Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become A Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
matuswdk
to tez grasz na słabym poziomie skoro juz cie do barcy wzieli smile.gif jak ja gralem tak jak pisalem wyzej na regular i mialem slabe oferty po 1/5 sezonu mimo ze gralem swietnie wink.gif

teraz wlaczylem na top player to ledwo pilke dotykam hee ;D
LukEEE
CYTAT(matuswdk @ Oct 23 2008, 11:29) *
to tez grasz na słabym poziomie skoro juz cie do barcy wzieli smile.gif

eeeee ?? przeczytaj uważnie mój post

gram na TP od nowa bo save sie znowu zwalił ale mam sposób wystarczy wyłączyc auto save i robic dwa te same save z gry.. jeden taki awaryjny np. w jeden save jest aktualny a drugi zapasowy np 4 mecze do tyłu
wanted92
CYTAT(matuswdk @ Oct 23 2008, 11:29) *
to tez grasz na słabym poziomie skoro juz cie do barcy wzieli smile.gif jak ja gralem tak jak pisalem wyzej na regular i mialem slabe oferty po 1/5 sezonu mimo ze gralem swietnie wink.gif

teraz wlaczylem na top player to ledwo pilke dotykam hee ;D

Chyba nie do końca zrozumiałeś post LukEEE huh.gif wink.gif
LukEEE
CYTAT(wanted92 @ Oct 23 2008, 11:37) *
Chyba nie do końca zrozumiałeś post LukEEE huh.gif wink.gif

dwojakie znaczenie jego postu xD
wanted92
CYTAT(LukEEE @ Oct 23 2008, 11:39) *
dwojakie znaczenie jego postu xD

LukEEE To było do niego (matuswdk) wink.gif
mVp
I tak jak mówiłem daję bramke po ładnej akcji kompa wykończoną przezemnie i niech nikt niemówi że z kompem nieda się grac
http://pl.youtube.com/watch?v=NOWnC0_R-Hc

LukEEE >> co prawda to prawda i trzeba czytac biggrin.gif a pozatym to nieladnie tak sie z innych nabijac samemu tylko komentowac a niedac możliwości do skomentowania siebie.

A do reszty >> to pół strony zawaliliście i nic z tego nikt niewyciągnie a niektórzy to czytają regularnie
wanted92
CYTAT(mVp @ Oct 23 2008, 12:00) *
I tak jak mówiłem daję bramke po ładnej akcji kompa wykończoną przezemnie i niech nikt niemówi że z kompem nieda się grac
http://pl.youtube.com/watch?v=NOWnC0_R-Hc

LukEEE >> co prawda to prawda i trzeba czytac biggrin.gif a pozatym to nieladnie tak sie z innych nabijac samemu tylko komentowac a niedac możliwości do skomentowania siebie.

A do reszty >> to pół strony zawaliliście i nic z tego nikt niewyciągnie a niektórzy to czytają regularnie

akcja rzeczywiście bardzo ładna , czasami wkurza mnie to co robi komputer w BaL ,ale jak trzeba to potrafi ładnie piłke wystawić rolleyes.gif wink.gif
NeoNH
taa juz to widze jak wy gracie na TP smile.gif
to jest nie mozoliwe ja nie gram na TP i nie bede sie z tym kryl bo dla mnie za duza trudnosc - jestem poczatkujacy
ale teraz chyba zaczne na professional bo jest duzo latwiej niz TP i chyba sobie poradze
ale tryb jest genialny
naiver
mVp, akcja ładna, ale powiem Ci, że widywałem znacznie bardziej przekombinowane i bajeranckie, jakie komp zmontował, a mnie dane było je wykończyć, popatrz np. tutaj -> http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=12755 na 2:51 albo następną.

