Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Become A Legend
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Archiwum > Pro Evolution Soccer 2009
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42
batman
ja około 6.0 - 6.5 , czasami 7.5. ciężko jest dostać dobrą ocenę. Nie wiecie gdzie jest jakiś spis tricków?

EDIT: Aha jakie ustawienia strenghten najlepiej ustawić dla skrzydłowego?
cypress.amaru
ja gram jako lwf
przzez 1,5 sezonu mialem speed i dribling na max
nastepne pol sezonu power i balance na max
a teraz kicking i power
wanted92
CYTAT(batman @ Nov 18 2008, 07:55) *
ja około 6.0 - 6.5 , czasami 7.5. ciężko jest dostać dobrą ocenę. Nie wiecie gdzie jest jakiś spis tricków?

EDIT: Aha jakie ustawienia strenghten najlepiej ustawić dla skrzydłowego?

ja wcześniej grałem 4 sezony skrzydłowego i największą uwagę zwracałem na szybkość i drybling

pozdrawiam
Ganax
Tari wlasnie ze zadna nie dziala ;/ ;/ i ciagle mi sie rusza.. ta co jest najdalej oddalona od pilkarzy
Broli
Wiecie może czy response odpowiada tylko za szybkość reakcji czy jeszcze za coś? To samo pytanie mam do teamwork. Dzięki niemu częściej nam podają czy może chodzi o coś innego? Z góry dzięki za odpowiedzi
Ganax
Response jest dla bramkarzy ;] wydaje mi sie ze refleks ale nie mam pojecia wink.gif
Teamwork to praca zespolowa im dluzej grasz w danym klubie tym wiecej podan
jacekz40
QUOTE(Waluk @ Nov 17 2008, 22:25) *
U mnie z tymi ocenami jest zupełnie na odwrót. ;-) Może zmieniłeś poziom trudności.

nie zmieniałem poziomu trudności to samo, gram professional, może za dużo ganiam po boisku, prawe skrzydło pomoc, ale lubię sporo pobiegać
Waluk
Staraj się dużo podawać i mądrze biegać.
JustMe1987
CYTAT(Waluk @ Nov 18 2008, 01:14) *
Ja mam 8,0 co chwilę, ale więcej nie miałem. Nie ważne nawet ile bramek i asyst miałem w meczu, tak czy siak 8,0.

Grał ktoś już na pozycji środkowego obrońcy? Czytałem jak jedna osoba pisała, że trener ustawiał ją na boku obrony, więc istnieje szansa, że jakiś defensywny pomocnik został cofnięty do obrony.

Ja sobie zaznaczylem wb na starcie kariery i trener wrzucal mnie dosc dluga na prawego sb potem awansowalem na prawego smf a potem to juz cmf hehe ale ani razu nie zostalem posadzony na cb mi ze wielokrotnie robilem za dmf i sb happy.gif
JnR
ja strzeliłem 3 gole z FCB w finale LM i dostałem 8... strzeliłem 4 gole z Gijon i miałem 2 asysty 6:0 win.. i 8.0 dla mnie nie realne jest dostanie wyższej noty...
jacekz40
o co biega wiem, ja porównuję sytuacje kiedy byłem nowicjuszem a teraz kiedy mam 4 sezon w grze, nic sie nie zmieniło, gram tak samo duzo dokładnych podań, są asysty, są nawet bramki i za podbne statystyki dostaję teraz niższe noty końcowe. A jeszcze jedno pytanko, czy tylko my rośniemy w siłę, a zawodnicy wirtualni stoją w miejscu? Bo gdyby tak było to powinna być znacząca róznica w naszych umiejętnościach na przestrzeni kilku sezonów a ja nic takiego nie zauważyłem.
Ganax
Mi sie wydaje ze im jestes starszy tym nizsza nota bo niczym nowym nie zaskakujezs .. a jak jestes 17-latkiem strzelisz gola to juz szalll
mVp
CYTAT(jacekz40 @ Nov 18 2008, 19:57) *
o co biega wiem, ja porównuję sytuacje kiedy byłem nowicjuszem a teraz kiedy mam 4 sezon w grze, nic sie nie zmieniło, gram tak samo duzo dokładnych podań, są asysty, są nawet bramki i za podbne statystyki dostaję teraz niższe noty końcowe. A jeszcze jedno pytanko, czy tylko my rośniemy w siłę, a zawodnicy wirtualni stoją w miejscu? Bo gdyby tak było to powinna być znacząca róznica w naszych umiejętnościach na przestrzeni kilku sezonów a ja nic takiego nie zauważyłem.

BaL jest oparty na ML więc zawodnicy się rozwijają średnio do 26-28 roku (w 3-4 sezonie sprawdź jak wygląda Aguero) a potem powoli się zwijają smile.gif.

