Jak zainstalować K-Patch PES6 2.2 składniki tego patch posiada ktoś instrukcje ?
Cytat(WaSu @ Dec 23 2007, 22:17:14)

Próbowałem wszystkiego , szukałem wszędzie...
Chcąc pocinać w nowego PESa zakupiłem nowego kompa z takimi podzespołami:
Intel Core 2 Q6600 QuadCore, 4x 2.4GHz, 1066FSB, 8MBCache, BOX
4096MB DDR2 800 MHz (4GB)TWINMOS
GeForce 8600GT "PALIT SONIC+" 256MB
Nie ma co się rozwijać ,ale zawiodłem się na PESowym on-line w wydaniu 2008 ,więc odkopawszy pudełeczko z "6-stką" zainstalowałem ją na nowym blaszaku. I kiła panowie!!!
Niezależnie od sterów, kitserverów i lodmixerów (zainstalowanych bądź nie), na czystym czy zpatchowanym PESie gra chodzi straszliwie wolno!!! Ślimaczy na low, na medium, na high.
Zupełnie nie wiem co można zrobić. Może PES6 ma problem z kilkoma rdzeniami? Dodam jeszcze że mam WIN XP PRO z SP2.
Pomocy!
Podbijam swój problem ,bo nadal nic nie pomaga ,łącznie z formatem... Jest jakiś Wujek Dobra Rada?
Orange_91
Jan 6 2008, 10:27
Cytat(WaSu @ Jan 6 2008, 01:58:37)

Podbijam swój problem ,bo nadal nic nie pomaga ,łącznie z formatem... Jest jakiś Wujek Dobra Rada?
A inne gry działają ci poprawnie? Możliwe że jest to problem związany z 4GB ram taka ilość pamięci sprawia problemy.
reszta chodzi normalnie
EDIT:
Poradziłem sobie sam.
Sinedd
Jan 17 2008, 14:38
mam problem
mam kit server'a i nie umiem wgrac strojów realu madryt promozcie mi na tym programie sa stroje francji manchesteru milanu niemiec
perONE
Jan 17 2008, 14:49
Cytat(Sinedd @ Jan 17 2008, 14:42:50)

mam problem
mam kit server'a i nie umiem wgrac strojów realu madryt promozcie mi na tym programie sa stroje francji manchesteru milanu niemiec
na stronie glownej jest odnosnik do tutoriali. Tam znajdz a nastepnie pobierz tutek do instalacji strojow
Stepover
Jan 17 2008, 16:23
To będzie trochę Off topic... do rzeczy. Potrzebuję ustawień "FIZYCZNYCH" Cristiano Ronaldo. Chodzi o to, żeby był jak najbardziej "zbliżony" do oryginału.
Nie znalazłem nigdzie tematu odnośnie statystyk zawodników.
perONE
Jan 17 2008, 19:21
Cytat(Stepover @ Jan 17 2008, 16:27:35)

To będzie trochę Off topic... do rzeczy. Potrzebuję ustawień "FIZYCZNYCH" Cristiano Ronaldo. Chodzi o to, żeby był jak najbardziej "zbliżony" do oryginału.
Nie znalazłem nigdzie tematu odnośnie statystyk zawodników.
no to słabo szukałeś
CLICK HERE
krzych1921
Jan 25 2008, 10:43
MAM DUżY PROBLEM ZROBILEM SOBUIE NAJNOWSZSEGO OFA I MI GDY WLACZAM I PRZECHODZE DO MECZY TO WYSKAKUJE BłąD..!!!! CO ZROBIć
Kerzhakov9
Jan 26 2008, 19:11
Witam !
Mam pewien problem z Pesem otóż to dziś przyszedł do mnie kumpel z oryginalnym Pesem,zainstalowałem,ściągnąłem kitserver i ściągnąłem jeden stadionik bodajże Hannoveru,odpalam grę wszystko dobrze ustawiliśmy mecz ja na klawiaturze a on na padzie włączyłem mecz a tu patrze dźwięk spóźniony gdy mam akcję i nie trafie w bramkę to dźwięk jest dopiero gdy bramkarz wykopie piłkę,chodzi mi o komentarz i dźwięk z gry czyli strzał itp.PESA miałem wcześniej i wszystko dobrze wtedy chodziło.
Czy ktoś miał podobny problem ?
PS.Gdy usunąłem kitserver dalej tak samo było,
kolos88
Feb 11 2008, 17:25
witam,
gdy wybieram tryb kariera cały czas mam fikcyjne składy (minanda, ordaz, i reszta..), nawet jak wybieram opcję oryginalnych składów. Ktoś wie co może byc tego przyczyną ?
qwerte
Feb 11 2008, 21:42
Cytat(kolos88 @ Feb 11 2008, 17:29:15)

