Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become A Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
wojt4s
Ja przykładowo ( do krzychu ) na pozycji WF na start dostałem lepsze statystyki jeżeli chodzi o Speed i Acceleration, ale np Mentality mniejsze ( nie wiem zreszta po co to komu.... ).

Co do ofert nie chcę was załamywac, ale tak niestety jest z tego co zauwazylem. Ja mam bodajze 5 sezon, teraz liga francuska i gram w koncu w Bordeux( nie wiem czy dobrze napisalem ). Moze kogos zdziwi, ale u mnie to 7 team w top klubów. Gram tam np u boku Ibrahimovica i Silvy. Wcześniej grałem w Holenderskiej i wciągu 2 sezonów zwiedziłem trzy kluby, przy czym żaden nie chciał przedłuża ze mną kontraktu. Jak się później zorientowałem, było to spowodowane "skipowaniem" meczów. Grałem tam w Heerenven, Porto i Ajaxie. Kariere zacząłem w mojej ulubionej angielskiej lidze. Najpierw Manchaster City gdzie rozegrałem sporo dobrych meczy, potem Tottenham, z ktorymi zdobylem 2 razy CL. Faktycznie kiedy rozgrywałem w miarę regularnie mecze klub przedłużał ze mną kontrakt - patrz Tottenham. Teraz jak wzmieniłem na początku gram w Bordeux i rozgrywam sporą większośc spotkań ( około 85% powiedzmy ). W niemal każdym meczu dostaję Man of the Match, o ile mój team wygrywa, a wygrywa narazie ( mamy 1 miejsce w lidze i jesteśmy w półfinale CL ). Uzbierało mi się już około 20 Man of the Match, a to jeszcze nie koniec sezonu. W lidze mam jakieś 8 bramek, pierwszy typ ma 13, zawsze się wkurzam z niewykorzystanych sytuacji a było ich wiele, z 15 bramek mogłem miec spokojnie, ale cieżko jest wszystko wykorzystywa na Top Player jednym piłkarzem. W CL mam 5 bramek, do Drogby który już skończył turniej brakuje mi 4.

Cóż rozgrywam teraz tą większoś meczy bo liczę na ofertę znów z Anglii jakąś konkretną, bo marzy mi się gra w ManU. Poczekamy zobaczymy, dam zna na koniec jakie dostałem oferty.

PS mój piłkarz zarabia 1710 PES.

A, nie wiem też jak niektórzy nawalają po 20 ileś bramek. Chyba nie na topl player, jak tak to ciekaw jestem w którym sezonie.
crayan
Ja gram w Trybie Top Player i mam juz 2 sezon

W pierwszym sezonie wzieli mnie do Malorci po 2-3 meczach juz bylem na rezwerwie, anast po 3 meczach w pierwszym skladzie. W 1 Sezonie w 20 meczach ( bo tyle przez caly zagralem) mialem 13 bramek w lidze. I dzieki mnie wygralismy puchar hiszpanii.(pokonalismy barcelone po moich 2 golach no i bramka w finale zwycieska ;], no i dzieki temu Malorca gra w europejskim pucharze, dlatego zostalem w niej na drugi sezon )
Teraz gram drugi sezon. Bylo 15 kolejek a ja juz mam 16 bramek ;]( Prowadze w klasyfikacji Przed Raulem i nie zamierzam stracic ;]). Rezczywiscie w drugim sezonie juz jakos sie lepiej strzela i czesciej Ci podają. I Nie gram na tej kamerze vertical czy cos tylko na normalnej Wide. Teraz czekam na repre i jakis lepszy klub. chce usztrzelic 30-tke. Taki moj cel ;]

Mam pyatnie jak ustawiacie sobie te punkty Stenghten??.( moja pozycja CF) Ja mam tak

Technique (kicking) - 3
Technicque(dribling)- 3
Balance - 1
Power - 2
Speed - 2
Stamina -1
P@TRYK
Ja gram na profesional , w wieku 22lat we wszystkich ryzgrywkach ( liga , LM , puchar ligi ) grajac w Manu strzelilem 46bramek i zaliczylem 8 asyst . Powiem wam ze wielka jest roznica miedzy np. druzynami z lig francuskiej a takim gigantem jakim jest Manu , wystraczy sie tylko dobrze ustawiac a koledzy z druzyny zrobia reszte . tongue.gif Widze ze wiekszosc zmienia punkty strenghen(czy jakos tak biggrin.gif ) i daje 5 czy 6 na szybkosc ... Ja nic nie zmienialem i gra mi sie dobrze , wszystkie staty sa mnie wiecej wyrownane , a nie tak jak niektorzy maja speed 95 a stamine 80 czy 81 ...
wojt4s
No ja mam np speed 95 smile.gif Mi sie marzy narazie ManU, niestety zakorkowałem się we francuskiej, ale jeszcze tam wróce tongue.gif