Waluk
Dokładnie, mVp, gdyby tak nie było, to w 2018 nie moglibyśmy skompletować 11 w reprezentacji Polski, a jeśli już byśmy to zrobili, to poziom kadry byłby gorszy niż aktualny, w rzeczywistości. ;-)
krzychu92
A ja gre w BaL po raz "n" zaczalem...tym razem dlatego iz wgralem patcha dodajacego Bundeslige...czemu tak pozno? bo znalazlem dopiero teraz taki naprawde solidnie wykonany patch sa male wady opisane w temacie o tym patchu na naszym forum i jeden nie opisany...dziwnie jasne to wszystko...cale menu itd. ale mniejsza o to dla zainteresowanych jest to Bundespatch. A na razie w BaL gram w Hamburger SV ide grac 1 trening...
malomowny18
A ja mam pytanie.

Gram na poziomie Professional, jako DP ( Defensywna Pomoc ).
Obecnie gram w Newcastle United i jestem zwykle w wyjśiowej 11-stce.
Niestety jako DP nie strzeliłem w ogóle goli i miałem może 1 asystę, ale zawsze staram się podawać do partnerów celnie i odbierać piłkę przeciwnikowi.
Czy grając jako DP mam w ogóle jakieś szanse na powołanie do reprezentacji?
Waluk
Zawsze jest szansa, a jakie dostajesz noty pomeczowe?
malomowny18
Lipne, bo system ocen jest zrypany, ale o tym już była mowa.

Zazwyczaj 6.5
jacekz40
QUOTE(malomowny18 @ Nov 20 2008, 11:49) *
Lipne, bo system ocen jest zrypany, ale o tym już była mowa.

Zazwyczaj 6.5

to nie są złe oceny, wystarczy zgarniać 6,5 aby w trzecim sezonie być powołanym do reprezentacji, a pozycja na której grasz nie ma znaczenia.
malomowny18
Hm, jeśli tak rzeczywiście jest JacekZ, to spoko wink.gif
Jimmy Floyd
Oceny są adekwatne do naszej gry. Może czasami komp je zaniża (rekord na TP - 3 bramki + asysta nota - 8.0) ale i tak jeśli dostaniemy wysoką notę to wiemy za co, podobnie sprawa ma się z notami słabymi. Zatem komputer nie bierze ich z księżyca. Przykładowo dostałem raz notę 8.0 grając 10 minut. Wszedłem strzeliłem bramkę Realowi grając w Betisie, zwycięską oczywiście. Zresztą 8.0 można otrzymać grając mecz bez gola i asysty i to jest element świadczący o nieskończonych pokładach grywalności i miodu nowego PES-a.
cypress.amaru
Ja grajac jako LWF dostalem pod koniec 2 sezonu(vitesse) powolanie na mistrzostwa swiata... zagralem 3 drugie polowy zmieniajac Wichniarka (CF) strzelilem 2 gole i zaliczylem jedna asyste. Z grupy co prawda nie wyszlismy ale wygryzlem Wichniarka i teraz gram w podstawie jako CF przy taktyce 4-5-1 i niespodziewanie moje umiejetnosci skrzydlowego swietnie sie przy daja przy klepaniu przeciwnikow wspolnie z Rogerem biggrin.gif Po
Po mistrzostwach zglosil sie po mnie bedacy w glebokim kryzysie Ajax. Tryb jest niesamowity, masa emocji, tez tych negatywnych... ale kto powiedzial ze w zyciu bedzie latwo?
jacekz40
biggrin.gif Trochę nie w temacie ale moze mi ktoś powiedzieć jak się dołacza pliki graficzne (zdjęcia, screeny, obrazy) do posta??
krzychu92
Mnie tam zastanawia czy byla juz kiedys w rl taka sytuacja, ze klub po 8 kolejkach zajmowal 20 miejsce w lidze nie wygrywajac ani jednego meczu a po 38 kolejce zajmowal 2 miejsce...w BaL juz tak raz mialem w Napoli tongue.gif
Tomak
CYTAT(jacekz40 @ Nov 20 2008, 13:23) *
biggrin.gif Trochę nie w temacie ale moze mi ktoś powiedzieć jak się dołacza pliki graficzne (zdjęcia, screeny, obrazy) do posta??

