Randone
Oct 17 2008, 19:46
CYTAT(kucharz @ Oct 17 2008, 19:34)

No naprawde ;-) ja mam ta wysoka rozdzielczosc bez wczesniejszych patchy... a to nie jest zalezne od karty graficznej?
Settings bazuja na karcie graficznej i pokazuja tylko te rozdzialki, ktora grafika obsluzy.
Tez nie wgrywalem zadnych patchy i spokojnie gram na 1440x900
Zmiana rozdzielczosci na nizsza i nizsza nizsza

nie pomaga.
Owszem rozegrasz + - 2 mecze i crash.
Widocznie jestesmy beta testerami.
yyy ;O GeForce 8800GT a najwyzsza mozliwa rozdzialka to 1280x720? cos tu nie pasuje
Czytajmy wątek od początku, a nie od końca... ;-)
CYTAT(Waluk @ Oct 16 2008, 22:40)

Może przyda się wam wskazówka. Naciśnięcie dwukrotnie TR (na klawiaturze domyślnie "c") powoduje to, większa szansa jest, że dostaniecie podanie (wasz zawodnik nawet podniesie wtedy rękę do góry sugerując zagranie mu piłki). Mi to pomogło.
CYTAT(kubaniec @ Oct 17 2008, 20:14)

mam pytanie czy jest jakiś klawisz którym wołamy o podanie, coś takiego jak w NSS?

Randone
Oct 17 2008, 21:26
CYTAT(Tari @ Oct 17 2008, 21:23)

yyy ;O GeForce 8800GT a najwyzsza mozliwa rozdzialka to 1280x720? cos tu nie pasuje

yyy na Radeonach sa wszystkie rozdzialki
Nie zauważyliście czasem, że niektórzy zawodników jakby mniej kwapili się do podania Ci piłki? U mnie w Newcastle jest tak na przykład z Martinsem. Bardzo rzadko podaje, nawet jak jestem na pustą bramkę.
Jak to jest z reprezentacją? Powołania są przez cały sezon czy tylko w ustalonym terminie. Wiem, że są mecze sparingowe, ale nie wiem kiedy się odbywają. Jeszcze nie doczekałem się powołania...
wołanie R1, L1 pozycja czy coś

, X biegnięcie w strone piłki
na razie gram na jakimś zadupiu

irytuje mnie bardzo częste zamieszanie na polu karnym (obijanie sie, kopanie piłki w przeciwnika itd., raz zdarzyło sie że bramkarz upuścił sobie piłke a przeciwnik podbiegł i wkopał do bramki :|), może dlatego że na razie to słabi gracze
Którym przyciskiem wychodzi się bramkarzem? W demo działało jak zwykle "w" (domyślnie), a teraz nie działa i nie odkryłem jeszcze tego przycisku, może czegoś jeszcze nie włączyłem...
Leszczu
Oct 18 2008, 00:40
Mnie także wywala....

Zmiana rozdziałki nic nie daje... :/
L3X-T3R
Oct 18 2008, 08:12
Mi tam nic nie wywala. Bynajmniej, też zauważyłem, że są gracze którzy za cholere nie podadzą ci piłki

Nie jestem rasistą ale właśnie czarnoskórzy piłkarze nie podają w klarownych sytuacjach ^^ Ogólnie tryb bardzo mi się podoba, pożyczyłem kumplowi pada to ciężko się gra jak na razie. Właśnie jest gdzieś na forum opisana nowa klawiszologia? bardzo by sięto przydało
Leszczu
Oct 18 2008, 09:56
oO Olałem komunikat i sprawdziłem opcje itp.
Na co się natknąłem? Sami zobaczcie:
Naimad
Oct 18 2008, 10:06
To samo zauważyłem, ale nie zrzucilem ekranu. Wyl. auto zapsiu i zmniejszenie rozdzielczosci nic nie dalo.
Shared
Oct 18 2008, 10:12
Na początek pytanie do wszystkich grających w tryb, "BAL" czy grając tworzycie samego siebie, czy też gracie klimatycznie i tworzycie jakiegoś znanego, lub też mniej juniora?

