Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become A Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
Japa95
Mam pytanie: Czy np jak bedzie sie juz lepszym graczem tak gdzies w 6-7 sezonie moglbym byc kapitanem?
Archilus
o ile się nie mylę zależy to od umiejętności "Team Work"
MakssPl
O, teraz przeżywam coś wspaniałego...
Przedwczoraj zostałem powołany do reprezentacji Polski!
Gram obok Smolarka Boruca etc.
Wczoraj skopałem dupsko Szwabom strzelając zwycięskiego go0o0o0ola! Było 1:0
I teraz po raz pierwszy w historii mojej kariery Polska zagra w Euro 2012
Zarsos
Mam taką dziwną sytuację. Otóż zauważyłem, że pod koniec drugiego sezonu zaczęły mi wolniej przyrastać punkty (chodzi o te punkty za trening (zielony)),które dostaje się po każdym meczu do statystyk. Cały czas mam ustawiony SPEED na 6. Na początku TOP SPEED rosło po każdym meczu o 13 punktów, a teraz tylko o 9 ;(. Czy to jest normalne? Czym to może być spowodowane? Na początku myślałem, że po prostu jak osiągnie się odpowiednio wysoki poziom skillu to zaczyna wolniej przyrastać, ale niestety nawet umiejętności, których wcześniej w ogóle nie ćwiczyłem, też przyrastają o 9.
Faka
wedlug mnie jest tak jak mowisz, w kazdej grze np. RPG exp rosnie wolniej po kolejnym lvl tak samo tu. Tu jest nawet, ze przy streghten 6 umiejetnosci moga wcale nie rosnac gdy osiagna jakis tam poziom. U mnie jest to 95 top speed - nic nie rosnie przy speedzie 6 ;p
Zarsos
Dzięki za odpowiedź.
Czyli wniosek z tego taki, że po osiągnięciu jakiegoś skillu ok. 85 (bo chyba właśnie wtedy,kiedy tyle wyniosło moje top speed, zaczeły wolniej staty przyrastać), lepiej go zostawić i skupić się na innych, żeby nie tracić "tempa"? No bo z tego wynika, że jednak wszystkie skille muszą z taką samą prędkością przyrastać (przy takim samym strengthen). A przynajmniej tak jest u mnie.
soul_oka
CYTAT(Zarsos @ Nov 4 2008, 00:08) *
Dzięki za odpowiedź.
Czyli wniosek z tego taki, że po osiągnięciu jakiegoś skillu ok. 85 (bo chyba właśnie wtedy,kiedy tyle wyniosło moje top speed, zaczeły wolniej staty przyrastać), lepiej go zostawić i skupić się na innych, żeby nie tracić "tempa"? No bo z tego wynika, że jednak wszystkie skille muszą z taką samą prędkością przyrastać (przy takim samym strengthen). A przynajmniej tak jest u mnie.

