Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Nasze Problemy.
board.issonline.pl > Pro Evolution Soccer: Forum Dyskusyjne > Pro Evolution Soccer 6
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27
Denver
Jestem tu nowy i mam pewien problem. Mianowicie chciałbym stworzyc nową drużynę od podstaw, bo wszedzie ludzie piszą że lepiej wziąźć jakąś słabą wyedytować jak sie chce swoich zawodników. a wie że można jakoś na pewno zrobic bo w PowerPatch'u są zupełnie nowe drużyny. Prosze o napisanie jak zrobić zupełnie nową drużyne
Nelson
Zacznij Mater Ligę. Wtedy będziesz mógł stworzyć drużynę.
asffaf
Witam.
Ja ma taki problem zainstalowalem dodatek WCPatch klikam na ikonkę i nic się nie dzieje. Właczam menadżer urzadzeń i widzę że w tle chodzi ten patch a PES nie startuje ?
Co mam zrobić ?
swierzak
Witam

Mam pytanie - da sie jakos polaczyc klawe z padem do sterowania?

Problem w tym, ze moj pad ma tylko 6 przyciskow a podczas konfiguracji pada jeden z przyciskow trzeba przypisac do "start". Tak wiec sobie kombinuje, ze fajnie byloby przypisac select i start do klawiatury a reszte przyciskow do pada (mysle ze moglbym sie obejsc bez l2.gif r2.gif)
Matiii
QUOTE(swierzak @ Jun 4 2006, 18:35:42) [snapback]70964[/snapback]

Witam

Mam pytanie - da sie jakos polaczyc klawe z padem do sterowania?

Problem w tym, ze moj pad ma tylko 6 przyciskow a podczas konfiguracji pada jeden z przyciskow trzeba przypisac do "start". Tak wiec sobie kombinuje, ze fajnie byloby przypisac select i start do klawiatury a reszte przyciskow do pada (mysle ze moglbym sie obejsc bez l2.gif r2.gif)

Chyba sie nie da
Death
Ja mam jeszcze inny problem. Grałem sobie w PES 5, wszystko chodziło ładnie bez żadnych problemów na 800/600 i Medium. Zainstalowałem Powerpatcha wraz z updatami, dalej wszystko było OK. Problem pojawił się po wgraniu update 2.5. Od tamtej pory gra zaczęła przycinać, Przeinstalowałem ją ale problem nie zniknął. Użycie 3d analyzera tylko pogarsza sprawę. Mój sprzęt to: Athlon 2700, 512 DDR i Radek 9200 64 mb. Może ma ktoś jakieś pomysły jak temu zaradzić? Z góry dzięki za każdą pomoc.
Denver
QUOTE(Nelson @ Jun 1 2006, 21:29:40) [snapback]70525[/snapback]

Zacznij Mater Ligę. Wtedy będziesz mógł stworzyć drużynę.

Dobra, ale chodzi mi o jakis program do robienia nowych drużyn, chce żeby drużyna była zawsze do wyboru a nie tylko w ML i chce ustalić sobie nowe stroje , a z powerpatchem to nie idzie ich wyedytować, bo są powstawiane oryginalne. Jakim programem nowe drużyny robili ci przy PowerPatchu??
.:KUNA:.
gra mi wraca do windowsa co robic help
malarkey
ja mam problem z butami....http://forums.evo-web.co.uk/showthread.php?t=29482&page=17
do niedawna mi to chodzilo, potem zrobilem format, ponownie zainstalowalem Pes5 i sciagnalem Power Patcha, a wracajac do samego problemu to pojawia sie on w chwili podmieniania tekstury buta w Game Graphic Studio, Bucik zmienia kolor, a w grze jest wogole jakis rozmazany ,czarny.
Przypomne ze problem mam od niedawna, wczesniej wszytsko elegancko chodzilo. Prosze o pomoc
pozdrawiam
marcin-k777
Czesc mam następujacy problem. Mam gre Winning eleven 9 i chciałem sobie na nia zainstalować PowerPatha (od PES5 bo to przecież identyczne gry) wydaje mi się że wszystko zrobiłem dobrze bo zgodnie z tutorialem (tylko w ikonie do podmiany zmieniłem nazwe z PES5.exe na we9.exe żeby mi ikony nadpisało) ale teraz gdy próbuje włączyć grę wyskakuje mi okienko "The game is not properly installed" Co robić ??
Z góry dzięki za odpowiedz
torin
QUOTE(marcin-k777 @ Jun 10 2006, 07:51:57) [snapback]71865[/snapback]

