mrowa196
Feb 24 2009, 09:15
A GDB folder skopiowałeś? O ile tam jest.
topeczekk
Feb 24 2009, 09:59
szukam i szukam i nie widze czy ktos pisał ...
bedzie działał patch na patchu konami 1.3 ?
rafijoza
Feb 24 2009, 15:18
CYTAT(topeczekk @ Feb 24 2009, 10:03)

szukam i szukam i nie widze czy ktos pisał ...
bedzie działał patch na patchu konami 1.3 ?
Ja próbowałem i kitserver nie wykrywa pliku pes2009.exe i musiałem wrocic do wersji 1.2. Czytałem ze kitserver jest kompatybilny do wersji 1.2 ale ile w tym prawdy to nie wiem
Z tego co jest mi wiadomo to kitserver nie obsługuje PES z patchem KONAMI wyższym niż 1.2. Co gorsza praktycznie na 100% nie doczekamy się niestety nowej edycji tego wspaniałego narzędzia.
Refuge
Feb 25 2009, 16:48
Witam, czy jest może możliwość grania ML ligą polską? Bo w każdym patchu, który posiadam II ligę mogę sobie ustawić polską, ale I ligi już nie, są jakieś pomieszane.
CYTAT(Refuge @ Feb 25 2009, 16:52)

Witam, czy jest może możliwość grania ML ligą polską? Bo w każdym patchu, który posiadam II ligę mogę sobie ustawić polską, ale I ligi już nie, są jakieś pomieszane.
Takim jak ty powinno się odrazu dać bana!!!!
Średnio co 5 stron ten temat jest poruszany, bo leniuchom nie chce się czytać forum!
A odpowiedź znajdź se sam w temacie.
Łódzki KS 1908
Feb 25 2009, 20:03
Witam Was . Moze Byl juz ten temat , ale jest tyle postow wiec postanowilem go ponowić. (Z Góry Sorry, jesli temat był) Wiec mam problem --> Jak wykasowac z Ekstraklasy Drużyny Pierwszej 1 Ligi ? Chce zagrac Lige Tylko Zespolami z Orange , wszystko ladnie Pieknie ale zostaja mi 4 druzyny z Pierwszej , nie wiem jak je usunac . Chcialbym miec 16 druzyn z Ekstraklasy , a te 4 wykasowac , czyli Podobeskidzie , Zaglebie , Korona , Widzew . Prosze Was o Pomoc . Z Góry Dziękuję .

A Co Do Patcha 8+/10

.Rewelacja . Oby tak dalej Chłopaki . No chociaz zawsze mozna sie dopatrzyc błędów , np Startowa Jedenastka , rezerwy itp . Ale można poustawiać to samemu wiec , problemów wielkich nie ma . Pozdrawiam i czekam na Pomoc .
W trybach gry masz coś takiego jak liga/puchar. Wybierasz Lige i Internacional League czy jakoś tak. Ustawiasz tam ilość drużyn, a potem je wybierasz.
Mac516
Feb 25 2009, 21:31
Mam pytanie czy po instalacji w kolejnosci
-PESA
-uaktualnieniu gry do 1.30
-EP
-potem kitserwera do wersji 1.30
Gra bedzie działać z łatką 1.30
Mam na mysli poprostu wrzucenie całego patcha a potem skopiowania plików z kitserwera 1.30 do kitserwera z EP. Czy ruszy tym sposobem
lord_macdeath84
Feb 26 2009, 03:09
Mam pytanie nie mozna zrobic na forum dzialu Ekstraklasa patch 2009 ????? a nie wrzucac wszystko w jeden temat czytanie 106 stron troche zajmue a ludziom sie nie chce czytac , ew nie uzywaja opcji "szukaj" i zasmiecaja beznadziejnymi postami.
Pozdrawiam
m.e.t.h.o.d. man
Feb 26 2009, 07:43
CYTAT(lord_macdeath84 @ Feb 26 2009, 03:13)

Mam pytanie nie mozna zrobic na forum dzialu Ekstraklasa patch 2009 ????? a nie wrzucac wszystko w jeden temat czytanie 106 stron troche zajmue a ludziom sie nie chce czytac , ew nie uzywaja opcji "szukaj" i zasmiecaja beznadziejnymi postami.
Pozdrawiam
Ciekawe... A jak sie nazywa ten temat? To przez takich tępowatych ludzi, którzy są totalnie zieloni w pes, robią tutaj taki śmietnik zadając pytania, na które już były odpowiedzi... Ale co zrobisz? Dasz im bana? To zrobią sobie nowe konta...
CYTAT(m.e.t.h.o.d. man @ Feb 26 2009, 07:47)