1. Wrzucasz zdjęcie TU,TU lub TU
2. Na forum wrzucasz link odpowiedzialny za miniaturkę zdjęcia.
3. Ot i tyle.
jacekz40

Wiele zespołów w lidze holenderskiej ma takie ustawienie i grając prawym pomocnikiem często jestem napastnikiem i gram w tej pierwszej linii a nie jak typowy pomocnik w drugiej. A jak wygląda ustawienie drużyn w innych ligach są jakieś typowe 4-4-2?
Waluk
Typowe 4-4-2 ma Liverpool i chyba Manchester United.
Tolek
Yo! Dorwałem już nowego kompa i odpaliłem BaL biggrin.gif. Surfuję po oceanie miodu, jaki wylewa się z tego trybu tongue.gif. Rację miała Maryla Rodowicz - Nieeech żyje BaL!
Stworzyłem ofensywnego pomocnika. Bardzo wysoki, chudy jak patyczak, długie brązowe włosy, ostre rysy twarzy... Jak już skończyłem, zorientowałem się, że wyszła mi z wyglądu kopia Berbatova biggrin.gif. Ale mniejsza z tym Statsy nieszczególne, standardowo niezłe Agresja i Mentalność, mocna (79) stamina i w sumie tyle. Podania i strzały jak zwykle tragiczne, podobnie jak główkowanie ... Niestety nie mam screena, bo piszę z innego kompa.
Pierwszy mecz - cóż, nieźle... Pięknie wystawiona przez kolegę piłka i gol po strzale na pustą bramkę. Nota 6.5. Wybrałem ligę hiszpańską, więc dostałem ofertę z trzech klubów, w tym z Racingu Santander (który ofc. nazywa się w grze inaczej, bo nie wgrałem jeszcze of\'a).
O ile celność podań to drobna sprawa, bo i tak są raczej celne, to już ich szybkość jest nie do zniesienia... Podobnie jak siła. Zawodnik podaje tak wolno, że łatwo mu zabrać piłkę, a jak już zdoła podać, to ta piłka ledwo się toczy, co ułatwia przechwytywanie. Strzały z nogi niemożliwe do trafienia jeśli stoi się dalej niż metr od bramki. A jak już się fartownie trafi, to przy tak małej sile piłka ledwo się toczy i nie sprawia problemów bramkarzowi...
Drybling dryblingiem, od biedy można by się było kiwać, gdyby nie ta równowaga. Zawodnik potyka się, chwieje i przewraca, gdy tylko stanie obok przeciwnika. Masakra... Wyjątkiem są stałe fragmenty gry. Dzięki predyspozycjom naturalnym, wbiłem kilka bramek z rożnych, ew. z dośrodkowań z wolnych. No i jedną piękną brameczkę szczupakiem smile.gif. Debiutancką. Treningi trochę skipowałem, chociaż starałem się grać - rozegrałem z połowę i w połowie 1 sezonu mam powołanie do składu smile.gif. Wchodzę w 2 połowie i strzelam wspomnianego gola szczupakiem, który decyduje o wygranej! Zaczynam regularnie grać 2 połowy i końcówki. Ze skipowania prawie rezygnuje (skipuję, gdy mam słabą formę albo duże zmęczenie).
Negocjacje przeczekałem, bo lepiej grać mecze w Racingu, niż treningi w Espanyolu tongue.gif.
W drugim sezonie zaczynam łapać się do 11. Dzięki dość wysokiej startowej staminie, mogę rozegrać większość spotkania. Statsy rosną. Na starcie rozdzieliłem strenghten 4 do kicking, 3 do speed, 2 do dribbling i reszta po 1. Jednak stwierdziłem, że równowaga bardziej się przyda. Teraz mam balance 3, speed 3 i kicking 3, a reszta po 1. Kończę 1 sezon z ekipą na 13 miejscu (jak łapałem się do składu trzeba było grać o utrzymanie, bo było 18 miejsce) więc nieźle - większość meczów z moim uczestnictwem wygrana. Dzięki moim golom Espanyol został pokonany w ćwierćfinale pucharu. Barcelona rozgromiła nas 3:0, ale 3 miejsce jest. Do tego jeden tytuł MoM i kilka MiP. 6 goli, 3 asysty. Negocjacje znowu przeczekałem, bo jestem jeszcze słaby i chcę rozwijać się w meczach tongue.gif. Gram na pozycji SS, bo AMFa trener nie stosuje, i szczerze mówiąc ta pozycja bardzo mi pasuje, chyba bardziej, niż AMF biggrin.gif.
Drugi sezon dopiero zaczynam. Póki co strzeliłem swojego pierwszego gola nogą, i to całkiem ładnego biggrin.gif. Dostałem podanie w polu karnym, zrobiłem zwód (markowanie strzału) i uwaliłem z bliskiej odległości. Optymistycznie patrzę w przyszłość smile.gif. Jak doprowadzę net do nowego kompa, wrzucę jakieś screeny.

