Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become A Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
wiz
Witam. Piszę bo mam pewien problem z Become a Legend. Przy tworzeniu nowej gry wyskoczyła wiadomość, żebym wybrał ligę w której chce zacząć. No więc wybrałem LFP. Gram teraz 3 sezon i do tej pory nie otrzymałem żadnej oferty z klubów innych lig... Wszystkie oferty dla mnie były z LaLiga. Co zrobiłem źle?
mVp
CYTAT(wiz @ Apr 5 2009, 13:52) *
Witam. Piszę bo mam pewien problem z Become a Legend. Przy tworzeniu nowej gry wyskoczyła wiadomość, żebym wybrał ligę w której chce zacząć. No więc wybrałem LFP. Gram teraz 3 sezon i do tej pory nie otrzymałem żadnej oferty z klubów innych lig... Wszystkie oferty dla mnie były z LaLiga. Co zrobiłem źle?

Nic nie zrobiłeś źle, z tego co się orientuje (czytane posty i własna gra) to oferty z innych lig pokazują się po udanych meczach w europejskich pucharach (trzeba dać się zauważyć) a ja osobiście kilka razy dostałem ofertę od klubów które w pucharach pokonałem. Poza tym trzeci sezon to dopiero początek.

YaYeti>> w rzeczywistości rzadko się zdarza aby nowy zawodnik w klubie od razu grał w pierwszej 11, zawsze ma te 3 mecze na przystosowanie się a często nawet jest poza składem.
PS. Zacznij grę od nowa na TP od początku to zobaczysz że nie jest tak łatwo a wbicie się do składu na początek to masakra, wybierz sobie np. CMF a nie napastnika bo nim gra jest nudna.
slawius1
zgadzam się - gra cmf to jest dopiero wyzwanie, wtedy naprawdę trza się wykazać smile.gif
wiz
CYTAT(mVp @ Apr 5 2009, 14:54) *
Nic nie zrobiłeś źle, z tego co się orientuje (czytane posty i własna gra) to oferty z innych lig pokazują się po udanych meczach w europejskich pucharach (trzeba dać się zauważyć) a ja osobiście kilka razy dostałem ofertę od klubów które w pucharach pokonałem. Poza tym trzeci sezon to dopiero początek.

Czyli nie trzeba żadnych dodatkowych opcji wybierać przy rozpoczynaniu gry?
mVp
CYTAT(wiz @ Apr 5 2009, 15:45) *
Czyli nie trzeba żadnych dodatkowych opcji wybierać przy rozpoczynaniu gry?

