Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become A Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
Tolek
Daję cały czas 3 pkt do speeda i technique - kicking. Do tego 3 pkt do tej umiejętności, którą muszę nadgonić smile.gif. Wcześniej to było Balance, bo mi się cały czas gracz przewracał, no i warto było poprawić grę zespołową, odbiór, skoczność i główkę - przyjemniej się gra smile.gif. a teraz walę w Technique - dribbling. Potem będę pewnie dawać w siłę. Do pozostałych trzech po 1 pkt. W 4 sezonie powinienem być już gwiazdą... Na razie mam po połowie 2 sezonu 1 miejsce w asystach smile.gif.
Swoją drogą, naprawdę dziwne te oceny. Miałem gola + 4 asysty, a dostałem 7.0. Kiedyś za to dostałem ósemkę, wchodząc w 2 połowie i nie zaliczając ani gola, ani asysty...
ciacho23
Ten tryb jest poroniony, utwierdziło mnie w przekonaniu, że wiekszość w nim jest przypadkowe i niewiele zależy od nas. Strzeliłem w jednym sezonie 56 bramek, 17 asyst . Oczywiście zwycięstwo w statystykach bramek i asyst w lidze, pucharach i lidze mistrzów, a najlepszym zawodnikiem świata zostaje iniesta. Poziom top player. Śmiech na sali. Żenada do kwadratu. Amen
Artek
Eeee, cos mi sie nie wydaje ze strzeliles tylko goli na TP....
Przemek23
CYTAT(Artek @ Dec 11 2008, 16:45) *

Fakt, mało to wiarygodne
Jimmy Floyd
CYTAT(achmed @ Dec 10 2008, 21:56) *
a co mniej wiecej zrobiłeś ze byles w reprze polski?

Oczywiście mówię cały czas o TOP PLAYER. Utrzymywałem średnią 7.0 do końca 1 fazy grupowej Ligi Mistrzów z Betisem. 2 bramki w lidze, 2 w pucharze króla, 1 w LM. Zaraz po awansie do 2 grupy LM pojawiło się powołanie. Na tylu Polaków w PES 2009 musiałem zostać zauważony nawet w juniorskim wieku. Do awansu zabrakło mi 1 pkt. Teraz czekają finały UEFA 2012 do których co dziwne też musiałem się kwalifikować. Ale za to obecni mistrzowie (wirtualni) Świata - NIEMCY są za burtą i to dzięki mnie (nam-POLAKOM) smile.gif
ciacho23
CYTAT(Artek @ Dec 11 2008, 16:45) *

CYTAT(Przemek23 @ Dec 11 2008, 16:50) *
Fakt, mało to wiarygodne

Wierzyć nie musicie, ale po co miałbym ściemniać? Mówię jak jest. Screena mogę dać, ale nic to nie da, bo nie uwierzycie że to na top player.
Grzybu88
a mnie zastanawia sytuacja czy gdybym zaczal od poczatku kariere i teraz w opcji narodowosc nie dal bym zadnego kraju to czy jakis kraj chcialby mnie naturalizowac jak np my Rogera
NeoNH
witam wreszcie po miesiacu znowu moge grac w pesa 09 gdyz odebralem komputer z serwisu i w zwiazku z tym mam prosbe abyscie mi podali ktory patch jest najlepszy i wogole stroje i wszystko gdyz chce od nowa grac w BAL
GułA
CYTAT(Grzybu88 @ Dec 11 2008, 20:07) *
a mnie zastanawia sytuacja czy gdybym zaczal od poczatku kariere i teraz w opcji narodowosc nie dal bym zadnego kraju to czy jakis kraj chcialby mnie naturalizowac jak np my Rogera