Ze skilami jest tak, jak w hattricku. Do bodajże 19 roku rośnie Ci strangthen x2 po 20 roku x1 a po 22 ponizej. Specjale rosną gdy jedna lub wiecej ustalonych skili przerośnie jakiś poziom, np strzły z dystansu 80 shoot techni. i 80 power. Przydatna informacja, na poczatęk ważne by siedzieć w skłądzie B w klubie który rozgrywa najwiecej meczy czyli taki puchar europy, wtedy skile najszybciej nam lecą, a po 20 roku można szukać coś co da nam grać w 11
Zarsos
Dzięki za wyjaśnienie sprawy :-)
Jimmy Floyd
Witam. Znalazłem fajną stronkę odnośnie punktów wzmocnienia. Prosty kalkulator, którym można zrobić symulacje przyznawanych punktów wzmacniania naszych umiejętności. http://pesreplays.com/content/pes-strengthen-calculator
Coś od Siebie.
BAL wymiata - 2 tydzień grania i miód dalej leje się strumieniami smile.gif Wybrałem wersję dla masochistów-TOP PLAYER, o innej nawet nie myślę. Kto gra na tym poziomie ten wie, że uczy pokory. Wiem, wiem gra ma przynosić satysfakcję. Ale dla mnie ten poziom jest najbardziej wiarygodny w odniesieniu do rzeczywistości.
Moje rady i spostrzeżenia:
1. Decyzje należy podejmować szybko.
2. Zapomnijcie o wirtuozji (przynajmniej w pierwszych latach swojej kariery)
3. Nie należy wpadać w samozachwyt po odbiorze piłki np. CR, bo jeśli się podpalimy, to możemy ją stracić równie szybko jak ją zyskaliśmy.
4. Podania, podania, podania, czyli GRA ZESPOŁOWA przede wszystkim - raz miałem notę 8.0 nie oddając żadnego strzału na bramkę
5. Wybierajcie drużyny, które w ustawieniach swojej formacji mają pozycję zgodną z waszą np. Ja gram AMF jeśli wybierzecie drużynę, która gra systemem 4-4-2 to dłużej będziecie czekali na swą szansę i nie liczcie na to, że trener dostosuje taktykę do 17-latka :
6. Od samego początku rozwijajcie umiejętności odpowiedzialne za szybkość, czyli speed 6, drybling 6 (ja miałem od początku staminę 76, power 80, wszystkie cechy wolicjonalne też w granicach 80 także ustawiłem tylko te 2 wzmocnienia szczególnie że gram w lidze angielskiej.
7. Czasami warto podać do tyłu niż ryzykować zagranie na dobieg, które może nie dojść do adresata.
8. Podania 1-2 używajcie jak już będziecie mieć pokaźną wartość speedu.
9. Jak gracie na pomocy to szukajcie gry, nie czekajcie bezczynnie na podania. Nie wystarczy wciskać tylko R2, ale uważajcie bo biegając jak Forrest Gump wzdłuż i wszerz nie dotrwacie do 60 minuty. Więc do akcji defensywnych włączajcie się tylko w sytuacjach wyższej konieczności, kontratak, ostatnie minuty meczu etc.
10. R2 - (prośba o podanie) - NIE UŻYWAĆ BEZPOŚREDNIO PO NASZYM PODANIU - nasi komputerowi koledzy z drużyny mogą tę sygnalizację odczytać jako chęć kontynuowania przez nas akcji i zrezygnują z przyjęcia piłki.
11. Przy rzutach rożnych ustawiajcie się na krótkim słupku i lekko się cofnijcie przed samym strzałem - to żaden schemat po prostu tak gra się teraz w Europie cornery nie wliczając w to POLSKI. Bez urazy, ale w Polsce nadal cornery bije się jak w latach '70 czyli "liście"na wysokości 5 piętra.

Mam takie pytanie. Jak to jest z tą aktualną formą, co ją determinuje? Występ w poprzednim meczu. Też tak myślałem, ale zwątpiłem, gdy po uzyskaniu kolejnego już MVP - 7.5, bramka + asysta, moja forma osiągnęła najniższy poziom a staminę miałem jeszcze w normie czyli jakieś 80%. Moją frustracje pogłębił fakt, że w związku z niską formą nie mogłem wyjść w pierwszym składzie w następnym spotkaniu pomimo faktu, że przyczyniłem się walnie do wygranej w meczu poprzednim. 2 razy już tak było więc, może 2 razy taki przypadek smile.gif
piszcie

Na koniec link do moich bramek z 1 sezonu, muzyczka w tle nadrabia słabą jakość filmu smile.gif
http://pl.youtube.com/watch?v=8nucDor1OZI
Japa95
Sie postarales ;]
Ale link do tej stronki nie dziala. To co napisales napewno sie przyda . Wielkie dzieki wink.gif
Jimmy Floyd
CYTAT(Japa95 @ Nov 4 2008, 18:30) *
Sie postarales ;]
Ale link do tej stronki nie dziala. To co napisales napewno sie przyda . Wielkie dzieki wink.gif

