Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become A Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
Mooner
CYTAT(matuswdk @ Dec 22 2008, 08:01) *
Mial ktos z was taka dziwna sytuacje kiedys:D a mianowicie zje**** mi sie dysk biggrin.gif no i caly bal ktory gralem wczesniej poszedl razem z nim xD wiec wczoraj siadam i zaczynam wszystko na nowo wczesniej gralem na prof. teraz pomyslalem pogram na TP no i wlaczam scouting match asysta wygrywamy 1-0 ocena 7,5 czas na oferty juz mysle do jakiego slabego klubu mnie wezma a tu nagle stalo sie cos niezwyklego ;D dostalem 3 oferty Roma,Celtic,Atletico Madryt ;o zdziwilem sie strasznie myslalem ze moze mi wylosowalo jakies cudowne staty ;D jednak nie wszystko po staremu moj gracz to poprostu ciota:D ale nic trening gram a tu odziwo wszystko dobrze idzie w 3 lub 4 kolejce zagralem juz wchodzac z lawki jest aktualnie 10 kolejka a ja zagralem juz 7 meczy biggrin.gif no i wlasnie pytam czy kiedys ktos z was stworzyl taki talent:D zeby odrazu dostac oferte z takiego zespolu czy moze mi sie gra popsula ;D dodam tylko ze w lidze A mam wszystkie najmocniejsze zespoly Manu Real Milan Inter itd ;D Roma tez tam jest.

No cuż, wydaje mi sie, że trafiłeś po prostu do b. dobrego klubu, pewnie nie tylko ty ale cala drużyna gra lepiej, więc tobie to pomaga i rozwijasz się b. dobrze. ;]
Taka teoria. ;]
Bo np. mi się wydaje ze jest roznie, klub moze sobie radzic slabo, np. takie wigan atletic, ale jak zaczniesz gre od nowa to moze byc juz w lepszej formie.
Artek
Wlasnie skonczylem 5 sezon jako CF... wkoncu jakies sukcesy ;p Ale od poczatku... Po pierwszym meczu dostalem 3 oferty i wybralem Athletic Bilbao, zagralem 16 meczow bez gola ani asysty, w polowie sezonu przeszedlem do Athletico Madrid, strzelilem tam 1 gola xD Czyli 1 sezon: 1 gol ;d W drugim sezonie kupila mnie Valencia, w konu gralo mi sie dobrze ;d Mialem szczescie bo Valncia kupila tez C. Ronaldo i Robinho. Oni byli dwoma skrzydlowymi ja srodkowym napastnikiem, wiec od czasu do czasu zdarzalo sie ze ktorys mi podal ;d Gralem tam 1,5 sezonu i strzelilem tam 20 bramek, i zaliczylem 6 asyst. Aha, pod koniec mojej gry w Valencii gralem jako skrzydlowy napastnik, a wiec zmienili mi pozycje. W polowie sezonu zglosil sie po mnie Real, przeszedlem tam bez wahania, wystarczyly dwa mecze treningowe i dwa gole zeby znalesc sie na lawce. Zagralem kilka meczow wchodzac z lawki, potem znalazlem sie w pierwszym skladzie. Przez pol drugiego sezonu zagralem w 22 meczach i strzlilem 11 goli+1 asysta. W nastepnym sezonie w Realu strzelilem 31 bramek i mialem 6 asyst. Bylem drugim strzelcem ligi. W ostatnim piatym juz sezonie udalo mi sie strzelic 51 goli! Bylem krolem strzelcow w lidze i w LM. Wygralem z Realem mistrzostwo kraju, puchar ligi mistrzow i 3 miejsce w D1 cup. Powolanie do reprezentacji dostalem juz na poczatku 2 sezonu i dostaje je regularnie.
Podsumowanie:
1 sezon - 1 bramka, 0 asyst, Athletic Bilbao, Athletico Madrid.
2 sezon - 12 goli, 5 asyst, Valencia.
3 sezon - 19 goli, 3 asysty, Valencia, Real.
4 sezon - 31 goli, 6 asyst, Real.
5 sezon - 51 goli, 5 asyst, Real.
Gralem jako CF, na TP. Wliczalem tu razem gole z ligi, LM i pucharu, nie wliczalem bramek z reprezentacji.
Mozecie poprosic o screeny, np. statow, albo bramek tongue.gif
Na poczatku jak dla mnie najwazniejszy byl speed i strzal. Jesli chodzi o strzal to najpierw dawala do celnosci, potem do sily.
Teraz zaczalem 6 sezon, w pierwszej kolejce strzelilem 2 bramki, a moja druzyna wygrala 2:1.
W pierwszym sezonie to myslalem ze nigdy nie strzele gola, a teraz strzelam praktycznie co mecz tongue.gif
Jak macie jakies pytania, albo potrzebujecie wskazowek to pisac, z checią pomoge ^^
Pozdro ;]
Pelajs
Artek wrzuć screeny statów.
Artek
Denerwuje mnie troche to ze po tym jak wygralem LM, Lige i w obu z nich bylem krolem strzelcow nie dostaje zadnej powaznej oferty, a marze np. o grze w Premiership... Po tym 5 sezonie kiedy wlasnie odnosilem takie skucesy dostalem oferty z Boca Juniors, Sportingu Gijon, i Getafe. Myslalem troche nad Boca Juniors, ale sie rozmyslilem tongue.gif
Staty o ktore prosil Plejas:
Fotke zrobilem po 1 kolejce 6 sezonu ;]

