Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become A Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
Pelajs
Nalep jakbyś nie wiedział to gram na Top Player. I człowieku spokojnie, czym się tak denerwujesz, że ty tyle na TP nie potrafisz czy co?
Karlik89
jak dzieci chwala sie ile bramek strzelili. co za czasy
Tari
Karlik89...jakby nie patrzec, od tego jest wlasnie ten temat...chwalenia sie swoimi osiagnieciami w BaLu wink.gif i oczywiscie do innych celow tez
Nalep
Pelajs jestem ciekaw ile Ty strzeliłeś goli jak grałeś na TP w 3 sezonie na CMF?! A skoro grasz na TP to zwracam honor
P@TRYK
Witam moze ja napisze cos o swojej karierze . Na poczatek wybralem lige Hiszpanska , po meczu kontrolnym wybralem Mallorce , niezly klub na poczatek kariery:) Szybko dostalem sie do pierwszej jedenastki na mecz , bo po jakis 10 meczach. W pierwszym sezonie rozegralem 34mecze. W ostanim meczu w sezonie moja druzyna wygrala z Atletico , ja zdobylem 2 bramki i zaliczylem 2 asysty . Dlugo nie trzebabylo czekac i po dwoch kolejkach okna transferowego dostalem oferte wlasnie od Atletico Madryt , oczywiscie ja przyjalem . W atletico gralo mi sie wspaniale , zaliczylem bardzo duzo asyst bo az 15 ( grajac na CF to jest jakis wyczyn) ale trudno bylo nie zaliczac asyst skoro Aguerro byl w takiej formie strzeleckiej... Z Atletico wygralem LM i w sumie strzelilem 27 bramek i zaliczylem 15 asyst w 51 spotkaniach . W letnim okienku transferowym przeszedlem do Barcy(wtedy ustawilem czas meczu na 5min , bo nie chcialem zdobywac po 70 bramek w sezonie grajac na 10min ) spedzilem tam 2 sezony w pierwszym strzelilem 43 bramki i zaliczylem 10 asyst a w drugim zdobylem 37 bramek i zaliczylem 12 asyst. Znudzila mnie gra w lidze Hiszpanskiej i Barcelonie , wiec postanowilem przenies sie do Wloch , z kilku ofert wybralem Juventus Turyn , w ktorym rowniez spedzilem 2 sezony:) Bardzo mily klub , tylko wielu graczy bliskich przejscia na emeryture niestety sad.gif W Juve dostalem mozliwosc wykonywania jedenastek , moze dlatego tak polubilem ten klub:D . Nie chce mi sie juz pisac ile strzelilem bramek , ponizej dam screeny ze statami , klubami itd.
Po 2 sezonach we Wloszech przeprowadzilem sie do Anglii , a mianowicie do Londynu , aby tam reprezentowac barwy Arsenalu. Mam wplanach odwiedzic wszystkie ligi i zdobyc wszystko co jest do zdobycia duzo mi juz nie brakuje , zostala mi jeszcze tylko liga Francuska , ale wydaje mi sie ze zostane jeszcze jeden lub dwa sezony w Arsenalu. Obecnie gram drugi sezon w Arsenalu( dokladnie mam 24 kolejke )
Oczywiscie gram na poziomie Top Player i jak juz wczesniej pisalem w trzecim sezonie zmienilem czas meczu na 5minut.
Pogram moze jeszcze pare sezonow jak bede mial czas , aby zrobic wiekszosc stat ponad 90.
Ponizej daje screeny:

Nalep
Nie chce mi sie wierzyc ze od poczatku na TP grasz i tyle bramek ,potem to bardzo mozliwe ale zeby na poczatku?;]
P@TRYK
Jak nie wierzysz to poszukaj parenascie stron wczesniej , dawalem screeny z pierwszych dwoch sezonow smile.gif i widac ze jest poziom Top Player:) a zreszta wielu graczy wie jaki prosty jest ten tryb gdy tak powiem sie go "opanuje"
mb484
Jestem poczatkujacym graczem. Mozecie udzielic mi kilku wskazowek jak grac, jak strzelac? bo wiekszosc moich strzalow przy 1 na 1 z bramkarzem konczy sie strzalem w niego lub obok/nad bramka. Gram xboxie.
P@TRYK
Najskuteczniejsza metoda to zamach ( czyli strzal + podanie ) --> bramkarz bardzo czesto sie na to nabiera , praktycznie zawsze cool.gif
Tari
niestety ale dziala to tylko w sytuacji gdy obroncow ma sie z 15-20 metrow za soba ;P ten moment wystarcza czesto zeby obroncy dopadli. przynajmniej ja tak mam. od siebie polecam ustawienie sie skosem do bramki i strzal w drugi skos ;P (tak bardziej na polski jezyk: wbiegasz w pole karne, zakladam ze biegniesz zawodnikiem w gore skos i strzal po dlugim slupku, czyli w dol skos . pilka praktycznie nie do obrony wink.gif
qazwsx
Ja w sytuacjach 1-1 często uderzam tzw szczurka, tj lekki strzał po ziemi. Wczoraj grałem z kumplem parę meczyków i na 6 sytuacji sam na sam w taki sposób pokonałem jego bramkarza 5 razy ;]
Nalep
CYTAT(P@TRYK @ Feb 10 2009, 15:43) *
Jak nie wierzysz to poszukaj parenascie stron wczesniej , dawalem screeny z pierwszych dwoch sezonow smile.gif i widac ze jest poziom Top Player:) a zreszta wielu graczy wie jaki prosty jest ten tryb gdy tak powiem sie go "opanuje"

