manectric
Dec 29 2008, 16:58
no ladnie, takimi statami rownie dobrze na ataku mozna posmigac ;D top speed 91 w wieku 23 lat... hm... jak dobrze pojdzie moze uda mi sie miec wiecej, chociaz nie wiem czy jak sie dojdzie do 90pkt danego stata to pozniej chyba wolniej idzie?
Manetric
Mnie w wieku 20 lat udało się dojść do top speed 95. Dzięki temu dowiedziałem się, że dalej już nie rośnie
Ja mam pytanie dotyczace numerow...jesli jestem juz super gwiazda i przechodze do nowego klubu to dostane taki numer jaki sobie zarzycze, czy jak ten ktory wybiore bedzie zajety to dostane jakikolwiek inny?
Urban
W drugiej części zdania sobie dokładnie odpowiedziałeś. Jak numer jest zajęty to dają ci pierwszy z brzegu
lajper
Dec 29 2008, 18:15
Przeglądam posty już jestem na stronie 20 i DZIWI MNIE - nikt nie gra na kamerze PLAYER ????
Ah drugi mecz w europejskich pucharach z AS Roma wygrany 2:1 przez mój zespół. Mało tego strzeliłem gola w końcówce na 2:1 i to po przepięknej główce

Będzie czas to wstawię tą bramkę.
PS: super uczucie
CYTAT(lajper @ Dec 29 2008, 18:19)

Przeglądam posty już jestem na stronie 20 i DZIWI MNIE - nikt nie gra na kamerze PLAYER ????
Jak bym grał w ataku zapewne grałbym na player bo możne sobie w lini z obrońcami na centymetry pograc (choc po kilku meczach mocno męczy się wzrok) ale jestem w środku pomocy i vertical jest dużo wygodniejszy, pozatym ci co grają na standartowej wide i pochodnych "bocznych" kamer tracą super uczucie patrzenia na piłke po strzale z dalszej odległości.
mVp
Ja mam kamerę wide, ale nie jest ustawiona na Player tylko Ball. Zanudziłbym się na śmierć patrząc non stop na swojego gracza. A po co mi to, skoro i tak wiem ,gdzie jest dzięki radarowi....
kongo93
Dec 29 2008, 19:23
dopiero zaczolem grac w BaL i chcialbym sie zapytac czy jest taki przycisk jak w fifie ze prosi sie o podanie? (czekalem na EPatch 2009)
skotar(L)
Dec 29 2008, 19:26
klawisz c
A czy to ze zawsze gralem na treningu jakby w druzynie gosci i po strzeleniu 2 goli jestem w tej jakby gospodarzy to dobry znak czy nic to nie znaczy ?
Ronni1010
Dec 29 2008, 19:41
CYTAT(skotar(L) @ Dec 29 2008, 19:30)

A czy to ze zawsze gralem na treningu jakby w druzynie gosci i po strzeleniu 2 goli jestem w tej jakby gospodarzy to dobry znak czy nic to nie znaczy ?
To bardzo dobry znak, poniewaz oznacza to że w niedługim czasie trener powoła cie na mecz, ale na początku na ławkę
Pelajs
Dec 29 2008, 19:46
A dokładnie oznacza to, że trafiłeś do drużyny A.
skotar(L)
Dec 29 2008, 19:52
nie wpuscil mnie z lawki nawet na boisko

ale juz chociaz na lawce jestem to jeszcze lepszy znak
lajper
Dec 29 2008, 20:24
CYTAT(mVp @ Dec 29 2008, 19:02)

Jak bym grał w ataku zapewne grałbym na player bo możne sobie w lini z obrońcami na centymetry pograc (choc po kilku meczach mocno męczy się wzrok) ale jestem w środku pomocy i vertical jest dużo wygodniejszy, pozatym ci co grają na standartowej wide i pochodnych "bocznych" kamer tracą super uczucie patrzenia na piłke po strzale z dalszej odległości.
Właśnie coś w tym jest że na kamerze PLAYER strasznie męczą się oczy, wie ktoś może dlaczego ?
A jeśli chodzi o te granie na centymetry to nie jest to takie proste w praktyce, gram już na tej kamerze od kilku sezonów i na różnych pozycjach częściej na pomocy.
CYTAT(Broli @ Dec 29 2008, 19:08)