Hmm, troche male, ale jest ;p
matuswdk
Mooner wiesz rozwija sie w sumie podobnie jak w slabszych klubach tylko wiecej czerwonego paska dostaje:D za Pilkarza Meczu np ale fajnie tak odrazu taki klub ;D i wygryzc po 10 kolejkach Tottiego ze skladu to cos pieknego ;p
Artek
OMG ;/ A ja sie dziwie ze nie dostaje ofert z Premiership... Bo jej tam wogole nie ma, kurcze tego zawodnika ktorym teraz gram stworzylem na samym poczatku i nie zwrocilem uwagi zeby w ktorejs z lig (A,B,C lub D) byla liga angielska ;/ Ehh, to se nigdy w Arsenalu nie pogram sad.gif No trudno... Pozostaje tylko czekac na oferty z innych czolowych klubow Europy ;p
Tari
bywa wink.gif ja wolalem poswiec chwile i potworzyc swoje 4 wymarzone ligi wink.gif dzieki temu nie narzekam ze jakiegos klubu nie ma czy jest jakis inny ktorego nei chce biggrin.gif
Pelajs
Tari, a który masz sezon i gdzie teraz grasz?? Wrzuć staty jeśli możesz.
Mooner
No to czas na małe podsumowanie. smile.gif
Sezon 1
Jak już wspomniałem, kariere w BAL zacząłem po raz 3 chyba, aktualnie gram CMF i gra mi sie tam nawet fajnie (SS i SMF jakos mnie nie rajcują).
Pierwsze pół roku w Wigian Atletic, grało się tam średnio, dostałem sie na ławkę dopiero po 10 meczach, do pierwszej 11 po jakos 5 (grania na ławie), 0 bramek i 0 asyst. Koledzy z drużyny grali jak dupy, więc przeniosłem się jak najszybciej do WHU. smile.gif
W WHU było juz lepiej, na ławe poszedłem po 4 meczach, do 11-stki po 5,6 siedzenia na ławie. Drużyna nie potrafiła wygrywać, ale nie potrafiła tez przegrywać, czyli remisy głównie, 0 bramek, 0 asyst (nie liczac jednej na treningu biggrin.gif ).
W oknie nie było żadnych ciekawych ofert więc zostałem w WHU.

Mam nadzieje że teraz będzie juz tylko lepiej, chyba większość tak rozgrywa pierwsze sezony zwykle.

