Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ekstraklasa Patch 2009
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43, 44, 45, 46, 47
Naimad
W najnowszym update zmiencie Kielbowiczowi z prawej na lewą ;p male niedopatrzenie, ale po sprzedazy Wawrzyniaka bardzo istotne wink.gif
__SaNd1__
Czy patch dziala pod wersii KONAMI 1.10 ? bez 1.20 mellow.gif
sylwestr_L
CYTAT(tomaj @ Jan 30 2009, 15:23) *
Nie wiadomo czy i jak można podmieniać twarze trenerów.
Co do gry Motorem w BaL. 19(M)50 jak długo grasz w PES2009?

Mam problem z pogodą (ciagle pada deszcz) jezeli wiesz jak to zmienic to prosze o pomoc z gory THX!
robien92
jasne ze dziala tyle ze nie wciepujesz do kitservera plikow z folderu cv0f.img biggrin.gif
CYTAT(__SaNd1__ @ Jan 31 2009, 20:48) *
Czy patch dziala pod wersii KONAMI 1.10 ? bez 1.20 mellow.gif
tomaj
CYTAT(sylwestr_L @ Jan 31 2009, 22:41) *
Mam problem z pogodą (ciagle pada deszcz) jezeli wiesz jak to zmienic to prosze o pomoc z gory THX!

Przy wyborze stadionu, pod jego obrazkiem masz różne opcje: pora dnia, pora roku i pogoda. Aby to zmienić musisz nacisnąć przycisk, zdefiniowany jako żółte kółko.
nike
co do gornika to na kolejnym zgrupowaniu sa Damian Furczyk ( http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8800 ) i Marek Krotofil ( http://www.90minut.pl/kariera.php?id=11934 ) pozdrawiam biggrin.gif
tomaj
CYTAT(nike @ Feb 1 2009, 13:41) *
co do gornika to na kolejnym zgrupowaniu sa Damian Furczyk ( http://www.90minut.pl/kariera.php?id=8800 ) i Marek Krotofil ( http://www.90minut.pl/kariera.php?id=11934 ) pozdrawiam biggrin.gif

Wiesz, na zgrupowaniu Lecha w Turcji będzie Stosić co nie oznacza, że zostanie on piłkarzem Kolejorza.
Forza_Michal
Możecie mi powiedzieć z jakiej to okazji Łukasz Trałka w nowym uptade jest juz w Poloni?z tego co ja wiem to idie dopiero latem a w zamian przychodzi Bąk do Lechii!!!Chetnie bym sie dowiedzial dlaczego gdy gram karierę to kibice po paru kolejkach śpiewają jakieś szkockie przyśpiewki i JUVE JUVE..moi kibicei innych druzyn tez..?
GułA
CYTAT(tomaj @ Feb 1 2009, 15:11) *
Wiesz, na zgrupowaniu Lecha w Turcji będzie Stosić co nie oznacza, że zostanie on piłkarzem Kolejorza.

TO samo miałem naipsać o Janukiewiczu ale się powstrzymalem. biggrin.gif

Alexandeer Sanchez z Bełchatowa, wrócił do Peru po śmierci ojca. Gra w jakimś tam klubie, proponuję wywalić go z GKSu w nastepnym update. smile.gif
nike
tak ale Stosic jeszcze w lechu nie jest a oni w gorniku już sa tylke ze graja w ME furczyk rok temu byl pare razy w 18 meczowej
seba
CYTAT(GułA @ Feb 1 2009, 16:39) *
TO samo miałem naipsać o Janukiewiczu ale się powstrzymalem. biggrin.gif

Alexandeer Sanchez z Bełchatowa, wrócił do Peru po śmierci ojca. Gra w jakimś tam klubie, proponuję wywalić go z GKSu w nastepnym update. smile.gif

