Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become A Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
Waluk
Na 1 poziomie trudności?! I bawi Cię takie wygrywanie? Chyba, że liczba w Twoim nicku to wiek. ;-)
Hitmanek
A propo levelu, gra ktoś na TP? Przecież tam się za nagłą kurwę nie da nic strzelić, na 12 treningów, strzeliłem jednego gola.

Na jakiej cam. gracie?
TommyD88
A ja jako hardcore'owiec walnąłem sie na Top player (myslalem, ze bedzie latwo...pfff) i wybralem lige hiszpanska. Po sparingu dostalem oferte od Athletic Bilbao i tam sie zadomowilem, na treningach nie bylo latwo, ale po 9 meczach w druzynie B przeniesiono mnie do druzyny A, gdzie po asyście od razu na lawe trafilem i wszedlem w drugim meczu (tzn. w 12 tyg), przez kolejne pol sezonu (12-35 tyg.) wchodzilem z lawy albo zaczynałem (3-4 mecze) w pierwszym skladzie (tylko raz rozegralem cale spotkanie...), a teraz mila niespodzianka: od 35 tyg trafilem na stale! do pierwszej jedenastki, co prawda czesto zmieniany jestem ok.70 min ale glownie ze wzgledow wytrzymałościowych...Zaczynałem jako AMC, ale ustawienie Atl. Bilbao jest takie ze, moge grac jedynie na pozycji SS - i tak zostalem przekwalifikowany, rozpoczalem drugi sezon i mam nadzieje na transfer do lepszej druzyny tongue.gif

PS. Z tego co mi sie wydaje, to rzucanie sie na wielkie zespolu od samego poczatku jest samobojstwem, wieksza rywalizacji i mniej szans na gre w pierwszej jedenastce, takie Atl. Bilbao jest idealne, 2-3 zawodnikow (lacznie ze mna) na moja pozycje i zawsze jest nadzieja na gre w I skladzie ;]

PS2. Widze jedynie dwa minusy, trudno na tym poziomie strzelic bramke tongue.gif wyniki najczesciej po 1-0, 2-1 i kamera...schodzac na skrzydlo troche denerwuje, ze musze inaczej naciskac przyciski...ale mozna sie przyzwyczaić.
NeoNH
no wlasnie jezeli chodzi o levele no to dlaczego professional jest latwiejszy niz regular? przynajmniej ja odnosze takie wrazenie
JustMe1987
CYTAT(Hitmanek @ Oct 18 2008, 22:36) *
A propo levelu, gra ktoś na TP? Przecież tam się za nagłą kurwę nie da nic strzelić, na 12 treningów, strzeliłem jednego gola.

Na jakiej cam. gracie?

Witam, mam kilka pytań, pierdzielić wstęp, jadymy! xd

1. Jak się wgrywa stroje, piłki, rękawice, stadiony i wreszcie drużyny, słyszałem coś o kitserver ale za cholerę nie wiem co to jest, można jakieś tutoriale?

2. Jak to jest ze strzałami, takie gole -> http://pl.youtube.com/watch?v=DEc8F26dD8A&...feature=related to zwyczajne napełnianie paska siły odpowiednio i strzał czy może jeszcze zabawa strzałkami? Poza tym, gdy biegnę po skosie względem bramki i mam wciśniętą strzałkę w prawo i napełniam pasek siły to piłka podkręci się czy trzeba nacisnąć strzałkę kierunku zaraz po napełnieniu paska siły (kurwa, ale zagmatwałem xd)

3. Gdy chcę żeby mój zawodnik zayepał mocną piłkę z woleja to co mam wcisnąć bo gdy próbuje wolej te zasrane patałachy strzelają (uwaga, uwaga) wewnętrzną częścią stopy mellow.gif

Jak coś mi się przypomni to dopisze.

EDIT: Na filmiku w 4:50 koleś strzela z "fałsza", to się jakoś zmienia w opcjach czy piłkarze robią to losowo?
EDIT2: a przycisk RT to jest jakiś chytry strzał czy coś w tym stylu? i kiedy najlepiej go używać, i czy razem ze strzałkami?

