jacekz40
Nov 12 2008, 01:57

A odbiory piłki, często przyciskiem strzału, ale zauważyłem, że czasami przy odpowiednim ustawieniu do zawodnika atakującego odbiór następuje bez naszegu udziału??? Jest tak?
wojt4s
Nov 12 2008, 14:30
Skończyłem wreszcie ten sezon, o którym wam mówiłem, że postaram się pograc do końca. Potwierdzam zatem, że rozgrywanie wszystkich możliwych meczy jest korzystne dla waszej kariery. Po skończonym sezonie również miałem informacje, że kluby się o mnie biją. Wybrałem Liverpool, bo jak mówiłem chcę wylądowac w ManU. A zarabiam bagatela.............. 2430! Jak porównywałem z innymi piłkarzami to tylko Kaka na świecie zarabia więcej bo 2600 albo 2700, nie pamiętam. Nie żałuję tez "przeskipowanych" chyba 2 sezonów w holenderskiej, bo zależało mi wtedy na rozwinięciu statystyk. Teraz kiedy już są na poziomie mogę się w pełni cieszy grą, rozgrywając sobie 2 meczyki dziennie

. Właśnie mam za sobą swój najlepszy mecz w karierze w LM przeciwko Juventusowi. Wygraliśmy 5:1 przy moich 3 bramkach. Faktycznie potwierdzam, że dużo więcej się strzela w dobrych klubach. Teraz nie mam już problemów z wbiciem piłki do siatki. Prowadzę w lidze w rankingu strzelców i w LM również.
Powodzenia innym

Jak dobiję do 25 lat, wrzucę statystyki. Teraz trochę mniej pogram bo się zbliża kolokwium

.
CYTAT
Mam pytanie o co chodzi passes (made)??
podania( te które zostały wykonane, czyli doszły do celu)
Tomaszzz
Nov 12 2008, 14:42
CYTAT(wojt4s @ Nov 12 2008, 14:34)

Teraz kiedy już są na poziomie mogę się w pełni cieszy grą, rozgrywając sobie 2 meczyki dziennie

.
Chyba w tygodniu...
ja po 4 sezonie zarabiam w Realu 2860... nic trudnego
wojt4s
Nov 12 2008, 15:31
CYTAT(Tomaszzz @ Nov 12 2008, 14:46)

Chyba w tygodniu...

Mówię o rzeczywistym dniu... Nie mam już tyle czasu, żeby więcej rozgrywac.
Pelajs
Nov 12 2008, 15:47
A czy wy tez tak macie w Bal, ze w lidze mistrzow i pucharze uefa macie tylko 4 kluby w grupie, a nie jak to jest w realnym swiecie, ze w lidze mistrzow jest 8??
Jemu chyba chodzi o normalny dzień ;p.
W LM są 4 drużyny ale za to w Eliminacjach do EURO lub MŚ jest za mało drużyn w grupie
lufcias
Nov 12 2008, 16:32
Po mnie zglaszaly sie takie kluby jak Milan,Chelsea i Inter lecz zostalem w Fiorentinie ,poniewaz wole grac w klubie ze srednia wieku 27 niz 35(mam 11 sezon)
P@TRYK
Nov 12 2008, 16:45
CYTAT(lufcias @ Nov 12 2008, 16:36)

Po mnie zglaszaly sie takie kluby jak Milan,Chelsea i Inter lecz zostalem w Fiorentinie ,poniewaz wole grac w klubie ze srednia wieku 27 niz 35(mam 11 sezon)

Mozesz dac screena ze statami swojego zawodnika?
batman
Nov 12 2008, 16:49
Ja gram pierwszy sezon i ..... w połowie owego sezonu podczas negotiations (czyt. otwartego rynku transferowego) dostałem ofertę od Tottenhamu (gram od początku w Man City, Top Player oczywiście). Pozycja skrzydło, oby dwie strony choć w Citizens grałem przede wszystkim wysuniętego napadziora. Myślę ,że decyzja o przenosinach była dobra , tylko cały czas mnie nurtuje to przycinanie na powtórkach i po końcowych gwizdkach sędziego. Nie wiem dlaczego tak jest może przez to przyśpieszenie czasu gry?
Filippo100
Nov 12 2008, 16:59
tak się zastanawiam... piszecie tu o jakis treningach a ja w wersji na ps2 nie mam zadnych treningow

mecz, kolejny mecz i tak w kolko... mozecie mi wytlumaczyc o co chodzi? moze czegos nie doczytalem lub cosik

