Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become A Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
Pelajs
Panowie przed chwilą padł rekord w mojej karierze jeśli chodzi o wynik. Gram na Top Player mecze 10 minutowe i w eliminacjach do Mistrzostw Europy w meczu Polska-Finlandia było 8:2. Ja strzeliłem 6 bramek.
Tari
skurczybyk ze tak powiem tongue.gif w pozytywnym sensie oczywiscie wink.gif musiales przebic moje 5 brameczek z ktorych cieszylem sie jak dziecko? ;>

a tak z ciekawosci, w ktorym to sezonie?
Pelajs
Tari

Dzięki biggrin.gif W 7 sezonie. Czyli w latach 2014-2015. A który ty teraz masz sezon i w jakim klubie grasz?
Tari
4 sezon, Barcelona wink.gif
skotar(L)
no co ty nie powiesz ?

Takie sterowanie ktore se ustawilem dziala tylko w trybie BaL, w pozostalych jest domyslne. Wiec skoro nie umiesz mi pomoc to nie odpisuj dobrze ?

CYTAT(mVp @ Jan 26 2009, 19:00) *
Tu są ustawienia domyślne i innych gra nie może wymusić.

Assassin
CYTAT(skotar(L) @ Jan 27 2009, 12:56) *
no co ty nie powiesz ?

Takie sterowanie ktore se ustawilem dziala tylko w trybie BaL, w pozostalych jest domyslne. Wiec skoro nie umiesz mi pomoc to nie odpisuj dobrze ?

Kup sobie pada jak Ci klawiature szwankuje. Pada mozna kupic juz od 15 zl.
kristo2323
PES to gra która nigdy mi nie sprawiała kłopotów z ustawieniem pada, jak jest z klawa to nie mam pojęcia. Instalowałeś jakieś Patche? może one ci narozrabiały. Ale nie potrafię sobie wyobrazić że w Balu działa a w innych trybach nie ? Jak się ustawia dla gry to wszystkie tryby wraz z towarzyskimi powinna działać tak samo przynajmniej ja tak zawsze miałem we wszystkich PESach od x lat.

A jeśli chodzi o pada to broń boże nie kupuj za 15zł nawet za 25zł bo tylko pieniądze wywalisz w błoto, ani się nie nacieszysz nim ani nie pograsz fajnie. Jak kupować to tylko porządne DualShock 2 czy jakieś Logitech.
Assassin
CYTAT(kristo2323 @ Jan 27 2009, 21:00) *
A jeśli chodzi o pada to broń boże nie kupuj za 15zł nawet za 25zł bo tylko pieniądze wywalisz w błoto, ani się nie nacieszysz nim ani nie pograsz fajnie. Jak kupować to tylko porządne DualShock 2 czy jakieś Logitech.

I tu sie nie do konca zgodze. Mam Red Tracer Dual Shock za 25zl i swietnie sie spisuje od ponad 2 lat. Praktycznie niewielka roznica miedzy tym padem a padem za 100zl. Nie twierdze, ze wszystkie pady za ~30zl sa dobre, ale tez nie mozna mowic, ze wszystkie pady za taka kase sa do "anusa".

No a ta cene 15zl to zasugerowalem zeby mu uswiadomic, ze Pad nie musi byc drozszy niz klawiatura.
messjash
Jeśli pad to tylko DualShock 2 bo w innych gównianych podróbkach to tylko analogi się przecierają i po jakimś czasie zwyczajnie odpadają (jeśli oczywiście biega się analogiem) miałem takie dwa. Ale warto też poszperać bo ostatnio czytałem że rozpracowali wreszcie i stworzyli sterowniki dla DualShock 3 tylko ten to pewnie trochę kosztuje ale jest bezprzewodowy.
Broli
Jeżeli chodzi o pady to powiem tyle: nie ma znaczenia jakim padem się gra. 5 lat temu kupiłem swój pierwszy pad. Jakiś szajz "media-tech" za 20 parę złotych. Grało mi się cholernie źle. Potem przez kolejne lata miałem Mantę i Tracera. Jednak w tym ostatnim nawalił mi klawisz w górę, na gałce nie lubię grać, więc miałem dylemat. Sięgnąłem po mój 5-letni "media-tech" i co się okazuje? Gra się wyśmienicie. Mówiąc krótko, na samym początku gra na padzie jest trudna, ale jak się już nauczysz, to każdy pad jest dobry, nawet taki "niefirmowy" bez gałek. Pozdrawiam.
kristo2323
Może i macie racje nie wszystkie sa do bani ale ja już gram dość długo na padach. Przerobiłem przeróżne i te za 15zł i te za 30 zł i powiem tak.

