Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become A Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
Sobiek
a mi tam smiga bez zarzutu:P
raz mialem tylko crasha ale dalej smiga az milo:P
paczek1262
Wy tez tak macie, ze w klubie, w ktorym gracie nie idzie? gram na professional przeszedłem do PSG w 2 sezonie po 1 byli na 2 przyszedłem ja i jestesmy na 15. Raz wchodze w pierwszej 11 raz w przerwie raz w 70 minutach, ale zazwyczaj w pierwszej 11.
chujuwuju
roznie to bywa smile.gif raz idzie raz nie smile.gif
Sobiek a rosną Ci parametry? smile.gif
Ickero
Ja grałem sezon w PSG i byliśmy 3 w lidze i w pseudo lidze mistrzów wyszliśmy z pierwszej grupy a potem w drugiej grupie 3 miejsce tongue.gif
Dziś w końcu po 3 sezonach powołanie na kadrę ! smile.gif Pierwszy mecz, z Serbią wszedłem w przerwie ale kilka razy tylko piłkę dotknąłem ;D Wygraliśmy 1:0 po bramce Smolarka. W drugim ze Szkocją wszedłem koło 70 minuty przy 0:0. W 90 minucie Błaszczykowski dorzucił, a ja szczupakiem w poprzekę dałem, dobił ( biały biggrin.gif ) Roger i wygraliśmy 1:0 ;] Miałem notę 7,5 smile.gif. Z Czechami znów wszedłem w przerwie. W 80 minucie na mnie żółtą kartkę dostał Ujfalusi ... 5 minut później prawie taka sama sytuacja znów mnie fauluje Ujfalusi i dostał drugą żółtą, kończyli w 10 ;] Skończyło się 0:0 ale pierwszy raz od dawna miałem notę 8.0 smile.gif
paczek1262
Jak grałem w Cean tez nie szło. Zespol nie potrafił wymienic kilku celnych podan, przeszedlem do PSG i to samo jak strzelamy 1 bramke na 3 mecze ciagle remisy po 0-0 to kiedy mam bramki strzelac huh.gif

P.s dostal ktos oferte z innej ligi niz w tej ktorej gra?
Waluk
Ja dostałem z ligi włoskiej i holenderskiej, gram w angielskiej.
NeoNH
heh ja chyba wlasnie blad popelnilem bo przeszedlem z heraclesa almeo czy jak tam sie to pisze do boca juniors ( w tej samej lidze) i ciezko sie gra a w heraclesie to jzu bylem gwiazda:D
Pitermistrz
pograł bym sobie... sad.gif
Tombo2
A ja w połowie 1 sezonu odeszłem  Valladolid(patr post na str.7) do Deportivo.

W Valladolid zakończyłem na 11 występach(w tym te z ławki), 3 bramkach i 2 asystach(2 bramki i 1 asyta w ostatnim meczu  Realem Madryt biggrin.gif )

Narazie grałem tylko 1 trening, ale dostałem w nim najwyszą notę cool.gif

Miałem propozycję jeszcze z Recreativo Huelva, ale zrezygnowałem.

Tryb jest super!

Ickero
Propo ofert z innych lig to mam wrażenie, że zdarzają się ale że trudno przejść do innej ligi i od razu do liczącego się klubu.
Mój przykład, po 2 sezonie ( PSG ) dostawałem oferty z dużej ilości klubów z Francji, a chciałem zmienić ligę na lepszą no i przeszedłem co Cagliari bo tylko oni z innych lig mnie chcieli biggrin.gif Ale tak piekielnie słabi byli, że masakra, przed chwilą w przerwie zimowej do Torino przeszedłem wink.gif
Rand
widzę że większość gra napastnikiem, mnie znudziła ta bezczynność gdy moja drużyna nie mogła nawet wyprowadzić akcji ;-/ dlatego zacząłem grać śr. pomocnikiem. Musze przyznać ze jest ciężko ale bynajmniej mam spory wpływ na mecz, bo oprócz przechwytów piłki, rozgrywania jej również czasem atakuje i oddaje strzały, mam nadzieje że kiedyś będę konkurencją dla takiego Xaviego jak może dostane sie do Barcy ;-)
Póki co gram w Grenoble czy coś takiego oczywiście w drużynie B, przez chwile grałem w sparingu w tej drugiej drużynie ale mi nie poszło i z powrotem się mecze w tej samej początkowej ekipie. W sumie dopiero 7 kolejka to mam nadzieje że do końca sezonu się przebije do podstawy, ale przyznam że sporo tam jest tych pomocników środkowych bo chyba z 8 ;-/ a wybrałem ten klub i tą ligę (francuską) bo myślałem że konkurencja w składzie będzie mniejsza :-P
Waluk
Dlatego żeby grać napastnikiem trzeba schodzić do drugiej linii i pomagać w rozgrywaniu, dużo biegać i się ustawiać. :-)

