baski18
Oct 25 2008, 10:19
Podpisałem już 4 kontrakty i zawsze wybierałem nr. 7 na koszulce(Boczny pomocnik) i nigdy jeszcze takiego nie dostałem, a koledzy z drużyny także go nie mają ... Może przedstawię swoją karierę

Mecz sparingowy jedna asysta, zgłaszają się trzy zespoły z ligi włoskiej - wybieram FC TORINO. Po czterech meczach w drużynie B przychodzi czas na drużynę A, kolejne 3 mecze i już ławka. Pierwszy mecz i wchodzę w 70 minucie, zaliczam asystę i zostaje uznanym najlepszym graczem spotkania. Potem albo wchodzę, albo nie. Pierwszy raz zostaje wpuszczony na całą drugą połowę z Interem, gdzie asystuje przy dwóch bramkach niestety nasz zespół przegrywa 4:2. Potem wiele meczów kilkanaście bramek oraz asyst(zostałem królem asyst) i kończy się sezon. Czas zmienić otoczenie. Bardzo chciałem trafić do SS Lazio niestety nie otrzymałem od nich oferty i wybrałem Wigan w którym zagrałem pierwszą część sezonu strzelając jedną bramkę i przy dwóch asystując. Zespół ten jednak nie grał taktyką jaką preferuję, dlatego też w połowie sezonu przeszedłem do WHU, gdzie rozegrałem 60 minut w 3 meczach i po sezonie zostałem sprzedany do Newcastle

Wreszcie taktyka którą bardzo lubię - czyli bardzo ofensywnie 4:3:3. Zagrałem już dwa mecze w których niestety nie strzeliłem jeszcze bramki, ani nie asystowałem, ale po przegranej z Arsenalem zostałem uznany MIP. Odnośnie pierwszego sezony zostałem wybrany do najlepszej drużyny na świecie oraz w europie na pozycji lewego pomocnika.

manio3
Oct 25 2008, 11:02
W wieku 18 lat zostałem MVP oraz najlepszym strzelcem MŚ [5 goli tyle samo miał TOTTI] Razem z resztą POLAKÓW zostaliśmy MŚ w finale 2-1 z Anglią mimo, że ja w ćwierćfinale z SPAIN przestrzeliłem karnego:/ tam jakiś Vincente też się pomylił

.Gram na PROFFESIONAL w klubie FC Sochaux właśnie przed chwilą podpisałem 3 raz z nimi kontrakt tym razem za cenę 690P.W pierwszym sezonie spędzonym w Francji zająłem wraz z Sochaux 4 miejsce i dostaliśmy się do EL.LM udało się awansować i zagraliśmy w elitarnej CL niestety w grupie było ledwie 3 miejsce, na pocieszenie po moim golu wygraliśmy 1-0 w finale pucharu D1 z OSC Lille