Nie. Trzeba tylko dobrze dobrać wszystkie ligi (Anglia, Hiszpania, Włochy, Niemcy/Francja) na początku aby potem nie żałować. Ja przez złe dobranie lig pierwszą karierę porzuciłem.
wiz
Osz cholera, nie pamiętam czy dobierałem jakoś specjalnie. O jakie dobieranie chodzi? Mógłbyś sprecyzować?
pablosss
lol dopiero teraz się kapnąłem że nie mam ligi włoskiej, jest tylko hiszpańska, angielska, francuska i holenderska. Tzn. już wcześniej to zauważyłem, ale nie zastanawiałem się dlaczego tak to jest. Ale w sumie mi to wisi, i tak nie marzyłem o grze w Serie A tongue.gif . Może trochę szkoda że np. w LM nie zagram sobie z takim Milanem czy Juve, ale z resztą bez PSV, Ajaxu itp. też by była trochę lipa. W ogólne ta ja nie czaję dlaczego w BAL nie ma noramlnie wszystkich lig, tylko jakieś bawienie się w literki A, B, C i D. A co do CMF o czym była wcześniej mowa, to mój zawodnik niedawno "nauczył się" grać na już 5-tej pozycji i teraz oprócz AMF, SMF, WF, CF pojawiło się także CMF. I na takiej pozycji jestem wypuszczany w Realu (wcześniej trener wystawiał mnie głównie na lewym skrzydle). Faktycznie trzeba trochę więcej się postarać aby dostawać dobre noty, ale ma też to swoje zalety, mam większy wpływ na konstruowanie akcji, mogę czasem zejść na szkrzydło albo też trochę się cofnąć, powalczyć o piłkę w środku pola itd. mam ogólnie większy wpływ na grę drużyny. Ogólnie to moja kariera nabiera rumieńców, udało mi się zostać królem strzelców w LM i pucharze Hiszpanii, a także zaliczyłem dość udane MŚ z reprezentacją. Polska zajęła 3 miejsce, strzeliłem 4 bramki i zaliczyłem 1 asystę, jak na pierwszy mundial w karierze to chyba nieźle smile.gif
slawius1
no 3 miejsce z Polską to niezły wynik. Mojej Polsce MŚ nie leżą dobrze, ale za to ME to świetnie, bo w 2020 wygraliśmy Euro biggrin.gif głownie dzięki mnie, ale grała cała drużyna, na koniec pocieszyłem się najlepszym strzelcem i zawodnikiem biggrin.gif
Dzacol92
mam pytanie w jakim roku dostaliscie najlepsza propozycje od tych lepszych klubów jak np.: barca, real, liverpool, manutd itd.
slawius1
to nie zależy od roku - ja dostałem po 2 latach ofertę od Lyonu (zaczynałem w Ligue 1) rok później od ManU. Z tego co pamiętam to niektórzy pisali, że mieli oferty od tych "lepszych" nawet szybciej. Im lepiej grasz na krajowym podwórku tym lepsze zespoły z Twojej ligi zgłaszają się po Ciebie, jeżeli grasz w pucharach europejskich chcą Cię kupić z innych lig.
Dzacol92
no bo ja juz sie wkurzam gdyz gram 6 rok w atletico a bylem 2 naj. strzelec ligi z krajem bylem w "najlepszej 11" turnieju i dupa, nie to ze jestem zawiedziony atletico fajnie mi sie tu gra ale chcialbym juz grac obok rooneya, eto'o, ronaldo, itd. bo aguero robi te jakies swoje tricki i tak traci piłke ;DD
Dzacol92
sorry moze 4 lata ;p
Squall112
Ja tam gram 3 sezon naipierw gralem cały sezon w sportingu l. potem w auxerre biggrin.gif z jelonkiem i dudka biggrin.gif a potem w AS Monaco i teraz gram w manchesterze City biggrin.gif .
Moje pozycje : WF,SMF,CF biggrin.gif niemam jescze zadnej gwiazdki ani dobrych statystyk sad.gif
Dzacol92
tez nie mam gwiazdki ale mam nawet nawet staty, jestem z nich zadowolony mam kilka powyzej 83 a strzaly i takie tam to po 78 ;p
pablosss
CYTAT(Dzacol92 @ Apr 7 2009, 23:16) *
no bo ja juz sie wkurzam gdyz gram 6 rok w atletico a bylem 2 naj. strzelec ligi z krajem bylem w "najlepszej 11" turnieju i dupa, nie to ze jestem zawiedziony atletico fajnie mi sie tu gra ale chcialbym juz grac obok rooneya, eto'o, ronaldo, itd. bo aguero robi te jakies swoje tricki i tak traci piłke ;DD