Jak rozłożyliście współczynniki "strengthen"?
Ja mam tak:

kicking - 5
dribbling - 2
balance - 0
power - 0
speed - 3
stamina - 2
chujuwuju
ja mam wszystko po 2 smile.gif Waluk a powiedz mi czy Cie wywala? I czy jak narazie skoczyly Ci parametry smile.gif bo mi gdy tylko pisze ze wskoczyly po meczu parametry to odrazu wywala .. i dupa blada tongue.gif
Zawiszak
To ja powiem co nie co. Zaczełem grac pomocnikiem, na Top Player. Zagrałem meczyk w tym fikcyjnym klubie, zgłosiło się po mnie Athletico Bilbao, Malaga FC i jeszcze coś. Wybrałem opcję pierwszą. Zagrałem 10 spotkań w tych rezerwach, strzeliłem 2 bramki. Doszedłem do 11 spotkania i do windy wywaliło, jak chyba każdemu. Zaczne chyba od nowa, angielską ligę, ale czekam jeszcze na jakiś nowy fix poprawiający ten tryb cool.gif . Ale ogólnie można powiedzieć, że tryb jest kozacki. Wciąga niesamowicie, tylko potrzeba cierpliwości happy.gif .
chujuwuju
oOo TAK!! Tryb jest ligowy tylko niech szybko jakis fix wyjdzie smile.gif))
kolar
Czytając wasze poste tez bym już pograł smile.gif ale cóż trzeba czekać na wersje na ps2...
Waluk
Chujuwuju, tak skoczyły mi parametry. Już prawie o 10 pkt. Nie, nie wywala mnie, właśnie kończę III sezon.
Pablisso
Ja mam pytanie odnośnie trybu Legends
Do czego są te punkty które się zbiera??? Co z nich jest? Ranking czy cuś??

I 2 pytanie. W Become a Legend jak jest w Menu dzial legends to tam jest coś takiego ja scouts i moge jakichś zawodnikow wybierać.... nie wiem o co w tym chodzi ale moze mozna tam kupowac zawodnikow do druzyny LEGENDS FC w Online??? Ktoś już wie o co w tym chodzi>
kolar
Czytając wasze poste tez bym już pograł smile.gif ale cóż trzeba czekać na wersje na ps2...
Ickero
Ja strengthen sobie zmieniam co jakiś czas ;D Teraz na trochę ustawiłem sobie tak:
kicking - 6
Speed - 6
A reszta po 0 biggrin.gif
Waluk
A jak u Ciebie z kondycją?
Randone
Mam patent na szybkie wskoczenie do pierwszego skladu.
Grajac fikcyjny mecz nie angazujemy sie w zadna akcje zespolu. Najlepiej stac w miejscu, bo jak sie ruszamy to nam dystans nabija smile.gif
Po meczu zglosza sie do nas crapowate zespoly (jak zagramy troche lepiej to i zespoly lepsze zaproponuja kontrakt).
Wybieramy najgorszy zespol... w ktorym rozkwitnie nasza gwiazda smile.gif
kolar
ehhh za kazdym razem jak odswiezam strone to na nowo posty wysyla... sleep.gif sory za te powtorki dry.gif
Waluk
Słaby zespół nie jest taki dobry jeśli chodzi o rozpoczęcie kariery, tam trudno dostać dobrą piłkę, nasi koledzy z drużyną są za słabi i nasz zespół dużo przegrywa. Lepiej iść do lepszego, ale coś w nim osiągnąć.

Jakie macie już medale?
Mam srebrny z Pucharu Anglii i brązowy z pucharu UEFA. Teraz walczę o 2 miejsce w lidze (jestem na czwartym, ale jest ciasno) i mam już na pewno jakiś medal z Pucharu Anglii, zobaczymy tylko jaki kolor. :-)
barman_2000
ja nareszcie po chyba 6-7 treningach B przeszedlem do A i zaraz po tym pierwszym treningu trafiłem na ławke i ku mojemu zdziwieniu zagralem druga polowe, w nastepnym meczy tez, i jeszcze w 2 po połowie a teraz pierwszy skład mam, gram w Cagliari
Ickero
CYTAT(Waluk @ Oct 19 2008, 16:38) *
A jak u Ciebie z kondycją?
A u mnie bardzo dobrze z kondychą, stamina to mój największy atrybut ... 83 ;]

P.S.
Niestety gram 3 sezon i brak medali wink.gif

P.S.
Waluk, w jakim teamie grasz ?
Waluk
W Newcastle. Teraz przenieść się mogę tylko do jakiegoś europejskiego Giganta. ;-)
NeoNH
ja dostalem najlepszego zawodnika ligi po I sezonie:D
Michae(L) 1916
Fix do trybu become a legend: http://www.gamingaccess.com/index.php?news_id=15687
malomowny18
A ja nie mogę się już doczekać nowych stadionów do pesa.
Ciekawe czy te z pesa 2008 by pasowały, wie ktoś może?

