Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become A Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
slawius1
CYTAT(macgd @ Apr 17 2009, 08:28) *
Było.
Ad. 1. Może się zdarzyć, że pod koniec okresu negocjacji (ostatnie 2 tygodnie) trafi do ciebie oferta z dobrego klubu, ale też jeśli nie jesteś mega gwiazdą, to wraz z czasem trwania negocjacji spada wartość ofert z przeciętnych klubów. Sposób lekko naciągany -> zrobić save w pierwszym tygodniu negocjacji i klikac "next week" zeby zobaczyć czy coś ciekawego wpadnie.
Ad. 2. Sympatią/antypatią, taktyką, siła zespołu.
Ad 3. Możesz, ale trafiają się rzadziej niż z ligi "rodzimej" Musisz błysnąc w kadrze albo pucharach europejskich.

Co do Ad. 2. - Twój sposób lekko naciągany nie zadziała, bo oferty dla ciebie są ustalane na cały okres negocjacji z góry. Jeżeli zapiszesz sobie w 1 tygodniu negocjacji i będziesz próbował save/load, to nic Ci to nie da. Musisz zapisać przed ostatnim meczem w sezonie - zagraj bądź symuluj mecz i sprawdź jakie oferty przyjdą, jeżeli nie pasują load, to jest "sposób lekko naciągany". smile.gif
YaYeti
zadziala ale jesli chodzi nie o to zeby sie zmienialy cviagle kluby ale zeby zobaczyc kto w danbym tygopdniu bedzie sie po ciebie zglaszac
przyklad:
z w pierwszym tygodniu zglasza sie po ciebie milan(daje 3500 pkt) no to wtedy savujesz i dajesz next week do konca kokienka transferowergo aby zobaczyc czy nikt lepszy sie nie zglosi albo czy milan nie da wiecej kasy na ciebie. jezeli inne oferty beda gorsze od tej pierwszej to wchodzisz w czesniej zapisanego sava i wybierasz oiferte milanu!

ale taki slawius1 masz racje do tego ze jezeli zapiszemy gre juz w okienku trasferowym (w pierwsyz mtygodniu) to kluby mamy juz ustalone i nie beda sie zmieniac
basi90

Mam problem!
Dostaje powołanie do reprezentacji Polski na ostatni mecz eliminacji między Polską, a Serbią. Za każdym razem po tym meczu wyskakuje mi błąd (screen). Już trzy razy grałem ten sam mecz (1:1, 3:1, 5:1). Ale za każdym razem wyskakiwał mi ten błąd, a jak włączę "B...'s parameters have gone up" to mnie wywala do Windowsa! Kiedys jak jeszcze grałem w Lechu Poznań tez wyskoczył mi ten błąd ale później po prostu włączyłem grę jeszcze raz i dałem "Skip match" i grałem dalej, ale graja dla Polski nie da sie dac "Skip match"!
Mogę coś z tym zrobić? Pomóżcie!
YaYeti
a moze powinienes wgrac patcha (1.0 2.0 3.0 )od KONAMI
no a jak je wgrales to nie wiem jak ci pomoc :/
JaYo
DO MACGD po 1 zmien se ksywe na JAYETI po 2nie grasz na top player po 3 dotyczy se statow i kariery TO JEDNE WIELKIE GOWNO napisz mi czemu TOP SPEED i ACCELERATION masz po 95 jak bylo po miedzy nimi na poczatku 5 punktow roznicy dajac w SPEED one ida wzasadzie rownolegle i nie wierze zeby byla taka rozbierznosc, skoczyl ci top speed z 76 na 95 czyli 19 oczek na to trzeba 176 meczow rozegranych miec ty masz 316 wiec zostaje 140 i ja mam w to uwerzyc ze te reszte oczek zdobyles w tych 140 meczach.... ZAL MI CIE (NIE WIEM JAK U INNYCH ALEMI W UKONCZENIU 22 ROKU W BAL DOSWIADCZENIE LECIALO NIE PO 12 JAK NA POCZATKU TYLKO PO 6)_ O TO STRONKA GDZIE JEST KALKULATOR I MOZNA TAM OBLICZYC ILE DOSTANIECIE OCZEK DO STATYSTYK ZA 1 CZY 44 MECZY DAJAC PUNKTY STRENGTHEN http://www.pesreplays.com/index.php?q=cont...hen-calculator# MIT OBALONY ... THX HEHE HAHA