Co do Waluka, wierzę, że to TP, bo sam mam póki co 79 meczów, 24 bramki i 3 asysty na TP, więc 77 goli na 200 meczów jest bardziej niż możliwe. Tym bardziej, że wcześniej dawał bodajże linka z savem.
mVp
NeoHH >>Jeśli tak uważasz już ci moge save na jakiś serwer wżucic

sorry już to zrobiłem jest na 3 slocie
http://rapidshare.com/files/156743206/PES2009_BL03.bin.html
mVp
CYTAT(naiver @ Oct 23 2008, 12:13) *
mVp, akcja ładna, ale powiem Ci, że widywałem znacznie bardziej przekombinowane i bajeranckie, jakie komp zmontował, a mnie dane było je wykończyć, popatrz np. tutaj -> http://board.issonline.pl/index.php?showtopic=12755 na 2:51 albo następną.

Co do Waluka, wierzę, że to TP, bo sam mam póki co 79 meczów, 24 bramki i 3 asysty na TP, więc 77 goli na 200 meczów jest bardziej niż możliwe. Tym bardziej, że wcześniej dawał bodajże linka z savem.

Z akcji rozegranych przez kompa to ta następna po 2:51 jest naprawdę godna uwagi i naprawdę ładna, ja gram jako AMF co jest inną bajką i moja akcje niemogla byc bardziej przekombinowana bo to kontra i jeszcze jeśli można mi byc wybredy to reszta twoich bramek to akcje raczej po prostopadlej pilke i rajdzie i rożnych (sam z nich trochszke strzelam) i przy mojej bramce pokazalem jeszcze ze komp potrafi zaragowac na zawolanie idealnie w tempo. Mimo to wielki pozytyw. smile.gif
naiver
No, prostopadłe piłki to właśnie to, po czym napadzior ma strzelać przede wszystkim. Co do rożnych, to bodaj tylko 3 bramy z nich strzeliłem, więc dużo to nie jest.

W ogóle to już zdążyłem przywyknąć, że co drugi corner tracę bramkę, spoko, przeżyje. Ale że prawie każdy wolny kompowi wchodzi, to już mnie zaczyna irytować. Że nie wspomnę o grze obrońców, którzy biegną sobie prosto na przeciwnika, tracą piłkę i po zawodach. Przypuszczam, że to dlatego, że na TP nasi kompani z drużyny są słabsi od komputera.
mVp
Co do obrońców czym są lepsi tym mniej błędów a u mnie już się to niezdaża ale to już atletico madryt biggrin.gif następny szczebel to już tylko barca
NeoNH
to nie tylko na TP tak jest na nizszych poziomach tez z naszymi ze graja jak pierwszy raz
CYTAT(naiver @ Oct 23 2008, 12:39) *
No, prostopadłe piłki to właśnie to, po czym napadzior ma strzelać przede wszystkim. Co do rożnych, to bodaj tylko 3 bramy z nich strzeliłem, więc dużo to nie jest.

W ogóle to już zdążyłem przywyknąć, że co drugi corner tracę bramkę, spoko, przeżyje. Ale że prawie każdy wolny kompowi wchodzi, to już mnie zaczyna irytować. Że nie wspomnę o grze obrońców, którzy biegną sobie prosto na przeciwnika, tracą piłkę i po zawodach. Przypuszczam, że to dlatego, że na TP nasi kompani z drużyny są słabsi od komputera.
LukEEE
CYTAT(wanted92 @ Oct 23 2008, 11:41) *
LukEEE To było do niego (matuswdk) wink.gif

LOL jak odpisywalem to nie bylo cytatu w twoim poscie
tomee
CYTAT(Woo-Cash @ Oct 23 2008, 10:11) *
A moim zdaniem w BaL powinno się grać na Player. Co prawda nie grałem na Vertical (jedynie kilka sekund), ale wiem że jest z dość daleka, a na Player można się poczuć naprawdę jak piłkarz na boisku, a chyba o to w tym trybie chodzi. Trudność (szczególnie na Top Player) jest niesamowita, ale tym większa przyjemność kiedy się strzeli ładną bramkę. Strzały na tej kamerze to chyba najpiękniejsze co widziałem w komputerowej piłce nożnej, a gram już ok. 12 lat. Szkoda tylko że mam mało czasu, bo nawet jednego sezonu (mecze po 10 min) nie udało mi się skończyć (przy 3 rozpoczynanych karierach).