Pomyślcie, jakie by to było przekozackie uczucie dodające realizmu, jak dostajesz powołanie do kadry i grasz np ze słowacją (oby lepiej niż ostatnio ) ALE na stadionie chorzowskim.

Mam nadzieje, że będzie to możliwe, aby było tyle stadionów ile np do pesa 6, czyli w moim przypadku koło 100. ?

Pozdrawiam smile.gif
Waluk
Mogli by też zrobić odgłosy z trybun lepsze. Teraz fajnie się gra, na przykład z Liverpoolem na wyjeździe, jak kibice śpiewają "You'll never walk alone". :-)
Ickero
No te odgłosy po golu dobre tylko, że z lekkim opóźnieniem. Mogłyby zaczynać się chwile wcześniej.

Propo BAL, macie coś takiego, że jak wchodzicie z ławki na trochę PES muli ? Jak wchodzę, kilka chwil mam tak zamulonych, powoli PES chodzi.
Waluk
Pamiętam, że tak miałem na początku, teraz już tak nie mam.
Snowboarder
mam pewien kłopot - jak siedzę na ławce i oglądam mecz czy jak już gram to gra cały czas lekko się przycina, animacje się zatrzymują a później wyświetlają się 2x szybciej wtf?
CL nie mam takich problemów
mavachi
tak jest troszke spowolnienie
Faka
nie wiem, chyba mam wystarczajacy komp i nie mam spowolnien. 

nadal gram w newcastle i wiedzie mi sie dobrze, jak nrazie jestem krolem strzelcow w Pucharze ;p (nie wiem jak to zrobilem) i mam 3 bramki w lidze. Mam teraz 17 kolejke, niedlugo negocjacje ale klubu raczej nie zmienie ;p 

oto moje statsy

Waluk
Ja też na razie jestem królem strzelców w Pucharze. :-) Razem z Lampardem mamy po 5 bramek. W lidze mam chyba 11, w Lidze Mistrzów też miałem koło 5.

Faka, jak rozłożyłeś punkty w "strenghten"? Bo widzę, że o kondycję nie dbasz. :-) Za to szybki jesteś.
witek21
CYTAT(.alien @ Oct 19 2008, 12:05) *
hmmm a ja mam takie pytanie, prośba o podanie to jest wg. pliku settings KONAMI przycisk RT ?? czyli u mnie shift. Zauważyłem też że nie będąc przy piłce kiedy wciskam LB ( u mnie Q ) to strzałka nad zawodnikiem zmienia kolor, tzn staje się jakby blada. Czego to dotyczy ?

zawodnik sam bieda nie trzeba cofać sie żeby na spalonym nie zostać ja tego czesto uzywam:)
Faka
Przez dlugi czas ladowalem w speed 6 i kicking 6. Taka kondycja jaka mam teraz wystarcza mi bo zaczynam mecz i schodze w 70-80 minucie i mam jeszcze troche paska.

