Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nasze Problemy.
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
TommyD88
Mam taki dosc nietypowy problem. A mianowicie, zazwyczaj po wygranym dosc wysoko (5-1 czy 6-0) meczu wystepuje u mnie taki bład, jakby gra zgłupiała i zapomniala o pewnych strzelcach bramek o_0. PO prostu uznaje mi np. 3 bramki dla Zurawia, a dwoch pozostalych strzelonych przez Juninho i Ronaldinho nie (gram w ML). Jest na to jakis sposob ? Od raz mowie ze mam zainstalowanego PowerPatcha 2.1 ale wczesniej ten bład tez wystepowal.
Bo0os
QUOTE(TommyD88 @ Aug 12 2006, 19:59:17) [snapback]84053[/snapback]

Mam taki dosc nietypowy problem. A mianowicie, zazwyczaj po wygranym dosc wysoko (5-1 czy 6-0) meczu wystepuje u mnie taki bład, jakby gra zgłupiała i zapomniala o pewnych strzelcach bramek o_0. PO prostu uznaje mi np. 3 bramki dla Zurawia, a dwoch pozostalych strzelonych przez Juninho i Ronaldinho nie (gram w ML). Jest na to jakis sposob ? Od raz mowie ze mam zainstalowanego PowerPatcha 2.1 ale wczesniej ten bład tez wystepowal.

nosz napewno nie przed PP bo to logiczne, przecierz instalując, tylko podmieniasz pliki, a w kodzie gry nic niejest zmieniane, więc... chuj wi tongue.gif zresztą czym tu sie przejmować, ważne że działa !! biggrin.gif
Piernik_21
Elo, jestem tutaj nowy i jest to mój pierwszy post. Mam mianowicie taki problem( już od kilku tygodni). Gdy uruchamiam PESa5 wyświetla mi się czarny obraz. Myślę sobię "Poczekam chwilkę". Po 5 minutach zresetowałem kompa. I tak dzień w dzień. Wcześniej PES chodził bez problemów. Podobny błąd mam w PESie 3. mad.gif Mój komp to:

Athlon 1700
768 MB RAM
Radek 9200 128mb

Niewiem co jest, może jakieś sterowniki, albo komp nie lubi PESa sad.gif . Jak ktoś wie, niech pisze.
TommyD88
To znowu ja. Prosze o pomoc, zmodyfikowalem sobie 3 graczy w edit mode. DOdalem im pare gwiazdek. m.in. Middle shooting, i gdy probuje grac w ML to wszstkie gwiazdki zostaja ale ta od Middle shooting znika. W innych trybach gry Middle shooting zostaje. Czego to wina ? I czy da sie jakos zrobic by w ML miec tą gwiazdke z Middle Shooting ??
Tlen
Mam dwa pytania... Wywala mnie do windowsa jak wchodzę w mecz i trening... Wywaliłem savy jest git... ale, czy jest szansa, żebym mógł na tych savach grac dalej czy nie?? bo mi się od nowa za bardzo nie chce...

A drugie pytanie to:
mam kitserver 5.2.3 i tam zamiast SS jakiś stadimp czy jakoś tak... jak się importuje przez niego stadiony??
Andzi
QUOTE(Piernik_21 @ Aug 16 2006, 08:54:25) [snapback]84592[/snapback]

Elo, jestem tutaj nowy i jest to mój pierwszy post. Mam mianowicie taki problem( już od kilku tygodni). Gdy uruchamiam PESa5 wyświetla mi się czarny obraz. Myślę sobię "Poczekam chwilkę". Po 5 minutach zresetowałem kompa. I tak dzień w dzień. Wcześniej PES chodził bez problemów. Podobny błąd mam w PESie 3. mad.gif Mój komp to:

Athlon 1700
768 MB RAM
Radek 9200 128mb

Niewiem co jest, może jakieś sterowniki, albo komp nie lubi PESa sad.gif . Jak ktoś wie, niech pisze.