Co do kolegi co sporo bramek strzela na top player, to gratuluję, mi narazie się tyle nie udało, ale fakt faktem nie było jeszcze sezonu, który rozegrałem w "pełni". Może następny takim będzie.
krzychu92
wojt4s no wlasnie widzialem twoje staty...wiem ze one zaleza tez od pozycji...na SS mialem lepsze niz na CF mimo ze ten 1 mecz w wymyslonej druzynie napastnikiem gra sie zawsze jako CF...chcialem zaczac od nowa zeby miec troche lepsze staty i co i teraz to juz w ogole masakra...masz racje na co komu mentality JA CHCE AGILITY przedewszystkim bo speed czy stamine se wyrobie a tego nie...a te oferty to ja mam w ogole jakies dziwne mimo ze w 1 sezonie strzelilem lacznie 12 goli i rozegralem 28 spotkan (lacznie jakies ~2100minut) a tu takie marne oferty...lepsze to ja mialem jak skipowalem bo dostalem oferte od Napoli...ide robic swojego grajka dalej od nowa po raz chyba 50 a 20 dzisiaj wink.gif
glowathc
Po rozegraniu kariery na Top Player na pozycji CF stwierdziłem ze trochę to nie dopracowane, a zwłaszcza początek. Ciulowo, że automatycznie komputer przypisuje mi atrybuty?? Można by było sobie ustawić je w stylu tych pkt strenghen że jesteś lepszy technicznie czy szybkościowo, a słabsza masz wytrzymałość i sile. Tak samo to ze nie rośnie AGILITY czyli zwinność :/ najgorsze co może być. Zacząłem sobie karierę we Francuskiej lidze i tam skończyłem w wieku 32 lat. Grałem w Toulouse, Marsille, Fiorentina, Arsenal, Real Madryt ( 7 sezonów ) by wrócić do Marsille gdzie zakończyłem karierę. Pkt strenghen ustawiłem na : 3,2,1,2,3,1 najlepsze atrybuty to szybkość 94 przyspieszenie 91 i szybkość dryblingu na 88 jeszcze tak z 6 umiejętności powyżej 80, a reszta do dupy. Teraz gram od nowa w PSG bawiąc się edytorem mam wszystko na 99 i jest git. Bawię się w Cristiano Ronaldo robie tricki i jakieś niekonwencjonalne zagrania biggrin.gif Strzelam se wolne itp jest spoko nie martwię się o umiejętności tylko jest jedna wada ze nie mam przypisanej żadnej pozycji ale nawet lepiej bo prawie co mecz gram gdzie indziej tongue.gif
krzychu92
Mnie by taka gra nie bawila...ale w koncu mam staty ktore mnie w miare zadowalaja...

moze mam maly speed i stamine ale to da sie nadrobic w 1 sezon wiec nie problem a reszta statow niezla 70 attack, 70 body balance, 71 dribling speed i najwazniejsze w koncu Agility 78 postanowilem jednak pozostac przy pozycji SS najlepiej mi na niej idzie...no i w koncu 1 raz gram na TOP PLAYER zobaczymy jak to bedzie...na bank ciezko...
Rusek_ZGR
Ja jakoś o dziwo gram na Top Player i dostałem teraz ofertę z Realu Madryt a mam 3,5 sezonu za mną. Mam pytanie czy jak zakończę sezon to mogę podczas transferów trenować?
komarr0
no niestety chyba nie przynajmniej ja nie doszlem do tego
Jimmy Floyd
Odczuwacie też takie wrażenie, że drużyna w której gracie strzela o wiele więcej bramek w sytuacji gdy jesteście poza składem np. w przypadku kontuzji czy kartek. Jestem na 4 miejscu z Fiorentiną i mamy 10 goli mniej od 3 pierwszych drużyn. Seria 3 porażek z rzędu . W ostatnim meczu z Cagliari strzeliłem na 1-1, by ostatecznie przegrać 2-1. ocena 7.0 tytuł MIP i znowu to samo - forma osiąga najniższy poziom. Wydaje mi się, że coś jest nie tak z tą aktualną formą zawodników, nijak się to ma do wydarzeń boiskowych. Może mój zawodnik dużo pije i melanżuje po meczach smile.gif Strasznie frustrujące to jest bo cały wysiłek w zasadzie wcale nie jest nagradzany
zwieR.Z.
CYTAT
Ja gram w Trybie Top Player i mam juz 2 sezon