Czesc mam następujacy problem. Mam gre Winning eleven 9 i chciałem sobie na nia zainstalować PowerPatha (od PES5 bo to przecież identyczne gry) wydaje mi się że wszystko zrobiłem dobrze bo zgodnie z tutorialem (tylko w ikonie do podmiany zmieniłem nazwe z PES5.exe na we9.exe żeby mi ikony nadpisało) ale teraz gdy próbuje włączyć grę wyskakuje mi okienko "The game is not properly installed" Co robić ??
Z góry dzięki za odpowiedz

A to dlatego ze PowerPatch jest przeznaczony tylko i wylacznie do PES 5. Rzeczwiscie calosc grafiki mozna podmienic, jest jednak pewne przesuniecie nr binow w WE 9. Jednak exe ma zupelnie inna strukture i stad ten blad.
onix_the_chosen
witam, ja mam problem ktory pojawil sie w moim pesie nie wiem skad, gralem sobei meczyka wylaczylem gre, wlaczylem znowu (nie wgrywalem zadnych dodatkow w tym czasie) wybieram druzyny, az nagle pokazuja sie sklady do wyboru przed mecze, mija doslownie 1 sekunda i gra sie zawiesza i pozostaje tylko reset, zero jakiego wychodzenia do windows. nie wiem czemu tak jest ale nie chce instalowac pesa od nowa bo dlugo sie meczylem nad zmodernizowaniem pesa, nad wgraniem twarzy ktorych potrzebuje itd itp. jest ktos w stanie pomoc? mam nadzieje ze tak ........... sad.gif
daniel1990
Usuń kilka save'ów z Moich Dokumentów np. z 6-7 replayów. Powinno pomóc.
onix_the_chosen
QUOTE(daniel1990 @ Jun 10 2006, 11:02:40) [snapback]71885[/snapback]

Usuń kilka save'ów z Moich Dokumentów np. z 6-7 replayów. Powinno pomóc.

dzieki stary pomoglo,uffff az odetchnalem z ulga ! jestem Ci winien duze piwo !!! dzieki raz jeszcze smile.gif cool.gif
marcin-k777
A to dlatego ze PowerPatch jest przeznaczony tylko i wylacznie do PES 5. Rzeczwiscie calosc grafiki mozna podmienic, jest jednak pewne przesuniecie nr binow w WE 9. Jednak exe ma zupelnie inna strukture i stad ten blad.

Sciagnąłem sobie .exe do winning eleven 9 z Megagames i już wszystko jest ok patch działa ładnie z winning eleven 9 biggrin.gif
neptyk
kupilem w tamtym tygodniu originalnego pesa biggrin.gif biggrin.gif Wszystko jet dobrze ale za kazdym raze gdy wlaczam gre i daje network to mosze wpisywac ten originalny cd key bo jest caly czas ten piracki/zly to chyba dlatego ze nie instalowalem odpoaczatku pesa bo nie chce mi sie i czy mozna jakos to zmienic zeby zawsze zostawal ten dobry cd key dry.gif
u mnie na koszulkach niemcow numery ich sa na brzuchu a powinny byc po prawej co zrobic help
ekrek4
^^^^^^^^^^^^^^^||......|"\
| [] [] [] [] [] [] [].....||......||'""|""\__,_
| ______________ ||__..|I__|__I___ |)
|(@) |(@)"""**|(@)(@)********* |(@)

Mam problem z WC Patch'em. Mianowicie gra się nie uruchamia po kliknięciu na skrót. Proces się uruchamia i trwa, ale gra się nie uruchamia. Czy ktoś wie w czym problem???? Będę wdzięczny za pomoc smile.gif
Fidos'ek
hmm chyba ci jakis proces blokuje gre bo ja mam ten sam problem... wes powylączaj zbedne procesy i sproboj ponownie
Bartass
mam ten sam problem co osoby powyżej mianowicie:

mam taki problem grałem sobie spokojnie w PESa i postanowiłem ściągnąć jakiś dodatek, wybór padł na dodatek dodający Mistrzostwa Świata. Gdy zainstaowałem dodatek zagrałem sobie jeden mecz Polską wyłączyłem gre ściągnąłem do tego dodatku update 4.0 i gdy chciałem włączyć dodatek nie chciało się uruchomić gra (PES 5) również nie chciała się urochomić. Klikałem na ikonke z grą ale niestety nic nie wczytywało. Proszę o pomoc i ewentualnie co zrobić w tej sytuacji bo dzień bez PES to dzień stracony

