kris15j
Nov 22 2008, 01:10
cóż ja również wolę słoneczko od deszczu
Mnie nieco ta niska zwinność dobija, ale dryblera nie zrobię i tak... Mentality i Agression też są chyba stałe. Stąd na początku dostajemy do nich dużo.
A co do statsów dla napastnika... Tutaj każdemu się przydadzą wszystkie statsy. Napastnikowi można trochę odpuścić power (bo strzela raczej z bliska) i dribbling (ma walić na bramkę, a nie się kiwać, ew. zrobić 1 zamarkowany strzał i tyle

. Przyłożyć się do speed, kicking i balance. Stamina zależnie od tego co dostaliśmy na start. Ja na start dostałem 79 i przy wysokiej mentalności do wystarczająco dużo, żeby grać prawie cały mecz (a czasem i cały) na pełnych obrotach. Jak ktoś dostanie powyżej 75, to 1 pkt na powolny rozwój wystarczy. Balance jest moim zdaniem ciekawie zrobiony. Moim zdaniem jakąś pomyłką jest dodanie do balansu pracy zespołowej - wyraźnie nie mieli jej gdzie wcisnąć i wrzucili tam, gdzie wydawało im się, że najmniej opłaca się rozwijać. W ogóle do czego ta praca zespołowa jest potrzebna w BAL - przecież do podań ustawiamy się sami, nasi koledzy z drużyny do naszych podań wychodzą i tak... Chyba lepiej już by było zrobić tak, żeby rosła niezależnie od rozdziału punktów strenghten. No i trochę lipa, że zdolności defensywne są zależne od balansu... Jak robimy defensywnego pomocnika, wydaje się to b. sensowne, ale już przy napastniku, któremu chcemy rozwijać grę głową, mocno rozwinięta defensywa dziwnie wygląda

.
Ciekawym pomysłem jest możliwość dowolnego ustawienie wzrostu. Przecież każdy może sobie zrobić giganta o wzroście Kollera i na dodatek świetnych umiejętnościach i szybkości

. Ciekawe, ilu graczy gra w BAL konusem?
krzychu92
Nov 22 2008, 08:56
Ja tam zrobilem sobie takiego siebie 173cm wzrostu 58 waga.
komarr0
Nov 22 2008, 10:28
ALE chudziutki <lol> ja to jak robiłem swojego to robiłem swojego wzrostu czyli 196Cm i biega takie bydle po boisku tylko główke mam na jakies 78 dopiero i niezbyt idzie
Jimmy Floyd
Nov 22 2008, 12:17
Ja jestem zwolennikiem realizmu, więc H - 178 cm, W - 67 kg, ale nie o tym chciałem. Gram na Burgum Patch 0.50 i myślałem, że wszelkie błędy zostały poprawione. Myliłem się, chociaż do końca nie wiem czy jest to wina patcha czy samego PES-a. Odpadłem z Betisem w 1 rundzie European Championship i co widzę - dostaje powołanie do kadry na kwalifikacje do WC 2010 - w wieku 17 lat, aż mnie zatkało. Poprzednio jak grałem w Bal taki zaszczyt spotkał mnie dopiero w wieku 20 lat w przypadku kwalifikacji Euro 2012 ( ciekawe, że Polska musiała się kwalifikować, pewnie Japońce też nie wierzą w powodzenie Euro 2012 w Polsce i na Ukrainie i nasze zdolności organizacyjne