Ciekawe... A jak sie nazywa ten temat? To przez takich tępowatych ludzi, którzy są totalnie zieloni w pes, robią tutaj taki śmietnik zadając pytania, na które już były odpowiedzi... Ale co zrobisz? Dasz im bana? To zrobią sobie nowe konta...
Mozna bylo by zrobic FAQ ale podejrzewam ze pytali by sie gdzie mozna bylo by go znalesc
Nie ma sensu robienia dodatkowego tematu, ponieważ najpóźniej po tygodniu byłby znowu zaśmiecony.
Obecny temat ma 106 stron, bo połowa pytań nie dotyczy patcha, jak np: jak zrobić aby w ML grać ligę polską. Kwestia ustawienia grup nie zależy od patcha tylko od gry, więc nie wiem czemu ludzie o to pytają.
Mam pytanie. Mam przyśpiewki dla Metalista Charków, chciałbym zrobić żeby np. zabrać slot przyśpiewek Slavii Praga a dodać Metalistowi. Jak to zrobić?
---
A tak wogóle to jakby ktoś z ekipy patcha był zainteresowany - w wolnych chwilach robie sobie przyśpiewki do PESa, wszystkie (albo przynajmniej zdecydowana większość

) jakości telewizyjnej, robione tak żeby był jak największy realizm. Mógłbym udostępnić co nieco w ramach patcha, będziecie zainteresowani to pisać na gg (xxxxxxx). Z tego co zauważyłem użyliście niektórych z moich prac w patchu (przykładowo przyśpiewki dla Jastrzębia), szkoda że nie jestem w creditach, no ale jakoś to przeżyje
Próbka, jeden plik przyśpiewek dla Barcy:
http://www.wrzuta.pl/audio/5KNjWXjqC3/brcl
KemoT86
Feb 26 2009, 20:24
Jeśli próbka przyśpiewek to miał być żart to napewno się udał! Chyba bym wolał grać bez głosu z trybun. Bo jak dla mnie najważniejsza jest jakość przyśpiewek ze stadione a te co ty zaprezentowałeś to jakby w tramwaju jechali nawaleni kibice Barcy
CYTAT(pkar @ Feb 26 2009, 13:37)

Mam pytanie. Mam przyśpiewki dla Metalista Charków, chciałbym zrobić żeby np. zabrać slot przyśpiewek Slavii Praga a dodać Metalistowi. Jak to zrobić?
---
A tak wogóle to jakby ktoś z ekipy patcha był zainteresowany - w wolnych chwilach robie sobie przyśpiewki do PESa, wszystkie (albo przynajmniej zdecydowana większość

) jakości telewizyjnej, robione tak żeby był jak największy realizm. Mógłbym udostępnić co nieco w ramach patcha, będziecie zainteresowani to pisać na gg (2859233). Z tego co zauważyłem użyliście niektórych z moich prac w patchu (przykładowo przyśpiewki dla Jastrzębia), szkoda że nie jestem w creditach, no ale jakoś to przeżyje
Próbka, jeden plik przyśpiewek dla Barcy:
http://www.wrzuta.pl/audio/5KNjWXjqC3/brclInteresują mnie telewizyjnej jakosci przyspiewki Podbeskidzia, Tura Turek, Znicza Pruszkow i i nnych polskich 1 ligowców . Jesli jestes w stanie przygotować taki materiał to daj znac w tym temacie.
PS
Nie jestes w creditach bo nie wiedziałem, że to Jastrzebie jest Twoje. Szczerze mówiąc to do dzis byłem przekonany że to moje dzieło

Jeśłi jeszcze jakies przyśpiewki zawarte w patchu wysżły spod twojej ręki to napisz, a na pewno zostanie to uwzglednione w creditach.
A ja bym prosił o przyśpiewki Sao Paulo w takim razie
CYTAT(KemoT86 @ Feb 26 2009, 20:28)

Jeśli próbka przyśpiewek to miał być żart to napewno się udał! Chyba bym wolał grać bez głosu z trybun. Bo jak dla mnie najważniejsza jest jakość przyśpiewek ze stadione a te co ty zaprezentowałeś to jakby w tramwaju jechali nawaleni kibice Barcy

Chyba faila mistrzu zaliczyłeś. Przyśpiewki Barcy są zgrane prosto z transmisji telewizyjnej meczu (znalazłem ich mecz bez komentatora) więc realistyczniejszych sie zrobić nie da