Jeśli chodzi o rozwój głównie wkładam w uderzenia, czyli technika strzału i siła. Ale o reszte też dbam, po jedno oczko.

Pozdrawiam.

PS Kto z Was gra jeszcze na CMF? Bo głównie widze, że gracie na SS.
Broli
Dzisiaj stało się coś niesamowitego. Mój zawodnik dostał po meczu notę 8,5 biggrin.gif . Z tego co wiem cholernie trudno jest ją dostać smile.gif
Mooner
CYTAT(Broli @ Dec 22 2008, 22:04) *
Dzisiaj stało się coś niesamowitego. Mój zawodnik dostał po meczu notę 8,5 biggrin.gif . Z tego co wiem cholernie trudno jest ją dostać smile.gif

jaka pozycja i jaka reszta statystyk?
BIJZABIJ
a ja mam pytanie: czy w czasie letniego okienka mozna jakos trenowac zeby sie poleopszyc tak jak to było np master ligue. szukem i nie moge znalezc mad.gif jesli jest taka mozliwosc treningu to gdzie mam jej szukac?
krzysiekFCB
CYTAT(Mooner @ Dec 22 2008, 20:52) *
PS Kto z Was gra jeszcze na CMF? Bo głównie widze, że gracie na SS.

Ja zaczynalem jako AMF, wlaczylem raz BAL i gram caly czas jedna kariere. Jak dla mnie to najlepsza pozycja, trenerzy wystawiaja mnie jako CF, SS, CMF, SMF, AMF i stalem sie pilkarzem wszechstronnym. Ostatnio zauwazylem ze dostalem haczyki przy umiejetnosciach Positioning i Playmaking biggrin.gif

A tak z innej beczki to ja mam troche lipe. Moj typ ma juz 24 lata i o ile indywidualnych nagrod mam nardzo duzo (3 razy jedenastka Europy i Swiata, najlepszy pilkarz ligi Niemieckiej, Angielskiej, Hiszpanskiej i takie tam), to druzynowe trofea jakos mnie omijaja. Ani razu nie dane mi bylo zagrac w fazie pucharowej LM! Gralem w Chelsea- odpadli w grupach, Arsenal- odpadli w grupach (5 porazek z rzedu), i Real to samo, teraz to juz wogule porazka, w lidze mialem same zwyciestwa i jeden remis, a w LM, jak na zlosc 5 remisow i w ostatnim meczu wygrana i znowu odpadniecie. Nawet w tym UEFA odpadaja w grupach! W lidze kim bym nie gral to zawsze drugie albo gorsze miejsce. Ostatnio w Realu dwie kolejki przed koncem bylem liderem, ale dwa ostatnie mecze Krolewscy raczyli przegrac i miejsce 4 na koniec. Ogolnie moje druzynowe osiagniecia to jedno Mistrzostwo Niemiec z Leverkusen, Puchar Niemiec i Puchar Anglii z Arsenalem. Porazka...
Artek
Wow, ja mialem najwyzsza 8.0 jeden raz xd Wszedlem wtedy w ok. 65 minucie, strzelilem bramke, ale mialem oglonie, malo strzalow, podan i przejec, a tu patrze 8.0 xD
BIJZABIJ
CYTAT(BIJZABIJ @ Dec 22 2008, 22:18) *
a ja mam pytanie: czy w czasie letniego okienka mozna jakos trenowac zeby sie poleopszyc tak jak to było np master ligue. szukem i nie moge znalezc mad.gif jesli jest taka mozliwosc treningu to gdzie mam jej szukac?