Dobra ,dobra ,wierze Ci biggrin.gif ja teraz to gram na AMFie i ostatnio pare ladnych bramek z dystansu ;p
kristo2323
CYTAT(mb484 @ Feb 10 2009, 16:33) *
Jestem poczatkujacym graczem. Mozecie udzielic mi kilku wskazowek jak grac, jak strzelac? bo wiekszosc moich strzalow przy 1 na 1 z bramkarzem konczy sie strzalem w niego lub obok/nad bramka. Gram xboxie.

No ja mogę ci poradzić metoda 80% skuteczności na pełnym gazie mijasz bramkarza to znaczy przed nim skręcasz i albo w lewo albo w prawo susa dajesz puszczasz spid i on leży to strzelasz po ziemi potem albo goni cie to tez po ziemi wal jedyny problem jak obrona wróci i wybije z linii to w tedy tylko gola nie ma.
LeSSu1122
Heh...a mozesz powiedziec jak puscic tego "szczurka".....?Na PC...tongue.gif:P
erni13
Jak używać tego edytora do BAL?
mVp
CYTAT(erni13 @ Feb 18 2009, 17:38) *
Jak używać tego edytora do BAL?

Panie chcę być w BaL'u jak Aguerro jest temat edytora.

PS. Aby być jak Aguerro trzeba pracy i zawziętości a nie edycji.
Dzacol92
Witam. Mam kilka pytań do graczy, którzy są mniej więcej w 5-6 sezonie gry. Gram na CF i chciałbym wiedzieć jak najlepiej rozdzielić pkt Strenghen aby np strzały nie latały po trybunach. Poza tym , na jakiej kamerze lepiej grać - Vertical , Czy Wide? Proszę o szybką odp wink.gif
Tari
pkt strenghten rozdzielasz jak ci wygodnie ale wiekszosc osob po 6 pkt w 2 umiejetnosci wink.gif ja bym najpierw doprowadzil stamine do stanu uzytecznosci xD tzn 80 i wiecej. a potem 6 pkt w speeda i 6 w kicking. jak juz speed na dobrym poziomie to przelozyc to w power. wymiennie ze speedem moze byc balance, w zaleznosci czy wolisz sprintera czy czolg. taka moja opinia.

co do kamery to mi najwygodniej gra sie na normal wide czy jak to tam sie nazywa, ale niektorzy mowia ze bardziej realistycznie jest na verticalu itd...ile osob tyle opinii ;]
Dzacol92
no no ;D no stamine i speeda mam w miare wysokiego ;D i nie wiem w co dalej inwestowac ;P A jak grasz na wide to masz na Ball czy Player? moze i veritcal bardziej realistyczny ale czasem strzałki sie myla ;D
Tari
w miare? albo balance albo speed potrzebne sa na pieknym poziomie tongue.gif znaczy lepiej sie gra wtedy. chyba. ale jak ci wystarczy to power i kicking teraz...glowki, sila.celnosc,technika strzalow pojdzie w gore ;]

kamere mam na na wide i na pilce zablokowana. kwestia przyzwyczajenia.
qazwsx
CYTAT(LeSSu1122 @ Feb 11 2009, 18:33) *
Heh...a mozesz powiedziec jak puscic tego "szczurka".....?Na PC...tongue.gif:P

Lekko naciskasz strzał, żeby była po ziemi.
U mnie to najczęściej tak to wygląda, że lecę z rogu pola karnego i lekko uderzam w długi róg, w 90% piłka wpada od słupka bądź bardzo blisko słupka wink.gif
Dzacol92
No w miare tzn speed 86 a stamina 88 ;D teraz inwestuje w kicking i power (balance?) nie wiem co wlasnie wziac xD
Tari
po co balance ;P albo dolozyc speeda albo juz tylko cisnac power i kicking ;P ale rob jak chcesz ja zadnym autorytetem nie jestem zebym mowil jak co ma wygladac wink.gif
Dzacol92
no ale potem tak mi zalosnie skreca ;D
mVp
CYTAT(Dzacol92 @ Feb 24 2009, 18:01) *
no ale potem tak mi zalosnie skreca ;D