Pozdrawiam
onix_the_chosen
chlopaki wiecie moze gdzie mozna ustawic sobie na jakich stadionach ma byc rozgrywany puchar swiata? bo chce zagrac sobie mistrzostwa, ale na stadionach przez siebie wybranych....wiecie czy mozna cos takiego ustawic i zmienic liste stadionow? pozdro, mam nadzieje ze odpowiecie smile.gif
koshtur
pomocy!!!!!! wgrałem koszulki sędziowskie (strona główna iss.....) i jak chcę grać wywala mnie do windowsa z komunikatem : "pamięć nie może być read". Zna ktos może sposób na to , mam powerpatcha . Ludzie pomocy nie chce wszystkiego instalować od nowa
r00zg4
joko iz w watku o padzie zostalem zlany to moze tutaj ktos udzieli mi pomocy...

podepne sie pod ten watek...otoz mam problem...jako iz w koncu zdobylem pada (sony dual shock2) plus przelaczka do niego...chcialem sobie w koncu pozadnie pograc w pes5 ale niestety nie wiem czemu ale nei moge... :/ podlaczylem ta przełączke podpialem pada no i uruchomilem pesa w opcjach zmienilem sterowanie z klawy na pada no i ucieszony uruchmilem jakis meczyk...no i niby wszystko ok ale jak wlacze analoga to zaczyna sie problem bo wtedy ani strzalki ani tez wspomniany analog nei odpowiadaja...:/ wie ktos w czym moze byc problem...?

Homie
Ja mam pewien problem dotyczący uruchamiania PESA5. No więc klikam ikonę i wszystko sie niby dobrze włącza gdy nagle w momencie kiedy gostek powinien powiedzieć "Pro evolution soccer 5" robi sie czorny ekran i brak odpowiedzi. Mój komp to GeForce 7600 GT, Intel Pentium4 3 GHz, 1Gb ramu. Co dziwniejsze gra czasem sie nawet uruchamiała ale ostatnio wogóle nie rusza. Zainstalowałem najnowsze sterowniki do karty, nie pomogło. Na moim poprzednim kompie GeForce fx 5200, 512 ram, Celeron 2,8 GHz miałem ten sam problem.
Czy to taki pech czy poprostu Pes wywołuje jakieś konflikty z kartami nVidii?? Pls o szybką pomoc

P.S. Mam zainstalowana grę z orginalnej płyty kumpla z patchem no-cd, ale wczesniej mi z nim ruszało wiec to chyba nie jego wina. Zresztą z płytą po zainstalowaniu jest to samo :/
whan
QUOTE(r00zg4 @ Jun 20 2006, 12:50:21) [snapback]73534[/snapback]
joko iz w watku o padzie zostalem zlany to moze tutaj ktos udzieli mi pomocy...

ustaw pada w settings.exe nie w samej grze, na pewno zadziała.
r00zg4
QUOTE(whan @ Jun 20 2006, 20:21:16) [snapback]73627[/snapback]

ustaw pada w settings.exe nie w samej grze, na pewno zadziała.

tak tez robilem i wszystko da sie ustawic procz analogow... tzn wlaczam analoga i chce galkami pokrecic to nie reaguje...moze byc to wina pada (zepsute analogi ? )
Jasiek7
Pisze tu bo nie chce zasmiecac forum... mam problem no i zarazem pytanie czy zwrociliscie uwage na to ze w PES5 jest strasznie malo strzalow za lini pola karnego oddawanych przez kompueter gram na najwyzszym poziomie i raz na 3 mecze oddadza mocny strzal na bramke tak to sie rzadko zdarza wiekszosc akcji komputer przeprowadza w sposob podanie prostopadle lub tez rzuty rozne czy wolne to staje sie nudne pomimo ze jestem fanem tej serii to chyba odrobine ciekawszym jest gdyby np. Roberto Carlos jako przeciwnik strzelal z dystansu ale tak nie jest i to jest probelm da sie to jakos ustawic czy cos... tez to zauwazyliscie... Dzieki
Czemu buty ktore mam e pesie maja takie wielkie korki??
Nelson
Cześć.
Mam propozycję dla Modów i Adminów. Może ktoś założy taki sam temat np. w "W przerwie meczu" , tylko miało by to wyglądać tak , że piszemy o ogólnych problemch. np. "mam problem z gg".
Nie musiało by powstawać tyle nowych tematów.
Co sądzicie ?
pzdr
Gregor
Witam!!! Ja ostatnio mam mały problemik bo niemoge znaleźć takiego jednego programika do PES5, a mianowicie chodzi mi o taki program co dodaje gole lub odejmuje w trakcie meczu. Coś takiego napewno jest bo kiedyś miałem tylko mi sie zawieruszyło w kompie. Prosze o podanie linku do niego lub jaką kolwiek pomoc m np. podanie jego nazwy.Pozdro!
freddie88
QUOTE(Jasiek7 @ Jun 21 2006, 13:14:13) [snapback]73710[/snapback]