Ale głośno szczekasz, hau hau // Tomak
mVp
CYTAT(JaYo @ Apr 17 2009, 15:54) *
DO MACGD po 1 zmien se ksywe na JAYETI po 2nie grasz na top player po 3 dotyczy se statow i kariery TO JEDNE WIELKIE GOWNO napisz mi czemu TOP SPEED i ACCELERATION masz po 95 jak bylo po miedzy nimi na poczatku 5 punktow roznicy dajac w SPEED one ida wzasadzie rownolegle i nie wierze zeby byla taka rozbierznosc, skoczyl ci top speed z 76 na 95 czyli 19 oczek na to trzeba 176 meczow rozegranych miec ty masz 316 wiec zostaje 140 i ja mam w to uwerzyc ze te reszte oczek zdobyles w tych 140 meczach.... ZAL MI CIE (NIE WIEM JAK U INNYCH ALEMI W UKONCZENIU 22 ROKU W BAL DOSWIADCZENIE LECIALO NIE PO 12 JAK NA POCZATKU TYLKO PO 6)_ O TO STRONKA GDZIE JEST KALKULATOR I MOZNA TAM OBLICZYC ILE DOSTANIECIE OCZEK DO STATYSTYK ZA 1 CZY 44 MECZY DAJAC PUNKTY STRENGTHEN http://www.pesreplays.com/index.php?q=cont...hen-calculator# MIT OBALONY ... THX HEHE HAHA

Żeby takich rzeczy dowieść trzeba sporo policzyć bo np. za mecze skipowane dostajesz doświadczenie, do tego dochodzi doświadczenie meczowe (bo gra 15 min) itp. Trochę szkoda czasu aby liczyć to wszystko bo ktoś ma dobre staty, dla mnie osobiście jest na granicy realności i przy odrobinie szczęścia może mieć to bez edytora.

PS. Nie podpalaj się tak, wcześniej jak jeden gość podał staty edytowane to go ludzie z tematu szybko wyłapali.
slawius1
no tak w sumie to podejrzane jest bo po 8 sezonach niektóre staty wzrosły nawet o 37 (free kick), ale jak się edytuje staty to wiem, że edycja polega na zmianie początkowych statów (z tym moim zawodnikiem jest wszystko ok, mam takie info bo kombinowałem z inną karierą biggrin.gif) no chyba, że pojawił się jakiś inny, nowszy, lepszy program. Także zgadzam się z mVp - najpierw dowody prosimy.

Tak w ogóle zauważyłeś, że kolega gra na 15 min. ?? A przy dobrym zawodniku to później daje spore efekty, bo można więcej bramek walnąć i te extra punkty meczowe do rozwoju załapać.
macgd
Witajcie smile.gif

Do Jajo-coś_tam...
(bo też niby czemu mam cię potraktować poważnie, skoro żal ci mnie)

1 Nie drzyj japy i wyłącz CapsLocka.
2. ja i JAYETI to dwie różne osoby.
3. gram mecze na TopPlayer po 15 minut każdy od początku, od pierwszego sezonu. Skoro ty nie radzisz sobie, to nie atakuj bezpodstawnie innych.
4. nie edytowałem ani razu mojej postaci w Become A Legend
5. nawet wysłanie save'a nie da ci dowodów, bo przecież poziom rozgrywki można sobie zmieniać co sezon, a czas trwania pojedynczego meczu w każdej chwili.
6. W odpowiedzi na twoje nienajmądrzejsze pytanie: Dlaczego Acceleration się wyrównało do TopSpeed? Dlatego, że jak już TopSpeed osiągnęło 95 to jeszcze przez 5 oczek miałem ustawiony strenghten w speeda, żeby Acceleration dorównał do poziomu TopSpeed. Uznałem, że warto.

Mój plan strenghten dla postaci planowany na początku i systematycznie wdrażany:
6 stamina, 6 kicking (aż do stamina=83)
6 speed, 6 kicking (aż do top speed=95)
6 stamina, 6 kicking (aż do stamina=90)
6 speed, 6 kicking (aż do acceleration=95)
6 dribbling, 6 kicking (aż do uzyskania wszystkich parametrów związanych z kicking=95*)
* jedynie free kick accuracy=92 i zostało na tym poziomie, to wiadomość z sezonu 9, który dopiero co skończyłem, bo uznałem, że trenowanie tego parametru przez jeszcze trzy pełne punkty nie jest opłacalne)
6 dribbling, 6 power (aż do dribbling accuracy=80 i technique=90**)
** wtedy zobaczę, jak bardzo skuteczne będą moje nowe zwody i podbiję dalej power oraz balance)

Jajo, skoro taki dobry matematyk z ciebie i bawią cię teorie spiskowe, to policz sobie. Pewnie masz dużo czasu, bo skoro mi zarzucasz oszustwo z TopPlayer, to sam pewnie sobie nie radzisz i grzejesz ławę, więc zajmij się rachunkami tongue.gif
Mit twojej wszechwiedzy obalony...