Jeśli chcesz grać w Anglii to przyjmij ofertę od jakiegokolwiek klubu z Premiership (jeśli tylko się pojawi), potem będą się pojawiać ci się oferty głównie z ligi angielskiej, więc jeśli będziesz się dobrze prezentował to niedługo zwróci się do ciebie taki Liverpool, Manchester, czy Chelsea. Ja dostałem ofertę od Valencii w okienku między drugim, a trzecim sezonem i był to pierwszy dosyć dobry klub, który się do mnie zgłosił, wcześniej miałem tylko oferty takich drużyn jak np. Real Betis, Valladolid, Getafe itp. I nie pamiętam dokładnie, ale w połowie trzeciego albo między trzecim a czwartym sezonem dostałem ofertę od Barcelony, jednak jej nie przyjąłem. Natomiast w połowie czwartego sezonu (okienko zimowe) w końcu zgłosił po mnie Real Madryt. Ale powiem ci że nawet jako zawodnik Realu nadal często dostaję oferty ze słabszych drużynyn np. Recreativo, Malaga, West Bromwich, a tylko czasem kusi mnie taki ManU, Sevilla, PSV itd.
1908TylkoTwój1922
jak edytować become a legend?jakim programem?jak cos gram na ep final version 2009+update2+moje zmiany..i bardzo potrzebuje programu do edytowania Become a Legend
Rychuzklanu
ale o jaka edycje ci chodzi?zawodnika czy druzyn w lidze i tak dalej?zawodnika zeedytuje pro-evo editing studio a lige mozesz ulozyc sam
1908TylkoTwój1922
dzieki..za pomoc;d
pablosss
Zostałem wybrany najlepszym piłkarzem świata i Europy roku 2014 (World footballer of the year i European footballer of the year) , no nie powiem, ale to całkiem miłe uczucie biggrin.gif
slawius1
a jeszcze lepiej się poczujesz jak za rok znowu będziesz najlepszy biggrin.gif gwarantuje biggrin.gif
Graczyk
Może gdzieś było ale nie moge znaleść. Czy w wieku ok.35 lat jest jakas mozliwosc emerytury? albo granica gdzie konczy nam sie gra np. 40 lat? Czekam na odpowiedz
pablosss
Z tego co wyczytałem w necie, to gra się kończy gdy zawodnik kończy 35 lat
jacekz40
A ja zauważyłem coś takiego: mam 25 lat, kariera rozwija się pięknie, wszystko rośnie jak trzeba, cały czas pierwszy skład, sypią sie nagrody, najlepsza ligowa druzyna, najlepszy zawodnik, najlepszy strzelec, najwięcej atyst, pucharów całe mnóstwo, tylko, że...po prawie każdym takim pucharku siadam na ławce rezerwowej biggrin.gif , wygląda tak jakby facet opijał każdy sukces a potem musi odpoczywać. Też tak macie? Wkurza mnie to bo facet najlepszy w drużynie a tu takie numery trener wykręca.
Dzacol92
CYTAT(pablosss @ Apr 8 2009, 09:58) *
Jeśli chcesz grać w Anglii to przyjmij ofertę od jakiegokolwiek klubu z Premiership (jeśli tylko się pojawi), potem będą się pojawiać ci się oferty głównie z ligi angielskiej, więc jeśli będziesz się dobrze prezentował to niedługo zwróci się do ciebie taki Liverpool, Manchester, czy Chelsea. Ja dostałem ofertę od Valencii w okienku między drugim, a trzecim sezonem i był to pierwszy dosyć dobry klub, który się do mnie zgłosił, wcześniej miałem tylko oferty takich drużyn jak np. Real Betis, Valladolid, Getafe itp. I nie pamiętam dokładnie, ale w połowie trzeciego albo między trzecim a czwartym sezonem dostałem ofertę od Barcelony, jednak jej nie przyjąłem. Natomiast w połowie czwartego sezonu (okienko zimowe) w końcu zgłosił po mnie Real Madryt. Ale powiem ci że nawet jako zawodnik Realu nadal często dostaję oferty ze słabszych drużynyn np. Recreativo, Malaga, West Bromwich, a tylko czasem kusi mnie taki ManU, Sevilla, PSV itd.

no własnie nie chce przyjąc od takich slabszych bo pozniej jak sie nikt nie zgłosi(z moim szczęściem napewno nie) to zostane w takim man city i co? wole se pograc w takim atletico jeszcze i poczekac a jak nikt nie bedzie mnie chcial to nie wiem co zrobie...;D
slawius1
a oto moje dzieło

w wierszu total uwzględniony jest aktualny sezon, który powoli kończe smile.gif
Graczyk
Na jakim grasz poziomie?
Jak zdobyłeś inne pozycje
Jak zdobyłeś specjalne umiejetnosci?
I jak rozmieszczasz punkty strengthen?
slawius1
CYTAT(Graczyk @ Apr 14 2009, 11:35) *
Na jakim grasz poziomie?
Jak zdobyłeś inne pozycje
Jak zdobyłeś specjalne umiejetnosci?
I jak rozmieszczasz punkty strengthen?

oczywiście na Top Player-na innym nie ma mowy biggrin.gif
Jako WF trener wystawiał mnie skrzydle i w ataku - po paru meczach na innej pozycji niż Twoja nominalna, "zdobywasz" umiejętność gry na danej pozycji
specjalne umiejętności przychodzą razem ze statystykami - pogrzeb po wcześniejszych stronach, ktoś wrzucił tu chyba tabelkę, gdzie jest napisane jakie trzeba mieć staty żeby otrzymać jakąś special ability
pierwsze 2 sezony miałem każdy po 2 pkt, potem dałem na 6 kicking 3 stamina i dribbling, gdy stamina dochodziła do 90 zmieniłem na 4x3 czyli 3 dla kick dribbling speed i stamina smile.gif czasami okazjonalnie dawałem coś dla balance i power. Aktualnie mam 6 dla speed i dribbling i zanosi się na zmianę na 6 kicking i stamina smile.gif
jakieś pytania jeszcze to dawaj, postaram się pomóc smile.gif
pablosss
No, no widzę że zdobyłeś sporo umiejętności indywidualnych, ja póki co mam: drybling, playmaking, passing, 1-on-1 shot i shooting from distance, muszę jeszcze dojść z celnością i techniką strzału do 90 (na razie ma te umiejętności po 87 i 88) to mi dojdzie penalties happy.gif
slawius1
no ja też chciałbym penelties mieć, bo wtedy bym regularnie wykonywał karne, a tak czasami podchodzę czasami nie:) a grasz jako kto, że masz playmaking i 1on1 shoot ?? AMF??
pablosss
Mój zawodnik to AMF, ale mam też CMF, SMF, WF i CF, trener Realu wystawia mnie najczęściej jako CMF, a reprezentacji Polski jako AMF
lag2
Mam parę pytanek:

Ile można zagrać sezonów piłkarzem ? Bo wiem, że w Fifie 09 są tylko 4 sezony.

Dominator
Witam!Jak dla mnie tryb Become a Legend jest świetny.Gram na TP i o to moje spostrzeżenia:

Gram w Midllesbrough,domyślna pozycja to SS.Trener ustawia mnie już na treningach na CMF więc mam duży wpływ na grę.Po ok 7 meczach dostaje się na ławkę,gdzie gram najczęściej jako napastnik.Po jednym z dwóch meczów dostaje ocenę 8.0 za bieganie,rozgrywanie z którego praktycznie nic nie wynikało xD.Tym sposobem dostałem się do pierwszego składu.Tam szło mi różnie i pod koniec sezonu moje statystyki wyglądały tak: 6 bramek,0asyst,średnia 6.32,Man of he Match 6 razy,Most Impresive Player 5 razy.Ponadto poprzez testowanie mnie na wielu pozycjach miałem umiejętność grania jako SS,AMF,CMF,CF.Po sezonie zrobiłem krok wstecz by więcej grać więc udałem się do Stoke City.Tam po połowie sezonu byłem 4 razy Man of The Match,2 razy MIP,średnia 6,50 i 5bramek oraz 2 asysty.Po przerwie zimowej przeszedłem do Wigan Athletic gdzie uzyskałem 2 miejsce w lidze xD.Średnia 6.57,4 bramki i 1 asysta,5 razy Man of the Match i raz 1 MIP.Po sezonie zdecydowali się nie przedłużać ze mną kontraktu,więc zwątpiłem we własne możliwości i postanowiłem zmienić ligę na słabszą by mi urosły umiejętności.Mój wybór padł na Tulouse.Tam błyszczałem,stałem się szybko ważnym ogniwem zespołu który uzyskał przeciętny wynik w lidze(13 miejsce).W tym sezonie w końcu zostałem powołany na reprezentacje gdzie strzeliłem 2 bramki i miałem średnią 7.13,dzięki czemu Polska awansowała do mistrzostw europy .I na tym moja kariera w reprezentacji się skończyła.Pod koniec sezonu w TuloulseFC Staty to średnia 6.59 15 bramek,1 asysta,Po 7 Man of the match i MIP.Po tym dość udanym sezonie zdecydowałem przenieść się do Monaco.Tam okropny początek sezonu po czym rozpędzenie się na dobre prócz ligi(przejście obu grup w lidze mistrzów),(puchar ligi przejście do następnych rund) a liga przed przerwą to pozycja 12.Po przerwie mój zespół wziął się ostro do roboty(głównie Park Chu Young,dużo podaje strzela ważne bramki,świetne rzuty wolne)i tak na chwile obecną w 37 tygodniu jesteśmy na 4 miejscu w lidze,przede mną drugi półfinał pucharu ligi,awansowałem do finału ligi mistrzów,średnia 6.77,26 bramek,11 asyst,17 razy racz meczu,8 razy MIP.Statystyki ogólne:średnia 6.58 ,56 bramek,15 asyst,39 Man of the Match,23 MIP.Statystyki mam dośc dobre (atak 79,szybkość 88,wytrzymałość 83).Uwagi:
1.Mam problem z kondycją,prawie zawsze tyle biegam na boisku że ok 70 minuty jestem zmieniany bez względu na moją grę,gdy rozegram świetny mecz i strzelam kilka bramek i widzę że już mało mam siły to robie sobie przerwę(skip match).Po tym często muszę zaczynać mecze z ławki.
2.Na początku nie miałem żadnych problemów technicznych ale do czasu,Po mniej więcej ,miesiącu gry zacząłem mieć problemy z dźwiękiem, a mianowicie nie miałem odgłosów gdy poruszałem się po menu,nie miałem odgłosów meczu.Miesiąc temu wgrałem polski komentarz do PESa z nadzieją że plik muzyczny pomoże mi w"odblokowaniu" tego braku.Tak się nie stało ale polski komentarz był i to naprawdę udany.Po okresie 7 dni przestałem słyszeć także komentarz tak więc w tej chwili słyszę tylko przyśpiewki kibiców.Ktoś umie coś na to poradzić???

