..::PlaymaN::..
Oct 30 2006, 21:26
QUOTE(Ujmeny @ Oct 30 2006, 23:23:18) [snapback]95227[/snapback]
Sprawdź czy masz DirectX 9.0c.
Mam zainstalowanego
Ujmeny
Oct 31 2006, 08:46
QUOTE(..::PlaymaN::.. @ Oct 30 2006, 23:27:47) [snapback]95228[/snapback]
Mam zainstalowanego

Trudno z twojego opisu wywnioskować co to może być. Jeśli nie DirectX to może grafika. Brak optymalnych dla tej karty graficznej sterowników, a co nie zawsze oznacza najnowsze (prawdopodobnie dla FX najlepsze są 56.72).
I tak dalej. To może być wszystko.
Pytanie.
Jak ustawić obrót o 360 stopni na klawiaturze?
messinho
Nov 2 2006, 09:31
zainstalowałem pesa i mi sie zacina!!

mój komputer:amd athlon 2.6 barton,radeon x800 gt,1gb kingmax,soltek 75 nrl n-force 2.zainstalowałem na nowo system i dalej to samo.Wie ktoś co moze byc przyczyną??
maciek_ssi
Nov 2 2006, 22:52
QUOTE(messinho @ Nov 2 2006, 11:32:35) [snapback]95502[/snapback]
zainstalowałem pesa i mi sie zacina!!

mój komputer:amd athlon 2.6 barton,radeon x800 gt,1gb kingmax,soltek 75 nrl n-force 2.zainstalowałem na nowo system i dalej to samo.Wie ktoś co moze byc przyczyną??
1.
Najnowszy DirectX.
2.
Najnowsze sterowniki.
2a. Ewentualnie sprawdź
Omegi.
messinho
Nov 3 2006, 07:32
Maciek zainstalowałem Catalyst 6.10 win xp,directx 9.0 c też mam zainstalowałem tam gdzie winows na C,a te omegi co to jest i które ściągnąc???ciężko u mnie z angielskim

tak apropo przy moim sprzęcie powinno chodzic wszystko na full detale w pesie??
i jak te omegi sie ściąga

tylko za kase???
kędzior
Nov 3 2006, 08:04
Drodzy koledzy !!!!
Gram w pesa od dawien dawna jak jeszcze na plejaka był, ale patchami itp zawsze zajmował się mój brat nietety teraz studiuje i nie ma kto tego wgrać a ja nei mam o tym zielonego pojęcia mam program DKZ Stuido ver 0.90 i nie wiem jak się tym obsługiwać czy jest ktoś kto by mi to wytłumaczył ????
Pomóżcie !!!!!!!!!!!!!!
maciek_ssi
Nov 3 2006, 13:18
@
messinhohttp://www.omegadrivers.net/ati/win2k_xp.phpJeszcze jedno: Niby zainstalowałeś DirectX i masz wersję 4.09.0000.0904. Teoretycznie, albowiem niedawno Microsoft update'ował paczkę nie zmieniając wersji. Spróbuj zainstalować DirectX z płyty z grą.
@
kędziorNa jutro whan obiecał napisanie tutoriala dot. DKZ Studio. Na IO w Download masz paczkę z programem.
kędzior
Nov 3 2006, 14:02
wiem zobaczyłem juz

dzia
Właśnie skończyłem 1 sezon w Dywizji 2 w ML. Ze zgromadzonych funduszy postanowiłem kupić 2-3 piłkarzy. I tu spotkało mnie ździwienie, dlaczego za wolnych piłkarzy muszę płacić sumę transferową? Jakiś bsurd. Kto pobiera tą kwotę, przecie adresowana jest ona do klubu z którego chcemy kupić piłkarza.
BTW, zauważyłem, że producenci zostawili otwartą furkę do zakupu kilku świetnych piłkarzy. Wystarczy trochę poszukać i można nadziać się na wielką gwiazdę bez klubu.
SWiergi
Nov 8 2006, 16:23
Witam

Mam pewne pytanko, które dotyczy PESa 6.
Jeżeli włączam gre wchodze w opcje następnie w PES kontrola nad danymi potem plik opcji i tam na samym dole jest takie coś "PES wczytanie danych serii" wchodze w to a tam jest takie coś:
Wybierz dane do konwersji.
Nazwiska wszystkich graczy.
Wszyscy piłkarze poza tymi z prwdziwymi nazwiskami w PES 6
Nazwy klubów
Nazwy stadionów
Nazwa ligi/pucharu
Edytowane flagi i herby
Koniec
Czy wie ktoś może do czego te opcje służą?
Z góry dzięki za odpowiedź
Patrz: http://board.issonline.pl/index.php?showto...pid=96591&#
messinho
Nov 9 2006, 13:14
PES 6 DALEJ MI SIE ZACINA!!!

