Archilus
Oct 21 2008, 14:41
CYTAT
Dobra, nareszcie odkryłem jaka taktyka odpowiada za jaką liczbę w czworokącie przy nazwisku w czasie meczu:
1 - counter attack.
2 - pressing.
3 - atak prawą stroną.
4 - atak lewą stroną.
Dla każdej drużyny co innego xD
damianLBN
Oct 21 2008, 14:43
Czy ktos z kibicow Motoru robil zawodnika Motoru?Jezeli tak to niech wstawi zdjecie z ktorego korzystal do przeskanowania twarzy,bo ciezko mi w necie znalezc dobre zdjecia pilkarza Motoru.Moze byc kazdy pomocnik lub napastnik.
Czy ktoś dostaje z was regularnie i dość sporo doświadczenia meczowego (czerwone doświadczenie)?
Jak wygram przynajmniej jeden z pozostałych trzech meczów w lidze to Arsenal zdobywa Mistrzostwo Anglii. :-) A teraz czeka mnie walka w finale Pucharu Anglii.
enek95
Oct 21 2008, 15:42
ja jak narzie mam 13 kolejke ... po 9 w których szczeliłem 3 bramy 0 ASYST.... nawiekrzy-.....
puzniej dostałem szanse na treningu w druzynie 'a'
teraz wchodze z ławki na ostatnie minuty 15-20min. no w pucharach czasem gram całą 2 połowe ale narazie bez goli i ASYST
Na jakiej pozycji grasz i ile dostajesz doświadczenia meczowego (średnio)?
Anglia zdobyta. :-) Arsenal ma puchar Anglii i Mistrzostwo Anglii. :-) Do tego w pucharze zostałem Most valuable player (najbardziej bezcennym graczem) :-)
enek95
Oct 21 2008, 16:20
CF i mniej wiecej 5 pkt...
Czy jest róznica miedzy Amatorem a Zawodowcem ? bo gralem mecze na zawodowcu ale za slaby jestem trybu Normal probowalem ale jakos tez beznadziejnie mi szlo . Ja w PES zadko gram wiec dobry nie jestem

ale chodzi mi o oferty. W Normal cos pogralem i mnie odrazu Deportivo La Coruna wziela na amatorze mecze sie 2 sezon i mam propozycje typu Twente jakies Herakles i Goroningen jakies slabaki takze moje pytanie Kiedy na Amatorze mozna przejsc do np ManUtd za 1 sezon czy za 5 ? Was sie pytam bo z tego co czytam to juz powolania do Kadry macie
PS. W Twente wybrali mnie w najlepszej 11 w Europie i w 1 Sezonie bylem Królem strzelców wiec sie pytam bo takie osiagniecia a oferty sa jakie sa
warson
Oct 21 2008, 16:47
Ja Po 14 Meczach w Druzynie Portsmouth mam 7 strzelonych brameczek i Moja drużyna zajmuje aktualnie 5 Miejsce w Tabeli, Zrobiłem się troche za Grubego bo inaczej w grze to wygląda jak w edytorze i szkoda ze nie da sie juz zmienic, Dostałem oferty z Man. City, Evertonu i Totenhamu ale są niżej w tabeli więc Podziękowałem, pewnie tylko Chelsea bym nie odmówił hehe

Pozdro.
Musisz być cierpliwy, wszystko zależy od Twojej gry. Podobno też od skilli, ale tego nie jestem pewien. W I sezonie nie masz praktycznie szans na dostanie się do jakiegoś "giganta".
A ja zostałem samotnym królem strzelców ligi angielskiej (24 bramki), najlepszym graczem sezonu i dostałem nagrodę za najlepszą drużynę sezonu. :-) Teraz gram na Mistrzostwach Europy w kadrze i wychodzę w pierwszym meczu w podstawie.
enek95
Oct 21 2008, 16:50
mnie najbardziej denerwuje to ze ... jak gramy a arsenalem to gram cała 2 połowe a wogóle nie atakujemy a jak gramy z kims słabszym trener wpuscza mnie na 20 min i nic z tego ...

ja gram pierwszy sezon i szczerze . Zawiodłem się . Wystraczyło 6 treningów w kadrze B jeden w kadrze A i jestem w pierwszym zespole. Debiut 45 minut(2 bramki) ijuż wskoczylem do pierwszego składu. To samo po połowie sezonu gdy przeszedłem do Newcastle United. Ale zabawa tym trybem jest fajnaa ;D tylko przydałoby się spolszczenie ;(
Po prostu trener zostawia swoją największą gwiazdę na ważne mecze. Nie chce Cię przemęczać. :-)
Lewyy, grasz na Top Player?
a ja sie pochwale ze wlasnei zrypalem sobie kariere ;\ przeszedlem po 1 genialnym sezonie (bylem krolem asyst, moj klub mistrza zdobyl - na poziomie regular ;P) do rody kerkreade (w kontrakcie bylo ze zostane skrzydlowym napastnikiem) a trener nie dosc ze nie dawal mi szans to jak juz wystepowalem to na srodkowej pomocy ;\ w polowie sezonu skorzystalem z jedynej w miare sensownej oferty i odszedlem to Twente...poltora sezonu w plecy a ja jestem w tym miejscu gdzie zaczynalem ;\ ehh pokrecone losy mlodego pilkarza
ZeuS22
Oct 21 2008, 17:31
hej mam rozwiązanie problemu z wywalaniem do windy

Wystarczy zmienić z 4:3 na 16:9 i po problemie

Ja tak zmieniłem i wszystko mi śmiga aż miło. Jak widać panowie z Konami podasowali gre tylko do panoramy... wstyd... ale działa !!
Nie wiem dlaczego bawi was zdobywanie wszystkiego tak łatwo. Skoro zdobywasz tyle nagród na niskim poziomie trudności to zmień na wyższy, największa wtedy jest satysfakcja, ale każdy gra jak lubi...
Po mnie zgłasza się Manchester United, ale zostaję w Arsenalu (chyba, że Real albo Barcelona się zgłoszą po mnie).
erni13
Oct 21 2008, 17:55
Waluk na jakiiej poz.grasz?Ja na śr. Pomocy w MU
Pablisso
Oct 21 2008, 18:05
CYTAT(ZeuS22 @ Oct 21 2008, 18:35)

hej mam rozwiązanie problemu z wywalaniem do windy

Wystarczy zmienić z 4:3 na 16:9 i po problemie

Ja tak zmieniłem i wszystko mi śmiga aż miło. Jak widać panowie z Konami podasowali gre tylko do panoramy... wstyd... ale działa !!

Na pewno nie... ja tak gram i wywala....
zagroo
Oct 21 2008, 18:11
u mnie też to nic nie daje ,próbowałem na wszystkie sposoby i dalej wywala :///
ZeuS22
Oct 21 2008, 18:20
zmieńcie rozdziałke na 1280:1024 i spróbujcie... u mnie żadne sposoby nie działały ale ten działa
.alien
Oct 21 2008, 18:27
gracie kazdy trening/mecz czy skipujecie ??
mavachi
Oct 21 2008, 18:31
ja gram co 4 mecz i ciagle skip, ale nadal ciagle w 11 pierwszej i zostalem wybrany do 11 najlepszych graczy w ME
enek95
Oct 21 2008, 18:47
[quote name='Waluk' date='Oct 21 2008, 18:12' post='250195']
Po prostu trener zostawia swoją największą gwiazdę na ważne mecze. Nie chce Cię przemęczac
Txs ale do ciebie mi jeszce brakuje ...

:P heh
Troyann
Oct 21 2008, 18:51
Ja gram przeważnie na 1280x1024 i mi wywalało
mrwaski
Oct 21 2008, 18:52
Skoro pierwszy mecz decyduje o póżniejszycz umiejętnościach to może wyjdzie taki mały myk ;-)
W meczu nr 1 ustawiamy poziom trudności na najniższy - na takim nawet z graczem o bardzo słabych statach można kilka bramek strzelić i zdobyć bardzo wysoką notę.
Póżniej ustawiamy na jaki nam pasuje ( granie na innym niż najwyższy mija sie w więkrzości przypadków z celem)- tylko nie wiem czy dz sie zmienić poziom trudności w trakcie trwania sezonu.
Ale w sumie więkrzość sezonu nr 1 spedzamy na łąwie ;-(
enek95
Oct 21 2008, 19:14
wielka prosba powiedzcie czy jak nie zaakceptuje ofery w 1 tyg. negocjacji to np. w 4 bede mógł ja peerzyjąc prosze o odpowiedz szybką
Panowie mam jedno pytanie

Czy da sie jakos w trakcie gry zwiekszyc zawodnikowi agility ? Czy ten parametr zalezy tylko od warunkow fizycznych mojego zawodnika?
CYTAT(enek95 @ Oct 21 2008, 20:18)

