manectric
Dec 27 2008, 16:37
No ladnie, ja nawet do takiego wieku jeszcze nie doszedlem

ale widac ze ten Twoj Polak to naturalizowany

ja to ostro polecialem, brazylijczyka mam... ciekawe czy trafie do kadry kiedys
No troszke naturalizowany

ale to ostatnio modne..
Wracajac do samej gry, to marzy mi sie gra w juventusie, ale od 2 lat nie dostalem zadnej oferty z serie a, o juve nawet nie wspominajac :/ troche dziwne. przenioslbym, sie do jakiegokolwiek klubu we wloszech, zeby miec blizej do bianconerich a tu nic!
manectric
Dec 27 2008, 17:03
no wlasnie troche glupio jest... ja tez chcialem lige zmienic i tez na wloska, tyle ze do Interu chcialem przejsc, to musialem ze 2 sezony siedziec w jednym z lepszych klubow mojej obecnej ligi (valencia) to dostalem oferte Sampdorii :/
erni13
Dec 27 2008, 20:15
Co po polsku oznacza:MIP?Bo przez 3 sezony miałem tylko 2
P@TRYK
Dec 27 2008, 20:58
Zrypany jest troche ten tryb , za latwo jest stac sie gwiazda , np. ja w 2 sezonie ( czyli 18lat) na Top Player strzelilem 25 bramek i zaliczylem 15 asyst , to ciekawe co bedzie dalej , pewnie po 50 albo wiecej bramek na sezon...
CYTAT(erni13 @ Dec 27 2008, 20:19)

Co po polsku oznacza:MIP?Bo przez 3 sezony miałem tylko 2

Most Impressive Player, czyli najlepszy zawodnik przegranej drużyny, jakoś tak

oczywiscie to nie jest doslowne tlumacznie
Mooner
Dec 27 2008, 21:54
CYTAT(P@TRYK @ Dec 27 2008, 21:02)

Zrypany jest troche ten tryb , za latwo jest stac sie gwiazda , np. ja w 2 sezonie ( czyli 18lat) na Top Player strzelilem 25 bramek i zaliczylem 15 asyst , to ciekawe co bedzie dalej , pewnie po 50 albo wiecej bramek na sezon...
Mógłbyś dać screeny i bardziej opisac swoją kariere? Ciekawi mnie, bo mnie tak dobrze nie idzie.. ;/
krzysiekFCB
Dec 27 2008, 23:29
Mam nadzieje ze w nastepnym pesie wprowadza pewne utrudnienia i urozmaicenia.
Na przyklad mogliby wprowadzic takie cos, ze jak nasza druzyna gra slabo to zmieniaja trenera co moze sie wiazac ze zmiana koncepcji gry, wywaleniem na lawe, itp.
Po drugie, kontuzje tez moglyby utrudniac kariere bardziej, nie wiem jak wy ale moj typ ma juz 25 lat i ani tygodnia nie musialem pauzowac z powodu kontuzji.
mozna wprowadzic wypozyczenia, kontrakty na pare lat (podpisywanie nowych co rok jest bez sensu), wtedy moglaby byc sytuacja ze siedzisz na lawie w jakims klubie bo cie trener nie lubi, chcesz odejsc, jakis klub sie zglasza, ale cie nie puszczaja bo chca wiecej kasy za ciebie. Moznaby wprowadzic jakies wypowiedzi do mediow, np. na temat trenera, kolegi z druzyny ktory nie podal do ciebie w meczu, sedziego ktory drukowal czy druzyny do ktorej chcialbys przejsc. Do tego fajne by byly dodatkowe kontrakty ze sponsorami, np. Nike, oraz obecnosc agentow ktorych mozna zatrudnic za nasza pensje, ktora teraz jest gowno warta, oferowali oni by nas innym klubom, itp. Do tego jeszcze kibice ktorzy moga nas lubic, lub nienawidzic. Ale pierwszorzedna zmiana powinna byc taka zeby nie bylo tak jak teraz ze gra naszego zespolu jest tak bardzo uzalezniona od nas, bo to bardzo psuje zabawe.
Taka gra bylaby o wiele bardziej ciekawsza
manectric
Dec 28 2008, 01:33
Czyli marzy Ci sie cos na wzor New Star soccer ;] ja to bym chcial chociaz tyle zeby bylo widac roznice w stylu gry pomiedzy roznymi druzynami, bo u mnie graja niemal ze indetycznie, a zwlaszcza atak skrzydlami, biegnie do konca i jak nie ma miejsca to na druga noge sie zawija i wali takie z dupy plaskie podanie co z niego nic zrobic nie mozna, ile kroc gram duzym napastnikiem i czekam na gorna pilke w pole to ni ch** sie doczekac nie mozna, w calej mojej "karirze" BaL'owej widzialem moze 1 czy 2 takie dosrodkowania (nie liczac roznych) :/
wanted92
Dec 28 2008, 01:58
taa mam to samo...a jak już się doczekam na podanie górą to w plecy obrońcy i i tak do mnie nie dojdzie ;p
P@TRYK
Dec 28 2008, 09:57
CYTAT(Mooner @ Dec 27 2008, 21:58)

