VIL
Jan 26 2009, 16:11
Mógłby ktoś wrzucić update 3 na Rapidshare, bo na 4shared mam mały transfer. Z góry thx.
Mam 2 pytania....
Jak zmienic scoreboard???
Czy jesli zagralem juz pare sezonow BL to jesli wgram update 1,2 i 3 save sie skasuje??? bd musial grac od nowa?
Sory jesli sa juz odpowiedzi na te pytania ale szczerze mowiac nie chce mi sie przegladac 80 stron
CYTAT(KiM_W @ Jan 26 2009, 18:00)

Mam 2 pytania....
Jak zmienic scoreboard???
Czy jesli zagralem juz pare sezonow BL to jesli wgram update 1,2 i 3 save sie skasuje??? bd musial grac od nowa?
Sory jesli sa juz odpowiedzi na te pytania ale szczerze mowiac nie chce mi sie przegladac 80 stron
Scoreboard zmieniasz programes scoreboard.bat
Co to do cho**** znaczy bd? "Polska mowa być piękny język"
I co do drugiego pytania, to jak Tobie się nie chce czytać, to mi się nie chce odpowiedzieć.
Maychey
Jan 26 2009, 18:39
Nie moge zmienić scoreboardu, gry robie to tą 'maszyną' wciąż w grze zostaje poprzedni. Prosze o pomoc.
mateuszxr1
Jan 26 2009, 18:47
Edytuje drozune z sparing teams i nie chca mi sie zapisac stroje? Robie to w edycji w Pesie. Dlaczego??
Juz uploaduje update 3 na RAPIDSHARE.Niestety predkosć nie za ładna. Pozdrawiam
Jablonka10
Jan 26 2009, 18:58
Assassin
Jan 26 2009, 19:08
CYTAT(Jablonka10 @ Jan 26 2009, 19:02)

Ja gram na GCP 2.6 i mam tak samo na niektorych stadionach, m.in. na Old Trafford. Sciagnalem sobie ten sam stadion, ale wykonany przez kogos innego, podmienilem i problem zniknal ;P
a ja sobie zrobiłem piekne stroje dla porto (w paincie edytowane stroje szachtara ;d) i mam szare w grze ;( Help please ? ;]
CYTAT(GułA @ Jan 26 2009, 19:15)

a ja sobie zrobiłem piekne stroje dla porto (w paincie edytowane stroje szachtara ;d) i mam szare w grze ;( Help please ? ;]
Po pierwsze to czy zapisałeś je jako png? A po drugie to na pewno nie są zindeksowane, a do tego musisz photoshopa użyć.
Co do tych band, to takie błędy mogą występować jedynie przy nowych stadionach.
Sory ale przez problem z netem dałem przypadkowo 2 te same posty. Tej jest do usunięcia. Sory
Witam. Tak jak obiecywałem tak macie, link do UPDATE nr 3 na rapidshare :
Update nr 3
CYTAT(tomaj @ Jan 26 2009, 19:26)

Po pierwsze to czy zapisałeś je jako png? A po drugie to na pewno nie są zindeksowane, a do tego musisz photoshopa użyć.
jest zapiasny jako PNG. Ale ja w nim tylko herb powklejałem, też trzeba indeksować ? :|
CYTAT(GułA @ Jan 26 2009, 20:06)

jest zapiasny jako PNG. Ale ja w nim tylko herb powklejałem, też trzeba indeksować ? :|
Tak, bo panit zapisuje bez indeksowania.
CYTAT(Kimon @ Jan 26 2009, 02:20)

Patch bardzo dobry, naprawdę dobra robota panowie

Mam jedno małe pytanko - jak i gdzie ustawić mam abym na przycisku E miał sprint oraz obrót kamery przy powtórce w prawo, a na przycisku Q miał zmianę zawodnika/zwody i obrót kamery przy powtórce w lewo? Aktualnie mam tak, że na E mam sprint/obrót kamery w lewo bodajże, a na Q mam tylko i wyłącznie zmianę i zwody, za to obrót kamery w prawo jest na przycisku C.
Ponawiam pytanie.
CYTAT(Kimon @ Jan 27 2009, 01:09)

Ponawiam pytanie.
Odpowiem pytaniem na pytanie:
czy ściągając patcha lub update przeczytałeś informacje zamieszczone razem z linkami w 2 poście?
Nie musisz odpowiadać, bo Twoja odpowiedź brzmi NIE.
mateuszxr1
Jan 27 2009, 10:57
Edytuje drozune z sparing teams i nie chca mi sie zapisac stroje? Robie to w edycji w Pesie. Dlaczego?? A w folderze GDB nie ma przymisanych tych druzyn?? Jak mam zmienic stroj??
CYTAT(mateuszxr1 @ Jan 27 2009, 11:01)

Edytuje drozune z sparing teams i nie chca mi sie zapisac stroje? Robie to w edycji w Pesie. Dlaczego?? A w folderze GDB nie ma przymisanych tych druzyn?? Jak mam zmienic stroj??
Z oryginalnego pliku cv06.img musisz wyeksportować pliki odpowiedzialne za numery i stroje tych drużyn i dać je do folderu cv06.img w kitserverze. Potem podmienisza numery i stroje w tych plikach.
Kowal_daw
Jan 27 2009, 11:12
Witam taka mała uwaga szkoda że niema Filipa Juroszka w Polonii Bytom bo już podpisał kontrakt mam nadzieje że o ile będzie nowy update to znajdzie sie on w Polonii
CYTAT(Kowal_daw @ Jan 27 2009, 11:16)

Witam taka mała uwaga szkoda że niema Filipa Juroszka w Polonii Bytom bo już podpisał kontrakt mam nadzieje że o ile będzie nowy update to znajdzie sie on w Polonii
Update wyszedł w niedziele, a info o tym, że Juraszek podpisał kontrakt z Bytomiem pojawił się wczoraj.
mrowa196
Jan 27 2009, 14:04
Podzieli mi ktoś update na 4 party bo mam nie stabilne łącze i czasem mi przestaje pobierać. Kiedyś mi przestało przy 99% pobierać jedną część waszego patcha a na dodatek mam taki wolny transfer.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.