Czy jest możliwoś gry w reprezentacji??
Tak, ale najpierw musisz dostac powołanie. A żeby dostać powołanie należy dobrze grać w klubie, jeden dobry występ nie sprawi, że dostaniesz tam powołanie.
Kiedy dostaję powołanie do kadry?
Eliminację do mistrzostw odbywają się w 9-11 tygodniu i w 19-21 tygodniu. Mistrzostwa odbywają się na koniec sezonu.
Czy jest możliwośc proszenia o podanie, jeśli tak to który przycisk (klawisz) za to odpowiada ??
Tak, odpowiada za to dwukrotnie naciśnięcie R2 (klawisz "C" na klawiaturze)
Czy jest możliwośc zdobycia umiejętności specjalnych??
Tak, w ciągu rozgrywki można zdobyc umiejętności odpowiednie dla swojej pozycji, pod warunkiem, że często będziemy "to" robić. np. częste strzelanie bramek odpowiada za zdobycie umiejętności "scoring".
Czy można zdobyć dodatkowe punkty "strengthen"?
Nie, nie dostaniemy więcej punktów do przydzielenia. Możemy od jednej umiejetności odejmować punkty, aby dodać do następnej.
Gdzie mogę sprawdzić moje statystyki z różnych sezonów?
Player info -> record room.
Czy można coś kupić dzięki naszej pensji?
Nie, Nasza pensja (salary point) nie ma nic do rzeczy, jest tylko dla picu.
Co muszę zrobić żeby dostawać lepsze oceny pomeczowe?
Dużo bądź przy piłce, podawaj celnie, strzelaj na bramkę, ustawiaj się zgodnie z zaleceniami taktycznymi trenera.
Jak mogę sprawdzić jaka cyferka odpowiada za jaką taktykę?
Club team -> team information -> check formation -> set tactics
Czy punkty, które dostajemy po meczu do statystyk, zależą od poziomu gry mojego zawodnika w danym meczu lub na treningu ( jak zagram dobrze dostaję więcej punktów umiejętności, a jak słabiej to mniej)?
Punkty po meczu są za trening (zielone) - są niezmienne i zależą od tego jak ułożyłeś punkty w strengthen, oraz punkty za mecz (czerwone) - są zmienne i jeśli dobrze zagrasz to dostaniesz ich więcej, ale nawet jak zagrasz znakomicie nie spodziewaj się ich dużo (ba, nawet wcale).
Czy mogę zmienić pozycję, którą wybierałem przy tworzeniu zawodnika? Na przykład z CF na WB?
Tak, ale to zależy tylko od tego gdzie Cię ustawi trener, jak wybrałeś CF - wysuniętego napastnika, to nie spodziewaj się, że trener wystawi Cię gdzieś po środku drugiej linni, ale może zdarzyć się tak, że ktoś inny będzie grał na CF, więc trener może Cię ustawić jako ofensywnego skrzydłowego lub ofensywnego pomocnika i jeśli dużo meczów rozegrasz na takiej pozycji może pojawić się u Ciebie, że będziesz miał predyspozycje do gry na pozycji CF i np. AMF (sprawdź 5 stronę w swoich informacjach indywidualnych).
Mogę wykonywać rzut wolny albo karny, oraz kiedy go będę wykonywał?
Trener decyduje kto wykonuje stałe fragmenty, jeśli będziesz miał wysokie umiejętności strzeleckie to może Ciebie poprosić o wykonanie rzutu karnego. To samo dotyczy rzutów wolnych, jeśli będziesz miał wysoką umiejętność wykonywania rzutów wolnych, to w pewnym momencie Ty możesz dostać szansę wykonania go.
Czy mozna wstawic swoja twarz jeśli tak to jak tego dokonać?
Wrzucasz zdjęcie na komputer, wklejasz je do folderu Moje Dokumenty/obrazy, odpalasz PESa, gdy masz wybór twarzy wybierasz opcję edit, potem masz opcję z ikonką wyglądającą jak aparat, klikasz i PES automatycznie wczytuje Ci folder obrazy i możesz wybrać zdjęcie. Potem tylko za pomocą klawiszy nakładasz je na schemat tak aby wszystko się zgrało.
Jak próbuję w edytorze dodać swoją twarz to wyskakuje mi taki komunikat: "Exceeds the max resolution."
Zmień rozdzielczość.
Co znaczy MVP, MIP, MOTM (MOM)?
MIP - Most impressive player.
MVP - Most Valuable Player.
MOTM (MOM) - Man Of The Match.
Czy można dostać propozycję kontraktu z innej ligi?
Tak, ale częściej dostaje się propozycje z tej samej ligi, ale jest to możliwe. Statystycznie na cztery oferty jedna będzie z innej ligi.
Do czego służą te punkty SOLAR (pensja)?
Nie służą do niczego, nic za nie nie kupimy, są tylko dla "picu".
Na co wpływają punkty strengthen: