CYTAT(master.7 @ pią, 13 cze 2008 - 15:27)

Mam ogromna prośbe i pytanie do państwa. Czy ktoś wie czy jest mozliwość grania na dwoch patchach jeśli chodzi o PES-a 6?? tzn. ze mam np. zainstalowanego jednego patcha i chcialbym sobie teraaz zainstalowac OE patch... I używać ich na przemian?? jak to zrobić?? nie weim jak wyodrebnic pliki opcjii. a slyszalem ze gra na dwoch patchach jest mozliwa?? Jakby ktos był mily i odpisał jak tego dokonac... Byłbym niezmiernie zoobowiązany:)
jest taka możliwość.
jeśli znasz angielski to zapraszam tu (niestety nie mam czasu na tłumaczenia):
http://forums.evo-web.co.uk/showthread.php?t=39276no i może tu:
http://board.issonline.pl/index.php?showto...tcher\+0.9
kjuska
Jun 14 2008, 08:34
Witam, mam problem z nowym OE patch4.A więc, wszystko zainstalowałem jak w instrukcji i herby drużyn się nie zainstalowały np. Roda Kerkrade to Ruch Chorzów. W angielskiej lidze również herby są zmyślone. Pomoże ktoś ? z góry thx
set700
Jun 14 2008, 13:24
Witam,
ja mam problem z piłkami. Niby mam do wyboru kilka fajnych pileczek ale.. bez wzgledu na to jaka sobie wybiore zawsze w meczu mam zolta pilke nike... mam wrzucony orange ekstraklasa patch 3.0.. juz nie moge patrzec na ta zolta pilke ;(
lukasz44
Jun 16 2008, 09:54
mam problem w czasie meczu w pes 6 nie moge zminiac zawodnika dopiero jak przejmie automatycznie komputer pilke wszystko gra , co zrobic co sie stalo ???
djclanv1r00z
Jun 16 2008, 10:20
CYTAT(lukasz44 @ pon, 16 cze 2008 - 10:58)

mam problem w czasie meczu w pes 6 nie moge zminiac zawodnika dopiero jak przejmie automatycznie komputer pilke wszystko gra , co zrobic co sie stalo ???
może Ci coś ścina i "Esc" dobrze nie łapie gra

czasem mi tak robi ale jeszcze raz nacisne ten guzik i już działa

przecież w każdej chwili można zmiane zrobić

więc musi działać

i to nie zależy od przeciwnika

pozdro
lukasz44
Jun 18 2008, 08:10
mam jeszcze inny problem , mecz chodzi normalnie czasem sie przycina ale na chwile, ale w czasie przerwy gdy wlaczam 2 polowe to pojawia sie czarny ekran i musze resetowac kompa , to wina gry czy dodatkow , ale sprawdzalem przed wgraniem ich to robi sie to samo , wiec co to moze byc , prosze o pomoc ????>><<
może masz zbyt dużo zapisanych bramek w folderze z głównymi save'ami ?
michup
Jun 18 2008, 09:54
A teraz może mi doradzicie??

Kupiłem laptopa. Wyjeżdżam niedługo i chce go ze soba zabrac. Zainstalowalem wiec pesa6 i OE v.4. Ale niestety. Gra przycina. Na PC chodzi bez problemow. A myslalem ze laptop spelni wymagania. Gram na 1024x768 i high to przycina, na medium tnie na srodku boiska i pod polami karnymi czyli prawie cale boisko. Laptop ASUS F5RL. Ram 1024 mb, proc intel core 2 duo T5250 1,50 ghz, karta zintegrowana ati radeon x1100. Wydawalo mi sie ze bedzie chodzic plynnie a tu lipa. Na pc 1024mb, sempron2600+, karcie radeon 9600 128ddr2 lub geforce 7300 128ddr3(zamieniam czasami)chodzi plynnie na full detalach. Doradzicie cos??
x1100 to karta porównywalna do R9550, w laptopie pewnie słabsza... Stąd twoje problemy.
Siema
Wrzuciłem OE 4.0 i mam problem z radarem, mianowicie nie da się ustawić tak, aby był przezroczysty u dołu ekranu... na górze można tak ustawić bez problemu. A wcześniej zawsze, przy każdym nowym patch'u mogłem tak ustawić. Dodatkowo próbowałem sam podmieniać różne pliki 00151 w p_text.afs, ale to nic nie dało. Tak więc w czym problem ?
AdeXao
Jun 20 2008, 18:06
Czy jest możliwa gra na dwóch Option File'ach? Chodzi mi o to, że dwa OF-y, porozmieszczane w Moich Dokumentach w Folder1, Folder2...czy można 'przechodzić' między nimi w trakcie gry? Jesli tak - to jak?
Prowadze bowiem PES Managera i chciałbym również troszeczkę sobie pograć jednocześnie, a podmienianie ich jest żmudne i długotrwałe.
perONE
Jun 20 2008, 19:07
nie da rady.
OF must be tylko folder1