Do slavius1:
Siemka:) Postaram się wyjaśnić podejrzenia. Od pierwszego meczu miałem przeznaczone 6pkt treningowych w kicking, więc to, że parametry z kicking związane skoczyły w góre o 37 nie musi dziwić. Pozwól, że to rozpiszę (generalnie, nie chce mi się, ale staram się bronić mojego dobrego imienia tongue.gif) Dla ułatwienia weźmy pod uwagę parametry związane z kicking, które są trenowane w pełnym wymiarze, a nie połowicznie.

Założenie 1: nie biorę pod uwagę doświadczenia meczowego "czerwonego"
Założenie 2: obojętnie czy gram czy nie, czy siedzę na ławie, czy skipuję punkty ze strenghten się dopisują
Założenie 3: za każdy mecz mam do rozdania w pierwszych dwóch latach 12 pkt, w kolejnych dwóch - 9, w następnych -6.
Założenie 4: dla utrudnienia uznajmy, że w każdym sezonie moja drużyna w pucharze krajowym była rozstawiona i grała dwa mecze mniej.
Założenie 5. w pucharze krajowym w takim razie mogłem rozegrać maksymalnie 9 spotkań
Założenie 6. mecze LM i UEFA rozgrywane są w rundzie jesiennej do piątego fazy zasadniczej grupowej, i od szóstego w rundzie wiosennej.

I. Mecze ligowe:
- pierwsze dwa sezony 38x2x12=912
- kolejne dwa sezony 38x2x9=684
- nastepne cztery sezony 38x4x6=912

II. Mecze pucharu krajowego:
- pierwsze dwa sezony (dwukrotnie Final Eight) = (4x12)+(4x12)=96
- kolejne dwa sezony (Runner-Up i Winner) = (9x9)+(9x9)=162
- następne cztery sezony (4x Winner) = 4x(9X6)=216

III. Liga mistrzów/ Puchar UEFA
(dokładnie nie pamiętam czy osasuna występowała w lidze mistrzów w pierwszym sezonie. zakładam że nie)
- pierwsze dwa sezony = 3x12=36
(w trzecim sezonie Atletico musiało walczyć o prawo udziału w LM - dodać 6 meczów, potem 6 meczów fazy grupowej i porażka z liverpoolem w 1/8 fazy pucharowej - te frajerskie gole bolą do dziś tongue.gif)
- kolejne dwa sezony = (6+6+2)x9 + (6+2+2+2+1)x9=243
- następne cztery sezony = 4x(6+2+2+2+1)x6=312

Łącznie: 912+684+912+96+162+216+36+243+312=3573
Wynik dzielimy przez 100 i mamy 35,7 pkt w każdą umiejętność w pełni trenowaną przez kicking, a przy tym weź pod uwagę dwie WAŻNE informacje:
a) nie liczę meczów reprezentacji (do tej pory około 30-40)
cool.gif nie liczę w ogóle doświadczenia czerwonego meczowego - a skipowałem TYLKO te mecze kiedy miałem kontuzję i kiedy miałem słabiutką formę.

Sposób rozwoju postaci podałem wyżej. Jajo kalkulator w dłoń tongue.gif

mVp i slavius1 - rozsądne podejście do tematu, bez napinki jak tamten jest w cenie smile.gif

Pozdro smile.gif
JaYo
do MACGD jakie ty dziecko neostrady jestes ... ty bez kitu musis siedziec calymi dniami dzien noc przy pesie ze ci sie chcialo cala biografie pisac twego wafla!! pisales to wypracowanie pewnie cale popoludnie, a mogles w pesa pograc wybacz graj sobie dalej ;p;p;p

O, patrz jak się ładnie pożegnamy. : ) / Tomak
mVp
@MACGD Też ci się chciało pisaćbiggrin.gif ja bym powiedział żeby mył i tyle.