Dokładnie! Dla mnie kamera Player i tryb BaL to jest to, czego oczekiwałem w grze piłkarskiej od momentu Libero Grande na psx (moja pierwsza gra na psx wink.gif) smile.gif Wrażenia są niesamowite, jeszcze czekam na jakieś patche dodające więcej stadionów i flag smile.gif Wtedy w ogóle będzie juz kosmos :]

Co do poziomu - gra na kamerze player jest dużo trudniejsza, czasem kamera nie nadąża za akcją (rzadko, ale czasem się zdarza) - ja gram na regular, na wyższych poziomach było po prostu niegrywalnie (dla mnie).

Na razie mam 4 sezon, gram w Newcastle, znaczy się raz gram, raz nie gram wink.gif Trener jakąś dziwną rotację stosuje :> Zaczynałem jako AMF, ale na ten pozycji nie rozegrałem ani jednego meczu - w pierwszych klubie (Vallenciennes) byłem SMF - masakra przy szybkości 70 ;] później w Newcastle stałem się CMF i na tej pozycji radzę sobie chyba najlepiej - jeśli chodzi o oceny smile.gif Goli nie zdobywam za dużo, ale mam trochę asyst - gdyby Martins miał lepszą skuteczność to pewnie byłoby ich więcej - dwa razy na pustą nie trafił :]
mVp
Co do kamery to ja gram na verticalu bo oddaje klimat i jest dobry przegląd sytuacji na boisku, minusem jest plynna zmiana kierunku biegu ( ja się w koncu na pamiec kiedy i gdzie mi się pezkręci biggrin.gif) a player jest fajny ale myśle że jedynie może się sprawdzic jak gra się wysuniętego napastnika i trezba byc caly czas pod linia obrony. Na innych nawet niepróbowałem.
jacekz40
Nie ma to jak szczerość, lubię jak ktoś mówi wprost gram niższe pozimy trudności bo najwyższe są za trudne. I taka jest prawda, w Pes-a gram już wiele lat znam wszystkie kolejne odsłony i nie lubię cwaniactwa i pierdzielenia, że PES 2009 jest łatwy. Nowa odsłona podejrzewam, że jest natrudniejsza ze wszytskich jakie do tej pory się ukazały. Pewnie z czasem, gdy lepiej opanujemy grę, (przejście na nową grę zawsze coś zmienia i trzeba się z grą oswoić) będzie już nieco łatwiej ale póki co ja walczę na profesionalu, preferuje tryb ligowy oczywiście słabymi drużynami (gram też B A L, ale jak już wspominałem niestety po jakimś czasie zagościła nuda w tej rozgrywce, sterowanie całą drużyną to byłoby TO!) i jest ciężko jak cholera i nie mam tu na myśli samego gempleya, bo zaraz usłyszę, że nie umiem grać, chodzi głównie o umiejętnosci zawodników a szczególnie element zmęczenia. Spróbujcie, zobaczcie sami kto jeszcze nie grał. Już po 3 meczu zaczynają się schody, praktycznie cała drużyna do wymiany ( a nie ma tylu zmienników) a do tego jak dochodzą kontuzje to masakra. Czym się charakteryzują niższe poziomy trudności? Ano właśnie tym, że zmęczenie jest dużo niższe po każdym kolejnym meczu. A liga + puchary to jest trochę tych spotkań do rozegrania. I tu właśnie gra poważnie się mija z realizmem.
wanted92
CYTAT(LukEEE @ Oct 23 2008, 12:54) *
LOL jak odpisywalem to nie bylo cytatu w twoim poscie

