mavachi
Oct 24 2008, 16:47
No nareszcie z Valencii przyjelem oferte Newcastle z Valencia zdobylem 3 puchary LM wiec chyba starczy
CYTAT(zagroo @ Oct 24 2008, 17:21)

Na klawie C a na padzie ?? ktoś wie..??
Dzieci neo?? Tak trudno wejść w plik SETTINGS??!! Ile jeszcze razy ma być napisane.
R2 na padzie!
proevo09
Oct 24 2008, 17:37
hehe

Zagralem 10 meczy i nawet niezle gram w RANGERS mam takie pytanie czy ktos juz dostal powolanie do kadry ??
Serkowskipes6
Oct 24 2008, 18:07
Powołanie + 6 występów i awans do Mistrzostw Świata

Krzyniu + Perejro wymiata
Serkowskipes6
Oct 24 2008, 18:19
QUOTE(naiver @ Oct 23 2008, 21:27) *
Masz tu moje wszystkie bramy z pierwszych dwóch sezonów na TP -
http://pl.youtube.com/watch?v=H8TfPaU-WPs I zacznij wierzyć, że da się wink.gif
Zgadzam się jacekz40 , coś obrońcy w dziwnie łatwy sposób dają się zakręcić..... Ale niech pes będzie z tobą

, może i ja jestem tak słaby że gra na TP nie przychodzi mi z taką łatwością jak tobie
paciol92
Oct 24 2008, 18:38
tryb jest oczywiście boski, ale jest jeden feler. Zacząłem gre w lidze angielskiej i grałem tam w jakiejś słabej drużynie potem bolton itd ale nie oto chodzi. PROBLEM TKWI W TYM ŻE W TRYBIE BaL zaczynając w lidze angielskiej NIE MA LIGI WŁOSKIEJ I ALEXANDRE PATO JEST NP. W BACA JUNIORS> MASAKRA WKURZA MNIE TO NA MAKSA I ZADNE PATCHE NIE POMAGAJĄ!!. Już mam tam orginalne nazwy itd. ale nic masakra.
naiver
Oct 24 2008, 18:40
Serkowskipes, cóż, nigdzie nie pisałem, że BaL przychodzi mi z łatwością. W filmiku są same bramki, nie ma chleba powszedniego, jakiego doświadczam w tym trybie, a więc częstych strat piłki lub niecelnych podań.
Wydawało mi się, że już wszyscy wiedzą, że zwodem na zamach można banalnie wkręcać obrońców, ale.. no cóż, tak, jak pisałem wcześniej, paragon mam, wadliwego PESa wymienię, a co!
-artur-
Oct 24 2008, 19:01
A ja mam inne pytanie... w trybie BAL trzeba stworzyc zawodnika a z racji ze jestem podobno do pewnego piłkarza zawsze w poprzednich czesciach po prostu edytowałem go i było git. I teraz chciałbym sie dowiedziec jakie id ma moj zwodnik w trybie BAL, konkretnie to jaki numer wstawic po "unnamed_..."? No i do jakiego folderu w ogole wstawia sie twarze.Pozdro
Paciol92, żaden patch Ci nie pomoże. Na początku kariery, jak wybierałeś do której ligi trafiasz, są cztery ligi, losowo wybierane, Ty akurat nie zauważyłeś, że nie wybrano Ci włoskiej ligi. Ja zawsze losuję do momentu aż będę miał ligę włoską, hiszpańską i angielską.
a jaki wybraliscie wzrost i wage zawodnika? ja 178/71 dla AMC
Serkowskipes6
Oct 24 2008, 20:00
kkCYTAT(naiver @ Oct 24 2008, 19:44)

