Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become A Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
Roger6
A ja mam pytanie odnośnie BaLa. Gram kilka tygodni i wyrzuca mnie do windy. Czytałem tu o różnych roździałkach, ale czy nie ma naprawdę dobrego patcha, aby nie wyrzucało. Albo bynajmniej dobrej rady, jak to zrobić?
mVp
CYTAT(eduardo_9 @ Jan 2 2009, 12:14) *
Panowie mam pytanie smile.gif Rozpocząłem tryb BaL na czystej wersji PESa smile.gif Zacząłem sciągać Ekstraklasa Patch 2009 i mam pytanie czy będzie dało się kontynuować karierę czy trzeba będzie rozpoczynać od nowa smile.gif Pozdrawiam

Na 90% powinna się odpalic, warunkiem jest abyś miał lige francuska w swoim BaLu jeśli chcesz aby liga polska się pojawiła bo z tego co się orientuje to ta liga jest wymieniona na polską. Niestety ponieważ patch wprowadza rozległe zmiany tj. Tworzy wielu zawodników możesz znaleźc wiele kwiatków w swojej starej karierze. Jedynie GA Patch nie odczytuje starych saveów ale to nie problem bo można równolegle odpalic GA i czystą wersje (badź zpatchowaną innym patchem, u mnie to akonami jest a do Ekstraklasy się skłonie jak większośc błędów wyeliminują). Jak byś się zdecydował sprawdzic jak działają stare zapisy na OE to fajnie by było jakbyś coś skrobnął na forum bo napewno się przyda bo czegoś takiego jeszcze nie było.
mVp
CYTAT(Roger6 @ Jan 2 2009, 13:39) *
A ja mam pytanie odnośnie BaLa. Gram kilka tygodni i wyrzuca mnie do windy. Czytałem tu o różnych roździałkach, ale czy nie ma naprawdę dobrego patcha, aby nie wyrzucało. Albo bynajmniej dobrej rady, jak to zrobić?

Zainstaluj patch 1.1 a potem 1.2 od Konami bo po nich lawina postów dręcząca ten temat na początku ustała. Oczywiście musisz zacząć grę od nowa po zainstalowaniu patchów a stare zapisy raczej się do niczego nie przydadzą bo na nich wciąż może błąd wyskakiwac. Osobiście gram na patchach od Konami plus aKonami i wszystko jest ładnie.
eduardo_9
CYTAT
Na 90% powinna się odpalic, warunkiem jest abyś miał lige francuska w swoim BaLu jeśli chcesz aby liga polska się pojawiła bo z tego co się orientuje to ta liga jest wymieniona na polską. Niestety ponieważ patch wprowadza rozległe zmiany tj. Tworzy wielu zawodników możesz znaleźc wiele kwiatków w swojej starej karierze. Jedynie GA Patch nie odczytuje starych saveów ale to nie problem bo można równolegle odpalic GA i czystą wersje (badź zpatchowaną innym patchem, u mnie to akonami jest a do Ekstraklasy się skłonie jak większośc błędów wyeliminują). Jak byś się zdecydował sprawdzic jak działają stare zapisy na OE to fajnie by było jakbyś coś skrobnął na forum bo napewno się przyda bo czegoś takiego jeszcze nie było.

Jak ściągnę patcha to wypróbuję i oczywiście napiszę co i jak smile.gif
aughj1
mam pytanie
na początku pomyliłem sie i napisałem nazwisko duzymi literami całe a inni piłkarze mają normalnie napisane i mnie to denerwuje troche ;/
czy da sie to jakos zmienić ?
bezsensu grać od nowa
krzychu92
Przykro mi ale niestety sie nie da tego juz teraz zmienic...
Norbi91
CYTAT(krzychu92 @ Jan 2 2009, 16:37) *
Przykro mi ale niestety sie nie da tego juz teraz zmienic...

Jesli czegos nie wiesz na pewno, to nie pisz bzdur

PRO-EVO Editing Studio 2009 V1.3
krzychu92
To wyoslij mi gdzie moge to znalesc bo mam ten program i jakos nie widze...
Norbi91
CYTAT(krzychu92 @ Jan 2 2009, 19:55) *
To wyoslij mi gdzie moge to znalesc bo mam ten program i jakos nie widze...

Jest w nim zakladka Become a legend...
eduardo_9
Kariera po zainstalowaniu Ekstraklasa Patch 2009 włączyła się, ale już przy ładowaniu meczu wywalił błąd więc nie da rady grać smile.gif Muszę zacząć od początku smile.gif
krzychu92
CYTAT(Norbi91 @ Jan 2 2009, 20:59) *
Jest w nim zakladka Become a legend...