pozostaje tylko wytnij/wklej
set700
Jun 21 2008, 13:53
CYTAT(set700 @ sob, 14 cze 2008 - 14:28)

Witam,
ja mam problem z piłkami. Niby mam do wyboru kilka fajnych pileczek ale.. bez wzgledu na to jaka sobie wybiore zawsze w meczu mam zolta pilke nike... mam wrzucony orange ekstraklasa patch 3.0.. juz nie moge patrzec na ta zolta pilke ;(
NADAL TEN SAM PROBLEM... czy ktos jest mi w stanie pomoc?
Orange_91
Jun 21 2008, 14:18
CYTAT(set700 @ sob, 21 cze 2008 - 14:57)

NADAL TEN SAM PROBLEM... czy ktos jest mi w stanie pomoc?

Jak masz główne menu w grze gdzie sie wybiera czas gry itp to przy piłce daj losowo a potem przez kitserver wybierz piłkę.
perONE
Jun 23 2008, 21:13
mam problem: przy kopiowaniu muzyki na dysku na karte pamieci do telefonu wyskakuje blad i jest tak praktycznie przy kazdej piosence

OCB?
Czy jest możliwość ustawienia rozdzielczości 1440x900 16:9 w PES'ie 6?
malomowny18
Jun 30 2008, 13:29
Witam.
Chciałem wywalić swojego pesa 6 ale gdy dawałem uninstall, to owszem szedł pasek lecz po chwili całe okno znikało i nic się nie działo.
No więc wywaliłem najpierw własnoręcznie cały folder , a następnie usunąłem wszystkie pliki z rejestru.
Dzisiaj rano włożyłem ( ORYGINALNĄ, KUPIONĄ ) płytkę PES 6 i gdy włączył się autorun to pisało, że mogę grać ale to wiadomo nie zadziałało, więc dałem opcję Uninstall i o dziwo usunęło całą grę.
Po tym zabiegu ponownie wywaliłem pliki pes6 z rejestru, po czym włożyłem z powrotem płytkę do napędu.
I tu pojawia się problem, ponieważ gdy daje opcję install, to piszę, że konfiguruje windowsa, przygotowuje do instalacji itd ale po chwili pojawia się okienko:
Błąd podczas przeprowadzania transformacji. Sprawdź czy podane ścieżki transformacji są prawidłowe.
C:\\Windows\installer\{EBB794ED-D282-4334-92FB-254481EFF514}\1045.mst
Czy wie ktoś, co może być przyczyną tego problemu???
Bardzo proszę o pomoc.
PS. Powtarzam się ale tak jak mówie nie jest to pirat, warez czy torrent, tylko normalna gra, kupiona przeze mnie na płytce DVD.
Pozdrawiam
Orange_91
Jun 30 2008, 13:33
CYTAT(malomowny18 @ Jun 30 2008, 14:33)