Także sorry Winnetou. No chyba że dla Ciebie jakość to nie realizm, wolisz słuchać nawet bandy 15 osób krzyczącej "Barca" byle tylko głośno było, nie mamy chyba o czym gadać
CYTAT(seba @ Feb 26 2009, 20:31)

Nie jestes w creditach bo nie wiedziałem, że to Jastrzebie jest Twoje. Szczerze mówiąc to do dzis byłem przekonany że to moje dzieło

Jeśłi jeszcze jakies przyśpiewki zawarte w patchu wysżły spod twojej ręki to napisz, a na pewno zostanie to uwzglednione w creditach.
Dobra tam olać te credity, nie czuje się urażony

Jeszcze ze swoich znalazłem tam Motor, GKS Katowice, Stalowa Wola, dokładnie reszty nie sprawdzałem.
CYTAT(tomaj @ Feb 26 2009, 22:36)

A ja bym prosił o przyśpiewki Sao Paulo w takim razie

CYTAT(seba @ Feb 26 2009, 20:31)

Interesują mnie telewizyjnej jakosci przyspiewki Podbeskidzia, Tura Turek, Znicza Pruszkow i i nnych polskich 1 ligowców . Jesli jestes w stanie przygotować taki materiał to daj znac w tym temacie.
Nie mam ani Sao Paulo ani tych 1 ligowców

Mam za to przyśpiewki dla całej Ekstraklasy i wielu europejskich zespołów, wg mnie o wiele lepszej jakości (realistyczności) jak w patchu, jak tam chcecie. No chyba że macie zdanie podobne do tego jegomościa z Poznania że takie coś (przyśpiewka z patcha):
http://www.wrzuta.pl/audio/tHeQnkvuzQ/polbytjest lepsze od takiego czegoś (moje)
http://www.wrzuta.pl/audio/26FlBWrRgD/bytom01No to wtedy faktycznie spadam stąd i już więcej nie wracam
Żeby nie było że uważam siebie za nie wiadomo kogo i że myślę iż robie nie wiadomo co. Po prostu na tyle mecze oglądam, słuchając odgłosów z trybun że potrafie rozróżnić co jest realistyczne a co nie, zrobiłem co nieco dla własnych potrzeb, ktoś chce do patcha to spoko, kontakt na gg. Narazie.
Filmik początkowy jest do góry nogami jak to naprawic?
A tak po za tym świetny patch:D
KemoT86
Feb 27 2009, 15:54
Panie i Władco z Wrocławia przepraszam , że skrytykowałem Twoje jakże świetne przyśpiewki... a tak na poważnie już jak już robisz takie piękne porównania to chociaż miej do siebie jakąś samokrytykę. Bo np. przyśpiewka Poloni Bytom JEST BARDZO DOBRA! To ma się czuć klimat stadionu a nie tramwaju. I przy swojej krytyce NIC nie wspominałem o przyspiewkach które są w patchu jakyś nie widział

Pozdrawiam Szlachte
Ingerowaliscie w umiejetnosci komputera?
CYTAT(KemoT86 @ Feb 27 2009, 15:58)

Panie i Władco z Wrocławia przepraszam , że skrytykowałem Twoje jakże świetne przyśpiewki... a tak na poważnie już jak już robisz takie piękne porównania to chociaż miej do siebie jakąś samokrytykę. Bo np. przyśpiewka Poloni Bytom JEST BARDZO DOBRA! To ma się czuć klimat stadionu a nie tramwaju. I przy swojej krytyce NIC nie wspominałem o przyspiewkach które są w patchu jakyś nie widział

Pozdrawiam Szlachte
Nie jestem panem i władcą, mam do siebie samokrytyke, ale jak ktoś mi mówi że przyśpiewka którą wyciągnąłem prosto z transmisji meczu piłkarskiego jest żartem, nierealistyczna, śpiewana przez ludzi w tramwaju no to sorry