Pierwszy mecz gramy z Francją i kogo widzę w 1 składzie AMF - Varela - myślałem, że mnie krew zaleje. Nie wiem dlaczego facet, który urodził się w Montevideo w dodatku ze statsami po 70 wszystkie, gra z orłem na piersi - naturalizacja - nie sądze. Chyba, że jego dziadek wyjechał przed wojną do Urugwaju uciekając przed represjami. Podajcie namiary na jakiegoś porządnego patcha, bo chciałem w końcu wystartować z ligami, a takie niemiłe niespodzianki psują jednak przyjemność z gry.
Krzychu92, kurde, człowieku! Nie siedź cały czas przy kompie, pochodź trochę na siłownie, człowieku. Rozumiem być szczupłym, ale 58 kg?!
Jimmy, a próbowałaś patch od Konami? Ja tam nie jestem tak bardzo napalony na oryginalne nazwy (chociaż sam pozmieniałem nazwy drużyn na rzeczywiste), ale ten patch nic nie zepsuł i nie mam żadnego "naturalizowanego" Polaka w kadrze. :-)
krzychu92
Nov 22 2008, 13:58
Tyle ze ja wlasnie zaczalem chodzic na silownie bo tak 3 miechy temu 51kg teraz 58 wiec postep...
Co do patcha ja gram na Bundespatch i nie nazekam calkiem fajny.
komarr0
Nov 22 2008, 14:48
o0 ja oko problemu mam 16 lat 196 cm i 90 kg więc perfekto

powodzenia w "TYCIU"
Pelajs
Nov 22 2008, 15:30
A ja w Bal stworzylem tez prawie takiego zawodnika jak ja 180 cm wzrostu i 60 kg wagi (ja mam 178 i 58)
Waluk dziwne to jest to co ty piszesz. Ile ma wazyc 16-latek przy wzroscie 173cm? 70 kilo? wiecej? wlasnie dla normalnego szczuplego nieprzykoksowanego chlopaka w tym wieku i z tymi warunkami fizycznymi waga 58 jest jak najbardziej w porzadku

co do tematu: ja na burgumie lece jeszcze ale nasza ojczysta reprezentacja to rzeczywiscie jakas koszmarna wizja z nastepnych hmm 10-15 lat. kilku latynosow, jakis murzyn (nie roger ;P)...masakra jakas ;D czas chyba rozejrzec sie za innym patchem ;]
ja stworzylem cf'a na wzor siebie: 175cm i 60 kg
Z czystym sumieniem mogę polecic aKonami ja gram na nim i wszystko jest dobrze wykonane.
Patch Konami jest niezły, ale mogliby naprawić te podania... jest wiele rzeczy do poprawy w stosunku do poprzedniczek.
Tari, pewnie, że uważam, że 58 kg w wieku 16 lat u zdrowego chłopaka to mało. Powinien ważyć z 10 kilo więcej.
brtek00
Nov 23 2008, 04:01
krzychu92
Nov 23 2008, 08:19
WoW nie no teraz temat bal przeistoczyl sie ile powinien wazyc 16 latek przy wzroscie 173cm super...wracajac do tematu...szkoda ze SS w tym meczu Babylania CF wystawiaja na pozycji CF bo np WF wystawiaja na LMF i ma o niebo lepsze staty takie jak agility czy stamine i speed.
wedlug wskaznika BMI przy takim wzroscie prawidlowa jest waga wlasnie od okolo 60 do 75 kg

wszystko zalezy od budowy ciala. z kogos kto jest naturalnie szczuply nie zrobisz szybko koksa i na odwrot

a ja zapytam tak: jaka jest szansa ze CF nabedzie jakas nowa pozycje?