Pozdrawiam
slawius1
z dźwiękiem Ci nie pomogę, bo nie wiem co jest. Co do zawodnika i wytrzymałości, spróbuj mniej biegać na sprincie nie idź za każdą akcją - zacznij oceniać do jakiej akcji warto dobiec na sprincie, bo tak to możesz mieć problemy ze staminą. No albo daj Strenghten 6 dla staminy:)
jacekz40
Zdobyłem już prawie wszystko co do zdobycia w BL, nie mam tylko MŚ i ME z Polską, w MŚ porażka w finale, więc jest vicemistrzostwo. Facecik ma 27 lat i zaczynam kolejny sezon ligowy i krzywa statystyki spada, oceny za mecz na poziomie 6,0 - 6,5 po rozegraniu ok 5 spotkań ligowych w nowym sezonie. Czy to jest stała tendencja, czy jeszcze się odkuje, czy będą staystyki rosły? Czy to ma zwiazek z wiekiem zawodnika?
lag2
Ludzie !!! Mam wielki problem !!!

Dopiero co zacząłem grać i w harmonogramie mam puchar, więc daję na next match i czemu mam tylko do wyboru trainig bądź skip training ? A co z tym pucharem ? O co tu chodzi ?
Dominator
Na początku przygody w każdym klubie musimy rozgrywać mecze treningowe by myśleć o ławce rezerwowych a co dopiero o pierwszej 11.Sprawa wygląda tak:rozgrywamy mecze w rezerwie w gorszej drużynie wewnątrz klubu,po udanych występach grasz w lepszej drużynie na treningach,jeśli się sprawdzisz będziesz ławce rezerwowych a tam musisz walczyć o miejsce w składzie.Training Match to jedyny sposób by awansować w drużynie,skip match jest to po prostu ominięcie meczu.Jeżeli chodzi o ten puchar to po prostu w tygodniu w którym jest mecz ty rozgrywasz jedynie trening i nie masz wpływu na wynik meczu.
macgd
Witam, pochwalę się i ja moją karierą, wraz z kilkoma, mam nadzieję przydatnymi, wskazówkami.
Ustawienia: TopPlayer (bo po co grać na innym), czas trwania meczu 15 minut (wtedy ma to jakiś sens, to mecz piłkarski a nie FirstGoalWins tongue.gif)
To druga kariera, pierwszą zrobiłem na regularu, żeby się zorientować w materii i po 4 sezonach usunąłem.

Zachcialem zagrać jako skrzydłowy WF - polecam tę pozycję, otrzymuje się wówczas po meczu treningowym, kiedy "rozdawane" są staty początkowe dobrą pozycję startową, np. sporą ilość Agility - której nie można w trakcie kariery podwyższyć już nijak). Warto pamiętać by wybrać sobie cztery najsilniejsze ligi (włoską, hiszpańską, angielską, francuską) metodą back<->next, aż do uzyskania tego zestawu.

W meczu treningowym a także w początkowych klubach w trakcie kariery grałem mimo to jako skrzydłowy pomocnik (najpopularniejsze ustawienie to 4-4-2, 4-5-1, drużyn z miejscem dla skrzydłowych jest bardzo niewiele).
Zawodnik na pozycji pomocnika dostanie dobrą notę za odbiory/przejecia piłek, celne podania, strzały w światło bramki, udział w akcjach ofensywnych. Za zółtą kartkę rating 0,5 w dól, za czerwoną 1,0 w dół. Niemile widziane są straty indywidualne (ktoś pisał, że straty piłek przy dryblingu nie mają znaczenia przy ratingu - nieprawda). Trafiłem do Osasuny, gdize dość szybko trafiłem do składu meczowego, do końca rundy jesiennej zagrałem 17 meczów, strzeliłem 5 goli, miałem 2 asysty. Później pół sezonu w Deportivo la Coruna (od tamtej pory, a gram dziewiąty sezon, nie znoszę tej drużyny), przeprowadzka do francji na rok do Valenciennes, znów powrót do Hiszpanii do Almerii (też bardzo defensywnie, podobnie jak deportivo, grająca drużyna:/), a po połowie sezonu transfer do Atletico. STOP.