Zbastuj Waćpan z tą łaciną trochę huh.gif
Waluk
Ja gram tylko na Top Player. Nie mógł bym sobie spojrzeć w oczy gdybym wybrał jakiś inny. ;-) A tak na poważnie, to od PES3 gram tylko na tym poziomie, nawet nie sprawdzałem tych niższych.

A co do strzelenia bramki... ciężko... :-) Szczególnie tym "talentem" którym jesteśmy na początku. ;-)
naiver
To i o mojej wirtualnej karierze słów kilka. Wybrałem lige holenderską (plus Benfica i bodajże River Plate), ze względu na Ajax cool.gif Poziom, oczywiście, Top Player, kamera Vertical, pozycja - drugi (cofnięty) napastnik. Po pierwszym meczu dostałem 2 oferty (więc nie zawsze są to 3), wybrałem Bredę. Kilka meczów grałem w rezerwach i chociaż gola nie strzeliłem, to nota nie spadała poniżej 6. W końcu, po około 5 meczach trafiłem do drużyna A w rezerwach, a stamtąd na ławę droga błyskawiczna. W debiucie udało mi się strzelić gola. Zacząłem najpierw grywać ogony, potem w pierwszej jedenastce, choć do tej pory jeszcze się tam nie zadomowiłem zbytnio - 2 słabsze mecze i znów zaczynam na ławie, co mi się zresztą bardzo podoba. Ogólnie rozegrałem 13 meczów (większośc jako zmiennik, rzecz jasna), strzeliłem 5 bramek, 1 asysta. Muszę przyznać, że gra się naprawdę świetnie - widać, że trener zachowuje się bardzo racjonalnie, o ile tak można to nazwać. Wystarczy, że w pierwszej połowie gram słabo (żadnych strzałów, rzadko przy piłce, straty) i na drugą albo już nie wychodzę, albo ok 55 minuty zostaję zdjęty.

Kilka innych uwag. Trochę dziwne, że statystyki gracza przy rozpoczęciu gry dobierane są losowo, a przynajmniej wcześniej, gdy zacząłem jako AMF, miałem początkowe statsy zupełnie inne niż obecnie. Z drugiej strony, może i taki element losowy jest dobry.. Jeśli chodzi o samą grę to, pomijając tradycyjnie utrudnioną grę na Vertical, jest całkiem nieźle - na ogół koledzy z teamu podają wtedy, kiedy bym chciał, choć zdarzają się, rzecz jasna, odstępstwa od reguły vide Amoah z Bredy, który notorycznie mnie ignoruje dry.gif Ktoś tu wspominał, że czarnoskórzy nie podają - Amoah musi być więc jednym z nich cool.gif Czasem irytuje postawa naszej obrony i głupie straty piłki, ale nie można mieć wszystkiego.

Żadnych crashów nie uświadczyłem.
Kubbas
Statystyki z tego co zaobserwowałem nie są dobierane losowo, ale w zależności od pozycji, którą wybierzemy dostajemy odpowiednie staty.
Hitmanek
Oj, przywalają się jak ja po meczu rozemocjonowany wpadam na forum i nie wiem co piszę xD W sumie dobrze, że tylko te przykłady wyszukałeś bo i tak są gorsze wiersze na tym forum mojego pióra(klawiatury) biggrin.gif Z tego co się połapałem to te punkciki, które mamy są to jakby stopnie intensywności do rozwoju danej umiejętności, tak? Tylko, że już po 12 treningu w rezerwach nadal nie widzę żadnej poprawy w umiejętnościach, chyba, że coś przeoczyłem albo popier...ups... pomyliłem savy wink.gif
Waluk
Umiejętności rozwijają się zastraszająco wolno.