to pomoze ktos?
Tari
Pelajs nie ma sensu bo nic szczegolnego wink.gif jak juz wiele razy pisalem zawsze po 5-6 sezonach odchodzila mi ochota na gre ;] teraz lece 2 sezon w Torino AMF-em i nic szczegolnego, polowa sezonu sie zbliza i dosc cienko bo tylko 2 bramki i 1 asysta wink.gif ale z doswiadczenia juz wiem ze gdzies za 2 sezony bedzie grajek wymiatal z takim przyrostem statow jak ustawione trenowanie. Nie wiem czemu ale juz u kilku osob widzialem, ze Betis Sewilla z naszym grajkiem w skladzie wymiata. Sam grajac cf-em przychodzilem do betisu w wieku 18 lat a po 3 kolejnych sezonach mialem 2 tytuly mistrzowskie, 1 puchar ligi, 1 puchar uefa i 1 wygrana w lidze mistrzow ;D odonkor z edu niesamowicie sypia pilki, czysta przyjemnosc pakowac je do siatki ;]
krzysiekFCB
Ja ze swojego dosiwadczenia zauwazylem brak realizmu w pewnej sprawie.
Przechodzac do danego klubu zawsze okazuje sie ze ten klub po naszym przyjscu spuszcza z tonu. U mnie mialo to miejsce w kazdym klubie, Chelsea, Arsenal i Real. Kluby ktore powinny wygrywac wiekszosc meczy z placem w ... , wygrywaja ale do czasu kiedy nas nie kupia. Wynik meczu praiwe calkiem uzalezniony od nas. Podam przyklad mojego aktualnego sezonu. Gram w Realu i owszem, narazie sa pierwsi w lidze ale tylko dzieki mnie. Jak mozna wytlumaczyc to ze ja mam jak narazie w lidze strzelonych 15 bramek i pare asyst, a potem jest Raul z 4 bramkami, a po nim kilku z dwoma? Nigdy mi sie nie zdarzylo zeby pilkarz z mojego klubu byl chociaz w czolowce strzelcow czy asyst, graja jak matoly. Zanim przyszedlem do Realu to kilku zawsze bylo w jedenastkach Europy czy swiata, a teraz tylko ja. To samo dzialo sie w poprzednich moich klubach. Wydaje mi sie ze tworcy gry chcieli za bardzo uzaleznic wyniki klubu od naszego pilkarza i wyszlo to jak dla mnie bardzo zle.

Mam na mysli Top Player oczywiscie, na nizszych poziomach pewnie tak nie jest.
Tari
polac mu bo dobrze prawi ;] dokladnie to samo zauwazylem. gra ma jakis system obliczania wyniku meczu na podstawie formy,umiejetnosci graczy i jakiegos tam czynnika losowosci. gdy do gry wchodzimy my, tworcy musieli stworzyc chyba jakies nowe algorytmy i nie wyszlo to tak jak powinno. po kilkuset meczach naprawde wkurzaja wyniki co drugi mecz w stylu: 0:0, 1:1, 1:0... jeszcze jak my mamy dobra passe to te wyniki wygladaja ludzko ale inaczej to naprawde zalosnie. rekord najmniejszej ilosci strzelonych bramek mojego klubu? 12 przez caly sezon chyba we wszystkich rozgrywkach, jak dobrze kojarze (dawno temu to bylo) bodajze grenoble ;/
Artek
Mysle ze sie nie da. Pozdro ;[
CYTAT(BIJZABIJ @ Dec 22 2008, 22:41) *
to pomoze ktos?
basi90
da sie zostac kapitanem? dry.gif
Tomaszzz
CYTAT(basi90 @ Dec 23 2008, 20:54) *
da sie zostac kapitanem? dry.gif

Tak.
basi90
CYTAT(Tomaszzz @ Dec 23 2008, 21:21) *
Tak.

A w jaki sposób? Team Work się w to wlicza, czy coś w tym stylu?
Mooner
Myslę, że musisz byc w klubie jakis dluzszy okres czasu. ;]
krzysiekFCB
Jest jeszcze inny sposob... jak jestes rezerwowym i zmienisz w meczu kapitana to ty biegasz z opaska;)
P@TRYK
Pamietam ze 30-40 stron temu ktos pisal , ze bedac kapitanem mozna wybierac zawodnikow do stalych fragmentow gry , ale ja takiej opcji nigdzie nie znalazlem , wiec jak to jest ? Da sie wybrac czy nie?
Artek
To nie prawda, wolne wykonuje ten ktory obecnie ma najwiecej free kick accuracy.
Broli
CYTAT(Mooner @ Dec 22 2008, 22:18) *
jaka pozycja i jaka reszta statystyk?