CD. i czy poziom trudnosci wplywa jakos na doświadczenie jakie dostajemy po meczu???
Jimmy Floyd
Nov 12 2008, 17:21
Mnie ciągle zastanawia niesamowita poprawa skuteczności drużyny w symulacjach meczu podczas gdy pauzujemy za kartki czy mamy kontuzje. Notorycznie się to powtarza. Gram w Milanie 1 rok - 4 sezon. Początek ligi - mecze treningowe, rozegrałem 3 zanim wskoczyłem na ławkę. Wyniki ligowe Milanu. 1. 4-0, 2. 3-1, 3. 4-2. Wskoczyłem do składu i finito. maksymalnie 2 bramki na mecz. Taki poziom trudności jest dobry gdy kontrolujemy całą drużynę, ale w BAL renoma i poziom gry drużyny powinien chyba być niezmienny i niezależny od tego czy bierzemy udział w meczu czy nie. KONAMI zawiesiło poprzeczkę bardzo wysoko i trzeba stoickiego spokoju, żeby nie rzucać wiązankami po naszej drużynie.
El Guaje
Nov 12 2008, 17:22
CYTAT(Filippo100 @ Nov 12 2008, 17:03)

tak się zastanawiam... piszecie tu o jakis treningach a ja w wersji na ps2 nie mam zadnych treningow

mecz, kolejny mecz i tak w kolko... mozecie mi wytlumaczyc o co chodzi? moze czegos nie doczytalem lub cosik

Przykro mi, ale z tego co wiem to treningu w wersji na PS2 nie ma. Najbardziej właśnie tego elementu mi brakuje w wersji na PS2 (o braku Champions League nie wspomnę).
Pelajs
Nov 12 2008, 17:26
Ale chodzi mi o to, czy w Bal tak jest, ze w lidze mistrzow sa tylko cztery grupy??

Skończyłem wreszcie ten sezon, o którym wam mówiłem, że postaram się pograc do końca. Potwierdzam zatem, że rozgrywanie wszystkich możliwych meczy jest korzystne dla waszej kariery. Po skończonym sezonie również miałem informacje, że kluby się o mnie biją. Wybrałem Liverpool, bo jak mówiłem chcę wylądowac w ManU. A zarabiam bagatela.............. 2430! Jak porównywałem z innymi piłkarzami to tylko Kaka na świecie zarabia więcej bo 2600 albo 2700, nie pamiętam. Nie żałuję tez "przeskipowanych" chyba 2 sezonów w holenderskiej, bo zależało mi wtedy na rozwinięciu statystyk. Teraz kiedy już są na poziomie mogę się w pełni cieszy grą, rozgrywając sobie 2 meczyki dziennie

. Właśnie mam za sobą swój najlepszy mecz w karierze w LM przeciwko Juventusowi. Wygraliśmy 5:1 przy moich 3 bramkach. Faktycznie potwierdzam, że dużo więcej się strzela w dobrych klubach. Teraz nie mam już problemów z wbiciem piłki do siatki. Prowadzę w lidze w rankingu strzelców i w LM również.
Powodzenia innym

Jak dobiję do 25 lat, wrzucę statystyki. Teraz trochę mniej pogram bo się zbliża kolokwium

.
ja tam nie rozumiem tego skipowania:/po co to robic??moim zdaniem grajac i starajac sie dostaje si ewiecej punktow doswiadczenia niz isc na latwizne:)wkoncu to ja mam tworzyc grajka a nie komputer:)

Powodzenia innym

.

ja tam nie rozumiem tego skipowania:/po co to robic??moim zdaniem grajac i starajac sie dostaje si ewiecej punktow doswiadczenia niz isc na latwizne:)wkoncu to ja mam tworzyc grajka a nie komputer:)
Filippo100
Nov 12 2008, 17:36
echhh czyli gracze na ps2 maja trudniejsze rozwijanie umiejetnosci swojego zawodnika, niz uzytkownicy np ps3... hmm kolejny ruch konami, zeby ludzie wydawali kase na ps3, xboxa 360 lub kompa... :///
aha jeszcze chcialem sie spytac, czy mozna jakos rozwinac szybko staminke, poniewaz moj ludzik jeszcze calego meczu nie dal rady rozegrac ;//
batman
Nov 12 2008, 17:55
Takie pytanie dla pewności ,strenghten nie będzie mi rosnąć , jedynie mogę manualnie zmienić?
Pelajs
Nov 12 2008, 18:38
Tak batman tylko mozesz manualnie zmienic. A ponawiam moje pytanie, czy w Bal tez tak macie, ze w lidze mistrzow sa tylko cztery grupy, a nie jak w realnym swiecie osiem??
Tak...niestety. Wynika to chyba po prostu z ilosci lig