P.S Mam małą nadzieję, że w niedługim czasie wyjdzie jakiś "pakiet fotek", które można wgrać bezpośrednio do PES'a, głównie ze względu na ten tryb. Głównie chodzi mi o fotki graczy, którzy istnieją, ale bezpośrednio w tej odsłonie PES'a ich nie ma, jak naprzykład Krzysztof Król itd. Może gdybym miał dostęp do aparatu inaczej bym na to wszystko patrzał w końcu "punkt widzenia zależy od punktu siedzenia", ale według mnie dużą frajdę by sprawiało by granie "realnym graczem", a nie samym sobą. Odnośnie samego trybu to jest bardzo ciekawy, w końcu coś innego pojawiło się w PES'ie, jednak już 2-3 lata temu podobny tryb pojawił się w FIFIE, lecz tam z tego co pamiętam można było też grać downolnym zawodnikiem, nie tylko własnym, edytowanym(taka opcja też by się tutaj przydała). Pozdrawiam
Leszczu
Oct 18 2008, 11:08
Tutaj też możesz grać jednym, nawet w Chamions League, tylko nie w trybie BaL. Naciskasz chyba kółko przy wyborze stron i dajesz "Select Player"
Hitmanek
Oct 18 2008, 12:27
Witam, mam kilka pytań.
1. Rozegrałem jakiś mecz na stadionie, później przeniosłem się Do Grenooble
2. Gram na TP a mój zawodnik to pizda blada (

) i nic praktycznie nie umie, da się jakoś poprawić szybkość, siłę, celność?
3. Można prosić o podanie?
4. Co to jest to co dostaje po meczu, takie jakby doświadczenie, co ono daje?
Zmiana rozdzielczości u mnie nie pomogła, gram bez KitServera... na tą chwile pozostaje tylko robienie podwójnych zapisów. Zapisuje grę tak co ok 2 mecze do drugiego slota, tak aby w przypadku padu można było cofnąć się o te dwie 3 kolejki. Pomaga
Mirage
Oct 18 2008, 12:46
CYTAT(Hitmanek @ Oct 18 2008, 13:31)

Witam, mam kilka pytań.
1. Rozegrałem jakiś mecz na stadionie, później przeniosłem się Do Grenooble
2. Gram na TP a mój zawodnik to pizda blada (

) i nic praktycznie nie umie, da się jakoś poprawić szybkość, siłę, celność?
3. Można prosić o podanie?
4. Co to jest to co dostaje po meczu, takie jakby doświadczenie, co ono daje?
1 - pytania tutaj nie widzę :]
2 - Twój zawodnik ma 17 lat i jeszcze wiele nie umie, dlatego musisz starać się dobrze podawać i szukać okazji do strzału. Jak zdobędziesz bramkę, albo asystę na treningu, powinienes wskoczyć na rezerwę i pojechać na pierwszy mecz (rozegrałem chyba już z 6 meczy treningowych w Caen i mój team jeszcze bramki nie strzelił xD)
3 - prośba o podanie - R2
4 - po każdym treningu Twój zawodnik się rozwija

