Krzychu a w jakim klubie grasz?
damost4
May 1 2009, 09:20
Mam takie pytanie. Mianowicie chce wgrać swoją twarz do become a legend w formacie bin, ale nie wiem jak.

Jeżeli wiecie jak to zrobić to proszę o pomoc.
pablosss
May 1 2009, 11:12
No nareszcie mogę znowu pograć w BAL, miałem kompa 2 tygodnie na serwisie, bo mi się wyłączał bez przerwy (problem z zasilaczem, albo może z procesorem), ale już jest dobrze. Udało mi się wygrać Euro 2016 z Polską, aż się zdziwiłem, że tak łatwo poszło, z reprezentacją zawsze ciężko się grało, a tu proszę, Niemcy ograne 2-0, Holandia 2-0, finał z Hiszpanią 0-0 i wygrana w karnych, emocje były

.
CYTAT(damost4 @ May 1 2009, 10:24)

Mam takie pytanie. Mianowicie chce wgrać swoją twarz do become a legend w formacie bin, ale nie wiem jak.

Jeżeli wiecie jak to zrobić to proszę o pomoc.
Jeśli masz kamerkę interenetową możesz zrobić zdjęcie swojej twarzy i wgrać. Gdy tworzysz zawodnika w zakładce Head wchodzisz do Face i tam wybierasz take a photo, a następnie robisz zdjęcie kamerką. Możesz też wybrać import data i znaleźć zdjęcie na dysku.
damost4
May 1 2009, 11:23
Ale chodzi mi o to, żeby wgrać twarz w formacie bin a nie chce robić scana. Dlatego pytam o to, bo o scanie to wiem.
jacekz40
May 4 2009, 22:30

Czy jest w BAL-u możliwość zmiany strategii drużyn? Zmiana ustawień formacji?
krzychu92
May 4 2009, 22:40
@Nalep:
Aktualnie gram w Betisie (to moj 4 sezon) wczesniej gralem w HSV i 2 sezony w Werderze.
@Jacekz40:
Chyba nie ma. Bynajmniej ja nie znam. Jedyne co sie da zrobic to przed zaczeciem kariery w BaL zmienic ustawienia druzyn ale to troche bez sensu...
Anvillmar
May 5 2009, 10:49
Cześć.
Moja kariera wygląda następująco:
Pierwsze 2 sezony w
Premier League (Najpierw Wigan potem Newcastle )
Po bardzo nieudanym sezonie zostałem transferowany do Toulous (liga Francuska), tam grałem jeden sezon. W okienku transferowym zakupiła mnie drużyna z czołowej części tabeli francuskiej ligi-Le Mans. Razem z nią zdobyłem potrójną koronę (puchar UEFA,puchar ligi i ligę). Zakończyłem sezon na drugim miejscu
(w rankingu strzelców, miałem na koncie 19 bramek, pierwsze miejsce zajął piłkarz z Bordeaux <-28 bramek). Posypały się oferty, (za ok. 1700sp.)
wybrałem drużynę z
Premier League , a mianowicie Newcastle (znowu :]). Mam 23 lata, jestem reprezentantem Polski(w niej wykonuję rzuty wolne i karne).
Numer w reprezentacji:8, Newcastle United:22
Poziom trudności: Top player
skotar(L)
May 8 2009, 20:51
Mam problem, gdyz bardzo szybko trace energie. Podbiegne z polowy pod pole karne sprintem i juz prawie 1/4 paska znika, a z meczu na mecz nie regeneruje sie do konca i zaczynam z nie pelnym paskiem. Da rade cos z tym zrobic ?
jesli nie masz za duzej staminy to nie sprintuj bez powodu z pilka. uzywaj sprintu tylko gdy dostajesz pilke na wolne pole i wiesz ze jestes w stanie pociagnac na bramke i strzelic gola

