Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekstraklasa Patch 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
Kimon
CYTAT(tomaj @ Jan 27 2009, 10:14) *
Odpowiem pytaniem na pytanie:
czy ściągając patcha lub update przeczytałeś informacje zamieszczone razem z linkami w 2 poście?
Nie musisz odpowiadać, bo Twoja odpowiedź brzmi NIE.

Mylisz się, przeczytałem i zrobiłem to co tam piszę, jaki wynik? Dalej to samo.
Piter123
Zauważyłem jeden błąd po wgraniu update3. Mianowicie nazwiska Eto'o jest zapisane tak: Eto'O.
tomaj
CYTAT(Kimon @ Jan 27 2009, 14:46) *
Mylisz się, przeczytałem i zrobiłem to co tam piszę, jaki wynik? Dalej to samo.

Sory, myślałem, że chodzi Ci o co innego.
W grze wejdź w controll settings i buttons configuration, tam to ustawisz, a zdefiniować klawisze inaczej niż są możesz przez settings.exe. Jeszcze raz sory za pomyłkę moją.
eduardo_9
W klasycznej reprezentacji Niemiec jest zawodnik Berndt Shuster a powinno być Bernd Schuster.
robien92
instrukcja instalacji updatow powinna tez byc poprawiona, pisze tam np.w updacie.3 w punkcie 3.ze 'Folder 'kitserver' skopiować do gównego katalogu gry.'
przeciez wtedy pomieszaja sie stroje druzyn.

sorka post do usuniecia
GułA
CYTAT(robien92 @ Jan 28 2009, 19:05) *
instrukcja instalacji updatow powinna tez byc poprawiona, pisze tam np.w updacie.3 w punkcie 3.ze 'Folder 'kitserver' skopiować do gównego katalogu gry.'
przeciez wtedy pomieszaja sie stroje druzyn. biggrin.gif

he? nic sie nie pomiesza -.- powymieniają się tylko pliki...
19on08
Tomaj , bedzie update 4??po zamknieciu okienka?
GułA
CYTAT(19on08 @ Jan 28 2009, 19:21) *
Tomaj , bedzie update 4??po zamknieciu okienka?

Nie, zrobią odrazu piętnasty.

Juz nieraz pisali że po okienku też wyjdzie update...
kml
ja pragne zglosic jedna wg mnie ustereczke nie poprawiona przy zadnym updacie, druzyny w lidze mistrzow domyslnie sa cracovia, gks, znicz itp., chcialbym zeby byly tam te druzyny ktore w oryg wersji gry no chyba ze lubicie grac polfinal lm np vs. znicz pruszkow wink.gif a zmienianie reczne jest dosc niewygodne to samo np w euro losuja sie klasyczne i zwykle przemieszane, czy moglibyscie to poprawic w updacie4?
Assassin
CYTAT(kml @ Jan 29 2009, 12:01) *
ja pragne zglosic jedna wg mnie ustereczke nie poprawiona przy zadnym updacie, druzyny w lidze mistrzow domyslnie sa cracovia, gks, znicz itp., chcialbym zeby byly tam te druzyny ktore w oryg wersji gry no chyba ze lubicie grac polfinal lm np vs. znicz pruszkow wink.gif a zmienianie reczne jest dosc niewygodne to samo np w euro losuja sie klasyczne i zwykle przemieszane, czy moglibyscie to poprawic w updacie4?