dobra dosyć koniec tematu tongue.gif bo to już trochę miejsca zajęło

Pozdrawiam wink.gif
mVp
CYTAT(jacekz40 @ Oct 23 2008, 13:03) *
Nie ma to jak szczerość, lubię jak ktoś mówi wprost gram niższe pozimy trudności bo najwyższe są trudne. I taka jest prawda, w Pes-a gram już wiele lat znam wszystkie kolejne odsłony i nie lubię cwaniactwa i pierdzielenia, że PES 2009 jest łatwy. Nowa odsłona podejrzewam jest natrudniejsza ze wszytskich jakie do tej pory się ukazały. Pewnie z czasem, gdy lepiej opanujemy grę, (przejście na nową grę zawsze coś zmienia i trzeba się z grą oswoić) będzie już nieco łatwiej ale póki co ja walczę na profesionalu, preferuje tryb ligowy oczywiście słabymi drużynami (gram też B A L, ale jak juz wspominałem niestety po jakimś czasie zgościła nuda w tej rozgrywce, sterowanie całą druzyną to byłoby TO!) i jest ciężko jak cholera i nie mam tu na myśli samego gempleya, bo zaraz usłyszę, ze nie umiem grać, chodzi głównie o umiejętnosci zawodników a szczególnie element zmęczenia. Spróbujcie, zobaczcie sami kto jeszcze nie grał. Już po 3 meczu zaczynają się schody, praktycznie cała drużyna do wymiany ( a nie ma tylu zmienników) a do tego jak dochodzą kontuzje to masakra. Czym się charakteryzują niższe poziomy trudności? Ano właśnie tym, że zmęczenie jest dużo niższe po każdym kolejnym meczu. A liga + puchary to jest trochę tych spotkań do rozegrania. I tu właśnie gra poważnie się mija z realizmem.

Z tego co kojarze to w poprzednich pesach tez byly problemy ze zmęczeniem ale patche chyba to naprawiały i to mnie zniechecilo do grania w mastera a zasiadlem do bala a masterem sie zajme po jakims powaznym patchu.
lufcias
Mam trzeci sezon i zdobylem trzy bramki w swojej karierze jako napastnik (na top player)  dry.gif  Mimo wszystko wole grac na tp niz na jakims amatorze...
naiver
Odnośnie tego poziomu trudności na TP, o którym wspominałem. To nie jest kwestia gry w słabym zespole - chodzi o to, że, grając na TP, nasi partnerzy z teamu, nawet tego najlepszego, automatycznie grają o jeden poziom niżej niż nasi rywale. Nie bez kozery nazwa Top Player - trzeba tam nadrabiać za innych, przynajmnie w BaL. 3/4 górnych piłek w środku pola wygrywają moi rywale, wielokrotnie mogę zobaczyć jakiś kozacki zwód, który wykonują nawet przeciętni piłkarze rywala - tymczasem moi, nawet Riquelme, Palacio czy Palermo jeszcze ani razu nie minęli gościa zwodem, wielokrotnie tracąc piłkę po prostu wbiegając bezczelnie na przeciwników - im to się nie zdarza.

Nie zmienia to faktu, że za nic w świecnie nie grałbym na innym poziomie niż TP cool.gif
matuswdk
gralem na tym regular to bylo latwo ;D na TOP PLAYER to pol sezonu juz a ja jak narazie same treningi gram ;D dalem siebie jako POmocnik bo sie gra ciekawiej jako napastnik to tylko bramki sie strzela i nic wiecej tutaj mozna sobie wiecej pomminic;D

i mam małe pytanie ;D jak rozdzielacie te punkty co sa po 2:D

bo ja to nie wiem juz sam jak to ustawiac w sumie wszystko co tam jest to sie przydaje ale jak ma sie po 2 to przybywa malo ;D dac wiecej np na stamine i sile a potem dac znowu na cos innego to i tak wyjdzie tak samo biggrin.gif zeby miec dobrego zawodnika to trzeba z 10 sezonow grac ;F
kenny84
CYTAT(matuswdk @ Oct 23 2008, 14:11) *
zeby miec dobrego zawodnika to trzeba z 10 sezonow grac ;F