racja... tez jestem tego Ciekaw.
Grzybu88
no tak zeby sprawdzic trza by nowa zaczac ale ja teraz nawet nie mam zamiaru tego robic bo wlasnie nabralem rozpedu w obecnej.jakby ktos to sprawdzil niech napisze
Broli
Wszystkim ciekawym mówię, że gdy nie wybierze się żadnej narodowości to nie da się grać, gdyż wyskakuje okienko "You haven't chosen nationality". Tak więc wybranie narodowości jest koniecznością. Pozdrawiam
Mrowiec8
ja sie pochwale smile.gif 19 lat powolanie na ME i 2 bramki smile.gif a po ME transfer do Chelsea Londyn :] oczywiscie TP poziom trudnosci .. nie spodziewalem sie ze tak szybko dostane sie do takiej druzyny
Artek
Nom, nieestety to jest zbyt latwe, bo ja juz po 1 sezonie gralem w Valencii a po 2 w Realu...
ciacho23
CYTAT(ciacho23 @ Dec 11 2008, 15:15) *
Ten tryb jest poroniony, utwierdziło mnie w przekonaniu, że wiekszość w nim jest przypadkowe i niewiele zależy od nas. Strzeliłem w jednym sezonie 56 bramek, 17 asyst . Oczywiście zwycięstwo w statystykach bramek i asyst w lidze, pucharach i lidze mistrzów, a najlepszym zawodnikiem świata zostaje iniesta. Poziom top player. Śmiech na sali. Żenada do kwadratu. Amen

Buahahaha. Właśnie sobie uświadomiłem coś śmieszniejszego jeszcze. Otóż najlepszym zawodnikiem Europy zostałem ja, ale świata został Iniesta, który jak wiadomo jest z Hiszpanii tongue.gif . Nie moge.. co za kicha
mVp
CYTAT(ciacho23 @ Dec 11 2008, 23:20) *
Buahahaha. Właśnie sobie uświadomiłem coś śmieszniejszego jeszcze. Otóż najlepszym zawodnikiem Europy zostałem ja, ale świata został Iniesta, który jak wiadomo jest z Hiszpanii tongue.gif . Nie moge.. co za kicha

Porażasz mnie wiedzą na temat piłki nożnej, dla twojego uświadomienia niema w tym nic dziwnego gdyż w rzeczywistości nagroda dla najlepszego gracza europy jest plebiscytem France Football tj. "Złota piłka" a nagroda dla najlepszego gracza świata przyznawana jest przez grono trenerów i ekspertów piłkarskich poprzez głosowanie. Co ciekawe najlepszy gracz europy nie musi posiadac obywatelstwa jednego z krajów europejskich od 1995 roku (w zeszłym roku nagrodę otrzymał Kaka).
"Buahahaha"
ciacho23
CYTAT(mVp @ Dec 12 2008, 09:18) *
Porażasz mnie wiedzą na temat piłki nożnej, dla twojego uświadomienia niema w tym nic dziwnego gdyż w rzeczywistości nagroda dla najlepszego gracza europy jest plebiscytem France Football tj. "Złota piłka" a nagroda dla najlepszego gracza świata przyznawana jest przez grono trenerów i ekspertów piłkarskich poprzez głosowanie. Co ciekawe najlepszy gracz europy nie musi posiadac obywatelstwa jednego z krajów europejskich od 1995 roku (w zeszłym roku nagrodę otrzymał Kaka).
"Buahahaha"

Z tym graczem Europy, że nie musi to być Europejczyk to oczywiście powszechnie wiadome, ale mi chodziło o to, że gra w Hiszpanii. Źle się wyraziłem. No ale z resztą to niezle pojechałeś. Puknij się w głowę jeśli uważasz, że Konami kierowało się takim czymś co opisałeś.
Tolek
A nie przyszło ci do głowy, że np. Iniesta pięknie śmigał na mistrzostwach świata, a ty tylko w klubie?
ciacho23
CYTAT(Tolek @ Dec 12 2008, 17:07) *
A nie przyszło ci do głowy, że np. Iniesta pięknie śmigał na mistrzostwach świata, a ty tylko w klubie?