Witam.
Chciałem wywalić swojego pesa 6 ale gdy dawałem uninstall, to owszem szedł pasek lecz po chwili całe okno znikało i nic się nie działo.
No więc wywaliłem najpierw własnoręcznie cały folder , a następnie usunąłem wszystkie pliki z rejestru.
Dzisiaj rano włożyłem ( ORYGINALNĄ, KUPIONĄ ) płytkę PES 6 i gdy włączył się autorun to pisało, że mogę grać ale to wiadomo nie zadziałało, więc dałem opcję Uninstall i o dziwo usunęło całą grę.
Po tym zabiegu ponownie wywaliłem pliki pes6 z rejestru, po czym włożyłem z powrotem płytkę do napędu.
I tu pojawia się problem, ponieważ gdy daje opcję install, to piszę, że konfiguruje windowsa, przygotowuje do instalacji itd ale po chwili pojawia się okienko:
Błąd podczas przeprowadzania transformacji. Sprawdź czy podane ścieżki transformacji są prawidłowe.
C:\\Windows\installer\{EBB794ED-D282-4334-92FB-254481EFF514}\1045.mst
Czy wie ktoś, co może być przyczyną tego problemu???
Bardzo proszę o pomoc.
PS. Powtarzam się ale tak jak mówie nie jest to pirat, warez czy torrent, tylko normalna gra, kupiona przeze mnie na płytce DVD.
Pozdrawiam
Ehhh..... namieszałeś. Nie wiem co Ci poradzić ale tak na przyszłość jeśli masz zamiar wgrywać czystego PESa to reinstall wcale nie jest konieczny tylko wystarczy skopiować czyste pliki z płyty. Zupełnie nie rozumiem po co po tym jak usunęło Ci grę to czyściłeś jeszcze rejestr.
malomowny18
Jun 30 2008, 13:37
Eh...
Usunąłem PES,a bo chciałem na czystego wgrać Twój ( Wasz ) patch OE 4.
Myślsz, że jest coś, co mogę zrobić, żeby działało?
Spróbuje z Install Shield Runtime Scripting coś porobić, bo znalazłem na google.
No niestety. Koniec. Nic się nie udało zrobić :/
kaczorr
Jul 4 2008, 19:26
A ja mam całkiem inny problem. Po zainstalowaniu kitservera nie mogę włączyć PESa. O co chodzi??
Rusek_ZGR
Jul 13 2008, 20:37
Ja mam taki problem gram ML Widzewem i jak np gram z Jagą, Wisła to nie ma ich przyśpiewek ;/ a mam patcha OE 4.0 o co chodzi o pomoc proszę tu lub na gg: 1157491
djclanv1r00z
Jul 18 2008, 20:29
mam taki dziwny problem :/ gram sobie kariere i mam włączony rozwój graczy i wszyscy inni się rozwijają a mój drugi bramkarz od kilku meczów ma taki sam wykres :/ i nie wiem czemu nie chce mu awansować kolejny poziom np GK skils ;/
oto obrazek tego zjawiska :

może wiecie co jest przyczyną tego?? bo jak nie to go wymienie za kogoś innego :/ podpisałem 5 letni kontrakt a on się nie rozwija :/
pozdro
ZGRywus
Jul 18 2008, 20:52
Po1 - Zobacz krzywą przedstawiającą rozwój gracza, czy idzie do góry, czy stoi w miejscu, lub spada.
Po 2 - Piłkarzowi nie rosną staty po kilku meczach, tylko po większej ilości meczy.
Po 3 - To jest Twój rezerwowy bramkarz, więc nie gra często, a to jak często piłkarz gra i to jak dobre oceny zbiera, ma znaczenie przy wzroście statów

Jeszcze fakt, że Malarz ma 28 lat, więc na pewno nie rozwija się tak szybko jak 20-latek
djclanv1r00z
Jul 18 2008, 21:07
krzywa rozwoju jest w dół :/
ma 28 lat przecież dopiero :/
gra często bo gram systemem 1;1;2;1;1;2; i tak dalej (1 - pierwszy skład , 2 - drugi skład )
wiem że to niebieskie musi się uzbierać i dopiero staty wzrosną

ja już nie wiem co z nim nie tak :/
i mam jeszcze jedno pytanie jak ustawić żeby stoperzy wbiegali na rzuty rożne ?? bo ostatnio mój stoper sam wbiegł i zdobyłem bramkę ale to było tylko raz i się zdziwiłem z deka

bo np jak gram przeciwko MU to Rio Ferdinand zawsze jest gdy oni wykonują rożny

czyli chyba da się to jakoś ustawić

jak ktoś wie to niech tutaj napisze
pozdro
qazwsx
Jul 18 2008, 23:11
Pytanie zadawane już setki razy, wystarczyło użyć szukajki i w pół minuty znajduje się m.in
ten temat.
Rusek_ZGR
Jul 19 2008, 10:34
Ktoś wie o tych przyśpiewkach?!
kacper_
Jul 19 2008, 11:01
CYTAT(Rusek_ZGR @ Jul 19 2008, 11:38)

