kristo2323
Jan 15 2009, 22:03
Zawiszak1946
Jan 15 2009, 22:33
No no ze chcialo ci sie tyle grac

Ps. Ogladalem twoja kariere Become a Legend

Naprawde byłem pod Wrazeniem

Szacun
mariusz123211
Jan 17 2009, 09:22
heh a ja napotkałem taki dziwny błąd w BaL (nie wiem czy była o tym mowa) podzczas meczu międzynarodowego (POLSKA-WALIA) trener wpuścił mnie na boisko w 55min, udało mi się strzelić gola (gdzieś 60 min) poczym trener przeprowadził na mnie zmianę powrotną ( 69 min)-dziwne co??. Ale po tym jak zszedłem zauważyłem że jakiś dziwny piłkarz biega po boisku w POLSCE (trudno to nazwać piłkarzem). To był Ebi Smolarek. Nie maił normalnego stroju tylko był cały niebiesko-szary i taki w kratkę jak bym go stworzył w prgramie do tworzenia grafiki 3D zobaczcie sami :
UFO NA BOISKU (zwróćcie uwagę na prawą górną stronę boiska) sory za jakość. Czy ktoś tak już miał że mu biega ufo po boisku??
Zawiszak1946
Jan 17 2009, 14:24
Tez tak mialem jak gralem normalny mecz.. ale potem juz bylo normalnie
Gram Bal juz 4 sezon i jestem w Realu Madryt(2 w rankingu druzyn)i chcialbym wkoncu przejsc do mojego wymarzonego ManU i cos wlasnie nie moge.Caly czas dostaje oferty z Hiszpani lub z Francji ani razu w ciagu calej gry nie mialem mozliwosci przejsca do angielskiej ligi.Jest jakas mozliwosc zeby wkoncu druzyny z Anglii zaczely mnie zauwazac?
A masz wogóle ustawioną lige angielska w grze? Przed ostatnim meczem(nie graj go tyko skipnij) w sezonie zasejwuj gre i czekaj na okienko transferowe, jezeli nie dostaniesz oferty to załaduj sejwa ponownie i powtorz okienko transferowe. Zauwazylem ze wlasnie po ostatnim meczu w sezonie losowane sa jakby oferty które dostaniemy w okienku transferowym.
artysta germanista
Jan 18 2009, 15:49
CYTAT(aRnIe @ Jan 18 2009, 15:42)

A masz wogóle ustawioną lige angielska w grze? Przed ostatnim meczem(nie graj go tyko skipnij) w sezonie zasejwuj gre i czekaj na okienko transferowe, jezeli nie dostaniesz oferty to załaduj sejwa ponownie i powtorz okienko transferowe. Zauwazylem ze wlasnie po ostatnim meczu w sezonie losowane sa jakby oferty które dostaniemy w okienku transferowym.
robie to samo
Marcin28J
Jan 18 2009, 16:40
Witam ma problem. Zaczynam 2 sezon, przeszedłem z Jagiellonii do Bełchatowa. Włączam save i tu mnie wywala do windowsa

Wie ktoś może o co chodzi? Thx z góry
A tam sie wybieralo jakie ligi mamy do wyboru bo juz nie pamietam.Manchester normalnie jest w Balu bo gralem przeciwko niemu ale nie wiem czy o to Ci chodzi.Sprobuje ten myk z okienkiem transferowym chociaz jeszcze sporo meczy przede mna do konca ale dzieki za info
artysta germanista
Jan 18 2009, 18:11
Skoro wszyscy się chwalą swoim BALem to i ja się pochwalę xD
http://www.xfire.com/screenshots/erkaesiarz/Tu są najważniejsze screeny z mojej kariery,
która nadal trwa.A to przebieg kariery i sukcesy

(nie ma w profilu xfire):

Moim zdaniem największym błędem popełnionym przezemnie był powrót do Polski po w miarę udanym sezonie w Niemczech. Miałem wtedy oferte z Kolonii i gdybym tam został łatwiej było by mi się dostać do klubów pokroju Realu czy Manu. Moim marzeniem jest zagrać w Pesie właśnie w takim klubie, ale niewiem czy to mi sie uda bo jak patrze na screeny innych balowiczów zauważam, ze wszyscy bardzo szybko się rozwijają, a po za tym niejestem jakimś peswymiataczem, ale będe grał cały czas bo to jest poprostu najlepszy tryb

. Wie ktoś ile sezonów można max grać?
Norbi91
Jan 18 2009, 22:13
CYTAT(19(M)50 @ Jan 18 2009, 18:15)

Skoro wszyscy się chwalą swoim BALem to i ja się pochwalę xD
http://www.xfire.com/screenshots/erkaesiarz/Tu są najważniejsze screeny z mojej kariery,
która nadal trwa.A to przebieg kariery i sukcesy

(nie ma w profilu xfire):