bo chyba w kazdym zespole pozycja CF-a istnieje i trener nie bedzie nas wystawial chyba na innych...
krzychu92
Nov 23 2008, 09:36
Ja jak gralem CF zawsze gralem na pozycji CFa a tu po sezonie patrze i oczom nie wierze...jakims cudem doszla mi pozycja CMF...troche glupie...wole grac SS bo wystawia mnie na SS, CF, albo czasem na AMF i to mi pasuje.
PS. najnizsza dopuszczalna waga przy moim wzroscie to 55kg wiec zle nie jest a optymalna to ok 66kg.
Ronni1010
Nov 23 2008, 10:34
Ja mam takie pytanko dotyczace trybu BAL:
Czy da się poprawić lub zmienic składy w druzynach i reprezentacjach gdy rozegrałem juz 2 sezony ?
Mnie po dwóch sezonach powołali do reprezentacji Polski, wszystko fajnie ale składy sa zrypane (np. Zahorski lub Matusiak w ataku albo Dudek na bramce). Grać w BAL zacząłem kilka dni po premierze pesa, a wtedy nie było patcha poprawiającego składów druzyn. Czy da sie może zaimportowac drużyne z innego patcha, czy cos w tym rodzaju ????
Gdy zmieniam OFa na innego to w BAL jest tamten OF co miałem kilka dni po premierze pesa
musi byc jakies rozwiązanie...
PS
Szukam patcha z teraźniejszym składem reprezentacji Polski (wyszedł jakis dobry ?)
Pelajs
Nov 23 2008, 11:16
Teraz ja opiszę moją karierę w Bal na TP:
No wiec najpierw stworzyłem sobie zawodnika parametrami podobnego do mnie. Wybrałem ligę angielską, więc po rozegraniu meczu kontrolnego przyszły oferty z Manchesteru City, Hull city i Portsmouth chyba. Ja wybrałem oczywiście Man City. Początki jak zawsze były trudne. Po ok 10 treningach trafiłem do drużyny A, a po 13 chyba na ławę. Początkowo wchodziłem końcówki ok. 60 minuty, później na cala druga połowa i potem wreszcie grałem od pierwszych minut. Koledzy nie chcieli mi za bardzo podawać, ja też byłem słaby i strzeliłem tylko 4 bramki. Sezon skończyliśmy na 11 miejscu. Po sezonie postanowiłem zmienić klub i wybrałem Aston Ville (skończyli na 4 miejscu). I to właśnie chyba był bardzo dobry wybór. Początki znów były trudne, ale po ok. 5-7 treningach przebiłem się na ławę. Później pierwszy skład i tak do końca sezonu. Strzeliłem w tym sezonie 16 bramek. I w tym klubie strzeliłem pierwszego hat-tricka przeciwko Chelsea, wygraliśmy ten mecz 4-0. Sezon był dla mnie bardzo udany i postanowiłem zostać na następny, choć miałem już oferty z Tottenhamu i Fiorentiny. No, ale cóż, po strzeleniu 16 bramek postanowiłem zostać. I to był bardzo wielki błąd. W pierwszej połowie nowego sezonu nie wygraliśmy, ani jednego meczu, mieliśmy kilka remisów i byliśmy na ostatnim miejscu w lidze. A ja strzeliłem tylko 3 bramki i miałem jedną asystę. Jak najszybciej chciałem odejść i w połowie sezonu przyszła znów oferta z Tottenhamu i nie wachałem się ani chwili i tam właśnie poszedłem. Właśnie skończyłem ten sezon i w Tottenhamie strzeliłem 7 bramek i miałem 2 asysty. Po sezonie nie przyszły zbyt ciekawe oferty i postanowiłem zostać w Tottenhamie na kolejny sezon. Wszystkie moje bramki mam nagrane Frapsem, więc jakby mi ktoś powiedział jak je posklejać razem to chętnie wrzucę na youtube. Tu są screeny

Pelajs
Nov 23 2008, 11:35
A ja jak już wcześniej pisałem zaczynam czwarty sezon, a nie dostałem jeszcze powołania do kadry. Dziwne, bo wy pisaliście, że dostaliście go w 3 sezonie. Czym to jest spowodowane, ze go jeszcze nie dostałem? Waluk, widze, ze w Sevilli grasz,a ktory sezon masz?
krzychu92
Nov 23 2008, 12:11
Pelajs powolanie zalezy od srednich not w meczach...jak ma 6,0 to nie wiem czy dostaniesz powolanie ale przy 6,7 mozna liczyc na powolanko.
born2july
Nov 23 2008, 12:34
Zagrałem 2 sezony w BAL
Liga Hiszpańska, drużyna UD Almeria. Gram jako CF
12 miejsce po 1 sezonie, odpadłem w 1 rundzie Pucharu Króla
Zagrałem 30 spotkań strzelając 6 bramek i asystując przy 3, nie rewelacyjnie ale gdyby nie ta skuteczność ehh, było by lepiej
Miałem kilka propozycji przejścia, ale głównie do słabszych drużyn, grzecznie odmówiłem, podpisałem nowy kontrakt z Almerią
No i ten sezon już był zdecydowanie lepszy. 12 bramek , 7 asyst. Finał Pucharu Króla, porażka w finale 0:1 z Realem Madryt, miałem 2 sety ...
A najlepsze jest to, że zostałem wybrany do Team of the season i razem z Villą przoduję w napadzie, szok
No i zostałem powołany do reprezentacji, wybieram się do RPA