Od początku gram na skrzydle w pomocy, ale w Realu mnie wystawili w tym meczu w ataku w 70 minucie meczu. Był dwumecz Ligi Mistrzów z Barceloną. Grzałem ławę bo miałem formę na niebieską strzałkę. W 1 meczu było 1:0 dla Barcy. Jak wchodziłem na boisko było 0:0. Strzeliłem bramkę, potem w dogrywce jeszcze jedną ja i jakiś gość z zespołu. Dostałem notę 8,5 pewnie dlatego, że weszłem w 70 minucie meczu.
Rand
Witam chciałbym się poradzić forumowiczów, aktualnie mój zawodnik wygląda tak:

Gram na pozycji CM, często jednak wpuszczają mnie na DM, mimo wszystko angażuję się mocno w atak, co byście poradzili dalej rozwijać ??
Aktualnie mam po 6 na Balance i Shot technic, ale martwi mnie strasznie słabo rozwinięta siła strzału tylko 61, ale z drugiej strony strzeliłem pare bramek zza pola karnego to moze nie jest tak źle, w sumie ważna jest też stamina :-/

Każde porady mile widziane :-)
Tari
ja bym na twoim miejscu wlozyl 6 pkt teraz w power zeby polepszyc ta sile strzalu, glowki i inne takie biggrin.gif a drugie 6 pkt albo w balance albo w speeda. moim zdaniem nie ma sensu starac sie rownomiernie rozwijac balansu z predkoscia tongue.gif albo sie na jedno nastawic albo na drugie. ty masz predkosc juz w miare, wiec jechac w nia ;] na dmf-ie mozna ladnie sobie radzic bedac szybkim ;P na cmf-ie tym bardziej.
Artek
Heh, sie dziwiles ze Ci sila strzalu nie rosnie ;d Przeciez trzeba dawac w Power! ;d
Mooner
Rand, tez gram na CMF. Jesli chodzi o mnie to daje w technike i siłe strzału najwięcej, drybling tez jest wazny, no i chyba skorzystam z porady Tariego i zaczne dawac tylko w speeda, a balance zostawie.. ;]
Staminy jeszcze ani razu nie ruszyłem. Co prawda trener zdejmuje mnie zawsze pod koniec meczu, ale nie chce mi się jej rozwijac, mam zreszta na 81.
Pozdro
Tari
heh nie chce byc zadnym wyznacznikiem wink.gif po prostu radze tak jak sam robie i na razie mam z tego dobre efekty ;P tak na logike nie potrzeba sredniego speeda i sredniego balansu bo i tak znajdzie sie ktos silniejszy lub szybszy od nas...a gdy mamy postawione na predkosc albo balans to nie wykorzystujemy drugiej cechy (albo zapieprzasz kiwajac ile wlezie pod bramke albo truchtasz walczac bark w bark). to tyle smile.gif
s3ro
Co do tych not, to moja najwyższa 8.0. Myślałem, że będzie większa bo grając w Mallorce (5 miejscie w lidzie), grałem z Realem (liderem) i w pierwszej połowie strzeliłem 4 gole, wszystkie podania "made" i ogólnie jeden z lepszych meczy... A do tego pod koniec pierwszej połowy doznałem kontuzji i w połowie zszedłem z boiska. Jednak 4 gole w pierwszej połowie i świetna gra wystarczyła tylko na ocenę 8.0.
zomek
Ej a można zostać w tym trybie tylko sprzedanym czy wypożyczonym też ? smile.gif
Tari
wypozyczen nie ma ;] no coz...moze za rok w kolejnym PES'ie wink.gif
cialo7
Mam pytanie odnoście gry jednym zawodnikiem nie tylko w BAL.
Czasem gdy nie gramy przeciwko sobie z kolegami w pesa, to gramy ligę, puchar czy cokolwiek tak, że każdy z nas steruje jednym zawodnikiem i jesteśmy w jednej drużynie. Bardzo przyjemnie się tak gra, tylko nieco irytujące jest, że koledzy z drużyny nigdy, nie grają mi piłki górą. Prośba o podanie to na klawiaturze w mojej konfiguracji to 'c', na padzie jest to chyba L2 czy tam R2, mniejsza o to. Chodzi o to,czy jest możliwość proby o podanie górne od kolegów? Jedyne podania jakie potrafią zagrać to po ziemi, ciężko czasami o dobre podanie na dojście... Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale to rzadko, tak więc wspaniałe crosy w meczach zdarzają się tylko wtedy gdy ja, bądź osoba z którą gram się o to stara...
Mooner
cialo7, wiem, ja też tak mam, ale czasem zdarzy się, że komputer zagra do mnie górna piłkję, ale to wtedy gdy zapierdzielam z pełnym turbem po lini prostej. ;] Gdy manewruje na ukos do zaden mnie nie wypatrzy. Ale iryrujące jest to, że ile razy wychodzisz speedem na przód, później wracasz za linie offside'u zawiedziony ze nie dostałes jednak wymarzonego podania.. ;/ Oprócz tego komputer zagra ci w ten sposób gdy grasz z nim z klepki czyli Q + S na klawie, na padzie nie wiem jak to jest.