Bo masz żałosną technikę??
Dzacol92
raczej balance ;d technika chuja do tego ma ;]
Tari
raczej nie wink.gif i jeszcze ile masz agility? bo jak malo to nie ma sie co dziwic. balance daje tylko to ze dluzej sie bedziesz na nogach trzymal i nie odbijal od rywali jak od muru...
Dzacol92
a agility do czego jest w takim razie?
Tari
agility to zwinnosc wink.gif czyli jak szybko zmieniasz wlasnie kierunek biegu, start do pilki i takie tam...technika to bardziej jak bardzo pilka klei ci sie do nogi, czy przy przyjeciu nie odskoczy itd...;]
Dzacol92
a to sorry my fault ;D
slawius1
witam
żem się dopiero co zarejestrował, żeby podzielić się swoimi uwagami na temat BaL. Sam gram jako WF (poleciałem na Agility, wiem) oczywiście na TP 10 min od samego początku. Teraz jestem w połowie 12 sezonu lat 29. Zaczynałem w Ligue 1 w Le Mans. Bez fajerwerków w lidze, ale udało zdobyć się puchar UEFA (byłem top scorer z 5 bramkami). Po drugim, bezbarwnym trochę sezonie klub nie przedłużył ze mną kontraktu i przeszedłem do Lyonu. Mimo 3 miejsca w lidze odszedłem, ponieważ ManU zainteresowało się moją osobą - i to był strzał w dychę !!!:D Kariera zaczęła się pełną gębą biggrin.gif 5 sezonów w ManU potem półroczny romans z Interem i 2,5 roku w Juve 1 sezon w Realu (najlepszy ze wszystkich niemal wszystkie nagrody indywidualne moje nie dostałem za asysty w lidze, pucharze i na euro) i powrót do ManU. 2 razy zdobyłem nagrody dla najlepszego gracza w Europie i na świecie, LM wygrana (tylko) 2 razy, reprezentacja - no cóż po pewny czasie grałem regularnie, ale koledzy z teamu trochę przeszkadzali sobie i mnie. Garść statystyk teraz:
Liga:
minut: 45869 mecze: 615
śr ocena: 6,86 (najlepszy sezon 7,31 / 55 meczy) bramki: 379 (najwięcej w sezonie 59) asysty: 152 (27)
MotM: 250 MIP: 62

Reprezentacja:
min: 4649 mecze: 56
śr. ocena: 6,83 (7,41 / 6) bramki: 32 asysty: 7
MotM: 23 MIP: 9

Co do samej gry: ameryki nie odkryję - początek jest najważniejszy, trzeba grać za 3 dawać z siebie wszystko. Nie można zmieniać po pół roku teamu "bo mnie nie chce wpuścić" tylko grać dalej i szukać szansy.
Często jest tak , że komp "nie widzi" naszej dobrej pozycji, nie można często używać zawołania o podanie, bo ZAWSZE podanie jest po ziemi, a my chcemy, żeby piłkę posłali górą - nie w pesie 2009 wink.gif
no co by tu nie pisać - kto odnajdzie się na boisku ten będzie się nieźle bawił i tyle biggrin.gif tak jak ja ;p
Jak jakieś pytania to strzelajcie
Mortin
w takim razie jakie punkty odpowiadaja za agility? bo na 1szej stronie tego nie ma
Tari
za agility nie odpowiada nic ;P wysokosc tego skilla jest losowa, choc np na WF jest zawsze wyzsza od innych pozycji wink.gif nie trenujemy jej, nie rosnie i nie spada wink.gif
slawius1
dokładnie - a żeby mieć agi wysokie nie tylko jako WF to trzeba (wg mnie) dużo zmieniać kierunki biegu ogólnie bardzo dużo dryblingu (oczywiście udanego), ale tylko w tym 1. początkowym meczu
lospawel17
a to nie jest tak, że już w pierwszym meczu ustalone są staty zawodnika ? przecież widać je na małym szcześciokątnym wykresie
Tari
niee ;] w 1 meczu masz domyslne staty na jakimstam poziomie i ilekroc zaczniesz bal'a beda takie same. chyba. staty sa losowane (bo inaczej tego nazwac nie mozna) wlasnie po 1 meczu.
slawius1
nie no ale jak zaczniesz jako CF na TP i zagrasz dwa mecze w jednym strzelisz powiedzmy 3 bramki a w drugim oddasz parę strzałów na bramkę beż zdobyczy bramkowej to różnica będzie w statsach strzału - czyli robiąc to co musisz jako CF masz lepszy strzał, jako CMF musisz dużo i celnie podawać (najlepiej mieć kilka asyst jak się uda).