ZAINSTALOWAŁEM OMEGI,STEROWNIKI NAJNOWSZE,DIRECTX 9.0 C Z GRY.JAK KOŃCZE GRE I WYCHODZE DO SYSTEMU MYSZKA TEŻ DZIWNIE SIE ZACINA...CO TO MOŻE BYC???
Game Graphic Studio
]ma ktos linka do pobrania ?
QUOTE(Lukas7 @ Nov 9 2006, 23:56:27) [snapback]96761[/snapback]
Game Graphic Studio
]ma ktos linka do pobrania ?
www.google.pl
mlynarz
Nov 14 2006, 21:10
Podczas gry, w przerwie meczu bądź po jego zakończeniu dość często pojawia mi się czarny ekran zamiast standardowego "match details itepe" - przy czym dźiwęk wciąż jest (komentator odbębnia swoje, trybuny hałasują) i NIC nie da się zrobić! Dzieje się to losowo raz po jednym rozegranym spotkaniu, czasem dopiero po 3ech, 5ęciu...
Jakaś rada?
KaroLus
Nov 16 2006, 19:59
Zwracam się z pytaniem, czy istnieje możliwość wczytania formacji danej drużynie po zmianie OPTION FILE'a ?
Zapisałem sobie formacje i wszystkie ustawienia drużyny(obrona, atak itp.) na osobnym slocie, ale po zmianie OF'a niestety nie mogę ich wczytać(nic się nie zmienia):/
Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
SWiergi
Nov 16 2006, 20:03
QUOTE(KaroLus @ Nov 16 2006, 21:00:10) [snapback]98074[/snapback]
Zwracam się z pytaniem, czy istnieje możliwość wczytania formacji danej drużynie po zmianie OPTION FILE'a ?
Zapisałem sobie formacje i wszystkie ustawienia drużyny(obrona, atak itp.) na osobnym slocie, ale po zmianie OF'a niestety nie mogę ich wczytać(nic się nie zmienia):/
Proszę o odpowiedź
Pozdrawiam
po wczytaniu slota wybierz wczytaną formacje klikając na nią i przenieś na formację "aktualną w użyciu"
KaroLus
Nov 16 2006, 21:55
QUOTE(SWiergi @ Nov 16 2006, 23:04:55) [snapback]98075[/snapback]
po wczytaniu slota wybierz wczytaną formacje klikając na nią i przenieś na formację "aktualną w użyciu"

Chyba się troszkę nie zrozumieliśmy:] Opiszę po kolei: ustawiłem sobie formacje(krycie, obronę, atak itp) i dałem "ZAPISZ DANE" w "ZARZĄDZANIE DANYMI" następnie zmieniłem OFa i ustawienia mojej drużyny uległy zmianie, więc chciałem wczytać wcześniej zapisaną formację. Niestety nic się u mnie nie zmienia :/
Tak jak napisałeś, nie da się niestety skopiować. Mógłbyś jakoś jaśniej wytłumaczyć tą procedurę tej ciemnej masie, siedzącej po drugiej stronie, na przeciwko monitora

Z Góry bardzo dzięki
SWiergi
Nov 16 2006, 22:26
QUOTE(KaroLus @ Nov 16 2006, 22:56:10) [snapback]98102[/snapback]
Chyba się troszkę nie zrozumieliśmy:] Opiszę po kolei: ustawiłem sobie formacje(krycie, obronę, atak itp) i dałem "ZAPISZ DANE" w "ZARZĄDZANIE DANYMI" następnie zmieniłem OFa i ustawienia mojej drużyny uległy zmianie, więc chciałem wczytać wcześniej zapisaną formację. Niestety nic się u mnie nie zmienia :/
Tak jak napisałeś, nie da się niestety skopiować. Mógłbyś jakoś jaśniej wytłumaczyć tą procedurę tej ciemnej masie, siedzącej po drugiej stronie, na przeciwko monitora

Z Góry bardzo dzięki
no więc "ciemna maso" (bez urazy)

Jak ustawiłeś swoje formacje itp. tak jak mówiłeś zapisałeś to na osobnym slocie. Wczytujesz to. i teraz klikasz na ten herb drużyny (czyli tą zapisaną formacje którą wczytałeś) jedziesz na samą górę (czyli na herb który jest na samej górze) i klikasz w ten herb na samej górze i jest ok

