A ja mam takie pytanko czy komuś zmieniła się pozycja na której gra?? Albo do ustawionej od początku dodała się w jakiś sposób druga pozycja??
Ja gram pomocnikiem i bardzo bym chciał w żeby była możliwość gry również na innej pozycji, przykładowo jako SS ( ten cofnięty napastnik) albo chociaż jako skrzydłowy...
Póki co zagrałem 7 meczy w Grenoble a jest połowa sezonu, większość spotkań to albo 45, albo 20 minut na boisku. Średnia 6,07 mimo braku jakichkolwiek asyst i bramek dostałem też 1 nagrode IMP czy jakoś tak, najlepszy zawodnik drużyny przegranej.
A statsy idą tak wolno że faktycznie może jak będę miał 30 lat to dojdę do poziomu takiego Lewandowskiego ;-)
sleyoo
Oct 20 2008, 17:37
Panowie a ja mam problem z BAL ,mianowicie po 11 meczach wywala mnie do windy .
co to moze byc??
do tej pory gralo sie normalnie,a teraz wczytuje sseawa i dup ,winda:(
CYTAT(chujuwuju @ Oct 20 2008, 18:08)

a dostaje sie jakies bonusy w parametrach? np. za puchar? za krola strzelcow?
bylem krolem strzelcow w pucharze, zdobylem puchar, 1 miejsce w lidze ale brak bonosow za to...
CYTAT(Rand @ Oct 20 2008, 18:37)

A statsy idą tak wolno że faktycznie może jak będę miał 30 lat to dojdę do poziomu takiego Lewandowskiego ;-)
narazie masz poziom Rasiaka xD
Courteneycox, uważasz, że nie osiągnąłem tego na Top Player?
Rand, słyszałem, że jednemu z forumowiczów zmieniono pozycję na jeszcze jedną, ale to dla tego, że na jego pozycję właściwą się nie łapał i często grywał na boku pomocy zamiast boku ataku. Żeby zdobyć nową pozycję trzeba na niej grać, a trener raczej wystawia nas tam gdzie chcieliśmy grać przy tworzeniu zawodnika.
Edytka: Rozegrałem już ponad 10 tysięcy minut na boisku i ponad 150 spotkań. :-)
Kubbas
Oct 20 2008, 17:38
Mi po 2 sezonach doszedł WG, po 4 CMF po 5 AMF, no i czekam aż trener da mi jeszcze kilka meczyków na CF pograć to pewnie też ta pozycja mi dojdzie.
WG złapałem podczas pobytu w Newcastle gdzie z sukcesami grałem na tej pozycji, AMF w reprezentacji Polski, CMF w West Hamie.
Co do statów nie przesadzajcie ja gram jako SMF i mam już w wieku 20 lat 74 atak, speeda zajebistego i tym podobne, zaraz zarzuce skrina.

jacekz40
Oct 20 2008, 17:48
A co oznaczają magiczne cyferki 1,2,3,4 ułożone w romb przy nazwisku zawodnika, jego zmęczeniu i pozycji?
Kubbas
Oct 20 2008, 17:50
Taktyki trenera.
jaredd18
Oct 20 2008, 17:51
'cOtReZ':
"Sprobuj zagrac jeden mecz uzywajac caly czas asystenta (L1) kiedy przeciwnik jest przy pilce, zobaczysz jak sie mniej wiecej ustawiac. Ja na poczatku tez biegalem jak szalony a teraz spokojnie czekam na przejecie pilki przez moich i przy szybkich kontrach prostopadle pilki sa zabojcze. Generalnie sprinta uzywam tylko kiedy wybiegam do pilki lub biegne z nia."
Czyli jak nie mam pilki to caly czas trzymac L1, komp mnie bedzie automatycznie ustawial, a ja mam czekac na podania?
Jezeli znasz jeszcze jakies ulatwienia, zeby jakos z mojego gracza zrobic ludzi to zarzuc.
naiver
Oct 20 2008, 17:53
Grywam mecze po 15 minut w sumie. Wcześniej, przy pierwszym podejściu grałem na 10 min mecz, ale tak cholernie mnie irytowało, że często w ciągu całej drugiej połowy była może jedna przerwa w grze (stąd czasem nie wchodziłem na boisko, a czasem w ogóle trener nie zdążył zrobić żadnej zmiany), że zmieniłem na 15 i jest bardzo dobrze. Nie padają hokeowe wyniki, max to było bodaj 1-6 w plecy przeciw Realowi.
Acha, Top Player na Wide a Top Player na Vertical to dwie różne bajki, moim zdaniem.
Ktoś wie co oznaczają liczby koło nazwiska naszego playera ? Bo choroba nie mogę tego rozkminić....
Swoją drogą ja pogrywam sobie w "Lidze Holenderskiej" i gram N.E.C. Nijmegen, czekam na ofertę od Ajaxu