Skad tacy ludzie sie biora...
DRUZYN W LIDZE MISTRZOW NIE ZMIENISZ, BO TE "NORMALNE" I TE Z LM KORZYSTAJA Z TYCH SAMYCH SLOTOW! Polskie kluby zastapily kluby francuskie, wiec w LM tez musialy je zastapic. Nie zmienisz tego i juz (no przynajmniej na razie nie wiadomo jak).
A co do klasycznych druzyn na Euro/MS to po prostu usun "PES2009_OPTION01" z "C:\Documents and Settings\xxxx\Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009\save"
mariusz123211
pomóżcie. Miałem formata. Zainstalowałem pesa od nowa, wgrałem ekstraklasę i wyskakuje ten błąd. Gdy właczam pes2009.exe klkne ok i pes sie włącza. ale nie ma tego menu co w ekstraklasie tylko oryginalne z pesa. Gdy wybieram drużyne to polskie drużyny są w ligue 1 i nie mają logo tylko mają logo tych zespołow z francji. Nawet stroi nie ma.Ratujcie. Wszystko robiłem jak w instrukcji.Dodam że gdy nie mam zainstalowanego kitservera to gra sie włącza normalnie a gdy zainstaluje to już ten bład, no i chyba nic sie z tego kitservera nie instaluje ;(
artysta germanista
a ja mam prośbę do twórców patcha. Czy moglibyście zrobic taką jakby oddzialną wersyjkę żeby 1 liga polska była w bal. Bo chciałbym w Motorze pograc biggrin.gif
mariusz123211
już wiem, już wiem, już wiem to wina direct x smile.gif
seba
CYTAT(19(M)50 @ Jan 29 2009, 12:26) *
a ja mam prośbę do twórców patcha. Czy moglibyście zrobic taką jakby oddzialną wersyjkę żeby 1 liga polska była w bal. Bo chciałbym w Motorze pograc biggrin.gif

W nastepnym update 1 liga polska bedzie polączona w jednym slocie z Ekstraklasą (czyli 2 nasze ligi w jednym zamiast dawnej francuskiej).
Ale i teraz mozesz spokojnie grac Motorem w BaL. Po prostu wymieniasz Motor za jakąs inną drużynę z Ekstraklasy i jedziesz.
kwasik1985
Do tomaj

znalazlem maly blad w grze otorz grajac lechem przeciwko barcelonie i przy wybranym stadionie Old Trafford
mam czarne boisko
myslalem ze to blad w zespole ktoryms ale zmienilem pozniej na wisla na barcelone
i bylo to samo
KIEDY ZMIENILEM STADION NA INNY PRZY TYCH SAMYCH DRUZYNACH TO BYLO WSZYSTKO OK
ZDJEC NIE WKLEJAM BO MYSLE ZE NIE MA SENSU BO NAPISALEM W CZYM PROBLEM

tomaj
CYTAT(kwasik1985 @ Jan 29 2009, 12:49) *
Do tomaj

znalazlem maly blad w grze otorz grajac lechem przeciwko barcelonie i przy wybranym stadionie Old Trafford
mam czarne boisko
myslalem ze to blad w zespole ktoryms ale zmienilem pozniej na wisla na barcelone
i bylo to samo
KIEDY ZMIENILEM STADION NA INNY PRZY TYCH SAMYCH DRUZYNACH TO BYLO WSZYSTKO OK
ZDJEC NIE WKLEJAM BO MYSLE ZE NIE MA SENSU BO NAPISALEM W CZYM PROBLEM

To nie błąd OF, ani gry. W settings.exe masz poziom detali ustawiony na low. Zmień to i na bank będzie dobrze.
artysta germanista
CYTAT(seba @ Jan 29 2009, 12:45) *
W nastepnym update 1 liga polska bedzie polączona w jednym slocie z Ekstraklasą (czyli 2 nasze ligi w jednym zamiast dawnej francuskiej).
Ale i teraz mozesz spokojnie grac Motorem w BaL. Po prostu wymieniasz Motor za jakąs inną drużynę z Ekstraklasy i jedziesz.

jak to wymienić? i czy w trakcie save będe mógł przejść jeszcze do Motoru jak zamienie?
kwasik1985
DO DZIECIAKA KTÓRY PRZYZNAJE %

skoro dostałem już 30 % wiec proszę aby mi to wyjaśnić
pierwsze 2 razy dostałem po 10% wyjaśnienie przez dającego "Naucz się edytować posty."
WIEC PROSZĘ MI POKAZAĆ W REGULAMINIE GDZIE JEST TAKI PKT W KTÓRYM ZA PISANIE U GÓRY W EDYTOWANYM POŚCIE DOSTAJE SIĘ %?? Nie jest opisane jak należy edytować EDYCJA TO EDYCJA!
kolejne 10% dostałem za pisanie posta pod postem
w regulaminie pisze :
9. Niedopuszczalne jest tzw. "nabijanie postów", czyli nieuzasadniona krótka odpowiedź mająca na celu głównie dodanie kolejnej jedynki do licznika postów użytkownika. Nie akceptujemy również sztucznego "podbijania tematu" poprzez odpowiadanie samemu sobie celem utrzymania go jak najwyżej. Od zasady tej mogą odstąpić tylko moderatorzy, jeżeli uznają temat za wyjątkowo ważny.

