Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become A Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
WKS
CYTAT(Waluk @ Nov 13 2008, 20:30) *

Wow niezle masz Puchary ja mam tez te 4 ale w National to mam troszku mniej smile.gif daj jeszcze jakies screeny swojego pilkarza i powiec w którym jestes juz sezonie 

Archie
No i oczywiście ma jakim poziomie trudności grasz, bo to chyba najważniejsze...
Pixmanek
CYTAT
A jak te posezonowe treningi?

Czytaj dokładnie posty. Ja napisałem, że chciałbym aby takie coś istniało, a nie że jest...

CYTAT
[...] I dalej wiem, że nic nie wiem. A może to "humorki" kompa?

Wg. mnie jeśli grasz na pozycji snajpera to powinieneś stosować się do ustawień taktycznych, czyli niezbieganie na skrzydło, tylko czekanie jak sęp na piłkę (no oczywiście się wystawiać).
Gole nie dają tak dużo jak asysty...
Aha i dla paru osób radzę, zajrzeć na ustawienia taktyczne (1, 2, 3, 4 lub X, O, kwadrat, trójkąt), bo one mają znaczenie z jakiego skrzydła będzie wyprowadzany atak itd.
ComeBack
Ja zaczynalem od gry w Chievo Verona. Do 1 skladu dostalem sie po 5 meczach treningowych. W polowie sezonu przenioslem sie do Sieny(byla wyzej w lidze i w rankingu) gdzie tez po niedlugim czasie znalazlem sie w pierwszym skladzie. Zakonczylem sezon z 4 asystami i 8 bramkami w lidze i 3 w pucharach. Od nowego sezonu gram w Lazio, ale mialem dylemat bo zglosily sie po mnie jeszce Udinese, Fiorentinam PSG i Fulham (jesli chodzi o takie "bardziej" znane).
Obecnie tj. po 6 kolejachLazio jest na 4 miejscu w lidze a ja gram w pierwszym skladzie od 3 meczu. Strzelilem 2 bramki w lidze oraz 4 w europejskim pucharze.Dodam ze gram na pozycji napastnika. Co do poziomu trudnosci to Proffesional...
POZDRAWIAM:)
Ganax
Mam pytanie czy wy tez nie macie wogole ligi niemieckiej?? oraz druzyn niemieckich
Waluk
Jak chcesz Niemców, to wgraj sobie patcha odpowiedniego.
elotto
jest jakis program do edycji pozycji zawodinka w czasie kariery w BAL???
Ganax
Gdzie mozemy sprawdzic taktyczne ustawienia zepsolu?? i jak?
Waluk
Ganax, pierwszy post tego tematu to FAQ, poszukaj tam odpowiedzi, bo jest podana.
silion
a ja mam pytanie. dlaczego moja druzyna gra jak muły> jestem napastnikiem, staram się wychodzic na pozycje jak tylko to mozliwe ale tamci tracą pilke w polowie boiska. moja druzyna ma 41% posiadania pilka a przeciwniki59%, co jest grane?
mVp
CYTAT(silion @ Nov 15 2008, 17:47) *
a ja mam pytanie. dlaczego moja druzyna gra jak muły> jestem napastnikiem, staram się wychodzic na pozycje jak tylko to mozliwe ale tamci tracą pilke w polowie boiska. moja druzyna ma 41% posiadania pilka a przeciwniki59%, co jest grane?

Pierwsza sprawa to jaka jest to drużyna, a druga że grają jak muły bo są mułami, a pozatym czasem dobrze jest da pograc spokojnie drużynie i niewołac o piłke cały czas.