W pierwszym sezonie wzieli mnie do Malorci po 2-3 meczach juz bylem na rezwerwie, anast po 3 meczach w pierwszym skladzie. W 1 Sezonie w 20 meczach ( bo tyle przez caly zagralem) mialem 13 bramek w lidze. I dzieki mnie wygralismy puchar hiszpanii.(pokonalismy barcelone po moich 2 golach no i bramka w finale zwycieska ;], no i dzieki temu Malorca gra w europejskim pucharze, dlatego zostalem w niej na drugi sezon )
Teraz gram drugi sezon. Bylo 15 kolejek a ja juz mam 16 bramek ;]( Prowadze w klasyfikacji Przed Raulem i nie zamierzam stracic ;]). Rezczywiscie w drugim sezonie juz jakos sie lepiej strzela i czesciej Ci podają. I Nie gram na tej kamerze vertical czy cos tylko na normalnej Wide. Teraz czekam na repre i jakis lepszy klub. chce usztrzelic 30-tke. Taki moj cel ;]

To chyba masz mecze na pol godziny ustawione skoro na top player w 15 meczach masz 16 bramek. W normalnym trybie bez problemu, ale nie wierze, ze w BAL grajac na najwyzszym poziomie masz taki wynik.
Zylaa
Mam pytanie. Gram bez żadnych patchów i nie mam w Bal ligi angielskiej, żadnych ofert z Anglii, nie było ligi angielskiej już przy wyborze, to jakaś norma?
Ganax
Napoczatku wybierasz lige jaka chcesz grac i gdy zrobisz 1mecz przyjda oferty tylko z tej ligi .. a pozniej to kwestia czasu
Waluk
A to moja legenda: ;-)