Moim zdaniem największym błędem popełnionym przezemnie był powrót do Polski po w miarę udanym sezonie w Niemczech. Miałem wtedy oferte z Kolonii i gdybym tam został łatwiej było by mi się dostać do klubów pokroju Realu czy Manu. Moim marzeniem jest zagrać w Pesie właśnie w takim klubie, ale niewiem czy to mi sie uda bo jak patrze na screeny innych balowiczów zauważam, ze wszyscy bardzo szybko się rozwijają, a po za tym niejestem jakimś peswymiataczem, ale będe grał cały czas bo to jest poprostu najlepszy tryb

. Wie ktoś ile sezonów można max grać?
Max mozna grac do 35 roku zycia;) A co do Twojej kariery - moglbys wrzucic staty?
Gram w tej chwili 5 sezon w ManU(chociaż już miałem kończyć

), a tu proszę taka niespodzianka. Dostałem nagrodę dla najlepszego piłkarza Europy

. Dekoracja do tego jest nawet miłym zaskoczeniem. Jest do tego zrobiony filmik (10 sekund ale zawsze

).
Pelajs
Jan 21 2009, 22:00
Kiedy ten filmik się wyświetla, albo coś. Bo ja też zdobyłem już parę nagród, a filmiku nie miałem??
CYTAT(Broli @ Jan 21 2009, 12:22)

Gram w tej chwili 5 sezon w ManU(chociaż już miałem kończyć

), a tu proszę taka niespodzianka. Dostałem nagrodę dla najlepszego piłkarza Europy

. Dekoracja do tego jest nawet miłym zaskoczeniem. Jest do tego zrobiony filmik (10 sekund ale zawsze

).
Najpierw przed meczem masz informacje że zostałeś nominowany a bodajże zaraz po następnym meczu jest animacja. Animacja występuje tylko jak zostaniesz najlepszym zawodnikiem świata lub europy, w przypadku 11 takiej animacji niema.
Pelajs
Jan 24 2009, 13:36
Teraz może ja opiszę swoją karierę na Ekstraklasa Patch 2009.
No więc zacząłem sobie w lidze Polskiej na poziomie Top Player i pozycji wysuniętego napastnika. Jako mój pierwszy klub wybrałem Ruch Chorzów. Po meczach na treningach i wchodzeniu na końcówki udało mi się przebić do pierwszego składu. Grałem tam jak na pierwszy sezon bardzo dobrze. Strzeliłem tam 11 bramek i miałem 4 asysty. Sezon zakończyliśmy chyba na 12 miejscu, więc postanowiłem przejść do jakiegoś lepszego zespołu, aby zagrać w pucharach i walczyć w lidze. Przeniosłem się do Polonii Warszawa, która była chyba 5. Strzeliłem tam 23 bramki i miałem jedną asystę. Zostałem królem strzelców, jednak lidze byliśmy daleko coś koło 9 miejsca. Znów postanowiłem przejść do innego klubu i wybrałem Legię, która była 2. Graliśmy w lidze Mistrzów, gdzie odpadliśmy w grupie i został nam tylko puchar Uefa. Jednak odpadliśmy i została tylko liga. Na koniec sezonu byliśmy chyba 6, a ja strzeliłem 30 bramek i miałem dwie asysty. Po raz kolejny postanowiłem zostać w lidze Polskiej i zmienić klub. Wybrałem Koronę Kielce, która wygrała ligę. Liczyłem, że to z nią powtórzę. W lidze mistrzów odpadliśmy w ćwierćfinale. W grupie mieliśmy Arsenal, Manu i Chelsea (dziwne, że same kluby z Anglii). No ale cóż jakimś cudem wyszliśmy z grupy z drugiego miejsca. Jednak potem Real i niestety do domu. Strzeliłem w tej edycji ligi mistrzów 6 bramek. W lidze niestety nie było zbyt dobrze i zajęliśmy 4 miejsce. Ja w Koronie strzeliłem 25 bramek i miałem 4 asysty. Postanowiłem zmienić ligę. W okienku transferowym dostałem ofertę z Schalke, która wygrała ligę niemiecką i nie wahałem się ani chwili. Od razu przyjąłem tą ofertę. Zdobyłem z Schalke ligę mistrzów i wygraliśmy ligę niemiecką. Ostatni mecz w lidze mieliśmy ze Stuttgartem. My byliśmy na pierwszym miejscu w lidze, oni na trzecim. Miedzy nami był jeszcze Bayern. Różnica między tymi trzema drużynami była 2 punkty. Nam wystarczył remis, ale Bayern wtedy nie mógł by wygrać. Oj co to był za mecz. Po pierwszej połowie wygrywaliśmy 3:0. Myślałem sobie mamy mistrza. Jednak do 75 minuty przegrywaliśmy już 4:3. Ale się wtedy wkurzyłem na moich obrońców, straciliśmy takie głupie bramki, a ja nie mogłem nic zrobić. Jednak szybko odpowiedzieliśmy moją bramką, a do 85 wygrywaliśmy już 5:4. Jednak w 90 minucie po faulu w polu karnym było po 5. Myślę sobie mistrzostwo nam uciekło. Jednak zaraz po rozpoczęciu gry przeprowadziliśmy składną akcję i było 6:5. Ale się wtedy cieszyłem. Już nic nie mogło nam odebrać wygranej i mistrzostwa. Wygraliśmy. Po meczu okazało się, ze wystarczyłby nam remis, bo Bayern też tylko zremisował. W Schalke strzeliłem 35 bramek i miałem 3 asysty. Wreszcie miałem oferty od gigantów. Wybrałem Manu. Właśnie skończyłem ten sezon. Wygraliśmy ligę i remes cup. W lidze mistrzów przegraliśmy w finale z Bayerem Leverkusen 2:1, ale ja zostałem królem strzelców. W Manu strzeliłem 50 bramek i miałem 7 asyst. Teraz przeniosłem się do Barcy i zamierzam podbić Hiszpanię. Tylko szkoda, że muszę znów zaczynać od treningów. Bo to tak jakby jakby Rooney przeszedł do Barcy i też by tam nie był nawet na ławie.W strzelcach zajmuję drugie miejsce tuż za Samuelem Eto, ale myślę, że po tym sezonie już będę pierwszy. Z reprezentacją jednak nie idzie mi tak dobrze bo ani razu nie awansowałem do Mistrzostw Europy i tylko raz do mistrzostw świata, ale zaraz odpadliśmy w grupie.
Tutaj jeszcze screeny:

Assassin
Jan 24 2009, 14:09
@Pelajs
Kariera nie najgorsza, ale sadze ze bledem bylo granie w Ekstraklasie az przez 4 sezony. Gralem przez chwile na EP patchu kariere (dokladnie to 1 sezon), i byla dla mnie za latwa. Strzelilem cos kolo 15 goli pomocnikiem. I to nie, ze gralem na sepa, tylko bez problemu mijalem obroncow. Przerzucilem sie na GCP i gra mi sie o wiele lepiej. Co prawda strzelilem duzo wiecej goli w 1 sezonie, ale gram wysokim napastnikiem i to w Schalke.
Jakbys wczesniej opuscil Polske to teraz moglbys byc jeszcze lepszy. No ale kazdy gra jak lubi
Pelajs
Jan 24 2009, 17:22
Assassin
Nawet jakbym chciał opuścić Polską Ekstraklasę, to i tak za bardzo nie mogłem, bo zgłaszały się po mnie kluby przeważnie z Polski, a jak pojawiła się jakaś oferta z zagranicy, to ten klub był niżej w rankingu. Dopiero w 5 sezonie pojawiła się lepsza oferta z zagranicy.
Assassin
Jan 24 2009, 17:37
Mogles zrobic to na walku jak niektorzy. Przed ostatnia kolejka w sezonie wylaczyc auto save, ominac mecz i tak do 5 tygodnia sprawdzac oferty, jak nic ciekawego to wyjsc, wczytac tego save z ostatniej kolejki itd.
Pelajs
Jan 24 2009, 17:48
Ja staram się grać zawsze fair. Nie robię jak niektórzy, żeby tylko do dobrego klubu przejść, albo nie robię save-load gdy mi jakiś mecz nie wyjdzie. Przyjemnością ma być dla mnie zdobywanie trofeów, albo przejście do jakiegoś giganta. Gdy bym miał wczytywać grę, aby tylko być w jakimś wielkim klubie, to by to nie była żadna przyjemnosć. Przecież po to się gra, aby się cieszyć się zdobywaniem trofeów i przechodzeniem do dobrych klubów.
kristo2323
Jan 24 2009, 18:35
CYTAT(Assassin @ Jan 24 2009, 17:41)

Mogles zrobic to na walku jak niektorzy. Przed ostatnia kolejka w sezonie wylaczyc auto save, ominac mecz i tak do 5 tygodnia sprawdzac oferty, jak nic ciekawego to wyjsc, wczytac tego save z ostatniej kolejki itd.