Masz rację.. szczególnie, że zostałem królem strzelców i asyst na Mistrzostwach świata
Tolek
No to zwracam honor smile.gif.
Tak czy inaczej, gra ma jakieś swoje obliczenia, i inaczej wybiera najlepszego zawodnika europy, inaczej świata. Tak jak jest normalnie.
P.S. Czy masz średnią ocen większą, niż Iniesta? Bo on ma przeważnie tak wysoką, że przy zrytym systemie ocen BaL bardzo trudno ją przebić.
Jimmy Floyd
A ja zostałem wybrany do najlepszej jedenastki EUROPY i ŚWIATA za sezon 2010 - 2011. (mistrzostwo Anglii z Arsenalem, 26 bramek, 7 asyst, 29 MVP, 7 MIP) Teraz gram w Barcie, runda wiosenna. 1 miejsce. Odpadłem z pucharu króla i LM, chociaż Barca broniła tego tytułu Kolejny sezon i kolejne pozytywne strony odsłania BAL. Barca jest max skuteczna jak w realu, ale przytrafiła mi się niespodziewana przegrana z Espanyolem - ostatnie miejsce w lidze. W pucharze króla w 1/8 grałem z Ossasuną - 1 mecz 3:0. Spokojnie z palcem w d***e przystępowałem do rewanżu, a tam dup, dup, dup i się zrobiło 3:3. Karne w plecy i odpadłem. Po raz 1 cieszyłem się z przegranej, oczywiście po długiej wiązance jaką puściłem pod adresem obrońców. Sevilla w lidze też była mocna - 2 mecze w plecy. W LM z Sevillą 1 mecz w plecy 2 wygrałem. Odpadliśmy razem z grupy. 1/8 Masters, patrzę i znowu gram z Sevillą, fatum? W dwumeczu pojechałem z nimi 6:0 i to jak narazie najbardziej satysfakcjonująca wygrana w BAL.
P.S. Taka sytuacja przytrafiła się już 2 raz, że po odpadnięciu z LM w 1/8 Masters gram z drużyną z mojej grupy LM, która podzieliła mój los.
ciacho23
CYTAT(Tolek @ Dec 12 2008, 19:04) *
No to zwracam honor smile.gif .
Tak czy inaczej, gra ma jakieś swoje obliczenia, i inaczej wybiera najlepszego zawodnika europy, inaczej świata. Tak jak jest normalnie.
P.S. Czy masz średnią ocen większą, niż Iniesta? Bo on ma przeważnie tak wysoką, że przy zrytym systemie ocen BaL bardzo trudno ją przebić.

Oceny chyba nie maja tu nic do rzeczy, bo skoro Iniesta by miał wyższe to chyba powinien zostać też najlepszym piłkarzem Europy
Tolek
Ale przecież mówię, że te nagrody się inaczej liczy. Np. jedna jest za oceny, inna za bramki, asysty... Mogą się liczyć sukcesy klubowe, reprezentacyjne... Przecież jakby obie te nagrody były liczone wg. ocen, to by było zupełnie bez żadnego sensu - zawsze obie dostawałby ten sam gracz, no i po co wtedy by to było smile.gif? Jedna by wystarczyła.
Graczyk
Opowiem teraz przebieg mojej kariery:Gram na pozycji Napastnika
- Pierwszy sezon i zaczynam w klubie Lecce gdzie rozegralem 2 mecze i 1 wszedlem z 65 minuty. Strzelilem jednego gola. W przerwie ziomwej przeszedlem do Torino gdzie zagralem mecz zycia przeciwko Juve gdzie strzelilem 2 bramki i przy jednej asystowalem. Zagralem 7 meczy i strzelilem 6 goli. Przeszedlem do Wiganu i teraz caly czas tu gram. Czasami strzelam gola ale ogolnie nie idzie mi tu a nie moge przejsc do lepszego klubu sad.gif Narazie mi sie troche znudzilo ale niebawem wracam i bede gral dalej.
Mooner
Jedna rzecz mnie wkurza. Dlaczego u licha zawsze w każdym meczu mam forme na fioletową strzałke w dół lub niebieską w dół na ukos? Czasem się zdarzy, że będe mial zieloną. A tak to zawsze gram poniżej swoich możliwości. Czy wy tez tak macie? A może trzeba coś wyćwiczyć i później juz jest lepiej?
Gram na SS, pół sezonu na razie.
jacekz40
W którym miejscu na forum jest opis instalacji dodatków do PES 2009, np stadiony?
Torm^^
CYTAT(Torm^^ @ Nov 13 2008, 22:14) *
Mam pytanie.
Czy zdarzyło się u Was kiedykolwiek, że trener zmienił swoją główną taktykę na inną, byście np. mogli grać na swojej ulubionej pozycji? Albo nawet zaobserwowaliście coś takiego u innych trenerów?