To mój drugi sezon, ten tryb jest naprawdę świetny i niesamowicie wciąga.
Ktoś już dostał powołanie do reprezentacji ?
Jaredd18, jak rozłożyłeś sobie punkty treningowe "strenghten"?
Kubbas
Oct 20 2008, 17:56
CYTAT(Kubbas @ Oct 20 2008, 17:12)

A ja wreszcie dostałem powołanie do kadry

Na juro, grywałem ogonki w grupie wygraliśmy 2 z 3 meczy z Niemcami i Francja później poradziliśmy sobie z Espanią i Belgią a w finale polegliśmy z Francją 1-0 grałem ostatnie 20 minut, ale niestety nie pomogłem drużynie w zdobyciu trofeum ;/
Mam rok 2012 i podpisałem kontrakt z De Graamschamf (jakoś tak), kontrakt opiewa sumę 1000 największą w mojej karierze, po Euro dostałem taką propozycję poraz pierwszy. Wcześniej grywałem w kolejności: Hull, West Ham, Niucastl, Niucastl, West Ham i teraz postanowiłem zmienić otoczenie na Nederlandie

CYTAT(Kubbas @ Oct 20 2008, 17:54)

Taktyki trenera.
CYTAT(Ar2r @ Oct 20 2008, 17:58)

Ktoś wie co oznaczają liczby koło nazwiska naszego playera ? Bo choroba nie mogę tego rozkminić....
Swoją drogą ja pogrywam sobie w "Lidze Holenderskiej" i gram N.E.C. Nijmegen, czekam na ofertę od Ajaxu