Mógłbyś dać screeny i bardziej opisac swoją kariere? Ciekawi mnie, bo mnie tak dobrze nie idzie.. ;/
Screenow zbytnio nie mam jak dac , bo grac na xboxie 360 , ale swoja kariere moge opisac: Zaczalem gre w lidze Hiszpanskiej z trzech druzyn od ktorych mialem oferte wybralem Mallorce , bardzo slaby klub , dostaje sie malo pilek , praktycznie kazdy mecz przegrywali , zajeli 18 czy 19 miejsce w lidze ... ale i tak udalo mi sie strzelic dosyc duzo bramek bo az 10 i zaliczyc 4 asysty , w ostatnim meczu sezonu wygralismy z atletico niespodziewanie 3-2 - strzelilem 2 bramki i zaliczylem asyste . Po sezonie mialem zamiar zostac w Mallorce , ale w ostatniej kolejce okienka transferowego przyszla oferta od Atletico , z ktorej oczywiscie skorzystalem . Po 4 treningach zalapalem sie na mecz , po ok.10 kolejkach stalem sie podstawowym graczem. W atletico gra sie milo i przyjemnie , bardzo dobrzy gracze , szczegolnie Aguero na ktorym zaliczylem chyba , z 10 asyst

Wczesniej niektorzy pisali ze Aguero nigdy nie podaje , to nie jest prawda mi wylozyl 2 czy 3 razy pilke do pustej bramki , moze jak ja mu podaje to on mi tez

nie wiem moze to od tego zalezy.
I tak zostaly mi jeszcze 3 mecze w sezonie , w tym final Ligi Mistrzow z Barcelona , na obecna chwile mam strzelone 25 bramek i 15 asyst.
Dlatego uwazam ze ten tryb jest zbyt prosty , latwo jest kiwnac obronce , a najlatwiej bramkarza , wystarczy tylko opanowac zamach czyli strzal+podanie
Pelajs
Dec 28 2008, 10:38
A na jakim poziomie grasz??
P@TRYK
Dec 28 2008, 11:03
Top Player
P@TRYK
Dec 28 2008, 11:23
Wlasnie skonczylem sezon , moja druzyna wygrala w finale Ligi Mistrzow z Barcelona 2-1 (strzelilem 2 bramki) i zostalem wybranym najlepszym strzelcem LM--> 7 bramek . W lidze moje atletico zajelo 3 miejsce , zostalem wybrany najlepszym pilkarzem Ligi Hiszpanskiej i najlepszym asystentem . Moj bilans to 27 bramek i 15 asyst . Wlasnie dostalem powolanie do reprezentacji Polski na MŚ . Jak bede mial czas to w przyszlym tygodniu zrobie zdjecia i wrzuce.
Pelajs
Dec 28 2008, 13:57
A napisz chociaż jaką masz średnią ocen za mecze po pierwszym sezonie.
P@TRYK
Dec 28 2008, 14:21
Za I sezon --> 6,48 Za II sezon --> 6,78
baski18
Dec 28 2008, 14:38
Co Wy macie takie słabe średnie oceny ? Ja gram pierwszy sezon w Lechu jako skrzydłowy(ale trener ustawia mnie jako lewego środkowego pomocnika) i moja średnia to