4 ligi (i w BaL i w ML), wiec sila rzeczy nie ma mozliwosci stworzenia 8 grup bo z kazdej ligi graloby 8 zespolow? Bardziej nierealne niz teraz ;D
batman
Nov 12 2008, 20:54
Mam parę pytań:
1. Chyba najważniejsze , nie wiecie co zrobić przy tych zacięciach przy końcach połów , włączaniu powtórek , tak jak by wychodzi do okna i wraca co okropnie przeszkadza.
2.Można poćwiczyć sobie strzały wolne itp?
3.Na który przycisk (oprócz wślizgu) dobrze odbiera się piłkę?
ziolo1910
Nov 13 2008, 12:01
przycisk wslizgu jest praktycznie nieporzebny w tej czesci... no chyba ze ktos lubi dostawac kartki ja osobiscie odbieram strzałem oraz podaniem, a co do zacięć... mam tak samo i nic nie moge z tym zrobic... zostaje sie przyzwyczaic... aha i te zaciecia zaczely sie jak dodalem oryginalne nazwy klubow i herby... wczesniej nie bylo
enek95
Nov 13 2008, 14:50
nie no ta gra mnie powoli zaczyna wk[beep]iac 120min dogrywki pół final ligi miastrzów spokojne podaje do bramkaza a on kurwa robi wslizg i sie majda koniec meczu MYSLAŁEm ze mnie h[beep]j trafi a przy okazji rozdup... pada
krzychu92
Nov 13 2008, 15:05
5 kolejnych meczy z rzedu przegrane...czort tam z Roma 0:1 ale z Lecce 1:4 to lekka przesada jest wedlug mnie...sam zreszta w 55 min tego meczu dostalem czerwona kartke...ale pozniej byl mecz w pucharze wloch z Milanem na San Siro i...wygralismy okragle 3:0 a ja zdobylem Hat Trick moj pierwszy na TP
wojt4s
Nov 13 2008, 15:34
Zgadzam się w zupełności z Jimmym Floyd'em. Ja non stop klnę pod nosem ;]
Przycisk w ślizgu nie potrzebny

Gdybys wiedzial ile ja pilek odebralem wslizgiem na tzw "wyczucie". Trzeba czytac zamiary...
Ja mam juz polowe 7 sezonu. I nadal gram w Chelsea i tam zostane. Gram na Lewym skrzydle ale czesto schodze do srodka, bardzo odpowiada mi taki styl gry. a Co do wslizgow to Wojt4s ma racje. Wslizgi to cos wspanialego. Nawet jak nie gram w BAL,a z kumplem to jesli nie ratuja mnie przed strata gola blokujac strzal to zawsze przerwa podanie