. W 2 sezonie w Sochaux niestety 12 miejsce ....
jak podnieś punkty strenghten?
<wszyscy cichna i robia duze oczy> wiecie, ze sedziowie liniowy przynajmniej w BAL-u popelniaja bledy jak w rzeczywistosci? ;D sam przed momentem strzelilem bramke, mimo ze pilke dostalem bedac na okolo (tak w zyciu) 1-1,5m spalonym...;D a sedzia nic. bylem pewny gwizdka bo w tym momencie akcji caly czas swiecila mi sie ta choragiewka nad glowa. a tu nic. mam to zapisane w powtorce ale nie bardzo wiem jak to nagrac (frapsem czy czym?) i wrzucic gdzies ;P
<cichne i robie duze oczy> pare razy mi sie wydawało, że jestem na spalonym a sędzia zaspał ale myślałem, że to ja źle patrzyłem - teraz już wszystko jasne
A oto i moja Karierka 2x Król strzelców Ligi 1x European Masters niedawno dostalem Powolanie do Rep.Polski i w 3 meczach 1 bramka i 1 asysta nie gralem calych meczów ;/ tylko ostatki 75min 80min
idziak
Oct 25 2008, 11:59
Ja mam takie pytanko, czy z czasem pojawiaja wam sie "gwiazdki"?? w poprzednich pes-a jak gralo sie ML i trenwalo zawodnikow przybywaly im umiejetnosci, ale gwiazdki juz nie?? Wie ktos z was jak tu jest?
mavachi
Oct 25 2008, 12:05
jak zdobyć te punkty?;x Grać mecze czy jakieś treningi są? <noob>
proevo09
Oct 25 2008, 12:23
czy jest moze juz jakies spolsczenie?? szukalem widzocznie slabo bo nie znalazlem
manio3
Oct 25 2008, 12:44
łapcie screena oddemnie jak mówiłem od początku kariery gram w Sochaux
Bedzie ktos wyrozumialy i napisze mi odpowiedzi na kilka pytań???
1. Co na poczatku kariery znaczy wybor pomiedzy progress with change a change.
2. Czy mozna wstawic swoja twarz? jeśli tak to ja?
3. Jaka lige polecacie dla poczatkujacego pesowca, ja sie zastanawiam nad holenderska lub francuska?
4. Czy mozna zobaczyc skład druzyny do której sie przechodzi przed podpisaniem kontraktu?
mavachi
Oct 25 2008, 12:59
Wie ktos moze jak zdobyc te punkty strenghten ??
enek95
Oct 25 2008, 13:13
to moze ja cos teraz powiem o mojej karierze ...
zaczołem w Sandelandzie gram jakos SS ale trener wystawiał mnie na AMF po 5 meczach Ława a pod koniec 1 polowy sezonu 11

:P
przenosłem sie do Srok narazie pierwsza 11 mam 30 kolejke i mam 4 asysty i 9 bramek ..
żółwias
Oct 25 2008, 13:15
CYTAT
Czy mozna wstawic swoja twarz? jeśli tak to ja?
Wrzucasz zdjęcie na komputer, wklejasz je do folderu Moje Dokumenty/obrazy, odpalasz PESa, gdy masz wybór twarzy wybierasz opcję edit, potem masz opcję z ikonką wyglądającą jak aparat, klikasz i PES automatycznie wczytuje Ci folder obrazy i możesz wybrać zdjęcie. Potem tylko za pomocą klawiszy nakładasz je na schemat tak aby wszystko się zgrało:).
CYTAT
Jaka lige polecacie dla poczatkujacego pesowca, ja sie zastanawiam nad holenderska lub francuska?
Jaką chcesz, składy lig możesz edytować, ja np. mam francusko-holendersko-szwedzko-szwajcarsko-rosyjsko-szwecką

.
CYTAT
Czy mozna zobaczyc skład druzyny do której sie przechodzi przed podpisaniem kontraktu?
Nie wiem, ale wątpie, zawsze przed podjęciem decyzji i po przypisaniu się do danej ligi, możesz obczajić na szybko składy wszystkich ligowców i wtedy wybierać, ja wybrałem w ciemno.
CYTAT(żółwias @ Oct 25 2008, 14:19)

Wrzucasz zdjęcie na komputer, wklejasz je do folderu Moje Dokumenty/obrazy, odpalasz PESa, gdy masz wybór twarzy wybierasz opcję edit, potem masz opcję z ikonką wyglądającą jak aparat, klikasz i PES automatycznie wczytuje Ci folder obrazy i możesz wybrać zdjęcie. Potem tylko za pomocą klawiszy nakładasz je na schemat tak aby wszystko się zgrało:).
Robie tak i wyskakuje okno Exceeds the max resolution
CYTAT(Zywy @ Oct 25 2008, 14:33)

Robie tak i wyskakuje okno Exceeds the max resolution

Musisz zmienić rozdzielczość
enek95
Oct 25 2008, 13:40
mam pytanko co to znaczy MIP... i takie podobne ...
L3X-T3R
Oct 25 2008, 13:53
MIP - Most impressive player
MVP - Most Valuable Player
MOTM; MOM - Man Of The Match
enek95
Oct 25 2008, 14:02
dzieki .... pytam bo zostałem MIP i niewiedziałem co to znaczy ..