A ja mam bardzo ityrujący problem, mianowicie jeszcze ANI RAZU nie udało mi się strzelic gola z buta. tylko raz z główki. ;/ Mój zawodnik jest STRASZNIE nieskuteczny. Ile ja juz okazji miałem, my god!
Możecie mi poradzić CO odpowieda za skuteczność? Jak dalej rozwijać moje umiejętności? Gram na CMF, prawie 1,5 roku.

2pac
Up ^^ Na pewno ważne są parametry Shot (Acceleration, Power, Technique). Musisz po prostu znaleźć sobie odpowiednią pozycję i ustawiać się na wolnych pozycjach. Koledzy z West Ham także nie pomagają (grałem u tych lam) psują akcje, tracą piłki sad.gif
Mooner
W sumie.. to... Jak przekłada sie na nasza gre parametr Attack? biggrin.gif To jest chyba trochę kontrowersyjna umiejętność. Bo w sumie w czym pomaga? Skuteczność? biggrin.gif Niesprecyzowane to takie.. ;]

CYTAT(2pac @ Dec 25 2008, 18:09) *
Koledzy z West Ham także nie pomagają (grałem u tych lam) psują akcje, tracą piłki sad.gif

W sumie podsunąłes mi pewien pomysł, abyśmy scharakteryzowali kluby w jakich graliśmy. Pewnie zdania mogą sie różnić, bo jednemu może iść w danym klubie dobrze, drugiemu nie. No ale co tam.. tongue.gif

Wigan Atletic - straszne dupy, traca czesto pilke, nie graja dobrze podań, mało skuteczni.
WHU - w sumie to samo, ale troche lepsi, Ashton w sumie tam dobrze gra i maja dobra obrone nawet, ale w ataku juz gorzej. Bramkarz do dupy.

I kiedyś
Man City. Zjebany klub dla SS'ów grasz tam trójką napastników, a ty troche z tyłu, w sumie mało sprecyzowana pozycja tak mi się wydaje. Grasz na lewej stronie bardziej, razem z Ashley Youngiem, tyle ze czesciej on strzela bramki niż ty.. ;/ Swoja droga wymiata w tym klubie.
Newcastle - Martins to **uj, chami sie ten czaruch jak nikt inny. tongue.gif
Tari
Grenoble-mily klubik na poczatek kariery, w zadnym elemencie nie sa dobrzy ale nikt sie za bardzo nie chami, podaja dosc czesto, wiec sa okazje zeby sie wykazac wink.gif