A czy mieliście może zawodnika, który, na tym wykresie zaczynał z pułapu 75 lub wyżej, bo ja jak zawsze próbowałem to tak 70-73 (na oko)??
lospawel17
to co robić by miec dobre body balance ? bo jak dałem max wzrost i max wage to nic nie daje i mam agility 88 na DMF biggrin.gif
Tari
slawius1 nie mieszaj...sprawdzilem na sobie jak juz sie nagralem karier w BaL'a i chcialem miec na start wymarzonego zawodnika to wlaczalem pierwszy mecz, stalem caly mecz (szedlem po prostu od kompa), wracalem, sprawdzalem staty i jak mi sie nie podobaly to jeszcze raz. i naprawde byly kompletnie losowe, raz nizsze raz wyzsze, calkiem rozne a czasami kilka razy pod rzad podobne...wiec watpie w jakas zaleznosc od twojego wystepu wink.gif
Nalep
Ja zacząłem w Betisie:PP na razie jestem zadowolony ,mam 1 bramkę w 4 meczach ;D
nas_escobar
witam mam problem poniewaz po kilku kolejkach wywala mnie do windowsa mimo ze zainstalowlem patch 1.1 i 1.2

zrobilem tak zainstalowalem od nowa pesa pozniej patcha 1.1 i 1.2 i na koncu ekstraklasa patch i update 1 i 2 do tego i wywala do windowsa
chyba wsztystko dobrze robie czy nie?

prosze o pomoc sad.gif
slawius1
CYTAT(Tari @ Mar 2 2009, 18:15) *
slawius1 nie mieszaj...sprawdzilem na sobie jak juz sie nagralem karier w BaL'a i chcialem miec na start wymarzonego zawodnika to wlaczalem pierwszy mecz, stalem caly mecz (szedlem po prostu od kompa), wracalem, sprawdzalem staty i jak mi sie nie podobaly to jeszcze raz. i naprawde byly kompletnie losowe, raz nizsze raz wyzsze, calkiem rozne a czasami kilka razy pod rzad podobne...wiec watpie w jakas zaleznosc od twojego wystepu wink.gif

Tari to powiedz mnie dlaczemu zawsze "losowo" mam lepsze statsy jako CF kiedy strzele 2 -3 bramki. Jak mi powiesz, że to szczęście lub ślepy los to i tak nie uwierzę.
Nalep
Mam takie pytanie ,co daje Agression? Bo mam wysoki ten atrybut:P
Tari
tak powiem, bo tak mysle =] chociaz nikt oprocz tworcow nie rozgryzl jeszcze pes'a ;P wiec moze i w tym co mowisz jest cos z prawdy nie mowie ze nie bo po prostu nei wiem wink.gif jak juz pisze to jest to oparte na moich doswiadczeniach, dotychczas inni tez tak mieli, wiec uwazalem ze mam racje wink.gif heh zreszta czy to wazne...kazdy ma swoj sposob, najwazniejsze zeby byl dobry ;D

heh co do agresji to ja nie wiem na co ona wplywa. niestety.
slawius1
nawet nigdy specjalnie się nie zastanawiałem nad tym - może chodzi "jakość" wślizgów albo jak często będziemy faulować przy próbie odbioru piłki??

Tari - no właśnie my się domyślamy a twórcy wiedzą i nie mówią wink.gif
zarowa7
Witam

Mam pytanie w zwiazku z punktami doswiadczenia po meczu, wiem ze zielono biale to pkt za STrENGHT a bialo czerwone za mecz !!! tylko ze po meczy dostae tylko punlty za STRENGHT a za MATCH nic ???
moze mi ktos wytlumaczy o co chodzi ?
slawius1
nie możesz TYLKO biegać tak jak TY chcesz tylko tak jak chce TRENER (tutaj taktyka:)). Musisz wejść w ustawienia zespołu i zobaczyć czy masz szybko wracać do obrony czy możesz wolno, czy masz biegać głównie do przodu albo na boki, tak w ogóle to zależy również od tego na jakiej pozycji grasz. Kim grasz??
zarowa7
slawius1, jeśli to pytanie do mnie to rasowy AMC, lecz w klubie CMF
slawius1
CYTAT(zarowa7 @ Mar 8 2009, 09:51) *
slawius1, jeśli to pytanie do mnie to rasowy AMC, lecz w klubie CMF

aha czyli musisz dużo podawać i grać w tę stronę, w którą masz przydzieloną strzałkę - wejdź w check formation tam to znajdziesz smile.gif
radom8
Siema! Ja mam pytanie odnośnie zwodów, tu dokładnie chodzi mi o flip flap, flip flap w drugą strone, ruletka tevez'a i podrzucenie piłki, krzyżak(tu oczywiście jak zmienić Weak Foot Frequency). Czy jest możliwe ich wykonanie w Become a legend?? huh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.