To prawdopodobnie wina kodekow. Najlepiej usun plik opmov z folderu dat i po sprawie

QUOTE(Tlen @ Aug 18 2006, 14:03:40) [snapback]84903[/snapback]

Mam dwa pytania... Wywala mnie do windowsa jak wchodzę w mecz i trening... Wywaliłem savy jest git... ale, czy jest szansa, żebym mógł na tych savach grac dalej czy nie?? bo mi się od nowa za bardzo nie chce...

A drugie pytanie to:
mam kitserver 5.2.3 i tam zamiast SS jakiś stadimp czy jakoś tak... jak się importuje przez niego stadiony??

Jesli chodzi o savy, to mozesz grac dalej. Gdy wiesza mi sie pes, przenosze sobie savy w inne miejsce, ale plik z ML zostawiam i gram dalej
wink.gif
Piernik_21
Dzięki Andzi! Masz u mnie wielkiego browara! Mam następne pytanie odnośnie wgrywania stadionów do PESa 5. Może ktoś z forum ściągał stadion Śląski, zrobionego przez niejakiego Gwidona. W artykule na Serwis PES, nie za bardzo "czaję" jak to wgrywać. Wiem że za pomocą DKZ Studio, ale jak? Jak ktoś się pofatyguje to kolejny browar smile.gif
TommyD88
Heh caly czas z jakimis problemami wyskakuje wink.gif a pozniej sam sobie z nimi radze tongue.gif ale do rzeczy.

Tym razem zaimportowalem sobie pare muzyczek do gry i wlasnie w tym problem, kiedy konczy sie muzyczka powinna zostac odtworzona od poczatku, ale tak sie nei dzieje...mozecie mi powiedziec w czym tkwi problem ?? taki problem wystepuje tylko z plikami dodanymi przeze mnie a robilem wszystko zgodnie z tutorialem na issonline.pl
Dahid
Mam problem z polaczeniem sie z kolega w PES4. Uzywajac programu HAMACHi wpisujemy nasze IP ktore nam program przydzielil.. i czekamy kupe czasu i nic ;/

czy powodem moze byc :
- Ja mam siec lokalna on ma Neostrade
-nie instalowalismy zadnego patcha ( bo nie wiem czy trzeba)

ps. czy sa jacys chetni do grania w PES4? jak tak prosze o loga i passa do Hmachi albo kontakd GG 616994
knoxville
ema , ja mam takie pytanie odnosnie dkz studio - po prostu nie daje rady tego odpalic ... odpala mi tylko wersje 5.xx ale nie otwiera .asf`a z PES`a 5 , nie wiem reszta 7.xx 8.xx 9.xx wogole nie odpala , jakies bledy non stop ... stad yyy - czy te wersje stoja pod win XP? (bo mam 98se) i nie dam rady wogole odpalic 0.90 czy moze instalki wymagaja jakichs uaktualnien systemu ? prosze o podpowiedz na ten temat , dzieki pozdro
Graffis
A ja mam problem, bo zawsze używałem innego Patcha teraz zainstalowałem PP i wywala mnie do pulpitu. Wszystko ładnie działa, ale jak w Edit Player chciałem zobaczyć twarze piłkarzy Premiership to jak najechałem na którąś z drużyn to mnie wywaliło sad.gif

Co robić?? HELP!! unsure.gif
Nelson
Ja mam pytanko...
Czy można coś zrobić, żeby znowu mieć stare (standartowe) plikie z gry ?
Tzn. nie chcę już na patchu grać i chcę mieć taki PES, jaki jest po instalacji...........
Płyty nie mam, bo ma mój jakiś kumpel (nawet nie wiem jaki)...
Proszę o pomoc.
Z góry dzięki
elo
Mortin
QUOTE(Nelson @ Aug 31 2006, 15:48:43) [snapback]87173[/snapback]

Ja mam pytanko...
Czy można coś zrobić, żeby znowu mieć stare (standartowe) plikie z gry ?
Tzn. nie chcę już na patchu grać i chcę mieć taki PES, jaki jest po instalacji...........
Proszę o pomoc.
Z góry dzięki
elo

jedynie co mozesz zrobic, to przeinstalowac gre..
pozdro
Węgluś
QUOTE(Nelson @ Aug 31 2006, 15:48:43) [snapback]87173[/snapback]