na Mistrzostwa Świata
Leo wreszcie mnie docenił
Powołanie dostałem chyba dlatego, że przez pół sezonu otrzymywałem noty głównie 7.0
Trenuję głównie speed, stamina, technique, mieszam gwiazdkami, co pół sezonu.
Jak dla mnie ten tryb to bomba !!
Liczę na to, że ten tryb będzie ewoluował w istnie eskpresowym tempie i doczekam się gry która będzie połączeniem Football Manager 2009 i Trybu BAL w PES 2009, ale to tylko marzenia, ale kto wie, może kiedyś się doczekam, nie od razu ma się wszystko.
Ogólnie zajebista sprawa z tym trybem
Pozdrawiam i czekam niecierpliwie na Ekstraklasa Patch

Aha gram na Professional
Plejas, gram w Sevilli, bo chcę się dostać do Barcy lub Realu. Gram już tam drugi sezon, bo na razie jestem chyba za słaby na Real czy Barce. :-) Zaczynałem w West Ham United, potem dwa sezony w Newcastle, sezon w Arsenalu, dwa sezony w AC Milan i teraz dwa sezony w Sevilli (nie skończyłem jeszcze ostatniego sezonu w Sevilli, zostało mi jeszcze kilkanaście spotkań).
Jimmy Floyd
Nov 23 2008, 14:23
CYTAT(Pelajs @ Nov 23 2008, 11:20)

Teraz ja opiszę moją karierę w Bal na TP:
No wiec najpierw stworzyłem sobie zawodnika parametrami podobnego do mnie. Wybrałem ligę angielską, więc po rozegraniu meczu kontrolnego przyszły oferty z Manchesteru City, Hull city i Portsmouth chyba. Ja wybrałem oczywiście Man City. Początki jak zawsze były trudne. Po ok 10 treningach trafiłem do drużyny A, a po 13 chyba na ławę. Początkowo wchodziłem końcówki ok. 60 minuty, później na cala druga połowa i potem wreszcie grałem od pierwszych minut. Koledzy nie chcieli mi za bardzo podawać, ja też byłem słaby i strzeliłem tylko 4 bramki. Sezon skończyliśmy na 11 miejscu. Po sezonie postanowiłem zmienić klub i wybrałem Aston Ville (skończyli na 4 miejscu). I to właśnie chyba był bardzo dobry wybór. Początki znów były trudne, ale po ok. 5-7 treningach przebiłem się na ławę. Później pierwszy skład i tak do końca sezonu. Strzeliłem w tym sezonie 16 bramek. I w tym klubie strzeliłem pierwszego hat-tricka przeciwko Chelsea, wygraliśmy ten mecz 4-0. Sezon był dla mnie bardzo udany i postanowiłem zostać na następny, choć miałem już oferty z Tottenhamu i Fiorentiny. No, ale cóż, po strzeleniu 16 bramek postanowiłem zostać. I to był bardzo wielki błąd. W pierwszej połowie nowego sezonu nie wygraliśmy, ani jednego meczu, mieliśmy kilka remisów i byliśmy na ostatnim miejscu w lidze. A ja strzeliłem tylko 3 bramki i miałem jedną asystę. Jak najszybciej chciałem odejść i w połowie sezonu przyszła znów oferta z Tottenhamu i nie wachałem się ani chwili i tam właśnie poszedłem. Właśnie skończyłem ten sezon i w Tottenhamie strzeliłem 7 bramek i miałem 2 asysty. Po sezonie nie przyszły zbyt ciekawe oferty i postanowiłem zostać w Tottenhamie na kolejny sezon. Wszystkie moje bramki mam nagrane Frapsem, więc jakby mi ktoś powiedział jak je posklejać razem to chętnie wrzucę na youtube. Tu są screeny