Ktoś wie o tych przyśpiewkach?!
Niewiem dlaczego może źle wgrales o_sound.
Windziak
Jul 19 2008, 12:04
Głupie pytanie, ale ostatnio straciłem przez to 2 gole... kilku moich obrońców podąża za kontratakującym rywalem, i sami się 'zmieniają' w sensie ja chce biec X a zmienia mi się na Y, ktory jest dalej od atakującego... wie ktoś jak zmienić żeby tak nie było?
kjuska
Jul 19 2008, 23:25
Mam takie problem, wgrywałem własne herby drużyn przez PES Editor wszystko sie wgrało ok, tylko troche kulawo to wygląda, bo ten herb jest na białym tle. Wie może ktoś jak je usunąć ? z gory thx
perONE
Jul 20 2008, 08:35
CYTAT(kjuska @ Jul 20 2008, 00:29)

Mam takie problem, wgrywałem własne herby drużyn przez PES Editor wszystko sie wgrało ok, tylko troche kulawo to wygląda, bo ten herb jest na białym tle. Wie może ktoś jak je usunąć ? z gory thx
Nie jestem pewien ale chyba tak jak kolce z butow, czyli
1. Otwieramy logo w PS
2. Bierzemy lasso bodajze.
3. Ctrl+A i Ctrl+C
4.File->new i otwieramy nowy pusty dokument
5. ctrl+V
5. bierzemy różdżke i zanzaczamy obiekt do usniecia czyli w tym przypadku to biale tlo + delete
6. na bialym tle, po nacisnieciu delete powinna sie pojawic "szachownica" czyli przezroczysty fragment
7. zapisujemy obazek i ponownie wrzucay przez PesFanEditor do gry

nie jestem pewien czy dobrze to opisalem iec jakies bledy prosze poprawic przez znajacych sie na rzeczy
jezeli ndal nie wiesz jak to zrobic daj logo to usune tlo
djclanv1r00z
Jul 20 2008, 15:16
CYTAT(Windziak @ Jul 19 2008, 13:08)

Głupie pytanie, ale ostatnio straciłem przez to 2 gole... kilku moich obrońców podąża za kontratakującym rywalem, i sami się 'zmieniają' w sensie ja chce biec X a zmienia mi się na Y, ktory jest dalej od atakującego... wie ktoś jak zmienić żeby tak nie było?
też mi się tak robi

gra chce Ci "pomóc" hehe

ale to jej nie wychodzi

tego nie da się przestawić

najlepszy jest motyw jak z kuplami gramy we 4 razem w jednym teamie

to wtedy jest rotacja z zamienianiem

najpierw ja biegna a otem każdy po 3 sekundy tym samym graczem

uroki naszego ukochanego PES-a 6 ;D
pozdro
djclanv1r00z
Jul 21 2008, 14:54
przepraszam że post pod potem ale mam taki problem :/
więc mam letnie okienko transferowe jak sobie gram kariere i nikogo nie moge kupić :/ tzn nikt nie chce przejść nawet jak 30000 PES rzuciłem i zarobki 1500 i nic :/ nie wiem co jest tego przyczyną :/ średniacy też nie chcą przyjść do mojego teamu :/ jestem 34 w tym rankingu klubów może to przez to ?? ale wygrałem właśnie Lige Mistrzów, ligę i puchar krajowy i to też nic nie dało żeby być bardziej atrakcyjnym klubem :/
prosze o pomoc w tej sprawie

pozdro
Windziak
Jul 21 2008, 16:15
Ja jestem czterdziesty któryś i nie mam problemów.

więc to chyba nie to. Może po prostu twój klub jest za mało atrakcyjny? Choć jak wygrałeś LM... no sam nie wiem... Ja nie będę zdradzał tutaj kogo sprowadziłem do swojej Wisły bo by w blogu nie było zaskoczenia
gdzie się ustawia zeby w kitserverze grali na stadionie gospodarza a nie trzeba było co mecz zmieniać stadionu?
OK już sobie poradziłem
Witam mam problem. Gdy gram ostatni mecz w ML, to po meczu wywala mnie do windows'a i jest tak za każdym rozegraniem tego ostatniego meczu. Mam nadzieje, że znajdzie się dobra osoba, która mi pomoże
co to znaczy?
djclanv1r00z
Jul 27 2008, 16:10
powołanie Twego zawodnika do kadry narodowej swojego kraju

nie będzie go tydzień czy coś ;P
pozdro
BadNewz
Jul 27 2008, 16:27
CYTAT(djclanv1r00z @ Jul 27 2008, 17:14)

powołanie Twego zawodnika do kadry narodowej swojego kraju

nie będzie go tydzień czy coś ;P
pozdro

Dokładnie, zawodnik dostaje powołanie (zwykle na mecz towarzyski) i nie będziesz mógł skorzystać z jego usług w nadchodzącej kolejce.
djclanv1r00z
Jul 27 2008, 16:35
aha i jeszcze jedno

będzie na bank zmęczony

tam z paska wytrzymałości spadnie mu z 1/4
Nikt mi nie odpowie ^ ? to jest dla mnie ważne
CYTAT(BadNewz @ Jul 27 2008, 17:31)