A teraz treśc właściwa treśc tj. z jakiego poziomu umiejętności startowaliście na początku a dokladnie chodzi mi o to czy ktoś mial wiecej niż około 73/72 (można sprawdzic na wykresie postępu) ??
krzysiekFCB
A ja mam takie pytanie gram na najtrudniejszym poziomie trzeci sezon, caly czas w Leverkusen, od dwoch sezon jestem w podstawowym skladzie, ale zauwazylem ze umiejetnosci zaczely mi wolniej rosnac. Na poczatku kariery co mecz wzrastao mi srednio o 5-7 punktow, a teraz o 3-5 punktow. Noty dostaje lepsze niz kiedys, nie wiem o co chodzi. Ogolnie nie dostaje punktow za match experience (rozowy kolor) a gram prawie cale mecze zawsze. Nawet juz mnie do kadry biora.
JnR
im lepsze masz staty tym wolniej ci rośnie.. jakby ci rosło równomiernie to po mniej więcej 5-6 sezonach miałbyś prawie all ponad 92
Waluk
Statystyki rosną wolniej gdy stajemy się starsi. "Nie nauczysz starego psa nowych sztuczek". ;-)
Ganax
Tak ale jesli mam power na 5 poziomow jakby .. i mam 19 lat i rosnie mi co 8 juz .. to cos nie tak
Waluk
Która umiejętność rośnie Ci o 8 pkt? Piszcie ludzie dokładniej o co wam chodzi, bo nie sposób niektórych zrozumieć...
krzychu92
Jemu chodzi chyba o to ze jak ma 19 lat to jak da power na 5 to wtedy shot power rosnie mu o 8 a nie jak w wieku 17 lat po 10...to chyba normalne...jakby roslo caly czas tak samo to po 6 sezonach mialbys po 99 skilla...moze fakt ze za wczesnie staty wolniej rosna ale i tak jest git bo w wieku 23 lat mozna miec wyczesane staty (patrz staty Waluka kilka postow wczesniej).
Waluk
A jak u was jest z formą meczową? U mnie fatalnie. Raz przez 4 mecze (4 tygodnie w grze) miałem najgorszą formę (strzałka całkowicie w dół). Teraz przez 5 meczów miałem formę niską (strzałka pod kątem w dół), niezależnie od tego jak zagrałem w meczach. W tych 5 meczach łącznie miałem 2 asysty i 8 bramek, moje noty to 3x 7,5 i 2x 8,0. Co ciekawsze nigdy mi się nie zdarzyło żebym miał najwyższą formę (czerwona strzałka w górę) dłużej niż jeden mecz.
Tari
A ja wlasnie przez chyba ostatnie 5-6 kolejek sezonu mialem forme albo strzalke pod katem albo calkiem do gory wink.gif o dziwo, gralem dobrze, strzelalem bramki a forma sie trzymala ;D pierwszy raz takie cos mi sie zdarzylo bo zwykle po dobrym meczu byla obnizka formy.
krzychu92
A ja jakos zadko miewam slaba forme...zauwazylem ze jak masz strzalke w dol wystarczy czasem dac skip match i w nastepnym jest juz zielona strzaleczka happy.gif
Zywy
CYTAT(Waluk @ Nov 15 2008, 21:30) *
Statystyki rosną wolniej gdy stajemy się starsi. "Nie nauczysz starego psa nowych sztuczek". ;-)

Naukowo dowiedzione jest ze wiek psa nie ma wielkiego znaczenia, starego psa tez mozna nauczyc
Waluk
Chodziło mi tutaj o przysłowie. Też oglądałem "Pogromców Mitów". Tak samo mówi się: "Pracowity jak mrówka", a mrówka na półgodziny swojej pracy godzinę odpoczywa. Kolejny przykład: "Mądry jak sowa", a naukowo dowiedziono, że sowa jest mało inteligentna. Nie bierzmy wszystkiego na poważnie. ;-)
Broli
Witam wszystkich. Mam jedno pytanie. Zacząłem grać w tryb BaL bez wgrywania jakichkolwiek patchy. Czy gdybym teraz wgrał jakąś łatkę, chociażby powiedzmy na oryginalne stroje i nazwy klubów, to czy dana łatka zadziała też w moim savie z BaL? Z góry dzięki za odpowiedź.
JnR
save by ci się skasował z tego co wiem:) od nowa byś musiał grać