Serkowskipes, cóż, nigdzie nie pisałem, że BaL przychodzi mi z łatwością. W filmiku są same bramki, nie ma chleba powszedniego, jakiego doświadczam w tym trybie, a więc częstych strat piłki lub niecelnych podań.
Wydawało mi się, że już wszyscy wiedzą, że zwodem na zamach można banalnie wkręcać obrońców, ale.. no cóż, tak, jak pisałem wcześniej, paragon mam, wadliwego PESa wymienię, a co!
Ok wieże ci niema o co się sprzeczać .....
enek95
Oct 24 2008, 20:05
mam pytanko napewno grał ktos w lige mistrzów czy na końcu daja nagrody dla naj. piłkaza .. Króla strzelców itp?
Siemka i ja mam wkońcu PESa 09

Chce zacząć ten tryb a że z angielskiego jestem na poziomie podstawówki to pytam co wybrac przy rozpoczynaniu kariery: Progres with change czy Change
Mastero000
Oct 24 2008, 20:23
CYTAT(Zywy @ Oct 24 2008, 21:17)

Siemka i ja mam wkońcu PESa 09

Chce zacząć ten tryb a że z angielskiego jestem na poziomie podstawówki to pytam co wybrac przy rozpoczynaniu kariery: Progres with change czy Change
Uuu, to ciezko bedzie...
Jesli chcesz grac standardowa rozgrywke bez zmieniania zespolow, wybierz progress without change.
kurcze, mam problem ;/ Moj total speed wynosi juz 95 i mi nie rosnie mimo ze mam punkty streghten na speed. Mial ktos juz tak ?
Rany, a na co Ci więcej? Lepiej mieć na takim poziomie dribbling niż zwykły speed. Teraz zacznij trenować jakąś inną umiejętność intensywnie.
chce bys szybszy od Asafa Powella ^^ nom nie daje rady nawet na streghten speed 6.
Serkowskipes6
Oct 24 2008, 21:26
chce bys szybszy od Asafa Powella ^^ nom nie daje rady nawet na streghten speed 6.
Kolega niech kompa przeskanuje , może jakieś wirusy blokują
Archie
Oct 24 2008, 21:31
Gram na top player. Moja przygoda z "BAL" zaczeła sie fenomenalnie, w pierwszym treningu w aston villi strzeliłem 4 bramki ;O w tym 3 z karnego ;P W trzecim meczu strzeliłem 2 bramki i po tym meczu juz awansowałem do składu A. Po jednym meczu w składzie A juz byłem na ławce w meczu i nawet wszedłem na 2 polowe. Zagrałem jeszcze tak 2 mecze i mam miejsce w podst. składzie. Nieźle co ? ;D
Nigdy nie grajcie HAVRRE ATHLETC CLUB. W calym zezonie nie wygralismy ani jednego meczu, a 95% bramek ja strzelilem... wlasnie sie przetransferowalem
Sorka ale nie moglem sie powstrzymac..Waluk, Most Valuable Player to nie jest najbardziej bezcenny gracz , OWNED XD
MVP = Najbardziej wartosciowy gracz !
pzdro !
Super...
A ja jestem zawiedziony AC Milan. Oddali gdzieś Dide i zamiast ściągnąć jakiegoś dobrego bramkarza to wykupili Kuszczaka. I Teraz na zmianę w bramce siedzi Kuszczak albo Abiatti. Obaj bardzo słabi bramkarze w PES'ie. Tracę masę bramek przez to, że Ci nie potrafią złapać piłki. W Arsenalu grał na bramce Ramon, który jest świetnym bramkarzem i na prawdę można było na niego liczyć, ja niestety nie mogę liczyć na ten "ręcznik", który stoi na bramce.
jacekz40
Oct 24 2008, 22:34
QUOTE(Serkowskipes6 @ Oct 24 2008, 19:23)

QUOTE(naiver @ Oct 23 2008, 21:27) *
Masz tu moje wszystkie bramy z pierwszych dwóch sezonów na TP -
http://pl.youtube.com/watch?v=H8TfPaU-WPs I zacznij wierzyć, że da się wink.gif
Zgadzam się jacekz40 , coś obrońcy w dziwnie łatwy sposób dają się zakręcić..... Ale niech pes będzie z tobą