To mój drugi sezon, ten tryb jest naprawdę świetny i niesamowicie wciąga.
Ktoś już dostał powołanie do reprezentacji ?
Czytaj posty ;f
A właśnie, co do tych liczb, to czy ktoś mógłby podać co każda z nich oznacza?
Kubbas
Oct 20 2008, 17:59
W ustawieniach formacji znajdziesz je na pewno...w zwykłym meczu. To jest to samo co kiedyś trójkąt odpowiadający np za kontre albo pułapke offsideową.
A i jak możesz nie snuj już bajek o swoim BAL.
Nie do tego obok.
Kubbas z tymi bajkami to do mnie?
Edytka: A w co Ty mi nie wierzysz? Jak ktoś powie mi jak wstawić screeny to mogę wstawić, nie ma problemu. Nie wiedziałem, że ludzie są tacy zawistni, nie mogą pojąć, że ktoś może być lepszy...
enek95
Oct 20 2008, 18:14
ale macie problem Waluk daj SKRINA i wyjdzie kto ma racje ...
Kubbas
Oct 20 2008, 18:16
Chłopak gra na Amatorze i pewnie myśli, że to TP ;P
Pewnie, że dam. Tylko muszę się nauczyć jak kto zrobić. Może ktoś mógłby mi to opisać na PW albo jakąś stronkę podać.
Kubbas
Oct 20 2008, 18:18
ehhhh www.speedyshare.com podaj ścieżkę do savea z BAL i zuploaduj to się przekonamy. Ale itak poziomem można dowolnie manewrować więc nic twoje skriny, savey nie zmienią.
To lepiej sprawdź w opcjach czy w czasie trwania sezonu da się zmienić poziom trudności, a dopiero potem się wypowiadaj, chłopczyku. Nie możesz przeżyć tego, że jak zwykle ktoś jest od Ciebie lepszy...
Archilus
Oct 20 2008, 18:27
u mnie np. jest zablokowana opcja zmiany poziomu.
Mogę zmienić tylko czas gry, piłkę i auto-move.
Poza tym Kubbas, jak nie chcesz nikt Ci nie każe wierzyć...
a odpowiedzi w stylu:
CYTAT
Nie do tego obok.
są naprawdę na niskim poziomie...
Kubbas
Oct 20 2008, 18:28
Zadałeś głupie pytanie to równie głupio odpowiedziałem
Orange_91
Oct 20 2008, 18:32
Uspokójcie się i skończcie śmiecić temat. Macie jakieś problemy to sobie wyjaśnijcie na gg albo PW.
Archilus
Oct 20 2008, 18:33
1. Gdybyś spojrzał czasem komu odpowiadasz - nie ja zadałem pytanie.
2. "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi" Tej zasady się trzymam. Tym bardziej, że to jest wątek o BAL i może Cię to zdziwić, ale dużo osób tutaj się wpisywało...
Żeby nie było Offa
Ja sobie gram na regularze, ni to za słabe, ni to za mocne xD
Pierwszym klubem moim była Atalanta (18 meczów - 1008min.)
w pierwszej przerwie przeszedłem do Fiorentiny i tutaj również jak do tej pory zagrałem 18 meczów, ale 1176 min. Poza tym sezon się jeszcze nie skończył
sleyoo
Oct 20 2008, 18:39
co to moze byc??
jaredd18
Oct 20 2008, 18:40
@Waluk:
Na speed i technike strzalu mialem 6 przez dlugi czas teraz dalem 6 do balance, a technike zostawilem, tak zeby mnie jednym popchnieciem do parteru nie sprowadzali.
Jeszcze pytanie do wszystkich. Czy tylko ja tak mam, ze moja druzyna wszystko przegrywa? Bylem w Sochaux nie wygrali ani jednego meczu, przenioslem sie do Stade Rennais (przed moim przyjsciem niezle dawali rade), i po 2 meczach mamy remis i porażke...
To balance jest od tego, że nas nie wywracają, tak? Dobrze wiedzieć, bo przy małym kontakcie mnie wywalają. :-)
co to moze byc??
Mam to samo tylko że mnie wyrzuciło pod koniec sezonu a tak pięknie się zapowiadało. ;( tryb zajefajny ale przez ten błąd się nie opłaca grać.
Ma wyjść łatka naprawiając ten problem. Kiedy? tego nie jestem w stanie Ci powiedzieć...
Kubbas
Oct 20 2008, 18:51
CYTAT(Archilus @ Oct 20 2008, 18:37)

1. Gdybyś spojrzał czasem komu odpowiadasz - nie ja zadałem pytanie.
2. "Nie ma głupich pytań, są tylko głupie odpowiedzi" Tej zasady się trzymam. Tym bardziej, że to jest wątek o BAL i może Cię to zdziwić, ale dużo osób tutaj się wpisywało...
Żeby nie było Offa
Ja sobie gram na regularze, ni to za słabe, ni to za mocne xD
Pierwszym klubem moim była Atalanta (18 meczów - 1008min.)
w pierwszej przerwie przeszedłem do Fiorentiny i tutaj również jak do tej pory zagrałem 18 meczów, ale 1176 min. Poza tym sezon się jeszcze nie skończył

Nic do Ciebie nie pisałem.
CYTAT(Waluk @ Oct 20 2008, 18:38)

Tak działają, zwracam honor

Jest to możliwe, ale musisz przyznać, że zbiorowo wygląda to kosmicznie (50 bramek)

CYTAT(Waluk @ Oct 20 2008, 18:45)

To balance jest od tego, że nas nie wywracają, tak? Dobrze wiedzieć, bo przy małym kontakcie mnie wywalają. :-)
Tak
CYTAT(Waluk @ Oct 20 2008, 19:51)