Dasz 60zł za Duala 2 i masz spokój na 5 lat, grania dzień w dzień. Rypałem najpierw na pleju na nim, potem 2 lata w WE2002 na WEOLu i tu na ISS ligę i Rank po kilkadziesiąt meczy dziennie i teraz rypie PES 2009 na nim, wygląda i działa jak nowy. W tamtych starła się farba na klawiszach gałki szlak trafił (kupiłem do innych gier niż kopanki). Grasz od święta ok możesz kupić jaki chcesz ale jak masz zamiar naprawdę poszpilac na pełnych obrotach to 60zł na 5 lat to nie jest wygórowana cena, a może jeszcze pociągnie kilka. Bez jaj po kilka godzin ten pad był dziennie męczony i dalej jest.

Oczywista każdy zrobi co chce ale to moja rada jako maniaka kopanek.
skotar(L)
Niestety chodzi o klawe a nie o pada
falcon87pl
Granie na klawiaturze można porównać do jazdy autem ze sznurowkami z lewego i prawego buta zawiązanymi pośrodku biggrin.gif niby "prowadzi" sie tak samo ale nie do konca wink.gif sam wiem bo przez wiele lat gralem na klawiaturze kiedys.
qazwsx
CYTAT(kristo2323 @ Jan 28 2009, 00:19) *
Dasz 60zł za Duala 2 i masz spokój na 5 lat, grania dzień w dzień.

+1, masę czasu grałem na padach różnych firm i najlepszy jest zestaw Dual + Przejście PS2 > USB. Prędzej rozpadnie ci się przejście niż kontroler.
Dobra chłopaki, to temat o BaL, więc koniec offtopa. wink.gif

Ja na razie jadę 4 sezon, aktualnie w Bayernie, nieco nieoczekiwanie (transfer z Bochum, które w tym sezonie beze mnie jest wiceliderem, liderem nie trzeba mówić kto jest biggrin.gif ) W poprzednim sezonie przegrałem finał LM z Arsenalem, w tym zamierzam wygrać. Mam zamiar trochę posiedzieć w Bayernie, nie lubię zmieniać klubu co pół roku - jak trafię na zespół, w jakim mi się fajnie gra to nie kombinuję, nawet jeśli dostanę propozycje z najlepszych klubów. wink.gif
kristo2323
A ja w tym 10 sezonie gry znalazłem troszkę głupią zależność. Jak nie idzie gra nie mogę poradzić sobie z obroną czy dobrze podać to próbuje urwać się obronie z jednego albo drugiego skrzydła zamachać rączką, wymusić prostopadłe podanie po ziemi na pełnym gazie wpaść w pole karne. Wiedząc że nie nabiorą się na zwód obrońcy i wrzutka nie da efektu napalam się z całej mocy w bramkarza aby ten odbił piłkę a już Pan Eto czy Messi dobiją. Obrońcy siedzą mi na plecach a tamci dobijają. Padło już tam mnóstwo goli po takim zagraniu. Nie wiem czy to tak jest dzięki temu że Barca ma super napad i gra ofensywnie, czy może niestety to znowu tragedia z tym bramkarzem jak odbija prosto pod nogi czy na głowę napastnika. Powoli to się staje bezsensowne ale co poradzimy to tylko gra.