QUOTE(Mortin @ Aug 31 2006, 16:32:42) [snapback]87186[/snapback]

jedynie co mozesz zrobic, to przeinstalowac gre..
pozdro

no przecież nie ma płyty to jak ma przeinstalować?
@Nelson musisz skombinować płytke i wtey przeinstalować. innego sposobu nie znam
Mortin
QUOTE(Węgluś @ Aug 31 2006, 16:37:44) [snapback]87187[/snapback]

no przecież nie ma płyty to jak ma przeinstalować?
@Nelson musisz skombinować płytke i wtey przeinstalować. innego sposobu nie znam

ja pierdole, glupszego posta w zyciu nie widzialem, no ale coz, kazda tresc jest beznadziejna i wymuszona, gdy chce sie nabic posta, nie ? huh.gif
Judzio
nie wiem czy to dobre miejsce ale nie chciałem zakładać nowego tematu w subforze o patchowaniu więc tu taki problem zaprezentuje jako że jestem begginerem w PESa wink.gif'

Więc tak, zaczne od poczatku tongue.gif ---Mam GeForce4 440MX
---Wchodze na issonline.pl
---ściągam i instaluje powerpatch 1.0
---ściągam i instaluje powerpatch 2.0
---ściągam i instaluje powerpatch 2.1
---(wszystko według tutoriali)
---patch 2.1 miałbyć patchem poprawiającym wadę wychodzenia do windowsa ale dalej mi wychodzi
---tak więc czytając sobie różne odp. wnioskuję że mam zainstalować teraz Ballpack dla MXów lub program 3D analyzer tak ??

Sęk w tym że nie wiem gdzie znajde takiego ballpack'a i co poprzestawiać w 3D analyzerze więcprośba do Was o jakiegoś linka lub instrukcje z góry thx

EDIT: juz się chyba uporałem x2.gif
opoz
Mam problem z grą online :/

Ściągnąłem patch, później ten program do gry w sieci (PesLauncher), zainstalowałem i ustawiłem. Elegancko wszystko chodzi. No więc wchodzę do pokoju, dołanczam się do gostka (czerwonego ), gra się uruchamia. Klikam w grze na online --> client --> przycisk "strzału" i wyskakuje mi takie zapytanie: Challenge to a match? Klikam YES i wyskakuje mi "UNABLE TO CONNECT" - czemu unable :/ ??

Mam zewnętrzny IP, zaporę zdjętą, ochronę odblokowaną... Co mogę robić źle?
A grę mam pirata DVD.
bord77
Mam pytanie a mianowicie sciaglem sobie PESCompetition Pack V7 z dzialu downland i nie wiem jak te pliki u miescic w grze prosze o pomoc bo niebardzo tego rozumie dzieki z gory
wojtuslodz
Czy da sie zrobic tak zeby na jednym kompie dalo sie grac we dwoch na klawiaturach w PES5?? Probowalem i mi nie wychodzilo jak ktos wie jak to zrobic to z gory dzieki biggrin.gif
freddie88
Moze to nie jest problem ,ale...
Jest moze nowy kitserver(ze strojami na nowy sezon) do ostaniej czesci powerpatcha ???
bobex77
ja mam dziwny problem mianowicie
brazylijskiego pilkarza Dudu nie ma w edit player
a w kadrze meczowej jest
tak samo jest z huntelaarem a w master legue w search tez sie ich nie znajdzie ph34r.gif huh.gif
Tomek0026
prosze o pomoc niekiedy jak uruchamiam gre to pojawia sie
gra w malym oknie nie dziala alt+enter
Co zrobic ??
z gory dziekuje
freddie88
QUOTE(Tomek0026 @ Sep 23 2006, 11:06:09) [snapback]90330[/snapback]

prosze o pomoc niekiedy jak uruchamiam gre to pojawia sie
gra w malym oknie nie dziala alt+enter
Co zrobic ??
z gory dziekuje

sproboj zmienic w opcjach na FULL SCREEN
Ziolo
Ja mam taki problem... Przed wgraniem Transferpatcha 3.0 grałem w Master Ligue, po wgraniu przy wczytywaniu save'a gra sie zawiesza blink.gif Taki sam problem wystepuje kiedy chce zagrac ML od nowa!
wojtuslodz
QUOTE(wojtuslodz @ Sep 22 2006, 18:29:02) [snapback]90272[/snapback]

