Nie wiem jak Wy to robicie, że strzelacie np. po 30 bramek w sezonie. Ja gram 6 sezon napastnikiem i jak dotychczas najlepszy wynik bramkowy w sezonie to 8. I to wcale nie jest tak, że stoję tylko z przodu i czekam na piłki. Dużo podaje, gdy drużynie nie idzie to rozgrywam, w każdej akcji się pokazuję na wolne pole. I wykorzystuję ponad połowę okazji które mam... Mimo, że większość z nich sam sobie stwarzam.
Moja kariera wyglądała tak:
1 Sezon.
Zacząłem w Hull City, ale tam nie zagrałem nawet minuty i po pół sezonu przeszedłem do Boltonu. Tam po kilku treningowych meczach trafiłem do 1 składu. Na wiosnę strzeliłem 3 gole w 15 meczach grając 632 minuty.
2 Sezon.
Przeszedłem do Newcastle. Od początku byłem zmiennikiem. Na wiosnę grałem już regularnie. Spędziłem tam cały sezon i rozegrałem 42 mecze - 2581 minut, strzelając 3 gole.
3 Sezon.
Dostałem propozycję od Deportivo i przeszedłem tam. Od razu trafiłem na ławkę... Ale dość długo musiałem czekał na debiut w 1 składzie. Pierwszym sezonie w Deportivo strzeliłem 3 gole i 4 razy asystowałem w 32 meczach - 1926 minut.
4 Sezon.
Nie dostałem żadnej ciekawej oferty więc zostałem w Deportivo. W sezonie rozegrałem 30 meczy - 1802 minuty. Ale to był akurat najsłabszy sezon mimo, że strzeliłem 5 bramek i raz asystowałem to przez jakiś czas w ogóle nie łapałem się do 18.
5 Sezon.
Kolejny w Deportivo. Przez praktycznie całą jesień nie strzeliłem gola. Rozegrałem 19 meczy - 1287 minut. W ostanich 2 meczach rundy strzeliłem 3 gole i dostałem propozycję z Mallorca'i. Przeszedłem do niej i na wiosnę strzeliłem 5 goli oraz 3 razy asystowałem w 21 meczach rozegrałem 1010 minut.
6 Sezon.
Zostałem w Mallorca'e. I w pierwszych 5 meczach strzeliłem 4 gole.
I to narazie tyle. Jakieś rady, wskazówki, sugestie? Czemu strzelam tak mało goli?

Naprawdę, mam bardzo mało okazji bramkowych w meczu. Właściwie to czasem i przez 5 meczy nie dostanę takiej piłki, żebym miał 100% okazję. Strzelam się dużo strzelać z dystansu, dużo kiwać i jeśli sam nie wypracuje okazji to praktycznie ich nie mam. Btw. używam "Podnoszenia ręki" w taki sposób, że przez 50% meczu mam podniesioną rękę. Wcześniej grałem w drużynach które przez cały czas się broniły i grały na jednego napastnika to może dlatego. Teraz jestem jednym z dwóch napastników i od razu się łatwiej gra no ale i tak w sumie się bardzo męczę, żeby pomocnicy łaskawi zagrali mi dobrą prostopadłą piłkę. Na pewno nie jest tak łatwo, żebym strzelił 30 goli w sezonie. Dodam, że mam szybkiego i dość technicznego zawodnika bo mam:
Speed - 92
Drible speed - 88
Technique - 80
Schot technique - 82
Attack - 81
Shot power - 73
Acceleration - 81
Schot acc. - 78
Wymieniłem te ważne i te które mam niezłe. Może to kwestia kamery. Na jakiej Wy gracie? Ja gram na tej standardowej czyt. Vertical Player. I czasami denerwuję się bo zawodnik nie zachowuje się tak jak ja chcę ale już się do niej przyzwyczaiłem i pozatym na tej normalnej kamerze, np. wide nie ogarnę całego boiska. Więc proszę o jakieś porady jak być królem strzelców!