Thx. No właśnie widzę, że wygasła strona, poszukam jeszcze i wrzucę, bo w sumie przydatne to jest, dla rozeznania w temacie. Prosty programik, który oblicza ile punktów będziesz miał dodanych w zależności od tego jaką wartość ustawisz w poszczególnych kategoriach czyt. umiejętnościach
Pelajs
Jimmy Floyd, a na jakiej grasz kamerze w Bal. I za pomoca jakich przyciskow na padzie strzelasz te piekne brameczki z daleka??
2pac
CYTAT(Pelajs @ Nov 4 2008, 19:36) *
Jimmy Floyd, a na jakiej grasz kamerze w Bal. I za pomoca jakich przyciskow na padzie strzelasz te piekne brameczki z daleka??

Nie jestem Floyd, ale moge odpowiedziec tongue.gif Ta kamera to Wide. Wydaje się daleko bo jest obraz panoramiczny, a te bramki to znaczy, że dobrze gra albo ma duze szczęście smile.gif
kristo2323
CYTAT(Jimmy Floyd @ Nov 4 2008, 18:21) *
Mam takie pytanie. Jak to jest z tą aktualną formą, co ją determinuje? Występ w poprzednim meczu. Też tak myślałem, ale zwątpiłem, gdy po uzyskaniu kolejnego już MVP - 7.5, bramka + asysta, moja forma osiągnęła najniższy poziom a staminę miałem jeszcze w normie czyli jakieś 80%. Moją frustracje pogłębił fakt, że w związku z niską formą nie mogłem wyjść w pierwszym składzie w następnym spotkaniu pomimo faktu, że przyczyniłem się walnie do wygranej w meczu poprzednim. 2 razy już tak było więc, może 2 razy taki przypadek smile.gif
piszcie

Odpowiadam na twoje pytanie to jest tylko gra i nigdy przenigdy nie będzie tak jak w realu choć muszę przyznać jest bardzo dobrze to wszysko robione i nawet przypomina te mecze z TV ale jeszcze długa droga przed programistami.

Najlepsze jest jak trener wpuszcza mnie w 70min i gdy wyrównujemy i wychodzimy na prowadzenie to koleś mnie ściąga za defensywnego gracza i zaczyna się murowanie bramki. Gdzie widzieliście żeby trener wpuszczał zawodnika i po 20 min go zdejmował?
Jimmy Floyd
CYTAT(Pelajs @ Nov 4 2008, 19:36) *