Pisze tu bo nie chce zasmiecac forum... mam problem no i zarazem pytanie czy zwrociliscie uwage na to ze w PES5 jest strasznie malo strzalow za lini pola karnego oddawanych przez kompueter gram na najwyzszym poziomie i raz na 3 mecze oddadza mocny strzal na bramke tak to sie rzadko zdarza wiekszosc akcji komputer przeprowadza w sposob podanie prostopadle lub tez rzuty rozne czy wolne to staje sie nudne pomimo ze jestem fanem tej serii to chyba odrobine ciekawszym jest gdyby np. Roberto Carlos jako przeciwnik strzelal z dystansu ale tak nie jest i to jest probelm da sie to jakos ustawic czy cos... tez to zauwazyliscie... Dzieki

jak cie nudzi gra z komputerem to pograj na dwoch z kolega. tongue.gif
ja np. gram z bratem lub kolega i ten problem mnie nie dotyczy biggrin.gif

TERAZ MOJE PYTANKO tongue.gif
mam powerpatcha i chce edytowac zawodnikowi np fryzure bo ma nieaktualna to jak wlaczam edycie to zmienia mi sie na inna twarz... i tak prawie z kazdym zawodnikiem ( sa male wyjatki) .czy da sie edytowac w takim razie zawodnikow ???
Nelson
QUOTE(freddie88 @ Jun 26 2006, 12:55:42) [snapback]74598[/snapback]

mam powerpatcha i chce edytowac zawodnikowi np fryzure bo ma nieaktualna to jak wlaczam edycie to zmienia mi sie na inna twarz... i tak prawie z kazdym zawodnikiem ( sa male wyjatki) .czy da sie edytowac w takim razie zawodnikow ???

Osobiście bym ci polecił faceserver najnowszej produkcji juce`a i robbena wink.gif
freddie88
QUOTE(freddie88 @ Jun 26 2006, 12:55:42) [snapback]74598[/snapback]

wielkie dzieki , zaraz sciagne i sprawdze.
Łukasinho
Mam prośbe czy mugłby mi ktoś opisać jak kupować zawodników w pes5??? Kombinuje ale mi nic nie wychodzi. Plisssssssss!!!
qba8
QUOTE(onix_the_chosen @ Jun 10 2006, 12:11:24) [snapback]71883[/snapback]

witam, ja mam problem ktory pojawil sie w moim pesie nie wiem skad, gralem sobei meczyka wylaczylem gre, wlaczylem znowu (nie wgrywalem zadnych dodatkow w tym czasie) wybieram druzyny, az nagle pokazuja sie sklady do wyboru przed mecze, mija doslownie 1 sekunda i gra sie zawiesza i pozostaje tylko reset, zero jakiego wychodzenia do windows. nie wiem czemu tak jest ale nie chce instalowac pesa od nowa bo dlugo sie meczylem nad zmodernizowaniem pesa, nad wgraniem twarzy ktorych potrzebuje itd itp. jest ktos w stanie pomoc? mam nadzieje ze tak ........... sad.gif

Mam taki sam problem... Nie pomogło mi nawet usunięcie replay'ów. Co mogę zrobić?
Nelson
QUOTE(Łukasinho @ Jun 27 2006, 08:59:45) [snapback]74716[/snapback]

Mam prośbe czy mugłby mi ktoś opisać jak kupować zawodników w pes5??? Kombinuje ale mi nic nie wychodzi. Plisssssssss!!!

Jak w ML To bierzesz to bierzesz negocjacje, szukasz zawodnika i tam ustalasz duperele ile lat kontraktu itp..
A, pamiętaj ,żeby dać wysoką cenę za niego.

A jeśli chcesz normalnie nie w ML, To bierzesz Edit>Register Player>Club Teams i szukasz zawodnika, który cię interesuję i dajesz do drużyny, której chcesz(bez żadnej ceny itp. ,po prostu)
Piecia
Mam pewien problem. Otóż przed formatem pes5 chodził normalnie, a teraz po, przycina troche.