P.S.: Racing gra typowym 4-4-2. I ma niezły atak, więc z asystami nie jest źle. Polecam dla bocznego pomocnika.
P.S. 2: Zauważyliście, że w tym roku niezbyt wiele słychać o ML? Nie są zbyt żywe tematy o talentach etc. Widać wszyscy grają w BaL, ten temat ma najwięcej stron...
krzychu92
No fakt ja jak popatrzylem ile gram w bal ile ml i ile cl to wyszlo ze dobre 7h w bal 1,5h w cl i 30 min w ml xD
malomowny18
Ja mam podobnie, ale jest mi cholernie szkoda, że Konami nie patrzy jak wygląda tryb ML w tej żenująco słabej fifie.
Pomyślcie, gdyby w nowym pesie był tak dopracowany tryb ML jak w fifie, oraz np połowa licencjonowanych lig to ja bym chyba miał z radości po prostu orgazm biggrin.gif

Szkółka trenerska, pytania dziennikarzy, które wpływają na morale zespołu, sponsorzy itd, coś pięknego.

BTW. Dobrze, że chociaż wyszedł FM 2009.

A i mam pytanie, grałem dzisiaj w kadrze mecz i nie wiem dlaczego nie ma w niej Boruca? Jest Kuszczak, Fabianski i co dziwne Dudek?!
Gdzie się podział Borubar? Czy był stary i musi minąć rok aby się odrodził i był w kadrze? Nie rozumiem czegoś takiego, w ogóle połowa kadry to jacyś "dziwni" zawodnicy, np na obronie gra Player, w ataku Matusiak, który nie strzelił dzisiaj u mnie sam na sam. eh

Pozdrawiam serdecznie smile.gif
krzychu92
Moze masz jakiegos dziwnego ofa...ja mam boruca chodz czesciej broni dudek...a w ataku gra albo smolarek albo wichniarek albo w przyszlosci ja na razie nie mam co liczyc na powolanie jak caly czas gram treningi juz 12...
mVp
To jest właśnie jeden z małych i nielicznych błędów tj. BaL oparty na ML po kilku sezonach gry nie jest w stanie stworzyc potencjalnej gwiazdy dla słabszych reprezentacji w tym przypadku polski. Boli mnie także to że zawsze masz taką samą krzywą rozwoju, niezależnie od wybranej pozycji jednynie może różnic poziom z jakiego startujesz i w tym miejscu pada moje pytanie :

Czy zaczeliście z większego poziomu overall niż ok. 72/73 i drugie bardziej techniczne czy gracie w wersji 1.2 i czy coś zmienia w BaL bo niewiem czy instalowac patch bo może mi się wszystko pokopac a mam akonami bez jakichkolwiek błędów i jest ok.
basi90
CYTAT(mVp @ Nov 20 2008, 21:19) *
...Czy zaczeliście z większego poziomu overall niż ok. 72/73

Ja miałem 70, także miałem trudniejszy początek, ale i tak trawiłem wkońcu do Realu. cool.gif
Waluk
Ja zainstalowałem patch od Konami. Po za tym, że obrońcy szybciej reagują na nasze zwroty i mamy 4 licencjonowane drużyny, to nic nie zauważyłem.
krzychu92
Aj w tym wloskim Cagliari to mi smierdzi sprzedawaniem meczow...9 kolejka a tu 0pkt i do tego 5 bramek strzelonych a 20 straconych...do tego w eliminacjach do CL tylko 2 pkt po remisie z betisem 0:0 i z chelsea 0:0 w calej CL mielismy az 1 bramke strzelona...niesamowite jak wspaniale w ataku i obronie gra ten klub...az sie tam rozwijam w zastraszajacym tempie...nie polecam nikomu grac w Cagliari juz lepiej bylo nawet w Lecce...
Tari
Heh ja dokonalem cudu ^^ Wywalczylem mistrza ligi i puchar ligi z Betisem Sewilla xD przychodzilem tylko zeby zmienic lige i zapracowac na angaz w lepszym zespole a tu taka niespodzianka ;D niestety kolejny sezon juz taki ciekawy nie jest...na razie walka o 9-10 miejsce w lidze ;\
Ronni1010
Ja to samo mam z zespołem UD Almeria biggrin.gif

PS Gram na Top player
Tolek
Ja wygryzłem w Racingu Ebiego Smolarka tongue.gif. Fajnie. Moim zawodnikiem da już się normalnie grać, chociaż dużo mu brakuje do perfekcji. Przy równowadze 74 gracz już się nie przewraca. Speeda i acceleration mam już podświetlone na zielono smile.gif. Zamierzam wywalczyć z klubem grę w UEFA cup, czy jak to się tam w PESie nazywa biggrin.gif. Pozdro, idę grać.