Taaa dobry pomysł sens gry jest w tedy taki wyrąbany, że lepiej daj se na najniższy poziom gry przeciwnikom powiąż nogi, bramkarzowi ręce i oczy zasłoń szalikiem klubowym. Potem ściągnij kody i je zainstaluj aby goli nie tracić. Usiądź w fotelu wygodnie weź piwko w rękę w drugą pada i można zaczynać.
Pelajs
Jan 24 2009, 19:07
Święte słowa Kristo. Nie wiem po co zaczynać grać, jak chce się być tak nie fair. Jakbym chciał, żeby było łatwo to dam sobie na najniższy poziom i od razu przechodzę do Manu czy Barcy.
Roger6
Jan 24 2009, 20:42
No to ja napisze kilka słów na temat mojej kariery. Wybrałem sobie pozycję ofensywnego pomocnika(AMF) i po sparingu wybrałem z trzech dostępnych klubów Jagiellonię Białystok. Grałem tam przez pół sezonu i przez osiemnaście spotkań zdobyłem tylko jednego gola i nie zaliczyłem żadnej asysty. W zimowym okienku transferowym miałem ofertę przejścia do prowadzącego wtedy Lecha Poznań, ale ostatecznie wybrałem ofertę Legii Warszawa. Od początku nie było łatwo wskoczyć do składu, ale przez cały sezon zaliczyłem ledwie 12 spotkań, w których zdobyłem trzy gole i zaliczyłem dwie asysty. Byłem wyróżniającym się piłkarzem i po sezonie podjąłem decyzję o zostaniu na Łazienkowskiej. Kolejny sezon rozegrałem już pełny, zaliczając 46 spotkań i debiutując w Lidze Mistrzów. Ten sezon był już lepszy od poprzedniego, bo poprawiłem się statystycznie i miałem pewne miejsce w składzie. Łącznie w sezonie 2009-2010 rozegrałem 46 meczów i zdobyłem 6 goli oraz zaliczyłem dwie asysty. W sezonie 2010-2011 rozegrałem również 46 spotkań i zdobyłem 10 goli, oraz zaliczyłem trzy asysty. Przy okazji zostałem królem strzelców polskiej Ekstraklasy, oraz byłem panem drugiej linii w Legii. W letnim okienku transferowym zgłosiło się po mnie kilka klubów europejskich, a ja ostatecznie wybrałem Atletico Madryt. Nie było łatwo, ale szybko dostałem się do pierwszego składu. Jednak trener częściej ustawiał mnie na mojej drugiej pozycji, defensywnego pomocnika, co mi się nie spodobało i postanowiłem odejść w przerwie sezonu do Valencii. Aktualnie gram w drużynie ze Estadio Mustalla i gram na zmianę w pierwszym składzie z Davidem Silvą. Jest bardzo ciekawie, bo mogę zdobyć nareszczie pierwsze trofeum klubowe. Nigdy przedtem nie zdobyłem żadnego mistrzostwa. Dwukrotnie z Legią zdołałem wywalczyć wicemistrzostwo Polski, co jak do tej pory było dla mnie jedynym sukcesem klubowym. Jeszcze w barwach Atletico, znalazłem się w jedenastce najlepszych piłkarzy Europy. Zaznaczę, że od początku gry, jestem francuzem. W reprezentacji "Trójkolorowych" zagrałem zaledwie pięć razy, bo gdy byłem w kadrze reprezentacji w pewnym okresie, to przeniosłem się akurat do Atletico i trener mnie więcej nie powołał.
Oto moje krótkie podsumowanie trwającej kariery na Top Player:
2008-2009 Jagiellonia Białystok 963 min. 18 meczów 1-0 6.13
2008-2009 Legia Warszawa 743 min. 12 meczów 3-2 6.70
2009-2010 Legia Warszawa 2977 min. 46 meczów 6-2 6.31
2010-2011 Legia Warszawa 3116 min. 46 meczów 10-3 6.77
2011-2012 Atletico Madryt 996 min. 12 meczów 4-1 6.47
2011-2012 FC Valencia 364 min. 8 meczów 2-0 6.93
9159 minut - 148 meczów
6.52 średnia
26-8 (gole - asysty)
żólte kartki - czerwone kartki 20-1
Man of the Match: 32
Most Imrpessive Player: 21
Salary(pensja) we wszystkich klubach:
2008-2009 Jagiellonia Białystok 150
2008-2009 Legia Warszawa 380
2009-2010 Legia Warszawa 550
2010-2011 Legia Warszawa 870
2011-2012 Atletico Madryt 1500
2011-2012 FC Valencia 1860
Sukcesy klubowe:
Wicemistrzostwo Polski 2008-2009, 2010-2011
Sukcesy Indywidualne:
Europan Team of the Year: 2010-2011
World Team of the Year: 2010-2011
Według mnie niezła kariera, szczególnie sezon 2010-2011. W Atletico bym został, ale nie chciałem grać na pozycji defensywnego pomocnika, więc odeszłem do Valencii. Teraz zagram do końca sezonu i będę się starał dostać do najlepszych drużyn, czyli Real Madryt, FC Barcelona, Manchester United, ewentualnie inny klub z najwyższej półki.
Sami ocencie moją dotychczasową karierę.
Assassin
Jan 24 2009, 20:42
CYTAT(kristo2323 @ Jan 24 2009, 18:39)