A sorry...pomylilem programy. Byc moze rzeczywiscie jest taka opcja. Zwracam honor i jeszcze raz przepraszam rolleyes.gif
skotar(L)
ja mam problemy, bo koledzy z druzyny ciagle traca pilke i nie chca podawac mi sad.gif da sie cos z tym zrobic ?
mVp
CYTAT(skotar(L) @ Jan 3 2009, 18:04) *
ja mam problemy, bo koledzy z druzyny ciagle traca pilke i nie chca podawac mi sad.gif da sie cos z tym zrobic ?

a. grać według założeń taktycznych i wychodzić na pozycje
b. zmienić klub
c. zmniejszyć poziom
d. dać sobie spokój z BaLem
Broli
mVp napisał to cholernie dosadnie, szczególnie w podpunkcie d tongue.gif . Ja jeszcze dodam:

e. wciskać klawisz odpowiadający za prośbę o podanie (ten od kiwania, standardowo "C")
Tari
a ja sie rozczarowalem wlasnie ;P gralem w Legii 2 sezony by wybic sie do jakiegos przyzwoitego klubu ligi A (mix niemieckiej z angielska) lub B (wlosniej z hiszpanska), w ciagu tych 2 lat zdobylem 48 bramek i 4 asysty a tu lipa...najlepsza oferta z Aston Villi ;P eh w pewnym sensie jest to realistyczne ze z polskiej ligi nie trafia sie do jakis krezusow, ;D
krzychu92
Rozczarowac to ja sie rozczarowalem jakis czas temu jak zaczalem 4 sezon w Torino jak rowniez 4 w BaL i nie wiadomo dlaczego bedac SS otrzymalem pozycje CMF mimo ze nie rozegralem na tej pozycji ani jednego meczu...A teraz gram 3 sezon w Napoli na GAPatch i jak na razie naszczescie nie mam takiego kwiatka za to z bramkami cos slabo. W 1 sezonie 4 w 2 sezonie 9 bramek a w 5 meczach 3 sezonu jak na razie 2...slabo. Chcial bym w koncu zdobyc krola strzelcow i przejsc do Juve a tu jedyna oferta to z Ajaxu ktory zajal 14 miejsce w lidze...DNO. Oby niebawem bylo lepiej.
Norbi91
CYTAT(Tari @ Jan 3 2009, 20:24) *
a ja sie rozczarowalem wlasnie ;P gralem w Legii 2 sezony by wybic sie do jakiegos przyzwoitego klubu ligi A (mix niemieckiej z angielska) lub B (wlosniej z hiszpanska), w ciagu tych 2 lat zdobylem 48 bramek i 4 asysty a tu lipa...najlepsza oferta z Aston Villi ;P eh w pewnym sensie jest to realistyczne ze z polskiej ligi nie trafia sie do jakis krezusow, ;D

2 lata - 48 bramek? Nie mow mi tylko ze TP...
krzychu92
Eee z tego co slyszalem to na EPatchu da sie tak na TP bo jest lipna obrona...Nie wiem jakos wole GA nie przepadam za liga polska. Z polski to tylko Lech i BKS Bielsko-Biała.
Tari
tak Norbi na TP wink.gif i od razu mowie ze grajac na TP wczesniej nie na Ekstraklasa Patchu zdobywalem po max 10 bramek w lidze. a w naszej lidze z kilkoma druzynami dalo sie bez problemu wpakowac po 2-3 brameczki wink.gif
Broli
W lidze polskiej strzelić tyle bramek to nie problem. Nie oszukujmy się, po prostu jest słaba^^
Norbi91
CYTAT(Tari @ Jan 3 2009, 21:34) *
tak Norbi na TP wink.gif i od razu mowie ze grajac na TP wczesniej nie na Ekstraklasa Patchu zdobywalem po max 10 bramek w lidze. a w naszej lidze z kilkoma druzynami dalo sie bez problemu wpakowac po 2-3 brameczki wink.gif

Ja wlasnie zaczalem drugi sezon w naszej lidze, z tym ze gram w przecietnej Flocie jako AMF. W pierwszym sezonie 9 goli i 4 asysty. Kazdy moj gol dawal Flocie zwyciestwo i dzieki slabej grze reszty zespolow Flota wygrala lige Oo Zdziwilo mnie to o tyle bardziej, bo grali tragicznie biggrin.gif Teraz moze strzele z 15 goli, ale raczej staram sie bardziej rozgrywac pilke, niz samemu strzelac. Fajnie jakby sie ktos z Anglii zglosil... ;P
Pelajs
Też tak mam, ale to chyba przez to, że w Ekstraklasa Patch ranking klubów jest błędny. Ja też grałem w Legii, która jest daleko w rankingu i też słabe kluby się po mnie zgłaszały, ale teraz mam 4 sezon i gram w Koronie Kielce, która jest już u mnie 18 w rankingu, więc potem liczę na oferty z lepszych klubów.