@JaYo ...
JaYo
a co do 6 punktu ... to w czasie tym jak napisales za miales ustawiony strenghten w speeda to ci by Acceleration roslo a doswiadczenie za TopSpeed stalo w miejscu (jak sie doczytalem w czasie sezonu doswidczenie idzie rownolegle czyli +12 czy +9 czy +6) JAK TE DWA ATRYBUTY ROSNA W PARZE, jak masz ustawiony SPEED na 6 to ci rosnie zalozmy za pierwszy sezon 2 atrybuty Acceleration i TopSpeed po +12 i RESPONSE i DRIBBLE SPEED +6 a jak nie wiecie o co mi chodzi to wez czy wezcie tabelke zobaczcie na 1 stronie ( takze nie mozlie zeby oba mialy po 95 jak na poczatku bylo 5 punktow roznicy!!! )
JaYo
ty MvP sam sie myj.. tongue.gif tongue.gif
mVp
CYTAT(JaYo @ Apr 17 2009, 22:12) *
a co do 6 punktu ... to w czasie tym jak napisales za miales ustawiony strenghten w speeda to ci by Acceleration roslo a doswiadczenie za TopSpeed stalo w miejscu (jak sie doczytalem w czasie sezonu doswidczenie idzie rownolegle czyli +12 czy +9 czy +6) JAK TE DWA ATRYBUTY ROSNA W PARZE, jak masz ustawiony SPEED na 6 to ci rosnie zalozmy za pierwszy sezon 2 atrybuty Acceleration i TopSpeed po +12 i RESPONSE i DRIBBLE SPEED +6 a jak nie wiecie o co mi chodzi to wez czy wezcie tabelke zobaczcie na 1 stronie ( takze nie mozlie zeby oba mialy po 95 jak na poczatku bylo 5 punktow roznicy!!! )

Jak byś dobił do 95 swoim zawodnikiem to byś wiedział że to jest MAX i więcej nie podbijesz więc maksymalnie wyciągnięta umiejętność stoi a inna rośnie. A co do pierwszej strony to ja współtworzyłem FAQ.

PS. Nie dubluj wpisów tylko edytuj i dopisuj.
macgd
Do jajo: ta, siedziałęm przy pesie dniem i nocą biorąc pod uwage ze studiuje i pracuje. I nie siedziałem przy tym całego popołudnia. To elementarne rachunki. Serio, poważnie przemyśl propozycje kalkulatora. No i się myj:]

mVp: ok już nie będę offtopował, ignor dla jaja :] pozdro:)
JaYo
dobra MACGD ... ty tez sie myj!! ja znam takiego co pracuje i studiuje ma 23 lata i nawet na oczy cipki nie widzial!! ale za te ELEMENTARNE RACHUNKI + cYa

Zapraszam na forum za 900 dni (: / Tomak
Pixma
gdyby nie internet zapewne byś też nie widział ,ale dalej jesteś pewnie przekonany ,że na nią sie tylko patrzy.
kristo2323
Wydawało mi się że tu jest temat o Become a nie o kobitach ale może się mylę. happy.gif

A mam pytanie a propos zmiany numeru na koszulce, no niby jest ta opcja i jak podpisuje nowy kontrakt z Barcą w której już jestem i daje sobie 23 ok zatwierdzam i nie dostaje go potem. Czemu tak jest ? wie ktoś. Nikt nie ma 23 w zespole!
Pelajs
Jeśli nikt nie ma takiego numeru co ty chcesz to nie wiem czemu go nie dostajesz. Ja zawsze dostawałem jaki chciałem jak nikt w drużynie takiego nie miał. A jak tam kristo twoja karierka? Który już masz sezon?
kristo2323
A dziękuje bardzo dobrze jest (trochę odpuściłem ostatnio granie) już lecę sezon 2022-2023 cały czas Barca od kilku ładnych sezonów jest git poza tym numerem. Chciałem dać sobie 23 i nie idzie. Może że nie zmieniam klubu tylko dalej w tym samym cisnę i już za te zasługi te 25 mi zastrzegli tongue.gif tongue.gif tongue.gif A tak na poważnie to na serio nie chcą 23 mi przydzielić ani innego numeru próbowałem z 10 razy i zawsze 25 i koniec!

Nie instalowałem żadnych patchów ani stadionów ni piłek totalnie nic tylko komentarz dałem ten szpaka jedyna ingerencja w tą grę a numer nie chce się zmienić mad.gif
slawius1
no mnie tu chwilę nie było i takie jaYa się działy biggrin.gif

co do numer kristo nie jesteś sam, ja także zastanawiałem się, dlaczemu przy podpisywaniu nowego kontraktu (z tą samą drużyną) nie mogę zmienić numeru - może w pesie 2010 to naprawią wink.gif swoją drogą głupota wielka, że każdy kontrakt podpisuję się na 1 rok biggrin.gif
daavcio
CYTAT(slawius1 @ Apr 18 2009, 14:27) *
co do numer kristo nie jesteś sam, ja także zastanawiałem się, dlaczemu przy podpisywaniu nowego kontraktu (z tą samą drużyną) nie mogę zmienić numeru - może w pesie 2010 to naprawią wink.gif swoją drogą głupota wielka, że każdy kontrakt podpisuję się na 1 rok biggrin.gif