http://www4.speedyshare.com/data/274833763...0z%20PES-09.jpg
http://www2.speedyshare.com/data/651336588...20-%20Waluk.jpg
http://www8.speedyshare.com/data/504514317...20Waluk%202.jpg
http://www2.speedyshare.com/data/977311267...20Waluk%203.jpg
Nie skończyłem jeszcze ostatniego sezonu z Sevillą. Mam do rozegrania połowę rundy rewanżowej. W rundzie "wiosennej" strzeliłem w lidze 28 bramek.
Jimmy Floyd
Jaką mieliście najwyższą notę na Top Player ? Ja 8.0 nie strzelając bramki, za to asystując przy jedenej. Dla porównania dzisiaj rozegrałem w pucharze Europy z Milanem mecz grupowy. Jest to już druga faza turnieju. Z pierwszej grupy wyszedłem z 1 miejsca . Z drugiej grupy też z 1 pokonując Valencię i Juventus i Milan dwukrotnie!!! Ten z Milanem wygrałem 4-0. Strzeliłem 3 bramki + 2 razy trafiłem w słupek, 5 przechwytów podania - 15 (10) - ocena końcowa 7.5 - aż zaniemówiłem, oczekiwałem conajmniej 8.5. Widocznie zadecydował fakt, że przy każdej bramce asystowali koledzy z drużyny. I taki jest cały nowy PES. Uczy pokory i determinacji. Czasami troche frustrujący, strasznie wysoki poziom trudności, ale tego właśnie brakowało rok temu. W tym roku PES wrócił na właściwy tor. Tutaj brameczki z tego meczu
http://pl.youtube.com/watch?v=bmx6V1rm7y4
ziolo1910
ja tam mam 21 lat zaczynalem w Deportivo potem Betis nastepnie Bordeaux(zdobylem puchar UEFA i srebrny but w nim) Olympiqe Lyon (tutaj mam lidera asyst w lidze i pucharze oraz puchar i mistrzostwo francji i najlepszy pilkarz klubu) i obecnie Chievo Verona (jestem w jedenastce Europy i Świata) gram w reprezentacji Polski zdobylem 3 miejsce Euro 2012 teraz gram eliminacje... jestem skrzydlowym plus napastnik i mam niezle rozwinieta szybkosc (90) oraz strzaly (po 80) agility 89^^ cool.gif
Waluk
Ja też nie dostałem noty większej niż 8,0. Nie widziałem nawet żeby ktoś dostał wyższą. Raz strzeliłem 5 bramek i raz asystowałem, miałem 20 celnych podań i dostałem notę 7,5. :-)
ziolo1910
ja mialem 8,5 na TP w reprezentacji.. strzelilem gola zaliczylem asyste i chyba nie mialem zadnej straty ani zlego podania a jak mialem to pojedyncze sprawy... wink.gif ale zdarzylo mi sie to tylko raz... mimo ze kilka razy gralem ( w swojej wlasnej ocenie) lepiej... ogolnie mam taka teorie ze ocena zalezy tez od klasy przeciwnika i naszego wlasnego klubu... grajac przeciwko lepszym latwiej o lepsza ocene niz grajac ze slabszymi... ja dostalem ta ocene w meczu Polska-Włochy
Waluk
Chyba nie zależy to tak bardzo od klubu. Ja najwięcej 8,0 dostawałem w Sevilli, a grałem w AC Milanie i Arsenalu, a są to kluby lepsze od Sevilli.
Tolek
Chodzi o to, że grając np. dla Getafe, dostaniesz wyższą notę za dobrą grę przeciw Barcelonie, niż miałoby to miejsce, gdybyś grał w np. Realu smile.gif.
Waluk
Możliwe, ale ja dostawałem wysokie noty za mecze ze słabymi zespołami. :-)
komarr0
extra ta twoja pierwszabrameczka poprostu miodzio nie często takie sie widuje w BAL
jak bysmógł wrzuć swoje statystyki na forum pzdr smile.gif
CYTAT(Jimmy Floyd @ Nov 10 2008, 23:39) *
Jaką mieliście najwyższą notę na Top Player ? Ja 8.0 nie strzelając bramki, za to asystując przy jedenej. Dla porównania dzisiaj rozegrałem w pucharze Europy z Milanem mecz grupowy. Jest to już druga faza turnieju. Z pierwszej grupy wyszedłem z 1 miejsca . Z drugiej grupy też z 1 pokonując Valencię i Juventus i Milan dwukrotnie!!! Ten z Milanem wygrałem 4-0. Strzeliłem 3 bramki + 2 razy trafiłem w słupek, 5 przechwytów podania - 15 (10) - ocena końcowa 7.5 - aż zaniemówiłem, oczekiwałem conajmniej 8.5. Widocznie zadecydował fakt, że przy każdej bramce asystowali koledzy z drużyny. I taki jest cały nowy PES. Uczy pokory i determinacji. Czasami troche frustrujący, strasznie wysoki poziom trudności, ale tego właśnie brakowało rok temu. W tym roku PES wrócił na właściwy tor. Tutaj brameczki z tego meczu
http://pl.youtube.com/watch?v=bmx6V1rm7y4
damianLBN
Ile sezonow sie tu gra?Chyba nie nieskonczonosc bo pilkarz musi sie zestarzec?

Tari
od 10 do 15 wink.gif zalezy czy bedziesz chcial odejsc na emeryture w wieku 27 czy dopiero 32 lat wink.gif
zwieR.Z.
Jestem juz w trakcie trzeciego sezonu. W drugim zostalem w Boro. Gralem w kazdym meczu, oprocz jednej pauzy przez kontuzje.
Strzelilem 11 ligowych bramek i bylem 5 na liscie najskuteczniejszych graczy w lidze.
16 razy zostalem wybrany graczem meczu.
Doszedlem do finalu pucharu UEFA i przegralem w nim z Chelsea.
W UEFA strzelilem dwie bramki i zostalem wybrany najbardziej wartosciowym graczem rozgrywek.