, może i ja jestem tak słaby że gra na TP nie przychodzi mi z taką łatwością jak tobie
Tak na dobrą sprawę to w meczu na TP są jedna albo dwie sytuacje kiedy wogóle wychodzi jakiś czysty strzał za 16-tki. Ja w tych filmikach nie widze sytuacji w których obrońca blokuje strzał, a grając nawet na profesionalu ciągle obrońcy blokują strzały z okolic 16-tki. A może

TP jest łatwiejszy jak Professional?
naiver
Oct 24 2008, 22:53
Jacku, przypatrz się uważniej, a może dostrzeżesz próby bloku kompa. Jeśli nie, trudno, jakoś przeżyje imputowanie mi, że lepiej wiesz, na jakim poziomie gram
Co do samego trybu jeszcze. Zaczyna mnie to wszystko już jednak trochę irytować, tj. gra obronna moich kompanów - po transferze do Ajaxu nic się nie zmieniło, nadal w tyle tragedia, co drugi corner i rzut wolny komp strzela bramę - aż się momentami grać odechciewa. Niestety, prawdę musieli pisać na jednym forum, że na TP w BaL przeciwnicy grają o poziom wyżej od naszych kompanów z drużyny. Naprawdę, widząc kolejne idiotyczne wbieganie mojego obrońcy na napastnika rywali, aż ma się ochotę walnąć padem o podłogę, ewentualnie płytką PESa.
W Ajaksie idzie mi nadspodziewanie dobrze, w 12 meczach udało mi się kropnąć 6 goli i wygryźć ze składu Huntelaara (co z drugiej strony mało realistyczne trochę..), ale z powodów powyższych podchodzę już z mniejszym entuzjazmem do gry. Prawdziwą zmorą teraz są kontuzje, miałem w 4tym sezonie już 4 wykluczające mnie na 2 tyg i 1 na tydzień. No ale mam ustawione B w podatności na kontuzje, więc..
Naiver, daj już sobie spokój, nie tłumacz się, bo to nie ma sensu, zawsze znajdzie się ktoś kto będzie z zazdrością krzyczał, że kłamiesz, ja już sobie dałem z tym spokój, bo nawet po tym jak nie odzywali się już ludzie, którzy zobaczyli screena i przekonali się, że piszę prawdę, to znaleźli się potem następni, którzy tego nie widzieli i teraz oni gadają, że kłamię, że to niemożliwe. Naiver, tak na prawdę to oni nas tym wszystkim chwalą, ale nawet nie zdają sobie z tego sprawy. :-)
Jakie macie obecnie staty ? Waluk ty jestes jednym z lepszych, chcialbym porownac jak u Ciebie to wyglada m.in.
To jest sytuacja na 1 tydzien 6 sezonu poziom TP
Poczatkowo SS teraz mam tez plastik ^^ na CF i WF

Z umiejetnosci mam reaction.
To moje statystyki w V sezonie, na samym początku rundy rewanżowej.