I wlasnie na tym polega ten tryb ze tak latwo nie bedzie sie mialo statystk jak adriano smile.gif trzeba ciezkiej pracy zeby do czegos dojsc smile.gif trzeba przyznac ze ten tryb im sie udal i to nawet bardzo
Waluk
Dla tych, którzy nie wierzą i próbują wmówić mi kłamstwa, bo sami sobie nie radzą:

enek95
po którym sezonie dostaliscie sie do reprezentacji
Waluk
Po drugim. Na kwalifikacje do Mistrzostw Europy.
ASQ77
ja dopiero zaczynam grac w ten tryb.
dotychczas gralem w ML....

jaka pozycje wybrac sobie na sam poczatek ?

i co to jest ten " BAL "
enek95
ps/. jak sprawdzic ogólną liczbe strzelonych bramek wogóle nie tylko w jednym klubie
Waluk
BAL - Become A Legend.

Player info -> club. Jest na stronie drugiej.
Rand
CYTAT
a dopiero zaczynam grac w ten tryb.
dotychczas gralem w ML....

jaka pozycje wybrac sobie na sam poczatek ?

i co to jest ten " BAL "

BAL- Become A Legend czyli nazwa trybu...
Co do pozycji to wybierz co Ci odpowiada, większość gra na ataku, ja wybrałem pomoc, bo nie lubie za dużej bezczynności a tak trochę też w obronie pomagałem ( a czasem i nie bo sprokurowałem 2 karne :-P) ale z drugiej strony ciężej strzelić pomocnikiem bramke, choć piłkę na pewno częściej się posiada.

Mi jak sie znudzi pomocnik zaczne grać nowy sezon np. cofniętym napastnikiem (SS) :-P
ASQ77
Dzieki wielkie !
enek95
kurde teraz trener zamiast wystawiac mnie na pozycji SS to wystawia na CMF szok
ASQ77
przepraszam za klopot
i wiem ze to nie ten dzial

ale czy ktos moze mi udzielic pomocy?

http://board.issonline.pl/index.php?showto...260#entry250725
post na samym dole

z góry dziekuje
proevo09
moze to glupie pytanie smile.gif jest taka mozliwosc by np. wolac aby mi podali lub wrzucilii pileczy cos w tym stylu czy musze czekac jak murzyn na podanie??
matuswdk
Jej ale trudno na TP ;D gram w Auxerre dalem sie na WF biggrin.gif a on na treningach wystawia mnie na lewej pomocy ;f

nie chce sie chwalic jest wlasnie koncowka polowy sezonu a ja nie zagralem Minuty w meczu hah biggrin.gif ale fajnie sie gra jak jest tak trudno biggrin.gif na Regular to strzelalem duzo bramek itd nagrody dostawalem ale to nie to co teraz

TP + Kamera Player emocje gwarantowane biggrin.gif trudnosc przeraza ale chodzi o to zeby bylo trudno ;D
ASQ77
CYTAT(proevo09 @ Oct 23 2008, 16:53) *
moze to glupie pytanie smile.gif jest taka mozliwosc by np. wolac aby mi podali lub wrzucilii pileczy cos w tym stylu czy musze czekac jak murzyn na podanie??

jag grasz na padzie to R2 kliknij 2 razy twoj koles podniesie reke smile.gif
matuswdk
A na klawie to jaki bedzie klawisz??biggrin.gif
CYTAT(ASQ77 @ Oct 23 2008, 17:55) *
jag grasz na padzie to R2 kliknij 2 razy twoj koles podniesie reke smile.gif
ASQ77
CYTAT(matuswdk @ Oct 23 2008, 17:03) *
A na klawie to jaki bedzie klawisz?? biggrin.gif

zobacz w setings !!
w folderze z zainstalowana grą
adamdidol
CYTAT(matuswdk @ Oct 23 2008, 18:03) *
A na klawie to jaki bedzie klawisz?? biggrin.gif