Teraz jestem na poczatku trzeciego sezonu. W przerwie czekalem z ofertami i oplacilo sie - zglosil sie po mnie moj ulubiony Arsenal, dla ktorego teraz gram. Troche glupio, ze zdobywajac to wszystko, co w poprzednim sezonie, na poczatku nie lapie sie nawet na lawke, ale trudno. Po dwoch meczach treningowych (w pierwszym strzelona bramka) trafilem na lawke. Przez pierwsze 4 mecze nie pojawialem sie wcale, albo na 10 minut. Przy pierwszym wejsciu od razu trafilem w poprzeczke, a w nastepnym juz strzelilem bramke. Wreszcie dostalem powolanie do kadry i gram kwalifikacje do EURO (pierwszy mecz przegrany 2-1 z Turcja :/). Poki co na tym skonczylem.
komarr0
ana jakim poziomie grasz i mozesz dac krzywą rozwoju??
JnR
Zwierz- ja mam w 3 sezonie( polowa drugiej rundy ligi) na top player 103 bramki i 24 asysty ( gram na ss,cf) grałem w Deportivo sezon( wicemistrz ,wicekról strzelców za Villa), Villareal sezon(mistrz-top1 scorrer,puchar ligi top1 asisst ), Velncia pół i drugie pół w Realu i tu jest moje pytanie... Real to mój ukochany klub odkąd pamiętam i jest tu mały problem ponieważ taktyka jest dziwna.... nieźle mi się gra ale preferuje inne ustawienie a chciałbym w Realu zostać do końca kariery już . A więc moje pytanie polega na tym czy da się zostać w REalu do końca już( bo gram dobrze oceny między 6,5 a 8 mniej więcej gol na mecz) i czy da się coś zrobić z tą nieszczęsną formacją.. może ona się zmieni z czasem czy taka do końca będzie??
logan
ja dostalem propozycje przejscia z Torino do Juve w srodku 2 sezonu.milem wtedy 25 bramek i 3 asysty.zrobilem drugiego sejva i zaczalem dalej grac w Torino.na konec sezonu mialem 35 bramek i 3 asysty.zostalem krolem strzelcow a z Torino zdobylem mistrzostswo SerieA.jak zobaczylem oferty na koniec to troche sie zdziwilem bo Juve sie juz nie zglosilo heh.zamiast niego Roma ,Fiorentina i jakies sredniaki.nie iwem czym to jest spoowowane ale naszczescie mam tamtego sejva i bede juz gral dla Juve heh.zobacze z jakim skutiem:)
krzychu92
A ja 1 sezon gralem w Lecce i co...i chce jak najszybciej nadrobic braki w statach...w lidze 20 miejsce wiekszosc meczow ogladanych tylko z lawki. Wystepy? Cale 5...razem jakies 120 minut...teraz przeszedlem do torino bo graja w eliminacjach do CL to wiecej treningow i wiecej sie podszkole...
logan
CYTAT(krzychu92 @ Nov 11 2008, 16:04) *
A ja 1 sezon gralem w Lecce i co...i chce jak najszybciej nadrobic braki w statach...w lidze 20 miejsce wiekszosc meczow ogladanych tylko z lawki. Wystepy? Cale 5...razem jakies 120 minut...teraz przeszedlem do torino bo graja w eliminacjach do CL to wiecej treningow i wiecej sie podszkole...

tez zaczynalem wlasnie od lecce,ale w jak tylko dostalem propozycje przejscia do Torino to od razu z niej skorzystalem.wiadomo z Torino blizej do Juve heh.treaz w polowie 3 sezonu dostalem transfer do Juve.i jest git:)ale dziwia mnie transfery.buffon przeszedl do totenchau chielini i polsen do manu a jaquinta to juz sam nie wiem gdize sie podzial.takie dosc nie realistyczne te transfery.zauwazyliscie moze cos podobnego u siebie??
Waluk
Podobnego? U mnie po drugim sezonie nie poznałbyś ManU gdybyś nie widział ich strojów. Praktycznie wszyscy odeszli.
lufcias
Zaczynam teraz 11 sezon tongue.gif W 10 zostałem królem strzelców pucharu Włoch , Ligi Włoskiej oraz wice królem strzelców LM.
Także zostałem wybrany do jedenastki roku serie A i zostałem najlepszym graczem Serie A.
Gram w Fiorentinie oczywiście na top playerze. 