Czy da sie zrobic tak zeby na jednym kompie dalo sie grac we dwoch na klawiaturach w PES5?? Probowalem i mi nie wychodzilo jak ktos wie jak to zrobic to z gory dzieki biggrin.gif

Ponawiam prosbe biggrin.gif
kaczor

Czy da sie zrobic tak zeby na jednym kompie dalo sie grac we dwoch na klawiaturach w PES5?? Probowalem i mi nie wychodzilo jak ktos wie jak to zrobic to z gory dzieki

Wlasnie tez tak chcialem grac ale nie da rady chyba :< Poza tym nawet na logike wez wcisnij 8 czy 10 przyciskow naraz... Klawa sie zawiesza tongue.gif

wojtuslodz
QUOTE(kaczor @ Sep 25 2006, 19:55:07) [snapback]90720[/snapback]

Wlasnie tez tak chcialem grac ale nie da rady chyba :< Poza tym nawet na logike wez wcisnij 8 czy 10 przyciskow naraz... Klawa sie zawiesza tongue.gif

Zle sie wyrazilem chodzi o podlaczenie drugiej klawiatury do kompa. Gdy wlaczalem gre nie wykrywalo tej klawiatury. Mam nadzieje ze ktos wie czy da sie tak zrobic. Ale dzieki kaczor ze odpisales smile.gif
Ziolo
PONAWIAM PROSBE!

Ja mam taki problem... Przed wgraniem Transferpatcha 3.0 grałem w Master Ligue, po wgraniu przy wczytywaniu save'a gra sie zawiesza blink.gif Taki sam problem wystepuje kiedy chce zagrac ML od nowa!
kodi10
Siemka Ziomki:*:* Mozna dolaczyc jakos do ligi PESa 4 lub PESa 5, prosze odpowiedzcie jak najszybciej czy mozna jeszcze sie zapisac lub grac
Arlen
Witam. Mam dosc nietypowy problem gdyż musiałem wymienic karte z Geforce'a 5600 na Radka 9600 który jest teoretycznie lepszy. No wiec chce zagrac w Pesa a ty mi tnie ;/ Wszystko robillem i nic ... Need Help

btw

Dodam tylko ze MW chodzi na full detalach i nie tnie ^^
wojczech7
A ja mam problem ze strojami, mianowicie są niejako podwójne dry.gif nie mam pojęcia jak rozwiązać ten problem. A wygląda to tak: IPB Image Dla jasności dodam, że dzieje się tak ze wszystkimi strojami, nie tylko Juventusu... unsure.gif
Bo stroje masz zapisane pewnie na OFie, a dodajesz do tego Kit Servera, i robią się podwójne loga itp., albo zmień ofa, albo wyłącz KitServera wink.gif
OskaR
Mam problem z kitserverem 5.2.0 otoz gdy zaczyn gre w dowolnym pucharze np. EURO 2008 po ustawieniu strojów i pilki gra wylancza sie sad.gif . Przy wylaczonym kitserverze wszystko jest ok.
Prosze o pomoc
wojczech7
QUOTE(alter @ Oct 1 2006, 18:05:30) [snapback]91323[/snapback]

Bo stroje masz zapisane pewnie na OFie, a dodajesz do tego Kit Servera, i robią się podwójne loga itp., albo zmień ofa, albo wyłącz KitServera wink.gif

Masz może w takim razie jakiegoś aktualnego OF'a (aktualne składy), który nie powodowałby tego problemu?