C
matuswdk
dzieki nie pomyslalem moglem wejsc w seting i sprawdzic ktoro to np r2 sorry biggrin.gif
CYTAT(adamdidol @ Oct 23 2008, 18:05) *
C

i jeszcze pytanko ;D w tym strehgen czy jakos tak to zawsze 12 tylko jest do podzialu czy po pewnym czasei bedzie wiecej ?biggrin.gif
mibats
Zaczalem grac w lidze angielskiej, mialem do wyboru hull city, albo sunderland, wzialem sunderland, po 6 treningach druzyna A, jeszcze jeden trening, nota 7.5 i lawka! Wskoczylem na druga polowe, strzelilem bramke przypadek i... sie zaczelo biggrin.gif
Gram albo SSa, albo CMFa, a ustawilem sie na CMFie ;p
Duzo dogrywam L1 + trojkat, w obronie czesto z automatu korzystam (trzymam L1) a w ataku duzo klepania i wolania o pilke (R2) i tym sposobem noty na poziomie 6.5 i wiecej bez problemu powinny wpadac (z tym, ze gram na regular, ale w koncu od czegos trzeba zaczac ;p)

A, niby kamera player fajna, ale czasem jak sie obroci i zgubi akcje to po prostu... :/
matuswdk
Graj na TP biggrin.gif fajniej sie gra mimo ze trudniej ale na regular ci sie znudzi ;D
CYTAT(mibats @ Oct 23 2008, 18:23) *
Zaczalem grac w lidze angielskiej, mialem do wyboru hull city, albo sunderland, wzialem sunderland, po 6 treningach druzyna A, jeszcze jeden trening, nota 7.5 i lawka! Wskoczylem na druga polowe, strzelilem bramke przypadek i... sie zaczelo biggrin.gif
Gram albo SSa, albo CMFa, a ustawilem sie na CMFie ;p
Duzo dogrywam L1 + trojkat, w obronie czesto z automatu korzystam (trzymam L1) a w ataku duzo klepania i wolania o pilke (R2) i tym sposobem noty na poziomie 6.5 i wiecej bez problemu powinny wpadac (z tym, ze gram na regular, ale w koncu od czegos trzeba zaczac ;p)

A, niby kamera player fajna, ale czasem jak sie obroci i zgubi akcje to po prostu... :/
wally
CYTAT(jacekz40 @ Oct 22 2008, 14:06) *
Jak symulujesz to...tak jakbyś grał, zobacz po meczu na statystki - rosną, może nie imponująco ale wszystkiego przybywa, na pewno nie trzeba wszystkiego grać aby rosły statystyki.

rosną bo trenujesz ale dalej grasz tylko treningi...
Grzybu88
ja sobie gram 1 sezon(sorry gralem bo tak jak zapewne wiekszosc z Was wywalilo do Windowsa).oczywiscie wrzucilem ta łatke z gamming access ale teraz mam po 9 bramkarzy w 1 skladach a tak sie nie da grac.czy ktos juz cos wymyslil co z tym mozna zrobic??
Tomak
KONAMI wydało oficjalnego patcha, więc pokombinuj z nim.
Grzybu88
spoko cos sprobuje.a moze ktos ma jeszcze lub mial z tym problem.i jak cos to jak go obeszliscie??
matuswdk
a ja jeszcze zapytam ;D jak gracie nie wazne jaki poziom to moj zawodnik wogole nie odbiera pilki biggrin.gif nie wiem albo nie potrafi on albo powiedzcie mi czym jest odbior pilki jaki klawisz moze złym probuje ?biggrin.gif
L3X-T3R
Słuchajcie takie pytanko:
Dla CMF, SMF, RWF, które punkty strengthen powinienem rozwijać? Dodam, że stamine już maksowałem spokojnie wytrzymuje cały mecz.
matuswdk
JA dalem do tego technike i szybkosc biggrin.gif no i drybling ;D sila strzalu juz nie musi byc raczej taka dobra
CYTAT(L3X-T3R @ Oct 23 2008, 19:37) *
Słuchajcie takie pytanko:
Dla CMF, SMF, RWF, które punkty strengthen powinienem rozwijać? Dodam, że stamine już maksowałem spokojnie wytrzymuje cały mecz.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.