Update 4 będzie dostępny dzisiaj. Zmienia on w stopniu znaczącym oblicze EP2009. Są tam też zawarte najnowsze i potwierdzone transfery, ale z ostatecznymi transferami wstrzymamy sie do początku marca, kiedy wszystko juz będzie jasne bez żadnych wątpliwości. Wtedy też ukaże się update 5 (być może ostatni) z ostateczną aktualizacją składów.
Opisy update 4 oraz EP2009 BIG UPDATE zamieściłem w 2 poście - linki w trakcie uploadu.
mrowa196
a Garay będzie poprawiony (chodzi o to że jest on na wypożyczeniu do końca sezonu w racingu, chociaż kolor skóry można też przyciemnić)
1922lechpoznan1922
Ooo ! Czyli wzieliście pod uwagę moją propozycje z Ivarovem i resztą (chyba, że dodaliście ich przed moim postem biggrin.gif ). Czekam na linki laugh.gif

nike
a i jedna uwaga Hermes w jagielloni jest bialy ;/ a i jeszcze adamski jest czarny w lks
__SaNd1__
A czy bedom jakiesz nowe menusy smile.gif
eduardo_9
Czy można dodać sobie to patcha kilka innych piłek? Jak to zrobić?
seba
Link do update4 i EP 2009 BIG UPDATE w 2 poscie
tomaj
CYTAT(eduardo_9 @ Feb 1 2009, 18:26) *
Czy można dodać sobie to patcha kilka innych piłek? Jak to zrobić?

Dodać nie możesz, ale podmienić tak.
We folderze cv01.img są pliki odpowiadające za piłki. Jedna piłka = jeden plik, więc jak masz jakąś futbolówkę, to dajesz jej nazwe pliku, który chcesz podmienić. Tylko pamiętaj, że zmieniając tylko piłki nie podmieniasz ich podglądu przy wybieraniu ich w grze.
Naimad
No to zaczynamy narzekanie, co? ;p A szczerze powiedziawszy gratulacje dla tworcow i wielki szacunek, za systematyczne poprawki i sluchanie rad uzytkownikow. No wiec, mnie oczywiscie interesuje tylko Legia z polskiej ligi, wiec tylko tu wytkne potkniecia. Arruabarrena odszedl do SD Eibar. Zamiast niego powinien byc Paluchowski i zmiencie numer Majkowskiemu - numer 10 zastrzezony jest dla Kazia Deyny, i nikt w Legii juz go nie bedzie nosil
WKS
Seba,tomaj czy EP Update BIG to wszystkie te updaty w jednym czy musze sciagac Update 1,2,3 ,4 i dopiero BIG ?
tomaj
CYTAT(WKS&RKS @ Feb 1 2009, 19:44) *
Seba,tomaj czy EP Update BIG to wszystkie te updaty w jednym czy musze sciagac Update 1,2,3 ,4 i dopiero BIG ?

BIG to wszystko w jednym
Krysstek
Witam, 

Chcialbym sie pozbyc tych nowych stadionow ktore sa w Update3, czy jest to jakos mozliwe ??

Dzieki za odp
WKS
Dlaczego w grze jest Bolivia ?

van Der Vaart gra z 23
i Julio Bapstista jest w AS Romie mówie poniewaz to nie jest najnowszy transfer
a tak pozatym to narazie nic nie zauwazylem JEST GIT ! (patrzac po na niektórych zawodników 1 Ligi ciesze sie ze statystyki nie sa dobierane na tzw pałę )

@Tomaj za Babtiste sorry masz racje zle spojrzalem , a co do Boliwii nie wiem .  Jescze raz patcha patcha wgram 

tomaj
CYTAT(Krysstek @ Feb 1 2009, 20:25) *
Witam, 

Chcialbym sie pozbyc tych nowych stadionow ktore sa w Update3, czy jest to jakos mozliwe ??

Dzieki za odp

Usuń z folderu cv09.img pliki, których nazwa zaczyna się na stadium. Natomiast z folderu cv05.img usuń plik unnamed_101.bin, on odpowiada za previvy.

WKS&RKS: chyba żeś złego patcha wgrał. Sprawdziłem właśnie i u mnie flaga Boliwii się nie wyświetla, a Baptista już chyba od updatu 2 jest w Romie.
patryk89
w West Ham United na przodzie koszulek są numery na logo sponsora ... Ale poza tym git
tomaj
Sprawdziłem jeszcze raz big update i jest jednak wszystko ok, więc musisz coś źle robić. podejrzewam, że OF nie wgrałeś.
Krysstek
CYTAT(tomaj @ Feb 1 2009, 20:30) *
Usuń z folderu cv09.img pliki, których nazwa zaczyna się na stadium. Natomiast z folderu cv05.img usuń plik unnamed_101.bin, on odpowiada za previvy.