P.S. Wykres umiejętności zawsze wygląda tak samo i startuje z poziomu umiejętności 70, a w momencie rozpoczęcia gry przez nas (miejsce oznaczone taką fajną kropką tongue.gif) zdolności są na poziomie 72.5 smile.gif.
krzychu92
No ja raczej kropke mam na rownych 70 no moze max 70.5 tongue.gif
jakub1991
Co wpływa na zwinność(agility), nawet przy rozdaniu punktów po meczu nie ma tej zdolności w tabeli.
Tari
jest to wartosc losowa ktora zostaje ci przydzielona po 1 meczu (juniorzy ;p - babilonia na costam). agility sie niestety przez cala kariere nie zmienia wiec warto troche sie na poczatku pobawic zeby dostac przynajmniej 77-78 wink.gif
Pelajs
Panowie, a napiszcie jakie sa najwazniejsze cechy dla CF, czyli wysunietego napastnika.
Patryczek
Moim zdaniem najważniejszy cechy dla wysuniętego napastnika to: celny, silny strzał, na pewno będziesz miał wiele okazji 1v1 więc to jest bardzo ważne. Druga cecha to przyjęcie piłki i balans ciałem, dobrze przyjmujesz piłeczkę + dobry balans = sam na sam wink.gif Szybkość nie jest aż tak bardzo potrzebna no chyba, że w kontrach ale najważniejsza jest dobra kontrola nad ciałem i silny, celny strzał.
Tomes
Witam i Pozdrawiam

Gratulacja dla wszystkich grajacych wciaż w BaL , ponieważ potrafi ugodzić i to głęboko  że chyba przeniose PC do bunkra jakiegoś bo słychać mnie na osiedlu jak zdzieram gardł wykrzykując kur.. jak podajesz ped.. itp itd ale i podać kawior z szampanem gdy piłka rwie pajęczynke w okienku . Po paro dniowych przerwach spowodowanych kilkoma innymi grami , wróciłem do BaL i skączyłem sezon 3 , 1 połowa w koszulce Sunderlandu 17 bramek zdobytych łącznie w lidze i pucharach ( gram TP , a te bramki najcześciej padaja gdy mam forme ponad zielona i to z drużynami średnimi , chociaż dla ManU czy Arsenalu też można ustrzelić brame lecz jest to wyczyn trudny) 2 połowa sezonu to Tottenham i tu moje zdziwienie , w ataku Vanegor of Hes.... ( tak ten z Celtiku heheh drewno że jedyne co trafiał to 3 gole z 5m po asystach , karne około 8 wszystkie po faulach na moim grajku w tym 3 pudła , ale za to ile razy wzioł na siebie 2<>3 obrońców i podał na dobieg , a ja odawałem strzały . Saha to kolejny grach lecz tu musze napisać że koleś wymiatał , gdy ja grzałem ławe z powodu słabej  predyspozycji on strzelał takie bomby , że myślałem to se pogram . Jednak miał czesto słabą forme i grzał ławke więcej odemnie . D.Guiza kolejne drewno w polu karnym , a poza nim dobry kolega do podawania lecz o tym napisze za chwile.Giovincio tak ten młokos z Juve (na 100% pewien nie jestem) wzrost Messi , styl poruszania sie Messi to chyba nawet jest Messi w innym wydaniu tylko bardziej nastawiony na gre Team .Tylko on mógł ze mna konkurować o MvP itp .

Koniec sezonu i 1 miejsce w lidze przed ManU i Chealsy ale te dramatyczne ostatnie mecze remisy ( z Arsenalem na własnym boisku , ManU na ich stadionie 2-2 wyrównał Tevez w 90+ aż mnie wykręciło)  i przegrane ( z Stoke City drużyną na ostatnim miejscu w tabeli LOL) . Drugie miejsce w pucharze , w finale ulegliśmy ManU 2-1 . Koniec sezonu udało mi się zdobyć króla strzelców ligi 22bramki o 1 bramke wyprzedzając Rooneya ( chyba miał słaba forme w 3 ostatnich spotkaniach nic nie ustrzelił , a ja 2razy trafiłem ) . Król strzelców pucharu 7 bramek i ponownie Rooney za mna z dorobkiem 4 ( te 7 bramek to od Giovinco dostałem w prezencie , a on zgarnął nagrode za asysty ) . Po drodze przygoda z Reprezentacja , kwalifikacje a w grupie Izrael - Serbia - Czechy ( ucieszony jade na ME ) kolorowo to było tylko w 2 meczach z Serbia i Czechami , a potem porażki np z Izraelem 2-4 (2 bramki moje) i ostatecznie 3 miejsce w grupie ale za to w ostatnim meczu z Czechami graliśmy o awans jakie to były emocje ile kartek (raz reprezentacja gra jak powinna a reszta to tak jak na ME w Niemczech .