Bo w BaLa zacząłem grać, nim jeszcze zainstalowałem jakiegokolwiek patcha i najlepszym klubem w Premier League stosującym ofensywnego pomocnika jest ManCity, a chciałbym jeszcze kiedyś zagrać w Liverpoolu, czy ew. w Arsenalu. Propozycje stamtąd dostaję, tylko co z tego, skoro będę grał gdzieś z tyłu... Może jest jakiś sposób na zmianę taktyki zespołów z zapisanych plikach gry?

CYTAT(Waluk @ Nov 13 2008, 22:20) *
Nie wiem czy to przypadek, ale ja zmieniłem ustawienie w reprezentacji polski z jednego napastnika na dwóch(z 4-5-1 na 4-4-2), zaobserwowałem potem w BAL, że tam też się zmieniły ustawienia, ale dopiero po sezonie. Spróbuj i napisz czy pomogło.

Niestety patent podpowiedziany przez Waluka nie działa, także problem pozostaje... Wie ktoś, czy w kontynuwanej grze można zmienić podstawowe formacje drużyn? Tudzież jak sobie chociaż dodać pozycję, na której można grać - mój styl gry pasuje do SS, a przywiązałem się do obecnego grajka i chciałbym dalej kontynuować jego karierę wink.gif. Ma ktoś może jakieś jeszcze pomysły?
Bodzioszenko
http://rapidshare.com/files/173972546/PesLegend.exe.html <<<edytor zawodnika w become a legend jakby ktoś potrzebował
Broli
BaL to fajny tryb, ale szybko się nudzi. Już w 4, nawet 3 sezonie można swoim grajkiem przejść pół boiska i strzelić bramkę... Co nie zmienia faktu, że sprawia to niesamowitą radochę tongue.gif
Torm^^
CYTAT(Bodzioszenko @ Dec 16 2008, 20:10) *
http://rapidshare.com/files/173972546/PesLegend.exe.html <<<edytor zawodnika w become a legend jakby ktoś potrzebował

Niestety ten edytor pozwala jedynie na zmianę statystyk, a nie pozycji sad.gif.
2pac
Właśnie skończyłem pierwszy sezon w słabiutkim Wigan. Lamy z nich. Mam pytanko gdzie zmieniać otoczenie (ligi), bo jestem w angielskiej, a chciałbym np przejść do włoskiej ??
Bodzioszenko
musisz czekac na oferte od innych klubów
2pac
Udało się, poczekałem w negocjacjach te 6 tygodni i przyszła oferta z francuskiego klubu Nice. Lepiej się tam gra niż w Wigan. W pierwszej jedenastce mają 3 napastników, więc to klub dla mnie smile.gif
Karool_Gda
Witam. Nie wiem czy to pytanie padło już wcześniej, ale dręczy mnie czy da się zmienić swój nr na koszulce w trybie BAL? Wiem, że to może być drobiazg, ale wkurza mnie że tak ciężko trafić jakiś niski nr w okolicach 7-11 smile.gif Są do tego jakieś zewnętrzne edytory? Bo niby przy podpisywaniu kontraktu zawsze "desired shirt number" mam 10 (gram jako SS), a jeszcze nigdy nie trafiłem tego numeru smile.gif Z góry dzięki za pomoc.

Broli
CYTAT(Karool_Gda @ Dec 18 2008, 14:28) *
Witam. Nie wiem czy to pytanie padło już wcześniej, ale dręczy mnie czy da się zmienić swój nr na koszulce w trybie BAL? Wiem, że to może być drobiazg, ale wkurza mnie że tak ciężko trafić jakiś niski nr w okolicach 7-11 smile.gif Są do tego jakieś zewnętrzne edytory? Bo niby przy podpisywaniu kontraktu zawsze "desired shirt number" mam 10 (gram jako SS), a jeszcze nigdy nie trafiłem tego numeru smile.gif Z góry dzięki za pomoc.