inaczej bedziesz tak tracil sily. potem chwile potruchtaj tylko a wiekszosc paska sie odnowi. ja w 1 sezonie zwykle nawet z tragicznie niska stamina gralem 4-5 spotkan spokojnie po czym jeden mecz opuszczony i znowu 4-5 spotkan
pablosss
May 9 2009, 10:18
Jak z paskiem energii jest już naprawdę krucho to można po prostu skipować mecz i już w następnym spotkaniu startujemy z pełnym paskiem
patryk90
May 11 2009, 15:24
Ja gram na pozycji napastnika, obecnie sezon 2022-2023. W klubach strzelone 381 bramek (38 hattricków ) i 18 asyst ze średnią 7.04, 233 razy man of the match a w reprezentacji 48 (8hattricków) i 1 asysta ze średnia 7.18.
Dodam że 1 cały sezon, i jedną rundę innego sezonu sobie odpuściłem(chciałem przejść do lepszego klubu bo tu się denerwowałem na pomocników:P więc tylko robiłem skip....), z reprą zdobyłem Mistrzostwo Świata i gracza turnieju. A teraz mam problem, bo mam odebrać nagrodę za najlepszego piłkarza Mistrzostw, gra ładuje się i wiesza... Mógłby ktoś mi to przejść i wysłać? Mecz z Wisłą Płock zrobić skip match a później będzie to, na czym sie zawiesza. Tu jest OF
KLIK Z góry dzięki za pomoc... pozdrawiam!
NipponJapanBoy
May 12 2009, 12:18
CYTAT(patryk90 @ May 11 2009, 16:28)

Ja gram na pozycji napastnika, obecnie sezon 2022-2023. W klubach strzelone 381 bramek (38 hattricków ) i 18 asyst ze średnią 7.04, 233 razy man of the match a w reprezentacji 48 (8hattricków) i 1 asysta ze średnia 7.18.
Dodam że 1 cały sezon, i jedną rundę innego sezonu sobie odpuściłem(chciałem przejść do lepszego klubu bo tu się denerwowałem na pomocników:P więc tylko robiłem skip....), z reprą zdobyłem Mistrzostwo Świata i gracza turnieju. A teraz mam problem, bo mam odebrać nagrodę za najlepszego piłkarza Mistrzostw, gra ładuje się i wiesza... Mógłby ktoś mi to przejść i wysłać? Mecz z Wisłą Płock zrobić skip match a później będzie to, na czym sie zawiesza. Tu jest OF
KLIK Z góry dzięki za pomoc... pozdrawiam!
Wyłącz na ten mecz KS
m4r1u5z
May 12 2009, 16:31
mam podobny problem i mi wylaczenie kt nei pomoglo, jakas inna rada?
patryk90
May 12 2009, 21:05
może ktoś mi to przejść i wrzucić np. też na wyslijto.pl ?? Byłbym wdzięczny... pozdrawiam!
123qwe
May 13 2009, 13:02
no wlasnie ta energia... Oto moja kariera (dopiero początek):
Klub:Portsmouth
Występy:3 mecze
Bramki : w 3 meczach 8 bramek
Pozycja:Napastnik
Numer:9
Stan na 13 maja 2009 rok
CYTAT(123qwe @ May 13 2009, 14:06)

no wlasnie ta energia... Oto moja kariera (dopiero początek):
Klub:Portsmouth
Występy:3 mecze
Bramki : w 3 meczach 8 bramek
Pozycja:Napastnik
Numer:9
Stan na 13 maja 2009 rok

jaki poziom trudności? Tylko nie ściemniaj

/
123qwe
May 13 2009, 13:18
begginer
123qwe
May 14 2009, 08:52
chociaż wiesz zomek ja zaczynam nową karierę na poziomie regular a tam to już nie jest tak łatwo
wanted92
May 14 2009, 15:17
Ehh a może by tak Top player? hmm? ;] Też łatwo nie jest