Coś takiego: http://pl.youtube.com/watch?v=vjRCe85s8Wo

Inna sprawa totalny bezsens gram w lidze Hiszpańskiej a finał Pucharu Króla gramy na Francuskim stadionie. Tak samo to też beznadzieja jak mecze Ligi Mistrzów gramy w południe przy upale. biggrin.gif

To tyle krytyki bo i tak i tak nadal mnie jeszcze bawi ten tryb i nie zamierzam poprzestać. tongue.gif
Assassin
@kristo

Po prostu te tryby w PES'ie nie sa dopracowane w takich szczegolach. Zauwaz ze EA skupia sie na grafice i realizmie (nie rezlizmie gameplay'u, tylko wlasnie takich rzeczy jak pora dnia, stadion itp.), a Konami wyraznie ta sprawe troche olewa. Daja nam 19 stadionow w tym wiekszosc z dziwna nazwa, 7 lig, w tym 1 bez licencji, 1 tylko z polowa licencji, 1 pomieszana, 1 calkiem pusta i bezuzyteczna (no chyba, ze sie polaczy ja z others A). Dlaczego nie moga dac ~10 normalnych lig i potraktowac je jak angielska? Wymyslic sobie nazwy i jazda. No i tez Liga Mistrzow w BaL/ML... Eliminacje do LM - 4 grupy... Tak jakby nie mogli dac tych paru 2-meczy. Moze kiedys...
P@TRYK
Kristo jak mozesz to wrzuc screena ze statami swojego zawodnika smile.gif
kristo2323
Już dawałem kilka stron wcześniej. rolleyes.gif
No fakt te eliminacje grupowe to siara. No ale to Japońce robią. Jak widać nie są wtajemniczeni zbytnio w Europejskie rozgrywki.
LeSSu1122
Czesc ja dopiero od niedawna gram w BAL w pes 09 ... i ma pewne 2 problemy ( szukalem odpowiedzi na forum ale nie znalazlem .. ;(

1.Nie wiem co to za liczby 1,2,3,4 obok nazwiska pikarza ( tzn. wiem ze to sa zalorzenia taktyczne trenera do danego pilkarza ale nie wiem co oznacza poszczegolna cyfra sad.gif

2.to jest prostrze nie wiem gdzie moge znalesc moja ocene za mecz szukalem wszedzie ale tego nie widze

Bardzo proszę o odp i z gory dzieki ..smile.gif
WKS
CYTAT(LeSSu1122 @ Feb 1 2009, 13:58) *
Czesc ja dopiero od niedawna gram w BAL w pes 09 ... i ma pewne 2 problemy ( szukalem odpowiedzi na forum ale nie znalazlem .. ;(

1.Nie wiem co to za liczby 1,2,3,4 obok nazwiska pikarza ( tzn. wiem ze to sa zalorzenia taktyczne trenera do danego pilkarza ale nie wiem co oznacza poszczegolna cyfra sad.gif

2.to jest prostrze nie wiem gdzie moge znalesc moja ocene za mecz szukalem wszedzie ale tego nie widze

Bardzo proszę o odp i z gory dzieki .. smile.gif

Jak konczysz mecz masz pare pocjii i w nich masz Match Details wchodzisz w to i masz Rating i tam masz ocene za mecz (8.0) to maks 

@Assassin , to ja nie wiem trzeba naprawde miazdzyc przeciwnikow zeby miec wiecej mi sie zdarzaly same 8.0
Assassin
CYTAT(WKS&RKS @ Feb 1 2009, 14:05) *
Jak konczysz mecz masz pare pocjii i w nich masz Match Details wchodzisz w to i masz Rating i tam masz ocene za mecz (8.0) to maks 

8.0 nie jest maks.
LeSSu1122
wielkie dzieki za pomoc tongue.gif:P
Snowboarder
czy w pes09 jest możliwość wybierania spośród więcej niż tylko dwóch kitsów przed meczem?
LeSSu1122
acha mam jeszcze jedno pytanie .... bo zauwarzylem ze podczas gry gdy wcisnę ( q,d : razem albo samo q ) to ten trojkącik się swieci na czerwono ... wiecie moze co to oznacza .. ?? tongue.gif
Snowboarder
klawiszem Q aktywujesz automatyczne poruszanie się twojego zawodnika - przez co trójkącik świeci się na czerwono aby to zasygnalizować

ja proszę o wyjaśnienie czy podczas wyboru stroi przed meczem jest możliwość wybierania spośród więcej niż tylko dwóch kitsów?
Bo ściągnąłem kitsty dla MUTD i w paczce do kitsevera były 4 komplety dla graczy i 2 dla bramkarza
Flaku
ja mam inny problem.