Taaa dobry pomysł sens gry jest w tedy taki wyrąbany, że lepiej daj se na najniższy poziom gry przeciwnikom powiąż nogi, bramkarzowi ręce i oczy zasłoń szalikiem klubowym. Potem ściągnij kody i je zainstaluj aby goli nie tracić. Usiądź w fotelu wygodnie weź piwko w rękę w drugą pada i można zaczynać.
A gdzie ja napisalem, ze tak robie? A poza tym, z tego co ludzie mowili, to i tak nie wylosujesz jakiej super druzyny, bo przeciez jesli jestes w klubie ktory jest 40 w rankingu i grasz na 6.5 to i tak sie po Ciebie nie zglosi druzyna z 20 miejsca. Ja akurat po sezonie w Schalke mialem takiego farta, ze w 5 tygodniu zglosilo sie po mnie Atletico Madryt, ale niektorzy jada na tym "walku".
Roger6 >> lubisz pisać człowieku

wrzuć staty jakbyś mógł, bo to zawsze daje większy pogląd.
A teraz do rzeczy. Niedługo skończę sezon i w tedy wrzucę jakieś screeny, obecnie gram w fiorentinie i po grze w barcy muszę przyznać że wreszcie jestem gwiazdą nr.1 po tym jak w barcy byłem jednym z wielu. Klub z Florencji jest po prostu fenomenalny, jeszcze w żądnym klubie mi się tak dobrze nie grało, mam bardzo dobrą defensywę z Frei'em na bramce który jest wręcz fenomenalny. Gram 4-3-3 jest to ustawienie które mnie trochę denerwuje bo nie pozwala mi na grę na prawej stronie pomocy tylko w środku chodź gra z montelivio (trzecia gwiazda w klubie) w linii jest fajną sprawą. Mimo iż napastnicy to raczej średnia krajowa to mam do dyspozycji osvaldo z którym się dobrze zgrałem i jakoś idzie:D.
Na koniec deser czyli wstępna wersja kompilacji z BaL'a nad którą jeszcze muszę popracować
http://pl.youtube.com/watch?v=VfHtvbtOkSk
messjash
Jan 25 2009, 15:10
Z całym szacunkiem do was ma pytanie, jak wy możecie w to gówno grać ? Ja już kilka razy próbowałem ale zawsze mniej więcej w połowie sezonu rezygnuje. Ten tryb jest tak maksymalnie nudny że więcej nie jestem w stanie rozegrać. Ciągłe tylko bieganie po boisku bez żadnego wpływu na grę i czekanie aż ktoś łaskawie poda a potem i tak zazwyczaj piłkę trzeba oddać bo już 3 na plecach siedzie i znów klepanie 3 min aż się piłkę dostanie. A granie pozostałych zawodników w drużynie to już jest po prostu zgroza. Jaka w tym frajda jak boczny obrońca będąc z piłką pod polem karnym przeciwnika zaatakowany przez obrońcę cofa się z tą piłką pod własną bramkę nie racząc podać nikomu żeby akcja toczyła się dalej. Pomijając już sytuację w której wychodzi się na idealną pozycję sam na sam a kolega się sępi i za nic nie poda po czym starci piłkę. Wiem fajnie jest samym sobą strzelić bramkę ale przecież czasem jest tak że i przez 10 meczy nie da się nic ustrzelić, jaką wtedy macie frajdę z samego biegania po boisku? Widziałem jak niektórzy tu pisali że gdyby nie BAL to nie grali by w ogóle w tego pesa. Nie lepiej pograć jakieś ML gdzie ma się wpływ na wszystko? Nie mogę was skumać, chyba że macie jakiś sposób na to żeby ten tryb nie był tak nudny?
Roger6
Jan 25 2009, 15:14
Pierwsza część screenów z mojej kariery:
Roger6
Jan 25 2009, 15:20
Drugi zestaw screenów z mojej kariery:
messjash
W jednej rzeczy się z tobą zgadzam. Gdy jest się w składzie to komp sam nic nie wymyśli, większość zależy od ciebie. Próbowałeś może R2? To klawisz odpowiadający za wołanie o piłkę. Po jego naciśnięciu komputer bardzo często na siłę będzie chciał ci podać piłkę, chyba że się po prostu nie da. W 5 sezonie mam w reprezentacji kapotyczną sytuację. Nie mam ligi polskiej, wszyscy piłkarze oprócz Dudki(gra w lidze francuskiej) są starzy i słabi. Miałem ostatnio 6 meczy kwalifikacyjnych na Mistrzostwa Świata. Polacy strzelili 10 goli, w tym ja 9... Mówiąc krótko, beze mnie reprezentacja by nie istniała. Jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło, żebym przez 10 meczów nie strzelił bramki. Jak nie strzelam przez 3 mecze to już jest coś dziwnego. W statystykach jest licznik, ile razy jest się przy piłce. U mnie waha się to zawsze między 20 a 40. Więc chyba ten BaL nie jest aż taki straszny
dokladnie ;] opisywana sytuacja braku goli przez 10 meczow ewentualnie moze miec miejsce w 1 sezonie...ale pozniej po prostu nie da sie nie strzelic nawet na top playerze rzadziej niz bramka na 2/3 mecze