Tak se pomyślałem sprawdze jak się rozwineli np Roger  i widze 1 strona statystyk wszystko ponad 85 podobnie mial już tylko Dudka , a te przegrane mecze w bramce stał Dudek hehe staty ma ale skilla to zostwił w szatni w Realu Madryt . Czas na transfery i 1 raz widze ze się o mnie kluby biją hehe , oferty z kilku klubów łącznie 6 ale słabe . A tu nagle Liverpool , a co mi tam ja nie patrze kto gra w klubie do którego przechodze , ponieważ to mój grajek jest talentem i to zależy tylko odemnie czy będe grać w 1 składzie czy grzać ławe .( a teraz wracam do D.Guiza ten drewniak za mna do Liverpoolu przylazł w ostatnim okienku transferowym pomyślałem że mnie lubi hahahaha ) Początek sezonu w lidze udany po 4 meczach 1 miejsce ( 1 gol 1 asysta , wchodze 2x 75min 1xdo 80min Torres mnie zmienił  i  1xskip match z Arsenalem forma w dół ) sprawdzam kto mnie w lidze goni , a tu widze Totenham o 1 punkt za mną .

LM 2 mecze , 1 Liverpool 2-2 Fiorentina asysta i bramka , podałem dla D.Guiza ale się Cieszył hehe) kolejny mecz w LM znowu na własnym stadionie tym razem z Zenitem StP wygraliśmy 1-0 ( moja brama ale forme to miałem że aż się swieciłem ) . Po tych kilku meczach z Liverpoolem opisze po trochu gre : po 1 - graja 4-4-2 pomyślicie dobra formacja lecz tak nie jest jeśli się stawia Gerarda jako DMF , chłopak wogóle nie strzela , traci piłki i to strasznie czesto , zmienił bym jego nazwisko na Ger-było-ard gdybym mógł( podziwiam Gerarda za to jak gra bo ma na to papiery , ale to co się dzieje w grze to pomarańcze na pustyni ) następnie Torres miesza 1 - 2 i koniec , powiecie ok tyle starczy tak ale on to robi 30 m od bramki , a w polu karnym to ani razu nie widziałem żeby udało mu się minąc kogokolwiek ( może stracił talent nie raczej nie , a może amputowali mu noge albo dwie i gra na sztucznych i w ramach unijnych pomocy benitez wystawia go do 1 11składu).Ogólnie gra się dobrze ale inaczej niż w Tottenhamie ( Totten.... krótkie podania do nogi na zmiane z zagraniem w uliczke górą <>Liverpool dużo zagrań w uliczke po ziemi i tyle samo strat , ale za to dużo gry kombinowanej szybkiej wymiany podań ( te podania na dobieg po ziemi to są najgorsze gdy Ci zagra stojąc na 20m prosto w ręce bramkarza i to kilka razy w ciągu 45min ).To tyle na temat mojego 3 i początku 4 sezonu.

PS: Na dobra ocene moim zdaniem wpływa i to dość znacząco z tego co zauważyłem przejecia na połowie przeciwnika , presing (wystarczy że zmusisz przeciwnika do wybicia piłki na aut lub rożny ) , często gdy widze że moja drużyna ma problemy w defensywie wracam się i pomagam w wyciągnieciu piłki na połowe przeciwnika , zmiana stron jako że trener wystawia mnie na zmiane SMF CF ( a miałem WF ) , miniecie kilku oponętów i odanie strzału najlepiej celnego ( w swiatło bramki , pudła są tylko troche mniej oceniane chyba że odałeś 20 w fotografa ) , gdy zawodnicy Cię fauluja w polu karnym ( raz to chyba 3 razy kose dostałem , grając tylko 65min i ani razu ja nie strzelałem a ocena 7.5 i MvP , oczywiście asysty itp itd...

Piszecie że trener nie widzi was w 1 jedenastce po tym jak w poprzednim meczu byliście MvP lub MiP , najcześciej jest to spowodowane spadkiem formy lub zmęczeniem , a też tym że jest ktoś w Team kto ma aktualnie lepsza forme od nas i trener stawia na niego , ktoś napisał że po b.dobrze zagranym meczu ma forme w dół ,też tego doświadczyłem i powiem tak , działo się to dość czesto w 1-2 sezonie odrazu brałem skip match bo gra w takim dołku przypomina mi kopanie bez polotu bieganie bez odlotu , chociaż kilka bramek podczas spadku formu udało mi się ustrzelić ale z 2 metrów.

Wracam do BaL z Liverpoolem zdobyć LM , teraz to mam po 2 mecze na kratke Liga - Puchar - LM . Staty się powoli rozwijaja ale za to ilość meczy powala , a gdy dojdą jeszcze kwalifikacje z reprezentacja , potem może udział w jakiś Mistrzostwach . To dopiero bedzie masa spotkań ( 3<>5 meczy i do SPA na masaż w błotku i do komory z tlenem .