a z Ekstraklasa Patch:
GKS Belchatow-zdecydowanie odradzam, doczekac sie na podanie to predzej mozna jajko zniesc, do tego fatalnie bronia mimo ze bramek w ich meczach dosc duzo pada, przez pol sezonu gry 3 razy sytuacja ze wygrywamy 2:0 a konczy sie 2:2 tongue.gif
Legia - zdecydowanie pozytywnie, az milo patrzec na dogrania od Arruabarreny (nie wiem czy dobrze napisalem tongue.gif), Grzelaka, Edsona...w obronie fantastycznie, w ataku troche gorzej (malo goli pada) ;]
qazwsx
Na GamingAccess Community Patch'u:

Le Havre - tak jak u kolegi @up (Tari) z Grenoble, czyli dobry na początek klubik, w pierwszym sezonie już udało mi się zdobyć nimi wicemistrza na proffesionalu (po zaledwie paru meczach w Pesa zacząłem grać BaL i chciałem zbalansować poziom trudności bo na średnim za łatwo chwilami, na top playerze przebicie do 1 składu trochę zajmuje [jeszcze nie byłem przyzwyczajony do nowego gameplayu]).

Bordeaux - wymiatacze z Francji, wspaniale mi się tam grało, dużo podań, duża skuteczność napastników, także jako napastnik ciężko się przebić do 1. składu.

Cottbus - sami trędowaci i zawodnicy, którzy nie dostali się nawet do okręgówki ligi polskiej... Czym prędzej zmieniłem na klub niżej

Bochum - Klubik całkiem ok, gdyby nie to, że niektórzy zawodnicy nie potrafią celnie podać. Jak ktoś jest skrzydłowym to może mu się tu dobrze grać, bo klub nie ma czym napędzać ataku (który btw jest i tak dosyć mierny)
Tolek
Charakteryzowanie klubów ma taką wadę, że sytuacja się zmienia - u mnie np. Atletico Madryt kupiło Manciniego, Ibrahimovica, Arshavina, Chivu i Trezugeta, więc trochę inaczej grają, niż kiedyś biggrin.gif. Ale z drugiej strony, liczy się wybór klubu na początku, zresztą nie każdy gra na częstych transferach biggrin.gif. Więc:

Racing Santander - miły klub na początek. Grają 4-4-2 z rozgrywającymi, bocznymi pomocnikami, SSem i CFem. AMF dostaje tam rolę SSa. Nie ma tam indywidualności, gracze są dość słabi w statsach, nie ma gwiazd. Warto wyróżnić Tchite - główny napastnik, murzyn mały, zwinny, warto mu podać licząc na asystę. No i jest Colsa, kapitan, wykonuje stałe fragmenty, doskonale dogrywa, jak jest przy piłce warto się ustawiać, biegać i prosić o podania. Smolarek - można na niego liczyć w kwestii strzelenia goli, warto mu dograć, chociaż nie jest tak dobry, jak Tchite.
Mogłem przekręcić nazwiska leciutko.

Atletico Madryt - ofensywny, ładnie grający klub. Ja przeszedłem do niego, kiedy miał już w składzie pełno gwiazd, jednak mogę powiedzieć o nim kilka rzeczy. Po 1 - największa gwiazda to Aguero, chłopak szybko się rozwija, i staje się jednym z czołowych graczy ligi. Jest piekielnie skuteczny w strzałach z nogi, warto mu podawać - naprawdę. Najlepiej zbiegać do boku i dogrywać mu mocne krosy po ziemi, wtedy w 50% przypadków jest gol. No i oczywiście warto mu słać przerzuty na dobieg, bo jest bardzo szybki, i prawie zawsze prześcignie obrońców. Z drugiej strony, to największy cham w drużynie, cały czas strzela na pałę, nie podaje. W klubie najlepiej sprawdzi się rozgrywający albo boczny pomocnik, który lubi podawać - bardzo skuteczny atak sprzyja uzyskaniu dużej liczby asyst. Ale jak ktoś gra napastnikiem, nie polecam.
Tak na marginesie, formacja to 4-4-2 klasyczna. Nie ma SS.
Pelajs
Panowie, a można jakoś zmienić frekwencje transferów i czy będą klasyczni piłkarze bo ja niestety transfery dałem high, a classic tak, a chciałbym to zmienić. Niestety po zakończeniu sezonu nie można tego zrobić. Czy jest na to jakiś inny sposób??
Tari
niestety chyba nie ma...