Usunalem te pliki ale stadiony sa dalej sad.gif

wislak_91
Hej tomaj , a co daje Update 4??? Tylko nowe transfery czy coś jeszcze. Sam robiłem różne modyfikacje (włącznie ze składami) i nie wiem czy opłaca mi się pobierać... sad.gif Liczę na normalną odpowiedź , nie typu "Ściągnij i sam zobacz" smile.gif

edit: Zapomniałem , że w poście 2 jest to wyjaśnione... Sorki za problem:)
tomaj
CYTAT(Krysstek @ Feb 1 2009, 20:50) *
Usunalem te pliki ale stadiony sa dalej sad.gif

Usuń jeszcze pliki unnamed od 288 do końca. Zostaw tylko te dwu cyfrowe. Usuń jeszcze unnamed_433 z cv05.img

CYTAT(wislak_91 @ Feb 1 2009, 20:52) *
Hej tomaj , a co daje Update 4??? Tylko nowe transfery czy coś jeszcze. Sam robiłem różne modyfikacje (włącznie ze składami) i nie wiem czy opłaca mi się pobierać... sad.gif Liczę na normalną odpowiedź , nie typu "Ściągnij i sam zobacz" smile.gif

Wystarczy, że przeczytasz opis w 2 poście tongue.gif
wislak_91
Ok , napisałem edit:) A Smoliński od wczoraj w ŁKS-ie Łódź tongue.gif
tomaj
CYTAT(wislak_91 @ Feb 1 2009, 21:12) *
Ok , napisałem edit:) A Smoliński od wczoraj w ŁKS-ie Łódź tongue.gif

Jakoś nie mogę znaleźć potwierdzenia tego.

Co do West Hamu.
Aby numer z przodu koszulki się nie wyświetlał trzeba wejść do każdego folderu ze strojami WH i usunąć z nich plik numbers-front.png Trzeba to zrobić we wszystkich 4 folderach: ga, gb, pa i pb.
Naimad
Bo jeszcze nie przeszedl do Łks-u
PS Cos mi sie chrzani z waszym systemem logowania... Zanim dodam komentarz, kaze mi 5 razy sie zalogowac.... Wkurzajace to jest... Co prawda przez 4 lata obecnosci, rzadko sie udzielalem, ale nie mialem nigdy problemow takich tongue.gif
patryk89
QUOTE (tomaj @ Feb 1 2009, 23:27) *
Jakoś nie mogę znaleźć potwierdzenia tego.

Co do West Hamu.
Aby numer z przodu koszulki się nie wyświetlał trzeba wejść do każdego folderu ze strojami WH i usunąć z nich plik numbers-front.png Trzeba to zrobić we wszystkich 4 folderach: ga, gb, pa i pb.

Po usunięciu tego zostaje biała plama na logo... Sorry że tak Ci dupe zawracam tongue.gif

I takie drobinki jakie jeszcze znalazłemm narazie to :

W Hoffenheim piłkarz Stifler ma na twarzy "no data"
W Porto Fernando i Raul Meireles mają ta samą twarz
ale to takie gówienka do edycji własnej smile.gif
seba
CYTAT(patryk89 @ Feb 1 2009, 21:45) *
Po usunięciu tego zostaje biała plama na logo... Sorry że tak Ci dupe zawracam tongue.gif

I takie drobinki jakie jeszcze znalazłemm narazie to :

W Hoffenheim piłkarz Stifler ma na twarzy "no data"
W Porto Fernando i Raul Meireles mają ta samą twarz
ale to takie gówienka do edycji własnej smile.gif

Musisz wejsc do GDB Managera, masz go w kitserverze i w strojach WH ustawić off w opcji Shirt front number location dla wszystkich kompletów.
To nasze niedopatrzenie więc przepraszamy.
tomaj
Update 4.1 został usunięty, gdyż linki w poście numer 2 zostały poprawione.