Podstawa dobrej gry to przewidywanie i czytanie jej.
Mam pytanie czy jest jakiś program do edycji BeL ? Chciałbym zmienić wybraną pozycję na inną
ja gram na najwyższym poziomie w Realu Madryt( ogólnie miałem wybór między MU,Valencią,Chelsea,Realem,Romą,Milanem i kimś jeszcze ale wybrałem Real bo marzyłem o grze tam jak byłem mały;P) i jestem liderem ogolnej klasyfikacji goli mam chyba 109 po 3 sezonach...( duzo duzo ale jakos super mi idzie.. najwazniejsze staty mojego pilkarza to Speed 93 acc 84 shot acc 82 driblling acc 80). I moja drużyna strzela dużo goli jak gram to często strzelam ja sam 2 gole..( najwięcej 4 z Gijon i z Malagą)a wygrywamy często 4-5 :0... mało goli tracimy dużo strzelamy meczy nie przegrywamy praktycznie wcale... według mnie zależy to od tego jakich tam piłkarzy masz.. np Real kupił jakiegoś obrońcę którego się przejść nie da... nie pamiętam nazwiska... jak wbije do BaL to napisze... 28 lat ma czyli na początku miał jakieś 25... wysoki ,silny a w ataku no cóż... taki piłki jakie dają Guti,VdV,Wesley i Gago... żal marnować...
postaram się jakieś scrn zapodać jak ktoś ma wątpliwości
komarr0
Nov 13 2008, 18:46
;o nieźle wrzuć krzywąrozwoju
Pixmanek
Nov 13 2008, 20:10
CYTAT
czort tam z Roma 0:1 ale z Lecce 1:4 to lekka przesada jest wedlug mnie
No to też mnie czasami denerwuje. Gram w Stoke (3 sezon) z ManUtd zaliczyliśmy remis z Chelsea przegrana w ostatnich minutach, a IFK Goteborg - ostatnia drużyna w tabeli, powiozła nas 6:0.
Dla pana JnR radzę przejście do klubu z z końca tabeli. Zobaczysz co to jest klniecie na zespół, który nieudolnie podaje... nawet to lubię, choć miałem oferty z klubu z wyższej półki, ale dalej czekam na swój ManUtd! Jeśli nie dadzą mi oferty to zostaje w Stoke!
CYTAT
przycisk wslizgu jest praktycznie nieporzebny w tej czesci
To Ty nie czujesz gry w napaści! Ile razy zabierało się klasowym obrońcom piłkę jak rzucałem się im pod nogi na wyczucie

Chciałbym dodać w BaL'u możliwość treningów posezonowych*, czyli tak jak w ML. Trenujesz własną zdolność, np. masz testy składających się z paru poziomów, im większy poziom zrobisz tym więcej punktów podchodzi. Takich 6 testów. W jeden dzień możesz zrobić jeden test.
*posezonowych, czyli w trakcie negocjacji po sezonie.
mavachi
Nov 13 2008, 20:21
ziolo1910
Nov 13 2008, 20:47
bardzop mozliwe ze nie czuje ale 75% moich wślizgow to faule... jak gram ze znajomymi to oczywiscie wslizgi sie przydaja ale z komputerem to jest jakas masakra!! i to nie tylko moja opinia... wystarczy przeczytac recenzje w cd-action...
PES'09 ma najgorszych sędziów. Faule wyglądają fatalnie. Nieraz najczystszy wślizg, taki że można by go było pokazywać młodym adeptom piłki nożnej, jest faulem na żółtą lub czerwoną kartkę. Ja już nawet na to nie zwracam uwagi. W tej odsłonie zepsuli także całkowicie podania, teraz nie mamy już takiej kontroli nad podaniem jak wcześniej, PES schodzi w stronę beznadziejnej FIFY, jestem zawiedziony, mimo, że trym BAL jest najlepszą rzeczą wprowadzoną ostatnio do PES'a. Ostatni raz byłem tak zadowolony z trybu ML. Jeśli za rok KONAMI zepsuje jeszcze coś, to prawdopodobnie następna odsłona PES'a będzie ostatnią jaką zakupię.
Torm^^
Nov 13 2008, 21:10
Mam pytanie.
Czy zdarzyło się u Was kiedykolwiek, że trener zmienił swoją główną taktykę na inną, byście np. mogli grać na swojej ulubionej pozycji? Albo nawet zaobserwowaliście coś takiego u innych trenerów?
Bo w BaLa zacząłem grać, nim jeszcze zainstalowałem jakiegokolwiek patcha i najlepszym klubem w Premier League stosującym ofensywnego pomocnika jest ManCity, a chciałbym jeszcze kiedyś zagrać w Liverpoolu, czy ew. w Arsenalu. Propozycje stamtąd dostaję, tylko co z tego, skoro będę grał gdzieś z tyłu... Może jest jakiś sposób na zmianę taktyki zespołów z zapisanych plikach gry?
Nie wiem czy to przypadek, ale ja zmieniłem ustawienie w reprezentacji polski z jednego napastnika na dwóch(z 4-5-1 na 4-4-2), zaobserwowałem potem w BAL, że tam też się zmieniły ustawienia, ale dopiero po sezonie. Spróbuj i napisz czy pomogło.
zdzitu
Nov 13 2008, 21:26
A nie zwala wam BAL na 1.20?
Nie, wszystko działa w jak najlepszym porządku.
Bez przesady. Wślizgi są ok, kiedy się wie jak ich używać. Ja jestem rzeźnikiem w pesie, bo przez długi czas nie wiedziałem, jak zabrać piłkę w "zwykły sposób", i młóciłem wślizgami