ja w 4 sezonie po niecalych 900 minutach na boisku w barwach Barcy mam 15 goli i 1 asyste...wiec nie jest tak zle

wlasnie padlo potwierdzenie moich slow

osobisty rekord: 5 brameczek przeciwko Valenci grajac Barca. Po prostu wychodzilo wszystko, a Valencia robila wieksze dziury w obronie niz polskie zespoly...ale i tak wiekszym zaskoczeniem byla nota na koniec spotkania: 7,5

nie powiem, zdziwilem sie ale troche negatywnie.
No i jest, muszę jeszcze pokombinować aby było w wysokiej rozdzielczości na youtubie
http://pl.youtube.com/watch?v=FqZpe6I6q2M
Assassin
Jan 25 2009, 22:21
CYTAT(Tari @ Jan 25 2009, 19:01)

wlasnie padlo potwierdzenie moich slow

osobisty rekord: 5 brameczek przeciwko Valenci grajac Barca. Po prostu wychodzilo wszystko, a Valencia robila wieksze dziury w obronie niz polskie zespoly...ale i tak wiekszym zaskoczeniem byla nota na koniec spotkania: 7,5

nie powiem, zdziwilem sie ale troche negatywnie.
Mnie strasznie wkurzaja te oceny. Czasem mam pare celnych podan, troche dryblingu, kilka strzalow, 0 goli i 0 asyst a dostaje 7,0. A raz strzele hat-tricka i dostaje 7,5. System ocen im w ogole nie wyszedl. 9,0 nie udalo mi sie wykrecic nawet strzelajac Rooney'em 15 goli na amatorze, a specjalnie zagralem, zeby sprawdzic czy sie da
jedna ciekawostka moze ktos juz zauwazyl moze nie:
brak przechwytow w meczu = 0,5 oceny w dol

nie wiem czy to jest pewne ale tak wynika z moich obserwacji ;] duzo identycznych meczy, prawie identyczna ilosc strzalow, podan, goli, przebiegniety dystans z pilka, i brak przechwytow zawsze ocena byla nizsza o 0,5 niz w przypadku chocby 1 przechwytu pilki w meczu. oczywiscie przy duzej ilosci przechwytow ocena analogicznie wyzsza ;D
kristo2323
Jan 26 2009, 01:05
CYTAT(messjash @ Jan 25 2009, 15:14)

Z całym szacunkiem do was ma pytanie, jak wy możecie w to gówno grać ? Ja już kilka razy próbowałem ale zawsze mniej więcej w połowie sezonu rezygnuje. Ten tryb jest tak maksymalnie nudny że więcej nie jestem w stanie rozegrać. Ciągłe tylko bieganie po boisku bez żadnego wpływu na grę i czekanie aż ktoś łaskawie poda a potem i tak zazwyczaj piłkę trzeba oddać bo już 3 na plecach siedzie i znów klepanie 3 min aż się piłkę dostanie. A granie pozostałych zawodników w drużynie to już jest po prostu zgroza. Jaka w tym frajda jak boczny obrońca będąc z piłką pod polem karnym przeciwnika zaatakowany przez obrońcę cofa się z tą piłką pod własną bramkę nie racząc podać nikomu żeby akcja toczyła się dalej. Pomijając już sytuację w której wychodzi się na idealną pozycję sam na sam a kolega się sępi i za nic nie poda po czym starci piłkę. Wiem fajnie jest samym sobą strzelić bramkę ale przecież czasem jest tak że i przez 10 meczy nie da się nic ustrzelić, jaką wtedy macie frajdę z samego biegania po boisku? Widziałem jak niektórzy tu pisali że gdyby nie BAL to nie grali by w ogóle w tego pesa. Nie lepiej pograć jakieś ML gdzie ma się wpływ na wszystko? Nie mogę was skumać, chyba że macie jakiś sposób na to żeby ten tryb nie był tak nudny?
Też tak myślałem jak zaczynałem granie - zaczynasz słabym grajkiem 17 lat ma 0 pojęcia o grze co ty wymagasz od siebie że będziesz grał od razu Milan Real i bramy sypał jedną za drugą właśnie o to chodzi że robisz to stopniowo i sens jest w tym że najpierw męczysz się w jakiś Udine czy Innym słabym klubie. Wyjście z kontrą w meczu z Barcą czy MU, to jest już sukcesem. Potem samo przychodzi Lepszy klub reprezentacja Champions League grania aż miło a trenejros już wie kto ma grać w pierwszym składzie. Karnioszki sie strzela nawet i z kolejnym sezonem smak gry jest większy. Tylko to wszysko jest pod warunkiem że sam siebie nie będziesz oszukiwał w tej grze....
Dla mnie osobiście zrobili to dobrze, oczywiście że wiele jest do dopracowania ale to jest gra i tylko rozrywka. Nikt nikogo nie zmusza do gry, zapraszam na mój filmik z karierą w Become.
http://www.vimeo.com/2642485 - I część
http://www.vimeo.com/2954798 - II część
....... w trakcie produkcji.......... - III część
Arek1974
Jan 26 2009, 09:13
To i ja dorzucę kilka swoich spostrzeżeń z tego trybu (obecnie gram na Ekstraklasa Patch w Śląsku Wrocław). O plusach pisał nie będę, ale kilka minusów wymienię. Pierwszy to durnowate zachowania na bosiku, szczególnie obrońców. Trafia mnie, jak mój boczny obrońca przechwytuje piłkę i zamiast od razu odegrać do wolnego zawodnika biegnie z nią do bocznej lini, za chwilę ma na karku przeciwnika więc wywala piłkę na aut. Środkowi obrońcy już kilka razy stracili piłkę pod własną bramką bez sensu wdając się w dryblingi, w efekcie czego napsatnicy przeciwnika wychodzą na "sam na sam". Po drugie wpisałem sobie w profil pozycję CF, a ciągle wystawiają mnie na CMF lub AMF, mimo że 80% bramek to moje dzieło, bo moi napastnicy zatracili umiejętność strzelania goli