Pobierz program VirtualDub
http://virtualdub.sourceforge.net/ Program jest świetny. Nie wymaga instalacji. Pod tym linkiem masz samouczek
http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=90663 Na koniec kompresujesz filmik i wrzucasz na You Tuba.
Kilka obrazków mojego Kojaka

Gole uefa

Gole liga

Gole Totti ma 163 na 1 miejscu

Staty i ustawienie Only TP

Napisze tak , zaczynałem tyle razy BaL (około 25) żeby miec początkowe staty jakieś w miare dobre i trafiło sie b.dobrze. Tylko WF jako że biega po skrzydle ma duży speed , agi pare razy miałem poniżej 82 to zaczynałem od nowa po to aby mieć te minimum 88 bo widziałem u kogoś miał 89 ,a może jest możliwośc trafienia 90 ( wielkim minusem WF jest to że bardzo mało drużyn gra ustawieniem 4-3-3 np: Barca,Chealsy,Anderlecht i kilka innych , na początku a nawet w 1 meczu tych juniorów trener przez to ustawia Cię jako CF lub SMF-skrzydłowy pomocnik,więc po paru spotkaniach ma się WF,CF i SMF powoduje to że w okienkach transferowych nikt nie chce Cię jako WF tylk SMF CF LMF itp . Jedynie drużyny ktore graja 4-3-3 daja Ci WF CF.
Jeśli chodzi o punkty Strenght to daje ale to zawsze po 6 w 2 współczynik .1 było speed-stamina na zmiane z technique drybling gdy osiagnełem 95speed,zaczełem szkolic Technikque kicking-drybling 90drybling speed,a teraz od około 1,5 sezonu Power+Balans bo wywracać to się potrafił od sędziego hehe .Punkty po meczu te czerwone dostaje się najwięcej za MvP MiP,chociaż kilka razy nic nie dostałem. Ważne żeby łaczyć powysze współczyniki dla osiągnięcia lepszych rezultatów. Pozdrawiam.
erni13
Nov 23 2008, 16:13
Mam pytanie.Gram 2 sezon w Sunterlandzie(czy jakoś tak)w 1 zostałem królem asyst,drugi dopiero zaczynam.I czy dobry klub,może cię wziąść z np.''Świętych"?Czy powinienem zmienić klub?
Fan PESa
Nov 23 2008, 17:46
Witam panowie.
Gram w BaL, ale jest jedem mały problem. W ogole nie dostaję propozycji z Serie A, w ogole jej nie mam w tym trybie. Dostaje oferty tylko z ligi francuskiej i hiszpanskiej. co zrobić zeby inne ligi takze były aktywne w tym trybie?
erni13
Nov 23 2008, 18:21
CYTAT(Waluk @ Nov 23 2008, 16:29)

Może Cię wziĄĆ.
I jeszcze jedno pytanie.Co oznacza "rk" przy wyborze drużyny?
Promaniak^^94
Nov 23 2008, 18:26
Ja gram w BaL w Grenoble(czy jakos tak)i mam pytanie czy we wszystkich reprezentacjach sa powołania???
krzychu92
Nov 23 2008, 18:41
CYTAT(erni13 @ Nov 23 2008, 18:25)

I jeszcze jedno pytanie.Co oznacza "rk" przy wyborze drużyny?
To jest taki ranking klubowy z BaL masz 4 ligi po 20 zespolow razem 80 miejsc rankingowych. Miejsce jakie zajmuje druzyna zalezy od sprawowania w lidze czy europejskich pucharach. Jesli jakis klub z pierwszej 10 wygra LM to zazwyczaj wskakuje na 1 miejsce bo za LM jest najwiecej punktow rankingowych. To jest niby taki poglad na sile druzyny. Tylko troche wedlug mnie sciema ze beniaminek ligi hiszpanskiej Sporting Gijon czy jakos tak jest u mnie w 1 sezonie na 18 miejscu za raz za Juve...troche to bez sensu wedlug mnie.
Promaniak^^94 no raczej w kazdej reprezentacji sa powolania chyba ze wybrales nie wiem Lichtenstein to tam powolania nie dostaniesz bo nie ma takiej reprezentacji w PES.
w Pes 2008 bylo nawet san marino w trybie MŚ
kris15j
Nov 23 2008, 20:10
a ja po trzech treningach dostałem powołanie na mecz ze składem A
Ale passa... Mam już w sezonie 5 MoMów, w tym dwa pod rząd