Powodzenia wszystkim ;]
dakcts
Ja zaczalem jako SS i wybralem Grenoble, druzyna slaba i szybko wywalczylem miejsce w 1 skladzie. W pierwszym sezonie zdobylem 12 bramek i 4 asysty. wiekszosc czasy gralem jako AMF. W 2 sezonie zglaszaja sie po mnie PSG, Marsylia i Lyon, ale zostalem w Grenoble. Wszystkie puntky strenght laduje w Stamine. Gralem czesto po 80 min zaczynajac spotkanie w pierwszej 11 i od 60 min widac bylo zmeczenie w ruchach mojego zawodnika. W przerwie miedzy rundami przenioslem sie do Marsyli i to byl strzal w dziesiatke. 3 miejscew lidze i puchar UEFA, chociaz tutaj anzywa on sie inaczej. Do tego lider asyst 1 ligi i pucharow, wystarczy L1 i trojkat a Niang i Cisse konacza wszystko. W polfinale UEFA rozegralem najlepszy mecz, 2 bramki i 2 asysty z Atletico, ocena 7,5. Do lidera ogolnej klasyfikacji asyst brakuje mi w tej chwili 3 asyst, mam 3 mecze 3 sezonu za soba i gram dalej w Marsyli. Moje statystyki to Stamina 87 Speed 75 Attack 75 i reszta miedzy 65 a 68. Podania mam na poziomie 65 a mimo to sa one bardzo dokladne o czym swiadczylista asyst. Nie wiem wiec czy warto w nie inwestowac swoje punkty. Poziom oczywiscie TP. Zauwazylem ze w 1 sezonie bardzo latwo zdobyc bramke po rzucie roznym, wystarczy ustac na krotkim slupku przed obronca, dwa razy R2, i lekko kwadrat mi tak chyba z 5-6 bramek wpadlo. Teraz juz zawsze stoi przedemna wysoki obronca ale podczas 1 sezonu tak nie bylo. tez tak mieliscie?
Tolek
Do zwykłych celnych podań wystarczą umiejętności na poziomie 65 smile.gif. Ale jak np. grasz jako rozgrywający, da się już odczuć różnicę. Np. mając dużą szybkość podań lepiej wychodzą różne odegrania, klepy etc. A jak masz dużą precyzję to masz większą szansę, że puścisz podanie np. w uliczkę między przeciwnikami, albo miedzy nogami oponenta smile.gif.
Co innego z dośrodkowaniami. Do zwykłych dośrodkwań wystarczy przeciętny skill, ale jeśli często dogrywasz ze skrzydła w jedenastkę, warto zainwestować w kicking, bo na serio jest różnica - mając powyżej 85 crossy są naprawdę świetne. I co najważniejsze - rzadziej zdarzają się, że trafią na wrogiego obrońcę, czy też miną wszystkich w jedenastce i z sytuacji wyjdzie dupa. Wysoki poziom skilla pozwala posyłać takie wrzuty, które ładnie ominą obrońców i spadną na głowę napadziora smile.gif.
dakcts
CYTAT(Tolek @ Nov 11 2008, 18:00) *
Do zwykłych celnych podań wystarczą umiejętności na poziomie 65 smile.gif . Ale jak np. grasz jako rozgrywający, da się już odczuć różnicę. Np. mając dużą szybkość podań lepiej wychodzą różne odegrania, klepy etc. A jak masz dużą precyzję to masz większą szansę, że puścisz podanie np. w uliczkę między przeciwnikami, albo miedzy nogami oponenta smile.gif .
Co innego z dośrodkowaniami. Do zwykłych dośrodkwań wystarczy przeciętny skill, ale jeśli często dogrywasz ze skrzydła w jedenastkę, warto zainwestować w kicking, bo na serio jest różnica - mając powyżej 85 crossy są naprawdę świetne. I co najważniejsze - rzadziej zdarzają się, że trafią na wrogiego obrońcę, czy też miną wszystkich w jedenastce i z sytuacji wyjdzie dupa. Wysoki poziom skilla pozwala posyłać takie wrzuty, które ładnie ominą obrońców i spadną na głowę napadziora smile.gif .

No ja wlasnie gram wysuniety pomocnik. nie gram na skrzydle wiec dosrodkowuje sporadycznie. A podania z trojkatem sa celne w 90% juz na umiejetnosciach jakie posiadam, wystarczy dobry timing. Wkurza mnie tylko to, ze jak czasami wysune to skrzydlowego wzdluz linji autowej i zbiegam do srodka on po kilku krokach zatrzymuje sie. Bald PC czy co?? Czesto tak mam. Pilka jest stracona, bo zanim zmienie kierunek biegu jest juz przy niej obronac druzyny przeciwnej. Mozna to jakos zmienic?
crayan
CYTAT(zwieR.Z. @ Nov 10 2008, 20:52) *
To chyba masz mecze na pol godziny ustawione skoro na top player w 15 meczach masz 16 bramek. W normalnym trybie bez problemu, ale nie wierze, ze w BAL grajac na najwyzszym poziomie masz taki wynik.