I trzecia rzecz - gram już dośc długo a nigdy nie zdarzyło się, żeby na boisku była zmiana spowodowana kontuzją jakiegoś zawodnika

do tego jak siedziałem na ławce i czekałem na zmianę, to czasami było tak, że przez cała drugą połowę nie było ani jednej przerwy w grze umowżliwiającej dokonanie zmiany (nie grając w I składzie zawsze włączałem sobie przyśpieszenie gry i czekałem na przerwę do zmiany).
Ale ogólnie w BAL gra się bardzi fajnie, choć na początku preferowałem raczej ML lub ligę. Teraz mna Ekstraklasa Patch gram w BAL a na innym patchy gram ManU w ligę. I oceniam PES 2009 bardzo wysoko.
messjash
Jan 26 2009, 09:43
Już wiem w czym tkwił mój problem że nie mogłem się do tego przekonać ;] grałem mecze po 10 min bo zawsze w pes tak gram. Więc postanowiłem spróbować na 5 min i co, nawet mi się spodobało bo jak się gra po 5 min to gra jest zdecydowanie szybsza, i twoi piłkarze i przeciwnicy grają szybciej przez co mam więcej okazji bramkowych i posiadania piłki niż w trakcie 10 minut, a i sezon płynie szybciej więc staty szybciej mi rosną. Na razie rozegrałem od wczoraj pół sezonu i z każdym meczem zdecydowanie lepiej. Pomijam już zachowanie zawodników bo to to strasznie im nie poszło w niektórych sytuacja ale cóż. Pogram jeszcze trochę może się wreszcie przekonam ;]
heh na 10 min ja mam ustawiony czas gry i zdecydowanie lepiej mi sie gra niz na 5 min gdzie w ciezkim meczu zwlaszcza na poczatku zdarzalo sie ze przez 45 min moglem nie dostac pilki w ogole ;]
skotar(L)
Jan 26 2009, 16:40
Wogloe nie mam okazji do strzalu, koledzy z druzyny ciagle traca pilke, albo zle podaja

nie da sie zmniejszyc poziomu trudnosci ?
Assassin
Jan 26 2009, 16:49
CYTAT(skotar(L) @ Jan 26 2009, 16:44)

Wogloe nie mam okazji do strzalu, koledzy z druzyny ciagle traca pilke, albo zle podaja

Nizej niz Amateur nie ma ;)
CYTAT(skotar(L) @ Jan 26 2009, 16:44)

Może powinieneś zagrać w pomocy ?? Poza tym niewolno non stop wołać o podanie bo będą próbowali ci na siłę podać, jeszcze pamiętaj że słaby klub to słaby klub. W mojej kompilacji z BaL'u są dwie akcje które totalnie zaprzeczają twojemu zdaniu. Zawsze zostaje jeszcze ML bądź FIFA

.
Assassin >> chamskie ale dobre
skotar(L)
Jan 26 2009, 17:13
nie moge grac w inny tryb niz BaL, bo tylko w tym trybie sterowanie mma taki jakie chce, w innych jest domyslne, a na Ciebie Assassin to szkoda slow. Na necie kazdy se moze kozaczyc.
CYTAT(mVp @ Jan 26 2009, 17:03)