Najczęściej dostaje 7.5 oraz 8.0 a wcale nie gram jakoś wyśmienicie ponieważ mam tylko 10 asyst w lidze, 0 bramek. 3 asysty w Pucharze Uefa i 0 bramek. Wystarczy trzymać się swojej pozycji, często podawać oraz wychodzić na czyste pozycje( W moim przypadku schodzić do boków, aby można było dobrze dośrodkować)
Tak wyglądam w połowie sezonu:

Gram na Professional.
krzysiekFCB
Dec 28 2008, 15:03
I co sie tak dziwisz? Jakbym gral na Profesional to tez bym mial taka srednia, nie mowiac juz o takich dobrych umiejetnosciach na starcie.
manectric
Dec 28 2008, 15:09
No fakt, professional to latwiej pewnie masz, a co do statow: "nie mowiac juz o takich dobrych umiejetnosciach na starcie. " ja tez mam jednego save z SMFem i w polowie sezonu mialem 88 czy 89 top speeda, na starcie chba 85 top speeda mi sie trafilo, pewien nie jestem, ale tak mi sie wydaje:P
baski18
Dec 28 2008, 15:20
Umiejętności na starcie w ogóle nie mają nic wspólnego z poziomem trudności - wszystko zależy od tego na jakiej pozycji grasz. skrzydłowy ma słabe umiejętności strzeleckie, a napastnik ma lepsze. Tyle.
krzysiekFCB
Dec 28 2008, 15:45
Spoko, ja jak zaczynalem to mialem tylko stamine i acceleration koloru zielonego a reszta lipa. Moj pilkarz przyjmowal pilke na 5 metrow, biegal jak zolw, podawal "prawie celnie" i strzelal gorzej niz ja jak mialem 5 lat. Nikt mi nie powie ze umiejetnosci na starcie nie maja zadnego znaczenia, no sorry panowie.
Ajus333
Dec 28 2008, 16:09
elo mam pytanie czy gracie BaL na evo league patch jesli tak to prosze piszczie na priv!!
krzychu92
Dec 28 2008, 16:10
Staty na starcie zależą głownie od pozycji. SS ma srednio agilyty za to zawsze mialem kolo 80 staminy i speeda, WF ma kolo 85 agility 80 stamine i 80+ speeda, CF ma raczej tylko duzo staminy, AMF ma duzy speed i dribling speed za to SMF ma tak jak WF bo sa tak samo rozstawiani w meczu mlodziezowek. Kazda pozycja ma inne staty na poczatku. A roznica miedzy tymi jakie sie trafiaja na tej samej pozycji wielka raczej nie jest. Chodz fakt raz mi sie zdazylo zaczynac z poziomu sredniego 73 na wykresie a raz z 69.
Ajus333
Dec 28 2008, 16:41
mam taka propozycje wiem ze glupia ale coz zaradzic a propozycja moja jest taka zeby gracze dawali swoje BaLe tu linki do downloadu zeby inny gracz mogl zagrac na czyims BaLu najlepiej dac linka i nazwe patcha na ktorym grace ale njaloeij dawac takie na ktorych nie ma naszego nazwiska bo takto kto moglby te dane wykozystac jak falszywe nazwkisko czy tylko imie mozna by taki swoj BaL do Downloadu tu w poście dodac
Zawiszak1946
Dec 28 2008, 17:12
A ja mam Owy Problem.. gram tryb BAL jestem przy 20 Weeku.. mecz Holandia-Polska.. i mnie wywala..do Winda.. będzie jakis patch czy cos? czy poprostu ominac mecz?
krzysiekFCB
Dec 28 2008, 18:13
CYTAT(Zawiszak1946 @ Dec 28 2008, 17:16)