Za utrudnienia jeszcze raz przepraszamy.
GułA
CYTAT(seba @ Feb 1 2009, 17:10) *
Update 4 będzie dostępny dzisiaj. Zmienia on w stopniu znaczącym oblicze EP2009. Są tam też zawarte najnowsze i potwierdzone transfery, ale z ostatecznymi transferami wstrzymamy sie do początku marca, kiedy wszystko juz będzie jasne bez żadnych wątpliwości. Wtedy też ukaże się update 5 (być może ostatni) z ostateczną aktualizacją składów.
Opisy update 4 oraz EP2009 BIG UPDATE zamieściłem w 2 poście - linki w trakcie uploadu.

Ale Sancheza w GKSie już niema od lata...

CYTAT(Naimad @ Feb 1 2009, 19:11) *
No to zaczynamy narzekanie, co? ;p A szczerze powiedziawszy gratulacje dla tworcow i wielki szacunek, za systematyczne poprawki i sluchanie rad uzytkownikow. No wiec, mnie oczywiscie interesuje tylko Legia z polskiej ligi, wiec tylko tu wytkne potkniecia. Arruabarrena odszedl do SD Eibar. Zamiast niego powinien byc Paluchowski i zmiencie numer Majkowskiemu - numer 10 zastrzezony jest dla Kazia Deyny, i nikt w Legii juz go nie bedzie nosil

Naprawde? O ile dobrze pamiętam to np. Saganowski z 10 gral ;o
niv1986
gram obecnie wykreowaną przeze mnie ligę na update3, w lidze mam zlepek najróżniejszych drużyn z całego świata, wszystkie z folderu "fifa", do tego dodany lech, czy po wgraniu update4, zachowam aktualne ustawienia, czy może poprzestawiają mi się drużyny, wolę się upewnić, dlatego pytam, pzdr
patryk89
Wystarczyło napisać jak poprawić te drobnostki a nie smile.gif

Dziękuweczka wielka za poprawki. Panowie zbliżacie sie do perfekcji smile.gif
patryk89
Panowie mam jeszcze jedno pytanko.

Czy możecie przerobić ranking w kolejnym update jak to zrobił gościu w tym temacie:
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=13574&st=0 ???????

co prawda troche tam namieszał ale idea była dobra smile.gif

Pozdrawiam
Naimad
QUOTE (GułA @ Feb 1 2009, 23:37) *
Naprawde? O ile dobrze pamiętam to np. Saganowski z 10 gral ;o

Tal, ale on gral jeszcze przed rocznica smierci Kazia. Bodajże dopiero w 2006 koszulka z numerem 10 zostala zarezerwowana dla Niego dla uczczenia legendy
artysta germanista
CYTAT(tomaj @ Feb 1 2009, 23:41) *
Update 4.1

Zmiany:
- brak numeru na froncie koszulek West Hamu
- poprawione twarze Strifler, Fernando i Raúl Meireles
- zmienione numery graczy Realu Madryt
- najnowsze transfery (Given->Man. City, Saglik->Karlsruher SC, Arruabarena został usunięty z Legii)

Instalacja:
1. Folder 'save' skopiować do \Moje dokumenty\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2009
2. Folder 'kitserver' skopiować do gównego katalogu gry.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Credits:
Seba, Tomaj
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Jutro zostaną podmienione linki do BIG UPDATE i UPDATE 4. Będą one zawierały zmiany z UPDATE 4.1.
Za utrudnienia przepraszamy.

a jest zamieniona I liga polska za Ligue 1?
19on08
Tomaj... Smoliński w ŁKS....http://www.legialive.pl/news/29096_Smolinski_dogadany_z_LKS-em.html
Pare błędów da sie wyłapać ale to szczególy...Tomaj i Seba brawo dla was..to jest dla mnie..najlepsze update ze wszystkich;]]]
Ej jak gram kariere i chce ją tu wrzucić tak jak ludzie robią z pes 6 na tym forum ...to jak wejde tam w zakladke pes 6 to mam takie cos blogii kariery a tu tego nie mam i nie wiem gdzie wrzucić kariere:(Czy normalnie jako nowy temat czy jak..?
tomaj
CYTAT(niv1986 @ Feb 2 2009, 00:59) *
gram obecnie wykreowaną przeze mnie ligę na update3, w lidze mam zlepek najróżniejszych drużyn z całego świata, wszystkie z folderu "fifa", do tego dodany lech, czy po wgraniu update4, zachowam aktualne ustawienia, czy może poprzestawiają mi się drużyny, wolę się upewnić, dlatego pytam, pzdr

Możesz śmiało wgrać update 4, zmieniona jest tylko kolejność wyświetlania drużyn w menu wyboru.