Odpisuję, kątem oka zerkając na liverpool - atletico, a może odwrotnie smile.gif Gram na Wide, choć wiem, że do tego trybu dedykowane są vertical i player, u mnie troche spada wydajność przy tych kamerkach, a poza tym na wide gram od zawsze, bo jest najlepszy przegląd sytuacji. Co do strzałów to trochę mi zajęło ich opanowanie, a konkretnie ich wyczucie. Może zauważyliście i podzielacie też moje zdanie, że KONAMI nie potrafi się zdecydować i znaleźć złotego środka odnośnie strzałów. W PES 2008 można było np. ADRIANEM smile.gif walnąć z 30 metrów z maksymalnym paskiem siły. Z kolei w PES 6 przy analogicznej sytuacji wytrącili byśmy piwo z ręki Niemca zasiadającego w górnych sektorach trybun. smile.gif W tym roku jest właściwie powrót do szóstki i całe szczęście. Powiem szczerze strzelanie w 2008 sprawiało mi frajde do 10 spotkania skończonego wynikiem kilkanaście do kilku. Jeżeli mogę coś doradzić to powiem coś o czym zapewne wie większość, że aby strzelić siarczyście należy:
1. Uzyskać dobrą pozycje do strzału, najlepiej zaraz po tym jak uda się minąć obrońcę.
2. Trzymać R1 przy strzale, żeby był dobry Timing.
3. NAJWAŻNIEJSZE - PASEK STRZAŁU NIE JEST TOŻSAMY Z JEGO SIŁĄ. (siłę strzału determinują predyspozycje danego piłkarza) Więc należy możliwie najkrócej trzymać kwadrat.
4. W sytuacji sam na sam kwadrat + R2 i wychodzi coś w stylu HENRYKA za czasów gry w ARSENALU
Pozdrawiam
Ganax
Mam taki problem bo wogole nie moge sie zalapac do 1-11 nawet do slabego zespolu .. ;/ Ja musze grac na treningach czy wystarczy ze bede dawal Skip Training????
glowathc
raczej nie, po 10 treningach na top player (mecz 15 min) w Toulouse dostalem szanse z lawki pozniej tak do polowy sezonu grzalem lawe, teraz mam 3 mecz drugiej rundy i 2 bramki w tym jedna z karnego, gra sie super strzele 5 bramek w 1 sezonie bedzie gites
JeLeN
a ja mam pytanie , mianowicie : grałem kiedyś w fife 08 ( wsytd wiem ) i tam byl tryb zostan gwiazda gralo sie jednym kolesiem i mialem taka kamere jak normalnie na meczu. Widzialem pes 2009 na konsoli i tam jest taka smieszna (jak dla mnie ) kamera jak sie gra w become legen. czy da sie ja zmienic w wersji na PC?
norek
Da się, masz normalny dostęp do wszystkich kamer dostępnych w grze.
Ganax
A wy gracie w treningach czy dajecie Skip match?
jacekz40
QUOTE(Ganax @ Nov 5 2008, 13:26) *
A wy gracie w treningach czy dajecie Skip match?

Lepiej grać wszystko, bo więcej przyrasta umiejętności jak tylko symulując mecz. Ja mam takie pytanie, jaka jest najwyższa możliwa do uzyskania nota za mecz? Ktoś pisał, że dostał 8. Ja najczęściej dostaje 6,5, potem kilka 7, no i sporadycznie 7,5.
r.a.j.a.n
No chyba 10, ale nigdy nie dostaniesz tyle, osobiście ja też miałem 8, niestety tylko raz... smile.gif
Ganax
Gralem pol sezonu w jakies slabej druzynie i dawalem SKIP MATCH .. ani razu nie zagralem sobie prawdziwego meczu ;/ tylko treningi .. pozniej przeszedlem o druzyne 1 lub 2 wyzej w lidze .. dalej nic 0 szans i gram SKIP MATCH bo szkoda czasu na mecze treningowe.. teraz wlasnie zaczynam nastepny sezon i dalej lipa
r.a.j.a.n
To chyba oczywiste, że musisz grać na treningach, jeśli chcesz coś osiągnąć.
Zresztą jaki jest sens ciągle "skipować"? To po co w ogóle w to grać? ;p
jacekz40
QUOTE(Jimmy Floyd @ Nov 4 2008, 19:21) *
3. Nie należy wpadać w samozachwyt po odbiorze piłki np. CR, bo jeśli się podpalimy, to możemy ją stracić równie szybko jak ją zyskaliśmy.
4. Podania, podania, podania, czyli GRA ZESPOŁOWA przede wszystkim - raz miałem notę 8.0 nie oddając żadnego strzału na bramkę
5. Wybierajcie drużyny, które w ustawieniach swojej formacji mają pozycję zgodną z waszą np. Ja gram AMF jeśli wybierzecie drużynę, która gra systemem 4-4-2 to dłużej będziecie czekali na swą szansę i nie liczcie na to, że trener dostosuje taktykę do 17-latka :