Dokładnie, zawodnik dostaje powołanie (zwykle na mecz towarzyski) i nie będziesz mógł skorzystać z jego usług w nadchodzącej kolejce.
To to wiem, tylko nie wiedziałem, że w statystykach pisze ze ktos jest powolany.
A propos powołan, od czego to zalezy czy zawodnik jest powolany? Czy losowo np 2, 3 zawodnikow dostaje powolanie czy to od czegos zalezy???
Juve może gre przeinstaluj
djclanv1r00z
Jul 28 2008, 11:05
z tymi powołaniami to jest z deka losowo

chociaż np jak masz Terrego Lamparda i R. Ferdinanda to może powołać trzech lub 1 jednego to zależy

a za rok o tej samej porze nie będzie żadnych powołań

mi powoływali gracza z "trzeciego" składu

hehe więc naprawde nie wiem o co tu lata

pozdro
Windziak
Jul 28 2008, 11:07
Mi powołują najczęściej tych co grają najlepiej - np. ostatnio poszli Boruc, Błaszczykowski i jeszcze jakiś dobry

juz nie pamietam nawet ;p
Juve a moze masz ripleje w folderze z save'm kariery? czasem mi tak wlasnie wywalało i musialem przeniesc powtorki do folderu 2 ;p
djclanv1r00z
Jul 28 2008, 16:36
mam mały problem z Game Cam :/
odpalam go tak jak zwykle i gdy chcę zacząć nagrywać nic się nie dzieję chociaż proram jest aktywny :/
i nie wiem czemu :/
próbowałem zmieniać klawisze żeby inny odpowiadał za nagrywanie ale też to nic nie dało :/
może ktoś wie czego jest to przyczyną ??
z góry dzieki za pomoc

pozdro
MarciN90
Jul 28 2008, 18:43
witam, ja mam taki pewnie dla Was glupi problem. Mam zainstalowany patch oe 1.0 i chce grac kariere w lidze polskiej ale jak wybieram druzyne to reszta dostosowuje mi sie losowo (przypadkowe druzyny z roznych lig) a ja chce inne. Jedyne co moge zrobic do przycisk D - czyli wybierz druzyne (tylko jedna) i A - skasuj wszystkie. Nie moge sobie sam wybierac pojedynczych druzyn do grupy (Ligi A, B, C i D). Pomozcie co tam trzeba zrobic i nacisnac
djclanv1r00z
Jul 28 2008, 19:11
naciskasz

aby wylosować wszystkie drużyny

potem przytrzymujesz

i pojedyńczo czyścisz wszystkie drużyny i wkładasz enterem reszte pojedyńczo według własnego uznania

pozdro
mam prośbę moglby ktos napisac do mnie na gg 7685927 * jak najszybciej ) potrzebuje pomocy w grze pes 2008 ... 2 pytania... chcce aby napisano mi na gg zeby mi ktos dokladnie wyjasnil
djclanv1r00z
Jul 30 2008, 16:35
nam dziwny problem z moimi piłkarzami

ostatnio tworzą szopki

po pierwsze nie wiem czemu gdy w polu karnym odbieram piłkę przyciskiem

i gdy odbieram piłkę to mój drugi obrońca wieżdża ślizgiem w nogi rywala i jest karny

po drugie mój bramkarz zamiast normalnie rękoma bronić to dziwne pozy nogami robi

piłka przelatuję koło niego a on zamias ją sparować do boku to robi szpagaty

a przy okazji oczywiście wpada gol
nie wiem czego to jest przyczyną może ktoś wie to niech tutaj napisze

pozdro
barman_2000
Jul 30 2008, 16:50
wgrywałes jakies dodatki ostatnio bo od tego mogło sie cos w kodzie gry pokopac
djclanv1r00z
Jul 30 2008, 16:52
CYTAT(barman_2000 @ Jul 30 2008, 17:54)

wgrywałes jakies dodatki ostatnio bo od tego mogło sie cos w kodzie gry pokopac
nie wgrywałem

drugi bramkarz normalnie broni

a z tymi wślizgami to często mam i na całej szerokości boiska

pozdro
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.