wiec przeczytajcie czy posty które są jeden pod drugim należy zakwalifikować do tego pkt
post 1302i 1303 .....1382 i 1383
BO WEDŁUG MNIE TO DRUGI POST TO JEST ODP INNEMU UŻYTKOWNIKOWI
a dzieciakom przyznającym % przydała by się nauka czytania ze zrozumieniem!!
bo sami nie wiedza jaki regulamin ustalili

Posty 1302 i 1303 zostały napisane w przeciągu trzech minut zaś 1382 i 1383 piętnastu. W jednym poście możesz zawrzeć odpowiedź dla dwóch użytkowników nie musisz pisać do każdego z osobna. Tak trudno to zrozumieć? Może pomyśl co w sytuacji gdy chcesz odpowiedzieć np. sześciu użytkownikom? Napiszesz sześć postów pod rząd? Zrobiłby się śmietnik nie uważasz? Post pod postem możesz napisać w momencie gdy od twojej odpowiedzi minie dłuższy czas. Jeżeli jest to Ci tak trudno zrozumieć to już nic nie poradzę. % nie dostałeś za pisanie nad cytatem, ponieważ to twoja sprawa jak odpowiadasz. Druga sprawa to nie nazywaj nikogo na forum dzieciakami i nie śmieć tematu swoimi problemami, gdyż nie każdego to interesuje. Takie sprawy możesz załatwiać za pomocą PW. ///Orange_91
GułA
A w update 4. będą dodane jakieś nowe drużyny??

ps. Procenty przyznawane przez modków i adminów są rzeczywiście bezsensowne...
mrowa196
CYTAT(mrowa196 @ Jan 24 2009, 20:56) *
Tomaj a czy jest możliwość zamiast legendarnych reprezentacji zrobić np.
Polska (najlepsi Polacy, wiadomo dlaczego)
Real Madryt (najlepsi piłkarze realu madryt, z racji tego że zostali przez FIFA uznani najlepszą drużyną XX w.)
Brazylia (najlepsi Brazylijczycy, z racji tego że to najlepsza reprezentacja przynajmniej kiedyś)
Niemcy (najlepsi Niemcy, z racji tego że jest to najbardziej utytułowana drużyna europy)
Najlepsi zawodnicy wszechczasów (tutaj można zrobić głosowanie w osobnym temacie kto powinien do tego składu należeć)

Czy jest taka możliwość???????????????

Tomaj teraz zobaczyłem ten patch: http://issonline.pl/?cmd=pokaz&id=1232963503 wybierzcie z niego najlepsze drużyny i wstawcie za klasyczne ekipy i jeszcze raz proszę o drużynę najlepszych zawodników wszechczasów bo można grać Polską i mieć Bonka czy Lato ale żeby mieć Klinsmanna albo Van Bastena trzeba zmienić drużynę a gdyby była taka drużyna można by skutecznie bronić w bramce Tomaszewskim powstrzymywać od strzału Beckenbauerem podawać Rijkaardem strzelać pewnie Cruyffem celnie Platinim i mocno Koemanem.
luquee
Chcialem tylko zaznaczyc pewien blad, moze literowke bardziej, ale w Dinamo Moskwa gra W. Kowalczyk, zamiast M. Kowalczyk, plus Danny z tej samej ekipy ma czarny kolor skory, a powinien miec jasniejszy jakis