Tyle...
Hitmanek
Oct 18 2008, 12:49
Mój zawodnik śmierdzi kupą i nie umie grać!!!!!! xDD
Nie no, żart oczywiście, dobra, idę rozegrać 12 trening, zobaczymy co z tego będzie xd
A te punkciki do rozdania na szybkość, drybling itd. to będą się zwiększać?
Leszczu
Oct 18 2008, 12:57
Tak, jeśli będziesz solidnie trenował
Hitmanek
Oct 18 2008, 13:14
Czyli? xD
Mam pytanie dla tych którzy już mają PESa.
Jak to jest z drużynami? Jak już stworzy się gracza to wybiera się jakąś drużynę? Jeśli tak to jakie są dostepne na samym początku?
adashko
Oct 18 2008, 13:49
Grasz mecz towarzyski i po nim dostajesz 3 identyczne ofert od 3 słabych klubów...
A czy można dostać więcej punktów w "strenghten"? Mamy tam tylko 12 punktów do rozdania na 6 umiejętności, da się zwiększyć tą ilość?
Hitmanek
Oct 18 2008, 14:07
A co oznaczają te cyferki obok mojego nazwisko, taktykę jako przyjmuje trener?
oki200x
Oct 18 2008, 14:32
Rozpocząłem bal po raz trzeci i dopiero skapnąłem się jak załapać się do meczów . Zagrałem 6 treningowych meczów (ani jednej bramki nie strzeliłem) w TeamB potem wzięli mnie na trening do TeamA, potem pojechałem na pierwszy mecz i wszedłem w końcówce. Od tamtej pory zawsze wchodzę w 45, albo ok 70 minuty
Sobiek
Oct 18 2008, 14:43
a ja juz gram pelne mecze:P
zaczolem drugi raz bo mi tez sie posypala gierka z tym bledem ale zmniejszylem rozdzialke do 1360x768 i dziala jak narazie spoko
mam 17 tydzien
siwers99
Oct 18 2008, 14:43
bardzo mi sie podoba ze mozna zrobic swojego zawodnika ;] jeszcze jak bym umiał stworzyc swoja twarz dla tego zawodnika , da sie?? jak to zrobic ??
Zrób swoje zdjęcie i je tam wklej. Albo sam pobaw się z edytorem i lusterkiem.
super jest ten tryb ! mam pesa od wczoraj i rozegralem dopiero 17 tygodni i nie mam tego bledu z wywalaniem do windy
aaa mam pytanie czy mozna sie przenosic do innych lig? czy tylko w tej jednej mozna zmieniac kluby?
Możesz, pod warunkiem, że dostaniesz ofertę od innej ligi.
A ja się pochwalę, że wreszcie dostałem powołanie na kadrę. :-) Eliminacje Mistrzostw Europy.
taa a po ilu tygodniach i gdzie grasz i jaka pozycja
To był mój 3 sezon w angielskiej ekstraklasie. Pierwszy sezon w West Ham United, a dwa kolejne już Newcastle. I w 3 sezonie załapałem się na Eliminacje. Odbywają się w 9-11 tygodniu (3 mecze). W jednym z meczów w 89 minucie strzeliłem bramkę i wygraliśmy 1-0 (Słowenia). Teraz następne mecze mam w ostatnich dniach przed przerwą "zimową" (jeden mecz w tygodniu kończącym jesienne rozgrywki i dwa mecze w czasie przerwy "zimowej". Gram na pozycji środkowego napastnika, ale nie polecam jej, ponieważ trudno zdobywać doświadczenie meczowe. Na pozycji bocznego napastnika wystarczy jedno dośrodkowanie z którego padnie bramka, a już masz sporo doświadczenia meczowego.
Megi_pl
Oct 18 2008, 16:54
HOHO Waluk widze ze mamy tu pierwszego kadrowicza ;p
gratulacje ;D
a ja mam propozycje dla masochistow: grajcie defensywnym pomocnikiem ;D dla urozmaicenia zaczalem nim BAL i to co ja gram do jest masakra jakas ^^ strzaly z dystansu z odleglosci wiekszej niz 5 m od bramki - gorne rzedy trybun, wysokie oceny zbiera tylko za duzo odbiorow pilki i celnych podan (mialem mecz ze strzelilem bramke,zaliczylem asyste ale prawie na swojej polowie nie stalem - dostalem 7...) jak dodac do tego top player poziom to z rezerw sie nei wyjdzie przez polowe sezonu ^^
Ja też mam problemy z tymi ocenami. Mimo, że gram wysuniętego napastnika, to często schodzę na własną połowę żeby pomóc im rozgrywać, bo jak długo pozwoli im się rozgrywać piłkę, to zaraz ją stracą i jest kontra.
Możecie podać mi zawodników którzy prawie w ogóle nie podają piłek w dogodnych sytuacjach? Chciałbym porównać ich cechy, może to pozwoli mi zrozumieć przez jakie cechy nie podają. U mnie taki zawodnik to Obafemi Martins. O jego skuteczności w niepodawaniu pisane już są ballady... ;-)
baski18
Oct 18 2008, 17:35
Ja gram lewym pomocnikiem, a większość akcji idzie środkiem i często jest tak, że przez jedną połowę piłkę mam tylko raz i do tego w takim miejscu, gdzie od razu muszę ją oddać ... największa ocena ? 6,5 gdy miałem jedną asystę.
Ja też zauważyłem, że ciężko się gra bocznym pomocnikiem. W DEMO grałem czasem na skrzydle przy systemie 4-4-2 i wiem jak ciężko czasem o piłkę, dlatego najlepiej grać na środku, większość piłek powinna przez Ciebie przechodzić. Za to jak gram na środku ataku, to często zbiegam do skrzydła, dostaję podanie na dobieg i dośrodkowanie. Jednak jak gra się tylko na jednego napastnika (West Ham United czy reprezentacja Polski), to jest ciężko, bo często jesteś osamotniony z piłką i musisz sobie radzić samemu, często przetrzymując piłkę i czekając na przybycie kolegów. Dlatego gram w Newcastle, gdzie gra się na 3 napastników. ;-)
Silent Killer
Oct 18 2008, 18:39
Hmmm ja gram lewego pomocnika i nie mam takich problemów moja średnia to 7pkt , najwięcej 8