. Nawet w 6 zdarzały się czerwone kartki, a żółtych było dużo. Jednak w tej odsłonie wcale wg. mnie nie jest tak źle. Owszem, zdarza mi się dostać czerwoną raz na kilka meczy, kilka żółtych, karniaki się zdarzają częściej. Ale trzeba wiedzieć, jak wślizgu używać. Oczywiście, że ktoś, kto wślizgiem chce zabrać piłkę zawodnikowi, który ma ją przy nodze, ryzykuje faul. Wślizgi są po to, by blokować strzały i podania, no i łapać piłki kiedy przeciwnik sprintuje

. Na zawodnika wślizgów raczej się nie robi, tylko X i [ ].
ziolo1910
Nov 13 2008, 21:37
wslizgi sa od blokowania?? a to dobre:D wydawalo mi sie ze najwazniejsza rola wslizgu jest odbior pilki ew. wybicie ja spod nog a nie blokowanie... gdyby nie BAL to uzywalbym tej gry tylko do pokonywania kolegow:D:D jak dla mnie jest coraz gorzej a najlepszy byl pes5.. moja opinia;]
Pixmanek
Nov 13 2008, 22:31
CYTAT
wslizgi sa od blokowania??
O boże... A może nie?! Dużo razy blokowałem strzał, podanie, wrzutkę wślizgiem. A twoja opinia, że Pes 5 był najlepszy to chyba od tejże wersji grałeś. Najlepsze wersje były od Iss '99 (słabo pamiętam, kupę lat temu w to grałem i w miarę krótko, ale wiem, że było fascynujące) do PES'a 4... Późniejsze wersje działały na niekorzyść tej gry, czyli 5 i 6. Dopiero w PES'ie 2008 zaczęło się poprawiać.
ziolo1910
Nov 13 2008, 22:38
poprawiac?? z kazda czescia jest coraz gorzej a ten gdyby nie BAL bylby po prostu kiepski... no wiesz nie mam konsol to gralem od 5

ta sie pierwsza pojawila na PC nie?? jasne da sie zablokowac strzal ale glownym celem wslizgu jest odebranie pilki a nie blokowanie
CYTAT(ziolo1910 @ Nov 13 2008, 23:42)

no wiesz nie mam konsol to gralem od 5

ta sie pierwsza pojawila na PC nie??
Jimmy Floyd
Nov 13 2008, 23:15
Wślizgami grało się jakieś 20 lat temu. Tak samo wysokimi wrzutkami w pole karne. W Polsce oczywiście takie zagrania zostały po dziś dzień.

Nareszcie Piłka Nożna nie przypomina Street Fightera czy innego Mortal Kombat, a wślizgów używa się jako ostateczność. Fakt można zarobić kartkę za czyste wejście. Sam raz tego doświadczyłem: czysto w piłke wszedłem a sędzia wskazał mi drogę do szatni. Można skutecznie udebrać wślizgiem piłkę tylko trzeba mieć wyczucie, wyobraźnie przestrzenną i zdolność przewidywania czy w ostatniej chwili rywal nie zrobi niespodziewanego zwrotu

Najlepsza animacja odbioru jest przy liniach bocznych kiedy, biegniemy bark w bark z przeciwnikiem i w chwili wyprzedzania kosimy go jak Boryna zboże (oczywiście czyściutko i regulaminowo) a rywal wbija się zębami w murawę

Nie ma natomiast odkładanych kar indywidualnych jak w PES 6 niestety

(znowu mamy prawo decydowania: czy pozwolić przeciwnikowi kontynuować akcję czy poddać się karze indywidualnej) Sędziowie liniowi nie komunikują się z głównym kiedy kosimy z tyłu przeciwnika w chwili gdy ten zdążył podać piłkę przed zaliczeniem gleby. Parę rzeczy się nazbierało, no cóż praca sędziowska nigdy nie będzie idealna. Wyniki wypaczane są nie tylko w Realu ale i w Świecie cyfrowym. I jak tu nie zaprzeczyć faktowi, że PES to prawdziwy symulator. Co do taktyki zespołu to jeszcze mi się nie zdarzyło żeby trener ustawił formację pod moim kątem, ale raz z przypisaną pozycją AMF zagrałem debiut w Betisie w napadzie strzelając w meczu treningowym 2 bramki, tak więc nie ma rzeczy przypadkowych, no poza sporadycznym spadkiem formy na 0 po uzyskaniu tytułu MVP.
cypress.amaru
Nov 14 2008, 12:29
do batman:
ten błąd przy powtorkach i w przerwie meczu (to niby minimalizowanie okna i powracanie)
pojawil sie u mnie wlasnie po wgraniu oryginalnych herbów i nazw
a zniknął po wgraniu patcha 1.20
batman
Nov 14 2008, 13:07
CYTAT(Tolek @ Nov 13 2008, 21:33)