Edit: albo może wiesz jakim programem mógłbym sam zmienić stroje na te "default'owe" ?
BoBaN
QUOTE(Arlen @ Sep 29 2006, 18:06:29) [snapback]91117[/snapback]

Witam. Mam dosc nietypowy problem gdyż musiałem wymienic karte z Geforce'a 5600 na Radka 9600 który jest teoretycznie lepszy. No wiec chce zagrac w Pesa a ty mi tnie ;/ Wszystko robillem i nic ... Need Help

btw

Dodam tylko ze MW chodzi na full detalach i nie tnie ^^

Po 1 musisz przeistalować system, bo w twoim systemie zostały pozostałości po starej karcie, sterowniki, jakies pliki w rejestrze, zmieniłes karte na konkurenta, ze tak sie wyraże, potrzeba od nowa zainsalowac system wtedy powinny problemy pojsc w niepamięc:P ja tak robiłem;p miałem gf 5200 a mam radka 9600:P
druga sprawa to sprawa sterowników:p
Bartolek
Zawsze gram turnieje na 6* i na 5 min, a mecze towarzyskie na 6* i 10 min
ronnie_gnr
głupie pytanie (pewnie nie raz bylo a nie moge znalezc). gdy gram mecz towarzyski to mam normalne twarze tzn.Ronaldo ma Ronaldo , a w Master League kazdy zawodnik ma nie swoją twarz!!np. Diarra ma twarz Essien'a!!! BŁAGAM POMOCY!
wojczech7
a ja mam bardzo nietypowy problem. Mianowicie poszukuję konkretnego OF-a, którego niegdyś ściągnąłem, ale teraz nie mogę go znaleźć, bo nawet nie pamiętam gdzie go szukać sad.gif . Wiem jedynie tyle, że w other leagues były drużyny:
Benfica
Corinthians
Celtic
LevskiSofia
DynamoKiew
Juve
Kopenhagen
Porto
Fenerbahce
Galatasaray
Cska
Olympiacos
Panathinaikos
Rangers
Steua
Anderlecht
ShakhtarDonetsk
Spartak
Sporting
Boca
AEK
RiverPlate

Mam może go ktoś z Was? Albo wie gdzie go znajdę? Bardzo mi na tym zależy... unsure.gif
Trzymaj, OF z SuperPatcha 4.0, trochę go tylko przerobiłem. Na pewno zamiast beniaminków będziesz miał loga wcześniejszych drużyn, ale zawsze mozesz sam sobie to poprawić.

http://s000.wyslijto.pl/index.php?file_id=...730463733993293
wojczech7
QUOTE(alter @ Oct 5 2006, 22:25:31) [snapback]91749[/snapback]

Trzymaj, OF z SuperPatcha 4.0, trochę go tylko przerobiłem. Na pewno zamiast beniaminków będziesz miał loga wcześniejszych drużyn, ale zawsze mozesz sam sobie to poprawić.

http://s000.wyslijto.pl/index.php?file_id=...730463733993293

Wielkie dzięki za dobre chęci alter, ale to nie ten OF niestety. Zależy mi tak na nim, bo gram master league i musze miec tamtego OF-a, bo mi zawodników, których kupiłem pozamieniało na jakichś innych sad.gif Także ponawaiam prośbę: ma ktoś option file, w którym w Other League będę dryżyny: Benfica,
Corinthians, Celtic, LevskiSofia, DynamoKiew, Juve, Kopenhagen, Porto, Fenerbahce, Galatasaray, Cska, Olympiacos, Panathinaikos, Rangers, Steua, Anderlecht, ShakhtarDonetsk, Spartak, Sporting, Boca, AEK, RiverPlate???

HELP!!

EDIT: ZNALAZŁEM biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif jestem happy cool.gif swoją drogą polecam tego OF-a, bo jest wypasiony: WYPASIONY OptionFile
luke
QUOTE(alter @ Oct 1 2006, 18:05:30) [snapback]91323[/snapback]

A nie dało by rady odpowiednio przerobić OF'a by nie wyświetlał tych log? Strojów z kitservera usuwać nie będę bo tam są w zbyt dobrej jakości...