Trochę ten tryb jest niedopracowany, jakby dodali go dopiero tuż przed premierą... Myślę, że w kolejnej części będzie już naprawdę rewelacyjnie, bo przewaga mimo tego że jest niedopracowany nad tym "Zostań Gwiazdą" z FIFY jest ogromna... tam to sam siebie wystawiasz kiedy chcesz xD

Ogółem jest dobrze, byłoby trzeba np. wprowadzić coś, co można kupić za naszą pensję - myślę, że dobrze byłoby też, gdyby po zostaniu "Man of the Match" udzielało się wywiadu czy coś takiego ^^ Z niecierpliwością czekajmy na PES 2010! biggrin.gif
mVp
CYTAT(daavcio @ Apr 18 2009, 19:35) *
Trochę ten tryb jest niedopracowany, jakby dodali go dopiero tuż przed premierą... Myślę, że w kolejnej części będzie już naprawdę rewelacyjnie, bo przewaga mimo tego że jest niedopracowany nad tym "Zostań Gwiazdą" z FIFY jest ogromna... tam to sam siebie wystawiasz kiedy chcesz xD

Ogółem jest dobrze, byłoby trzeba np. wprowadzić coś, co można kupić za naszą pensję - myślę, że dobrze byłoby też, gdyby po zostaniu "Man of the Match" udzielało się wywiadu czy coś takiego ^^ Z niecierpliwością czekajmy na PES 2010! biggrin.gif

To jest ML skierowane na jednego zawodnika więc nie oczekuj cudów, ten tryb ma potencjał oddzielnej gry biggrin.gif.
kristo2323
Ok ale opcja np poproszenia o zmianę powinna być. Nie raz mnie męczył z kontuzją do 90 min a czasami zdejmował tak wcześnie(zdrowego) w słabszych zespołach podkreślam kiedy chcieli bronić 1 bramki. Pożyjemy zobaczymy. W Fife nie grałem i nie mogę porównać tych trybów i nigdy nie chce grać - czasu mało, bajerami i oryginalnymi składami, rozgrywkami mnie nie oczarują. Ogólnie Become w PESie oceniam za dobry, co by tu nie gadać. System gry całego PES to już trochę słabiej wypada. Teraz czekam na 2010 zobaczymy co ulepszą a co znowu spieprzą.
daavcio
Stoję teraz przed trudnym wyborem i chciałbym, żebyście mi pomogli trochę biggrin.gif wiem, że wybór jest mój, no ale mam pewne wahania...

1 swój sezon grałem w Deportivo la Coruna, które zajęło 14 miejsce w lidze i doszło do finału pucharu UEFA smile.gif I teraz sezon się skończył i mam dylemat, gdyż nie wiem co zrobić... Mam takie oferty (3 najbardziej interesujące):

* Deportivo (przedłużenie kontraktu) - stałem się już zawodnikiem podstawowym, tylko że źle mi się gra taką taktyką :| Trener cały czas mnie wystawia jako "CF" w taktyce 5-4-1 (2 defensywnych pomocników i 2 skrzydłowych) i czuję się zbyt osamotniony w akcjach ofensywnych - moją pozycją jaką wybrałem na początku jest "SS". Podczas akcji w zasadzie atakujemy tylko 2-3 zawodnikami i dlatego mamy tylko 27 bramek strzelonych w lidze, podczas gdy nawet kluby niżej notowane mają ponad 40 :/
* Almeria - grałbym jako "CF", ale koncepcja gry jest już lepsza: 4-5-1 (2 DMF, 2 skrzydłowych i 1 AMF), a więc więcej rozwiązań podczas akcji ofensywnych, miałbym chociaż tego AMF zawsze za sobą...
* Lech Poznań - 4-5-1 (3 CMF i 2 AMF), tylko czy jeśli przejdę do Lecha to potem będą mnie zauważały lepsze kluby takie np. jak Atletico Madryt, Villareal czy Aston Villa... Czy jest na to nikła szansa? Głównie zależy mi, abyście mi odpowiedzieli na to pytanie, bo jak mam zaprzepaścić sobie karierę, to wolę zostać w Hiszpanii i najprawdopodobniej przedłużyć kontrakt (mam już uznanie trenera)...
mVp
CYTAT(daavcio @ Apr 19 2009, 21:10) *
Stoję teraz przed trudnym wyborem i chciałbym, żebyście mi pomogli trochę biggrin.gif wiem, że wybór jest mój, no ale mam pewne wahania...