mVp
Ja mam kamerę wide, ale nie jest ustawiona na Player tylko Ball. Zanudziłbym się na śmierć patrząc non stop na swojego gracza. A po co mi to, skoro i tak wiem ,gdzie jest dzięki radarowi....
Ja pisałem tylko o kamerach a nie o ich ustawieniu (player lub ball) a player to jedna z dostępnych kamer
lajper - męczy bo obraz podczas zmiany kierunku piłkarza "skacze" a to jest spowodowane brakiem analogowego kierowania ruchem piłkarza (360 stopni)
Pozatym musicie tak spamowac?? Jest FAQ na początku tematu
szwaczu
Dec 30 2008, 13:06
Ile trzeba rozegrac treningow zeby dostac sie do druzyny?? bo nudne jest ciagle granie treningow
wystarcza 2-3 z notami 6,5

no i oczywiscie odrobina szczescia bo mi nie raz zdarzylo sie ze czekalem na debiut w treningowej druzynie A duzo dluzej mimo dobrych not
kristo2323
Dec 30 2008, 13:54
CYTAT(szwaczu @ Dec 30 2008, 13:10)

Ile trzeba rozegrac treningow zeby dostac sie do druzyny?? bo nudne jest ciagle granie treningow
Tak to zależy od not twoich i graczy z twojej pozycji musisz średnią ich przynajmniej dogonić a najlepiej mieć lepsza więc tak jak pisze kolega wyżej 2 - 3 czasem styka a czasem i 5 mało no ale to jest tylko na początku kariery potem już się gra i gra w meczach tylko.
krzysiekFCB
Dec 30 2008, 16:38
CYTAT(Broli @ Dec 30 2008, 13:03)

Gratuluje, jestem pelen podziwu.
Teraz spokojnie mozesz rozpoczac kariere na Top Player
krzysiekFCB
Możesz wierzyć lub nie, ale w mojej karierze gram na top player...
marcin_p
Dec 30 2008, 17:31
Mam pytanie. Czy moje staty rosną tylko po meczach? Czy jest jakis inny sposób na podwyższenie swoich statów? i tez co do strengten(czy jak to sie pisze). Czy mońzna zdobyć wiecej tych pkt, bo w kazdym mam po 2 i jestem ciekaw czy da sie zdobywac dodatkowe pkt?
Staty rosną tylko po meczach bez względu na to czy je skipujesz czy nie.Mecze treningowe są tylko podczas walki o dostanie się do pierwszego składu .Czasami po meczu dostajesz czerwone punkty za rozegranie dobrego spotkania. Ilość punktów strengthen zawsze jest taka sama. Przeczytaj sobie pierwszą stronę tematu to będziesz wiedział wszystko.
marcin_p
Dec 30 2008, 17:39
Gram na AMF u jak według was najlepiej rozporządzic te pkt strengthen?
P@TRYK
Dec 30 2008, 17:41
Widac ze to jest grane na Top Player , dlatego pisalem pare postow temu ze ten tryb jest zbyt prosty , ja bym na twoim miejscu Broli gral dalej i zdobyl wszystko co jest mozliwe , w kazdej lidze

Ciekawe ile bramek mozna strzelic w sezonie 60 ? 70 , a moze 100 ?
P@TRYK
Dec 30 2008, 17:43
CYTAT(PREZES_KSG @ Dec 30 2008, 17:43)

Gram na AMF u jak według was najlepiej rozporządzic te pkt strengthen?
Jesli grasz srodkowym pomocnikiem , to ja proponuje dac 6 punktow na technike kicking , a reszte musisz sam zdecydowac , czy chcesz miec wytrzymalego gracza czy szybkiego

itd.
eduardo_9
Dec 31 2008, 12:11
eduardo_9
Na twoim miejscu 1 punkcik z balansu i power bym przeznaczyl na drybling. Z techniką u twojego cieniutko. Najlepiej na początku pakować po 6 punktów na każdą umiejętność, skupić się na 2, potem na innych 2 itd.
manectric
Dec 31 2008, 14:39
na poczatek 6 techniki strzlu i 6 speeda bedzie ok tak mysle, stamina masz nawet nawet jak na start
krzychu92
Dec 31 2008, 15:12
Stamine na razie bym zostawil w spokoju wystarczy na rozegranie 3 moze 5 meczy po 90 min. Kicking dalbym 4 dribble 4 i speed 4. W ten sposob w calkiem niezlym tempie rosnie mu wiele wiecej umiejetnosci. Ja osobiscie mam dribble acc 61 ale nie potrzebne mi to na razie wiec pakuje w kicking i stamine zeby miec tak z minimum 82. Dobrze miec w 3-4 sezonie ~78 shot acc dlatego mam w kicking 6.
PS. Jupi 100 post
a po co dribble? drybling w BaLu jest zupelnie zbedny.ot taki bajer
krzychu92
Dec 31 2008, 16:32
A no wlasnie taki bajer. Jak ma byc wszystko na zielono czy zolto to wszytsko dlatego dribble tez trenie czasem
Dribble trenuje się głównie po to, żeby mieć lepszą technikę, a to już chyba nie dla bajeru........
Ano właśnie