Ps: Broli ty jesteś ten z RM.pl tongue.gif??
Broli
Dobrze kojarzysz biggrin.gif . Nie spodziewałem się, że zostanę tam zapamiętanyxD.
Tari
a ja sie pozwole nie zgodzic ;D gralem na burgumie, potem dlugo sie nowy nie ukazywal to wgralem chyba DonMaMu patch czy jakos podobnie i wszystko dzialalo wink.gif pozniej wrocilem na Burguma i dalej wszystko dziala ;D
Pelajs
Panowie, napiszcie moze w jakich klubach graliscie, na jakim poziomie gracie i dajcie moze jakis screeny waszych statystyk po ok. 4-5 sezonach. Bo ja narazie mam drugi sezon na Top Player. W pierwszym gralem w Manchesterze City, a teraz w Aston Villi.
Waluk
Ja wgrałem najnowszy patch od KONAMI i save działają.
Pelajs
Waluk, ktory masz juz sezon i wjakim klubie grasz. Wrzuc screena z twoimi statami.
Tari
Pelajs, screeny z kariery Waluka sa bodajze na poprzedniej stronie wink.gif
.::Słup::.
Gram na poziomie Professional, bo już z rok, czy nawet dłużej nie grałem w Pesa i powoli wracam do formy tongue.gif Zagrałem pierwsze trzy treningi i już byłem w pierwszym składzie i po 3-4 meczach miałem dorobek trzech bramek.
Ten tryb jest świetny, w Fifie po dwóch meczach mnie to nudziło, a w Pesie mogę w to pocinać godzinami, gdyby nie to, że mam trochę obowiązków i inne rozrywki cool.gif
Waluk
To dobrze Ci idzie na pro, zacznij grę od początku i na Top Playerze. Potem będzie Ci się ciężko przestawić z pro na TP.
.::Słup::.
Słyszałem, że między trybami trudności są przepaści, ale mam nadzieję, że podołam temu biggrin.gif, Prawdopodobnie jutro dam jakieś info jak mi idzie na Top Playerze
A nie raz pisaliście o tym, że kamera zaproponowana do trybu BAL, jest zła, dla mnie nie jest tragiczna, gdyby nie ta praca jej, ponieważ, gdy kamera się obraca, trudno biec dalej prosto, byłaby całkiem niezła, ale także wolę standardową kamerę.
bob
ale mnie wkurza ten Leo. gram Polakiem i zostalem powołany do reprezentacji a gram 5 minutowe mecze i jak wejde to w 88 minucie po jest kopanina na srodku boiska i nie mam szansy sie pokazac ^^
Waluk
Tak to już jest jak się jest małolatem, trzeba powoli zdobywać szacunek, nawet w takich meczach. :-)
Broli
Tari
Mogłbyś napisać o który patch chodzi, albo najlepiej podaj linka jak możesz. Mam jeszcze takie pytanie. Jaki wpływ na grę mają współczynniki teamwork i response. Czy w teamworku chodzi o to jak często goście ci podają, a response to jest szybkość reakcji? Z góry dzięki za odpowiedź
WKS
Jak szybko mozna zostac kapitanem ? wiem wiem chodzi o Team Work agility a jak to nabic bo ja zmieniam kluby jak rekawiczki a zreszta screen
Tari
nie wiem czy dobrze zrozumialem ale chodzi mi o Burguma v0.40 wink.gif nie daje linka bo ostatnio tez sie rozczarowalem, nowej wersji (dzialajacej na patchu 1.2 konami) nawet nie wgrywalem bo Burgum leci w kulki, nie robi Bundesligi tylko lige chorwacka a Bundesliga jak lezala tak lezy. Wybierz sam co dla ciebie najlepsze wink.gif
Ganax
Jak macie Borgum 0.3v wogole kazdy dodatek to tez wam sie kamera Wide ciagle obraca?? ze jak biegniesz itd??
Tari
Ganax, wide czyli ta normalna szerokokatna, taka jest z innych trybow gry? wink.gif bo jak tak to musisz wejsc w ustawienia kamery i zmienic opcje z "player" na "ball" i powinno dzialac wink.gif
batman
Czy na klawiaturze można wykonywać te bardziej zaawansowanie tricki? Ze względu ,że niezbyt lubuje grę na padzie , zawsze grywam na klawiaturze , stąd też chciałbym wiedzieć.
wanted92
ja ostatnio z własnej winy nie posiadam pada tongue.gif i muszę chwilowo grać na klawiaturze .Jak dotąd wykonanie żadnego tricku nie sprawiało mi trudności wink.gif
krzychu92
CYTAT(wanted92 @ Nov 17 2008, 20:03) *
ja ostatnio z własnej winy nie posiadam pada tongue.gif i muszę chwilowo grać na klawiaturze .Jak dotąd wykonanie żadnego tricku nie sprawiało mi trudności wink.gif

czyli jednym slowem nie wykonales ani jednego tricku biggrin.gif a tak na serio to ja nie potrafie wszystkich trickow na klawie a na padzie calkiem niezle idzie...
wanted92
no fakt dziwnie tego posta napisałem wink.gif . No to może inaczej : robienie tricków na klawie nie sprawia mi trudności tongue.gif. Jak sobie ustawisz wygodnie klawisze to wcale nie jest takie trudne. Chociaż ja na razie muszę się przestawiać z pada sad.gif Jak tylko będzie kasa "lecę" do sklepu.
jacekz40
A jak u was wygląda z upływem czasu punktacja pomeczowa? Ja u siebie narazie zauważyłem, ze pierwsze dwa sezony dosyć łatwo przychodziły oceny na poziomie 7 - 7,5 ale później juz coraz mniej takich wysokich not.
Waluk
U mnie z tymi ocenami jest zupełnie na odwrót. ;-) Może zmieniłeś poziom trudności.
krzychu92
U mnie raczej odwrotnie w pierwszym sezonie 5,5 6,0 6,5 sporadycznie 7,0 czy 7,5 a pozniej juz coraz czesciej 7,0 wpada.
wanted92
Ja na początku miałem oceny od 6-7.5 a teraz już wyższe ok. 7-8.5 (niestety zdarzają się niższe nawet jak rozegram dobry mecz ;/). A jaka najwyższa ocena wam się zdarzyła (pytam oczywiście tych co grają na TP)?
Waluk
Ja mam 8,0 co chwilę, ale więcej nie miałem. Nie ważne nawet ile bramek i asyst miałem w meczu, tak czy siak 8,0.

Grał ktoś już na pozycji środkowego obrońcy? Czytałem jak jedna osoba pisała, że trener ustawiał ją na boku obrony, więc istnieje szansa, że jakiś defensywny pomocnik został cofnięty do obrony.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.