witam,
gdy wybieram tryb kariera cały czas mam fikcyjne składy (minanda, ordaz, i reszta..), nawet jak wybieram opcję oryginalnych składów. Ktoś wie co może byc tego przyczyną ?

wybierz zespoły trybu dopasowania
kolos88
Feb 12 2008, 09:32
Dzięki wielkie.
perONE
Feb 12 2008, 19:46
mam problem z PGM 1.6.2.1
przy rpbie otworzenia wyskakuje blad, wie ktos ocb i w czym tkwi psikus?
ejdson
Feb 18 2008, 17:52
witam
mam mały, niestanowiący dla was problemu mój PROBLEM:) (jestem tu nowy, wiec prosze o wyrozumiałość)
Mianowicie chce wgrać aktualne transfery do PES6 ale nie mam pojecia jak to zrobic... trzeba ściągać kitserver i dkz czy da sie zrobic bez tego.
Prosze o szybką odpowiedz z góry dzieki
pozdrawiam
perONE
Feb 18 2008, 19:24
najlepiej pobierz sobie OFa (czyt. option faila

) z najnowyszmi transferami. wtedy podmienisz go z plikiem w Moje dokumenty/konami/save/foder1/..
Tylko prosze nie pytaj gdzie to mozesz znalezc lub cy tos ci moze podac link.
StRyJu
Feb 22 2008, 16:06
Witam

Jestem "świeży" na forum lecz w PES'a 6 gram już od dłuższego czasu

....... I znudziło mi się trochę te granie więc postanowiłem "upiększyć" swojego PES'a : D... Zacząłem od kitservera wszystko śmiga LuQ

..... Chciałem też nowe buty wgrać i ściągnąłem plik rar o nazwie : "PES6_BOOTPACK_PATCHV1" będąc przekonanym że są to buciki

.. Jednak kiedy zobaczyłem pełną nazwę zczaiłem się że to PATCH

i teraz prośba : Czy mógłby mi ktoś powiedzieć jak zainsalować te buciki

???? Czekam na odpowiedzi

PS : Oto link to tego patcha

:
http://www.speedyshare.com/527534390.html
VelozBone
Feb 23 2008, 23:19
Nie wiecie jak można edytować skład online (tj. jak to robią ludzie od transfer patchy, np. Spooky?) ? Absolutnie nie będę kombinował przy robieniu sobie drużyny gwiazd (juz z jednym takim cwaniaczkiem gralem - ranking 909 i Dynamo Kijow z jakimis tajemniczymi futbolerreiro), chcę tylko edytować transfer patch, by drużyny narodowe, którymi się przyzwyczaiłem grać (np. w zawodach - Brazylia - Nigeria - CIV) miały normalne składy, a kluby - aktualne.
pzdr.
Witam. Mam taki problem, że nie chce mi się zainstalować kitserver...
Gdy daje Install, to wyskakuje mi taki komunikat:
(No modifications made.)
Verify that the executable is not READ - ONLY and try agin...
Proszę o pomoc
Masz go wklejonego w folderze z PES'em?
~Murky
Apr 10 2008, 09:01
Witajcie,
Mój problem polega na tym, że podczas grania przez obraz przechodzą poziome, przezroczyste paski, które nie utrudniają jakoś znacząco gry, ale z każdym meczem staje się to coraz bardziej uciążliwe...
Zna ktos może przyczynę tego problemu? Dodam, że w 08 też miałem ten problem, ale tam w opcjach jest 'Wait for Vsync' i po zaznaczeniu tej opcji, problem zniknął.
Pozdrawiam.
Mani3k
Apr 10 2008, 11:20
Cytat(Bakil @ Apr 8 2008, 17:46:57)

Witam. Mam taki problem, że nie chce mi się zainstalować kitserver...
Gdy daje Install, to wyskakuje mi taki komunikat:
(No modifications made.)
Verify that the executable is not READ - ONLY and try agin...
Proszę o pomoc