. Technika się przydaje.
Ktoś pytał o strenghten do AMFa... Jeśli chce jedną konfigurację na całą karierę, niech ma:
Kicking 3
Speed 3
Dribbling 2
Stamina 1
Power 2
Balance 1
I powinno być OK.
Tolek takie rozlozenie pkt to tylko dla ludzi o mocnych nerwach ;P latwiej i szybciej dobry zawodnik bedzie z trenowania po 6 pkt dwoch statow

a i z technika was nie rozumiem. co sie bardziej oplaci 6 pkt w kicking czy 3 pkt w kicking i 3 w drybling? wiadomo ze to 1 bo technika bedzie rosla o tyle samo a wiekszy przyrost jakze cennej celnosci czy podan bedzie...
oczywiscie na dluzsza mete z tym rozlozeniem strenghten wyjdzie to samo ale chyba kazdy woli juz w wieku 18-19 lat miec przyzwoitego grajka ;>
No nie wiem... Łatwiej się gra dając po 6, ale ja daje 3x po 3 i 3x po 1 i jest ok

. Stale mi są potrzebne tylko 2 żeby szybko rozwijać - speed i kicking, wiadomo, są najważniejsze. A ostatnią "3" daję do tego, co mi się najbardziej opłaca w danej chwili... Przykład: na starcie najbardziej utrudniało grę to, że gracz przewracał się przy każdym kontakcie z przeciwnikiem, więc ładowałem w balance. Potem trochę się pobawiłem z dribbling, a teraz to w siłę idę

. Obrana taktyka rozwoju sprawia, że w 4 sezonie nie mam nic na 90+, ale mam niesamowicie dużo między 70 a 75, i niedługo zaczną mi wskakiwać na poziom "zielony"

.
Nie polemizuje w kwestii rozkladania pkt bo to kazdy robi wg swojego uznania, tylko uwazam ze inwestowanie w drybling sie zwyczajnie nie oplaca ;P
Jeśli chodzi o punkty strengthen to najlepszym sposobem jest dawanie po 6 do 2 umiejętności, które najbardziej potrzebujemy, czyli to co większość tutaj preferuje w tym ja.
Jeśli chodzi o drybling to się nie wypowiadam co do jego jakości, ale jesli chodzi o jego szybkość to ma już znaczenie.

Aktualnie do mojego CMF bardzo dużo daje w kicking i speed, ponieważ kicking na okropnie mało aktualnie, a speed jest ważne dla środkowego pomocnika (lub jak kto woli body balance, ja wybrałem speed).
Gram teraz w Evertonie, 4 sezon, statystyki nie są jakieś oszołamiające, zwycięstw nie mam co jest troche ityrujące, ale za to zostałem powołany do reprezentacji Polski..

Pierwszy mecz w dupe z Hiszpanią 1:0. Zagrałem drugą połowę, średnia po meczu 5,5 ;/ Strasznie trudno było, w końcu do Hiszpania.
Pozdrawiam Balowców!
Mimo wszystko chyba po 21 roku statystyki rosną na tyle wolno że rozkładanie punktów inaczej niż 2x6 mija się z jakimkolwiek celem.
Mooner
Ja pamiętam u siebie fajny motyw. Grałem z Hiszpanami w kwalifikacjach na Mistrzostwa Świata w RPA. Zaczęło się miło, Polacy strzelili pierwsi i prowadziłem 1:0. Po tym Hiszpanie się ostro wkurzyli i do przerwy było 1:3. A w II połowie stało się coś dziwnego. Słabi Polacy podali mi 3 razy piłkę sam na sam z Casillasem.... i mecz zakończył się 4:3