A ja mam Owy Problem.. gram tryb BAL jestem przy 20 Weeku.. mecz Holandia-Polska.. i mnie wywala..do Winda.. będzie jakis patch czy cos? czy poprostu ominac mecz?
sciagnij oficjalnego patcha konami 1.1 i zainstaluj, a jak to masz to mozliwe ze jakis pilkarz ma cos nie tak. Wejdz w edit player, i przejedz po wszystkich pilkarzach z Holandii i Polski mozliwe ze przy ktoryms wywali cie do Windy. To znaczy ze jest z nim cos nie tak.
skotar(L)
Dec 28 2008, 18:34
Czy trener ustawia sklad do meczu po meczu treningowym ? Bo ja go zagralem a mecz ligowy juz nie

I czy jak mnie nie wstawi do skladu to mecz po prostu mija czy go ogladam ?
Zawiszak1946
Dec 28 2008, 18:36
Zrobilem tak jak kazales. i nic.. a przy Patchu 1.1 Konami taki wlasnie bład mam
Ajus333
Dec 28 2008, 18:44
rozpatrzcie ta moja propozycje thx ;]
skotar(L)
Dec 28 2008, 19:30
jak wolac o pilke bo nie chca mi podawac :/ ? i co musze zrobic aby mnie trener do skladu na mecz powolal ?
Zawiszak1946
Dec 28 2008, 19:33
Wychodz na Pozycje.. a zeby cie wzial do skladu zapindalaj na Treningach
skotar(L)
Dec 28 2008, 21:10
a czemu ja bylem cofnietym napastnikiem tak se ustawilem, a na treningu gram jako wysuniety pomocnik ?
CYTAT(skotar(L) @ Dec 28 2008, 19:34)

jak wolac o pilke bo nie chca mi podawac :/ ? i co musze zrobic aby mnie trener do skladu na mecz powolal ?
Pierwszy post tematu
krzychu92
Dec 28 2008, 21:39
"a czemu ja bylem cofnietym napastnikiem tak se ustawilem, a na treningu gram jako wysuniety pomocnik ?"
Bo na treningach gra sie na takiej pozycji na jakiej wystawia cie akurat trener. Spasowalo mu do ustawienia zeby cie dac jako AMF to dal. Nie martw sie jak juz bedziesz gral mecze to bedziesz gral jako ten SS chyba ze nie ma takiej pozycji w twoim klubie to wtedy CF, AMF albo WF zalezy jakim ustawieniem gra klub. Jesli 4-5-1 bedziesz gral jako AMF jesli 4-4-2 to CF albo SS jesli maja cofnietego napadziora a jesli graja 4-3-3 to SS albo WF zalezy jak maja ustawione te 2 boczne pozycje.
Baski18
63 to dla ciebie słaby strzał? Ja też zaczynałem skrzydłowym, ale mój to miał strzał 54
skotar(L)
Dec 28 2008, 22:05
A co dokladnie mam zrobic zeby byc w skladzie na meczu ? Znaczy strzelic gola czy iles razy z rzedu miec jakas tam ocene ?
krzychu92
Dec 28 2008, 22:13
skotar(L) przedewszystkim dobrze grac, duzo podawac, strzelac i biegac to sie sklada na koncowa ocene a pozniej na to czy bedziesz gral w 1 skladzie czy nie...i blagam cie nie pytaj ile treningow bedziesz musial rozegrac...mnie dojscie do skladu meczowego zajelo od 3 do 12 treningow...a w calym meczu wystapilem po 3-5 meczach z lawki.
Pelajs
Dec 28 2008, 23:16
A ta strzałka, która oznacza naszą formę jest naprawdę jakaś nienormalna. Miałem pomarańczową na ukos do góry, zagrałem mecz w, którym miałem asystę i strzeliłem bramkę, dostałem notę 7,5 i w następnym meczu siedzę na ławie i mam strzałkę maksymalnie w dół. No to jest jakieś chore. Od czego to zależy jak jest strzałka ułożona??
Ja już jestem 3 sezon w Manchester City. Udało mi się przez te dwa sezony wypracować mocną pozycje w zespole. Mam typowego napastnika, ale w klubie grają ustawieniem 4 - 3 - 3 więc jestem w drugiej linii na lewym skrzydle. 4 razy zostałem wybrany graczem meczu. W aktualnym moim trzecim sezonie doczekałem się europejskich pucharów, niestety w debiucie z zespołem Marsylia przegrałem 2:0. Teraz jest tyle meczów że spokojnie forma się wyrobi