podczas grania w BaL-u po 28-30 (różnie to bywa ) tygodniach,Chcę rozegrać następny mecz a tu z0nk wywala mnie do Windowsa z tym Błędem czy Wysyłać błędy czy Nie sad.gif(

POMOCY !! sad.gif
Piter123
Masz patcha 1.2 od KONAMI?
Flaku
tak ;(((

i mam orginalną wersje gry
messjash
CYTAT(Flaku @ Feb 4 2009, 09:00) *
tak ;(((

i mam orginalną wersje gry

A 1.1 od Konami masz? Bo to ten patch naprawia wywalanie do windowsa.
Flaku
patch niestety nie pomógł ;//// ani jeden ani drugi sad.gif( Co moge zrobić sad.gif ?

sorka że nie użyłem EDYCJI przez przypadek / no to następnym razem użyj. mod
HarryBoy
CYTAT
patch niestety nie pomógł ;//// ani jeden ani drugi ( Co moge zrobić ?

Flaku, ja miałem problem z paskiem w pesie który latał przez pół ekranu i mącił mi grafe. Wpisałem w google mój problem i natrafiłem na jakiejś stronie rozwiązanie. Dużo osób sie z tym borykało. Ściągnąłem co kazali. Zainstalowałem, i już nie ma problemu ani paska na środku ekranu ani wywalania do Windy. Niestety nie powiem Ci konkretnie z jakiej to strony było bo nie pamiętam, ale wiem ,że łatwo poszły poszukiwania.

Ja mam pytanie takie, na jakiej kamerze najlepiej grać w BaL ?? Bo ta Vertical już mnie lekko irytuje. Gram oficjalny mecz - Liga Espanjola, Real Betis, ciesze sie, że dostałem piłe w uliczke, biegnę do przodu ucieszony ( za mną już watacha obrońców ) , kamera nagle zmienia kąt i zamiast biec do przodu nagle skręcam w bok pod nogi obrony ... Ze strzalami i podaniami podobnie , naciskam strzalke w bok aby podał do boku , a on wycofuje pile do tyłu i w dodatku najczęściej przechwytuje ją napastnik drużyny przeciwnej. Najgorsze jest to, że to jedyna kamera na której widać całe boisko ( piłkę i zawodnika ) i można sie jakoś wystawić...
Czy gra ktoś na innej kamerze niż vertical ? Może na normal Wide ?
Albo ma ktoś jakąś receptę na gre na vertical ?
Snowboarder
hehe,

to ja chyba jestem jedyny który gra na kamerze medium ;]
Tari
normal wide i zablokowana na pilce. to jak dla mnei jedyna kamera ktora ma sens wink.gif sens czyli gra na normalnym poziomie, bez jakis niespodzianek ;] czasami dla zabawy wlaczam sobie playera ale to tylko, zeby sie bardziej hm "wczuc".
mb484
Witam. Ja mam inny problem, a mianowicie; gram 3 sezon i od kilku meczow nie dostaje exp za mecz, tylko za punkty strengthen. Czy to normalne?
HarryBoy
CYTAT
Witam. Ja mam inny problem, a mianowicie; gram 3 sezon i od kilku meczow nie dostaje exp za mecz, tylko za punkty strengthen. Czy to normalne?

Możliwe, że od kilku meczy spisujesz sie gorzej niż wymaga tego od Ciebie trener. Też tak miałem. Najpierw stałem sie najlepszym napastnikiem w drużynie strzelając systematycznie w meczach bramki, potem passa się przerwała, bramek nie strzelałem, oceny pomeczowe spadły i pkt'ów exp za mecz albo nie było albo były minimalne.