Zapewne błąd tkwi w PES6.exe
Wgraj oryginalnego z płyty i sprawdź, powinno pomóc.
El Guaje
Apr 10 2008, 12:07
Verify that the executable is not READ - ONLY and try again...
Mi to wygląda na to, że masz zaznaczone PES6.exe tylko do odczytu, też tak miałem a później wszystko śmigało, jeśli masz to zaznaczone to odznacz to. Prawy przycisk myszy>Właściwości>Tylko do odczytu. Powinno pomóc.
Wielkie dzieki

Wszystko już śmiga
Mam takie pytanie. Chce zmienic logo eredivise na logo bundesligi jak to zrobic? w grze mam logo eredivise a podpisane jest jako bundesliga i tam mam druzyny niemieckie. Stroje juz pozmienialem, jeszcze tylko logo zmienic. Prosze o pomoc
take_me_bite_me
Apr 26 2008, 00:19
Houston, we have problem...
musiałem zainstalować świeżego windows'a i mój zainstalowany Pes'ik teraz nie chce pójść... w jakimś temacie czytałem, że można uruchomić go jakimś wpisem do rejestru i wtedy bez problemu znowu działa.. nie chcę mi się instalować wszystkiego od nowa, bo trochę tych dodatków jest.. w sumie to mam pes 6.5 Patch.. więc to była cała gra bez instalki od razy po ściągnięciu i chodziła bez żadnej instalacji.. ale po formacie dysku c już nie chce pójść...
HELP ! ! !
Wojtiziom
Apr 26 2008, 17:31
Możliwe że takie pytanie już padło, ale wybaczcie, nie mam ochoty przeglądać 44 stron tematu.
Otóż, chciałem się dowiedzieć co trzeba zrobić aby po zakończeniu kariery tacy zawodnicy jak Maldini czy Kahn nie 'odradzali' się w wieku 18 lat.
Proszę o odpowiedź, i przepraszam jeżeli to pytanie padło już kiedyś.
burak10
Apr 30 2008, 19:57
witam,
potrzebuje waszej pomocy. musialem zainatslowac pesa na innego kompa i teraz gra nie chce mi sie odpalicm wyskakuje mi info "NO DISC INSERTED itd" zawsze jak pamietam zamienialem ciastko pes6.exe na inne jednak mam je zapisane na starym kompie
czy pomoze mi ktos i je wrzuci na jakis serwer ??
Witam, mam taki problem. Gram master league, włączam mecz, chce robić zmiany przed meczowe i gra mi sie wyłącza, wyskakuje raport o błędach. Nie mam żadnych savów, tylko ten plik z ml. Mam wgrany patch "k-patch". Co może to powodować?
Vampire
May 5 2008, 18:03
Nie mam pojecia stary...
A ja mam takie pytanko...bo chce jak bnajbardziej udoskonalic swoją gre w obronie...pamietacuie moze odsłone fify bodajze 07 badz 06 i tam w fifach piłkę zabiera sie strzałem prawda...a nie wiem czy ktos wiedział ze mozna takze odbierac piłke shiftem i był to wiele bardziej skuteczniejszy odbior...
Zresztą nawet jak gramy w PES 6 kariere czy towarzyski z komputerem ich sposob zabierania nam piłki jest jakis troszke inny nie sądzicie...?ma ktos moze jakis inny sposob na lepsze zabieranie piłki??
Orange_91
May 5 2008, 18:09
CYTAT(Archie @ May 5 2008, 18:42:53)

Witam, mam taki problem. Gram master league, włączam mecz, chce robić zmiany przed meczowe i gra mi sie wyłącza, wyskakuje raport o błędach. Nie mam żadnych savów, tylko ten plik z ml. Mam wgrany patch "k-patch". Co może to powodować?
Możliwe, że wina patcha ale prędzej ty coś źle wgrałeś. Najlepiej zainstaluj patcha od nowa na czystą grę.
CYTAT(Vampire @ May 5 2008, 19:07:14)