Tylko i wyłącznie drużyna grająca w pucharach nieważne jaka bo daje więcej meczy a za razem doświadczenia tym bardziej że to początek i dostajesz DUŻO exp.
daavcio
CYTAT(mVp @ Apr 19 2009, 21:24) *
Tylko i wyłącznie drużyna grająca w pucharach nieważne jaka bo daje więcej meczy a za razem doświadczenia tym bardziej że to początek i dostajesz DUŻO exp.

Czyli wypadałoby, że Lech Poznań, bo tylko on z tych drużyn gra w dodatkowym turnieju (Liga Mistrzów), gdyż zajął 2 miejsce w poprzednim sezonie smile.gif

Tylko czy nie skreśli mnie ta decyzja? Dam radę się później wybić do lepszych lig/drużyn ?
Ganax
Daavcio normalnie beda ciebie zauwazaly wink.gif ja w drugim sezonie strzelilem dla Valenci!! 17goli z 10asyst i ze mna kontaktu nie przedluzyli ;/ mimo ze Juaquin albo Juan Mata mieli mniej bramek czy ayst .. troszke bolesne bo fajnie sie gra w ustawieniu 4-3-3 ;] dodatku z Villa ktory w sezonie w lidze strzela po 26 bramek ;D
Dzacol92
ja gram w barcy i mnie wkurza jak ch*j za przeproszeniem gramy 4-3-3 gram jako SS na prawej i messi gra w pomocy na srodku, eto'o zadko wchodzi xavi jest na ławce iniesta tez i jak my mamy tu wygrywac sleep.gif a obrona to czasami taka dziurawa jest ze ...
Graczyk
Jesli masz OE patch to lech jest w miejsce le mans a to jest przecietna druzyna ale jesli bedziesz dobrze gral to na pewno ci zauważą
YaYeti
do daavcio:
ja bym wybral prezdluzenie konktraktu z Deportivo
no bo jalk przejdziesz edo almerii to pewnie bedzie czekac na ciebie lawa albo co gorsze treningi
a wlechu to nie wiem

ja osobicie bym wybral przedluzenie konktraktu
daavcio
Dzięki za pomoc wink.gif

Przeszedłem do tego Lecha, 4 kolejka i już w podstawowym gram (w meczu ligowym), bo na treningach non-stop 7.0 czy 7.5 xD Gra się o wiele łatwiej, bo w Deportivo skrzydłowi byli daleko ode mnie i w zasadzie biegałem sam, a w Lechu za moimi plecami krąży cały czas 2 AMF i lepiej się rozgrywa piłkę ;]
macgd
To ja zadam pytanie z troche innej beczki: czy instalacja dodatku z lechem poznań itp, wplynie na save z kariery bal?
YaYeti
nie wplynie

u mnie nie wplynelo poniewaz ja nie instalowalem tylko wklejalem lecha poznan i moze dlatego
a bedzie tak ze lecha nie ebdziesz mial w tym savie dopiero jak zaczniesz od nowa to i lech bedzie w balu
Dzacol92
nie wplynie bo ja tez sobie wgralem patcha z Ekstraklasy i nic sie nie stało ;]
macgd
dzieki smile.gif
YaYeti
spoko

a ja wlasnie postanowawilem rozpoczac nowa kariare w bal tym razem jako ofensywny pomocnik(AMF) - chociaz trener w aston villi wystawia mnie na defensywnego(CMF) - zal :/
jak myslicie jak mam rlozyc pkt sstrengthen?
narazie mam 6 pkt na speed i balance
wzialem typa 190cm a body balance on ma na 70 wiec biega i sie odbija takie wiezowiec od innych
gral ktos keidys na pozycji CMF/AMF? jakies rady? jakie kluby maja dobre ustawiebnie dla tej pozycji(glownie AMF)?
slawius1
chyba ajax a tak w ogóle to w lidze holenderskiej sporo drużyn gra z AMFem.
Rady:
jak będziesz grał na CMFie to dużo podawaj (celnie oczywiście pomyłki mogą dużo kosztować)
staraj się nie grać jak napastnik smile.gif głównie masz podawać chociaż strzelać możesz, ale nie tak często jak na CFie
zobacz w opcjach taktyki, w którą stronę masz grać częściej (o te strzałki chodzi co nie)
no ogólnie dużo więcej musisz biegać - bardziej przyda się większa stamina niż szybkość, speed starczy nawet 85 ważne żebyś miał siły biegać całe mecze
strenghten bym proponował na początek 3x4 dla staminy kicking i balance albo 4x3 dla staminy kicking balance i speed