CYTAT
normal wide i zablokowana na pilce. to jak dla mnei jedyna kamera ktora ma sens sens czyli gra na normalnym poziomie, bez jakis niespodzianek ;] czasami dla zabawy wlaczam sobie playera ale to tylko, zeby sie bardziej hm "wczuc".

A nie masz problemów z wystawieniem sie na pozycje ? Bo widzisz tylko piłkę, a swojego zawodnika jak biega nie widzisz, trudno jest wtedy ocenić czy jest sie na spalonym, albo czy dobrze pokazujesz sie do podania? Na jakiej pozycji grasz ?
qazwsx
Mam pytanie, czy da się jakoś zmienić swoją pozycję na boisku? Gdy byłem na poprzednim sejwie cofniętym napastnikiem, trener postawiał mnie na pozycji Amf i po jakimś czasie regularnie tam grałem. Teraz jestem na nowym sejwie CF i chciałbym być WF lub Smf, da się to jakoś zmienić? Trener nie zamierza mnie próbować w innym miejscu, mimo tego, że w klubie jest 3 napastników równie dobrych, jak i nie lepszych... Zmieniać klub i szukać szczęścia?
Tari
jak Ci nie odpowiada to zmien wink.gif czasami nawet w slabszym klubie gra sie lepiej niz w mocniejszym ;]

co do kamery, HarryBoy, gram na CF-ie i nie mam problemow z wystawianiem sie na pozycje wink.gif wlaczony radar, kontroluje zeby byc mniej wiecej w linii z obroncami, a i tak twoi koledzy z druzyny nie posiadaja umiejetnosci zagrania pilki przez cale boisko tongue.gif a gdy sa juz dosc blisko, wtedy widac i pilke i mnie, wiec wybiegniecie na wolne pole i bach biggrin.gif przyzwyczailem sie tak grac w ML i w poprzednim PES'ie i tym, wiec nie mam jakis problemow.
HarryBoy
CYTAT
Mam pytanie, czy da się jakoś zmienić swoją pozycję na boisku? Gdy byłem na poprzednim sejwie cofniętym napastnikiem, trener postawiał mnie na pozycji Amf i po jakimś czasie regularnie tam grałem. Teraz jestem na nowym sejwie CF i chciałbym być WF lub Smf, da się to jakoś zmienić? Trener nie zamierza mnie próbować w innym miejscu, mimo tego, że w klubie jest 3 napastników równie dobrych, jak i nie lepszych... Zmieniać klub i szukać szczęścia?

Jeśli bedziesz zmieniał klub, to patrz jakie pozycje ci proponują. Ja jestem SS, a w Realu Betis proponowali mi tylko SMF albo AMF.

CYTAT( @ Feb 5 2009, 15:27) *
co do kamery, HarryBoy, gram na CF-ie i nie mam problemow z wystawianiem sie na pozycje wink.gif wlaczony radar, kontroluje zeby byc mniej wiecej w linii z obroncami, a i tak twoi koledzy z druzyny nie posiadaja umiejetnosci zagrania pilki przez cale boisko tongue.gif a gdy sa juz dosc blisko, wtedy widac i pilke i mnie, wiec wybiegniecie na wolne pole i bach biggrin.gif przyzwyczailem sie tak grac w ML i w poprzednim PES'ie i tym, wiec nie mam jakis problemow.

Zagrałem tak jak mówiłeś, no i jest ... GITARRA smile.gif. Zauważyłem w końcu, że mój zawodnik nie jest w stanie zostać królem strzelców z takimi statystykami. Jest powolny, mało zwinny narazie. Z perspektywy Verticala nie było tego aż tak widać. A myślałem, że to coś ze mną jest nie tak i mój skill spadł xP.
Tylko martwi mnie troche rozwój zawodnika. Strasznie wolno to idzie. Zanim stworze jakiegoś dobrego grajcara, to bede musiał na emeryture przejść.
Wczoraj ściągnąłem sobie save'a BaL z typem ktory miał 19 lat i wszystkiego po 99. Pewnie jakieś cheaty co?
Nalep
Siemano all tongue.gif Ja gram na TP w BaL'u tongue.gif W testowym meczu 0-0 ,nic nie grałem;/ (czyt. słabo) ,teraz gram w UD Almeria tongue.gif Narazie w kadrze B mecze treningowe biggrin.gif ,gram na pozycji drugiego napastnika(SS) występuję ,także często na Ofensywnym Środkowym Pomocniku (AMF)...Ten Top Player to ciężka sprawa ;D