Niewiem jak inaczej mam to wytłumaczyć jak co to zaklikaj na gg 8046901 jutro.
KaroLus
Nov 17 2006, 20:55
QUOTE(SWiergi @ Nov 17 2006, 01:27:25) [snapback]98110[/snapback]
Haha, już wiem na czym polegała moja nieudolność:] Po prostu zamiast formacje przed zapisaniem jeszcze SKOPIOWAĆ, to ja dawałem tylko ZAPISZ, bez kopiowania jej (n/c :b )
Dzięki bardzo za naprowadzenie mnie na właściwą drogę;)
Pozdr
witam, mam taki problem(tak samo jak moj kolega) gram przez neta, pierwsza polowa spoko, bez problemow, zaczyna sie druga polowa i pojawiaja sie duze lagi

tez tak macie? co robic?
chelseafan.no1
Nov 18 2006, 16:08
mam pytanie gram kariere na czempionie i z poziomem kariery normalnym ,więc jak zapisze powtórke to mi pisze że gram na poziomie :normalny da się coś z tym zrobić ,bo jak jest zapisane z towarzyskiego to pisze normalnie tak jak ma być poziom: czempion
Ja mam taki problemik. Czemu po podłączeniu nie czyta mi mojego pada i nie moge grac we dwie osoby?? W PESie 5 wszystko elegancko smigalo a w PESie 6 nie chce. To trzeba zrobic zeby dzialalo??
QUOTE(vager @ Nov 19 2006, 13:51:59) [snapback]98710[/snapback]
Ja mam taki problemik. Czemu po podłączeniu nie czyta mi mojego pada i nie moge grac we dwie osoby?? W PESie 5 wszystko elegancko smigalo a w PESie 6 nie chce. To trzeba zrobic zeby dzialalo??
musisz w setting na player 1 ustawic klawiature a player 2 pada, setting wejdz te w menu start>programy>konami>pes6>settings i enjoy
Pro player
Nov 20 2006, 08:28
Wie ktoś jak grac oryginalnym Pesem bez płyty?
jak zrobiłem obraz oryginała to mi nie chce chodzic!
Jak ktoś wie niech napisze!
Pro player
Nov 20 2006, 10:20
Mam Redeona X800 GT
2 GB ramu
Celeron 2,0
Na poczatku meczu mi sie gra tnie-po jakiejś minuci,2 minutach zaczynas chodzic płynniej!
Czym jest to spowodowane?
po kilku meczach zaczyna chodzic płynnie!-zawsze pierwszy mecz po uruchomieniu gry jest najgorszy!
Czemu?,co robic/
migimaster
Nov 20 2006, 10:53
Nie mam dzwieku w grze.Z gory pisze ze w opcjach dzwiek jest wlaczony, i wszystko jest na maxa podgloszone.Mam DirectX 9.0c. W PES 5 mialem podobny problem, ale pomogl restart kompa po instalacji, tym razem nie