To w takim razie nie do mnie pretensje tylko do kibiców Barcy
Mam taki problem iż podczas ustawiania fomacji przed meczem mam białe tło boiska ... i białe tło miejsca w którym znajdują się nazwiska zawodników. Z tym jeszcze da się żyć ale znacznie większym problemem jest fakt że za nic w świecie nie moge zmienić scoreboardu. Jeżeli podobne pytania padały to przepraszam , ale co jest tego przyczyną ? .
jak mozna zmienic stadion np gornikowi zabrze w pes editor bo jak zmieniam zapisuje to dalej jest ten sam
wislak_91
Feb 28 2009, 13:04
Witam. Kończy się okienko transferowe w Polsce , więc czekamy na nowy update;) W dziale
Edit Mode: Pro Evolution Soccer 2009 >
Grafika znalazłem paczkę twarzy zawodników Wisły Kraków , autorstwa "sopel86lodz". Prośba do twórców: jeżeli jest taka możliwość , to fajnie by było gdyby ten facepack znalazł się w update 5. Z GÓRY DZIĘKUJĘ
Ta paczka nie jest najwyżysz lotów. I napewno nie zostanie umieszczona w update`cie . W patchu są umieszczane tylko najlepsze twarze.
wislak_91
Feb 28 2009, 14:24
Lepsza taka niż żadna... W Wiśle każdy zawodnik jest wykonany gorzej , niż we wspomnianej paczce
Absolutnie nie mam nic do tej paczki sam mam ją w grze. Ale jak się pytałem o twarze zawodników reprezentacji to dostałem podobną odpowiedź , jaką napisałem Ci powyżej. Mianowicie, że do naszej reprezentacji nie wyszły jeszcze perfekcyjne face`y
wisla PLOCK
Feb 28 2009, 16:38
Witam mam taki problem.. otóż gdy dochodzę do ćwierćfinału Ligi Mistrzów w grze jakim kolwiek zespołem to zawsze w meczu rewanzowym wychodzi mi z gry... moze mi ktos pomoc jak rozwiazac ten problem mam orginalnego pes-a i przed instalacja upadate wszystko bylo okey. prosze o pomoc z gory dzieki
cinoslaw
Feb 28 2009, 17:09
musisz zainstalować patcha 1.1 albo 1.2 od konami xD
wisla PLOCK
Feb 28 2009, 17:27
ale ja mam wersje 1.0 to musze miec 1.1 koniecznie ?
take_me_bite_me
Mar 1 2009, 15:12
witam,
mam problem... nie wiem czy to tylku u mnie się tak dzieje ;/ po dodaniu big update'a dodały się również stadiony... i teraz, jak gram w trybie Become A Legend na kamerze vertical to na niektórych stadionach murawa jest całkowicie biała, dzieje się to zazwyczaj w 2 połowie po zmianie stron boiska, coś a'la efekt promieni słonecznych które padają na całe boisko.. ktoś ma może podobny problem? z góry dziękuje za odpowiedź.
pOzdrawiam.
waterpolista
Mar 1 2009, 18:38
czy można dodawać twarze, buty, piłki, itp wedle uznania ? będzie działał nadal patch ?
CYTAT(waterpolista @ Mar 1 2009, 18:42)

czy można dodawać twarze, buty, piłki, itp wedle uznania ? będzie działał nadal patch ?
Będzie działał, ale w przypdaku twarzy po wgraniu następnego updetu to się one trochę pomieszają.
waterpolista
Mar 1 2009, 19:18
CYTAT(tomaj @ Mar 1 2009, 18:54)

Będzie działał, ale w przypdaku twarzy po wgraniu następnego updetu to się one trochę pomieszają.
czyli wszystko mogę wgrywać oprócz twarzy, tak ?
CYTAT(waterpolista @ Mar 1 2009, 19:22)

czyli wszystko mogę wgrywać oprócz twarzy, tak ?
Tak, bo butów czy piłek nie zmieniamy. Jedna różnica może być przy butach. Jak je inaczej do zawodników przyporządkujesz to po wgraniu OF będziesz miał buty, które wgrałeś ale mogą one być inaczej przyporządkowane do piłkarzy.
waterpolista
Mar 1 2009, 19:45
CYTAT(tomaj @ Mar 1 2009, 19:42)

Tak, bo butów czy piłek nie zmieniamy. Jedna różnica może być przy butach. Jak je inaczej do zawodników przyporządkujesz to po wgraniu OF będziesz miał buty, które wgrałeś ale mogą one być inaczej przyporządkowane do piłkarzy.
wielkie dzięki !

pozdrawiam !
mr_unknown
Mar 1 2009, 20:58
Wszystko byłoby fajnie gdyby nie to, że większośc statów brana jest z sufitu, chocby taki przykład: twórcy a przynajmniej jeden z nich Tomaj jest fanem Lecha, a co mamy Peszko FK accuracy 85 a Stilic 81, więc ja się pytam na jakiej podstawie to było robione
Żeby nie było że tylko narzekam to proponuje przepisac staty ze strony pesstatsdatabase, gdyż myślę że większosc forumowiczów zgodzi się ze mną, że są one chyba najtrafniejsze
Wiem że taka praca jest czasochłonna ale np. ja podjąłbym się zrobienia w ten sposób kilku drużyn, znalazłoby się paru innych chętnych i mamy całą ekstraklasę, a z efektów pracy korzystaliby wszyscy
patryk89
Mar 1 2009, 21:22
to chcessz grać ogórkami co upadają przy każdym starciu z rywalem i nei potrafią prosto piłki kopnąć ? Wtedy patch by sie mijał z celem bo grać by sie nei dało
CYTAT(mr_unknown @ Mar 1 2009, 21:02)