CYTAT(Tari @ Jan 3 2009, 20:24) *
Norbi91
CYTAT(Pelajs @ Jan 4 2009, 18:35) *
Też tak mam, ale to chyba przez to, że w Ekstraklasa Patch ranking klubów jest błędny. Ja też grałem w Legii, która jest daleko w rankingu i też słabe kluby się po mnie zgłaszały, ale teraz mam 4 sezon i gram w Koronie Kielce, która jest już u mnie 18 w rankingu, więc potem liczę na oferty z lepszych klubów.

Ja zrobilem update poprawiajacy ranking w Ekstraklasie tongue.gif
Pelajs
No wiem chętnie bym go ściągnął, ale on mi wszystko pozmienia w Balu. Jak ja mam już 4 sezon to mogę się znaleźć w innym klubie albo coś?? A i tak teraz nie opłaca mi się tego ściągać bo gram w Koronie, która jest 18 i liczę na jakiś lepszy klub, a w twoim uaktualnieniu ona będzie niżej i na pewno ktoś lepszy mnie nie weźmie.
Tari
Pelajs nie idz na latwizne biggrin.gif sciagnij update ranka i idz do slabego klubu zagranicznego biggrin.gif i walcz o lepszy zespol ^^
Norbi91
CYTAT(Tari @ Jan 4 2009, 19:05) *
Pelajs nie idz na latwizne biggrin.gif sciagnij update ranka i idz do slabego klubu zagranicznego biggrin.gif i walcz o lepszy zespol ^^

Ale ten update teraz mu wszystko pomiesza i bedzie musial grac od poczatku, zeby bylo dobrze. I dlaczego niby idzie na latwizne?
Tari
zart wink.gif prawde mowiac do tej pory nie bylem swiadomy ze ranking klubu w ktorym gramy ma jakis wplyw na otrzymywane oferty...;]
krzychu92
Ja tez nie...i dziwic sie ze tkwie w Napoli ktore jest 50 w tym rankingu...3 sezon wlasnie trwa. Jesli chodzi o noty najlepszy jesli o bramki to 2 jak na razie. W 13 meczach 5. W poprzednim sezonie w 26 meczach 9 i zdobyty D1 League Cup. W finale po 120 min 0:0 z Genoa i 2:1 w karnych. Teraz licze na minimum polfinal WEFA Cup czy jak to sie nazywa to co niby zastepuje UEFA. W pierwszym sezonie 12 miejsce w lidze w drugim 11 miejsce a teraz jak narazie jest miejsce 6 wiec git. Jesli tak bedzie do konca sezonu i nie dostane ofert z lepszych klubow to podpisze kontrakt na 4 sezon w Napoli. Gra sie srednio ale po co zmieniac klub na gorszy? Moze uda sie nawet zajac 5 miejsce przy odrobinie szczescia. Nad nami Udinese z przewaga 4 punktow a tu jeszcze 20 kolejek przedemna wiec kto wie...
Pelajs
Czemu mówisz, że mam nie iść na łatwiznę, o co Ci teraz chodzi?? Przecież nie idę. Męczę się 4 lata w Polskich klubach i teraz chcę trafić do jakiegoś lepszego. I po co mam ściągać update jak on mi wszystko pomiesza.

A to przecież ranking klubów oznacza, jaki klub będzie nas chciał kupić.
Tari
CYTAT(Tari @ Jan 4 2009, 19:35) *
zart wink.gif prawde mowiac do tej pory nie bylem swiadomy ze ranking klubu w ktorym gramy ma jakis wplyw na otrzymywane oferty...;]

kurde Pelajs czytaj co pisze tongue.gif "zart"... tak napisalem tylko dla jaj wink.gif szacunek ze tyle cierpliwosci zeby w polskich klubach siedziec wink.gif
Pelajs
No wole w słabszych Polskich się rozwijać niż w np. Angielskich. Ale liczę, że po sezonie w Koronie kupi mnie ktoś lepszy.
Norbi91
Zauwazylem bardzo glupi blad (?). Pare razy gdy wchodzilem w ~60 minucie z lawki na pozycje CMF to okolo ~70 minuty bylem zdejmowany bo trener postanowil w miejsce srodkowego pomocnika wprowadzic napastnika. Jest to strasznie bez sensu i irytujace. Wchodze w meczu, dotkne pare razy pilke i schodze z ocena "-", ktora sie pozniej zmienia w 5,5...
skotar(L)
co znaczy w statystykach gracza ,,MIP awards" ????
Tari
most impressive player - najlepszy gracz druzyny, ktora przegrala mecz wink.gif
s3ro
W BaL'u miałem dość ciekawą sytuację podczas wykonywania rzutu karnego... Mianowicie:
oraz .