Wszystkim początkującym polecam tę drużynę. Skład bardzo dobry, zawodnicy chetnie podają, Aguero będzie bardzo dobrym partnerem w tworzeniu akcji, podobnie jak forlan, maxi rodriguez, simao i obrońcy. Gorąco polecam. Z nostalgia wspominam okres 1,5 roku w Atletico Madryt, tym bardziej, że przy odpowiednio ustawionym treningu właśnie po 2,5-3 latach ta gra zaczyna sprawiac duża frajdę.

Zatem trochę o treningu: ja zdecydowałem się na rozmieszczenie punktów od pierwszego meczu 6 - w kicking i 6 w staminę. kicking przez wszystkie sezony bedzie skrupulatnie rosnąć, staminę dobić do 80+ i zainwestować w speed. Po około 2,5-3 sezonach (to zależy od występów pucharowych) macie już grajka, który jest bardzo szybki, może sporo pobiegać i nie pada na pysk po 60 minutach (i szkoli się konsekwentnie w kickingu).
W atletico w rundzie II sezonu trzeciego miałem notę 6.96, 7 bramek 6 asyst w 16 meczach, ale dopiero następny sezon 48 meczów, nota 7.07, 35 bramek 21 asyst i potrójna korona (mistrz ligi, pucharu ligi i liga mistrzów) był przyczyną wiekszej radości.

Z żalem pożegnałem się z gościnnym Atletico po czwartym sezonie kariery, by przejść do klubu, dla którego wybrałem tę pozycję (czyt. Barcelony). I na początku uwaga: jeśli nie jesteście zażartymi fanami tego zespołu, nie idzcie tutaj. Obrona jest dziurawa i potrafi grać tak kretyńsko, że gram już na czwartej klawiaturze:((, drużyna ma kilkutygodniowe momenty neimocy, że czułem się jakbym grał sam na całą drużynę przeciwnika, ale jeśli kibicujecie Blaugranie, to polecam smile.gif Współpraca z Krkicem Messim i Eto (Henry poszedł do chelsea...) układa się rewelacyjnie, zdarza się, że we 2 przechodziliśmy całą druzyne przeciwną wymiennośc podan i pozycji niesamowita!!!. Nagrody przestały cieszyć po czterech sezonach w barcelonie 4 mistrzostwa ligi, 4 puchary ligi, 4 puchary LM. Inwestując ciągle w kicking obecnie w 6 sezonie byłęm egzekutorem karnych, wolnych, rożnych. To przełożyło się na wyniki indywidualne
przykładowo w 8 sezonie w 48 meczach strzeliłem 115 bramek i miałem 42 asysty, kończąc sezon ze średnią not 7,69.
Sezon 9 zbliża się ku końcowi średnia 7.85, 100+ bramek 50+ asyst w 40+ meczach. I ta gra nadal się nie nudzi ;D

Żeby jednak nie zanudzać, kilka rad:
- kapitanem nadal nie zostałem, z tego co wywnioskowałem opaskę dostaje osoba z najwyższym Teamwork i Mentality.
- jeśli nie jesteście patriotami nie wybierajcie reprezentacji polski (totalna kaszana, dużo nerwów, mało efektów. wygrałem co prawda mistrzostwa świata, ale to był jeden z najwiekszych fartów w tej grze a la taktyka greków na euro 2004, strzelić gola i wybijać piłke przez cały mecz.
- gracze komputerowi zamiast odejść w spokoju na emeryture pojawiaja się jako młodzieniaszki (daltego ostatni sezon był tak trudny, okazało się ze stary messi krkic eto, obrona straciła i wiek i skille i gram z jakimiś cienkimi nieopierzonymi młodzikami...)
- darujcie sobie cwiczenie drybbling (skupcie się na 3 podstawowych speed stamina kicking).
-grajcie bardzo zespołowo, szczególnie gdy traficie już do dobrej jakościowo drużyny - to popłaca

I na koniec polecam osobom znającym jezyk angielski na analizę artykułu wyjasniajacego wszystkie tajniki tego trybu powstałego na podstawie rozmów z programistami konami. Mega dobry dokładny poradnik

Pozdrawiam fanów serii PES, życzę suksesów:)