Ma wyjść łatka naprawiając ten problem. Kiedy? tego nie jestem w stanie Ci powiedzieć...
Takiego problemu nie powinno być. Robią ludzi w balona robiąc trefną gre.
Kubbas, cieszę się, że to wyjaśniliśmy. :-)
Inter, niektóre gry działają, inne nie, nie wiem w czym problem, bo to dziwne żeby u jednych to było a u innych nie. Reinstalacja nie pomaga?
Nie "trafioną" grę, tylko "trefną" jeśli już. :-)
jaredd18
Oct 20 2008, 19:04
Ktos tam mowil o tym, ze jak malo bramek to nalezy zmienic dlugosc meczu. Pomyslalem, ze faktycznie to moze miec znaczenie i zmienilem z 5 minut na 10. Dalej nic max 2 bramy na mecz. No i moja druzyna caly czas przegrywa.
CYTAT(Waluk @ Oct 20 2008, 20:01)

Kubbas, cieszę się, że to wyjaśniliśmy. :-)
Inter, niektóre gry działają, inne nie, nie wiem w czym problem, bo to dziwne żeby u jednych to było a u innych nie. Reinstalacja nie pomaga?
Nie "trafioną" grę, tylko "trefną" jeśli już. :-)
I po co mnie poprawiasz?

Wiadomo o co chodzi. Nic nie pomogło instalowałem ją chyba 5 razy nie zmieniałem ustawień i tak błąd. Wszystko robiłem. Mówi się trudno ALE SZKODA BO TO JEST CIEKAWY TRYB.
Ta łatka powinna niedługo wyjść, już teraz wychodzą łatki, które naprawiają ten błąd, ale powodują, że jest 22 bramkarzy na boisku. Powinni niedługo rozwiązać ten problem. :-)
cOtReZ
Oct 20 2008, 19:21
CYTAT(jaredd18 @ Oct 20 2008, 18:55)

'cOtReZ':
"Sprobuj zagrac jeden mecz uzywajac caly czas asystenta (L1) kiedy przeciwnik jest przy pilce, zobaczysz jak sie mniej wiecej ustawiac. Ja na poczatku tez biegalem jak szalony a teraz spokojnie czekam na przejecie pilki przez moich i przy szybkich kontrach prostopadle pilki sa zabojcze. Generalnie sprinta uzywam tylko kiedy wybiegam do pilki lub biegne z nia."
Czyli jak nie mam pilki to caly czas trzymac L1, komp mnie bedzie automatycznie ustawial, a ja mam czekac na podania?
Jezeli znasz jeszcze jakies ulatwienia, zeby jakos z mojego gracza zrobic ludzi to zarzuc.
Nie, podalem ci to tylko zebys zobaczyl jak sie ustawiac grajac na tej pozycji.
Ulatwienia znam takie, ze jak zobaczylem przed chwila screena Kubbasa ze statystykami poczatkowymi i porownalem to z moimi:

to zaczynam gre od poczatku

Majac takie statystyki 4x gracz meczu i 2x MIP, poziom TP ;]
edit: btw wrzucaliscie swoje fotki? swietnie to wyglada
Kubbas
Oct 20 2008, 19:28
Zauważ, że mój gracz ma 21 lat
Pelajs
Oct 20 2008, 19:29
A doradzcie mi czy oplaca mi sie kupic nowego pesa bo tak sie zastanawiam i zastanawiam? Chcialem juz kupic ale jak dowiedzialem sie o problemie z wywalaniem do windowsa to jakos nie wiedzialem czy sie zdecydowac czy nie? Powiedzcie czy naprawde warto nawet jak bedzie mnie wywalalo? W kocu moze wyjda jakies patche albo cos. Z gory dzieki.
Pzdr
Kubbas
Oct 20 2008, 19:30
Nie kupuj. Online zwalony, więc moim zdaniem nie warto choć sam mam org.
Woo-Cash
Oct 20 2008, 19:40
a czy ktoś gra na kamerze player? bo ja gram i jest bosko, ciężko ale bosko. a nie widziałem by ktokolwiek w temacie wypowiadał się o tej kamerze. szczególnie strzały super wyglądają.
Pelajs
Oct 20 2008, 19:42
Kubbas mowisz ze online zwalony czyli sa lagi czy co? Jak mam np 1 Mb to tez beda duze? A co z reszta trybow gry np. Master League, Champions League czy BaL? Czy naprawde nie warto kupywać bo juz sam nie wiem?
Ickero
Oct 20 2008, 19:43
Nie zgodzę się z odpowiedzią Waluka na to pytanie. W moim przypadku przez pierwsze 2-3 sezony staty rosły o iles tam punktów a w 4 sezonie zdecydowanie spada ilosc punktów dodających się do statów. Także według mnie i moich obserwacji staty mniej rosną od koło 20 lat. Jeśli Waluk nie wierzysz odpal szybko nową grę i zobacz ile dostaniesz punktów tych za pierwszy mecz