Dobra jedno wiadomo celne podania, a co jeszcze ma szczególny wpływ na ocenę pomeczową? W/g moich obserwacji strzelone bramki nie za bardzo coś dają, tak jak wyczułem to dużo celnych podań ale zagadke stanowi poruszanie się po boisku, gdzie i ile dystansu w czasie meczu. Pisali wczesniej koledzy, ze trzeba sie poruszać w wyznaczonym przez taktykę sektorze boiska ale to nieprawda, bardziej "punktowana" w/g mnie jest ruchliwość i zmienność pozycji jak trzymanie się tylko swojego sektora boiska. Ale co jeszcze??
Jimmy Floyd
CYTAT(jacekz40 @ Nov 5 2008, 13:04) *
Dobra jedno wiadomo celne podania, a co jeszcze ma szczególny wpływ na ocenę pomeczową? W/g moich obserwacji strzelone bramki nie za bardzo coś dają, tak jak wyczułem to dużo celnych podań ale zagadke stanowi poruszanie się po boisku, gdzie i ile dystansu w czasie meczu. Pisali wczesniej koledzy, ze trzeba sie poruszać w wyznaczonym przez taktykę sektorze boiska ale to nieprawda, bardziej "punktowana" w/g mnie jest ruchliwość i zmienność pozycji jak trzymanie się tylko swojego sektora boiska. Ale co jeszcze??

Interceptions czyli przechwyty, średnio 4 na mecz + kilka celnych podań - prostopadłe, wrzutki ze skrzydła i wysoka ocena murowana smile.gif
messjash
A ja mam takie pytanko czy żeby dostać ofertę od jakiegoś topowego klubu to trzeba przyjmować oferty od coraz to lepszych klubów i do niech przechodzić czy można grać cały czas w jakimś słabym i cierpliwie czekać aż jakiś się zgłosi prędzej czy później??? Bo zacząłem w portsmouth i dobrze mi tam i nie chciał bym nigdzie przechodzic aż zgłosi się coś konkretnego.
Patryczek
Czasami wystarczy też zaliczyć asystę lub strzelić gola na wagę zwycięstwa smile.gif Pamiętam jak trener po raz pierwszy dał mi szansę gry od pierwszych minut. Chciałem się pokazać tongue.gif przez cały mecz grałem bardzo samolubnie, prawie w ogóle nie podawałem, starałem się robić rajdy, kiwać obrońców, oddawać sporo strzałów. Umiejętności jednak były jeszcze zbyt małe i kompletnie mi to nie wychodziło, traciłem sporo piłek, przeciwnicy mieli dzięki moim stratom wiele groźnych akcji. Mecz wyglądał fatalnie, wiedziałem, że dostanę słabą notę i wrócę na ławkę rezerwowych. Jednak w ostatnich dwudziestu minutach gry udało mi się przejść obrońcę drużyny przeciwnej, dobiegłem do linii końcowej boiska i posłałem piłkę w pole karne wprost na głowę jednego z napastników, przepiękny gol. Mecz wygrany 1:0, pomimo tylko 3 podań z czego 2 celne dostałem notę 7,5 smile.gif
BombeL1946
Ja też raz miałem notę za mecz 8.0. Gram pierwszy sezon w Willem II Tilburg do końca sezonu zostały mi chyba 4 mecze, mam strzelonych 10 bramek (9 w lidzie 1 w pucharze) i średnią notę 6.32. W/w 8-mkę dostałem za mecz przeciwko Ajax'owi, gdzie wszedłem w 58' najpierw doprowadziłem do remisu 1-1, potem skolei strzeliłem na 2-2. Przy tych dwóch bramkach miałem 15 prób podań z czego 10 znalazło adresata i 2 przechwyty (co jak na mnie to już dużo, czsami zdarzą się 3) przedryblowałem bodajże 56m. Dla porównania dwie kolejki temu mialem mecz z FC Porto. Grałem od początku, również strzeliłem 2 bramki gdzie z 0-1 zrobiło się 2-1, miałem 5 celnych na 9 podań, 1 przechwyt i przedryblowane z piłką 102m a nota to tylko 6.5. Gram jako CF. Ciężko jest dostawać noty tak wysokie zawodnikiem z tak słabym skill'em ponieważ nie jesteśmy w stanie być cały czas pod grą. Jeżeli chcelibyśmy to robić musilibyśmy dużo biegać, a na to nie pozwala wytrzymałość bo mój zawonik nawet przy małej ilości sprintu (czyt. tylko kontry żeby wyjść na pozycję) opada z sił około 70' meczu i zwykle po 70' jestem zmieniany. Czasami mnie to dziwi bo przegrywamy 1-0, a trener zamiast wpuścić drugiego napastnika i przejść z 4-3-2-1 na 4-4-2 zmienia napastnika na napastnika a do ataku wpuszcza DMF'a! Strasznie się kaleczy chłopak. No cóż ale to tylko gra. Mimo wszystko strasznie wciągnął mnie ten tryb i przez 2 tygodnie grania oprócz tego tryby (który zacząć musiałem od nowa po wgraniu patcha 1.10) rozegrałem fazę grupową LM i 1/8 finału.