:P
mavachi
Oct 25 2008, 14:10
to ktos wie jak zdobyc te punkty strenght bo wszedzie mam po2 a chcem cos dolozyc :/
wanted92
Oct 25 2008, 14:12
tych punktów się nie dodaje. Możesz najwyżej odjąć coś od któregoś i dodać do innego. Odpowiadają one za to w jakiej dziedzinie twój zawodnik się lepiej rozwija.
idziak
Oct 25 2008, 14:28
Ja mam takie pytanko, czy z czasem pojawiają wam się "gwiazdki"?? w poprzednich pes-ach jak grało się ML i trenowało zawodników przybywały im umiejętności, ale gwiazdki już nie?? Wie ktoś z was jak tu jest?
MOŻE KTOŚ MI NA TO PYTANIE ODPOWIEDZCIE??
deejay666
Oct 25 2008, 15:28
CYTAT(idziak @ Oct 25 2008, 15:32)

Ja mam takie pytanko, czy z czasem pojawiają wam się "gwiazdki"?? [...]
Tak z czasem pojawiają się gwiazki, mi udaje sie ostatnio duzo strzelać goli w jednym meczu nawet 5:) (oczywiscie mowa o TP) i wpadlo mi "scoring" ale ogolnie jest bardzo trudno bo pomimo ze moj gostek ma 23 lata to statystyki baaardzo mizerne.
Witam. Mam kilka pytań bardzo proszę o szybkie odpowiedzi:
1. Czy staty zależą od poziomu gry mojego zawodnika w danym meczu lub na treningu? ( jak zagram dobrze dostaję więcej punktów umiejętności, a jak słabiej to mniej?
2. Jak można wykorzystać np. rzut wolny lub rzut karny? Przecież na treningu nie ma trenowania stałych fragmentów gry, wiec w jaki sposób podniesie mi sie zdolnosc wykorzystywania staly fragmentów? Co mam zrobic by mnie wybral?
3. Dlaczego bardzo czesto moje strzaly sa takie 'mizerne' ? W jakiej najlepiej byc pozycji, bo nawet jak schodze ze skrzydla do srodka i uderzam to strzal jest raczej w stylu 'pączka'.
4.
enek95
Oct 25 2008, 15:59
jednak ten komputer ma sztuczna inteligencje.. i to bardzo fanjie rozwiniętą
2 razy asystowałen Martinsowi i jak był sam na sam to mi dograł i strzeliłem na pusta brame
deejay666
Oct 25 2008, 16:18
CYTAT(Hyoga @ Oct 25 2008, 17:00)

1. Czy staty zależą od poziomu gry mojego zawodnika w danym meczu lub na treningu? ( jak zagram dobrze dostaję więcej punktów umiejętności, a jak słabiej to mniej?
Zawsze dostaniesz tyle samo punktów umiejętności w tych dziedzinach które wybrałeś do trenowania + kilka punktów w zależności od tego jak dobrze w meczu zagrałeś

2. Jak można wykorzystać np. rzut wolny lub rzut karny? Przecież na treningu nie ma trenowania stałych fragmentów gry, wiec w jaki sposób podniesie mi sie zdolnosc wykorzystywania staly fragmentów? Co mam zrobic by mnie wybral?
Od rzutów wolnych i karnych są różnego rodzaju umiejętności jeśli będziesz je szkolil to bedziesz w tym dobry i bedziesz wyznaczany. Ja jestem wyznaczany do rzutów karnych

3. Dlaczego bardzo czesto moje strzaly sa takie 'mizerne' ? W jakiej najlepiej byc pozycji, bo nawet jak schodze ze skrzydla do srodka i uderzam to strzal jest raczej w stylu 'pączka'.
Twoje strzaly sa mizerne bo pewnie masz mizerne statystyki w strzalach
Jesli sie myle to poprawcie bo wszystkiego zapewne nie wiem:)
CYTAT(idziak @ Oct 25 2008, 15:32)