trzeba czasem zchodzić do środka po piłkę , i wysuwać piłkę napastnikom ( najlepiej górą )
ja gram cofnietegp napastnika ale w klubie gram ofensywnego pomocnika i pracuje jako napastnik skrzydlowy i pomocnik

ale juz po 3 meczach trenigowych bylem na lawce :Dteraz mam 3/4 sezonu za soba i jestem w pierwszym skladzie
L3X-T3R
Oct 18 2008, 19:31
Ja gram na CMF RMF LMF i czasami skrzydłowy napastnik. Cieżko to prawda się gra ale od II połowy mojego 1 sezonu gram cały czas w wyjściowej 11. Zna ktoś dokładnie całą klawiszologie pesa 09 ?
Gram 1 sezon CF.Na lawce bylem juz po 2 meczu.
Pierwsza polowa sezonu to Osasuna, w 11 meczach 7 bramek. W okienku przenioslem sie do Sportingu i w dotychczasowych 5 meczach wchodzac z lawki ustrzelilem juz 7 goli ( w tym jeden pietka z ok 12 metrow Barcelonie

).
Ciezko byc wysunietym napastnikiem na przedostatnim stopniu trudnosci, ale wystarczy trzymac sie obrony i starac sie nie przesadzac z bieganiem. Schodze na skrzydlo i dosrodkowuje, lub trzymam sie obroncy i wlaczam bieg po podaniu.
Szymik
Oct 18 2008, 20:25
Witam wszystkich.
To bardzo ciekawy tryb i nawet wciągający niestety poprzez wywalanie do windowsa (za pierwszym podejściem w 11 tygodniu przed chwilą w 17) cała zabawa jest popsuta. Jak chyba większość czekam na pach od KONAMI.
Grał już ktoś w tryb Legends online? Ja dziś sprawdzałem ale serwery nie pozwoliły na rozgrywkę.
Pablisso
Oct 18 2008, 20:48
Ja opisze swoje wrażenia, problemy, wskazówki...
W obu przypadkach gram środkowym napastnikiem
Moja 1 przygoda z BaL na Top Player
Wrażenia:
Po 1 meczu trafiłem do atletico bilbao nie dostałem tam żadnej szansy na grę w 1 składzie przez całe pół sezonu... Gralem na zmiane treningi i skip match...
Potem dostałem ofertę z Espanyolu. Po kilku meczach dostałem się do 1 składu i tak skończyla sie moja przygoda z tym zawodnikiem ----- pes.exe do winda
Moja 2 przygoda z Bal na Zawodowcu
Po 1 meczu trafiłem do Mallorci (Hiszpania)
2-3 meczach trafilem do rezerw druzyny A! Po kolejnych 2-3 meczach zagrałem już w drugiej polowie spotkania i gram już tak od 2 meczy - całą drugą połowę. Strzelilem w obu tych meczach oficjalnych po 1 golu. A moja drużyna wygrywała właśnie jednym golem. Czyli zapewniałem jej 3 pkt.
Wskazówki:
Dużooo podań. Zastanawiacie się jak duży skok dokonałem w 2 podejsciu do trybu BaL... Właśnie dużo podawałem - celnie podawałem. Dostajemy za to dobre oceny na koniec meczu.
Problemy:
Tak jak inni w 1 podejsciu mialem pes.exe a ciekaw jestem jak bedzie w 2 podejściu...
Ocena po meczu zależy od Twojej pozycji, co innego liczy się na środku ataku, co innego na boku ataku, a co innego na pomocy.
donaspl
Oct 18 2008, 20:56
CYTAT(Szymik @ Oct 18 2008, 21:29)