Pozdro.

P.S później wstawie screeny z moimi statami wink.gif
cypress.amaru
max to pewnie 9,0
tak bylo w poprzedniej czesci
cos tak mi sie przypomina
Ganax
I mam problem z windem ;/ sciagnalem ten plik ze stromy 6 lecz nie pomaga..
PES2009_BL02.bin mam na 2slocie .. dobrze wpisuje czy trzeba cos zmienic|??
Zywy
CYTAT(r.a.j.a.n @ Nov 5 2008, 12:47) *
No chyba 10, ale nigdy nie dostaniesz tyle, osobiście ja też miałem 8, niestety tylko raz... smile.gif

Max to 9 bądź 10. Ja w pesie 6 miałem raz 9, ale mialem 4 gole i 3 asysty gosciem smile.gif
Jimmy Floyd
Max to 10 w skali od 0 - 10. Impossible is nothing smile.gif W PES 2008 miałem 10 Villą, Kaką, Adrianem, Etem smile.gif na TOP PLAYER 15 minut, grałem tylko na nich stąd taka nota, z tego co pamiętam to były mecze ligowe i każdym 10 brameczek zdobyłem. W PES 2009 dotychczas największą notą była 8.0 odziwo w BAL.
kolar
CYTAT(cypress.amaru @ Nov 5 2008, 15:22) *
max to pewnie 9,0
tak bylo w poprzedniej czesci
cos tak mi sie przypomina

Najwyzsza to 10 w BAL najwieksza jaka otrzymalem to 8,5 smile.gif 2 bramki i 1 asysta, czesto pokazywanie sie do piły, celne podania, pare strzalow i nota wysoka biggrin.gif
BombeL1946
No i skończyłem pierwszy sezon. A w nim w 31 meczach w drużynie Willem II Tilburg: zagrałem 2031 minut, strzeliłem 10 bramek, ani razu nie asystowałem, dostałem 3 żółte i 1 czerwoną kartkę zostałem 4 razy najbardziej wartościowym graczem przegranego team'u i 7 razy Man of The Match a moja średnia nota za sezon to 6.33. Jestem z siebie zadowolony tym bardziej że grałem na szpicy jedynego napastnika a piłek od pomocników dostawałem na prawdę mało. Większość bramek wypracowałem sam. Gram na Top Player bo lubię wyzwania.

Oto moje staty:

Po zakończeniu sezony przeszedłem do ADO Den Haag dlatego, że z holenderskich eki tą cenię najbardziej. Póki jakiś konkretny klub mnie nie będzie chciał będę się rozwijał właśnie w Hadze.
Ganax
Mam małe pytanie wink.gif Otóż w rezerwach mam ciągle noty od 6.5 ale goli niestety nie moge strzelić ;/ kazdy wynik 0:0 jeden byl 1:0 w tym moja asysta ;D To juz chyba z 5mecz .. poradzicie co robic by sie dostac do 1druzyny??? Gram na Top playerze
rysik007
Moze nie pasujesz do koncepcji trenera wink.gif

a ja mam pytanie:
czy liczba punktów doświadczenia jakie sie dostaje po kazdym meczu zależy od tego na jakim poziomie ma sie ustawioną gre??
jacekz40
QUOTE(rysik007 @ Nov 6 2008, 01:56) *
Moze nie pasujesz do koncepcji trenera wink.gif

a ja mam pytanie:
czy liczba punktów doświadczenia jakie sie dostaje po kazdym meczu zależy od tego na jakim poziomie ma sie ustawioną gre??