To czy otrzymasz dany numer zależy tylko i wyłącznie od tego, czy w danym klubie ktoś już posiada dany numer.Możesz sobie ustawiać desired number od 1 do 11 ale praktycznie zawsze są one wszystkie zajęte i komputer automatycznie ci przypisuje pierwszy z brzegu wolny numer. Jedyna szansa pojawia się wtedy, gdy klub sprzeda jakiegoś zawodnika i numer jest wolny biggrin.gif
Tomaszzz
CYTAT(Broli @ Dec 16 2008, 19:35) *
BaL to fajny tryb, ale szybko się nudzi. Już w 4, nawet 3 sezonie można swoim grajkiem przejść pół boiska i strzelić bramkę... Co nie zmienia faktu, że sprawia to niesamowitą radochę tongue.gif

Jak tak grasz to nie dziwię się, że ci się to nudzi. Ja gram ósmy sezon i mam zamiar jeszcze pograć w BaL.
mcl
Oto mój grajek smile.gif
http://screenshot.xfire.com/screenshot/nat...9ca5985a95e.png
http://screenshot.xfire.com/screenshot/nat...d11a26a2068.png
Pozycje WF i SMF, prawa strona, lat juz nie 21 a 22 bo przeniosłem sie do Fiorentiny ;] .
A i jeszcze bonus, wogole tej nagrody sie nie spodziewałem tongue.gif :
http://screenshot.xfire.com/screenshot/nat...752d78ad09c.png
Wszystko pod koniec sezonu 2k12-2k13
Gram na regular po wyjsciu ekstraklasa pacz 2009 zaczne lm i bal na ostatnim poziomie, na standardowym pesie chce jeszcze dolaczyc do Buffona i spółki biggrin.gif
Karool_Gda
CYTAT(Broli @ Dec 18 2008, 17:37) *
Możesz sobie ustawiać desired number od 1 do 11 ale praktycznie zawsze są one wszystkie zajęte i komputer automatycznie ci przypisuje pierwszy z brzegu wolny numer.

To da się jakoś ustawić desired number? Myślałem, że on zawsze wynosi "10", bo gram już chyba 9. sezon i nigdy tego nie zmieniłem wink.gif Wiem, że komputer przypisuje pierwszy wolny numer, ale np. raz była w jakimś klubie wolna "8", a dostałem "14" pewnie dlatego, że komp szukał numerów od 10 wzwyż.

Czyli nie zna nikt żadnego edytora, którym mógłbym np. danemu piłkarzowi zamienić numer z moim tak żeby uzyskać pożądaną "10" czy coś w tym rodzaju? smile.gif

mcl
Da sie ustawic, choc nie zawsze wychodzi, bo np dany nr jest zajety.
Przy ofercie otrzymanej od danego klubu naciskasz przycisk strzalu i ustawiasz numer ;]
btw co sadzicie o moim pilkarzu ? ;>
Kamiloxx
No to może ja też coś napiszę ;]:
Pozycja : Napastnik
Zaczynałem w Manchesterze City,grałem pół roku i odeszłem do Hoffenheim. Tam też grałem pół roku. Teraz jestem graczem Wisły Kraków. W całej karierze strzeliłem 62 gole. Prawdopodobnie przejdę znów bo zbliża się półrocze w Wiśle. Żaden klub na razie mi nie odpowiadał. Będę potem pisał dalej ;]
PS.Gram na Top Player smile.gif
s3ro
Nie wiem jak Wy to robicie, że strzelacie np. po 30 bramek w sezonie. Ja gram 6 sezon napastnikiem i jak dotychczas najlepszy wynik bramkowy w sezonie to 8. I to wcale nie jest tak, że stoję tylko z przodu i czekam na piłki. Dużo podaje, gdy drużynie nie idzie to rozgrywam, w każdej akcji się pokazuję na wolne pole. I wykorzystuję ponad połowę okazji które mam... Mimo, że większość z nich sam sobie stwarzam.

Moja kariera wyglądała tak:

1 Sezon.
Zacząłem w Hull City, ale tam nie zagrałem nawet minuty i po pół sezonu przeszedłem do Boltonu. Tam po kilku treningowych meczach trafiłem do 1 składu. Na wiosnę strzeliłem 3 gole w 15 meczach grając 632 minuty.

2 Sezon.
Przeszedłem do Newcastle. Od początku byłem zmiennikiem. Na wiosnę grałem już regularnie. Spędziłem tam cały sezon i rozegrałem 42 mecze - 2581 minut, strzelając 3 gole.