mam nadzieję, że pomogłem wink.gif

4CescFabregas
1.sezon Genoa - 7 miejsce - 14 bramek(CF)
W 2 sezonie jestem w 13 meczu i mam 4 bramki
YaYeti
nie wiem czym sie chwalic ale ok tongue.gif
ja po polowie sezonu i 10 meczach w aston villi mam 13 bramek i 10 asyst i gram jako CMF(def. pomocnik) wiec wynik i tak bardzo dobry

czym sie moge pochwalic? gramy w polfinale LM, nie wiem dlaczego ale takie beznadziejne zespoly graja u mnie w tym roku w LM ze szok (moze dlatego ze to pierwszy sezon tongue.gif)
w grupie mikalem everton, bolton i auxerre ----> arminia (cwiercifinal) ---> hannover 96 (polfinal)
wiec zespoly nie zbyt wymagajace tongue.gif
lipaaa
WYTLUMACZCIE MI PROSZE JEDNA RZECZ,

w drugim sezonie gralem sevilla i mialem na koniec 26 bramek klub byl 3 w tabeli, nie chcial mnie dalej wiec poszedlem do milanu, za porzedni sezon zostalem wybrany do jedenastki europy i swiata ALE POTEM:

milan gra fatalnie przegrywa mecz za meczem prawie z e wszytskimi mam na koniec 15 goli i 9 miejsce w tabeli!!!!!!!! przechodze do MANCHESTERU UNITED

manchester gra fatalnie mam 5 goli na koniec i 12 miejsce w lidze

ZESPOLY GRAJA TRAGICZNIE PRZEGRYWAJA ZE SLABEUSZAMI A JA NIE MOGE NIC ZROBIC!!!!!!!!!!!!!!!!!

O CO K**** CHODZI W TEJ GRZE???? TO JEST KOMPLETA PORAZKA,

MANCHESTER MA TAKI SKLAD ZE KOSMOS I NIC WSZYTSKO PRZEGRYWA

PANOWIE Z KONAMI O CO CHODZI????????????? JESTEM ZALAMANY
YaYeti
na poczatku wylacz capslocka tongue.gif
tka czesto sie dzieje ze jak patrzysz w statystyki (np. ilosci bramek) i wygrywa w nich totti
a jak przechodzisz do romy to totti zamula jak cholera
lipaaa
zacząlem nowy sezon z chelsea i to samo na poczatek dwie porazki z fulham i balckburn... brak mi slow, odinstalowalem i chce jak najszybciej zapomniec... jak mozna wypuscic cos takiego na rynek, na tym koncze moja przygode z pesem, szkoda czasu
YaYeti
w pierwszym sezonie juz wchelsea? na jkaim poziomie trudnosci grasz?
70-80% wynikow twojego zespolu to twoja gra...
wiec moze wina lezy nie w pesie a w tym jak ty grasz
lipaaa
spojz na poprzednia wypowiedz, kolejny sezon po man utd

co do gry to gralem caly czas w ataku, a chyba napastnik nie broni druzyny przed glupimy startami pilki i bezndziejnymi golami druzyny przeciwnej, musial bym biegac non stop przez cale boisko a to sie troche mija z moja rola na nim, mialem swietny sezon z sevilla i teraz nier wiem dlaczego nawet... a jezeli takie druzyny jak milan manchester czy chcelsea z takim skladami, dostaja w dupe od ostatnich w tabeli praktycznie kazdy mecz, a ja latam jka glupi po boisku bo AI komputera jest tak sp*******lone ze kosmos, to sorry, na tym koncze swoja wypiwedz na ten temat, pogracie to zobaczycie jak to jest

DRAMAT
Ganax
lipaaa to strzelaj o 1bramke wiecej niz przeciwnicy .. Postaraj sie rozwianc umiejetnosc Team Ability
Sprawie Sevilli sie nie przejmuj ja bylem w Valenci 12bramek 10asyst (czy jakos tak) lepszy od Juana Maty i Arizmendiego oraz Juaquina i ze mna kontraktu tez nie przedluzyli .. Teraz 3sezon rozgrywam gram w SL Benfica z Buffonem i Quaresma i jakos idzie .. Nie jest rewelacyjnie ale gram ;D
Nalep
Ja zacząłem grać i kupił mnie Werder Brema ,nie narzekam bo prowadzimy z trzema punktami przewagi nad Bayernem w lidze smile.gif