Z decydowanie więcej niż koło 5 sezonu jak u mnie.
CYTAT(chujuwuju @ Oct 20 2008, 17:45)

Waluk grasz juz 4 sezon, powiedz mi czy parametry rosna Ci szybciej? Czy ciagle tak jak lecialo.. Bo w takim tempie to legendą bede w wieku 40 lat hehe
paciol92
Oct 20 2008, 19:49
Ja mam pytanie odnośnie tych punktów Strenghen (jakoś tak). I czy kiedyś będzie więcej tych punktów?? Narazie nic nie rośnie a gram 3 sezon w Boltonie. Aha i zauważyliście że bardzo malo prawdopodobne że np jak grasz w Boltonie zglosi sie np. PSG czy Juve zawsze albo niemożliwe gówno z słabej ligi lub same zespoły z ligi w której aktualnie grasz.
Jeśli Wam sie już coś udało takiego albo znacie odpowiedź to był bym wdzięczny. POZDRO
Wiesz, u mnie leci tak jak leciało. :-) W "attack" mam cały czas po 5 pkt. :-) Może dlatego, że ja dopiero kończę pierwszą rundę IV sezonu, jeśli będzie tak jak mówisz, to wielka szkoda, bo i tak wolno mi się rozwijał, bo match experience prawie w ogóle nie dostawałem i raczej nie będę dostawał. Szkoda, że nie można ''zasugerować" trenerowi zmiany pozycji. :-) Chętnie pograłbym w środku pola, wtedy może zdobywałbym więcej match experience.
Edytka: Raczej więcej ich już nie będzie, ale mniej pewnie też nie. :-) Nawet jakbyś grał w najgorszym klubie na świecie, ale za to byś świetnie grał (liczył się w asystach lub w skuteczności w lidze, miałbyś cały czas oceny około 7-8), to wtedy nawet Barcelona mogłaby się po Ciebie zgłosić, wszystko zależy od Ciebie, od klubu nie za bardzo. Od klubu zależy tylko tyle, że będą Ci pomagać strzelać bramki, zdobywać asysty, o resztę musisz zadbać sam.
Pablisso
Oct 20 2008, 19:57
Prosze kogoś aby przesłał mi jego plik settings. Ktoś kto nie ma żądnych problemów z BaL i innymi trybami.... no albo chociaż BaL
paciol92
Oct 20 2008, 19:58
No a ja mam 2 ;/;/ w attack i w innych też tyko chyba w speed albo cos takiego no szybkość mam 3 jak masz pieć?? W reszcie masz 0??
Druga część odpowiedzi była do Ciebie, Paciol92. Na początku pisałem do Lckero. Tylko, że w trakcie pisanie do niego pojawił się Twój post, dlatego tak wyszło.
siemka, mam pytanko, czy mozliwe jest zeby powolali mnie do kadry narodowej? zdarzylo sie to komus? albo jak to jest? czy mozliwe jest zeby trener wyznaczyl mnie do bicie jakiegos stalego framgentu gry? albo zebym byl kapitanem??? Prosze o odpowiedzi!!! DZięki z gory!
Kubbas
Oct 20 2008, 20:09
Widzę nie tylko ja się jaram tym trybem, przyznam się, że 80% czasu przy PES'ie spędzam grając w BAL.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.