Dzięki, Naiver, za podanie zawodnika, który nie podaje piłek. Moja teoria jest taka, że Ci zawodnicy mają jakąś umiejętność, która sprawia, że głównie strzelają i się kiwają. a nie chcą podawać. Później to sprawdzę.
Faka
moze chodzi o gre zespolowa ;p Ja tez gram na TP koncze juz 2 sezon gram w 1 skladzie NewCastle jako CF, nieraz trener wystawi mnie na skrzydlo a tego nie lubie...
Waluk
Tak, w Newcastle trener wystawia czasem środkowego napastnika na skrzydło, ale tylko jak wychodzisz z ławki. :-)
Faka
na nowy sezon zostalem w newcastle zarabiam 560 p. wlasciwie wiecie po co one sa ? moze mozna cos kupic np. punkty Strenghten. Tylko obejrzalem juz wszystko (tak mi sie wydaje) i zadnej takiej opcji ;/
Waluk
He he, zarabianie jest dla picu (tak mi się wydaje), ja zarabiam 950 p. :-)
NeoNH
no z tymi podaniami to czasem jest masakra i akurat no to nie tylko czarni bo o kazdym kolorze skory kilka razy mi sie zdarzylo ze jest akcja 2 na 2 ( moich dwoch = obronca + bramkarz) i stoje sam na srodku pola karnego jak kolek prosze o podanie a ten ze skrzydla strzela w boczna siatke biggrin.gif
Faka
mojego zawodnika reka juz boli od ciaglego trzymania w gorze ^^ lecz tak jak u kazdego podan nie otrzymuje zawsze ;p

P.S.
Wiecie moze jaki numer pliku jest do kitsow Newcastle?
mavachi
siedzialem pol seonu w racingu santander teraz w espanyolu ico zrboic zeby monza bylo zagrac w jakims meczu?? Bo te mecze treningowe sa nudne :/
lukaperry
Po pierwsze kup słownik po drugie trenuj, po trzecie trenuj i po czwarte trenuj... nikt Cię ot tak do pierwszego składu nie weźmie...
ja już w WBA się dostałem (10 week) niestety wywala do windy ;/
ZeuS22
tutaj macie fix naprawiający wywalanie do windy smile.gif

http://rapidshare.com/files/155426925/beco...endfix.rar.html

pozdro
Waluk
Mavachi, musisz na prawdę być kiepski skoro po sezonie jeszcze grasz tylko w treningach. :-) Poczytaj wątek od początku i powinieneś cały czas trenować, nauczysz się w końcu w to grać.
Pablisso
ZeuS wielkie dzięki tongue.gif oby zadziałało

EDIT:

TAAAK!! DZIAŁA xD Super. Nawet mój 1 save ktory nie dzialal juz działa. Supcio.
Ale i tak już 2 będę grał xD

PS: Tylko szkoda mi Konami ze wypuszcza wadliwy produkt.... takie cos nie moze sie dziać w oryginałach...

EDIT2:
Radzę dużo podawać... Ja gram środkowym napastnikiem i czasem lepiej popodawac trochę niż samemu się tylko przepychac i tracic piłkę....
Moja najwyższa nota to 7.5 jak strzele gola no i podaję. A jeśli nie strzelę to 6.5 - 7.0. 2 razy już zostałem graczem meczu. Te noty podawane były z meczy oficjalnych.
PS: Gram na zawodowcu smile.gif
Ickero
A ja gram chyba jako jeden z niewielu na kamerze Wide ;P. Na verticalu nie lubię grać bo chce biec prosto a okazuje się, że strzałki mają być pod skosem aby biec prosto ;P. A o karierze ... Gram jako ŚN i po towarzyskim trafiłem do Toulouse. Jakoś zbytnio dobrze mi nie szło bo po rundzie jesiennej tylko 3 razy zagościłem na ławce. W przerwie zimowej zmieniłem więc klub na Lorient ( jakoś tak ;D - francuska liga, pomarańczowe logo z rybą i piłką w środku wink.gif ). Tam od razu trafiłem na ławkę i wchodziłem po 45 minutach, w końcówce lub w ogóle tongue.gif. Strzeliłem 2 bramki i zacząłem grać w podstawie ale sezon skończyliśmy na 10 miejscu. Przed 2 sezonem chciałem trafić do klubu z LM ( czy jak to się w BAL nazywa ;P ) więc wybrałem PSG które się tam dostało. W pierwszych meczach wchodziłem z ławki, aż po bramce w lidze wyszedłem w podstawie na LM, zagrałem słabo więc kolejny mecz z ławki no ale po bramce kolejne 5 meczy już w podstawie wink.gif