bo przez długi czas nie wiedziałem, jak zabrać piłkę w "zwykły sposób", i młóciłem wślizgami

.
Ja nadal niezbyt wiem jak odebrać piłkę normalnie

Btw: jeżeli wgram patcha 1.20 (mam 1.10) to utracę savy?
I gdzie wejść w te treningi posezonowe bo nie mogę tego znaleść :?
cypress.amaru
Nov 14 2008, 13:21
w dokumentacji patcha pisze ze nie..
ja wgralem i nic sie nie stalo
pozdroo
batman
Nov 14 2008, 14:36
A jak te posezonowe treningi?
jacekz40
Nov 14 2008, 14:46

Tak się wszyscy (wiekszosć

) chwali swoimi dokonaniami, to ja też chcę. Dostałem notkę 8 po raz pierwszy i kiedy juz myślałem, że w miarę kapuję skąd sie biorą wysokie oceny, co jest ważne, to znowu wracam do punktu wyjścia, bo przy okazji tej 8-ki i kilku innych not zgłupiałem. Co na prawdę jest ważne przy ocenie końcowej zawodnika za mecz. Przy najwyższej nocie, grałem dosłownie od 70 min nie na swojej pozycji (gram prawego pomocnika), postawili nmnie na szpicy, pierwszy napadzior w drużynie ( nie cierpię tej pozycji ) i tak schodziłem cały czas na bok, miałem 4-5 celnych podań, ze dwa odbiory, no i bramka. Tylko czy to nie miało znaczenia bramka po rajdzie z połowy boiska i sam na sam wykorzystane, mecz wygrany po tej bramce. A w innych meczach dobre statystyki, dużo celnych podań (wysoki % celnych), odbiory, strzały na bramkę, czasami asysta...zabiegany, dobry mecz i nota taka średnia jak zwykle 6,5. I dalej wiem, że nic nie wiem. A może to "humorki" kompa?
Niewczas
Nov 14 2008, 15:05
CYTAT(jacekz40 @ Nov 14 2008, 14:50)

Tak się wszyscy (wiekszosć

) chwali swoimi dokonaniami, to ja też chcę. Dostałem notkę 8 po raz pierwszy i kiedy juz myślałem, że w miarę kapuję skąd sie biorą wysokie oceny, co jest ważne, to znowu wracam do punktu wyjścia, bo przy okazji tej 8-ki i kilku innych not zgłupiałem. Co na prawdę jest ważne przy ocenie końcowej zawodnika za mecz. Przy najwyższej nocie, grałem dosłownie od 70 min nie na swojej pozycji (gram prawego pomocnika), postawili nmnie na szpicy, pierwszy napadzior w drużynie ( nie cierpię tej pozycji ) i tak schodziłem cały czas na bok, miałem 4-5 celnych podań, ze dwa odbiory, no i bramka. Tylko czy to nie miało znaczenia bramka po rajdzie z połowy boiska i sam na sam wykorzystane, mecz wygrany po tej bramce. A w innych meczach dobre statystyki, dużo celnych podań (wysoki % celnych), odbiory, strzały na bramkę, czasami asysta...zabiegany, dobry mecz i nota taka średnia jak zwykle 6,5. I dalej wiem, że nic nie wiem. A może to "humorki" kompa?
Ja zawsze dużo biegam, staram się być aktywnym, często jestem przy piłce, dokładnie podaje i zazwyczaj dostaje średnią 6,5.
Czy wiecie może jak to jest z numerami przydzielonymi na koszulce? Chciałem mieć swój numer, jak przechodziłem do klubu to pisało, że będę grał z 10, a mam numer 15...
Co trzeba zrobić?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.