Witajcie

Do Jajo-coś_tam...
(bo też niby czemu mam cię potraktować poważnie, skoro żal ci mnie)
1 Nie drzyj japy i wyłącz CapsLocka.
2. ja i JAYETI to dwie różne osoby.
3. gram mecze na TopPlayer po 15 minut każdy od początku, od pierwszego sezonu. Skoro ty nie radzisz sobie, to nie atakuj bezpodstawnie innych.
4. nie edytowałem ani razu mojej postaci w Become A Legend
5. nawet wysłanie save'a nie da ci dowodów, bo przecież poziom rozgrywki można sobie zmieniać co sezon, a czas trwania pojedynczego meczu w każdej chwili.
6. W odpowiedzi na twoje nienajmądrzejsze pytanie: Dlaczego Acceleration się wyrównało do TopSpeed? Dlatego, że jak już TopSpeed osiągnęło 95 to jeszcze przez 5 oczek miałem ustawiony strenghten w speeda, żeby Acceleration dorównał do poziomu TopSpeed. Uznałem, że warto.
Mój plan strenghten dla postaci planowany na początku i systematycznie wdrażany:
6 stamina, 6 kicking (aż do stamina=83)
6 speed, 6 kicking (aż do top speed=95)
6 stamina, 6 kicking (aż do stamina=90)
6 speed, 6 kicking (aż do acceleration=95)
6 dribbling, 6 kicking (aż do uzyskania wszystkich parametrów związanych z kicking=95*)
* jedynie free kick accuracy=92 i zostało na tym poziomie, to wiadomość z sezonu 9, który dopiero co skończyłem, bo uznałem, że trenowanie tego parametru przez jeszcze trzy pełne punkty nie jest opłacalne)
6 dribbling, 6 power (aż do dribbling accuracy=80 i technique=90**)
** wtedy zobaczę, jak bardzo skuteczne będą moje nowe zwody i podbiję dalej power oraz balance)
Jajo, skoro taki dobry matematyk z ciebie i bawią cię teorie spiskowe, to policz sobie. Pewnie masz dużo czasu, bo skoro mi zarzucasz oszustwo z TopPlayer, to sam pewnie sobie nie radzisz i grzejesz ławę, więc zajmij się rachunkami

Mit twojej wszechwiedzy obalony...
Do slavius1:
Siemka:) Postaram się wyjaśnić podejrzenia. Od pierwszego meczu miałem przeznaczone 6pkt treningowych w kicking, więc to, że parametry z kicking związane skoczyły w góre o 37 nie musi dziwić. Pozwól, że to rozpiszę (generalnie, nie chce mi się, ale staram się bronić mojego dobrego imienia

) Dla ułatwienia weźmy pod uwagę parametry związane z kicking, które są trenowane w pełnym wymiarze, a nie połowicznie.
Założenie 1: nie biorę pod uwagę doświadczenia meczowego "czerwonego"
Założenie 2: obojętnie czy gram czy nie, czy siedzę na ławie, czy skipuję punkty ze strenghten się dopisują
Założenie 3: za każdy mecz mam do rozdania w pierwszych dwóch latach 12 pkt, w kolejnych dwóch - 9, w następnych -6.
Założenie 4: dla utrudnienia uznajmy, że w każdym sezonie moja drużyna w pucharze krajowym była rozstawiona i grała dwa mecze mniej.
Założenie 5. w pucharze krajowym w takim razie mogłem rozegrać maksymalnie 9 spotkań
Założenie 6. mecze LM i UEFA rozgrywane są w rundzie jesiennej do piątego fazy zasadniczej grupowej, i od szóstego w rundzie wiosennej.
I. Mecze ligowe:
- pierwsze dwa sezony 38x2x12=912
- kolejne dwa sezony 38x2x9=684
- nastepne cztery sezony 38x4x6=912
II. Mecze pucharu krajowego:
- pierwsze dwa sezony (dwukrotnie Final Eight) = (4x12)+(4x12)=96
- kolejne dwa sezony (Runner-Up i Winner) = (9x9)+(9x9)=162
- następne cztery sezony (4x Winner) = 4x(9X6)=216
III. Liga mistrzów/ Puchar UEFA
(dokładnie nie pamiętam czy osasuna występowała w lidze mistrzów w pierwszym sezonie. zakładam że nie)
- pierwsze dwa sezony = 3x12=36
(w trzecim sezonie Atletico musiało walczyć o prawo udziału w LM - dodać 6 meczów, potem 6 meczów fazy grupowej i porażka z liverpoolem w 1/8 fazy pucharowej - te frajerskie gole bolą do dziś

)
- kolejne dwa sezony = (6+6+2)x9 + (6+2+2+2+1)x9=243
- następne cztery sezony = 4x(6+2+2+2+1)x6=312
Łącznie: 912+684+912+96+162+216+36+243+312=3573
Wynik dzielimy przez 100 i mamy 35,7 pkt w każdą umiejętność w pełni trenowaną przez kicking, a przy tym weź pod uwagę dwie WAŻNE informacje:
a) nie liczę meczów reprezentacji (do tej pory około 30-40)

nie liczę w ogóle doświadczenia czerwonego meczowego - a skipowałem TYLKO te mecze kiedy miałem kontuzję i kiedy miałem słabiutką formę.
Sposób rozwoju postaci podałem wyżej. Jajo kalkulator w dłoń
mVp i slavius1 - rozsądne podejście do tematu, bez napinki jak tamten jest w cenie

Pozdro