Nie mam pojecia stary...
A ja mam takie pytanko...bo chce jak bnajbardziej udoskonalic swoją gre w obronie...pamietacuie moze odsłone fify bodajze 07 badz 06 i tam w fifach piłkę zabiera sie strzałem prawda...a nie wiem czy ktos wiedział ze mozna takze odbierac piłke shiftem i był to wiele bardziej skuteczniejszy odbior...
Zresztą nawet jak gramy w PES 6 kariere czy towarzyski z komputerem ich sposob zabierania nam piłki jest jakis troszke inny nie sądzicie...?ma ktos moze jakis inny sposob na lepsze zabieranie piłki??
Nie ma jakichś specjalnych sposobów na odbiór piłki tylko klawisz podania, wślizg albo klawisz strzału.
Vampire
May 6 2008, 02:36
Tak jak myslałem bo jzu probowąłem wszystkim hehe...
A ktore wydaej Ci sie skuteczeniejsze??
Ja uwazam ze podanie jest skuteczniejsze ale jak to jest nie wiem sam eheh...
Graffit
May 16 2008, 22:40
Wiecie jaki model ustawić w pliku config żeby numer był po prawej stronie?(chodzi o ten nowy format tekstury stroju: kwadratowy)
tomsonixonix
May 18 2008, 19:18
Kto wie jak skutecznie uzyskać zmianę stron?? Próbowałem w strategii ale to za bardzo nic nie daje, chodzi mi np. o wymienność pozycji między lewym i prawym pomocnikiem??
Czy jest możliwość ustawienia piłkarzy w strategii A na innych pozycjach niż w oryginalnej?? Oczywiście zachowując takie same ustawienie np. 3-4-3.
Mafia1947
May 24 2008, 12:09
Mam problem poszukuje flag polskich druzyn do pesa 6 i nie wiem co zrobic moze ktos poda link do programu przez który te flagi sie robi albo niech ktos zrobi mi jedan flag e chodzi mi o taka
barman_2000
May 24 2008, 14:19
mam taki problem, moze był on juz tu opisywany ale nie chicało mi sie przegladac całego tematu, na viscie pes 6 chodził mi na najwyzszych detalach w najwyzszej rozdziałce bez ciecia zadnego, ostatnio przeinstalowałem na xp i gra na róznych detalach i wróznych rozdzielczościach zwalnia, krzaczy, nie da sie płynnie grac, nie wiem o co chodzi, mój komp to intel core 2 duo 2.0 ghz, 2 gb ram, geforce 7300 gs, prosze pomóżcie bo sobie chce zagrac w oe patcha, aha i dzieje sie tak zarówno na czystej grze jak i z oe patchem
mam problem z Mozilla i forum IO, mianowicie gdy biore odp. w dowolnym topicu nie moge kliknac w nic zn. pogrubienie, zmiane czcionki, wstawienie obrazka czy podanie linku, cytat, kod itp. Wszystko musze w pisywac recznie

kolejny problem to z pesfaces: kiedys moglem klikac tam w dodane nowe fejsy (prawy gorny róg) a teraz nie moge

macie jakies pomysly?? robilem Reinstall Mozilli
paweł90
Jun 4 2008, 20:18
Mam takie pytanie, pewnie bylo ale nie znalazlem. Czy da sie zrobic tak zeby miec na dysku dwie wersje pesa, jedna czysta bez zadnych dodatkow do grania przez neta a druga normalna gdzie moglbym wgrywac wszystkie dodatki?
CYTAT
Mam takie pytanie, pewnie bylo ale nie znalazlem. Czy da siezrobic tak zeby miec na dysku dwie wersje pesa, jedna czysta bezzadnych dodatkow do grania przez neta a druga normalna gdzie moglbymwgrywac wszystkie dodatki?
nie
CYTAT(perONE @ wto, 03 cze 2008 - 20:18)

mam problem z Mozilla i forum IO, mianowicie gdy biore odp. w dowolnym topicu nie moge kliknac w nic zn. pogrubienie, zmiane czcionki, wstawienie obrazka czy podanie linku, cytat, kod itp. Wszystko musze w pisywac recznie
kolejny problem to z pesfaces: kiedys moglem klikac tam w dodane nowe fejsy (prawy gorny róg) a teraz nie moge
macie jakies pomysly?? robilem Reinstall Mozilli
ponawiam
mam zainstalowanego patcha('superpatch' chyba), ma w sobie stadiony, muzyke, stroje, twarze itd.
jednym slowem na mi sie na nim bardzo dobrze, jedyny problem to aktualność składów, np. chce sobie zagrać mecz Polską, a tutaj w składzie...Bosacki, Rasiak, MILA, Kosowski itd.
a umiejętności np. Smolarka, czy Boruca są znacznie zaniżone.
jak to 'zaktualizować' nie 'psując' niczego