P.S. Updejt extra biggrin.gif
born2july
witam
super patch
zaczołem gra w become a legend na tym patchu i mam pytanko, gdy gram u siebie czyli w Ruchu Chorzow mam przyspiewki Legi sad.gif a gdy np gram w Gdansku spiewaja mi lecha itp itd
dziekuje z góry za ... wyczerpujaca odpowiedz
1922lechpoznan1922
W update 4 można by dodać do "Sparring teams" drużyne złożoną z grajków z Master League. Ivarov, Espimas, Castolo i spółka wink.gif . Ja mam natomiast problem z scoreboardem BarcaTV. Zamiast niego mam białe paski w grze. Wie ktoś co jest przyczyną ? tongue.gif
GułA
CYTAT(1922lechpoznan1922 @ Jan 29 2009, 18:09) *
W update 4 można by dodać do "Sparring teams" drużyne złożoną z grajków z Master League. Ivarov, Espimas, Castolo i spółka wink.gif . Ja mam natomiast problem z scoreboardem BarcaTV. Zamiast niego mam białe paski w grze. Wie ktoś co jest przyczyną ? tongue.gif

Może roździelczość gry? W 2008 takie coś było.
1922lechpoznan1922
CYTAT(GułA @ Jan 29 2009, 18:26) *
Może roździelczość gry? W 2008 takie coś było.

No właśnie roździelczość zmieniałem, patcha wraz z gierką przeinstalowałem a score Barcy jak nie ma tak nie było mellow.gif . Chodziasz są inne scoreboardy. Nie ma co rozpaczać. Jednak fajnie by było zagrać Barca - Real na scoreboardzie Blaugrany tongue.gif
tomaj
CYTAT(mrowa196 @ Jan 29 2009, 15:27) *
Tomaj teraz zobaczyłem ten patch: http://issonline.pl/?cmd=pokaz&id=1232963503 wybierzcie z niego najlepsze drużyny i wstawcie za klasyczne ekipy i jeszcze raz proszę o drużynę najlepszych zawodników wszechczasów bo można grać Polską i mieć Bonka czy Lato ale żeby mieć Klinsmanna albo Van Bastena trzeba zmienić drużynę a gdyby była taka drużyna można by skutecznie bronić w bramce Tomaszewskim powstrzymywać od strzału Beckenbauerem podawać Rijkaardem strzelać pewnie Cruyffem celnie Platinim i mocno Koemanem.

Po pierwsze to zamiast "wybierzcie" bardziej pasowałoby "czy moglibyście" lub "cz zrobicie".
Po drugie nie zrobimy tego. Na początku postanowiliśmy, że będą klasyczne reprezentacje, mi np. lepiej się gra mecz klasyków Polska - Anglia lub Polska - Niemcy. Weź po uwagę, że jest 7 miejsc z czego 1 to ma być drużyna wszech czasów. I teraz wyobraź sobie jaki by raban się zrobił, bo wśród najlepszych nie ma gracza X lub czemu nie ma klubu Y w klasykach.
Klasyków nie zmienimy i to koniec w tym temacie.
pitt
No więc tak. mam problem tego typu. Mój pes ma wersje 1.0. instaluje patcha, tak jak w instrukcji. włączam go, pokazuje się napis ekstra klasa patch, potem filmik z logiem pesa, zaraz po tym wyskakuje błąd - http://www.sendspace.com/file/hhmz9d -

co zrobić ?
tomaj
CYTAT(pitt @ Jan 29 2009, 20:56) *
No więc tak. mam problem tego typu. Mój pes ma wersje 1.0. instaluje patcha, tak jak w instrukcji. włączam go, pokazuje się napis ekstra klasa patch, potem filmik z logiem pesa, zaraz po tym wyskakuje błąd - http://www.sendspace.com/file/hhmz9d -

co zrobić ?