Poziom trudności gry nie ma na to wpływu.
Jimmy Floyd
Dlaczego po każdym meczu w którym zdobywam jedyną bramkę i tytuł MVP, moja forma sięga dna i tym samym zaczynam następny mecz na ławce. O co tu chodzi. Nie ukrywam, że lekko mnie to denerwuje. Pierwszy zgrzyt się pojawił w nowym PESIE. 4 razy taka sytuacja już miała miejsce. Zauważyliście też coś takiego. Zaznaczam, że stamina cały czas w normie także wykluczam to jako główny powód.
bahni
CYTAT(Jimmy Floyd @ Nov 4 2008, 19:21) *
Witam. Znalazłem fajną stronkę odnośnie punktów wzmocnienia. Prosty kalkulator, którym można zrobić symulacje przyznawanych punktów wzmacniania naszych umiejętności. http://pesreplays.com/content/pes-strengthen-calculator
Coś od Siebie.
BAL wymiata - 2 tydzień grania i miód dalej leje się strumieniami smile.gif Wybrałem wersję dla masochistów-TOP PLAYER, o innej nawet nie myślę. Kto gra na tym poziomie ten wie, że uczy pokory. Wiem, wiem gra ma przynosić satysfakcję. Ale dla mnie ten poziom jest najbardziej wiarygodny w odniesieniu do rzeczywistości.
6. Od samego początku rozwijajcie umiejętności odpowiedzialne za szybkość, czyli speed 6, drybling 6 (ja miałem od początku staminę 76, power 80, wszystkie cechy wolicjonalne też w granicach 80 także ustawiłem tylko te 2 wzmocnienia szczególnie że gram w lidze angielskiej.
4. Czasami warto podać do tyłu niż ryzykować zagranie na dobieg, które może nie dojść do adresata.
5. Podania 1-2 używajcie jak już będziecie mieć pokaźną wartość speedu.
6. Jak gracie na pomocy to szukajcie gry, nie czekajcie bezczynnie na podania. Nie wystarczy wciskać tylko r2, ale uważajcie bo biegając jak Forrest Gump wzdłuż i wszerz nie dotrwacie do 60 minuty. Więc do akcji defensywnych włączajcie się tylko w sytuacjach wyższej konieczności, kontratak, ostatnie minuty meczu etc.
7. Przy rzutach rożnych ustawiajcie się na krótkim słupku i lekko się cofnijcie przed samym strzałem - to żaden schemat po prostu tak gra się teraz w Europie cornery nie wliczając w to POLSKI. Bez urazy, ale w Polsce nadal cornery bije się jak w latach '70 czyli "liście"na wysokości 5 piętra.

piszcie

Na koniec link do moich bramek z 1 sezonu, muzyczka w tle nadrabia słabą jakość filmu smile.gif
http://pl.youtube.com/watch?v=8nucDor1OZI