a satysfakcja gdy wyjdzie Ci naprawdę niezły grajek i zaczynasz osiągać sukcesy jest zapewne dużo większe niż ta podczas gry na Regular.
Pzdr.
Ja na razie w 2 sezonie w 4 meczach 2 bramki
Gram na Regular...
zarowa7
May 24 2009, 17:23
Witam
Mam następujący problem:
Jest sezon 2012/2013, polfinal mś, akurat pauzauje ten mecz z racji kartek, przechodze do rozegrania meczu i tutaj zonk podczas wgrywania meczu wywala do windowsa, w poprzednich sezonach nie zdarzal mi sie taki problem
z gory dzieki za zainteresowanie i pomoc
123qwe
May 24 2009, 20:49
a jaki masz pes oryginał czy pirata bo jesli masz pirata to musisz coś zrobić w ustawieniach pesa tych w folderze tam gdzie jest dat czy coś tak mi kolega mówił bo ja mam oryginał on ma pirata i tez mu sie wieszal i coś tam zamienił plik i mu hula spytam sie go to ci napiszę Pzdr.
roninuzi
May 31 2009, 15:36
hej jestem amator na maksa jezeli chodz o tą gre. jaram się tym trybem najbardziej i mam pytania. w grze są tylko 4 ligi w trybie BaL tak?(fra, wło, hisz, ang). czy np w ekstraklasa patch jest inaczej? czy moze sa jakies patche w ktorej jest wiecej niz 4 ligi?
yoseek
May 31 2009, 16:00
Witam
Zaczałem wlasnie gre, gram w lidzie francuskiej, jedna rzecz mnie bardzo dziwi brak w grze zespołow z ligi hiszpanskiej nie ma ich w total ranking masters cup itd, jak wybieralem lige w ktorej chce grac była hiszpanska. od zawsze gram na patchu GA i nigdy nie mialem zadnych problemów.
slawius1
May 31 2009, 17:20
roni - 4 ligi i ani jednej więcej

yoseek - a jakie masz zamiast hiszpanów?? A jakie są te 4 co wybrałeś??
yoseek
May 31 2009, 19:12
mam angielska, niemiecka, francuska i włoska, czyli nie ma opcji zeby wszytskie ligi mogły grać ? hiszpanska z tego co widze powinna byc domyslnie a nic nie zmienialem.
slawius1
May 31 2009, 22:43
nie ma czegoś takiego, że któraś liga jest domyślnie wybierana - to jest losowanie, bo przecież mogą być tylko 4 ligi a do wyboru jest więcej.
no własnie to jest losowane gram nową karierę na Top player wziąl mnie Bayern Monachium i jakoś to będzie ajesli chcecie zmienić ligi ze będą wszystkie to zastępujecie pare drużun z jakiejs ligi i już macie z każdego kraju
roninuzi
Jun 1 2009, 18:38
wtedy realizm pada
tomuald93
Jun 7 2009, 19:30
jakie sa wg was najlepsze ustawienia strenth ??
Dzacol92
Jun 7 2009, 20:29
To wszystko zależy w co chcesz inwestować ;P jak chcesz być szybki, to wiadomo. Każdy ma swoje własne ustawienia
komarr0
Jun 8 2009, 07:57
wiadomo że szybkośc jest bardzo ważna ale na co nam szybkość +90 jak w bramke nie bedzie można trafiać to tżeba też troche techniki przy wysokich graczach umiejętności grania głowy skoczność siła ....
Boca Juniors
Jun 9 2009, 06:47
Zapraszam wszystkich fanów PES 2009 Become a Legend , na odwiedzenie mojego blogu poświęconemu tej grze
http://crazyfootballfan.blox.pl/html
komarr0
Jun 9 2009, 07:18
wg mnie nie jest to miejsce na reklamowanie swojego bloga załóż str na hostingu to może i by ktoś wszedł ale na bloga wątpie .... ;/
Pragne wysunąc kolejne pytanie... Jezeli nie mieszcze sie w 1 skladzie i mam grac treningowe mecze to jaka bedzie konsekwencja "skip match" ??
Jesli chce sie dostac do 1 skladu to musze grac te mecze czy moge je ominac ?
PZDR
slawius1
Jun 9 2009, 15:18
musisz grać - im lepiej zagrasz tym szybciej wejdziesz na ławę rezerwowych;)
a jak bede caly czas bral skip match to tak sobie "przeskipuje" caly sezon ? ;D
slawius1
Jun 9 2009, 16:46
no tak zdobędziesz doświadczenie zwykłe, że tak powiem (zielony pasek) a nie zdobędziesz dośw. meczowego (czerwony pasek)
przeciez po treningowych meczach i tak nie zdobywamy match exp
slawius1
Jun 9 2009, 17:46
no tak, ale mówię o ty, że jak skipniesz cały sezon to nie zagrasz ani razu w lidze, czyli nie zdobędziesz exp meczowego.
Szkoda ze zawodnikiem bedzie mozna cos zrobic dopiero jak bedzie mial z 26 lat bo tak to jest szmatka do popychania ;fff
slawius1
Jun 10 2009, 18:23
to zależy na jakiej pozycji grasz i jak grasz - od pierwszych sezonów możesz być wielkim piłkarzem
ta jasne