A pomyślałeś choć przez chwile o kupieniu oryginała lub użyciu innego cracka?
born2july
panowie prosze o pomoc
ponawiam pytanie, co zrobic by przyspiewki w BAL zgadzały się tzn na legi spiewaja o legi itp?
pozdrawiam
tomaj
Przyśpiewki działają poprawnie. Chyba, że majstrowałeś coś przy chants settings
nike
a tak co do czego do w górniku zabrze nie ma już rivasa markovskiego i pavlendy smile.gif
achmed
Ja mam pytanie czy da sie zmienic twarze trenerow bo troche mnie denerwuje jak trenerem manU jest czarnoskóry człoowiek. Jeśli sie da czy moglibyście to zmnienic pozdr smile.gif

P.S updaty świetne . GZ
achmed
oczywiście wszystkich trenerów
artysta germanista
podbijam pytanie achmeda i jeszcze chciałem zapytać jak zmienia sie ten ranking w bal czy coś? Tzn chodzi mi o to, ze chciałbym żeby można było grać Motorem w bal. Bo np jak włączam bal to taka Wisła Płock ląduje w bundeslidze
achmed
CYTAT(19(M)50 @ Jan 30 2009, 14:48) *
podbijam pytanie achmeda i jeszcze chciałem zapytać jak zmienia sie ten ranking w bal czy coś? Tzn chodzi mi o to, ze chciałbym żeby można było grać Motorem w bal. Bo np jak włączam bal to taka Wisła Płock ląduje w bundeslidze

Klikasz BaL -> wpisujesz sobie dane zowdnika jakie chcesz -> potem ci ligi wyskakuja, to sobie wybierasz do w ktorej chcesz grac -> wyskoczy ci komunikat jeszcze ''teams can be repleced by teams from other leagues . would you like do to so (jakos tak) to dajesz ''change'' -> klikasz na dana druzyne ktora chcesz zamienic Motor. tyle

ŚLĄSK I MOTOR EEEEOOOOO !! pzdr z wrocka
artysta germanista
CYTAT(achmed @ Jan 30 2009, 15:08) *
Klikasz BaL -> wpisujesz sobie dane zowdnika jakie chcesz -> potem ci ligi wyskakuja, to sobie wybierasz do w ktorej chcesz grac -> wyskoczy ci komunikat jeszcze ''teams can be repleced by teams from other leagues . would you like do to so (jakos tak) to dajesz ''change'' -> klikasz na dana druzyne ktora chcesz zamienic Motor. tyle

ŚLĄSK I MOTOR EEEEOOOOO !! pzdr z wrocka

no właśnie przy tych ligach za Chiny nie mogłem się połapać jak przesunąć Motor. Teraz jestem w 5 sezonie w Bal więc w nowej karierze dopiero to zrobie, ale i tak do update nowego pewnie nie zdąże zagrać całej kaierery więc poczekam na przesunięcie 1 ligi PL za ligue 1 rolleyes.gif. A odbiegając od tematu bal to jutro u mnie 6 osób ze Śląska melanżem konczy ferie biggrin.gif biggrin.gif
tomaj
Nie wiadomo czy i jak można podmieniać twarze trenerów.
Co do gry Motorem w BaL. 19(M)50 jak długo grasz w PES2009?
artysta germanista
CYTAT(tomaj @ Jan 30 2009, 15:23) *
Nie wiadomo czy i jak można podmieniać twarze trenerów.
Co do gry Motorem w BaL. 19(M)50 jak długo grasz w PES2009?

ogólnie to niewiem. Mam 2009 chyba ze 3-4 miechy, a dlaczego pytasz?

WKS
CYTAT(19(M)50 @ Jan 30 2009, 15:22) *
no właśnie przy tych ligach za Chiny nie mogłem się połapać jak przesunąć Motor. Teraz jestem w 5 sezonie w Bal więc w nowej karierze dopiero to zrobie, ale i tak do update nowego pewnie nie zdąże zagrać całej kaierery więc poczekam na przesunięcie 1 ligi PL za ligue 1 rolleyes.gif . A odbiegając od tematu bal to jutro u mnie 6 osób ze Śląska melanżem konczy ferie biggrin.gif biggrin.gif