wielka prosba powiedzcie czy jak nie zaakceptuje ofery w 1 tyg. negocjacji to np. w 4 bede mógł ja peerzyjąc prosze o odpowiedz szybką
moze byc tak ale nie koneicznie, dlatego ja zawsze przed negocjaciami robie save oddzielnie i sprawdzam oferty we wszystkich tygodnaich. pozniej laduje ten stan gry przed transferamii wtedy albo wybieram to z 1 tyg albo czekam na nastepny bo wiem co bedzie ;p
paciol92
Oct 21 2008, 19:51
Ja mam jeszcze jedno pytanie ;]. Czy mógł by mi ktoś powiedzieć do czego służą te punkty SOLAR bodajże. Np. 700 lub 580. Drogą dedukcji dochodzę do wniosku że jest to wynagrodzenie ale po co mi ono?? Jak i tak nie można nic kupić ani żadnych stat ani punktów stranghen ani nic. Aha i nie wkurza Was to że np. jesteście na fajnej pozycji i kumpel z drużyny zamiast Wam podać na dobieg to albo traci albo podaje do tyłu. Oczywiście naciskam przycisk proszenia o podanie. Bardzo bym prosił o szczegółową odpowiedź. Z góry thx i pozdro
wanted92
Oct 21 2008, 20:12
paciol ja przez takie zachowanie kolegi z drużyny rozwaliłem pada
enek95
Oct 21 2008, 20:21
mAM kolejne pytanie
jak macie rozdysponowane punkty... ja mam spedda na 5
a drugie too na jakiej kamerze gracie ...
wiem ze to juz było ale jest za duzo stron i niechce mis ei szukac
Jak zdobyć specjalne umiejętności? Nie mogę tego rozgryść. Chodzi mi o np. centre, side, play making czy scoring jestem w 3 sezonie i jeszcze nic nie mam :/
Ja mam scoring, bo dużo strzelam bramek. Nic więcej nie mam i nie mam pojęcia jak je zdobyć. Dużo też kiwam, ale nie mam umiejętności dribbling, bo chyba trzeba wykonywać te specjalne tricki, których ja nie wykonuję, bo nie umiem na klawiaturze.
CYTAT(Waluk @ Oct 21 2008, 22:05)

Ja mam scoring, bo dużo strzelam bramek. Nic więcej nie mam i nie mam pojęcia jak je zdobyć. Dużo też kiwam, ale nie mam umiejętności dribbling, bo chyba trzeba wykonywać te specjalne tricki, których ja nie wykonuję, bo nie umiem na klawiaturze.
zmiana zawodnika na klawiaturze to chyba "Q'" jest sa zwody
Niektóre zwody na klawiaturze to "C". "Q" to teraz jest przycisk, który sprawia, że komputer przejmuje nad Twoim zawodnikiem kontrolę (ustawienie domyślne).
Jak masz pilke to sa zwody

a raczej prowadzenie pilki przy nodze, a zwody można robic strzałkami nie wiem jakie dokładne kombinacje, ale czasami uda mi sie ruletka czy szybka noga (nie w BaL'u)
Ja już w lidze angielskiej osiągnąłem wszystko, najprawdopodobniej przejdę po mistrzostwach Europy do AC Milan.
Jaki macie poziom ability? Ja mam 80, ale w ogóle się nie rusza, czy to jest tylko dla bramkarza (zręczność)?
1986lukasz
Oct 21 2008, 23:31
No i pizdeczka... rozegrałem 6,7 meczy i pierwszy skład nawet nie spojrzy w moją stronę, nie mówię o grze od początku ale nawet na ławkę się nie łapie. Później chciałem sprawdzić kiedy się mogę dostać na ławę i symulowałem cały sezon nic nie ruszyło. Jedynie przeszedłem do deportivo i wciąż mogę jedynie rozgrywać treningi. Jakieś dziwny ten BAL...
baski18
Oct 21 2008, 23:38
Nie dziwny tylko pewnie jak na razie jesteś za słaby, albo wybrałeś sobie zespół który nie gra zawodnikami na której pozycji Ty grasz. Jeśli będziesz się wyróżniał na treningach to będziesz dostawał szanse. Proste.
CYTAT(1986lukasz @ Oct 22 2008, 00:35)

No i pizdeczka... rozegrałem 6,7 meczy i pierwszy skład nawet nie spojrzy w moją stronę, nie mówię o grze od początku ale nawet na ławkę się nie łapie. Później chciałem sprawdzić kiedy się mogę dostać na ławę i symulowałem cały sezon nic nie ruszyło. Jedynie przeszedłem do deportivo i wciąż mogę jedynie rozgrywać treningi. Jakieś dziwny ten BAL...
Jak symulujesz to nie grasz żeby się dostać do 1 składu musisz grać
Ustaw sobie najniższy poziom i będziesz się cieszył jak reszta, którzy po jednym sezonie są w Manchesterze i grają w reprezentacji.
chujuwuju
Oct 22 2008, 00:03
doszedlem do wniosku ze skoro czerwony pasek praktycznie nie rosnie to lepiej 7 sezonów skipować mecze statystyki urosna i ognia
Od czasu do czasu coś tam skoczy ten czerwony pasek. :-) Ja jak skończę tę karierę to zacznę drugą, ale w środku pola. Zobaczę jak to będzie z tym czerwonym paskiem.
TommyD88
Oct 22 2008, 01:48
Jak już wspomnialem gram na Top Player i po 2 sezonach przeszedlem z Athletic Bilbao do Espanyolu, gdzie znow musialem grac na treningach :| ale na szczescie po 4 treningach wskoczylem na lawke a pozniej do pierwszego skladu i tak zostalem

gram juz 4 sezon, w kadrze jestem od 2, wiec chyba nauka z poprzednich czesci nei poszla w las