3 Sezon.
Dostałem propozycję od Deportivo i przeszedłem tam. Od razu trafiłem na ławkę... Ale dość długo musiałem czekał na debiut w 1 składzie. Pierwszym sezonie w Deportivo strzeliłem 3 gole i 4 razy asystowałem w 32 meczach - 1926 minut.

4 Sezon.
Nie dostałem żadnej ciekawej oferty więc zostałem w Deportivo. W sezonie rozegrałem 30 meczy - 1802 minuty. Ale to był akurat najsłabszy sezon mimo, że strzeliłem 5 bramek i raz asystowałem to przez jakiś czas w ogóle nie łapałem się do 18.

5 Sezon.
Kolejny w Deportivo. Przez praktycznie całą jesień nie strzeliłem gola. Rozegrałem 19 meczy - 1287 minut. W ostanich 2 meczach rundy strzeliłem 3 gole i dostałem propozycję z Mallorca'i. Przeszedłem do niej i na wiosnę strzeliłem 5 goli oraz 3 razy asystowałem w 21 meczach rozegrałem 1010 minut.

6 Sezon.
Zostałem w Mallorca'e. I w pierwszych 5 meczach strzeliłem 4 gole.

I to narazie tyle. Jakieś rady, wskazówki, sugestie? Czemu strzelam tak mało goli? smile.gif Naprawdę, mam bardzo mało okazji bramkowych w meczu. Właściwie to czasem i przez 5 meczy nie dostanę takiej piłki, żebym miał 100% okazję. Strzelam się dużo strzelać z dystansu, dużo kiwać i jeśli sam nie wypracuje okazji to praktycznie ich nie mam. Btw. używam "Podnoszenia ręki" w taki sposób, że przez 50% meczu mam podniesioną rękę. Wcześniej grałem w drużynach które przez cały czas się broniły i grały na jednego napastnika to może dlatego. Teraz jestem jednym z dwóch napastników i od razu się łatwiej gra no ale i tak w sumie się bardzo męczę, żeby pomocnicy łaskawi zagrali mi dobrą prostopadłą piłkę. Na pewno nie jest tak łatwo, żebym strzelił 30 goli w sezonie. Dodam, że mam szybkiego i dość technicznego zawodnika bo mam:
Speed - 92
Drible speed - 88
Technique - 80
Schot technique - 82
Attack - 81
Shot power - 73
Acceleration - 81
Schot acc. - 78

Wymieniłem te ważne i te które mam niezłe. Może to kwestia kamery. Na jakiej Wy gracie? Ja gram na tej standardowej czyt. Vertical Player. I czasami denerwuję się bo zawodnik nie zachowuje się tak jak ja chcę ale już się do niej przyzwyczaiłem i pozatym na tej normalnej kamerze, np. wide nie ogarnę całego boiska. Więc proszę o jakieś porady jak być królem strzelców! smile.gif
Mooner
s3ro, gra w BALa, nie jest prosta, jest wręcz cholernie trudna. Też nie wiem jak co niektórzy, potrafią strzelać tyle bramek w jedym sezonie, może graja na niższym poziomie?
Zrób screena wszystkich swoich statystyk. Z czystej ciekawości.. tongue.gif a może coś doradze, mimo, że moje doświadczenie w BALu jak narazie jest mizerne.. ;]
Jeśli chodzi o kamerę, to ja gram na zwykłej wide.. ;] co prawda nie widze cały czas piłki, ale lepiej się gra, zawodnik cie słucha.

PS Ile masz team work ability?

Jeśli chodzi o mnie to po raz 3 rozpocząłem juz kariere w BALa, próbowałem być skrzydłowym, napastnikiem, ale strzasznie sie trudno grało, teraz jestem środkowym i gra się nawet fajnie. smile.gif Pierwsze pół sezonu w Wigan Atletic, 0 bramek, 0 asyst, ale 1 "Man of the match" smile.gif