Witam wszystkich.
To bardzo ciekawy tryb i nawet wciągający niestety poprzez wywalanie do windowsa (za pierwszym podejściem w 11 tygodniu przed chwilą w 17) cała zabawa jest popsuta. Jak chyba większość czekam na pach od KONAMI.
Grał już ktoś w tryb Legends online? Ja dziś sprawdzałem ale serwery nie pozwoliły na rozgrywkę.
Ja grałem i całkiem przyjemnie

tylko nie wiem po co się jakieś punkty tam nabijają bo i tak żadnego rankingu nie ma.
Troyann
Oct 18 2008, 21:00
Witajcie wszyscy.
Mam nadzieję, że KONAMI szybko coś poprawi z tym błędem...Bardzo przykre jest, że tak szybko coś się psuje. Ehhh, cierpliwości nam trzeba. Ja niestgety grałem 2 razy i nie udawało mi się przebić do drużyny A...ale wiem już czemu (dzięki wam). Na zmianę wybierałem opcję rozgrywania meczu treningowego i skip match. Bardziej niż na przekonywaniu "trenera" skupiłem się na poprawianiu statsów, a match expierence miewałem rzadko...
Próbowałem ominąć błąd bawiąc się w poczwórne nawet zapisywanie gry, ale nic to nie daje...Po każdym rozegranym meczu "bye bye". Teraz spróbuję zmienić rozdzielczość, ale na cud nie liczę...(Gram na 1280x1024).
Do usłyszenia i trzmajcie sie wszyscy
dzisiaj w nocy ma pojawić się narzędzie do naprawy popsutych sejwów,szukajcie na gamingaccess
"In the night I´ll release a tool that will fix broken saved Become a Legend Games. If you have a saved file that gives you an error the tool will fix it. "
źródło: gamingaccess.com
Czekam z niecierpliwością, mam nadzieje ze to pomoże! Czuję się oszukany - wydałem 119 zł na wersje BETA!
Troyann
Oct 18 2008, 21:11
Zmiana rozdzielczości mnie nic nie dała

Dobrze wiedzieć, że gamingaccess czuwają. Chyba nie zasnę dziś z wrażenia i będę czekać na narzędzie.
Bartek10
Oct 18 2008, 21:15
Fajny tryb.Gram na 1 poziomie trudności i tak:
Po rozegrani pierwszego meczu miałem do wybory 3 druzyny:Deportivo,Betis i Huleva.Wybrałem Betis i jestem zadowolony po zagraniu w 3 treningach przyszedl czas na mecz odrazu w rozgrywkach europejskich z druzyna Aqafrsski do 1 polowy był stan 0:0 i ja wszedłem w 2 połowie i było 2:0 i zostałem wybrany na gracza meczu taka sama byla sytuacja z Sevila wszedlem w 70 minucie i strzeliłem 3 gole a wynik to 7:0 i z Grongien w EP tylko ,ze weszłem w 70 i wygralismy 1:0.Nastepny mecz gramy z Villareal i jestem w meczowej 11 zobaczymy jak to dalej się ułoży
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.