Zaraz okienko transferowe ,odejść czy zostać?biggrin.gif

Ps. Gram na ataku:)

Edit: Gra się dość fajnie ,mam ofertę od Schalke 04 i Hannover 96,Hannover gra w Pucharze UEFA:D(może się zdecyduję do nich przejść).
Graczyk
A jak ci sie gra? Ja tez zaczynałem w werderze ale odszedlem do Wolfsburga i gra mi sie o niebo lepiej. Grafite jest idealnym Napastnikiem i super mi sie z nim gra

PS tez gram na Ataku smile.gif
krzychu92
Ja po 2 miesiecznej przerwie znow wrocilem do pesa. Nowa kariera bo savy skasowalem przy formacie kompa (skleroza nie boli). 1 sezon w Hamburger SV raczej srednio udany...albo nawet nieudany bo 85% sezonu walka o miejsca 19-16 dopiero na sam koniec kilka zwycieztw i 14 miejsce (5 bramek strzelonych mialem). Na drugi sezon przenioslem sie do Werderu Brema, ktory zajal w poprzednim sezonie 2 miejsce 2 punkty za Bayernem. Tu juz bylo niezle. Co prawda z LM odpadlismy, ale juz w UEFA poczatek byl obiecujacy. Sampdoria - Werder do przerwy wynik 1:0 po przerwie 2 moje bramki i wyjazdowe zwycieztwo 1:2 napawalo optymizmem przed rewanzem. U siebie wygralismy 3:1 chodz tez do bodajze 35 minuty przegrywalismy 0:1. Potem nadszedl czas na cwiercfinal z Villareal. Znow obiecujacy remis na wyjezdzie 1:1. U siebie...no coz do 83 minuty 0:1. Chwile pozniej bramke zdobywa Pizarro i mamy dogrywke. W 22 minucie niestety bramka na 1:2 i wtedy wiedzialem ze ciezko bedzie awansowac. 29 minuta strzelam bramke na 2:2 ale to mi nic nie daje i Werder odpada. W lidze zajmujemy 3 miejsce. Na kolejny sezon postanowilem pozostac w Werderze, bo dostalem ofert tylko z VFB, Karlsruhe i jakis leszczy. Poczatek? Coz po 3 kolejkach ligowych ostatnie miejsce w lidze bez punktu i 1 porazka w eliminacjach LM. Razem 4 porazki na poczatek. Teraz mecz z Man City.
Nalep
Ja zdecydowałem ,że zostanę do końca sezonu w Werderze...Już 4 pkt przewagi nad Bayernem smile.gif cool.gif

Teraz tylko wygrać ligę ,strzeliłem 5 bramkę w sezonie w 17 czy 16 meczu...Nie tak źle chyba biggrin.gif

Mam pecha bo mogę mieć zawsze z dwie czy trzy bramki na mecz ale zawsze przestrzelę minimalnie lub obrońcy wytrącają mnie z równowagi...xD
krzychu92
Jak dlugo gram w PES i w BaL tak dopiero teraz przytrafila mi sie kontuzja dluzsza niz 2-3 tygodniowa. Opuszczalem 2-3 mecze i bylo git. A teraz...rozegralem 2 mecze i wrocilem dopiero na kwalifikacje Euro...i to rawanze czyli jakies 20 meczy w plecy. No ale po powrocie pomoglem Chorwacji (dla nich gram, taka narodowosc wybralem poniewaz bylem w Chorwacji na wakacjach i przypadl mi ten kraj do gustu) awansowac do Euro. W grupie byla Irlandia Polnocna, Belgia, Chorwacja i Wlochy. Strzelilem 2 bramki. Pierwsza w meczu z Belgia, a druga w 83 minucie w meczu z Wlochami z rzutu karnego. A tak wygladala na koniec moja grupa:

1. Chorwacja 12pkt 5-2
2. Wlochy 11pkt 11-4
3. Belgia 7pkt 5-7
4. Polnocna Irlandia 2pkt 5-13

Teraz zaczela sie druga czesc sezonu. W miedzyczasie dostalem oferte z HSV i przez chwile sie zastanawialem ale stwierdzilem ze gralem juz tam i nie chce wracac znow do klubu, w ktorym juz bylem. Na razie zajmuje 11 miejsce ale teraz wspomoge troche kolegow z ataku i mysle ze uda sie znow powalczyc o miejsca 3-6 bo miejsca 1 i 2 to chyba wciaz troche za duzo...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.