P.S.
Do Waluka wink.gif
Luyndula czarnoskóry i ... rzadko mi podaje biggrin.gif Konami to rasiści i myślą, że murzyni nie podają czy o co chodzi ;p ?
lukaperry
Ja też gram na wide i TP, no i nadal ten fix daje tyle że da się grać tylko, że gra 22 bramkarzy ;/
mavachi
Nie no juz powoli gram polowki i kupili mnie do Valencii biggrin.gif
Beblas
Ja gram właśnie 3 sezon jako CF i jestem obecnie w Espanyol'u Barcelona. Na początku byłem w Racingu Santander gdzie całą runde spędziłem na meczach treningowych w drużynie B następnie przeniosłem sie do Atletic Club Bilbao gdzie w 1 meczu odrazu znalazłem się na ławce i wszedłem w 80 minucie. Potem było lepiej aż w końcu na ostatnie 5 meczy wystawiano mnie do pierwszej 11. Po sezonie kupiło mnie Lazio ale tam znowu tylko te mecze treningowe i całe mecze na ławce czyli kicha tak wiec po rundzie przeniosłem sie do Fiorentiny gdzie po 3 meczach byłem stałym bywalcem w składzie meczowym i grałem conajmniej po 45 minut. Następnie z Fiorentiny przeszedlem do wspomnianego na samym poczatku Espanyol'u i teraz cały czas albo wchodze z ławki albo zaczynam od pierwszej 11. Niestety mam ten sam problem co inni czyli brak podań ze strony kolegów z zespołu. Większość bramek jakie strzelam to dobitki i potem nie dziwie się że jak nie mam prawie w ogóle piłki to nie mam dobrych not ;/ Tak więc jak nie znajde jakiegoś dobrego teamu to chyba nici z kadry ;/ Macie do polecenia jakieś drużyny gdzie w miare podają? smile.gif Może mi się poszczęści i dostane akurat taką oferte wink.gif
Waluk
A używasz przycisku RT żeby Ci podawali?
cylon
Polecam Deportivo. Gram w pierwszym skladzie, mam 1 miejsce w druzynie jesli chodzi o zdobywanie bramek. Koledzy z druzyny podaja prawie zawsze kiedy tego od nich oczekuje smile.gif
artmix
Ja powoli koncze 1 sezon i jest niezle na poczatku trafilem do Racingu i gralem sobie jakies 12 spotkan na treningach potem udalo sie i dostalem sie do A teamu pierwszy mecz w Teamie A i hattrick na TP strzelilem ladna jedna a tak to dobilem strzaly kolegow , trafilem na lawke wszedlem z lawki w meczu z Espanyolem w 82 minucie i bramka z roznego z glowki smile.gif ahhh jak sie cieszylem mala rzecz a cieszy, nastepnie grajac do konca 1 rundy albo jako rezerwowy albo podstawowa 11 postanowilem przeniesc sie do Atletico Madryt zapomnialem ze tam graja min ;p Aguero , Forlan , jeszcze Toniego kupili a ja slabiutki 17 latek CF ledwo sie do skladu wcisne ale udalo sie koncowka sezonu i jakos sobie radze albo w 1 skladzie albo rezerwa jest niezle ;D chyba zostane w Atletico
Troyann
Czyli, że działa wam ten fix. Mnie niestety nie. A kombinujecie ten fix z auto-save'm i zmianą rozdzielczości czy już normalnie?
Leszczu
W Middlesbrough pierwsze 2 mecze i w razy MotM! biggrin.gif
Później wszedłem w 66, zdjął mnie w 80, bo taktykę zmieniliśmy :/
W 4. meczu asysta i wspólnie z ziomkiem najwyższa nota w drużynie.
Na razie nie wychodziłem w podstawie, ale w następnym meczu gram od początku.
Tombo2
Ja gram jako skrzydłowy. W pierwszym(testowym) meczu zaliczyłem asystę. Zostałem kupiony do Valladolid. Tam po ok. 10 treningach dostałem szansę i trener wpuścił mnie w ok. 70 minucie. Obecnie mam 17 kolejkę, 2x grałem w pierwszej jedenastce, a zawsze kiedy jestem wpuszczany w trakcie meczu gram na pozycji...wysuniętego napastnika dry.gif . Narazie mam 1 gol i 1 asystę.
Ickero
CYTAT
Macie do polecenia jakieś drużyny gdzie w miare podają? smile.gif