Niezłe bramki ale na top playera mi to nie wygląda.
Jacyś słabi ci obrońcy.
Ja napoczątku też rzuciłem się na top player ale cały sezon strzeliłem tylko 2 bramki i miałem zero asyst w bilbao.
Zero przyszłości było.W top playera to mogę grać lige mistrzów lub coś innego ale nie bea.
Teraz gram poziom niżej i z saint etienne w 4 sezonie kariery wygrałem lige mistrzów.
A co do pozycji to trener w tym francuskim klubie sam mi zmienił pozycje z ss na am.
Niestety w polskiej reprezentacji to tragedia,oni nie potrafia totalnie pograc piłką,tylko wywalają (prawie jak w realu)cały czas do przodu.
Danielloo
Bardzo podoba mi sie ten tryb ;d zagralem juz prawie caly sezon, strzelilem 2 bramki i bardzo duzo asystuje, gram srodkowym pomocnikiem i kariere zaczynalem w klubie Middlesbrough zagralem runde i przeszedlem do Newcastle i po 4 treningach gram juz w 1 skladzie gram na poziomie regural
Jimmy Floyd
CYTAT(bahni @ Nov 6 2008, 01:44) *
Niezłe bramki ale na top playera mi to nie wygląda.
Jacyś słabi ci obrońcy.
Ja napoczątku też rzuciłem się na top player ale cały sezon strzeliłem tylko 2 bramki i miałem zero asyst w bilbao.
Zero przyszłości było.W top playera to mogę grać lige mistrzów lub coś innego ale nie bea.
Teraz gram poziom niżej i z saint etienne w 4 sezonie kariery wygrałem lige mistrzów.
A co do pozycji to trener w tym francuskim klubie sam mi zmienił pozycje z ss na am.
Niestety w polskiej reprezentacji to tragedia,oni nie potrafia totalnie pograc piłką,tylko wywalają (prawie jak w realu)cały czas do przodu.

TOP PLAYER. W PESa tylko na tym poziomie pykam Nie "zchańbiłem" się innym. Nie chcesz - nie wierz. Zauważ, że połowa bramek jest z meczów treningowych. A obrońcy podwajają i nawet potrajają krycie w niektóych sytuacjach, tak więc jeśli uważasz, że to słaby poziom to nie wim czego jeszcze oczekujesz w destrukcji.
Mlody1985
Czy ktos moze mi pomoc mam kitservera najnowszego i patcha burguma 0.25 i mam rowniez patcha z Konami ale niestety dalej mnie wywala do windowsa, mam rozdzielczosc 1680 na 1050 POMOZCIE Bo mnie ot juz strasznie denerwuje.????????
evolution
dziendobry mam pewien problem w BaL otóż po meczu treningowym z pierwsza druzyna kiedy mamy menu BaL pisze ze trener powolal mnie do wyjsciowej jedenastki po czym nastepuje wywalenie do windowsa. Specjalnie zacząłem drugi raz swoja kariere w BaL i dalej to samo ;/ w obydwu przypadkach zagralem okolo 8 lub 9 meczów treningowych
Czy mogl by mi ktos pomóc?

Gdyby byl ktos w stanie mi pomóc to czekam z niecierpliwoscia na gg: 8780432

Z góry dziekuję
Siemion
Panowie mam pytanie gram juz 2 sezon w Portsmouth strzelam bardzooo duzoo bramek wygrywam kazdy mecz... a o powoloaniu do repry ani slychu moglby mi ktos powiedziec cos na ten temat
mavachi
to zalezy od trenera, ja po 1 sezonie w Valencii dostaelm powolanie do repr.. Anglii i zostalem krolem strzelcow ME TopPlayer biggrin.gif
enek95
http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=12957
zajrzyjdcie
jacekz40
A co to jest w statystyce po meczowej number of fks?
kristo2323
CYTAT(Siemion @ Nov 6 2008, 19:44) *
Panowie mam pytanie gram juz 2 sezon w Portsmouth strzelam bardzooo duzoo bramek wygrywam kazdy mecz... a o powoloaniu do repry ani slychu moglby mi ktos powiedziec cos na ten temat

A jakiej narodowości jesteś i jaka pozycja. Polacy grają jednym napastnikiem biggrin.gif To nie ma zasady ja w 3 dopiero dostałem powołanie do Polski. biggrin.gif
mini
a czy oprócz kadry można grać w pucharach w tym trybie?
CL albo coś w tym stylu ?

pzdr

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.