Aktualnie mam
kicking 3
drybling 2
balance 0
power 2
speed 4
stamina 1
enek95
Kurde ja bede miał dopiero we wtorek pes'a... a juz nie moge sie doczekac tego trybu.. i mam nadzieje ze mnie nie bedzie wywalac do windows.. a tak pozatym to witam bo jetsem nowym uzytkownikiem tego forum...
Orzel
Wywala do windowsa, musze poczekac na oficjalny patch KONAMI ;/
malomowny18
proszę o odp na moje pytanie, bo jestem ciekaw
jaredd18
Jak dla mnie to ten tryb jest, powiem wprost, chu**wy...
Zaczalem od Genoy gdzie nie dostałem ani jednej szansy. Po polowie sezonu przenioslem sie do Torino. Tam gralem przez 1,5 sezonu w okolo 14 meczach (3 razy w pierwszym skladzie reszta z lawki). Strzelilem 1 bramke jako CF... Kolejny rozdział to Sochaux jestem po polowie sezonu, strzelilem 1 bramke. Jestem teraz glownie w 1 skladzie (czasem wchodze z lawki) ale gra mi sie co najmniej zle. Jak dostane pilke to zaraz musze ja oddac, no chyba, ze wole, zeby przeciwnik mi ja zabral. Moja druzyna zremisowala chyba z 8 meczow, reszte przegrala (w ogole moim zdaniem to jakies powalone jest bo nigdy jeszcze, podkreslam nigdy nie bylo meczu w ktorym by padlo wiecej niz 2 bramki. 0-0 1-1 1-0 0-1 2-0 0-2 innych wynikow jak do tej pory nie bylo...). Moj zawodnik rozwija sie wyjatkowo wolno, a na dodatek punkty doswiadczenia meczowe (czerwony pasek) przychodza rzadko, a jak juz przychodza to jest to 1 punkcik, dlatego glownie czerpie z tego co mam poustawiane w tym "strenghten" czy jakos tak. Wywolywanie podania (RT) mi prawie wcale nie pomaga, czasem jak dostane podanie i wyloze idealna pilke koledze to on, mimo sytuacji sam na sam pudluje. O tym, ze sam nie potrafi strzelic to juz mowilem, zaczynam 2 czesc 3 sezonu i strzelilem do tej pory 2 bramki (smiech na sali). Gram na Top player i dodam tylko, ze jak gram normalnie (to znaczy nie w become a legend tylko np. exhibition) to raczej nie mam problemow z pokonaniem komputera. Punkty treningowe mam rozlozone 6 na speed i 6 na technike kopania reszta 0. Czy ktos ma moze dla mnie jakies wskazowki, tak zebym poprawil moj dorobek strzelecki, dostal oferty z lepszych klubow, bo na razie zarazbiam 360 pkt. Ogolnie moje pytanie brzmi: jak w to w ogole grac?!
Zawiszak
jaredd18, a jakbyś strzelał 30 bramek, wykładał innym piłki, a oni zawsze by to wykorzystywali, to byś uznał, że ten tryb jest super? Pograj sobnie na amatorze lepiej, w trybie BAL są całkiem inne realia. A zresztą TP czegoś wymaga, trzeba być cierpliwym i jest bardzo trudno. To jest największy plus tej gry!
Waluk
Po prostu nie radzisz sobie na boisku, musisz jeszcze trenować, a tryb jest trudny (na TP) i o to chodzi. I padają także inne wyniki, na przykład 4-0 czy 4-2.
Beblas
CYTAT(Waluk @ Oct 19 2008, 11:42) *
A używasz przycisku RT żeby Ci podawali?

Az taki glupi nie jestem zeby pisac ze mi nie podaja i nie naciskac RT biggrin.gif chodzi o to ze podaja kiedy jestem tylem do bramki a przy mnie 2 obroncow na przyklad a jak wychodzimy 2 na 2 to za chiny nie podaja w uliczke ;/

Edit: sory za brak polskich znakow poprawie jutro bo dzisiaj mi sie juz rozmazuja te literki przez % biggrin.gif no coz 18nastke ma sie raz w zyciu wink.gif
Tari
Moze i BAL jest ciekawy ale czasami dobijajacy...nie wspominam o tym ze majac zajebisty mecz, duzo podan, gola czy asyste potrafie dostac note 6.0 a grajac calkiem przecietnie zbieram 6.5 bo do tego sie juz przyzwyczailem. Nie wspominam o tym, ze nie wiadomo czemu nie po kazdym meczu wzrasta ten czerwony pasek expa...ale to jak potrafia wku...rzyc mnie moi "koledzy" z zespolu to przegiecie. 0 sztucznej inteligencji, wiekszosc idac 2 na 1 obronce nie poda mi chociaz macham reka tylko strzela z kazdej pozycji, kiedy indziej podanie idzie do mnie a przejmuje je...inny zawodnik z mojego zespolu, no i niezwiazane juz z BAL sedziowanie - rece opadaja jak czysty wslizg w pilke, przy ktorym przeciwnik upada konczy sie zoltkiem albo od razu wyrzuceniem z boiska. podsumowujac: caly PES 2009 po dokladniejszych "ogledzinach" to jedna zbugowana wersja BETA gry, ktora powinnysmy dostac.
miloszowen
w jakim tygodniu zazwyczaj sie save psuł? bo ja mam 16 i nic sie nie dzieje
Troyann
Różnie, tak od połowy 1 sezonu mniej więcej... (2 razy już podchodziłem)
Tari
Ja pierdziele...czy jest mozliwe, zeby system ocen sie skopal? ohmy.gif od 5 spotkan za kazdym razem dostaje 6.0 (wczesniej i 8.0 sie zdarzalo), chociaz strzelilem w tych 5 spotkaniach 3 gole, zaliczylem 1 asyste i mam srednio 15-20 podan ;\ Gram ofensywnym pomocnikiem (trener ustawia mnie na skrzydle) i naprawde nie wiem co zrobic zeby wyjsc z tego 6.0...pomocy ^^
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.