A od siebie moje staty po 8 sezonach (kończę 9, ale nie chce mi się doklejąć).
[img=http://img6.imageshack.us/img6/8056/statyx.jpg]

jacekz40
Do MacGd - każdy ma inny pogląd i nie do końca jest prawda to co piszesz, skrzydłowy WF gra najlepiej gdy mamy 3 w ataku, ja przynajmniej wybieram takie zespoły i gra sie wspaniale, mnóstwo rajdów skrzydłami, dużo asyst ( prawie w każdym sezonie król asyst), szczególnie po dośrodkowaniach, no i tez mozna postrzelać sobie sporo brameczek. Fakt są druzyny, w których gra sie paskudnie, ale zauważyłem jedno, ze nawet jak sie gra w jakiejś druzynie dobrze to i tak nie zostaje tam dłuzej jak jeden sezon (wyjątek dwa sezony) i też sie nie zgodzę co do wyboru ligi, to na prawdę nie ma znaczenia, trzeba po prostu dopasować sobię druzynę a ustawienie 4-4-2 dla takiego zawodnika jest nieciekawe.
YaYeti
no macgd ladna karierka
ale przyznasz ze jak skonmczysz ten 9 sezon to gra nie fdaje takiej radosci
ponad 100 bramek w sezonie(niech ktos da mi prezyklad takiego gracza w realu tongue.gif) duzo asyst i wszytskie nagrody dla ciebie
zdobyles juz wszytskie te nagrody indywidualne?(krol asyst.. itp)
ja rozegralem juz 8 sezonow i odstawilem Bala (zaczalem lige) bo po prostu nie podobalo mi sie to ze wale po 3 bramki w meczu iejszcze asystuje 1-2 razy zrobilo to sie monotonne
a co do reprezentacji polski to musze sie z toba nie zgodzic \... kazdy na nia narzeka ze jest najgorsza beznadziejnie w niej graja a jak ja gram mistrzostwa to mi sie przyjemnie gra z rogerem janczykiem i blaszczykowskim
jedynie obrona troche slaba biggrin.gif
Dzacol92
do macgd , masz racje co do atletico gram tam juz od 17 roku (w krotkich negocjacjach dostalem oferte, oczywiscie nie odrzucilem) ale kurcze nadal czuje nie smak bo chcialbym grac juz w barcelonie, uwielbiam tą druzyne i bardzo chce abym dostal od nich oferte, hehehe jestem brazylijczykiem bo gralem poprzednio i bylem wkurzony na polaków ;D ja narazie inwestuje w speeda poniewaz uwazam ze to jest bardzo wazna statystyka, jak masz dobry drible speed (ja mam 82) to mozna kiwac sie na szybkosc i wtedy czesto strzelasz bramki ;p pozdro all xDD
jacekz40
W BAL-u nie ma znaczenia w jakiej drużynie grasz, to po kilku sezonach są juz tylko "koszulki" z numerami. jeszcze w pierwszym czy drugim sezonie składy są realistyczne, im później tym coraz gorsza mieszanka nazwisk, po 6-7 sezonach juz wszystko jest kompletnie wymieszane.
YaYeti
jacekz40 dobrze mowi
to w balu jest nieuniknione ze jak przejdziesz po 10 latach gry do jakiegos realu to tam polowy ludzi nie bedzie bo albo zakonczyli kariere albo zostyali sprzedani do innego klubu
takie ciagle transfery nie sa fajne ale jak ja przeszedlem do romy (w mojej karierze w bal) i spotkalem tam fabregasa i c.ronaldo to bylem zadowolony biggrin.gif
macgd
Witam
W odpowiedzi na poprzednie posty:

jacekz40: masz rację, ja nie wysłowiłem się jasno. Super przyjemnie się gra trójką w napadzie przy wsparciu pomocników i bocznych obrońców i można wykiwać każdego, a wybrałem WF właśnie po to by trafić do barcelony grającej systemem 4-3-3, więc mówimy o tym samym smile.gif
Z tymi transferami jest dziwnie, u mnie w barcelonie gra Gerrard i Sergio Ramos, a w realu Wawrzyniak
Deportivo i Almerii nie cierpię nie dlatego, że grało mi się tam źle, ale dlatego że piętnuję taki styl gry (Depo ma bramkarza, 5 obrońców i 2 DMF - atakują 3 osoby), ale WF się też dobrze sprawdzi w ustawieniu "standardowym" 4-4-2 grając na skrzydle smile.gif