Nie wiem moze bylo mówione tak jak achmed powiedzial bierzez to Change klikasz  na dany klub  x2.gif i wyminiasz a jak np masz Bundeslige a w Premier Ligue siedzi np Bayern Monachium to wstukujesz  square.gif i zamieniasz za klub z Bundesligi . Tyle mojego zdania w tym temacie mam nadzieje ze pomoglem 
nike
smile.gif a moze ktos zrobi stadion slaski jak narodowy polski jak jest stadion narodowy argentyny , francji to czemu nie polski biggrin.gif pozdro
artysta germanista
CYTAT(nike @ Jan 30 2009, 22:39) *
smile.gif a moze ktos zrobi stadion slaski jak narodowy polski jak jest stadion narodowy argentyny , francji to czemu nie polski biggrin.gif pozdro

bo pewnie były by problemy z importem do gry :/
GułA
CYTAT(19(M)50 @ Jan 31 2009, 09:34) *
bo pewnie były by problemy z importem do gry :/

Pewnie były problemy ze zrobieniem tego stadionu. ;o
eduardo_9
Mam pytanie czy do EP 2009 można dodać sobie jakieś nowe piłeczki? Jeżeli tak to proszę o wytłumaczenie jak to zrobić. Pzdr.
Kimon
CYTAT(nike @ Jan 30 2009, 13:30) *
a tak co do czego do w górniku zabrze nie ma już rivasa markovskiego i pavlendy smile.gif

Aktualny skład Górnika można zobaczyć tutaj (nie licząc Skorupskiego i Gajewskiego, którzy grają w ME)
http://www.90minut.pl/kadra.php?id_sezon=7...amp;id_klub=101
Tomek_28
Strona z aktualnymi transferami   http://www.transfermarkt.de/de/  .Jest dużo lig europejskich,m.in składy polskiej ekstraklasy
tomaj
CYTAT(Tomek_28 @ Jan 31 2009, 15:10) *
Strona z aktualnymi transferami   http://www.transfermarkt.de/de/  .Jest dużo lig europejskich,m.in składy polskiej ekstraklasy

Muszę przyznać, że ta stronka jest całkiem niezła i aktualna. Na pewno się nią wesprzemy. Dzięki.
patryk89
Panowie Patch jest naprawde konkretny, kawał dobrej roboty.

MAm takie pytanie. Jest możliwośc przerobienia rankingu drużyn lub poprzestawiania drużyn w odpowiedniej kolejności tak aby w trybie liga Mistrzów nie losowały się drużyny z drugiej ligi Polskiej i żeby losowały się mocniejsze drużyny z Ekstraklasy bądz mozniejsze drużyny z Others ? Nie znam się kompletnie na robieniu takich rzeczy ale np może można przesunąć drużyny 2 ligi do Others B albo na koniec Others ( patrząc po rozmieszczeniu w update3) ?
Troche namieszałem ale ciężko mi to opisać tongue.gif MAm nadzieje ze zrozumiecie mój wywód :]

a i jeszcze jedno pytanko . DA sie zmienić aby w Lidze międzynarodowej grając na dwie osoby można było grać puchar ligi ? ogólnie w grze nei można ale czy jest możliwość zmiany tego w jakiś plikach ?

Rusek_ZGR
Tak wygląda skład Widzewa: Mielcarz, Ł. Broź, Ukah, Szymanek, Lisowski, Budka, Juszkiewicz, Grzeszczyk, Jarmuż, Napoleoni, Robak. Mam nadzieję, że będzie w update 4.

zdr.
tomaj
CYTAT(Rusek_ZGR @ Jan 31 2009, 18:48) *
Tak wygląda skład Widzewa: Mielcarz, Ł. Broź, Ukah, Szymanek, Lisowski, Budka, Juszkiewicz, Grzeszczyk, Jarmuż, Napoleoni, Robak. Mam nadzieję, że będzie w update 4.

zdr.

Po pierwsze co to znaczy zdr?
Po drugie jak będzie wyglądał inaczej to co? Obrazisz się i go nie ściągniesz?
zomek
CYTAT(Rusek_ZGR @ Jan 31 2009, 18:48) *

zdr.

Grzeszczyk oficjalnego meczu oprócz sparingów nie grał to nie wiadomo czy będzie na tyle dobry żeby grał w 1 składzie , a składem sparingów nie ma się co kierować.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.