Dla tych którzy chcą mieć grajka z wysokim Agility wybierajcie WF ma chyba najwiekszy współczynik , ja miałem na początku 88agi   84speed dzieki temu w 1 meczu z juniorami 1 gol i asysta ocena 8.0.
żółwias
To stała nie zmieniająca się statystyka. Ja miałem ten fart, że na początku otrzymałem ją na początku na poziomie 88 punktów:)). Teraz słów kilka o mojej karierze:)).
W grze mam już 22 lata i kończę powoli 5 sezon gry(zostały tylko 2 kolejki+ finał UEFA). Gram na pozycji bocznego napastnika lub jak kto woli skrzydłowego:)). Co do statystyk, to od początku miałem dobrą staminię i speed'a, lecz np. shot accuracy, czy shot technique to była czarna rozpacz. Na początku po rozegraniu kontrolnego meczu wybrałem propozycję z holenderskiego Utrechtu. Wg. mnie był to idealny klub na rozpoczęcie mojej przygody z tym trybem. Zaczynało się nieszczególnie, treningi leciały a ja wciąż nie mogłem wpaść do drużyny A. W końcu po mniej więcej połowie rundy dostałem szansę od trenera i od tąd regularnie wchodziłem z ławki i raz w ostatnim meczu rundy jesiennej zagrałem od początku. Mój bilans po pierwszej połówce dobry nie był, jeden strzelony gol w meczu ze słabym Hammarby nie powalał na kolana. Mimo to w przerwie zimowej zgłosiło się po mnie kilka klubów w tym Monaco w którym postanowiłem się sprawdzić i tu czekało mnie rozczarowanie. Znó długo nie przebijałem się do pierwszego składu, aż w końcu gdy mi się to udało to po kilku niemrawych występach znowu czekała mnie porcja treningów;). Byłem tym zażenowany, tak jak i grą moich partnerów z drużyny którzy ewidentnie traktowali mnie jak piąte koło u wozu, ciągle mnie ignorując jeśli chodzi o częstotliwość podań słanych pod moim adresem:)). Dlategoż po sezonie poraz kolejny w mej krótkiej karierze postanowiłem zmienić barwy klubowe, wybrałem Basel w którym sądziłem, że dostane więcej szans na grę i rzeczywiście okazało się, iż moje decyzja to był "strzał w dziesiątkę":)). Nie musiałem integrować się na treningach tylko regularnie w meczach potwierdzałem swą przydatność. W pierwszym sezonie w Basel nie szło nam specjalnie dobrze, 16 miejsce na koniec sezonu, a ja zamykam swój dorobek na 4 bramkach(chyba:P). Jednak postanowiłem zostać, aż nie rozwinę się bardziej, wszakże nauczony przykrym doświadczeniem z gry w Monaco, miałem już wyjebane na oferty średnich klubów europejskich:)). Drugi sezon to kolejny progres moich umiejętności, co owocuje strzeleniem chyba 8, czy 9 goli, półfinałem D1 Cup dla Basel, no i 10 miejscem w lidze(co na stan kadrowy i tak było dobrym wynikiem:P). I znowóż przyszedł czas na okienko i znowóż postanowiłem nie opuszczać szwajcarskiego potentata. Jak się okazało była to trafna decyzja. Basel zaliczyło jeden z lepszych sezonów, wygraliśmy D1 Cup, zajeliśmy 7 miejsce w lidze, a ja z dorobkiem 14 bramek zostałem najlepszym strzelcem zespołu!!!!111 Po tym udanym sezonie mnie już korciło bardzo ażeby zmienić otoczenie na inne, lecz podwyżka salarów i perspektywa gry w Pucharze UEFA przekonały mnie do pozostanie w zespole. O dziwo Basel z meczu na mecz szło coraz lepiej, a po rundzie jesiennej zajmowaliśmy 2 miejsce w tabeli(!) tuż za Ajaxem. Ja aplikowałem rywalom gola za golem i po I-szej rundzie miałem ich na koncie 12, co zaowocowało powołaniem do kadry!! Wiadomo eliminacje do MŚ 2014, ja na ławce, super. W grupie trafiamy na Ruskaczy, Słoweńców i Sommbrerosów z Hiszpanii. Pierwszy mecz i wejście na 2 połowa przeciw synom czerwonej plagi, zaliczyłem kilka fajnych zagrań, strzałów, ale mecz ostatecznie 0-0, później 4 końcówki ze Słowenią(0-0), Hiszpanią (0-1 i Roker karnego na mnie nie strzela:))), Ruskimi(0-0) i znowu Słowenią (1-0). Przed ostatnim meczem z