YaYeti: właśnie nie wiem czemu, ale nadal strzelanie goli w barcelonie sprawia mi radość, jest może w tym trochę Moniki z "Friends", która ścigała się z samą sobą, ale też nie do końca, bo wciąż zostało mi sporo trofeów do zdobycia: Wszystkie możliwe z trzech pozostałych lig (grałem tylko w hiszpańskiej, nie licząc epizodu w Valenciennes) oraz puchar uefa. Trudniej walczyć o nagrody w reprezentacji krajowej. Brakuje mi króla asyst MŚ, gracza i asystującego kwalifikacji do MŚ, mistrzostwa Europy, jest jeszcze o co walczyćsmile.gif. Ale motywacją dla mnie jest kontynuacja treningu, wymaksowanie Power i Dribbling Accurasy, by zaczać grac Joga Bonito tongue.gif No i w przyszłości chciałbym dostać opaskę kapitańska w Barcelonie biggrin.gif - zawsze można sobie znaleźć cele
Ja jestem bardzo niezadowolony z kadry, szczególnie z murawskiego, który KAŻDĄ PIŁKĘ traci, ale masz rację - nieraz grają jak mistrzowie np. 4-0 w z francja na wyjeździe (wszystkie bramki strzelił Sajdak)
Różnie bywa (btw, dzięki za pochwałębiggrin.gif)

Dzacol92: Ja z dużą nostalgią wspominam czasy w Atletico - jak przeszedłem do Barcy, to przez pierwszą rundę zastanawiałem się, czy to na pewno dobry wybór, tak mi się swojsko grało w Atletico. Ale spoko, to kwestia czasu, ja dostałem po 2,5 sezonu oferte z Barcy i Realu. Ja miałem jeszcze dodatkowego farta, bo zanim podpisałem z Barceloną umowę, wszedłem w ich team information i zobaczyłem, że numer 7 jest wolny, więc od 5 sezonów biegam z numerem z podstawowej jedenastki smile.gif

po 8 sezonach składy są tak przemieszane, bo, gdy taki np nistelrooy dojdzie do wieku emerytalnego, to powraca jako młodzik, ze skillami bazowymi, a Real nie chce takiego cieniasa, i potem w jakimś Realu Valadoid wystepuje Ruud, Aimar, itp biggrin.gif

Bal nie jest idealny, został stworzony "przy okazji", ma sporo błędów w założeniach w rozgrywce, ale wciąga i mam nadzieję, ze następna odsłona pesa uczyni BAL jedną z lepszych rozrywek przy komputerze biggrin.gif

Pozdrawiam wszystkich smile.gif
Dzacol92
ja gralem jak mialem 17 lat a teraz mam 21 i nadal nie dostaje od nich ofert tylko na przedluzenie i czasami od Valencii biggrin.gif pozdro tongue.gif biggrin.gif
daavcio
CYTAT(Dzacol92 @ Apr 16 2009, 19:02) *
ja gralem jak mialem 17 lat a teraz mam 21 i nadal nie dostaje od nich ofert tylko na przedluzenie i czasami od Valencii biggrin.gif pozdro tongue.gif biggrin.gif

To jeszcze zależy od tego jak się gra xD ale doczekasz się i kontraktu z Barcelony pewnie zaniedługo ^^
Dzacol92
no skoro dostaje od valenci i atletico oferty to chyba dobrze biggrin.gif , mam pytanie czy np. jak dobrze grasz w reprezentacji to sie liczy do ofert od clubow, bo bylem w najlepszej "11" mistrzostw świata i nic biggrin.gifD
Dominator
Ja zauważyłem że warto przed tymi negocjacjami zapisać i konsekwentnie odrzucać oferty aż do ostatnich 3 tygodni gdzie często pojawiają się oferty z lepszych klubów nawet innych lig
Dzacol92
odpowiedzcie na moje poprzednie pytanie, kiedy wychodzi pes 10?biggrin.gif
lag2
Mam pytanie.

W którym tygodniu jak są negocjacje podjąć decyzję do jakiego klubu iść oraz czym się kierować przy wyborze nowego teamu. Jeszcze mam pytanie. Czy jak gram w lidze D mogę dostać oferty od innych lig ?
macgd
Było.
Ad. 1. Może się zdarzyć, że pod koniec okresu negocjacji (ostatnie 2 tygodnie) trafi do ciebie oferta z dobrego klubu, ale też jeśli nie jesteś mega gwiazdą, to wraz z czasem trwania negocjacji spada wartość ofert z przeciętnych klubów. Sposób lekko naciągany -> zrobić save w pierwszym tygodniu negocjacji i klikac "next week" zeby zobaczyć czy coś ciekawego wpadnie.
Ad. 2. Sympatią/antypatią, taktyką, siła zespołu.
Ad 3. Możesz, ale trafiają się rzadziej niż z ligi "rodzimej" Musisz błysnąc w kadrze albo pucharach europejskich.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.