BTW. Mam pytanie, czy staty Agility, Mentality, Aggresion, Weak foot accuracy & frequency oraz condition da sie jakos polepszych ?? Szczegolnie zalezy mi na weak foot accuracy, bo czesto schodze na slabsza noge i widac roznice :/
A teraz drugie pytanie, jak zdobywa sie specjalne umiejetnosci ?? Wiecie middle shooting, centre, scoring, playmaking etc. ??
dawiddawido
Oct 22 2008, 06:42
Witam.
Mam pytanie, czy da się w trakcie gry w BAL zmienić poziom trudności, tak jak to miało miejsce w pes08, w master league, w przerwie między sezonami dało się zminić ?
Fajnie by było , bo tak jak na prawdę jest gwiazda, a potem gdzieś znika, np saha
Pozdro
Heh a ja dopiero w moim 4 sezonie zauwazylem ze nie mam ligi hiszpańskiej ... Zatem mam rozumiec ze te 4 ligi które są w BAL wybierane są losowo tuż na starcie gry?
W zasadzie to dopiero pod koniec 4 sezonu mój grajek zaczyna spełniać pokladane w nim nadzieje i coraz częściej łapie noty 7 i wyzsze
mariolazi
Oct 22 2008, 08:33
A jak u was z kontuzjami?
Mój grajek pauzuje 2 mecze bo dostałem 3 porządne kosy przez zbyt długie kiwanie

Jestem ciekaw czy miał już ktoś coś poważniejszego
Serkowskipes6
Oct 22 2008, 08:39
CYTAT(dawiddawido @ Oct 22 2008, 07:46)

Witam.
Mam pytanie, czy da się w trakcie gry w BAL zmienić poziom trudności, tak jak to miało miejsce w pes08, w master league, w przerwie między sezonami dało się zminić ?
Fajnie by było , bo tak jak na prawdę jest gwiazda, a potem gdzieś znika, np saha
Pozdro
Tak po kazdej rozegranej rundzie da sie zmienic poziom trudnosci:)
huberts77
Oct 22 2008, 09:27
ja zaczołem grać na top player środkowy napastnik. W meczu scout zaliczyłem gola i asyste. Zgłosiło się Midlesbroough (jakos tak sie pisze;P) Newcastle i WHU. Wybrałem Midlesbroough . Pół sezonu zagrałem w traning match tylko. Skoczyły mi nawet staty i po połowie przeszedłem do West Bromwich Albion (20 miejsce w tabeli było;P) i odrazu miałem pierwsze miejsce w składzie. zagrałem wszystkie mecze do 70 minuty gdzieś i schodziłęm. Ogólnie strzeliłem 9goli i 5 asyst. Po ale 20msc w tabeli zostało;P bo sezonie przedłużyłem kontrakt. Zagrałem 3 mecze jednego gola strzeliłem ale i tak wszystko przegralismy. wkurzyłem się i skip match wziołem do połowy sezonu:) i zgłosiło się po mnie fulcham znowu newcastle i midlesbroough i pare jeszcze bo było 7;P wybrałem Fulcham bo najwyzsze miejsce w tabeli miało. niegrałem w skladzie a od pcozatku ale sie przebiłem:) i teraz gram strzelam gole i czekam na okno transferowe na oferty jakies ciekawe;))
Czy ktos wie cos o agility ??

cyz da sie je zwiekszyc jakos w trakcie gry ? i od czego generalnie zalezy ? bo raczej nie od warunkow fizycznych zawodnika ( sprawdzalem, zrobilem duuuzo mniejszego, chudszego nie poprzednio i mial jeszcze mniejsze agility ;/ ) ????
Ja mam agility na tym samym poziomie co na początku - 73 :/ trochę mało jak na moją pozycję...
Szkoda, że nie ma możliwości stworzenia bramkarza, lub środkowego obrońcy :]
Co do kamery to ja gram na player - jest tu chyba najtrudniej - przez to obniżyłem poziom trudności - ale także najbardziej klimatycznie

prawdę mówiąc nie wyobrażam sobie gry na innej kamerze :]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.