Waluk jak chcesz uchodzic za hm jednego z lepszych BAL-owcow na tym forum to trzymaj klase...takie samouwielbienie z Twojej strony mi na przyklad sie zupelnie nie podoba. rozumiem, grasz na TP, 5-6 czy ktory tam sezon, jestes w Milanie - mozesz byc dumny ale nie zarozumialy. Kazdy gra na takim poziomie na jakim mu sie przyjemnie gra...dla jednego bedzie do regular dla innego amator a dla jeszcze innego TP. Dlaczego krytykujesz wszystkich nie grajacych na TP? Brak szacunku do innych bedzie sie przejawial brakiem szacunku do Ciebie
a zeby nie byl offtop: wie ktos od czego zalezy, czy bedziemy wybrani do strzelania karnego czy nie? sprawa losowa czy od dyspozycji czy jak? ;>
Nie chodzi o samouwielbienie tylko o to, że ludzie od razu zakładają, że kłamię, potem jak udowadniam, że mówię prawdę, to przestają się w ogóle odzywać, ale za chwilę pojawiają się następni, którzy uważają, że kłamię, uwierz mi, że Ciebie też by to zdenerwowało. Nie krytykuję innych, ale nie lubię jak ktoś mi pisze na priv, że on po sezonie gra w ManU, a ja nie i jestem do dupy. Co to za ludzie?
Z tym karnym jest dziwnie, myślałem, że zależy to od naszej umiejętności w strzelaniu, ale tutaj niedawno wypowiadał się użytkownik, który na swoim pierwszym treningu strzelił 3 bramki z karnego. Ja raz strzelałem karnego, a raz jak mnie ustawiono na ofensywnego pomocnika, to wykonywałem wolnego (z 40 metrów, więc podawałem). Więcej mi się nie zdarzyło, chociaż raz, jak byłem na kadrze, to przed meczem było napisane, że będę wykonywał karnego, oczywiście jak doszło co do czego to do karnego podszedł Michał Żewłakow. :-)
Randone
Oct 25 2008, 01:06
Waluk, Faka w Waszych statystykach widze jeden powazny blad: nie rozwijacie Body balance, a to BARDZO wazny atrybut.
I pytanko do Was: w jaki sposob wstawiliscie zdjecia? Zrobiliscie kamerka, wrzuciliscie z pliku czy tez to sa buzki stworzone w PESie?
Ja nie rozwijam body balance, ponieważ nauczyłem się grać tak aby nie mieć kontaktu z drugim zawodnikiem, jak kiwam go to robię to tak żebym ja poszedł w jedną stronę, a on w drugą. Musiałem z jednego zrezygnować, a zrezygnowałem z czegoś co może mi się w moim stylu najmniej przydać, dlatego nie uważam to za poważny błąd.
dokladnie

jak zawodnik szybki i zwinny to samymi kierunkami (bez jakis cudasnych zwodow) mozna wkrecic w ziemie roslego obronce, wypuscic pilke i pruc do przodu

co do bycia kapitanem: ja na pol meczu bylem kapitanem ale tylko dlatego ze wszedlem na pozycje na ktorej gral kapitan, jako ze on zszedl automatycznie opaska pozostala na tej pozycji-czyli dostalem ją ja
jacekz40
Oct 25 2008, 02:33
QUOTE(Waluk @ Oct 25 2008, 00:15)

Naiver, daj już sobie spokój, nie tłumacz się, bo to nie ma sensu, zawsze znajdzie się ktoś kto będzie z zazdrością krzyczał, że kłamiesz, ja już sobie dałem z tym spokój, bo nawet po tym jak nie odzywali się już ludzie, którzy zobaczyli screena i przekonali się, że piszę prawdę, to znaleźli się potem następni, którzy tego nie widzieli i teraz oni gadają, że kłamię, że to niemożliwe. Naiver, tak na prawdę to oni nas tym wszystkim chwalą, ale nawet nie zdają sobie z tego sprawy. :-)