chyba ze przez jakis edytor o ktorym nei slyszalem wink.gif
erni13
Sunderland-Dupki biggrin.gif .Atak znany ale średni,ogólnie nie pomagają w zdobyciu asysty czy gola.
Middelsborough-Słabszy atak sad.gif ale otrzymujesz więcej podań wink.gif .
enek95
ja gram na OEP 2009 w Lechu paranoja zero dobrych podań nic.... narazie 1bramka i 1 asysta ;/;/;/
Tari
enek95 to cos z toba nie tak tongue.gif ja zwykle pierwszy sezon 3-4 bramki a na tym patchu 22 bramki i 3 asysty ^^ (9 goli w Belchatowie, reszta w Legii) wink.gif naprawde bardzo latwo i przyjemnie sie gra. obroncy sa malo zwrotni (w wiekszosci) i latwo to wykorzystac zwyklym biegiem zakosami ;]
manectric
ja gram CF-em i SMF-em na GAPatch
CF (wysokim napadziorem pykam)
Slavia Praha - Taki sredniak pod kazdym wzgledem, srednio graja, srednio trudno przebic sie do podstawowej 11stki, gole i asysty tez tak w miare srednio, ale dalo rade sie pochamic i pare goli strzelic
Cruzeiro - W sumie niewiele lepiej od Slavii, ale podobna charakterystyka, jak narazie siedze tutaj obecnie
SMF (maly i zwinny, 168cm biggrin.gif)
Al Ahly - dramat dla SMFow, a przynajmniej w moim odczuciu, nie gramy typowego SMFa tylko wysunietego bocznego obronce, co mnie bardzo bolalo :/
Heerenven - trudno bylo sie przebic do 11stki podstawowej, zagralem chyba 2 mecze(!) od letniego do zimowego okienka, nie polecam...
Recreativo Huelva - lepiej niz w heerenven i to znacznie, ale tez to zaaden superancki zespol...

Wczesniej jeszcze przed skasowaniem saveow gralem SSem, zaczynalem w Racingu, dobry klub imo na pcozatek, po 4 treingach bylem na lawce a potem bylo coraz lepiej smile.gif potem przygoda z espanyolem, troszke lepiej niz w racingu, Atletico Madrid no ok... ale ten Aguero cos malo podaje ;/ Valencia, calkiem spoko, ale SSow bardzo malo wystawiaja jako CFy, raczej na WF nas wystawia, a pozniej skonczylem w Sampdorii, pzyjemny zespol, milo sie gralo i z Cassano tez przyjemnie sie pykalo biggrin.gif
Tari
Aguero to oprocz Martinsa chyba najwiekszy cham w BaLu ;P podanie od niego dostac jak jestes w polu karnym to predzej liczyc na to ze ktorys z przeciwnikow ci poda biggrin.gif
y2j
Pochwale sie moimi osiagnieciamy w BAL, chociaz nie wiem czy jest czym sie chwalic smile.gif

Moj zawodnik:

Osiagniecia - klub:

Osiagniecia - kadra:

Dodam, ze w ostatnim, najlepszym sezonie zdobylem z klubem puchar ligi i puchar uefa, zostajac przy tym MVP i krolem strzelcow obu pucharow oraz MVP i krolem strzelcow ligi hiszpanskiej. Ze slaba kadra polski awansowalem na MS.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.