Pomocy chce posluchac tego Borka i Koltonia
Na większosci komputerow na ktorych gralem w pesa lub jakakolwiek inna gre pojawial sie problem, taki ze gdy nacisnalem jakas kombnacje klawiszy odzywal sie glosnik systemowy. Zwykle te kombinacje nie utrudnialy zbytnio gry w pesa, choc ja ograniczaly (np nie moglem wykonac Q+D badz E+Q+S)
Na laptopie ktorego niedawno kupilem problem okazal sie powazniejszy gdyz nie moge nacisnac kombinacji (>+V+D) co znacznie ogranicza moje szanse przy atakowaniu z lewej strony boiska...
Czy istnieje rozwiazanie mojego problemu (moze jakis patch do windowsa, moze jakas edycja rejestru)
Prosze o pomoc...
Maszrum
Nov 22 2006, 11:33
Mam nastepujacy problem.Gram online w PES 6,jesli wygram z kims mecz w statystykach zapisywany on jest jako remis.ktos ma pomysl czym to moze byc spowodowane??
Jak wiadomo w Pro Evolution Soccer 6 dla pada mozemy wybrac w grze jeden sposrod dwoch rodzai ustawien. Problem w tym, ze czasami mi sie to "samo" przestawia - najgorsze jak stanie sie to w trybie online tuz przed meczem, wtedy nie mozna nic zmienic. Jak temu zaradzic zeby to nie przeskakiwalo?
hilary
Nov 26 2006, 10:16
QUOTE(Pro player @ Nov 20 2006, 09:29:06) [snapback]98884[/snapback]
Wie ktoś jak grac oryginalnym Pesem bez płyty?
jak zrobiłem obraz oryginała to mi nie chce chodzic!
Jak ktoś wie niech napisze!
wystarczy sam crack który znajdziesz na gamecopyworld.com
tak zrobiłem crac no CD no DVD powodzenia podmieniasz pes6 exe
dawdi17
Nov 26 2006, 10:50
Na większosci komputerow na ktorych gralem w pesa lub jakakolwiek inna gre pojawial sie problem, taki ze gdy nacisnalem jakas kombnacje klawiszy odzywal sie glosnik systemowy. Zwykle te kombinacje nie utrudnialy zbytnio gry w pesa, choc ja ograniczaly (np nie moglem wykonac Q+D badz E+Q+S)
Na laptopie ktorego niedawno kupilem problem okazal sie powazniejszy gdyz nie moge nacisnac kombinacji (>+V+D) co znacznie ogranicza moje szanse przy atakowaniu z lewej strony boiska...
Czy istnieje rozwiazanie mojego problemu (moze jakis patch do windowsa, moze jakas edycja rejestru)
Prosze o pomoc...
Kiedy naciskasz przynajmniej trzy klawisze jednocześnie klawiatura się blokuje (właśnie wtedy się "odzywa" głośnik systemowy) i na to nie ma rady.
mikel ziom
Dec 2 2006, 10:48
Mam problem z pes6 sprawa jest taka że nie mogę ustawić tak aby na jednym kompie grały dwie osoby(na padzie i na klawiaturze) próbowałem z setting.exe zmienić ustawienie lecz nie mogłem ustawić jednocześnie klawiatury i pada miałem tylko pada do wyboru a klawiatury nie
4172372
wojczech7
Dec 2 2006, 11:29
A ja mam za to bardzo nietypowy problem... Podczas instalacji PES'a po wpisaniu seriala nieaktywny jest przycisk 'dalej'

Ktoś orientuje się z czym to się je? Bo mam nowego kompa i normalnie się lekko oburzyłem faktem, że nie mogę sobie pograć w moją ulubiona gierkę

HELP
A masz poprawny serial

?
wisla1906
Dec 2 2006, 22:40
Witam wszystkich bardzo serdecznie (jako, iz jest to moj pierwszy post)!
Mam taki problem. Ostatnio padla mi Winda i musialem zrobic reinstalke (nieformatowalem jednak dysku). I od tego czasu nie moge odpalic swojego PESa... Wyskakuje mi blad: "The game is not properly installed". Podejrzewam, ze zwiazany jest on z jakimis wpisami w rejestrze, ktore zostaly po przeinstalowaniu systemu wykasowane... Jednakze nie posiadam obecnie plytki i nie moge zainstalowac Pro Evo od nowa. I z tego tez powodu zglaszam sie do Was o pomoc. Czy moglby mi ktos udostepnic plik "pes6.reg", ktory (winien) znajdowac sie na plytce z gra i mam nadzieje poratowalby mnie w tej sytuacji? Chyba, ze jest inny sposob na obejscie tego problemu... Plytki nie mam, bo przebywa wraz z moim kuzynem za obczyznie i nie mam skad wytrzasnac tego pliku. Z gory dziekuje za wszelka pomoc.
pozdrawiam,
wisla1906
Za każdym razem jak zainstalujesz PESa i zrobisz formata, tracisz wszelakie wpisy odt. gry, nie ważne jest to że na innej partycji niż system. Jedyne co mozesz zrobić to jej ponowna instalacja. Inaczej nie da rady.
wisla1906
Dec 3 2006, 10:19
A nie moglbys mi udostepnic tego pliku, o ktory prosilem wyzej? Bo naprawde nie mam obecnie mozliwosci przeinstalowania PESa... A sprobowac chyba zawsze warto, nieprawdaz?
wojczech7
Dec 3 2006, 10:35
QUOTE(alter @ Dec 2 2006, 16:27:06) [snapback]101103[/snapback]
A masz poprawny serial

?
No raczej poprawny, bo kuzyn instalował na nim i mu wszystko grało

A myślisz, że to wina seriala właśnie?