Ja mam takie pytanko, czy z czasem pojawiają wam się "gwiazdki"?? w poprzednich pes-ach jak grało się ML i trenowało zawodników przybywały im umiejętności, ale gwiazdki już nie?? Wie ktoś z was jak tu jest?
MOŻE KTOŚ MI NA TO PYTANIE ODPOWIEDZCIE??
Odpowiem w ten sposób - wszystko jest w temacie i wystarczy poczytac, jest planowany FAQ gdzie zostanie to wszystko ujęte.
Waluk >> jakbyś miał troche czasu to rusz troszke z tym FAQ'iem, ja oferuje swoją pomoc
idziak
Oct 25 2008, 17:17
CYTAT(mVp @ Oct 25 2008, 17:27)

Odpowiem w ten sposób - wszystko jest w temacie i wystarczy poczytac, jest planowany FAQ gdzie zostanie to wszystko ujęte.
Waluk >> jakbyś miał troche czasu to rusz troszke z tym FAQ'iem, ja oferuje swoją pomoc
Szukałem w tym temacie tej informacji, ale jak co 5-6 post czytam "czy można zmienić poziom trudności" i tym podobne powtarzające się teksty to mnie krew zalewa. Proszę zróbcie poradnik. Ogólnie mam wrażenie, ze niektórym łatwiej jest się powtarzać niż pomyśleć przez chwile.
PS. Moze i odpowiedz na moje pytanie już była wcześniej, ale jak mam czytać 3. stron tych samych pytań, żeby znaleźć to co mnie interesuje to osobiście wole zagrać meczyk

. <bez nerwów>
damian376
Oct 25 2008, 17:25
Mam pytanie czy wam ten tryb wolniej chodzi znaczy jak gram mecz. W CL jest szybciej
Mam pytanie, od czego zależy czy nasz pracodawca będzie chciał przedłużyć z nami kontrakt?
Archilus
Oct 25 2008, 17:42
1. Jeżeli chodzi o gwiazdki mam: karne, drybling, 1 na 1

2. Wygrałem z Polską (nie rozumiem tych którzy wybierają sobie inne nationality :/ ) Euro i na stadionie na tablicy wyników zawitał napis: "Jesteśmy mistrzami" xD
mavachi
Oct 25 2008, 17:42
KRACHna koniec sezonu zawsze masz oferte przedluzenia kontraktu ze swoim zespolem albo wybierzesz inna oferte zespolu
szrama23
Oct 25 2008, 17:43
mam pytanie: czy drużyna w której gracie zaczęła nagle grać gorzej kiedy już dostaliście się do meczów? Ja np najpierw grałem w Loriente i na 19 miejscu w lidze skonczylismy, przeniosłem sie do PSG i w połowie sezonu mielismy 20 miejsce

w oknie w połowie sezonu przeniosłem sie do sochaux i też zaczeli dostawać

we wszystkich prawie meczach wchodze z ławki
mavachi
Oct 25 2008, 17:44
archilus ja wzielem sobie Anglie jako narodowosc ale nie mialem zielonego pojecia ze bedzie mozna takze grac w kadzre wiec sie nie czepiaj tego...i nie moja wina ze gram 1-wsze skrzypce w Anglii
Mavachi, nie jest prawdą, że na koniec sezonu dostaniesz ofertę przedłużenia kontraktu, jeśli będziesz grał słabo, to Twój obecny klub nie będzie chciał z Tobą przedłużyć kontraktu.
mavachi
Oct 25 2008, 17:58
aha to sorry
deejay666
Oct 25 2008, 17:59
CYTAT(szrama23 @ Oct 25 2008, 18:47)