Wszystko byłoby fajnie gdyby nie to, że większośc statów brana jest z sufitu, chocby taki przykład: twórcy a przynajmniej jeden z nich Tomaj jest fanem Lecha, a co mamy Peszko FK accuracy 85 a Stilic 81, więc ja się pytam na jakiej podstawie to było robione
Żeby nie było że tylko narzekam to proponuje przepisac staty ze strony pesstatsdatabase, gdyż myślę że większosc forumowiczów zgodzi się ze mną, że są one chyba najtrafniejsze
Wiem że taka praca jest czasochłonna ale np. ja podjąłbym się zrobienia w ten sposób kilku drużyn, znalazłoby się paru innych chętnych i mamy całą ekstraklasę, a z efektów pracy korzystaliby wszyscy
Kwiatki się zawsze znajdą. Gdybyś przejrzał forum to wiedziałbyś, że staty były robione na podstawie FM. Napesstatsdatabase jest tylko niewielka część statsów, która była potrzebna. Mało tego poprawki były robione zgodnie z tą stroną i tam też jest sporo poszczególnych wartości z "sufitu"
Bracia tashibana
Mar 2 2009, 08:33
CYTAT(tomaj @ Mar 1 2009, 21:36)

Kwiatki się zawsze znajdą. Gdybyś przejrzał forum to wiedziałbyś, że staty były robione na podstawie FM. Napesstatsdatabase jest tylko niewielka część statsów, która była potrzebna. Mało tego poprawki były robione zgodnie z tą stroną i tam też jest sporo poszczególnych wartości z "sufitu"
Mam pytanie czy ktoś już ma option file z poprawionymi statsami bo chociaż szacunek dla twórców (liczba zrobionych zespołów imponująca) to jednak statsy większości grajków
m.e.t.h.o.d. man
Mar 2 2009, 15:34
Czy będą zmieniane reklamy na bandach na reklamy Warki? Bo teraz to właśnie oni są sponsorem ekstraklasy...
sevek1410
Mar 2 2009, 16:28
Siema, zainstalowalem tego patcha i wszystko jest super ale KAMERA SIE ZMIENILA i nie moge jej teraz zmienic na taką jak miałem. HELP!!! co mam zrobic zeby to zmienic??
To juz bylo mówione setki razy

wchodzisz w kitserver w Confing i ustawiasz z 9 na 0 tam jest takie okienko
wisła ma nowe stroje z sponsorem bet-at-home
Witam, wszystko super działa
Mam tylko jedno pytanie - da się ustawić by śpiewali kibice obu drużyn w czasie meczu? W PES 6 był plik loadcfg.exe i tam można było ustawiać takie rzeczy.
Sorry, jeśli było już wyjaśnione, temat ma już sporo stron i ciężko go teraz przewetować.
m.e.t.h.o.d. man
Mar 2 2009, 18:04
CYTAT(Cyron5 @ Mar 2 2009, 17:14)

Witam, wszystko super działa
Mam tylko jedno pytanie - da się ustawić by śpiewali kibice obu drużyn w czasie meczu? W PES 6 był plik loadcfg.exe i tam można było ustawiać takie rzeczy.
Sorry, jeśli było już wyjaśnione, temat ma już sporo stron i ciężko go teraz przewetować.
Było... Nikt chyba narazie nie wiem jak ustawić to... Śpiewają tylko kibice gospodarzy.
CYTAT(achmed @ Mar 2 2009, 16:57)

wisła ma nowe stroje z sponsorem bet-at-home
No i co z tego?
Tomash_Ek
Mar 2 2009, 18:49
Oczywiście gratulacje, bardzo udany patch. Świetna robota chłopaki, zresztą co ja wam będę tu słodził, sami wiecie ile pracy w to włożyliście.
Jedna mała uwaga dotyczy umiejętności piłkarzy. Parametr agression odpowiada mniej więcej za ochotę i zdolności piłkarza do włączania się do gry ofensywniej, w Waszym patchu to obrońcy mają większą wartość owego atrybutu, aniżeli zawodnicy ofensywni, zwróćcie na to uwagę. Pozdrawiam.
fajnie by bylo gdyby byly w update nowym
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.