EDIT: już jest ok
QUOTE(wisla1906 @ Dec 3 2006, 11:20:47) [snapback]101211[/snapback]
A nie moglbys mi udostepnic tego pliku, o ktory prosilem wyzej? Bo naprawde nie mam obecnie mozliwosci przeinstalowania PESa... A sprobowac chyba zawsze warto, nieprawdaz?
Nie ma takiego pliku, wpisy w rejestrze tworzone są przez instalator. Nie wiem skąd taki pomysł.. chyba już wiem... wersja RIP posiada jedynie taki plik. {To tylko moje domysły, raczej słuszne.}
wisla1906
Dec 3 2006, 14:01
Nie moglbys looknac na plytke, czy tam taki plik nie istnieje? W piatce cos takiego bylo, bo czytalem gdzies, ze po reinstalce wystarczylo odpalic owy "pes5.reg" i wszystko dzialalo. W katalogu, gdzie zainstalowany jest Pro Evo takowego pliku faktycznie nie ma, ale na plytce winien byc (mam nadzieje). A co do RIPa to nie wiem, ale w takich wersjach na pewno, wiec nie neguje

pozdrawiam i licze, ze ktos mnie wesprze,
wisla1906
Na płycie nic takiego nie ma. W piątce też nie było. Musiał to być wpis z wersji RIP czy coś.
Wgralem twarz zurawskiego za makaaya w normal face, a wlosy za specific hair. Makaay ma wlosy i twarz zurawksiego(wiec dobrze) ale kiedy ustawiam zurawskiemu to ma on twarz dobra, a wlosy makaaya. Czy mozna cos z tym zrobic??
Czy jest roznica jesli cos wgram programem dkz studuio 0.90 a programem dkz studio 0.92b??
Z gory dzieki
QUOTE(Tomo93 @ Dec 4 2006, 18:33:34) [snapback]101497[/snapback]
Czy jest roznica jesli cos wgram programem dkz studuio 0.90 a programem dkz studio 0.92b??
nie
co zrobić aby pes6, po wgraniu jakiejsc ilości patchy nie wywalał do winowsa? bo jesli się nie myle to jest tego przyczyna... wgrane patche...
matthew
Dec 4 2006, 18:58
QUOTE(Mooner @ Dec 4 2006, 19:45:41) [snapback]101526[/snapback]
nie
co zrobić aby pes6, po wgraniu jakiejsc ilości patchy nie wywalał do winowsa? bo jesli się nie myle to jest tego przyczyna... wgrane patche...
Jeśli zawsze będziesz stosował sie do poprawnej instalacji patch'a nigdy nie będzie Cie wywalało do Windy. Znam to ze swojego doświadczenia. Wgraj patch'e jeszcze raz.
Pozdro
Dzieki za pomoc.
Ale odpowie mi ktos na te pierwsze pytanie??

Jest dla mnie wazniejesze. Bo tych twarz psow jest tylko 10.
Z gory dzieki
Mam pewien problem z padem... Niedawno maiłem formata i przed nim wszystko działało poprawnie... a teraz rozłacza się podczas gry i słychać te słynne "pipnięcię". Niby zainstalowałem sterowniki z płyty. Problem powtarza się przy innych grach również.
Proszę pomoc
QUOTE(ronnie10 @ Dec 4 2006, 19:59:25) [snapback]101536[/snapback]
Jeśli zawsze będziesz stosował sie do poprawnej instalacji patch'a nigdy nie będzie Cie wywalało do Windy. Znam to ze swojego doświadczenia. Wgraj patch'e jeszcze raz.
Pozdro
wgralem wszystko poprawnie ale przeinstaluje jak będzie mi się chciało...
Mam jeszcze jeden problem. Gra mi sie tnie na japonskich stadionach, gdy gram wieczorem. Najczescej jest to moment, kiedy leci szybka pilka i w okolicach srodka boiska jest zatrzymywana przez zawodnika. Moj sprzet AMD Sempron 2200+ 1,50GHz Radeon 9550GT 768 Mb RAM.
Z gory dzieki
Hitmanek
Dec 7 2006, 08:30
Mógłby mi ktoś napisać jaki domyślnie przyscisk służuy za trójkąt a jaki za kwadrat itd. ??
Jak się w ^ robi jakieś tricki albo sztuczki??
QUOTE(Hitmanek @ Dec 7 2006, 09:31:12) [snapback]101998[/snapback]
Mógłby mi ktoś napisać jaki domyślnie przyscisk służuy za trójkąt a jaki za kwadrat itd. ??
Jak się w ^ robi jakieś tricki albo sztuczki??
Główny folder gry, i wybierasz settings.exe
Tu masz wszystko.
PS.
W, A.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.