?
pozdrawiam
Orange_91
Jun 8 2008, 08:09
CYTAT(Willi @ sob, 07 cze 2008 - 23:46)

mam zainstalowanego patcha('superpatch' chyba), ma w sobie stadiony, muzyke, stroje, twarze itd.
jednym slowem na mi sie na nim bardzo dobrze, jedyny problem to aktualność składów, np. chce sobie zagrać mecz Polską, a tutaj w składzie...Bosacki, Rasiak, MILA, Kosowski itd.
a umiejętności np. Smolarka, czy Boruca są znacznie zaniżone.
jak to 'zaktualizować' nie 'psując' niczego

?
pozdrawiam
Za pomocą edytora w grze? Ale to strasznie dużo roboty lepiej ściągnąć jakiś nowszy patch, który będzie aktualny. Tak poza tym to SP do szóstej części PESa to był totalny niewypał, więc go szybko zmień.
CYTAT(Orange_91 @ nie, 08 cze 2008 - 08:13)

Za pomocą edytora w grze? Ale to strasznie dużo roboty lepiej ściągnąć jakiś nowszy patch, który będzie aktualny. Tak poza tym to SP do szóstej części PESa to był totalny niewypał, więc go szybko zmień.

co jest takiego złego w tym patchu? graficznie jest całkiem niezły.
jakiego patcha najlepiej ściągnąć z uaktualnieniem? dasz jakiegoś linka ?
pozdrawiam, dzisiaj dokopiemy niemcom
lukasz44
Jun 12 2008, 08:25
mam problem jaki jezyk musi byc przy wgrywaniu dodatkow ? polski czy angielski ??? a jak tak to dajcie link gdzie moge znalezc zangielszczenie ????
perONE
Jun 12 2008, 17:21
CYTAT(lukasz44 @ czw, 12 cze 2008 - 08:29)

mam problem jaki jezyk musi byc przy wgrywaniu dodatkow ? polski czy angielski ??? a jak tak to dajcie link gdzie moge znalezc zangielszczenie ????

ocb?
CYTAT(lukasz44 @ czw, 12 cze 2008 - 09:29)

Co ma jedno z drugim wspólnego? Możesz mieć nawet mongolski.
Kamlot
Jun 13 2008, 13:53
Mam problem. Gdy gram w PES 6 mecz, to od czasu do czasu przez monitor przechodzi przezroczysta kreska. Jak to zlikwidować? Proszę o pomoc.
Włączyć synchronizację pionową (Vertical Sync) w sterownikach karty graficznej.
master.7
Jun 13 2008, 14:23
Mam ogromna prośbe i pytanie do państwa. Czy ktoś wie czy jest mozliwość grania na dwoch patchach jeśli chodzi o PES-a 6?? tzn. ze mam np. zainstalowanego jednego patcha i chcialbym sobie teraaz zainstalowac OE patch... I używać ich na przemian?? jak to zrobić?? nie weim jak wyodrebnic pliki opcjii. a slyszalem ze gra na dwoch patchach jest mozliwa?? Jakby ktos był mily i odpisał jak tego dokonac... Byłbym niezmiernie zoobowiązany:)
wojczech7
Jun 13 2008, 14:39
QUOTE(master.7 @ pią, 13 cze 2008 - 16:27)

Mam ogromna prośbe i pytanie do państwa. Czy ktoś wie czy jest mozliwość grania na dwoch patchach jeśli chodzi o PES-a 6?? tzn. ze mam np. zainstalowanego jednego patcha i chcialbym sobie teraaz zainstalowac OE patch... I używać ich na przemian?? jak to zrobić?? nie weim jak wyodrebnic pliki opcjii. a slyszalem ze gra na dwoch patchach jest mozliwa?? Jakby ktos był mily i odpisał jak tego dokonac... Byłbym niezmiernie zoobowiązany:)
QUOTE(perONE)
QUOTE(lukasz44)
Mam takie pytanie, pewnie bylo ale nie znalazlem. Czy da siezrobic tak zeby miec na dysku dwie wersje pesa, jedna czysta bezzadnych dodatkow do grania przez neta a druga normalna gdzie moglbymwgrywac wszystkie dodatki?
nie
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.