spokojnie, my tylko dyskutujemy, w tym co piszę nie ma złośliwości a jedynie żarty a przy okazji kombinujemy i uczymy się grać w nowego PES-a, każdy ma swój sposób na grę, mój jest nie doskonały, więc próbuję coś zmienić. Tu z tego co piszecie wygląda, ze sporo graczy ma już zaliczone kupę godzin pykania w ulubioną piłeczkę a wiadomo..."trening czyni mistrza" a przy okazji wychodzą kolejne "kwiatki" wymyślone przez ludzi z Konami. Nie wiem co jest grane ze strzałem jeżeli zawodnik stoi bokiem do bramki? Praktycznie każde uderzenie to jest flak turlający się po murawie prosto w ręce bramkarza, w poprzednich odsłonach można było z takiej pozycji zawodnika pięknie uderzyć i padały czasami fajne brameczki. Czy dobry, mocny strzał może być wykonany tylko w pozycji zawodnika "przodem do bramki"
to co najlepiej rozwijac w swoim zawdoniku??
napiszcie jak przydzielacie swoje punkty.....
naiver
Oct 25 2008, 08:33
Nie wiem, czy ktoś już to wrzucał, czy nie, ale tutaj macie napisane, co wpływa na jaki element w Strenghten - pierwszy post.
http://forums.pesfan.com/showthread.php?t=208612
o jakim wy przydzielaniu punktów mówicie? ja nie mam takiej opcji.byc moze na ps2 nie ma czegos takiego:(
moze ktos screena wrzucic?
naiver
Oct 25 2008, 08:41
CYTAT(Randone @ Oct 25 2008, 02:10)

Waluk, Faka w Waszych statystykach widze jeden powazny blad: nie rozwijacie Body balance, a to BARDZO wazny atrybut.
I pytanko do Was: w jaki sposob wstawiliscie zdjecia? Zrobiliscie kamerka, wrzuciliscie z pliku czy tez to sa buzki stworzone w PESie?
dokladnie tak jak Waluk odpowiedzial, banalnie mozna wyrolowac obronce. Raz w lewo raz w prawo i sie gubi a pozniej strzal.
ja korzystam z frapsa a pozniej z imageshack.us, wklejam linka for forums i gra gitara. Mordka stworzona w PESie, nie chcialo mi sie bawic ;p Jak bym wiedzial jaki unnamed odpowiada za mordke(ale chyba nie ma takiego) to bym zrobil sobie twarzyczke real z prawdziwego zdarzenia.
dzieki NAIVER. widocznie i w tym moja wersja jest wybrakowana...ehh jeszcze jedno pytanko.czy w trakcie BaL mozna zmienic pozycje zawodnika.Przykladowo jak wybralem AMC a chcialbym, zeby gral na innej to jest to mozliwe?
To zalezy tylko od formacji druzyny i trenera. Moze Cie wystawic na inne pozycje. Ja na poczatku SS ciagle gralem na CF lub WF
naiver
Oct 25 2008, 09:13
Kovar, takiego screena nie ma w grze. On tylko pokazuje, jak ustawienia w Strenghten wpływają na poszczególne statystyki.
ok. ja np po meczu mam wyswietlane swoje parametry i postep jaki automatycznie sie robi.sam osobiscie nie mam na nic wplywu
ogolnie to zaczynam od nowa bo granie na środku pomocy to zadna zabawa. ciezko bramke strzelic bo jest sie krytym przez 2 zawodników a podania jakie dostaje od moich patałachów wnerwiaja mnie strasznie.wiekszosc z was jak widze gra na ataku i sobie chwalicie wiec i ja sprobuje
A ja mam pytanie dotyczace jak sie wybiera numer na koszulce, czy wogole jest to mozliwe?
Serkowskipes6
Oct 25 2008, 09:58
CYTAT(Urban @ Oct 25 2008, 10:59)

A ja mam pytanie dotyczace jak sie wybiera numer na koszulce, czy wogole jest to mozliwe?
Jest to możliwe jak kontrakt podpisujesz to naciskasz bodajże kwadrat lub trójkąt na padzie i możesz wybrać numer z jakim chcesz grać w klubie , ja wybrałem numer 11 , kontrakt zaakceptowali ,ale numer dostałem 17
jest opcja w grze.bodajze player profil i tam w ktoryms okienku mozna dowolny numer wybrac.
To nie wiedziałem, że numer można wybierać. :-) Zawsze dostawałem to co mi dawali. ;-)
mavachi
Oct 25 2008, 10:12
numer nie gra
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.