EDIT: Już wiem tongue.gif Troche trzabyło się pomęczyć ale już jest ładnie smile.gif (w edicie każdej drużynie trza tylko loga na strojach pousuwać)
wojczech7
QUOTE(luke89 @ Oct 8 2006, 17:17:55) [snapback]91918[/snapback]

A nie dało by rady odpowiednio przerobić OF'a by nie wyświetlał tych log? Strojów z kitservera usuwać nie będę bo tam są w zbyt dobrej jakości...

EDIT: Już wiem tongue.gif Troche trzabyło się pomęczyć ale już jest ładnie smile.gif (w edicie każdej drużynie trza tylko loga na strojach pousuwać)

A jest do tego jakiś program, czy trzeba się męczyć w grze? A jeśli w grze, to jak usuwać te loga? huh.gif
Andzi
Mam pewnien problem. Gdy odpalam mecz z Malaga w ML, gra sie ładuje, pokazuje sie skład Malagi i wychodzi mi do windowsa ohmy.gif , bez zadnego błedu. Wiecie co trzeba zrobic ??? Bo tylko ten mecz mi sie wiesza, nic wiecej mad.gif
Sprawdz czy {jesli grasz na wyjezdzie} Malaga ma ustawiony stadion.
Jesli nie to, to sprawdz czy {jesli uzywasz Kitservera} w pliku map.tx w twarzach czy wlosach , nie ma bledu w tej druzynie.
luke
QUOTE(wojczech7 @ Oct 10 2006, 14:14:20) [snapback]92053[/snapback]

A jest do tego jakiś program, czy trzeba się męczyć w grze? A jeśli w grze, to jak usuwać te loga? huh.gif

Ja się męczyłem ręcznie w grze... a loga usuwa się w edit>edit team>(wybierasz drużynę)>strip>chest logo>ten obrazek z napisem ON OFF na koszulce>i dajesz wszystko off
Mooner
QUOTE(wojczech7 @ Oct 10 2006, 14:14:20) [snapback]92053[/snapback]

PESFan Editor
r3b3l
witam mam dziwny problem bo kupilem sobie pada i w grze jest za czuły tzn. chce podac owszem podaje ale podanie do gracza ktory miał biec z piła odgrywa do kogos innego nie powiem ale to jest wkur....a przy strzałach jest podobnie bo siła strzalu jest ladowana x2 POMOCY !! pada mam firmy e5 wiem dziadostwo kupilem sad.gif sad.gif sad.gif
mati--15
sory ale ja mam pesa 6 ze strony opgamez.Czy wie ktoś co trzeba zrobić po sciagnieciu gry??chodzi mi po rozpakowaniu ich z formatu rar
..::PlaymaN::..
Witajcie. Mam zainstalowanego PES'a 6 to w ogóle tylko jak go odpalam to nic się nie dzieje (na ekranie) w menadżerze zadań jest pes6 cpu 98% ale nic nie ma nic nie widać. Kurde nie wiem co to może być
Mój sprzęt:
1.70 GHz
256 MB ram
Geforce FX 500
Pomóżcie plisss
Ujmeny
QUOTE(..::PlaymaN::.. @ Oct 30 2006, 23:11:07) [snapback]95221[/snapback]

Witajcie. Mam zainstalowanego PES'a 6 to w ogóle tylko jak go odpalam to nic się nie dzieje (na ekranie) w menadżerze zadań jest pes6 cpu 98% ale nic nie ma nic nie widać. Kurde nie wiem co to może być
Mój sprzęt:
1.70 GHz
256 MB ram
Geforce FX 500
Pomóżcie plisss

Sprawdź czy masz DirectX 9.0c. Jeśli nie to zainstaluj z płyty (jest w DVD gry). Poza tym masz za mało pamięci operacyjnej. Gra na pewno będzie ci się cięła.

QUOTE(mati--15 @ Oct 29 2006, 18:02:24) [snapback]95071[/snapback]

sory ale ja mam pesa 6 ze strony opgamez.Czy wie ktoś co trzeba zrobić po sciagnieciu gry??chodzi mi po rozpakowaniu ich z formatu rar

Po rozpakowaniu otrzymujesz plik *.iso, który należy wypalić na płycie, albo uruchomić za pomocą wirtualnego napędu. Polecam Alcohol 52%.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.