.
P.S. Ja zaczynałem z takimi statystykami jakie się wylosowały, czyli słabymi. Mam agi chyba 72 albo 71... Zaczynanie gry 25 razy porównywalne jest do metody save-load, aby w każdym meczu mieć gole i asysty.
Dokładnie, też gram takim jakiego dostałem od początku. Nigdy nie ułatwiałbym sobie gry w PES.
Jeśli to do mnie było z tym 25 razy zaczynaniem BaL to weż pod uwage że po 1 około 25 razy bo nie liczyłem , a po 2 mam 10 różnych grajków jest wysoki do nieba a chudy jak trzeba , grubas o wzroście 160 , pinokio -jak trafi to mu nos zmiejszam , jest i wiedzmak nawet , gdyby był kolor skóry zielony zrobił bym ufo ( grajki maja rozegrane od pół do 2 sezonów ,a tylko jeden ma 5 sezon) dodaj do tego mieszane ligi lub liga samych gigantów i wychodzi Ci tyle możliwości rozegrania różnych meczów , że prawie nigdy się nie nudze. Grając tak jak ty 1 talentem bym się znudził po kilku meczach , więc gram to raz tym to raz innym . Są 2 typy graczów Ci którzy tylko graja i Ci którzy w grze sprawdza każdy element by być nawet o troche lepszym lub czerpać o troche więcej przyjemności z gry .
Wracając do BaL kto ma takie odczucia że liga angielska jest słabsza od hiszpańskiej . Przechodząc z Chealsy do Barcy już tak łatwo nie można minąć defensora np z AtleticBilbao.( napisałem przeczytałem i że nie dopatrzyłem takich błędów , dzięki Tolek za orty).
Fan PESa
Nov 23 2008, 22:12
Gram w BaL, ale jest jedem mały problem. W ogole nie dostaję propozycji z Serie A, w ogole jej nie mam w tym trybie. Dostaje oferty tylko z ligi francuskiej i hiszpanskiej. co zrobić zeby inne ligi takze były aktywne w tym trybie? Jak jest ranking klubów w ogole nie ma tam ani jednego klubu z włoch. Kto pomoże??
CYTAT(Tomes @ Nov 23 2008, 21:59)

Jeśli to do mnie było z tym 25 razy zaczynaniem BaL to weś pod uwage że po 1 około 25 razy bo nie liczyłem , a po 2 mam 10 różnych grajków jest wysoki do nieba a chudy jak trzeba , grubas o wzroście 160 , pinokio -jak trafi to mu nos zmiejszam , jest i wiedzmak nawet , gdyby był kolor skóry zielony zrobił bym ufo ( grajki maja rozegrane od pół do 2 sezonów ,a tylko jeden ma 5 sezon) dodaj do tego mieszane ligi lub liga samych gigantów i wychodzi Ci tyle możliwości rozegrania różnych meczów , że prawie nigdy się nie nudze. Grając tak jak ty 1 talentem bym się znudził po kilku meczach , więc gram to raz tym to raz innym . Są 2 typy graczów Ci którzy tylko graja i Ci którzy w grze sprawdza każdy element by być nawet o troche lepszym lub czerpać o troche więcej przyjemności z gry .
Wracając do BaL kto ma takie odczucia że liga angielska jest słabsza od hiszpańskiej . Przechodządz z Chealsy do Barcy już tak łatwo nie można minąć defensora np z AtleticBilbao.
Po pierwsze - "weś"? "Przechodządz"? Jak masz problemy z ortami to pisz posty w firefoxie albo wordzie...
Po drugie - w BaL chodzi o to, żeby się wczuć w karierę jednego gracza... Więc najlepiej zrobić gracza o wyglądzie podobnym do swojego (po to jest wgrywanie zdjęć). Chociaż pomysł z pinokiem dobry