Nie musisz mi wierzyć, ;] Ja po prostu opisuje gre tak jak wszyscy tutaj na tym forum, moje wrazenia i spostrzerzenia. A dlugosc meczu mam ustawioną normalnie tak jak jest na początku, Ahy by the way ;] Zostały mi dwa mecze do końca mojego 2 sezonu i mam 25 bramek (lidera) na koncie i 6 miejsce z malorca w lidze, A no i wygralem (dzieki mnie - 9 bramek, czyli krol strzelców ;] ) Puchar Europy (odpowiedznik UEFA) i to wszystko na TOP PLAYER ;] Pozdro dla was, bardzo jestem ciekawy jakie oferty do mnie przyjdą. Ide grac narazie ;]
Jimmy Floyd
CYTAT(dakcts @ Nov 11 2008, 18:12) *
No ja wlasnie gram wysuniety pomocnik. nie gram na skrzydle wiec dosrodkowuje sporadycznie. A podania z trojkatem sa celne w 90% juz na umiejetnosciach jakie posiadam, wystarczy dobry timing. Wkurza mnie tylko to, ze jak czasami wysune to skrzydlowego wzdluz linji autowej i zbiegam do srodka on po kilku krokach zatrzymuje sie. Bald PC czy co?? Czesto tak mam. Pilka jest stracona, bo zanim zmienie kierunek biegu jest juz przy niej obronac druzyny przeciwnej. Mozna to jakos zmienic?

Tak, też mi się to zdarzało na początku. Teraz tylko sporadycznie w ferworze walki. Spowodowane jest to tym, że po podaniu zapewne naciskasz r2 licząc na odegranie z klepki, a koledzy z drużyny odczytują to jako chęć kontynuowania przez Ciebie akcji. Frustrujące, wiem trzeba to wyczuć po prostu. Parę ładnych akcji w ten sposób wzięło w łeb.
Gram na TP - 10 minut. Kończę 3 sezon, 1 we Fiorentinie. Zapowiadało się nieźle. Po 1 rundzie 3 miejsce. Później zacząłem gubić punkty. Moja drużyna strzela połowę mniej bramek od czołowych drużyn, a gram AMF i może mam taki rewelacyjny wpływ na skuteczność smile.gif Natomiast jeżeli jestem wykluczony z gry przez kartki to w tabeli widnieją wyniki po 3, 4 do zera, może gdybym nie grał mielibyśmy mistrza smile.gif Moje statsy: atak - 75, obrona - 57, balans - 75, Stamina - 73, speed - 88, przysp. - 88 drybling - 89, skut. dryb - 71, agresja - 81, mentality - 80, reszta - niepokolorowana smile.gif 11 razy MVP, 5 bramek, 3 asysty. Sezon właściwie stracony, będe walczył co najwyżej o 5-6 miejsce. Ale w pucharach za to metamorfoza. Gram w European Championship (5 bramek, 1 asysta). Wyszedłem z obydwu grup na 1 miejscu. W półfinale grałem z Realem. 1 mecz 0-0. Rewanż u siebie. Strzelamy 1 gola. Real wyrównuje w 65 minucie. Oszczędzałem siły na drugą połowę i opłaciło się - 75 minuta, podjąłem ryzyko i walnąłem zza pola karnego - Casillas nie miał nic do powiedzenia. Wygrana 2-1 i awans do finału!!! BAL jest niesamowicie zaskakujący, a w całym PESie brak jakichkolwiek schematów. Tutaj ta brameczka.
http://pl.youtube.com/watch?v=q6q1lExOaxg
konradinho2
Teraz coś ode mnie smile.gif