Może powinieneś zagrać w pomocy ?? Poza tym niewolno non stop wołać o podanie bo będą próbowali ci na siłę podać, jeszcze pamiętaj że słaby klub to słaby klub. W mojej kompilacji z BaL'u są dwie akcje które totalnie zaprzeczają twojemu zdaniu. Zawsze zostaje jeszcze ML bądź FIFA

.
Assassin >> chamskie ale dobre

Znaczy jakie?? W BaL'u jest tylko inna kamera i wprowadzone wołanie o podanie. Sterowanie jest przecież w pełni konfigurowalne więc nie za bardzo wiem o co ci chodzi szczególnie że w ML też możesz grac na verticalu jednym wybranym zawodnikiem
CYTAT(Assassin @ Jan 26 2009, 16:53)

Nizej niz Amateur nie ma

No jak to nie

Beginner ale to trzeba byc kompletnym "poczatkujacym" ujmijmy to najlagodniej
skotar(L)
Jan 26 2009, 17:43
nie wiem czemu we wszystkich trybach mam domyslne, tylkow BaLu takie jak se ustawilem

nie mam pojecia dlaczego tak jest.
CYTAT(mVp @ Jan 26 2009, 17:23)

Znaczy jakie?? W BaL'u jest tylko inna kamera i wprowadzone wołanie o podanie. Sterowanie jest przecież w pełni konfigurowalne więc nie za bardzo wiem o co ci chodzi szczególnie że w ML też możesz grac na verticalu jednym wybranym zawodnikiem
Ustawienie sterowania jest settings przed wejściem do gry i tam się ustawia domyślną ( jaką chcesz klawiszologie ). Tak poza tym jak długo grasz w pesa i ile masz lat?? Bo zaczynam wątpic w (sorry) twoją inteligencje bo żaden użytkownik jeszcze nie miał takiego problemu i czemu nie piszesz że masz taki problem??
Witam. Grałem od samego początku w BaL, lecz mijało się to z celem uwzględniając mojego kompa, więc postanowiłem zaopatrzyć się w wersję na X360 i gram wyłącznie w ten tryb. Jedyne co mnie trapi, to jest to, że jako boczny pomocnik mam najwięcej bramek w swojej drużynie o_O. Dziwi mnie to, ponieważ zacząłem dopiero drugi sezon a mój zespół to nie byle jaki zespół - Paris Saint - Germain

Staty mam takie, jakie mam, lecz nie dosyć, że strzelam na potęgę (jak na tą pozycję), czyli 7 goli w 12 meczach to udaje mi się strzelać przeciwko Tomkowi Kuszczakowi, czy Didzie

Nawiązuję trochę do zdania jednego z moich poprzedników, tzn. czy moja dyspozycja działa paraliżująco na kolegów z linii ataku, czy co, bo już zgłupiałem. W pierwszym sezonie strzelali przyzwoicie, lecz teraz to katastrofa :|
niestety chyba tak to Konami nie do konca wyszlo dopracowanie wplywu naszego zawodnika na gre zespolu ;P juz wiele osob poruszalo problem, ze w momencie gry zaczynamy grac pelne spotkania, nasi koledzy kompletnie traca skutecznosc ;D
skotar(L)
Jan 26 2009, 18:45
ja che grac na sterowanie ktore sam ustawilem w opcjach, ale dziala tylko w trybie BaL a w meczach towarzyskich, ligach, ML i innych jest domyslne !
CYTAT(mVp @ Jan 26 2009, 17:53)

Ustawienie sterowania jest settings przed wejściem do gry i tam się ustawia domyślną ( jaką chcesz klawiszologie ). Tak poza tym jak długo grasz w pesa i ile masz lat?? Bo zaczynam wątpic w (sorry) twoją inteligencje bo żaden użytkownik jeszcze nie miał takiego problemu i czemu nie piszesz że masz taki problem??
CYTAT(skotar(L) @ Jan 26 2009, 18:49)

ja che grac na sterowanie ktore sam ustawilem w opcjach, ale dziala tylko w trybie BaL a w meczach towarzyskich, ligach, ML i innych jest domyslne !
Tu są ustawienia domyślne i innych gra nie może wymusić.
Assassin
Jan 26 2009, 19:01
CYTAT(skotar(L) @ Jan 26 2009, 17:17)

nie moge grac w inny tryb niz BaL, bo tylko w tym trybie sterowanie mma taki jakie chce, w innych jest domyslne, a na Ciebie Assassin to szkoda slow. Na necie kazdy se moze kozaczyc.
Na mnie szkoda slow? A kto co pare dni zadaje bezsensowne pytania? Pytania, na ktore odpowiedzi sa w samej grze (np. co to znaczy MIP...)
@WKS&RKS
W sumie to ja wiem tylko, ze Regular jest 3 a TP 5, reszty nie pamietam, bo i tak 99% gram na TP
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.