.
Aaaa z tym Serie A to pewnie nie masz Serie A w karierze. Są ligi: Angielska, Francuska, Włoska, Hiszpańska, Holenderska i jeszcze te z mieszankami zespołów z innych lig (other leagues). A w karierze, o ile wiem, są 4 ligi... Wybierane losowo spośród powyższych. Ja tam zawsze robię tak, żeby mieć Hiszpańską, Włoską, Angielską, i Holenderską/Francuską... Ale mogło ci się nie wylosować (jak zaczynasz karierę - ML lub BaL - to gra losuje spośród lig dostępnych grze cztery ligi do kariery). Efektem tego jest to, że z niewybranych lig można zakontraktować wielu świetnych graczy, bo są bez klubu.
Tak, bo BAL jest oparty na ML. Ja w PES'08 nie zauważyłem, że nie miałem ligi Hiszpańskiej. A zauważyłem, to dopiero jak się dostałem do Ligi Mistrzów (3 sezon), to nie chciałem już mieszać. A skończyło się to tak, że Casillas nie miał zatrudnienia już do końca kariery. :-)
r.a.j.a.n
Nov 24 2008, 09:12
W wieku 22 lat trafiłem do CHELSEA, miałem do wyboru Liverpool i Valencia. Wahałem się, po między the blues a Hiszpanami, bo oferowali mi grę na mojej pozycji AMF. No ale wybrałem Chelsea.
Poziom gry: TP
Jimmy Floyd
Nov 24 2008, 13:52
Witam. Zainstalowałem Andrey's Patch-a 1.11 (ten składający się z 3 części + aktualizacja Of-a na gamming acces.com). Nie jest on jednak kompatybilny z Patchem KONAMI 1.20. Wyrzuca mi błąd w PES-ie. Macie może jakieś namiary na prawidłowego Of-a współpracującego zarówno z 1.20 jak i Andrey's 1.11
krzysiekFCB
Nov 24 2008, 15:52
No to teraz ja sie pochwale
Gram na najtrudniejszym poziomie, zrobilem sobie polaka 175cm, 80kg (tak jak ja), ofensywny pomocnik.
po tym pierwszym meczu przyjalem oferte Bayeru Leverkusen, nie spieszylo mi sie do zmiany klubu po doszedlem do wniosku ze kazda zmiana klubu wiaze sie z walka o lawke rezerwowych, ryzykiem ze trener bedzie mnie wystawial na zlej pozycji, czuli ogolnie spowalnia rozwoj pilkarza. Po paru treningach wywalczylem lawe, a po paru dobrych wejsciach na stale zawitalem w pierwszym skladzie. Zawsze wystawial mnie jako ofensywny rozgrywajacy czyli pozycja-marzenie. Z roku na rok gralem coraz lepiej i czwarty moj sezon w Leverskusen (20 lat) zakonczylem jako najlepszy pilkarz ligi, czlonek jedynastki sezonu, czlonek jedenastki sezonu w Europie (licze ze na swiecie tez sie zalapie, ale jeszcze nie oglosili