Co robić?

Mam najnowsze stery od grafy i Directa X.

pzdr
mati
Sterowniki AGP (PCI) zainstalowane ?? smile.gif Możliwe też że masz włączoną synchronizacje pionową, a przedtem nie miałeś.
Piecia
Jakie sterowniki AGP? I gdzie tą sychronizacje wyłączyć?
onix_the_chosen
QUOTE(qba8 @ Jun 27 2006, 18:56:56) [snapback]74839[/snapback]

Mam taki sam problem... Nie pomogło mi nawet usunięcie replay'ów. Co mogę zrobić?

nie wiem ja usunalem replaye i savy i juz mi dziala normalnie na szczescie smile.gif
Mac516
Siema mam big problem a mianowicie wgrałem całego PowePatcha napewno dokładnie bo to dla mnie łatwizna ale od pewnego czasu jest tak ze jak zaczynam grać master lige to pogram pare meczy i sie zawiesz gra za każdym razem tak jest nie pomaga reinstalka kasowanie sejwów ani wszystkiego co sie wiąze z PESEM z rejestru pomóżcie PROSZE bo dla mnie bez pesa to jak bez wody w fest upalny dzień smile.gif sad.gif

Już rozwiazałem ten problem trzeba było usunać wszystko z rejestru związane z PESEM. Teraz moge sobie znowu bez problemowo zacinać w tą gr biggrin.gif e na super za******ym patchu biggrin.gif
TheMichal
mam problem z PES5. Jak wkładam płytę ona zaczyna wirować, później przestaje na chwilę, ponownie zaczyna wirować itp. ale nic się nie dzieje. W moim komputerze wykrywa płytę, ale jak na nią naciskam nic się nie dzieje (albo czasem wyskakuje komunikat o błędzie z autorunem), najczęściej wtedy mój komputer przestaje reagować - inne gry chodzą OK, tylko ta się pieprzy. Mam orginał - żadnych rysek na nim...

update: zauważyłem malutkie pęknięcie na płycie (od środka). Jak myślicie - można to jakoś reklamować (kupiłem w Ultimie chyba w listopadzie) ???
lookass
Podobno płyty mają dożywotnią gwarancję ale nie wiem czy wszystkie smile.gif chyba taka akcja była w CD Projekcie tongue.gif
TheMichal
no ale ja się pospieszyłem i w Ultimie zamówiłem z UK
Bad_Boy_90
Cze. Zainstalowałem sobie PES4 na PC. Włączam gre na necie pisze że wczytuje i nic. Zęby grać na necie to potrzeba jakiś pacz itd ? Jak się nazywa i gdzie go moge znaleźć. Odpiszcze najlepiej na GG. Prosze o pomoc. 2147867 sad.gif
xsas7
Witam...
Mam pewien problem... po zaglądnięciu do edit mode sprawdzałem niektórych zawodników i zauważyłem coś takiego jak "Unregistered" (w set formation "go" nie ma ale już przy transferach i w edit mode jest sad.gif )
Poradźcie jak to usunąć sad.gif

a tak to wygląda :

IPB Image

EDIT:
Ok chyba sobie poradziłem wink.gif ( w necie ciężko cokolwiek znaleźć :/ nawet na zagranicznych forach :| )
Wrazie czego gdyby miał ktoś podobne problemy to: wystarczy przetransferować tego "Unregistered" do np. Sao Paulo i juz nie bedzie problemu (zniknie - dosłownie wink.gif )
grzesio1712
a ja mam inny problem, otóż zniknęły mi kitsy 2D przy wyborze strojów przed meczem. Dokładnie zniknęły mi miniaturki reprezentacji Polski, reszta działa bez problemów. Kitsy 2D zniknęły mi nagle
Mooner
może przeinstaluj kitserwera
grzesio1712
Mooner czego to ja już nie robiłem z tym kitserverem huh.gif ale nie mam tylko miniatur Polski wiec nie wiem co to może być. Stroje wymieniałem i nic
artur07
Ja mam problem z niektórymi kitsami... chociaz mam najnowszego kitserwera
Niektóre stroje sie niewyswietlają... tak jak powinny.Wygladaja jakby były wełniane.. blink.gif
Tak to wyglada:
Stroje 1
Stroje 2

Jezeli ktos wie o co w tym chodzi to byłbym wdzieczny... cool.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2026 Invision Power Services, Inc.