Mam pytanie, czy przechodzić do innego klubu w okienku zimowym, czy grac dalej? Mimo niepowodzeń?
Tari
nikt ci nie udzieli dobrej odpowiedzi bo to zalezy od tego jak ci sie gra wink.gif jesli dobrze, nie wkurzasz sie 20 razy w meczu jak ja na moich kolegow z druzyny, to zostan wink.gif ja na poczatku kazdej kariery (a zaczynalem juz sporo razy) staram sie na 2-3 lata zadomowic w jakims klubie, potem przejscie do sredniaka ligi w ktorej gra druzyna moich marzen no i po kolejnym sezonie, dwoch, trzech przejscie do niej smile.gif

prosty przepis na gola - bieg zygzakiem manerwujac tylko galka pada (czy strzalkami,zalezy kto na czym gra ;D) po srodku boiska, na mniej wiecej 17-18 metrze odbicie pod katem w dol/gore ekranu i techniczny strzal - naprawde sporo bramek tak wpada nawet jak te pilki nie sa zbyt mocno kopniete.
kris15j
Tari, to zależy jakiego masz grajka, mojego przewracają biegnąc koło niego, choć markuję strzały, kręcę się ile mogę to i tak tracę piłkę.
Mooner
CYTAT(Tari @ Dec 20 2008, 22:45) *
nikt ci nie udzieli dobrej odpowiedzi bo to zalezy od tego jak ci sie gra wink.gif jesli dobrze, nie wkurzasz sie 20 razy w meczu jak ja na moich kolegow z druzyny, to zostan wink.gif ja na poczatku kazdej kariery (a zaczynalem juz sporo razy) staram sie na 2-3 lata zadomowic w jakims klubie, potem przejscie do sredniaka ligi w ktorej gra druzyna moich marzen no i po kolejnym sezonie, dwoch, trzech przejscie do niej smile.gif

No cuż.. nie ukrywam, że gra mi sie fatalnie! Wigan Atletic przegrywa mecz za meczem, ale chcialem zostac i zobaczyc czy sie podniosą. Niestety dają dalej dupy. Nie wiem czy to moja wina, moze jestem za slaby biggrin.gif
Ale na szczescie zrobilem drugiego, zapasowego save'a w okienku i w pełni złości wczytalem ponownie "okienko transferowe" i przeniiosłem sie do west hamu.. wink.gif Byla też oferta z Boltonu, ale oni byli niżej w tabeli nawet od wigan.. ueaah
smile.gif
s3ro
CYTAT(Tari @ Dec 20 2008, 22:45) *

prosty przepis na gola - bieg zygzakiem manerwujac tylko galka pada (czy strzalkami,zalezy kto na czym gra ;D) po srodku boiska, na mniej wiecej 17-18 metrze odbicie pod katem w dol/gore ekranu i techniczny strzal - naprawde sporo bramek tak wpada nawet jak te pilki nie sa zbyt mocno kopniete.

Wiadomo, to najprostszy a za razem najskuteczniejszy zwód. Ale bramkarze u mnie wyciągają takie strzały, że bańka mała lub brakuje szczęscie bo piłka mija słupek lub poprzeczke o wydawało by się centymetry wink.gif Dobra... Trzeba będzie samemu dojść do perfekcji ze strzelaniem goli ale myślę, że zaczną wpadać wraz z dalym wzrostem umiejętności. Dzięki za dobre checi.