mam pytanie: czy drużyna w której gracie zaczęła nagle grać gorzej kiedy już dostaliście się do meczów? Ja np najpierw grałem w Loriente i na 19 miejscu w lidze skonczylismy, przeniosłem sie do PSG i w połowie sezonu mielismy 20 miejsce

w oknie w połowie sezonu przeniosłem sie do sochaux i też zaczeli dostawać

we wszystkich prawie meczach wchodze z ławki

Miewam takie wrazenie ale ostatnio jak gram w Betisie to liderujemy w tabeli. Irytuje mnie troche gra mojego zespolu, w obronie caly czas wykopuja pilki na aut i bardzo lubia tracic pilki na srodku boiska ale jak schodze z boiska w ostatnich minutach to ich akcje tak jakby sie zazebialy:) smiesznie
erni13
Oct 25 2008, 18:01
Można zamknąć trenera w kiblu?(Tiago

)
A tak na serio to chciał bym zobaczyć staty WALUKA
szrama23
Oct 25 2008, 18:14
zgadzam się... bez sens

nie mogę mieć oceny wyższej niż 6.0... macie jakieś skuteczne sposoby na dobre oceny po meczu? ale tak konkretnie a nie ogólnie poproszę...
deejay666
Oct 25 2008, 18:21
CYTAT(szrama23 @ Oct 25 2008, 19:18)

zgadzam się... bez sens

nie mogę mieć oceny wyższej niż 6.0... macie jakieś skuteczne sposoby na dobre oceny po meczu? ale tak konkretnie a nie ogólnie poproszę...
Gram na pozycji napastnika i jeśli duzo i celnie podaje nie trace pilek i stosuje presing ktorym uda mi sie odebrac pilke to na pewno dostane ocene wyzsza niz 6.0 a jak jeszcze strzele gola. Ale nawet jak nie strzelilem gola to bylem zawodnikiem meczu no chyba ze przegralismy to MIP
grzesio1712
Oct 25 2008, 18:22
CYTAT(szrama23 @ Oct 25 2008, 17:18)

zgadzam się... bez sens

mi sie zdarzało mieć 7.5

gram na pozycji CMF, ale czasem mnie wystawia na DMF, a teraz jak przeszedłem do Twente to gram jako AMF (za napastnikiem) i po prostu dużo biegam i staram sie celnie podawać
Teraz pytanie do pozostałych: czy wy też jesteście takimi dzikusami jak ja? Chodzi mi o to, że w statystykach najlepszy pomocnik (poza mną) ma przedryblowane 70 metrów z piłką, a ja ponad 140
A i jeszcze jedno

staracie sie grać w jednym klubie, czy zmieniacie? Bo ja co runde gram w innym
robien92
Oct 25 2008, 18:42
chcąc dostac note 7.0 musisz sie pokazywac do gry, strzelac na bramke .ja własnie zaczynam 2 czesc 1 sezonu i zapowiada sie długa noc
kubaniec
Oct 25 2008, 18:45
można w become a legend grać na padzie?
myslalem, ze to ja tylko pecha przynosze.Co przejde do innnego klubu to przegrywa mecz za meczem.raz nawet nie wygralismy ani jednego meczu w sezonie

widze, ze tez tak macie wiec juz nie mam wyrzutów sumienia

)
Waluk kompletna nieprawda

to odnawianie przez twoj klub umowy z toba jest skopane. mozna miec tragiczny sezon i przedluza a mozna byc krolem asyst w lidze i nie beda chcieli przedluzyc ;\ dziwne...
enek95
Oct 25 2008, 18:59
sorki ze w tym temacie..
czy sa juz jakies nowe twarze do pesa ?? patchy albo cos ///
glowathc
Oct 25 2008, 19:04
Co ma wplyw na krztaltowanie umiejetnosci zawodnika po jego stworzeniu??
Tak, to prawda, Tari, ale tutaj chodziło mi, że nie ZAWSZE będą chcieli z Tobą przedłużyć umowę.
grr ^^ 48 h bez snu widocznie robi swoje i juz nie czytam ze zrozumieniem
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.