PS. Gram na kamerze Wide
Pelajs
W pierwszym sezonie cieżka sprawa, bo masz słabe staty itp. Ale uwierz od drugiego już powinno isć łatwiej. No, ale w końcu TP powinien od nas czegoś wymagać tongue.gif

CYTAT(Nalep @ Feb 5 2009, 21:01) *
Siemano all tongue.gif Ja gram na TP w BaL'u tongue.gif W testowym meczu 0-0 ,nic nie grałem;/ (czyt. słabo) ,teraz gram w UD Almeria tongue.gif Narazie w kadrze B mecze treningowe biggrin.gif ,gram na pozycji drugiego napastnika(SS) występuję ,także często na Ofensywnym Środkowym Pomocniku (AMF)...Ten Top Player to ciężka sprawa ;D

PS. Gram na kamerze Wide
HarryBoy
Oj, w drugim sezonie nasz zawodnik też jeszcze jest miękisz. Trzeba dopasować te pkt. strenghten do swojej pozycji i rozwijać tylko najpotrzebniejsze umiejetności. Ja popełniłem błąd i dałem wszędzie po równo i grałem tak przez 2 sezony i straszną kaszane grał mój SS, nie rozwinął się dostatecznie.
Nalep
Tak jestem w kadrze A Inter-Squad ;D po 9 meczach w kadrze B (7 ligowych + 2 pucharowe) tongue.gif ,ostatnio dobrze grałem ,ładne piłki zagrywałem no i jest efekt ,choć bramki nie strzeliłem:P
Nalep
Właśnie zacząłem 2 sezon i przeszedłem z Almerii do Sunderlandu tongue.gif ,moje pozycje to SS i AMF ,ale teraz trener wystawia mnie w kadrze B na pozycji CMF tongue.gif ,czyżby 3 pozycja?

Edit: Ostatnio też na CF...
sayek
Mój ziomal w sezonie 2013/2014 puki co jest liderem klasyfikacji strzelców w Seria A z dorobkiem 24 goli, 2 miejsce to 15 goli... A dopiero połowa sezonu, to ile jeszcze można nastrzelać. W poprzednim sezonie byłem drugi w klasyfikacji. Obecnie gram w AS Roma i puki co zajmuje mój klub pozycje lidera.
Nalep
CYTAT(sayek @ Feb 8 2009, 00:08) *
Mój ziomal w sezonie 2013/2014 puki co jest liderem klasyfikacji strzelców w Seria A z dorobkiem 24 goli, 2 miejsce to 15 goli... A dopiero połowa sezonu, to ile jeszcze można nastrzelać. W poprzednim sezonie byłem drugi w klasyfikacji. Obecnie gram w AS Roma i puki co zajmuje mój klub pozycje lidera.

A na jakim poziomie grasz?
sayek
CYTAT(Nalep @ Feb 8 2009, 11:41) *
A na jakim poziomie grasz?

Normal
Nalep
CYTAT(sayek @ Feb 8 2009, 13:52) *
Normal

Normal? Chyba Regular ?tongue.gif Ja jadę już 3 sezon ,teraz w Newcastle United ,naj. skill 86 Top Speed
Pelajs
Normal to i tak raczej słabo tyle bramek. Ja w 7 sezonie w Barsie miałem 60 goli. I po tym sezonie jakoś mi się już nie chce grać w Bal.
P@TRYK
Zrob to samo co ja , zmien czas meczu na 5minut , wtedy strzelasz w sezonie 40-45 bramek i jest to bardziej realistyczne niz 60 czy 70 smile.gif
Nalep
Powiem szczerze ,jesteście noobami skoro się cieszycie ,że strzelacie tyle bramek na takim poziomie ,zagrajcie na TP a nie na jakichś niższych! To jest prawdziwa gra !
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.