PS czekam na powołanie do reprezentacji
(kolejne wieści wkrótce)
skotar(L)
Dec 29 2008, 11:02
mam pytanie:
czy jak slabo bede gral na treningach caly sezon spedze na trybunach to klub mnie sprzeda do slabszej druzyny ?
krzysiekFCB
Dec 29 2008, 11:07
Poprostu nie przedluza z toba kontraktu.
Na pewno będziesz miał jakieś oferty ze słabszych klubów.
P@TRYK
Dec 29 2008, 11:54
Zawiszak1946
Dec 29 2008, 12:52
Mam Pytanie.. czy jak gracie w Polskiej druzynie np Lech Poznan. to wywala was przy 20 Weeku ?

bo zaczelem nowego Bala w Bayernie Monachium.. i nie wiem czy jest sens grac czy to sie nie powtorzy
CYTAT(Zawiszak1946 @ Dec 29 2008, 12:56)

Mam Pytanie.. czy jak gracie w Polskiej druzynie np Lech Poznan. to wywala was przy 20 Weeku ?

bo zaczelem nowego Bala w Bayernie Monachium.. i nie wiem czy jest sens grac czy to sie nie powtorzy
Jeśli masz już zainstalowane patche od konami w szczególności 1.1 to powinno byc ok. Niestety patche nie naprawiały problemów z grą zaczętą przed ich instalacja. Osobiście polecam instalowac oba patche bo 1.2 dośc znacznie poprawił zachowanie obrońców przez co zwiększył poziom w BaL
Znalazłem troche czasu i wrzuciłem screeny z drugiego podejścia do BaL'a (pierwsze jest już gdzieś na forum), oczywiście Top Player i 10 min
Tym razem start jako smf na prawej stronie i uważam że to najtrudniejsza pozycja na start z powodu na małe znaczenie w rozgrywaniu piłek i pełną zależnośc od innych zawodnków na boisku.
Po pierwszej karierze doszedłem do wniosku że teraz na początku będe grał w klubach które grają w europejskich pucharach i dochodzą wysoko w pucharze krajowym bez osiągnięc w lidze tylko po to aby rozegrac maksymalną ilośc meczy i to się opłaciło.
Z ciekawostek gram teraz w ukochanej Barcelonie na cmf i w poprzednim sezonie byłem królem strzelców a w tym mam zamiar zostac najlepszym asystentem i graczem ligi (ostatnie co mi zostało do zdobycia w hiszpani) i mykam do manchesteru by tam sobie pograc. Na koniec ostatniego sezonu dostalem oferte od milanu i chelsea ale to było poniżej mojej godności

.
W klubie biegam teraz z 7 a w reprezentacji z 8.
Statystyki po 2 meczu (już 2 brami i 2 asysty) sezonu w barcelonie

Padnie pewie pytanie dlaczego nie Polska? Odpowiedź jest prosta, będąc pomocnikiem niezdobęde żadnych laurów na arenie międzynarodowej ps. załapanie się do reprezentacji Argentyny było cholernie ciężkie.
Pelajs
Dec 29 2008, 14:03
mVp a jak rozłożyłeś punkty strenghen? Wszystko po dwa zostawiłeś?
ja obstawiam ze speed 2 dribbling 2 kicking 4 i power 3 ;P tak na oko

bo stamina i balance urosly same z pkt doswiadczenia z meczow pewnie ;]
ale staty w wieku 23 lat naprawde ladne
CYTAT(Pelajs @ Dec 29 2008, 14:07)

mVp a jak rozłożyłeś punkty strenghen? Wszystko po dwa zostawiłeś?
Zawsze po 6 w zależności od tego co potrzebowałem rozwinąc tyle że w grupach kicking, power i speed, dribbling to tyle co do punktów
tak tez mozna

sam tak trenuje mojego mlokosa ;D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.