Pierwszy sezon grałem w Atletic Bilbao. Po paru meczach treningowych awansowałem do pierwszej drużyny. Wchodziłem sporadycznie z ławki czasem po 45 minutach a czasem po 70. Dodam że gram na TOP PLAYER a pozycja to AMF. W Bilbao grałem większą ilośc czasu na cofniętym napastniku i wyrobiłem sobie dodatkową pozycję czyli SS. Po pierwszej rundzie czyli około 18 meczach(ja rozegrałem 10), nie strzeliłem gola ani nie zaliczyłem asysty. W okienku transferowym nieoczekiwanie dostałem ofertę od Valencii na AMF-a smile.gif Oczywiście skorzystałem. Dobrze wiedziałem że Valencia gra zawsze z jednym AMF-em więc trudno byłoby wygryźć Silvę z tejże pozycji. Drugą część pierwszego sezonu Skipowałem. Nie chodziłem na treningi ani nie grałem w meczach. Wiedziałem że jestem za słaby więc chciałem trochę podgonić staty. Staty oczywiście podrosły(siła treningu max na Speed). Na końcu sezonu dostałem jakieś marne oferty. Oczywiście nie skorzystałem. Od drugiego sezonu wziąłem się do pracy. Pograłem 2 czy 3 mecze w treningach. Dostałem przyzwoite noty i poszedłem do I drużyny. Po paru meczach gdzie wchodziłem z ławki już od 14-16 gram od pierwszych minut. W lidze jestem na 8 pozycji chodź są strasznie małe różnice punktowe i 1 pkt dzieli mnie od 5 pozycji. W tych meczach w których wchodziłem od pierwszych minut strzeliłem aż 8 bramek i zaliczyłem 3 asysty. Jak na Ofensywnego pomocnika to według mnie sporo. Po I serii spotkań w II sezonie zgłosiło się po mnie Atletico Madryt(590P i 3 miejsce w tabeli). Chcieli mnie na SMF więc się nie zgodziłem bo w Valencii na razie mam pewne miejsce w składzie. Zobaczymy co będzie dalej. Na razie jest bardzo fajnie.

PS Wygryźć ze składu mistrza świata, Silvę - bezcenne smile.gif
JnR
ja wygryzłem w mojej karierze najpierw Bodipo , potem Nihata, następnie Ville a teraz Raula
krzychu92
A mnie po 5 meczach treningowych i 2 z lawki udalo sie na stale wygrysc ze skladu Di Michele...zawsze cos...i jak na razie 2 bramki zaliczone biggrin.gif w tym jedna dajaca zwycieztwo z Cagliari bodajze i nota 8.0 az sie zszokowalem jak to zobaczylem bo w sumie bez rewelacji zagralem...wszedlem w 67min 5 strzalow 3 celne 11 podan 9 celnych...no i brameczka dajaca 3 pkt...to zawsze cieszy cool.gif
P@TRYK
Moglby ktos doradzic jak ustawic punkty strenghen na srodkowego pomocnika ?(AMF)
grzesio1712
CYTAT(P@TRYK @ Nov 11 2008, 20:23) *
Moglby ktos doradzic jak ustawic punkty strenghen na srodkowego pomocnika ?(AMF)

skoro jesteś AMF, to napewno potrzebny ci jest drybling, podania, szybkość... tak mi sie przynajmniej wydaje.
PS. takie pytanie do was. Jaki dystans macie pokonany na koniec meczu? Bo ja ok 300 i tak myśle, że to chyba za dużoo, bo zawodnicy z zespołu góra 70 tongue.gif

krzychu92
Zalezy ile gram ale jesli caly mecz to od 70 do max chyba raz 130...
Waluk
Mój zawodnik gdy nie jest zmęczony to potrafi przebiec i 500 m. Głównie około 300-400, nie zwracaj uwagi na tych darmozjadów z drużyny. ;-)
Ganax
Mam pytanie o co chodzi passes (made)??
Rand
Hmm, ale 130 czego ?? mnie to najbardziej zastanawia. Mi tam gdzie jest drybling zawsze pisze koło 120, po za tym to chyba zależy na ile minut się gra mecz czy się mylę?? (ja gram na 10 min.)
Ganax
Mam jedno pytanie wink.gif Jesli gram w przecietnym klubie .. i przechodze do lepszego .. i zagram wspanialy mecz.. czy zdobede wiecej dodatkowych pkt ??
Waluk
Rand, tutaj chodzi o metry. Im więcej przebiegniesz metrów z piłką tym więcej tam będzie napisane.
Jimmy Floyd
Moja rada. Nie próbujcie bić rekordów pokonanych dystansów. Ja na początku biegałem jak głupi (AMF), ale w ten sposób starczy wam sił na 50 minut. Raz miałem w nogach ponad 500. Skończyłem 3 sezon. Informacja na ekranie - Kluby toczą bitwę o Mnie. smile.gif Rezygnuje w 1 dniu z oferty Fiorentiny i Deportivo. Daję Next i co widzę oferta Milanu już po 3 sezonach!!! Biorę w ciemno. Salary - 1420. Zasysam właśnie Burgum Patcha v. 0.40 i jedziemy dalej.
Waluk
Dlatego nie należy biegać cały czas sprintem jak nienormalny tylko truchtem, trzeba trochę cierpliwości. :-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.