Ja nie narzekam na PSG wink.gif Lyundula trochę mało podaje ale reszta bardzo często wink.gif Ostatnio Lyundula wypadł ze składu to nawet dobrze się gra. Niby PSG słabe ale teraz jesteśmy na 2 miejscu w francuskiej i przed chwilą wyszedłem z grupy w LM wink.gif

P.S.
Jak u was z dobitkami ? Ja nigdy nie mogę pierwszy do dobitki dobiec ;D Zawsze obrońca pierwszy jest. Raz tylko dobiłem ale ze spalonego biggrin.gif
Tombo2
CYTAT(Ickero @ Oct 19 2008, 11:56) *
P.S.
Jak u was z dobitkami ? Ja nigdy nie mogę pierwszy do dobitki dobiec ;D Zawsze obrońca pierwszy jest. Raz tylko dobiłem ale ze spalonego biggrin.gif

Niestety ja też nie mogę dobiedz pierwszy dry.gif

wanted92
CYTAT(Ickero @ Oct 19 2008, 11:56) *
Ja nie narzekam na PSG wink.gif Lyundula trochę mało podaje ale reszta bardzo często wink.gif Ostatnio Lyundula wypadł ze składu to nawet dobrze się gra. Niby PSG słabe ale teraz jesteśmy na 2 miejscu w francuskiej i przed chwilą wyszedłem z grupy w LM wink.gif

P.S.
Jak u was z dobitkami ? Ja nigdy nie mogę pierwszy do dobitki dobiec ;D Zawsze obrońca pierwszy jest. Raz tylko dobiłem ale ze spalonego

Ja mam z dobitkami to samo laugh.gif
cylon
Jesli gracie wysunietego napastnika i trzymacie linie z obrona lub przewidujecie jej ruchy to na TP spokojnie dobiegniecie do co 3 pileczki. Oczywiscie nie bawicie sie w dryblingi 17 latkami smile.gif?

PS: Nie ma tematu o talentach w PES 09 bo wszyscy graja online lub BAL wink.gif ?
Waluk
Ja tylko raz dobiegłem, a tak to mnie przepychają i pierwsi dopadają do piłki. ;-)

Awansowałem Polską do Mistrzostw Europy. :-) A do tego rozegrałem swój 110 mecz w lidze. :-)

Edytka: Nie bawimy się w dryblingi z 17 latkami? Ja tam się czasem pokiwam. ;-)
.alien
hmmm a ja mam takie pytanie, prośba o podanie to jest wg. pliku settings KONAMI przycisk RT ?? czyli u mnie shift. Zauważyłem też że nie będąc przy piłce kiedy wciskam LB ( u mnie Q ) to strzałka nad zawodnikiem zmienia kolor, tzn staje się jakby blada. Czego to dotyczy ?
NeoNH
no wlasnie tez sie mialem o to zapytac xPP
ZeuS22
niestety fix jest dziwny po zfixowaniu pliku BaL występuje 22 bramkarzy i na dodatek nie na swoich pozycjach... lipa cos ten fix...
komes
CYTAT(.alien @ Oct 19 2008, 12:05) *
hmmm a ja mam takie pytanie, prośba o podanie to jest wg. pliku settings KONAMI przycisk RT ?? czyli u mnie shift. Zauważyłem też że nie będąc przy piłce kiedy wciskam LB ( u mnie Q ) to strzałka nad zawodnikiem zmienia kolor, tzn staje się jakby blada. Czego to dotyczy ?