CYTAT(patryk89 @ Feb 2 2009, 02:06) *
Panowie mam jeszcze jedno pytanko.

Czy możecie przerobić ranking w kolejnym update jak to zrobił gościu w tym temacie:
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=13574&st=0 ???????

co prawda troche tam namieszał ale idea była dobra smile.gif

Pozdrawiam

O tym już było. I odpowiedź brzmiała nie.

CYTAT(19(M)50 @ Feb 2 2009, 09:01) *
a jest zamieniona I liga polska za Ligue 1?

Proponuje lekturę (tylko ze zrozumieniem tym razem) postu 2.
KemoT86
Ja mam takie pytanie dlaczego Lech Poznań ma za stroje wyjazdowe "biało-niebieskie" ? Strój wyjazdowy jest cały biały! Dobry pomysł z tym Big updatem. Szkoda , że te nowe stadiony mają tyle błędów ale nie będę narzekał tongue.gif wojsko mam już za sobą czas teraz na przyjemności wink.gif Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszym ulepszaniu PESa.
seba
Linki w drugim poście do update4 i EP 2009 BIG UPDATE zostały zaktualizowane do poprawki UPDATE 4.1.
tomaj
CYTAT(KemoT86 @ Feb 2 2009, 10:11) *
Ja mam takie pytanie dlaczego Lech Poznań ma za stroje wyjazdowe "biało-niebieskie" ? Strój wyjazdowy jest cały biały! Dobry pomysł z tym Big updatem. Szkoda , że te nowe stadiony mają tyle błędów ale nie będę narzekał tongue.gif wojsko mam już za sobą czas teraz na przyjemności wink.gif Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszym ulepszaniu PESa.

Teoretyczni to się mylisz, bo drugi komplet jest biało-niebieski. Praktycznie natomiast, rzeczywiście grają w całych białych, ale to wynika z doboru kitsów przez przeciwnika. W tym sezonie w lidze grali tylko raz w biało-niebieskich z Wisłą i ze dwa razy chyba w pucharze Ekstraklasy.

Ale powód jest jeszcze inny dlaczego w EPatchu są biało-niebieskie. Po prostu kitsmekerzy takie nam zrobili, a komplet biały jest przeróbką mojego autorstwa tongue.gif
19on08
CYTAT(19on08 @ Feb 2 2009, 09:33) *
Tomaj... Smoliński w ŁKS....http://www.legialive.pl/news/29096_Smolinski_dogadany_z_LKS-em.html
Pare błędów da sie wyłapać ale to szczególy...Tomaj i Seba brawo dla was..to jest dla mnie..najlepsze update ze wszystkich;]]]
Ej jak gram kariere i chce ją tu wrzucić tak jak ludzie robią z pes 6 na tym forum ...to jak wejde tam w zakladke pes 6 to mam takie cos blogii kariery a tu tego nie mam i nie wiem gdzie wrzucić kariere:(Czy normalnie jako nowy temat czy jak..?

Odpowiedźcie mi..
Piter123
Mi nie działa zmiana scoreboardów przez scoreboard.bat. Wcześniej działało przez updatami. :/
nike
jest jakis blad bo ja wchodze w edycja i chce transfer radwanskiego do lecznej zrobic to wywala mnie z gry ;/ nie wiem czy to wina ze mam swoje save ale w boliwi sa osolinski bochenek itd
KemoT86
Doskonale wiem , że zagrali ok 2-3 meczów wyjazdowych w biało-niebieskich barwach. Ja poprostu patrze na to od fanatycznej strony i razi to w oczyjak widzi się biało-niebieskie barwy. No ale to tylko takie moje odczucia nie krytyka. Ostatnio nawet pokusiłem sie na zmaine scoreboarda i powiem szczerze że mega dobrze wyglada LechTV tongue.gif A zmieniłeś Tomaj może zdanie na temt herbu? Bo widzę , że avek zmieniony biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.