A co do zmiany klubu, to ja zmieniam gdy mam dobrą ofertę... I nie patrze czy to środek czy koniec sezonu. Mam lepszą ofertę, w klubie w tkórym styl gry mi bardziej odpowiada - przechodzę. Tym bardziej, że w poprzednich/obecnych klubach jest bez fajerwerków wink.gif
Jimmy Floyd
Gram już 6 sezon AMF - Top Player. w 1 grałem w Betisie, na dzień dobry zdobyłem z tym klubem Ligę Mistrzów. W pucharze króla doszedłem do finału i przegrałem z Realem, ale zdobyłem króla strzelców i MVP tego pucharu. 2 sezon eksperymentalny - połowa w Sevilli - podziękowałem gdy w przerwie pojawiła się oferta Realu jak się później okazało - półroczna, ale zdobyłem z Realem mistrza kraju, po czym przeniosłem się do Arsenalu - TOP SCORER, w pucharach cieniutko. Myślałem, że zostanę dłużej na Wyspach, ale pojawiła się oferta Barcy. W 1 sezonie mistrzostwo kraju i tytuł króla strzelców - 40 bramek i MVP. W pucharach cieniutko. Za to 2 sezon w Barcie to było to. Obronione mistrzostwo i ponownie tytuł króla strzelców - 47 bramek i MVP sezonu + wygrana Liga Mistrzów z Manchesterem Utd w finale - 4-1 - moje 2 bramki (Top scorer LM i MVP z 9 bramkami).W reprezentacji awansowałem już do Uefa 2012 - nie wyszedłem z grupy, a teraz awans do Fifa 2014 - głównie po moich bramkach - 17 w karierze. Do pierwszej 11 Europy i Świata zostałem wybramy już dwukrotnie, za sezon w Arsenalu i w Barsie, szykuje się z pewnością 3 z rzędu nominacja za 2 sezon w Barsie. Jestem trochę zawiedziony, bo poziom z maxymalnie trudnego w 1 sezonie zmienił się na łatwy i przyjemny. Z łatwością mogę zrobić rajd w stylu Maradonny i sam przesądzić o losach spotkania, szczególnie jeśli ma się patent na gole, czyli mozolne przemierzanie boiska po przekątnych i na 15 metrze strzał po długim słupku. Z drugiej strony zważywszy na umiejętności jakie osiągnąłem przez te 5 sezonów to trochę wytłumaczalne. 95 speed, 95 accelerate, 90 stamina strzał też nieźle, cechy wolicjonalne 85. Aż się prosi o zdobywanie tylu bramek, fakt trochę się chamie i zamiast strzelić te 4 bramki w meczu (10 min.) - mój rekord, mógłbym ze 2 asysty zaliczyć, bo powiem szczerze bardziej mnie rajcuje oglądanie strzelonej bramki po mojej świetnej prostopadłej piłce, czy ostrej centrze z narożnika boiska. Z drugiej strony ciągle podając nie miałbym średniej 7.01 i 1 miejsca w rankingu i tych 150 bramek w karierze - 2 miejsce zaraz za Drogbą. System ocen przemilcze bo jest to śmiech na sali. Nie ma wyższej oceny niż 8.0 i nie będzie, chyba że pod koniec kariery zaczną oceniać grę z perspektywy całej kariery. Mimo dużego spadku poziomu trudności, który rozpoczął się tak po 3 sezonie i tak BAL jest niesamowicie grywalny i cały czas wypiera inne tryby PESa.
Mooner
Ja dryndole, Jimmy Floyd, aż dziw bierze. Co jak co, ale żeby w pierwszym sezonie juz zdobyć Lige Mistrzów? Nie masz nic przeciwko, aby udowodnic to jakże niezaprzeczalnym screenem? smile.gif
Broli
Jimmy Floyd
Jak możesz to porób screeny statystyk, całkowitej ilości goli/asyst w poszczególnych sezonach i ilość rozegranych meczy/minut w sezonach. A jakbyś zrobił filmik z najładniejszymi bramkami to też bym się nie pogniewał biggrin.gif . Z góry dzięki
matuswdk
Mial ktos z was taka dziwna sytuacje kiedys:D a mianowicie zje**** mi sie dysk biggrin.gif no i caly bal ktory gralem wczesniej poszedl razem z nim xD wiec wczoraj siadam i zaczynam wszystko na nowo wczesniej gralem na prof. teraz pomyslalem pogram na TP no i wlaczam scouting match asysta wygrywamy 1-0 ocena 7,5 czas na oferty juz mysle do jakiego slabego klubu mnie wezma a tu nagle stalo sie cos niezwyklego ;D dostalem 3 oferty Roma,Celtic,Atletico Madryt ;o zdziwilem sie strasznie myslalem ze moze mi wylosowalo jakies cudowne staty ;D jednak nie wszystko po staremu moj gracz to poprostu ciota:D ale nic trening gram a tu odziwo wszystko dobrze idzie w 3 lub 4 kolejce zagralem juz wchodzac z lawki jest aktualnie 10 kolejka a ja zagralem juz 7 meczy biggrin.gif no i wlasnie pytam czy kiedys ktos z was stworzyl taki talent:D zeby odrazu dostac oferte z takiego zespolu czy moze mi sie gra popsula ;D dodam tylko ze w lidze A mam wszystkie najmocniejsze zespoly Manu Real Milan Inter itd ;D Roma tez tam jest.

a tutaj screeny

krzysiekFCB
dobra teraz ja, dochodze do przerwy zimowej w drugim sezonie w realu, top player:

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.