W sumie dzięki temu błędowi strzeliłem gola i ogólnie jest bardzo ciekawy i chyba dość niespotykany wink.gif

A przy okazji chciałem się pochwalić moimi ostatnimi wynikami w BaL. Tak więc:
,,.

Po ostatnim sezonie chciałem przejść do angielskiej ligi ale dostałem tylko ofertę z Chelsea a moim marzeniem jest gra w Arsenali i nie wyobrażam sobie, żebym z Chelsea'y miał przejść do Arsenalu wink.gif Tak więc zostałem w Realu. Chciałbym bardzo zostać najlepszym piłkarzem świata lub chociaż Europy... W poprzednim sezonie byłem w najlepszej 11 świata i Europy... Teraz jeszcze nie było werdyktu. Ok. 3 kolejki wszystko powinno się wyjaśnić.
Broli
Czy ja wiem, czy jest się czym chwalić. Ja osiągnąłem sporo więcej przez 4 sezony gry...
Pelajs
S3ro wrzuć jeszcze twoje staty.

EDIT: Panowie, jednak można z polskiego klubu przejść do dużo lepszego smile.gif Ja grając w Koronie, przeszedłem w letnim oknie transferowym do Schalke, które wygrało u mnie ligę niemiecką.
Tari
tak Pelajs bylo to juz mowione ze wszystko zalezy od tego cholernego skopanego rankingu tongue.gif grajac w Wodzislawiu (chyba w pierwszej 20 rankingu) mozna potem przejsc do swiatowej czolowki...niestety tongue.gif
skotar(L)
czemu moj gracz nie celebruje zdobycie bramki tak jak ma ustawione w opcjach ?
Ronni1010
Mi tez czasami nie celebruje jak mam ustawione tylko biegnie do kibiców i sie cieszy xD
Może jakaś umiejętnośc za to odpowiada może mentality?
kristo2323
Tak jest jak ustawisz to zrobi to co jest ustawione nic innego ale jak kolega wyżej napisał może zrobić niekonwencjonalne dodatkowe których się nie da ustawić, wyrywa chorągiewkę , wskakuje na reklamę albo ja przeskakuje i ciśnie do kiboli, czasem do rezerwowych i jeszcze kilka ale jak ustawisz te 2 to on te będzie najczęściej celebrował .
skotar(L)
Strzelilem kilka bramek i nigdy nie zrobil salta w powietrzu
kristo2323
No co ty jak ja ustawiam salto to robi salto jak skrzypki to skrzypki co mu ustawiam to chłopak robi, a patchowałeś swojego PES ? Jak tak to może Patch ci coś namieszał , ja mam czystego oryginał.
skotar(L)
mam OE patch.
Pelajs
Ja też mam Ekstraklasa Patcha i mi też robi co mu rozkaże. Panowie wreszcie przyszła mi oferty od jakiegoś giganta. Po wygraniu ligi niemieckiej i ligi mistrzów z Schalke dostałem ofertę od Manu smile.gif kristo2323 czy możesz wrzucić twoje staty??
kristo2323
Mogę, żadna tajemnica, nie są rewelacyjne bo gram pierwszym zawodnikiem od początku i nie wiedziałem co i jak- kilka zawirowań klubowych było grzanie ławy hehe, w pierwszym sezonie ale nie zaczynałem od nowa cisnę tym samym cały czas.

Nic specjalnego ale gram dalej kiedy czas pozwoli, a mało go mam. Zbieram materiały do drugiej części filmiku. biggrin.gif
Pelajs
A kristo jakbyś jeszcze mógł napisać ile bramek już strzeliłeś i w jakich klubach grałeś.
Tari
to moze i ja zaraz wrzuce swoje staty (nic rewelacyjnego na razie po 3 sezonach gry) i czekam na porade: dostalem oferte przedluzenia kontraktu z Chelsea, oferte z ManU i oferte z Milanu (Chelsea-3 miejsce liga A, ManU 1 miejsce liga A, Milan 3 miejsce liga B );P co wybrac? bo jak wezme ManU to pewnie najpierw treningi itd...a za to Milan gra w lidze z Barca, do ktorej docelowo chce trafic. A za to w Chelsea mi sie dobrze gra, jak zaraz bedzie to na screenach biggrin.gif
krzysiekFCB
Ale mam lipe... zainstalowalem patcha 1.2 bo chcialem wgrac evolution patch, ktory mi nie dziala (nie wiem czemu), wiec wylaczylem gre i wrocilem do pliku exe 1.1, ale sie okazalo ze autozapis zapisal mi kariere w BAL, i teraz nie moge wlaczyc jej w grze z patchem 1.1, ma ktos jakis pomysl jak to naprawic? To byla moja jedyna kariera, mialem juz 27 lat i trwal moj najlepszy sezon w karierze, a tu taki pech... nosz k***a mac!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.