Jest to auto-move, twoim zawodnikiem steruje wtedy komputer. Dzięki te mu możesz odpowiednio się ustawić na boisku wg ustawionej formacji.
Troyann
Lipa lipa, przez 3 mecze udawało mi się, choć po każdym wyskakiwało do windy, naprawiałem plik i grałem dalej. Po 3 meczach sami bramkarze na boisku, to co już wielu z was doświadczyło. Irytujący był również fakt, że co chwilę musiałem właczać PESa na nowo. Grrr...
Waluk
A ja się teraz zdziwiłem. Strzeliłem 3 bramki i dostałem notę tylko 7,5. :-)

A co do zawodników którzy nie podają, to prawdopodobnie jest przez umiejętność "scoring" i "dribbling". Chociaż wcale tam być nie musi. Na przykład Nani ma "dribbling", a podaje kiedy proszę.
.alien
CYTAT(komes @ Oct 19 2008, 12:24) *
Jest to auto-move, twoim zawodnikiem steruje wtedy komputer. Dzięki te mu możesz odpowiednio się ustawić na boisku wg ustawionej formacji.

aha, dzieki, a jeszcze ta sprawa z RT - ten guzik odpowiada za prosbe o podanie ?
Leszczu
U mnie w Middlesbrough nie podaje mi Tuncay... czasami poda, ale jak jestem w polu karnym zupelnie bez krycia, to strzela nawet z zerowego kąta, byle nie podać...

Gol + asysta, do 75 minuty grałem, wygraliśmy 3:1 (3:0 jak schodziłem) i nota 6.5... wtf? :|
Waluk
A po strzeleniu tych 3 bramek nie dostałem nic z doświadczenia meczowego. Nie wiem co mam zrobić żeby dostać więcej tego doświadczenia, cały czas leci mi zielone (treningowe).

Dzięki za zawodnika, Leszczu.
Bartek10
Dziś dostałem powołanie do Reprezentacji Polski na mecz z Niemcami.Oto Realacja

Ogłoszenie składy przez Benhakera
W Bramce Dudek...Bartek
Zdziwione tłumy kto to jest po ogłoszeniu składu konferecja z Leo

Dzienikarz:Leo jne boji się pan ,że Bartek zawiedzie gra on w Betisie a jak wiemy nie jest to klub światowje lasy
Leo:NIe nie uważam gra w Betisie b.dobrze strzelił już 11 bramek i jest dobry
Dz:Ale Betis nie ma takich aspiracji jak Polska
L:Trzeba kazdemu dawac szanse

Po meczu
Dz:A jednak pana nos nie zawiodl mial 2 asysyty i wygralismz.Ale marnowal tey sztacje takie jak sam na sam z Lehmanem
Leo Niezapominajmz , ze ma dopiero 17 lat

PS.Cyz koszulki z PES 2008 beda pasowac do 2009??
Tari
heh a jakby ktos chcial/mial mozliwosc sprobowania sil w Valenciennes to polecam tongue.gif Sebo, napastnik ma jakas fobie przed pilka...co ja dostanie to mi odgrywa nawet jak nie prosze i stoje miedzy 3 obroncami ^^

17 lat? w pierwszym sezonie cie powolali do repry? ohmy.gif na jakim poziomie?
Kenny
Na amatorze biggrin.gif Ja też zaraz będe instalowac,mam nadzieje ze nie bedzie crasha :|
Waluk
Raczej na niskim poziomie. :-) Chłopak ma niezłą wyobraźnię. :-) Jednak numer przy jego nicku to chyba jego wiek. :-)

Edytka: Rzeczywiście, gra na I poziomie trudności. :-) He he.
chujuwuju
P ciekawe kiedy wyjdzie patch naprawiajacy ten syf
E
S

2009
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.