Hiszpania sytuacja byłą jasna. Albo wygrywamy albo adios Brazylia. Pierwsza połowa i Borubar jakimś cudem nic nie wpuszcza. Zaczynamy drugą i treneiro wpuszcza mnie do boju. W końcu dostaje podanie na wolne pole od Rokera, mijam Cassiasa i 1-0! Mecz się kończy, a my świętujemy:). No i po przerwie jesiennej wznawiamy sezon. Druga połowa już nie taka fest. Basel zaczyna wtopiać i na nic się tu mają próby ratowania tego. Znowu strzelam parę bramek, zostaję vice-królem strzlców z 20 golami na koncie i ostatecznie, udało się 4 miejsce i Liga Mistrzów. Ale ja już mam dość, postanawiam się zmyć, najlepiej do innej ligi. Podsumowująć Basel to idealne miejsce rozwoju dla młodej gwiazdy, gorąco polecam:)). Jednak wracając do tej zmiany, zgłosiła się po mnie Valencią, a ja niezastanawiając się wiele, postanowiłem skorzystać z oferty. Valencia, wiadomo drugie miejsce w Lidze, LM no i duże perspektywy. Początek, dobry. Strzelam gole, głównie w Lidze MIstrzów, gdzie po 3 kolejkach jestem liderem strzelców na współ z Rooney'em. Lecz w lidze mej drużynie nie szło już tak kolorowa jak w CL. 13 miejsce po rundzie jesiennej, głupie porażki, to mnie irytowało i nawet perspektywa walki o wielkie cele w Europie mi tego nie rekompensowała. Czekałem na początek rundy wiosennej, aż tu nagle Barcelona się po mnie zgłasza. Doszedłem do wniosku, że teakiej okazji przepuścić nie mogę, no i
zdecydowałem się:)). Początek trudny, ku mojemu zdziwieniu, zostałem zaaplikowany do rezerw, ale wiadomo Barca to i napadziorów bez liku. Nie załąmywałem się no i po kilku udało się, siadam na ławkę, jednak dużo szans nie dostaje, dopiero spotkanie w pucharze UEFA jest decydujące, strzelam gola no i poszło. Od tego momentu do końcówki sezonu strzeliłem 15 goli, Barca wygrałą D1 Cup i gramy w finale UEFA(po dramatycznym dwu-meczu z L'poolem, ale to swoją drogą), niestety tylko 3 miejsce w lidze. Lada dzień finały MŚ, więc ciekawie jest. Mam nadzieję na kolejne trofea i ciekawe przygody:)). Później wkleje jakieś screeny.:))
I odrazu pytanie do BaL'owych wyjadaczy. Na jaki okres przed turniejem (MŚ/ME) dostaje się powołanie do kadry? Mam 3 okienka do negotiations i wciąż nie wiem czy zagram w MŚ.:))
komarr0
omg ale wypracowania az nie chce sie tego czytać
krzychu92
A ja przeczytalem to z Basel i calkiem niezle jednym slowem Congratulations dla pana...chyba zaczne od nowa na WF bo oni maja fajne staty przede wszystkim agility ~80 wiec mozna troche pokiwac...zobaczymy jak mi pojdzie wiem jednak juz z mojego balowego doswiadczenia 3 rzeczy...nie wybierac ofert Lecce nie wybierac ofert Cagliari i nie skipowac meczow...Licze w koncu na gre w Juve...z ostatniej kariery CF zrezygnowalem bo mialem chyba jakiegos buga bo nie wystawiano mnie na CMF a zdobylem te umiejetnosc i co? i puzniej w Napoli zamiast w napadzie gralem w pomocy bo Hamsik odszedl a napadziorow bylo 6 plus ja czyli razem 7...zenada galopujaca jak to mowila moja kochana nauczycielka z polskiego mimo ze chciala dac mi 2 ale wywalczylem 3 stad za bledy sorry laugh.gif

edit@ wiem ze zaczynam juz poraz chyba setny tego BALa ale chyba lubie grac tym lamaga nie umiejacym za wiele...takie cos w poprzedniej czesci mialem w ml jak gralem Juve nie lubilem grac dluzej niz 3 sezony bo mi sie zawodnicy starzeli i konczyli kariery biggrin.gif dziwne nie? jedynie 8 sezonow zagralem Minandami...
kg111
Podczas gry mozna jakos zmienic poziom trudnosci?Bo chcialbym zmienic na top player
komarr0
w przerwie między sezonami jest to możliwe
jacekz40
Jest jakiś sposób na zmianę pogody?? Bo ten cholerny deszcz już mnie nerwowo wykańcza, na 10 spotkań 6-7 przypada w deszczu. SZOK!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.