szczegolnie z moim 60 body balancem. Podbiega do mnie obronca, wywraca mnie, zabiera pilke i wywala do przodu (bez faulu) Grac umiem ale widze ze trzeba bedzie poczekac zanim sie pojezdzi kompa

Moze zbyt przyzwyczailem sie do Messiego
Dzacol92
Jun 10 2009, 20:26
CYTAT(Rogo @ Jun 10 2009, 21:04)

ta jasne

szczegolnie z moim 60 body balancem. Podbiega do mnie obronca, wywraca mnie, zabiera pilke i wywala do przodu (bez faulu) Grac umiem ale widze ze trzeba bedzie poczekac zanim sie pojezdzi kompa

Moze zbyt przyzwyczailem sie do Messiego

Na tym to polega.. Gdybyś od pierwszego sezonu był taki jak Messi to by było bez sensu gra..;]
Czesc panowie mam wielki problem w moim BAL. Gram na patchu 1.2 od konami OF sam sobie tuningowalem przyporzadkowywalem stroje twarze tworzylem zawodnikow itd. (moge miec 6500 zawodnikow). Problem polega na tym ze w trybie BAL mam 142 identycznych zawodnikow u mnie jest to Millesi nr ID 1048576 w OF jak spawdzam PES Editorem 2.7 jest jeden Millesi. Dzinw rzecz jest taka ze gdy rozpoczne kariere i sprawdze w tranferach jest on tylko jeden, zasejwuje gre, wyjde z niej zaloaduje ja i nagle w transferach pojawia mi sie ich 142 Millesich a kluby kupuja go jak debile i jest go po 4 lub wiecej w skladach wileu zespolow. Mial ktos podobny problem? Z gory dzieki za pomoc.
Theo Lee
Jun 12 2009, 11:18
Czytałem już że kilku osobom to się zdarzyło, więc poproszę was o pomoc. Co zrobić by przejść taki błąd, że w pewnym miejscu w karierze, po rozegranym meczu gra się przycina, tzn. albo wywala błąd albo cały czas się wczytuje. Nie mogę obejść tego i przejść do następnej kolejki

Czy ktoś wie jak to zrobić aby przejść ten błąd? Please, help
Poczatkowo bralem skip match i nastepnym razem bledu juz nie bylo ( do czasu ) wiec to chyba prawda, ze to wina obrazkow ktore wczytuja sie po meczu. Przy niektorych wywala blad i jest to spowodowane niezgodnoscia rozdzielczosci. Ja z 1280x1024 zmienilem w pesie rozdzialke na 1024x768 (4:3) i smiga wszystko ladnie i pieknie

) A blad tez mi wyskakiwal i tez bylem zrozpaczony tym ze pograc w tym trybie nie moge
kchmarzynski
Jun 16 2009, 19:40
Witam. Mógłby mi ktoś odpowiedzieć na pytanie, dlaczego punkty doświadczenia za mecz są tak małe, jakieś 2-3 punkty w skali od 0 do 100, nawet jak dostaję noty po 8.0? W ogóle od czego to zależy? Gram jako boczny pomocnik z wieloma nagrodami, wygrywam z moją drużyną puchary i ligi, grałem w reprezentacji, zostałem dodany do najlepszej 11 europy i nic... Gram na średnim poziomie... Proszę o szybką odpowiedz i z góry dziękuje. Jeśli takie pytanie było to proszę o namiary...
slawius1
Jun 17 2009, 14:29
a ile lat ma Twój zawodnik?? Może być tak, że z racji wieku dostajesz mniej pkt. - jak w normalnej piłce, masz 17-20 i cały czas grasz to zbierasz najwięcej doświadczenia, później zaczynasz ja wykorzystywać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.