), krol asyst, najlepszy pilkarz pucharu ligowego. Moja druzyna zostala mistrzem Niemiec i zdobyla puchar Niemiec. W europejskich pucharach nie grali bo poprzedni sezon byl slabiutki. W reprezentacji debiut mialem jako 19 latek i caly czas mnie biora (zawsze odpadamy w eliminacjach:/ ). Po 4 sezonach postanowilem zmienic otoczenie. Nie wiem czemu okazalo sie ze zaden dobry klub sie nie zglosil, z Niemiec nie chcialem isc do nikogo, a z zagranicy same sredniaki. Wybralem West Ham i kazali mi znowu walczyc o lawe (to tak jakby West Ham w rzeczywistosci kupil Diego i kazali by mu walczyc o miejsce na lawce... troche nierealne). Po paru bramkach strzelonych jako joker zagniezdzilem sie juz w pierwszym skladzie, jestem najlepszym strzelcem druzyny, ale to nie dziwi bo teraz mnie trener wystawia jako SS. NIedlugo przerwa zimowa, licze na jakies oferty z Chelsea czy ManU
ciacho23
Nov 24 2008, 17:08
o ile punktów wam maksymalnie urosła jakaś cecha po meczu? Ale chodzi mi o punkty ma mecz, nie za trening. Mi nawet przy ocene 8.5 rosną maksymalnie o 3 pkt.
Tomes
Twój piłkarz ma bardzo dobre początkowe statystyki. Mój przy twoim to kompletny cienias. Początkowa celność strzału mojego to 54...celność dryblingu 61,atak 62 itd. Ale jak dla mnie to nienormalne, żeby BaL rozpoczynać 20parę razy.... Mimo tych statystyk nie mogę narzekać na mojego zawodnika. Jest w miarę szybki, ma dużą staminę i... to by było na tyle:D. Jak będę miał czas to się pochwalę osiągnięciami po 2 sezonach, bo jest ich naprawdę sporo

PS czas meczu ustawiony na 15 minut to prawie jak cheaty
krzychu92
Nov 24 2008, 18:02
Dlaczego tak uwazasz ze 15 min to jak cheaty? Duzo ludzi tak gra...lepsze to niz po 5min
Pixmanek
Nov 24 2008, 18:58
CYTAT
Dlaczego tak uwazasz ze 15 min to jak cheaty? Duzo ludzi tak gra...lepsze to niz po 5min tongue.gif
Dobrze, ustawię sobie 30 minut i 100 goli w jednym sezonie
Mam takie samo zdanie jak pan
Broli. Gram na 10 min i nie narzekam, może dlatego nie mam takiej kosmicznej liczby goli jak Wy.
kostek
Nov 24 2008, 19:01
Jak dla mnie ta kwestia w PES leży od zawsze.
Osobiście nie lubię grać na 5 czy 10 minut z komputerem [co innego live].
Zazwyczaj albo 15 albo 20 minut mecz.
10 to... ino włączę i już koniec. Tym bardziej, że nie lubię grać non stop do przodu, byleby jak najwięcej goli strzelać. Lubię porozgrywać piłę, jakiś fajne ataki pozycyjne konstruować itp.
Ale faktycznie denerwuje to, że często mam 5:3, 4:4 itd.
Mogliby coś z tym zrobić...
Ja gram po 10 minut. Jest to optymalny czas jak dla mnie. Wystarczający.
krzychu92
Nov 24 2008, 19:41
CYTAT(Pixmanek @ Nov 24 2008, 19:02)

Dobrze, ustawię sobie 30 minut i 100 goli w jednym sezonie
Mam takie samo zdanie jak pan
Broli. Gram na 10 min i nie narzekam, może dlatego nie mam takiej kosmicznej liczby goli jak Wy.
A a a temper temper moze cie rozczaruje ale ja tez gram po 10 min jeden mecz. Chodzilo mi o to ze po prostu kazdy gra tyle ile mu pasi. Ja gram odwrotnie jak Kostek z kompem po 10 min a z kims to po 15 albo 20 bo lepsza zabawa wtedy.
Pixmanek
Nov 24 2008, 20:07
Tak samo jak Ty gram krzytchu92. Z kumplami od 15-25 minut ustawiam, ponieważ widać, że potrafią czytać grę, a nie popełniają tak durnych błędów jak komputer. Jak gram z kumplami to nie ważna jest prędkość, bo wystarczy jeden dobry wślizg i mój zawodnik się wykłada tracąc piłkę, dlatego rzadko kiedy wynik przekroczy 3 bramki, lecz pamiętam jak mieliśmy parę meczy z rzędu, że kończyło się po 5:4, 6:5, 7:6 po dogrywkach.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.