.
A odnośnie reprezentacji Polski powiem tyle. Jeżeli ktoś nie ma w BaLu włączonej Ligi Polskiej to lepiej niech nie gra w reprezentacji Polski. Wiem, że to trochę niepatriotyczne, ale jak patrzyłem na kadrę Polski w 2012 roku to była po prostu porażka. Jedyni piłkarze, co się rozwinęli to bramkarze i Dudka, z tym, że ten drugi bardzo dobrze się rozwinął(sporo 90, reszta 80 i wyżej). Reszta nigdzie nie grała i ich statystki tylko malały z biegiem lat. Na dodatek w kadrze pojawiło się 2 gości z bodaj Serbskim nazwiskiem...Gra po prostu nie potrafiła tworzyć nowych piłkarzy z polskimi nazwiskami.
Panowie, czy może mi ktoś naprawdę napisać na jakiej zasadzie zmienia się ta strzałka, która oznacza naszą formę, bo ja już normalnie nie mogę. W meczu strzelam dwie bramki, a ona robi się maksymalnie w dół.
Pelajs
Obawiam się, że odbywa to się losowo. Jest taki motyw, że jak już dostaniesz strzałkę maks w dół to potem, jak dobrze grasz, wskoczy ci na parę meczy pomarańczowa lub czerwona strzałka. A każda dobra forma się kiedyś kończy. W BaLu niestety forma zmienia się zbyt szybko...
Co do formy to jest niedopracowana, z drugiej strony jednak posiadac formę non stop czerwoną lub pomarańczową przez cały sezon to by była lipa tym bardziej że po 21/22 roku zawodnika bardzo ciężko zagrac nim słaby mecz i jeszcze jedno jak niedawno doznałem kontuzji to po wyzdrowieniu miałem forme na totalnym dole co było miłym zaskoczeniem choc nie wystawili mnie w pierwszym składzie przez kolejne dwa mecze, co dało poczucie realizmu realizmu choc uważam że lekkie kontuzje zdarzają się zbyt rzadko a poważnej jeszcze nie uświadczyłem (tj. czerwony krzyżyk) a grając ML kilka razy rozwalało mi to skład.
No jak bym miał po kontuzji maksymalnie w dół to bym to jak najbardziej zrozumiał, ale jak ja w dwóch meczach z rzędu strzelam bramki to czemu mi ona potem tak spada. Według mnie ona powinna iść do góry, a nie w drugą stronę.
ja gram w pomocy i mam ponad 1,5 (bramki + asysty) na mecz, to znaczy że bym miał do końca kariery maks formę ? A średnia wciąż mi rośnie. Dla mnie ok że od czasu do czasu jest z kapelusza gorsza forma bo nikt raczej robotem nie jest.
Moze forma zalezy od parametru mentality? wiem ze to ma znaczenie podczas meczu, gdy np. przegrywamy lub jest koncówka meczu. wtedy naszemu zawodnikowi rosna statystyki w zaleznosci od warosci mentality. wiec moze ma to tez znaczenie jesli chodzi o strzalke. ale problem w tym, ze tego nie mozna wycwiczyc.. ;]
skotar(L)
Jan 2 2009, 09:01
czy te punkty kazdego sa po 2 to one wzrastaja ? bedzie mozna dostac dodatkowe i dodac na cosie chce ?
i pomoglby mi ktos rozdzielic te punkty dla SS ?
CYTAT(skotar(L) @ Jan 2 2009, 09:05)

czy te punkty kazdego sa po 2 to one wzrastaja ? bedzie mozna dostac dodatkowe i dodac na cosie chce ?
i pomoglby mi ktos rozdzielic te punkty dla SS ?
po pierwsze FAQ
po drugi jakieś dwie strony wcześniej było o punktach więc wystarczy czytać
po trzecie średnio co 10 stron jest o punktach ... sic.
eduardo_9
Jan 2 2009, 12:10
Panowie mam pytanie

Rozpocząłem tryb BaL na czystej wersji PESa

Zacząłem sciągać Ekstraklasa Patch 2009 i mam pytanie czy będzie dało się kontynuować karierę czy trzeba będzie rozpoczynać od nowa

Pozdrawiam
artysta germanista
Jan 2 2009, 12:46
CYTAT(eduardo_9 @ Jan 2 2009, 12:14)

Panowie mam pytanie

Rozpocząłem tryb BaL na czystej wersji PESa

Zacząłem sciągać Ekstraklasa Patch 2009 i mam pytanie czy będzie dało się kontynuować karierę czy trzeba będzie rozpoczynać od nowa

Pozdrawiam
ja tak miałem ale skasowałem mój save z manchesteru city i gram nowy Lechem.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.